Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:28:18

LOGOUT.hu

A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#68701) Directors válasza vandor01 (#68700) üzenetére


Directors
senior tag

Megyeget a kis gép. Viszont én most csak szobába bohóckodtam vele a 3. fokozaton ami ugye a "leggyengébb".
Te ezt a drónt az eredeti távjával irányítottad anno ? Mennyi idő alatt jöttél bele az irányításába ?
Annyira nehéznek érzem az irányítását. Picit előre hátra jobbra vagy balra irányítom a gépet és nagyon elindul abba az irányba. Nem tudom egyszerűen finoman irányítani.
Akkor megy egy picit jobban mikor merülőben van már az aksi, de még nem jelez a gép piros villogással.

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#68702) vandor01 válasza Directors (#68701) üzenetére


vandor01
őstag

nekem nem volt ilyen gepem.... ilyen volt/van

aztmondjak hogy ki kell alakulnia a "motoros" idegmozgasoknak azaz gyakorlas gyakorlas hogy beidegzodjenek a finom pici mozgasok ami az agy es az ujvegzodesek es TAV stikje kozott kellenek a dron iranyitasahoz.... vagy vmi ilyesmi??

nekem az elso dronom (H8mini) a 2 secben felpattant plafonra azt odaszivta magat neztuk asszonnyal: na most milesz?.... hat szerintem az aksi kifogy azt lejon az magatol! :D

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#68703) Directors válasza vandor01 (#68702) üzenetére


Directors
senior tag

Köszi az infót! :)
Akkor vár még rám jó pár becsapódós óra mire belejövök. :DDD Te sokára jöttél bele ?
Amúgy azért kérdeztem hogy az eredeti távjával használtad-e a gépet mert lehet hogy a drágább ilyen 30-40 ezres távirányítókkal könnyebb irányítani a gépet.

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#68704) vandor01 válasza Directors (#68703) üzenetére


vandor01
őstag

ki milyen gyorsan jon bele?
sokat szamit az adottsag (meg a kor? 10 eves vs 50 eves :( )van aki gyorsan van aki lasabban jon bele mindenkepen a kulonbozo szimulatorok segithetnek....

a TAV?
hozza lehet szokni a szarhoz es lehet ugyesen terelni a dront a legszarabb fosabb muanyag taviranyitoval is! aztan ha egy kicsivel jobb kerul a kezbe? nem is veszi annyira eszre az ember hogy jobb lett csak akkor mikor visszalep az elozore es akkor nezi mi a szar ez hogyan tudtam ezzel elotte repulni??
TAVok: H31 - x251 - Flysky - FrSky - Frsky+hall.....
mindegyik mindig kicsivel jobb de a kulonbseg ott jon ki mikor
FrSkyHall-rol vissza H31-re.. :W mi a retek fos ez??? :F :DDD

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#68705) Directors válasza vandor01 (#68704) üzenetére


Directors
senior tag

Így már értem, köszi! :)

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#68706) Szancsó válasza Szancsó (#68573) üzenetére


Szancsó
aktív tag

Kis korrekció a Dal Cyclone T3056C -hez. Elkezdtem (el)használni, ha már egyszer van belőle vagy 6 csomaggal és arra jutottam, hogy odafigyelve jó lesz ez: kicsit rá kell hagyni plusz jobban ki kell használni a gázkart (eddig Gemfan 3052 -vel ritkán nyomtam koppra, de most néha kell). Akkuval így szermre valamivel barátságosabban bánik, a nagyobb gázra nem esik akkorát a feszültség (cserébe nyilván nem is megy annyira). (Illetve ha nem megyek neki semminek akkor tartós ez :D )

Más: szerintem kb. amióta BF 4.1.1 -re váltottam van egy olyan gondom, hogy a PIT mode nem mindig üzemel jól kapcsolóról. Akksi rádugás után ok, de ha valamiért kicsit leállok (értsd: földbe állok és takarítani kell, vagy csak kisétálni hozzá :) ), akkor nem feltétlen akar visszaállni normál üzemre, hiába kapcsolgatom. Ilyenkor csak az akksi ki/vissza segít, akkor megint ok.
(Tehát PIT -re kapcsolom, majd 1-2 perc múlva már nem akar visszaváltani normálra.)
Fordítva is előfordul egyébként, vagyis hiába kapcsolnék PIT -re, ugyanúgy jön a kép normál teljesítményen. Valakinek van rá tippje esetleg?

