Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:27

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44351) generic


generic
senior tag

2015 pro lesz nekem lehet, megeri venni azt meg ilyenkor? Apple eleg jo aron adja 12 honap garival refurbished.

(#44352) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Na ez a másik amitől elfüstöl az ember agya, megveszek egy 6-700k-s laptopot és egy év gari van rá. 😡

(#44353) bmwk1200s


bmwk1200s
őstag

Ez, ha nem is gyárilag, de legalább megoldott.

[link]

Ha kell meló közben a nafta a gépnek, csak bedugja az ember, és max leold.. az a pici rész ami benne marad meg a töltés, vagy a feladat végén ki kell csak venni és visszacsatlakoztatni a töltő végére.

Ettől függetlenül és nem értem milyen irányban haladnak... változatlanul kitartok amellett, hogy a kis 2014es Mac Mini és Thunderbolt Display combóval még jó ideig elleszek.

Az asszonykám is imád vele dolgozni, és a fórumozók többségének üzenném, hogy mind a Blender, mind a Final Cut X, a Photoshop bőven emberi időn belül renderel a kis gépen. És nagyon szép, komoly munkák is akadnak köztük.

A retro játékaimmal is simán elboldogul, plusz teljesen vállalható kompromisszumokkal fut nativ felbontásban a Grid 2 Reloaded Edition.

Semmit sem írok alá!

(#44354) bmwk1200s


bmwk1200s
őstag

A grafikus egységről is kiderült pár infó [link], bár én jobban szeretem az éles teszt eredményeket, mint csak a specifikációs számokat.

Semmit sem írok alá!

(#44355) ribarszki


ribarszki
őstag

És a 650 ezres gépen vajon lehet egy 30 oldalas .pdf file-t úgy végigscrollozni, hogy ne akadjon össze vissza? És vajon a prohardver fórumot végig lehet úgy scrollozni, hogy ne legyen random diavetítés?
És vajon képes normálisam kezelni a 8Gb memóriát egy pro gép, és nem beakadni és lefagyni 1-2 percre néhány megnyitott alkalmazás és tab után?

Ezek sajnos egy 2015-ös rMbp mindennapi jelenségei.

Értem én, hogy apple és meg kell fizetni a csodálatos MacOs rendszert, csak éppen ez kezd a gép egyik hibája lenni. Mármint a szoftveres oldal.

Az ár persze szubjektív dolog, de ez már az irreális kategória. Azt is mondhatnám, hogy ez már a "nem normális" kategória.

(#44356) Csabee. válasza ribarszki (#44355) üzenetére


Csabee.
nagyúr

Az árak arányosak az i7hez.. az is kegyetlen drága. Nekem arányait nézve egy ilyen macbook pro jobban megéri mint pl egy 128Gb-os i7 vagy i7plus. Persze mindkettő drága itthoni viszonylatban sajnos.

Üdv: Csabee.

(#44357) xedos


xedos
addikt

Van otthon régebbi MAc, de ahogy látom nem fogok visszatérni :-(
Marad a Hackintosh...
Régen mindig csúcsok és különlegesek voltak az almás gépek, most már lassan csak drágák.
Touchbar-os ökörködés - jópofa... de! Van érintős notim, néha használom, de az egér még mindig pontosabb és nem kell levenni róla a kezem. Sokkal több kézmozgás kell hozzá. Apple közli: azért találták ki a touch bar-t, hogy ne legyen ujjnyomos a kijelző - SZERINTEM!

A 13-as PRO áráért más is ad hasonló hardvert. A Win-es infrastruktúra pedig utolérte a Mac-est.
Dell XPS 13 [link], HP SPectre X360 [link], de írhatnám a XIAOMI MI AIR-t félárért!
vagy Lenovo Yoga 900 és 910 [link]
Az látszik, hogy több gyártó is tér át az USB-C-re, de a többség még hagy usb 3-as csatit és SD kártya olvasót.

(#44358) ribarszki válasza Csabee. (#44356) üzenetére


ribarszki
őstag

A 700k-s 13-as i5..

