-
LOGOUT.hu
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
szebe
addikt
Szerintem is felesleges ezen feszülni.
Többnyire én is hálózatról használom az M1 Airt, optimalizált töltés bekapcsolva, néha 80%-on tartja, aztán ha nem jön általa várt akkus felhasználás, akkor feltolja 100-ra.
88%-osnak írja az akkut (most lesz 2 éves), ennek ellenére nem nagyon érzem, hogy romlott volna (legalábbis telefonnal, órával összevetve, amik hasonló állapotnál már érezhetően gyengébben teljesítenek). -
-
bollokcs80
Korrektor
Most egy M1-em van, arról nem lépnék visszafelé (bár cégnél vannak elfekvőben Inteles Prók, egy Bootcamp-et majd lehet, hogy kipróbálok.)
Én is "vettem" idén fejlesztő kollégáknak M3 Maxot, egy kicsit meghajtottam egyet, hogy lássam mennyivel gyorsabbak az én kis Air-emnél. (Kábé két-háromszorosa, kár, hogy árban meg ötszöröse
).
[ Szerkesztve ]
-
Victory99
csendes tag
Igen, én is azt néztem, hogy alapvetően az lenne az ideális, de ott van az a része is, hogy nekem ugye alapvetően nem vállalkozásra kellene, napi munkára tehát max ha saját magam csinálok egy-két kurzust vagy tesztelek rajta valamit akkor tudjam használni, viszont mindennapokban alapvetően OP lenne, ezért merült fel bennem egyáltalán az, hogy Air-t is vehetnék amúgy, de eddig még azért nem győzött meg ez a gondolat
-
Dhampir
félisten
Annak idején HP laptopokban is előfordult, az olcsóbbnak számító ProBook szériákban is; lásd "HP 3D DriveGuard Software".
A HP 3D DriveGuard szoftver megóvta a merevlemez-meghajtót azáltal, hogy leállította a fejeket, ha a notebook véletlenül leesett, vagy ha más objektum hirtelen nekiütközött.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
45% és 45% között is vannak nagy különbségek. Egy ma divatos IPS-level okádékkal - nem Apple gépekre értve - szemben sokkal inkább választandó egy TN, ott nincs kiugró turpisság színben, hiába ugyanazt a vacakságot hozza papíron mindkettő. Hogy hogy hogyan, milyen arányok mellett jön ki az adott százalék, na amögé már kevesebben néznek. 1-2 modelltől eltekintve nincsenek rossz TN-ek azért az Almákban. Ismerkedésnek nem rossz a múlt, mégis hol kezdje?
-
-
Én anno a Catalina->Bis Sur váltásnál éreztem egy kis döccenést még a régi 15-nél, de betudtam annak, hogy az M-re írt kódok bekavarnak a rendszerben. A haverokkal egymás között
nagy sz@rnakis hívtuk. Aztán jött egy touchbar beszerzése ami erősebb volt jóval a régi retina volt és így már nem tűnt már lassabbnak a Big Sur... -
Malfroy
aktív tag
És van értelme az aktív hűtésnek vagy csak zaj? Illetve van értelme hogyha nincs nagyon megerőltető feladatok végezve a géppel mint például a videóvágás hogy szerkesztések vagy egyéb dolgok? Az air miben szenved hátrányt hogy nincs aktív hűtése, alap dolgokra használva ?
touchbar mire jó ?
[ Szerkesztve ]
-
kivlov
aktív tag
Én kb 5-6 éve nem látok egy reklámot sem youtube-on semmilyen eszközömön sem .
Asztali gépen és mobilon is AdGuard DNS alapú szűrés és Chrome böngésző elég ehhez és máris nincs reklám, manapság elég a Brave böngésző is (plusz imádom benne hogy háttérben zárolt kijelzőnél is lejátsza a videókat ha csak hallgatni akarod) minden eszközre, Tv-n pedig ChromeCast és azon SmartTubeNext és máris se szponzor blokk se reklám és intrót se kell nézegetni.
Ha majd megkerülhetetlen lesz a reklám akkor meg csak simán nem használom többet a youtube-ot felnőttem nélküle és élek így is -
bollokcs80
Korrektor
Undorító mennyiségű reklám van az ingyenesen. Múltkor melóhelyen egy gépterem karbantartás közben beraktam egy 70 perces Hofi kabarét, kb 8-9 reklámblokk volt benne, rosszabb, mint egy kereskedelmi TV.
Sajnos tényleg nincs más megoldás, mint a prémium, a családiban mondjuk egy emberre vetítve kb 450 forint havonta, nem egy tétel.
MÁS: Talán volt már róla szó, de az M1 Air burkolata mivel tisztítható? Igyekszem tisztán tartani, de pl a touchpadnál és itt-ott vannak rajta ujjlenyomatok.
-
Head88
addikt
Elvileg ilyenkor az a teendő, hogy egy másik mac géppel össze kell kötni usb-c kábellel és az apple configurator2 app segítségével kell egy firmware revive-ot csinálni.
Ha szoftveres a gond akkor ez megoldja...ha nem akkor az nagy baj..mert simán lehet kijelző probléma.
Pesze előbb egy teljes kikapcsolás, és megnézni, hogy pl recoveryben is ilyen-e.[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
Másfél éve kb. Akitől vettem megcsináltatta szervizben. Nem gondoltam rá (még..), mert Idle értékek rendben vannak : ~ 43- 47 fok. Folyamatosan monitorozom (TG) és az eddigi tapasztalataim alapján nem volt szélsőséges érték a használat során. Ami feltűnt az leírtam, ill az is, hogy Safari alatt ilyen erős.
Más OS alatt egyértelműen driver problémát látnék, de " itt " nincs tapasztalatom, nem is értek hozzá. Nem olyan régen váltottam.