My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.

(#68707) defy456 válasza vandor01 (#68698) üzenetére


defy456
aktív tag

A legfőbb ok a váltásra pont az, hogy van 4 db jó motorom. Tornado T1 3600kv. De a mostani váz sem jön be annyira és fc-t is jó lenne cserélni benne. És akkor már upgradelnék 4"-ra.

(#68708) capafog23


capafog23
őstag

Sziasztok

Mi [link] erről a vélemény? Megéri az árát?

(#68709) SpydeR3412 válasza Szancsó (#68706) üzenetére


SpydeR3412
aktív tag

Nekem úgy van beállítva, hogy az arm üti ki pit módot.

(#68710) Szancsó válasza SpydeR3412 (#68709) üzenetére


Szancsó
aktív tag

Azt nem akarom, mert ha lepottyanok lehet első körben nem árt kamerán keresztül beazonosítani, hol is vagyok, arm -ra meg ugye pörögnek a motorok - jobb nekem így függetlenül. Működött is (illetve sokszor most is megy, de gyakran nem) és nem értem, mi kínja van. (Frissítés után egyáltalán nem akart menni, de az meglett: nem jelöltem be a VTX táblánál a factory sorokat. Régebbi BF verziókkal egyébként semmi gond nem volt.)
Na még nézelődök majd, hátha meglesz a megfejtés.

My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.

(#68711) _stick_


_stick_
őstag

Sziasztok!
Jelenleg mi az ajánlott, kezdő kamerás drón, kezdő felhasználónak? MOD-nélkül, könnyű alkatrész beszerezhetőséggel. Nyaralások, kirándulások alkalmával gondoltam használni. 80k a keret.
Köszönöm! :R

(#68712) peti634


peti634
csendes tag

Üdv.

Csatlakoznék a csoporthoz. Már egy pár éved drónozok (~1.5 éve van egy mavic air-em is), és szeretném kipróbálni ezt az FPV oldalt is.

Tegnap megjött a Taranis QX7, kipróbáltam a szimulátorban, de még nagyon béna vagyok benne:D
Ilyen az irányítás a valós drónon is?

Később kérnék segítséget valós drón vásárlásánál, ha nem gond:)

~4 évet dolgoztam fejlesztőmérnökként, szóval egész jól megértem a dolgokat (jobb fajta forrasztó, SPI, UART, I2C kommunikáció ismerete, rengeteg doboznyi alkatrész, stb.stb:)

Szóval elektronikai részen nem vagyok kezdő, viszont FPV-t még erősen olvasgatom.

(#68713) AMDaZERG_1 válasza peti634 (#68712) üzenetére


AMDaZERG_1
senior tag

" kipróbáltam a szimulátorban, de még nagyon béna vagyok benne:D
Ilyen az irányítás a valós drónon is?"

Több féle szimulátor van, de elmondható, hogy van hasonlóság, tehát valami olyasmire kell számítani, vagyis eleinte nem drága géppel kell kezdeni :) Persze attól függ milyen méretben akarsz gépet venni a későbbiekben. Kisebbek könnyebbek, így nem törnek annyira nagy mértékben. Persze nem jelenti azt, hogy nem fog törni rajta ez-az, nem fog leégni az ESC és hasonló "érdekességek". (kis méret 3" -nál kisebb). Viszont kezdésre ajánlott a kicsi.

Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01

(#68714) peti634


peti634
csendes tag

Jogos!
Nem írtam milyen szimulátor:)
VelociDrone, több felül is hallottam róla, hogy ez azért már közel áll a valósághoz.
Az a fura, hogy amikor döntöm a drónt- akkor úgy is marad:)

Ha elektronikai kérdésetek van, megpróbálok rá válaszolni:)

Később Cinematic FPV szeretnék, gondolom ehhez long range kellene, ahhoz pedig nagy méret.
Nem lehet megtanulni annyira szimulátorba, hogy a valóságban már sokkal könnyebben, persze ritkán törjön a gép?

[ Szerkesztve ]

(#68715) AMDaZERG_1 válasza peti634 (#68714) üzenetére


AMDaZERG_1
senior tag

"Az a fura, hogy amikor döntöm a drónt- akkor úgy is marad"
Mert létezik olyan, hogy kikapcsolható a giroszkópnak a gépet befolyásoló hatása, vagyis ACRO mód, de, ha a STAB módot választod a karok elengedésére (ha képes középre állni (fordulatszámot szabályzó kart nem soroljuk ide, mert annak érthető okokból fel-le mozgásra nem szabad középre állnia)) vízszintbe állítja a gépet, feltéve, ha a valóságban vízszintes állapotban történt a gép bekapcsolása, és még azon a dőlésszög határán belül van, ahol még engedélyezett az armolás. (akkumulátor csatlakoztatása után érdemes mielőbb vízszintbe helyezni a gépet, vagy kicsit mozgatni addig ne azonosítsa magának a vízszintet, míg nem raktad felszállásra kész helyzetbe)
Vagyis, azt a pozíciót veszi vízszintnek, ahogy a gép állt élesítéskor. Ami nem feltétlen valódi vízszint, így adott irányba sodródás várható.
Ja, és az "úgy is marad" a használható repülésmód. Azt meg kell szokni, ami nem egyik pillanatról a másikra sikerül, de vannak kivételes tehetséggel rendelkező emberek.

[ Szerkesztve ]

Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01

(#68716) molnigee


molnigee
aktív tag

Diaton Cube GTB 229 PRO HD teszt repülés
Nagyon jók ezek a Diatone gépek, a sima nem HD-s is kedvencem lett...

--> http://dronearena.hu/ <--

(#68717) peti634 válasza AMDaZERG_1 (#68715) üzenetére


peti634
csendes tag

"Ja, és az "úgy is marad" a használható repülésmód."

Akkor ezt tanulom meg, egy kis javulás már érezhető, de tényleg nem könnyű így irányítani. Köszi:)

Ti milyen szemüveget használtok/ajánlotok?
Mostanság én is sok szívtam "olcsóbb, és szar is" dolgokkal, szóval itt próbáltam drágábbakat nézni.
A végén eljutottam a fatshark hdo2-ig (baromi drága), de ennek van értelme? Tud annyival többet?

(#68718) gyulank


gyulank
addikt

Engem olyanok érdekelnek, amik olcsók, és elbírnak egy kamerát, és fel tudnak menni jó magasra.

ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22631.2361 Ubuntu 23.10 x64

(#68720) Sanyabá válasza AMDaZERG_1 (#68713) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Ilyen szimulátor van a DJI Mavic Mini -hez is? Csak míg meg nem érkezik a kis gép.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#68721) ezoltan válasza gyulank (#68718) üzenetére


ezoltan
tag

Engem is az ilyenek érdekelnének,annyi hogy jó messze is menjen.

QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D

(#68722) Toncsi válasza Sanyabá (#68720) üzenetére


Toncsi
aktív tag
LOGOUT blog

(#68723) KillHates válasza Sanyabá (#68720) üzenetére


KillHates
nagyúr

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#68724) fape válasza peti634 (#68717) üzenetére


fape
senior tag

Sztem sajnos a fpv szemüveg olyan mit ruha vagy a cipő. Próbálni kell a vásárlás előtt. Keresni kell olyat akinek van és kipróbálni az övét. Amennyit én utána olvastam hdo2 nem feltétlen éri meg jobban mint a hdo. Nekem pl dominator v3-n van. Anno próbáltam én is hdo-t de annyival nem tűnt jobbnak hogy váltsak. Ha nem lett volna a dom3-am akkor sztem hdot vettem volna akkor :D (előtte volt nekem is minden: 7 colos kijelző, doboz szemüveg, ev100)

Kezdésnek itt is lehet nézelődni, összehasonlítani, hogy melyik mekkora "képet" mutatna: http://fpvgogglecomparison.com/

[ Szerkesztve ]

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#68725) greenmukk


greenmukk
tag

Sziasztok!

Most találtam az egyik drónos csoportban egy hirdetést. Bemásolom a szövegét. A véleményetek érdekelne arról, hogy a leírás alapján mennyire lenne kockázatos megvenni egy ilyen gépet. Oké, hogy cserélve lettek a hibás/sérült egységek, de ennyi "mókolás" után tartanék attól , hogy valami nem fog hibátlanul működni. Mit gondoltok?
DJI Mavic Pro, 170.000 Ft-ért kínálja az eladó.

"A gép kissé viharvert állapotban került hozzám. Amit cserélnem kellett benne: első szenzorok (nem voltak sérültek, de nem működött), és a gimbal motorok (újraindult hirtelen mozdulatoknál, csak kábel csere nem segített, gimbal motorok cseréje oldotta meg a problémát).
A gép hiányosságai: hiányzik az egyik lábáról a "kupak".
Nálam egy balesetet szenvedett a gép, egy fával való találkozás történt, de a gép nem ért földet, fennakadt, propeller töréssel megúszta. A gép jelenleg hibátlanul működik.
A géphez adok 3 darab jó állapotú akkumulátort (43, 27, és 60 töltés), plusz egyet (33 töltés), amin látható egy kis sérülés, ez az akku ebben az állapotban került hozzám, én nem erőltettem a használatát, felületi sérülésnek tűnik csak, nem puffadt, stb.
A géphez ezen kívül jár egy hordozó táska, gyári doboza, micro usb, usb c, és lightning kábelek a távirányítóhoz való csatlakozáshoz, 16 GB micro SD kártya, sima gyári töltő, gimbal védő."

(#68726) Saccco válasza peti634 (#68717) üzenetére


Saccco
nagyúr

Akkor nézd már meg az Orqa-t is. :DDD

Nekem Skyzone Sky02X-em van. Teljesen jó. :DDD

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#68727) peti634 válasza Saccco (#68726) üzenetére


peti634
csendes tag

"Akkor nézd már meg az Orqa-t is. :DDD"
Néztem ezt is, de ez már b+ kategória :D

"Nekem Skyzone Sky02X-em van. Teljesen jó. :DDD"
Ezt is láttam több videóban. Viszont továbbra se nagyon tudom eldönteni hogy melyik a jó ár/érték arány.
Az meg hogy melyik kényelmes, nyilván nem tudom, sajnos :S

A pár órányi szimulátorozás után már egész jól kezd menni :)

(#68728) peti634 válasza fape (#68724) üzenetére


peti634
csendes tag

Gondolom érdemesebb ha "kisebb" (nem lóg előre az eleje) és könnyebb.
Nem húzza annyira a fejét.

(#68729) Saccco válasza peti634 (#68727) üzenetére


Saccco
nagyúr

Ha nem a nagyon kicsi gépek (<2“) jelentik a célt, akkor mehetsz digitális vonalra is, akkor ott van még a DJI rendszere.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#68730) peti634


peti634
csendes tag

Nem kicsik a cél, viszont a long range szeretnék, és itt azt olvastam hogy jobb ha analog.

(#68731) Bsony válasza peti634 (#68730) üzenetére


Bsony
tag

Én ezt vettem meg (még sajnos semmi nem jött meg)
https://www.banggood.com/Flywoo-Mr_Croc-HD-235mm-5-Inch-6S-F4-Bluetooth-FPV-Racing-Drone-BNF-w-DJI-FPV-Air-Unit-Goggles-2306_5-1750KV-Motor-p-1610516.html?rmmds=search

Ez a drone + dji air unit + szemüveg. Ehhez vettem egy Jumper T16 távot, és hozzá a crossfire micro modult és a receivert a drónhoz amit ha megjön ráforrasztom. Crossfire simán viszi a 10 km-t, a dji szemüveg meg normális irányított antennával 5km.

Az a jó ebben a drónban, hogy tudsz hozzá venni 7 inch-es karokat, és akkor simán mehet a long range, valami épített li-ion aksival. :) + alap hozzá a GPS így RTH működik.

DJI:
25mw-on is elég messze tudsz vele repülni nagyjából 1km. De ha felpumpálod 1.2W-ra, akkor sima 2 km az alap antennával. Veszel hozzá valami komolyabb irányított antennát pl.: VAS Crossair, és vagy truerc akkor 5 km simán megvan.
Továbbá mivel van AV/in csatlakozása ezért vannak hozzá ilyenek:
https://www.banggood.com/URUAV-5_8G-RX-PORT-3_0-DJI-Digital-FPV-Goggles-Simulation-Receiver-Board-for-DJI-Fatshark-FPV-Goggles-p-1605285.html?rmmds=search

Így simán rá lehet rakni a rapidfire, vagy bármilyen egyéb analóg vevőt amivel ugyanúgy tudsz repülni akár analóg drónokkal is, vagy tudod nézni másokat ahogy repülnek.

Elég nagy beruházás, de a szemüveg és a táv olyan dolgok amiket nem cserélsz évente. :)

(#68732) peti634


peti634
csendes tag

Jónak tűnik a cucc, bár tényleg nem olcsó, de így szemüveggel talán nem olyan drága.

Most vettem egy Dominator V3-at, használtam 70eFT-ért, nem tudom jó ár e. Egy bizonyos FB csoportban vettem, még jön.

Önmagában a gép + Crossfire jó vásár lehet (persze analog), akár későbbi Long Range-re?

Nem teljesen értem ezeket a kompatibilitási dolgokat.
Mi mivel jó?

Most a QX7 mivel kompatibilis? Mikor kell hozzá kiegészítő eszköz?
A szemüveghez milyen eszközöket reciver-t kell venni? Stb...
Ezeket az infókat Ti honnan szeditek?
:D

(#68733) Bsony válasza peti634 (#68732) üzenetére


Bsony
tag

https://oscarliang.com/
Itt elég jó infók vannak.

(#68734) bigyo108


bigyo108
aktív tag

Sziasztok,
Kérem adjatok tanácsot.
Első drónom lenne családi szórakozásra.
Max 15.000 18.000 huf
Fpv legyen
Full hd elég nem kell 4k
15 20 perc repülési ido
Controller legyen hozzá.
A telefon 'szemüvegben' lesz.

Milyen tipusokat ajánlanátok?
Ali bangood is jöhet

Köszönöm üdv Zs.

A PC visszafelé MINDIG kompatibilis lesz,.... MINDENRE!! :)

(#68735) ezoltan válasza bigyo108 (#68734) üzenetére


ezoltan
tag

Én nem típust ajánlanék,hanem azt,hogy olvass kicsit utána a témának.
Az általad leírt kívánalmak esetén a vételár tekintetében nagyjából rossz helyen van a tizedesvessző...
Ennyiből neccesen jönne ki egy 15-20 percet garantálni képes akkumulátor is egy olyan géphez,ami valós HD felvételt tud készíteni.
Ne higgy a szép színes marketingfotóknak és leírásoknak.

QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D

(#68736) DJGABI válasza bigyo108 (#68734) üzenetére


DJGABI
addikt

+1 amit (#68735) ezoltan ír. 15-ért vannak brushed motoros gépek, kb kamu 720p-vel, wifis fpv-vel. összefoglalót ha kinyitod ez a nem ajánlott kategória kb. auchanos dji tello 20k körül jó vétel volt, most épp 30.

meg hát 15-ért úgy vesz gépet az ember h 10k-s gép meg 5k értékben propeller/akksi/motor, úgy számolj...

[link] a Bugs3 full fpv szett ~18k-ért is teljesen jó volt, senki kb le se izélte...

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#68737) vandor01 válasza bigyo108 (#68734) üzenetére


vandor01
őstag

egy teszt.... hatha segit?

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#68738) bigyo108


bigyo108
aktív tag

Köszönöm mindenkinek.
Még jelentkezem és vissza is olvasok

A PC visszafelé MINDIG kompatibilis lesz,.... MINDENRE!! :)

(#68739) Al Capone


Al Capone
tag

Sziasztok!
Lehet már többet tudni a hubsan zino 2-ről? Van valakinek infója róla, hogy tudja-e a leírtakat?

(#68740) MrDerekas


MrDerekas
addikt

Sziasztok!
A héten érkezett meg nekem egy Eachine E57 Ultra Thin kis drón. Gondoltam akcióban még nem annyira fáj és első törésre megfelel. Nos a töréshez már közel állok :) Nem igazán sikerült működésre bírni. Igazi szöcske drónként funkcionál jelenleg, mert ha indítom-kalibrálom akkor egyet röppen (30-40 centi kb) vagy szökken, aztán szét is esik a jel a ledek villogása alapján és le is áll, hiába mutatja a kontroller, hogy aktív a kapcsolat. Telefonnal párosítva (iOS, Android) is ugyanez a jelenség, hogy egyet röppen aztán annyi, viszont a kamera továbbra is adja a képet a telóra. Ebben a YT videóban látszik, amiről írok.
A kérdésem annyi, hogy lehet-e kezdeni valamit, vagy engedjem el és ne erőlködjek a javítgatással?
(Öetezerbe fájt, nem megyek Dunának ha kuka az egész.)