(#44359) Peetey91


Peetey91
senior tag

Amúgy van még olyan ember a Földön pár Apple vezetőt kivéve aki nem kap hülyét ettől az indokolatlan vékonyítástól? Nagy vétség következik, de ott a Microsoft aki két napja mutatta be, hogy egy kb. Pro méretű gépbe be lehet rakni nagyobb akksit, SD kártya olvasót, sőt még egy rendes GPU-t is. De az Apple fél óráig elemzi, hogy vékonyabb a gép... Tényleg nem találok rá szavakat.
Mondom ezt úgy, hogy ha kb. 450 ezer lenne a TouchBaros gép akkor valószínűleg többet benevezhetnének rá, de ez a 650 ezres ár már igenis gazdagabb országokban is átlépi azt a határt amit egy átlag otthoni felhasználó (nem munkára) hajlandó kiadni egy operációs rendszerért.

[ Szerkesztve ]

(#44360) TBMC válasza TigerCat (#44338) üzenetére


TBMC
addikt

most gondolkozok. ráadásul kaptunk egy jack et... mire? az új telókhoz is lightning hs-t kaptunk, hogy az anyámba dugnám bele a fülest? ahhoz is vegyek átalakítót, mert a dobozban ugye csak lightning - jack et adnak :D :DD :DDD vicc ez az egész, úhgy ahogy van. Képzeld el szegény macbookot, hogy fog kinézni, minden kis szaros portjából átalakítót tömkelege fog kilógni :C

egyre jobban elszomorít az apple... szívem szerint visszaváltanék PCre, de sajnos az is egy rakás ... bár mondjuk még mindig nem kerül ennyibe...

(mindezek mellettl: más: megjött 1 hete az i7plusom, és 2 napja recseg ropog ha hs ről beszélek. semmit nem hallanak belőlem konkrétan. próbáltam régi füles + átalakítóval is, ugyanez a jelenség. majd ma arra lettem figyelmes, max beszédhangerőn van a készülék, és barátnőmből (épp vele beszéltem, semmit nem hallottam oly halk volt mintha suttogott volna, majd újrahívtam, hátha de ugyan olyan xar. Azóta most folyamatosan... VICC kategória. Ja tegnap hívtam az icentret, istylet, 2hét múlva lesz leghamarabb refurb készülékük. mondom basszus 1 hetes készülék, + ráadásul kiszúrják a szemem egy refurb készülékkel. 1 hét után, ennyi pénzért... hát komolyan... :U :F )

[ Szerkesztve ]

markbellus.hu 

(#44361) ribarszki válasza TBMC (#44360) üzenetére


ribarszki
őstag

Jól megragadtad a lényeget. Veszel egy I7 telefont, mellé egy 13-as Macbook Prot, így 900k-nál jársz alaphangon, biztosítás nélkül és a telefon egyik kábelét sem tudod bedugni ugyan azon gyártó laptopjába! Sokan, ezen nem akadnak fenn, de még egyszer, az Apple ami nem gyárt tucatnyi termékcsaládot, azt nem tudta megoldani , hogy az új Apple telefon kábelei átalakító nélkül használhatóak legyenek az új Apple notebookon. Se a lighting füles, se az usb kábel. (Tudom ott a vezeték nélküli technológia...) És veheted az átalakítókat ha projektort akarsz rádugni, ha pendrive-on kapod meg az anyagot, ha a fényképeződről akarsz képeket lementeni, stb..

Se hdmi port, de hagymányos usb port, se sd slot, se magsafe. Kár, hogy egy szerethető, sokoldalú gépből egy vékony divatcikk lett. Már csak azt sajnálom, hogy nem adták ki rózsaarany színben.

(#44362) Black Dragon válasza ribarszki (#44361) üzenetére


Black Dragon
addikt

Nyilván az Apple megelőzte kicsit a korát, és nem úgy értem, hogy forradalmi technológiát vetett be, hanem korábban rakta bele ezeket az új cuccokat a gépeibe, és vette ki a jacket a telóból, mint bárki más.
Ez egy részről rossz, hiszen a vásárlók szívnak ezzel, viszont egy új irányt ad az egész piacnak. Úgy gondolom, hogy 1-2 éven belül fognak tömegesen jönni a telefonok és gépet jack és USB-C vel, még ha most cikizik is ezért az Applet, mert csak így lehet tovább haladni(fejleszteni).

Az iparági verseny pedig ösztönzni a gyártókat, gondolok itt az összes periféria gyártóra, hogy csináljanak USB-C megoldást egyre több mindenből, legyen egyre több vezeték nélküli füles egyre inkább megfizethető áron.

Nyilván az Apple az első, aki nagy fába vágja a fejszéjét, de ahogy beindul a verseny, úgy lesz egyre inkább élhető ez az egész, ami csak most indult el.

Szó se róla, néha én is tudok szentségelni, hogy bmeg otthon hagytam az átalakítót a 12" macbookhoz, így nem tudok rádugni egy vinyót sem. Viszont a legtöbb esetben nem kell semmit rádugnom, el tudom intézni wireless. Az iphone jack pedig most még szintén zavaró, átalakítóval kell használni a fülest, de nemsokára beruházok egy wireless fülesre, és megoldódik a dolog, és bár nem tudom egyszerre tölteni a telót és hallgatni a zenét, de nem is szoktam.

Most mély sebet ejtett mindenkin az Apple, ami csak évek múlva forr össze, de akkor már a nyomát se fogjuk látni.

(#44363) TBMC válasza Black Dragon (#44362) üzenetére


TBMC
addikt

igen, tudom, hogy csak így lehet fejlődni. DE akkor az i7 és plusokat miért nem usb c vel adja? miért sima usb kábelt kapunk? érthetetlen számomra. illetve a jack miért maradt meg? miért nem kaptunk helyette lightning csatit? - ezt sem tudom felfogni, ha már a fejlődésről van szó.

apropó fejlődés, minden hülyeségben (portok, dizájn) fejlesztenek, überf@sza az új touch bar is, de minek (vessetek meg nem látok értelmét, egyelőre) helyette inkább kaphattunk volna valami bika hardvert végre a 13ba.. De még mindig semmi, még csak nyomát se látjuk, az árakat meg csak emelik, a semmire.

Ja, illetve nem a semmire, kapunk papírvékony macbookokat, világító apple logó nélkül :P (bocs de nekem nagyon a szívemhez nőtt).. Király...

Egyedül ami tetszik, a nagyobb tapipad... és... és ennyi.

Pedig rohadtul váltani akartam most.
Az egészben azt sajnálom, hogy nem hallgattam magamra és pakoltam össze egy 2015 15"rmbprot, nagy vidikarival, legalább 16gb memóval. és az alap i7el vagy esetleg valami erősebbel. (ha már a 13ba csak integrált vidikarival lehet rendelni... ezt sem fogom megérteni soha. OK tudom, valamivel csábítani kell az embert a 15 felé, de akinek kicsi a 13 képernyője úgy is azt fogja megvenni könyörgöm. miért kell ezt ennyire korlátozni :( )

markbellus.hu 

(#44364) Black Dragon válasza TBMC (#44363) üzenetére


Black Dragon
addikt

Szerintem egyszerű a válasz, talán 0.1% lehet a világban az USB-C gépek aránya, de talán még kevesebb, inkább vegyen az adaptert, akinek ilyen gépe van, mint fordítva.

A jack nem tudom miért maradt meg, én is jobban örültem volna egy lightning csatinak(már a 12" macbookban is) de a Pro-ban még inkább jól tudott volna mutatni, de hát ez van, ott is lehet átalakízni, vagy bluetooth fülessel huncutkozni.

És tényleg bullshit, hogy ennyibe kerül a gép, és ilyen hardvert raknak bele, a 12" Macbookban is 8Gb ram van, és nem professzionális célokra szánták, de a Prot igen, de abban is csak 8 van.

De ami inkább vicces, amit Phil Shiller mondott:

Affordability is "absolutely something we care about," Schiller says. "But we don't design for price, we design for the experience and the quality people expect from Mac. Sometimes that means we end up at the higher end of the range, but not on purpose, just because that's what it costs."

Mert ennyibe kerül... hát ja, csak azt elfelejtette mondani, hogy kb 50% profit margin van a gépeken, és azt akarják is tartani.:D

(#44365) TBMC válasza Black Dragon (#44364) üzenetére


TBMC
addikt

Phil Shiller kommentjére csak ennyit tudok hozzáfűzni (már tegnap is felcseszett, amint megláttam az árakat): szánalmas sajnos :(

markbellus.hu 

(#44366) bLaCkDoGoNe válasza TBMC (#44365) üzenetére


bLaCkDoGoNe
veterán

Simán lehet, hogy ez lesz a trend, a csökkenő eladások miatt drágábban kell árulni a gépeket, hiszen a profitvárakozásoknak meg kell felelni. Ez egy darabig még talán fog is működni, de előbb-utóbb megbosszulja magát.
Én úgy érzem, hogy a Jobs-féle Apple szellemiség tegnap halt meg végleg: van egy ámokfutó, kontroll nélküli designer, meg egy karizma nélküli, kizárólag 'money-making' üzemmódban működő CEO, akik működtetnek egy pénzgyárat, aminek már nem célja, hogy jó termékeket szállítson. Persze van egy vásárlói réteg is, akinek az igényeit ezek a termékek tökéletesen kiszolgálják, de sajnos én nem igazán tartozom közéjük.

"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#44367) biker


biker
nagyúr

egyszerűen nem találom a szavakat.
Még jó, hogy tegnap inkább Cure koncerten voltam, és csak reggel olvastam erről a szuper újításról

Hát elmennek a büdös ....ba és le....nak. Komolyan.

nincs magsafe, nincs semmi, csak a 900ezres ár és mellé majd még 50e átalakítókra.
Komolyan, úgy fogunk kinézni laptoppal mint régen amikor röhögtem, hogy megérkezem egy egész napos meetingre egy macbookal a mappa szerű tokban, mások meg jöttet a géppel, töltővel, usb egérrel, monitor adapterrel, meg a mittudomén mivel.

van egy 2013 late 15"-om, majd ha elkezdik kitolni a kifutó late 2014 15"-okat, veszek egy olyat, aztán ha 2-3 éven belül nem jön valami megoldás, akkor lehet kinézek valami minőségi notit és hacklizek rajta, aztán ...ák meg ahol vannak.

jajjdejó, lehet emojikat a touchpanelről betenni. azt b+, hűha, 5éves e vagy?

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#44368) Somansky válasza TigerCat (#44329) üzenetére


Somansky
aktív tag

Ahogy én sem, hogy a minap vettem + 2 év garit a MBPR15-re (I7 2,5Ghz, 16GB RAM, 512 SSD, ATI 2GB...:)

www.somansky.com

(#44369) TBMC válasza biker (#44367) üzenetére


TBMC
addikt

én neív csak azthittem engem csesztek fel ennyire, de látom, itt a csoportban (s külföldi fórumokon) is egyaránt iszonyatosan belázították azon felhasználókat akik eddig "mindenben támogatták", hibáival együtt is az Applet, a MACet, az OSXet... erre tessék. most úgy látszik mindenkinek elfogyott a türelme, vagy talán túl nyilvánvaló lett mindenki számára, hogy itt már nem MI és a szükségletek vagyunk a központban hanem a PÉNZ PÉNZ PÉNZ.

én is nagyon gondolkodom, ha már sajnos cto 15" gépet nem fogok tudni összerakatni, keresek használtan valami alternatívát, sajnos most, hogy iszonyú sokat dolgozom házon kívül és csak a 13" rmbprovan, kell egy erősebb alternatíva, ezért vártam ennyire a tegnapot. Erre tessék jó pár pofon... :U

Somansky: nagyon jól tetted!

[ Szerkesztve ]

markbellus.hu 

(#44370) Peetey91 válasza bLaCkDoGoNe (#44366) üzenetére


Peetey91
senior tag

Teljes mértékben egyetértek, viszont az a baj, hogy nem nagyon van alternatíva. Így két év OSX után ha vissza kène mennem Winre szerintem a falat kaparnám, gépnek meg mit tudnék venni, egy 280 ezres recsegő-ropogó-nyikorgó Asust? Kéne valami rendes konkurencia, talán az Apple is észhez térne. Bár ahogy az elmúlt évek bizonyítják, ez most egy ostoba vezetés, ezeket a pink élénk meleg színeket erőltető Ive-tól kezdve Cookig megvan mindenkiről a véleményem. Nagyon nem szeretem, ha "Jobs-ozás" van, de az 100%, hogy pár évvel ezelőtt már két emeletnyi embert kirúgtak volna a cégtől.

(#44371) csipszikutya


csipszikutya
senior tag

Sziasztok!

Ahogy a képen is látszik 6 frissítést jelez az itunes, de már frissítve voltak. Hogy tudom eltünteni onnan? Itunesen belül sem tudok ad olyan ikont, hogy frissítsem? RR már volt a gépnek, de nem használt.
Legfrissebb Sierra.
What can i do?

Köszi

(#44372) Somansky válasza TBMC (#44369) üzenetére


Somansky
aktív tag

Tudtam én :D

Engem nem zavarna az SD kártya hiánya, a Magsafe vagy a világító alma logo... Inkább tehettek volna bele csak 2 TB3 (USB-C) portot és + 2 USB 3.1-et mondjuk. Az a folyton átalakítósdi megöli a a mobilitst. Egy iMac-ba semmi baj nem lenne ezeknek, de itt... Egy rohadt pendrive-hoz is átalakító kell majd...pedig azt mindenki használ. 2016 os modellbe lett volna így, esetleg a 2017 vagy 2018 as modellbe mehetett volna a 4 USBC.. Úgy érzem, vagyis biztos a vékonyság volt a ludas minden tekintettbe, de fene enné meg, lassan már enné is vigyáznii kell ré ne "üljünk", mint egy telefonnál, mert eltörik olyan vékony...
Amúgy minden másban űber az új család...az árát meg nem mezei embereknek szánták, hanem akik dolgoznak is vele, termelik vissza a pénzt....(mint én is....)

www.somansky.com

(#44373) Aaron14


Aaron14
őstag

Emlékeztek még az első retinás gépek árai mennyire el voltak szállva? Szerintem itt is lesz csökkenés és az első szériát amúgy sem szabad sohasem megvenni.

Egyebként a jelenlegi gépem nagyon jól teszi a dolgát. Photoshop, Lightroom úgy megy rajta, ahogy kell és itthon külső kijelzőn is szuperul muzsikál, pedig nem bohóckodásra használom, hanem komoly munkára.

U.i.: Én is örülök, hogy tavaly januárban megvettem a kis rMBP-mat még 350-ért, idén meg hozzá csaptam egy Apple Care-t, mert ezek az árak brutálisak.

[ Szerkesztve ]

Sony KD-55XF9005 - MacBook Pro M1 Pro 14” - iPhone 15 Pro 128GB

(#44374) Diokhan


Diokhan
addikt

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy amikor internet recovery-ből telepítem újra a macbookot akkor melyik verzió jön le az osx-nek? A legújabb még támogatott rendszer, vagy amivel kijött a gép eredetileg. Hallottam már ezt is, azt is, olvastam már ezt is, azt is, most már végképp nem tudom eldönteni, hogy melyik az igaz. Amíg nem tudom pontosan, addig nem akarok nekiállni, mert a jelenlegi Sierrát akarom lecserélni valamelyik régebbire. Sajnos elég lassú a gépem, de jelen pillanatban nincs keret a fejlesztésre, (4giga ram, 500giga HDD) így csak az oprendszer visszarakás marad, mint alternatíva. Viszont ha a Sierra jön le az internet recoveryval, akkor nincs értelme nekiállni...

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#44375) csipszikutya válasza csipszikutya (#44371) üzenetére


csipszikutya
senior tag

csillag appstore

(#44376) csipszikutya válasza csipszikutya (#44371) üzenetére


csipszikutya
senior tag

megjavult!

(#44377) FIREBLADE78


FIREBLADE78
addikt

A 2015-ös pro mennyivel jobb,mint egy 2013-as late 8 gb rammal? Azon agyalok,hogy veszek egyet. Vagy elmegy az eszem és jövő év elején egy 2016-ost ;] Persze,ha eltudom adni jó áron a mostanit.

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#44378) TBMC válasza Somansky (#44372) üzenetére


TBMC
addikt

dolgoznék én is vele, sőt még pénzt is termelnék, ha lenne kraft abban a kva 13"-ban :O :K :(
így csak arra tudok asszociálni, hogy ténylegesen mezei embernek szánták őket (a 13-18éves korosztály kajak mondom, akiknek anyuci apuci megveszi) és ők odáig vannak, hogy WÁOOOO de gyors a fészbuk rajta aztaa :((

markbellus.hu 

(#44379) WaterWave válasza TBMC (#44363) üzenetére


WaterWave
veterán

Tökéletesen egyetértek... Ha én kiadtam 750 ezret a gépemért 2 éve (macbook pro 15, 500 ssd, i7, retina), akkor ha felcsapom a gépet és világít az apple logo, akkor tudom, hogy én olyan gépet használok ami körülöttem kevesen, vagy senki. Ez nem giccselés, és felvágás, csak annyi, hogy jó érzéssel tölt el, ha gépezek és rámnéznek, akkor látják, hogy luxus cikket használok, nem beszélve még jól is néz ki.
Hisz a világító apple logo volt egy a sok közül, ami miatt jó ezt a gépet használni.. Most hogy látom milyen irányt követ az Apple hát a büdös életbe nem fogom eladni a Promat, mert a mostaniakból jobbat nem kapok. De még ha le is tudom nyelni a logo mizériát, a MagSafe eltörlését képtelen vagyok feldolfozni. Egyszerűen érthetetlen, hogy ami jól bevált, és megkockáztatom minden apple tulajdonos szeret, azt miért kell eltörölni. Legalább ha már kidobok 1 millát az ablakon, akkor engedje már meg a cég, hogy úgy kérem, ahogy nekem jó, vagy legalább legyen egy olyan konfiggal felszerelt irányvonal, amiben a régi dolgokat is megkapjuk. Nem gépfüggő vastagság egyik ficsőr sem, hogy ne tudják belerakni.
Szóval örülök is meg nem is.. Örülök, mert nem kell gépet cserélnem, picit meg csalódott, hogy fapados kinézetet adtak egy olyan gépnek amit szeretek.

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#44380) Smiley válasza WaterWave (#44379) üzenetére


Smiley
őstag

Azert ennek a vilagito logo-nak regebben megvolt a hatranya is... ma mar eleg eros a led-es hattervilagitas, de evekkel ezelott az ibook/powerbook-nal, meg szepen latszott a negativ alma a kijelzon ha olyan szerencsetlenul volt elrendezve az iroasztalod hogy nappal szemben.

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#44381) Diokhan válasza Smiley (#44380) üzenetére


Diokhan
addikt

Nekem most is látszik a 2010-es prón...Egy szép negatív alma logó és egy vízszintes csík. De annyira nem zavar, mert hozzá szokott a szemem. Mondjuk ha lehetne tenni ellene valamit, tennék.

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#44382) WaterWave válasza Smiley (#44380) üzenetére


WaterWave
veterán

Ez igaz, nem ide tartozik de ps4 es dualsock kontrollernél is ki kellett kapcsolnom a fényt, mert visszatükrözött a tv-ről és zavart, nagy noszogatásra a fejlesztők beadták a derekukat és softwaresen ki lehetett kapcsolni... Itt ez nem megoldott, viszont az Új Macek a fekete almalogoval nevetségesen fapados kinézetet adnak az egésznek, bárki bármit mondd...

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#44383) bLaCkDoGoNe válasza WaterWave (#44382) üzenetére


bLaCkDoGoNe
veterán

Arról nem beszélve, hogy marketing szempontból is hülyeség.
Azért az igen jól nézett ki egy-egy nagyobb techie sajtóeseményen, ahogy a sötétben világított a sok-sok alma.

"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#44384) TBMC válasza bLaCkDoGoNe (#44383) üzenetére


TBMC
addikt

Waterwave, bLaCkDoGoNe +1

a szifon is összefoglalt egy kisebb cikket az egészről... úgy érzem mki mélyen fel van háborodva. De az Apple ezzel mit sem fog törődni a jövőben sem.. sajnos..

lassan már csak a divatközönség(akinek pénze is van) fog megmaradni (mármint az új modellek vásárlását illetően)

[ Szerkesztve ]

markbellus.hu 

(#44385) Smiley válasza WaterWave (#44382) üzenetére


Smiley
őstag

Nekem nagyon tetszik az uj 15"-os design termeszetesen a vilagos szurke, de megfogadtam csak akkor veszek uj gepet, ha mar kevesnek bizonyul a 2010-es 15"-os. A sierra miatt raktam bele 8gb ramot, azota nagyon ott van ujra a gep. Ezt $1999-ert vettem oregonban, azota nyuzom folyamatosan, meg mindig az eredeti akksival, csak ssd-t meg ramot, 2 uj ventit, meg 2 toltot kellett hozza venni 6 ev alatt. Az elso 4 eveben kemenyen melos gep volt, kb nem is volt kikapcsolva, szoval ezek szerintem hosszu tavra tervezve erik meg. Ha elmegy meg 2 evet, (miert ne menne, a 15 es a 13 eves powerbook-om is mukodik es hasznalom is a mai napig) akkor biztos, hogy megint egy 15"-re cserelnem le. A csatlakozok engem rohadtul nem erdekelnek, a magsafe az egyeduli amit nagyon sajnalok.

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#44386) WaterWave válasza Smiley (#44385) üzenetére


WaterWave
veterán

Enyémbe 16 giga ram van, és 2014 eleje a gép. Totál ki fog szolgálni tied is jópár évig, enyém meg főleg.
Anno nagyon húztam a fogam, szinte eret vágtam, hogy képes voltam felárat fizetni ennyi ramért, de most belegondolva, totál megérte.

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#44387) FIREBLADE78


FIREBLADE78
addikt

Amúgy hol a legolcsóbb euban egy új pro?

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#44388) Somansky válasza Diokhan (#44381) üzenetére


Somansky
aktív tag

Igen, ennek a világító almának is megvan a bibije, ha erős ellenfényben használod átlátszik, és zavaró tud lenni főleg grafika munkában, meg igaz minimálisan fogaszt, de akkor is. Ott lesz az új gépen a króm alma logo, majd ezt szokja meg a jó nép. Én nem emiatt vettem meg, hogy mutogassam, hanem, hogy tegye a dolgát. :) Sajnos éppen sokan azért vesznek bármilyen apple terméket, hogy mutogasság, s közel sem használják ki.
Az AIR is jo volt anno munkára, de a kevés Ram miatt elvérzett, ideális volt irodai munkára. A Pro 13 és gyengébb 15 meg már több mindent kiszolgál. Igen drágább mint egy Windows-os gép, de vegyül alapul, hogy az OSX vagyis MacOS-t örökre vetted, így még a 20.0 is használható lesz, míg a Windows upgrade mindig pénzbe kerül, és szerintem soha nem is lesz olyan megbízható.

www.somansky.com

(#44389) Parson válasza Somansky (#44388) üzenetére


Parson
addikt

Mennyi RAM-mal, es milyen munkára volt kevés az AIR? Én pont AIR-ben gondolkodom... De nekem csak otthoni táblázat és önéletrajzszerkesztésre kb, plusz sima internethasználatra, facebook, meg ilyen marhasagok. Csak hat evekre vennem, hogy ne legyen gond vele, es azert hurcolni is lehessen a kocsiban ide-oda.

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#44390) Diokhan válasza Somansky (#44388) üzenetére


Diokhan
addikt

Ez pontosan igy van, éppen ezt akartam írni én is, hogy attól függetlenül, hogy én is nagyon soknak találom az új gépek árát, olvasom az emberek kommentjeit, hogy majd vissza fognak térni windows PC-kre meg laposokra, hogy azért a windows mindig is pénzbe került, és nem is túl kevésbe. Én sem azért vettem MacBookot, hogy villogjak vele, mert gyakorlatilag nem hordom sehova, hanem azért, hogy legyen egy olyan gépem, ami mindig teszi a dolgát. Igaz, hogy még messze nem tökéletes, mert kell bele az SSD meg +4 giga ram, de már az alap megvan, majd innen lassan felfejlsztem úgy, ahogy nekem már megfelelő. Jelen pillanatban a 44374-es hozzászólásomra (kérdésemre) várok hozzáértő választ, aztán este nekiállok visszatenni az oSX-et.

Amióta elköltöztem windowsról, azóta az irodai gépemen és a lányomék laptopján lévő win is egyaránt idegen. Én már nem mennék vissza arra a rendszerre, hogy vírusírtókat telepítgessek, meg hasonlók.
Egy dolog van,amiben jobb a windows platform, a játékok, ez kétségtelen. Még jó, hogy arról már leszoktam pár éve :)

Valamint az iránnyal sem értek egyet, ahova tart az Apple. Miért adja az iPhone7-et sima USB-vel, ha utána meg az új macbookba nem tesz olyan csatlakozót, amivel össze tudnm kötni? (Félreértés ne essék, még mindig az 5S-t és a 2010-es MBP-t nyúzom, nem is lesz másik, ez csak példa). Miért hagyja ki a jack csatlakozót a telefonból, és miért hagyja benne a gépben? Nehogy már az újonnan vett méregdrága telefonom headsetjét használni tudjám a szintén méregdrága macbookommal...