Szóval próbáljam meg ?
Semmiképpen ne vedd iróniának, tényleg "csak" kérdezem: Videók futtatásához erősítenem kellene a hűtést, illetve szabályozzam a hűtési házirendet külső programmal ?
[ Szerkesztve ]
-
pergabb
senior tag
ezt én is vágom, mivel Lr alatt hernyókból áll össze a kép és háromszor zajosabbnak is tűnik, de én nikon rendszert használok és megszoktam, oda nekem jó is. Ellenben van egy fotós akinek a munkájával nem mindig elégedettek, olyankor átküldik nekem a nyerseket, hogy dolgozzam fel. Egy fuji x-t30-as váza van, csak miatta nem fizetek elő (előfizus lesz a capture one is) arra is. Igazából a nikon színvilága is még szebb lesz capture one alatt számomra, de azt kireszelem Lr alatt ha kell, ps-be átdobom a végén, akkor meg ugyan úgy a camera raw dolgozik. Na mindegy, ennyi, amiért Lr-ben nyitom meg, de tény, hogy a fuji nyersei horrorisztikusan jelennek meg benne és minden értelmes Fuji felhasználó messzire kerülni.
-
syl5
őstag
Adom. 360-370 HUF körülre várok egy USD-t, de amilyen turbulens most a gazdasági környezet ezek az eszközök értékállóak lesznek. Ha találsz jó akciót, akkor vedd meg, nem lesz jobb vétel.
Pl.:
Én 750-ért vettem a gépemet áprilisban, ami most BF alatt volt 800 akciósan. Asszem valami 880 volt a teli ára most akció előtt.
AirPods volt nyáron 75-80 környékén, most BF alatt 75-ért vettem meg, aminek 90 volt a teljes ára.
Autóm 3 éve tartja az árát. Nyilván infláció eszi, de na....[ Szerkesztve ]
-
plejik
addikt
Az is lehet, mert Én csak a gép bill + egerét használom, nincs hozzá külső eszközöm. Igaz aug.1 én vettem a gépet, de munkába is ezt használom, szóval napi 8 órába azért van használva.
De akkor lehet az lesz , hogy simán kopik a felület. A többi része patika állapotban van.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
-
Thewent12
aktív tag
Persze, nyílván kell a profit nekik, érthető, csak azért 15 millás kocsiknál alsó hangon ezt nem tudom, hogy beveszi e a vevők gyomra. Én most rendeltem múlt hónapban Kiát, ott 6-8 hónapot mondtak. Tervezett gyártás január vége most, kíváncsi leszek
Remélem megjön nyárig.
-
-
pászka
tag
Hmm akkor jó volna ha orvosolnák ezt a problémát mert úgy látom mac specifikus. Nálam BisgSur van fent, úgy rémlik ezelőtti rendszereken nem volt ilyen problémám, illetve valószínűleg észre vettem volna ha nem tudok 0-át írni. BigSur-ra egyébként pár hónapja nyáron frissítettem csak a gépet.
#98847vadászcsiga. Akkor többen is vagyunk, kíváncsi lennék külföldi oldalakon is van valakinek hasonló problémája? Majd én is rákeresek, elég nagy bakinak tartom.
-
Ezt okozhatta a lopás elleni cucc levétele ami rajta volt? Mert az a nagy bumszli akkor került csak le róla, amikor odaértem és fizettem.
#98509 Ear001 Tehát teljesen normális hogy nyitva van a tűzfal? Akkor hagyjam is így?
#98510 blscrn Nem gond ha fizetős csaj jó legyen. Köszönöm.
Amúgy van még kérdésem, hogy a válaszaitok segítségével este legyen mivel foglalkoznom.
Nemrég hazamentem egy kis időre szünetet tartani, és rápróbáltam egy pendrive-ot amin mkv, mov stb filmek voltak. Semmit sem vitt. Rámentem az apple oldalára ahol azt írták, hogy a QuickTime Player általában visz mindent. Ebbe most benne van ez a cucc gyárilag vagy nincs? Nem volt időm megnézni már, mert kellet folytatnom a munkámat.
Amúgy köszönöm mindenkinek a segítségét. -
blakey
titán
Ha azért van szükségem az újra telepítésre, mert valami nem kerek akkor semmit nem töltők vissza, mindent nulláról állítok be, az a biztos. a fontos fájlokat, fontokat, stb mind lementem és megvan a következő OS-nél is. Semmilyen beállítást nem töltők vissza. Fájlokat vissza lehet tölteni, ha arra lenne szükség, azoknak semmi közük az OS-hez.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Igen, ha azt szeretnéd, hogy megfelelően jelenjen meg, ahhoz viszont a nézet menüben át kéne állítani minden eszközre és akkor látni fogod, hogy mit kell formázni és mire kell telepíteni, jelenleg csak a köteteket látod és csak a kiválasztott kötetet formázod majd arra telepítesz, így akár egy harmadik adat partíció is megjelenne.
-
hszilard666
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Pénztárcabarát áron dobozos Acer Aspire 5/i5-1135G7/16GB/512 SSD/15.6"/FHD/IPS/Gari
- Latitude 5520 27% ÁFA 15.6" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- L15 Gen1 27% 15.6" FHD IPS Ryzen 5 4500U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Macbook Air 2018, Retina, 256 gb, 13,3-inch
- Új, sosem használt Cepter Cloud 15,6 FHD IPS Laptop AMD Ryzen 7 5700U Windows 11 Home 512GB SSD
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD
- Lenovo Legion Pro Garis Gamer Laptop 16" WQXGA 240Hz i7 13700HX 32GB 1TB SSD RTX 4070 Beszámítás
- Dell Latitude 5320 TOUCH FHD (i5-1145G7) 2.60GHz 16GB 256GB