Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TBMC
addikt
válasz TigerCat #94297 üzenetére
Nem tudom miért, de 2x WD-vel (4tb/db) jártam hasonlóan, kb 1 éve.
1-ről volt napi backup, másikból kürt lett.kb. 1 hét eltolással adták meg magukat. Egyik APFS volt másik Mac OS extended.
Én amit primary használok nap mint nap Lacie externalt, az mac os extended - számomra még mindig stabilabb mint az apfs.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Bond 007
őstag
-
madgie
titán
Évek óta ezt csinálják nekem a WD vinyók és csak a WD vinyók. Hagyom őket pörögni egy ideig, aztán felcsatlakoznak. Akkor szoktak így "beragadni", ha a leválasztásnál elrontok valamit.
szerk: és csak macOS-en ilyen, ha átbootolok Windows-ba, ott azonnal elérhető a meghajtó (és utána amúgy macOS-en is).
[ Szerkesztve ]
-
i400
senior tag
-
Aciduzzu
aktív tag
Kezdő kérdés:
Betettem az USB hubba egy SD kártyát. Hol kellene látnom annak tartalmát a gépen? A finderben a helyeknél? Semmit sem látok.
Eddig nem találtam meg a meghajtót. Azt várnám, hogy az asztalon megjelenjen egy New Volume, mint amikor a külső HDD-t csatlakoztatom hozzá.
[ Szerkesztve ]
LG OLED65C9 I PlayStation 5 I PlayStation VR I Xbox Series X I Astro A50
-
atees
őstag
Megrendeltem a 16 Gb-os airt. Biztosra mennék, tokból milyet érdemes venni rá? Kell rá egyáltalán ? apple care+ van már Mo-n ?
usb c hub-ból [ezt néztem] van esetleg tapasztalat vele ?Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
válasz Aciduzzu #94312 üzenetére
Nekem a NAS-ban két RED pörög 7/24-ben. Egyik 5, másik 2 éves. Előtte sok évig Green ment éjjel-nappal.
De van a szekrényeben Blue, Green, meg 2,5" Blue is - régi archívumokkal, néha usb dokkolóba használom őket -, mind bőven iskolás korúak már. Mindegyik hibátlan.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
TBMC
addikt
válasz TigerCat #94307 üzenetére
nekem ez az elsődleges amit nyúzok,
LaCie Rugged 5TB USB-Ckb. 2017óta, nem volt még problémám vele, pedig ez sokat van nyüstölve (nem úgy mint a wdk voltak...)
madgie: nálam sajnos full leves volt az alany.. több nap szpás után ment a kürthöz.
i400: köszi az infókat! NASba nálam 2x8tb red kb. 4 éve, másikba 4x8tb red több éve- még nem volt problem velük. *kop-kop*[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
-
Major Lion
senior tag
WD MyBook-m 7 vagy 8 éves, mostanában kezdett el haldokolni. Igaz nem kedvencem a masina mert Time Machine-nal nem voltak jóban, de azért csak tette a dolgát
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
Bazsee71
őstag
válasz r3dsnake #94329 üzenetére
Lecseréltem a monitorom egy Samsung UJ59-re, és HDMI-n keresztül ütemesen elfeketedik a kép. Próbáltam több kábellel, 1-es és 2-es slotban is, végül DP-kábellel most úgy tűnik oké.
M1 MacBook Pro, ThinkPad TB3 hubon keresztül.
Ez is Apple-feature lesz, vagy hibás monitor? -
cSuwwi
aktív tag
1 éve mutattam egy képet, hogy mennyire tartós egy 2017-es mbp billentyűzete tartós igénybevétel mellett: [link]
Azóta volt szervízben, kicserélték többek között a billentyűzetet is (meg ami ehhez kapcsolódik touchbar, aksi), 1 hónappal később a jobb nyíl világítása szállt el, most meg újra kopik csak a másik oldalon.
[kép]Nyílván csak esztétikai hiba, úgy vélem a pro nem a "for professionals"-t jelenti almáéknál
Vagy csak én fogom ki ezeket, marad a keycaps csere, a világítás meg így jártam esete.