Szóval na... Szép volt a tegnapi Keynote, de bár ne néztem volna meg...

[ Szerkesztve ]

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#44391) r4z válasza Parson (#44389) üzenetére


r4z
nagyúr

Tippre 4GB-os volt csak, 8GB RAM-mal nagyon korrekt mindenes masina az Air.

I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order.

(#44392) GhettoChild válasza lugosi (#44352) üzenetére


GhettoChild
tag

Az 2 év.

(#44393) ribarszki válasza GhettoChild (#44392) üzenetére


ribarszki
őstag

Miért?

[ Szerkesztve ]

(#44394) Handball94 válasza GhettoChild (#44392) üzenetére


Handball94
aktív tag

Második év csak szavatosság, ahol neked kell bizonyítani hogy a hiba már fennállt a teljesítés (vásárlás) pillanatában.

(#44395) Diokhan válasza Diokhan (#44374) üzenetére


Diokhan
addikt

Legyszi erre válaszoljon valaki aki tudja mert megbolondulok :D próbálom ujra telepíteni de internet recovery-vel is a sierrat akarja telepíteni de nekem nem az kell...! Előre is köszi a válaszokat!

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#44396) lugosi válasza GhettoChild (#44392) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nem annyira sajnos hanem csak 1.

(#44397) r4z válasza Diokhan (#44395) üzenetére


r4z
nagyúr

Használtad a korábbi rendszereket az Apple ID-ddal? Mert akkor hagyd, hogy felrakja, amit akar, aztán az App Store-ból leszeded valamelyik korábbit a vásárlási előzményeidből.

I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order.

(#44398) Diokhan válasza r4z (#44397) üzenetére


Diokhan
addikt

Sajnos nem használtam csak a kapitányt, de Sierra alatt meg azt nem akarja telepíteni mert régebbi.

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#44399) Smiley válasza Diokhan (#44398) üzenetére


Smiley
őstag

Felrakod a sierra-t, aztan az app store-bol leszeded az el capitant, fogsz egy 8gb pendrive-ot es az apple oldalan talalhato leiras alapjan megcsinalod a telepitot, ujrainditod a gepet, kozben nyomod az alt-ot, kivalasztod a pendrive-ot, leformazod a disk-et, es felrakod az el capitan-t.

Kozben, jol beleolvastam ebbe a magyar verzioba, szoval itt az angol is, a biztonsag kedveert. ;]

[ Szerkesztve ]

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#44400) Raz3r


Raz3r
tag

Sziasztok!

Véleményetekre, segítségetekre lenne szükségem!
Van egy 2013 late 27" i7, 32gb iMacem, grafikusként dolgozok, legfőképp Photoshop és Illustrator, de videót is szoktam vágni fcpx ben illetve after effectshez is előszeretettel nyúlok.

Viszont változtak a helyzetek, külföld és belföld között fogok ingázni iszonyú sokat. Így szükségem lenne egy macbookra. A keynote nagyon elkeserített.

Tehát, 15ben gondolkoztam, mert 13 ban lévő integrált vidkari nem tudom mennyire szolgálna ki. Külső monitorokat is használni fogok az biztos, vszeg hdmin de lehet thunderbolton, az még elválik.

Szerintetek mi lenne az ideális választás?
Az újaktól (amit most jelentek meg) sem határolódok el, nem akadály az az 1-2 átalakító amire szükségem lesz. Van rá bő 1.5hónapom, hogy megvegyem. Az ssd kb tökm1 akár 128gbal is elvagyok, 8gb memória nem tudom mennyire elég egy macbookba, de inkább a 16felé hajaznék. (a korábbiakból ha jól látom, már cto-t sem lehet összerakatni :( pedig a régebbi modellhez talán jobban húzna a szívem, de kérlek segítsetek, mi az ami tökéletesen kiszolgálna, és ár-érték arányban nagyon jó választás lehetne)

Mit mondanátok, mit/ket javasolnátok?

Köszi szépen előre is!

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.