[ Szerkesztve ]

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#68741) HornedReaper


HornedReaper
senior tag

Ajánljatok légyszi VASTAG zsugorcsövet kicsi-nagy akksira (GNB 550mAh 3S, 850mAh 4S, 1300mAh 4S és TATTU Funfly 1550) olcsón Kínából.
Ha lehet átlátszót, lássam mi hány mAh, ne kelljen ráírni.
Most ezt találtam hirtelen, de a méret mit mutat? Átmérőt kilapítva?

[ Szerkesztve ]

Keress kínai shopokhoz kuponokért

(#68742) fape válasza HornedReaper (#68741) üzenetére


fape
senior tag

Igen, általában kilapítva a fél kerület, kvázi az átmérőt mutatja. Mérd le egy madzaggal mekkora körben az aksi és annak felénél nagyobbat vegyél. Még a zsugorodási arányra is érdemes figyelni. Amit linkeltél az 2:1-s azaz max kb felére megy összes zsugorodás után.

De itthon is kapni a villamossági boltokban és ott még bele is próbálhatod az aksit. Annyira nem vészesen drágább mint aliról és cserébe azonnal meg van.

[ Szerkesztve ]

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#68743) Theuss


Theuss
újonc

Sziasztok! Teljesen tudatlanként és újként a témában szeretnék segítséget kérni. Elkezdtem építeni Robocat 280 vázba a kis drónomat. Futaba t10j rádióm van 3008sb vevővel. S-bus-szal szerettem volna kommunikálni az Omnibus f4 fireworks v2 fc-vel. 3 estényi szívás után kiderítettük, hogy a beépített vevő az nem s-fhss kompatibilis hanem nagy valószínűséggel fasst. Kérdésem, hogy ebben az esetben lehetetlen az s-bus-on keresztül is kommunikálni vele? Betaflightban látszólag minden jó, receiver s-bus-on van, Uart1 van behúzva serial rx-nek, beépített az inverz uart az fc-be. Egy hozzáértő azt mondta, hogy max 8 csatornát kezel az fc, ezért nem megy. A másik azt mondja, hogy a telemetria akasztja meg. Szeretném hozzáértő tanácsát kérni, hogyan oldjam meg, hogy a rádiómról repülhessek. Fc csere? Vevő csere? :W

(#68744) Peaceliker válasza Theuss (#68743) üzenetére


Peaceliker
őstag

Nem a vevő és fc kommunikációja a gond akkor hanem a táv és a vevőé, ha jól értem

"Oh my Goa'uld!"

(#68745) Theuss válasza Peaceliker (#68744) üzenetére


Theuss
újonc

De, a vevő és az fc kommunikációja nem valósul meg. Az adó és a vevő között rendben van minden. Többször teszteltük.

(#68746) Peaceliker válasza Theuss (#68745) üzenetére


Peaceliker
őstag

Akkor meg vevő is fhss, különben bind nem menne.
Az lehet, hogy invertált sbus jelet küld futaba is, mint frsky, azt meg nem eszi f4, csak erre dedikált porton. Szal uart1 nem jó HA inverted sbust küld a vevő.

"Oh my Goa'uld!"

(#68747) Theuss válasza Peaceliker (#68746) üzenetére


Theuss
újonc

Már látom hol fogalmaztam felreérthetően. Az fc beépített vevője frsky fasst kompatibilis valószínűleg, a futab adóm a saját vevőjével t-fhss. Én ennek az s-busát szeretném használni az fcben és nem a beépített frsky vevőt.
Ez így lehetséges függetlenül a protokoltól? Az fc leírásában szerepel, hogy az uart1 az invertált sbus bemenet.

(#68748) Peaceliker válasza Theuss (#68747) üzenetére


Peaceliker
őstag

Persze lehet így. És ha valóban invertált jelet ad a vevőd, akkor jónak is kéne lennie. Mi van ha mégsem invertált a jel róla? Tedd rá egy uart2 re tesztre.

"Oh my Goa'uld!"

(#68749) Theuss válasza Peaceliker (#68748) üzenetére


Theuss
újonc

Úgy érted állítsam át bf-ban? Az összesen kipróbáltam. Nem maradt le a mentés sem. Az fc-n pedig oda van forrasztva ahova írja a bekötés az s-bus forrasztási pontot. Nem tudom mit variáljak még.

(#68750) Peaceliker válasza Theuss (#68749) üzenetére


Peaceliker
őstag

forraszd át uart2 re próbából és állítsd át oda.

de javaslom tolj fel ide képeket bekötésről, bf beállításokról stb

"Oh my Goa'uld!"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.