De lekopogom a pillangó mechanikás billentyűzettel sose volt gondom, csak néha ki kell fújni levegővel. 3 éve napi átlag 6-8 óra intenzív használattal (programozás) is bírja egyelőre.[ Szerkesztve ]
-
Mr Bond 007
őstag
Parallels 16.5 Can Virtualize ARM Windows Natively on M1 Macs With Up to 30% Faster Performance [link]
"Parallels says running a Windows 10 ARM Insider Preview virtual machine natively on an M1 Mac results in up to 30 percent better performance compared to a 2019 model 15-inch MacBook Pro with an Intel Core i9 processor, 32GB of RAM, and Radeon Pro Vega 20 graphics. Parallels also indicates that on an M1 Mac, Parallels Desktop 16.5 uses 2.5x less energy than on the latest Intel-based MacBook Air."
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz Mr Bond 007 #94334 üzenetére
Ezzel csak ARM-os Windows-t lehet virtualizálni?
-
tboldi
nagyúr
válasz Mr Bond 007 #94336 üzenetére
Akkor nekem marad még az inteles Mac.
-
Mr Bond 007
őstag
Meg is jött az update:
This update for Parallels Desktop 16 for Mac 16.5.0 (50692) brings full native support for Mac computers with the Apple M1 chip, addresses overall stability and security issues, and includes the following fixes and improvements:
Resolves an issue with virtual machines having no Internet connection when they are configured to use the Shared Network setting.
Resolves an issue with the mouse pointer moving slowly in virtual machines configured for games.
Resolves an issue with the mouse pointer becoming sluggish.
Resolves an issue with Parallels Tools sometimes hanging during the installation.
Resolves an issue with color noise sometimes appearing on the screen after the Parallels Tools installation.
Resolves an issue with green boxes in the HiP2P IP camera software.
Resolves an issue with an Ubuntu 21.04 virtual machine not booting after updating the kernel to 5.11.0.
Resolves an issue with the Installation Assistant not being able to detect an operating system when creating a Kali Linux 2020.2 or 2020.4 virtual machine.
Resolves an issue with Fedora Rawhide hanging during the installation.Other:
On a Mac with the Apple M1 chip, download and use pre-configured virtual machines with Ubuntu 20.04 LTS, Debian 10.7, Fedora Workstation 33-1.2, and Kali Linux 2021.1.The 3D acceleration menu was temporarily concealed in the Graphics pane of Linux virtual machine configuration because this feature is not yet supported in Parallels Desktop for Mac computers with the Apple M1 chip.The following settings were removed from the virtual machine configuration in Parallels Desktop for Mac computers with the Apple M1 chip:The Enable nested virtualization checkbox in the CPU & Memory pane.The hypervisor selection in the CPU & Memory pane. All virtual machines are set to use the Apple hypervisor.The Floppy Disk pane.Ezzel vége is a Preview szakasznak, innentől meg kell venni vagy ha még nem volt akkor gondolom trialt kell indítani. Az persze továbbra is kérdés hogy win10 hogy lesz benne hivatalosan.
-
Bazsee71
őstag
válasz Mr Bond 007 #94338 üzenetére
Ha nyomtad a Preview-t (és a visszajelzéseket?), akkor érdemes nézni a Promóciós/SPAM fiókot, küldenek 20%-os kupont.
-
Aciduzzu
aktív tag
Rawtherapee nem lát semmilyen fotót a gépen. Sem külső tárolón, sehol. Feltelepítettem, és minden betallózott könyvtár üres.
Olvasgattam kicsit, és megcsináltam ezt is, bár nem nekem szól, hátha:
Attention macOS 10.15 Catalina users: RawTherapee needs to be “authorized” to allow it to open photographs on your disk. To authorize it:
Click “Go” > “Go to Folder…⇧⌘G” (Command-Shift-G), and go to/bin
Dragsh
into the “Full Disk Access” pane under the “Privacy” tab in the “Security & Privacy” control panel in “Apple menu” > “System Preferences”.Így sincs változás.
Valakinek van valami ötlete?
LG OLED65C9 I PlayStation 5 I PlayStation VR I Xbox Series X I Astro A50
-
Bazsee71
őstag
válasz Mr Bond 007 #94341 üzenetére
Szerintem lesz rá mód, nekem volt egy régi Win 7 kulcsom, azzal beaktiváltam az ARM változatot.
-
Aciduzzu
aktív tag
-
TigerCat
nagyúr
válasz TigerCat #94290 üzenetére
Na, Disk Drill Pro lett a barátom, nagyon faszagányos cucc. Minden megvan, ma duplikáltam is egy másik meghajtóra. Árban annyi amennyi, tanulópénznek jó volt.
Maradt az ExFAT. Nem küzdök.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
MODERÁTOR
Ott a qemu amúgy is.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AliExpress tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Politika
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest