- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whysperer
addikt
De nem velük kell foglalkozni.. Hanem azzal ,hogy ugye most 11-be és ezzel a felépítéssel vannak a NV-k viszont ugye valamit csak nem csinál rosszul az AMD mert ugye amit az AMD fejlesztett a Hynixxel közösen HBM memóriás dolog .. annak a utódjával jön az köv AMD meg a köv. NV is!
Mi is hallunk a munkahelyen ezt is meg azt is. pedig mi rendszeresen gyártunk Cinematicot mint írtam játékokhoz... szóval közöl nem lehet mert titok tartás kötelez és a titkos ügynök poént ne süsétek el mert nem vagoyk az. Viszont directx 12-ről érdekes dolgok vannak NV meg AMD odlalról is. annyira ninc smessze mivel a e3 után megjelenő játékok majdnem 50%-a már érintett fog lenni a 12-be.. Ugye azért a többség nem fél évre tervez VGA szinten.
Nekem leglaábbis tetszik az NV meg az AMD jövőképe 2016-ra... ha nem is erősebb ,de Én azért mondok egy köszönetet az AMD+hynixnak.. a jövőre nézve.
-
keIdor
titán
Már csak azért sem érdemes adni Abu és HSM Kepler lejárató hadjáratára, mert egyik sem használja. HSM saját bevallása szerint GTX-260 óta nem nyúlt zöld kártyához, Abu meg saját bevallása szerint nem szokott játszani, pedig tapasztalatot csak úgy szerez az ember.
Én meg játszom és a mai napig használok Kepler-t. Semmi baja az architektúrának. Ugyanúgy megy, mint régen. -
keIdor
titán
válasz
FLATRONW #7294 üzenetére
A folyamat már elkezdődött 2013 végén, csak jövő év Q1 és Q2-ben mértek és akkor már ennyire drasztikus különbségek voltak. Az nVidia már a GK100-as Keplerrel elkezdte ezt a folyamatot, a Maxwell csak azért erősített rá jobban, mert nem volt rá válasza az AMD-nek.
HSM: Az lesz, hogy ha az AMD nem szedi össze magát, akkor DX13-ban már meg sem lesznek említve. Mert a piac ilyen szigorú sajnos, nem ígérgetni kell, hanem letenni az asztalra olyan terméket, ami pénzt hoz.
-
HSM
félisten
Azért az is nagyon látszik, hogy az olló most a Maxwell-nél nyílt nagyon ki. Azt is érdemes látni, hogy a Maxwell gyakorlatilag sehogy sem illik be a korábbi VGA-trendekbe, ugyanis gyakorlatilag a 28nm-re beragadt gyártástechnológiának, és a DX11 hosszúra nyúló kifutásának köszönheti létét és előnyét.
Én mindenesetre nagyon kíváncsi leszek, mit fog hozni majd a DX12 és mikor, szerintem az egy komoly életet lehelhet az AMD jelenlegi, Maxwell-ek és DX11 mellett sajnos csak mérsékelten versenyképes portfóliójába. -
-
keIdor
titán
A táblázatokat mondjuk én máshogy töltöttem volna ki a készítő helyében egyébként, mert én azt írtam volna oda, amitől változás volt és nem pont így "ellentétesen", így sokkal többet kell nézegetni feleslegesen. Szerintem a 780Ti-től egyébként, amit '13 Q4-ben adtak ki, meg akkoriban csökkentették le nagyon a sima 780-ak árát, egyik napról a másikra ilyen -40k volt itthon is. Gondolom '14 Q2-re ennyi ember váltott már GK100-ra, ami erősen el is verte a Hawaii-kat akkoriban szinte mindenhol. Egyébként a mai napig jól tartja szerintem magát a Kepler, tudom mert a mai napig használok én is 780Ti-t, csak nem itthon a saját gépemben van. GTA V-t úgy viszi, hogy öröm nézni. Mai napig jobban kéne Kepler, mint Hawaii.
-
Whysperer
addikt
pedig ot tmé gvoltak jó idők a 6xx meg a 7xxx meg a 5xxx/6xxx-4xx .. na mindegy. Figyi Tény az Tény akinek 970-980 és társai vannak nem érdemes váltani akinek 290x annak se nagyon.
például nekem 7870 OC-m van nekem érdeme svolna egy r9 390-re ,de még várok . Talán tényleg kihúzom a a köv NV és köv ATI-t és majd abból választok.
Max FULL HD ultra-High-ól leveszem normalra...... Most elég nagy változások vannak össze vissza.....
-
keIdor
titán
Úgy gondolom ez mindent elmond:
A gondok akkor kezdődtek, amikor ez a töketlen AMD vezetés rátette a mancsát az ATi-ra. Azóta vannak ezek a mesék, hogy majd az R600 a DX10 alatt, majd az RV770 a DX10.1 alatt, majd az RV870 a DX11 alatt aztán porrá alázza az nVidia aktuális kártyáját. Se a G80, se a GT200 se a Fermi nem maradt el.
Egyik se jött be, és számomra felfoghatatlan, hogy tényleg van még hívő, aki beveszi. A Prohardverrel is az a baj, hogy fLeSs és rudi abbahagyta. Kár.Amiket én olvastam a Fury X-ről, külföldi fórumokon, nos, sokat fog még nőni tovább az a bizonyos "olló". El kéne gondolkoznia nagyon az AMD vezetőségének, odafenn a magas lovon, hogy az évtized végére hol akarnak lenni.
-
Whysperer
addikt
válasz
Casanova* #7287 üzenetére
Ennyi.. ez az ezt próbáltam közölni,hog ynekem se az NV-vel se az ATi-val nincs bajom mert mind a kettő tök jól működik .. pedig egyszerre nyúzom ezt is meg azt is minden nap.
--- E3-n az egyik cienmatikba is dolgoztunk és mind a 2 platform jol tette a dolgát. --
De látom neked nem ment át ,hogy potn egyiket sem favorizálom. --- Ezt írtam le LSD.: [link] Pont ezt próbáltam leírni,hogy mind a kettő megéri a pénzét -- mert ezzel is meg azzal is tök jól érezhetjük magunkat és tök klassz filmeket nzéhetünk játszhatunk -- csinálhatunk stb.
-
Asbee
veterán
válasz
Whysperer #7286 üzenetére
Semmilyen oktatásról nincs szó. Meg vagy sértődve mert kritika érte a favorizált termékedet, ezért nevetséges indokokat és érveket hozol fel, gyerekesen viselkedsz holott nemrég még számon kérted milyen viták folynak itt. Pont abba tartozol amire utaltál. Én befejeztem az erre reagálást, de ezt az értelmetlenséget kár folytatni.
-
-
Asbee
veterán
válasz
Whysperer #7283 üzenetére
Nem unod még ezt a gyerekes puffogást? Engedd már meg az embernek mihez hogyan álljanak. Az elmúlt évek alapján bőven lehet sajnos negatívabban állni, az AMD-hez. Ráadásul ezt pont Abunak írod.
Pont te vagy elfogult és még számon kérsz dolgokat. Na ennek nem kéne itt mennie a vitákkal ellentétben... Ajánlom használd a keresőt ki mennyire elfogult, hány kártyája és procija volt és azokkal tapasztalatai vannak. Utána gondold át még egyszer... -
Whysperer
addikt
Jó cask értitek annyira negatívan álltok az AMD-hez ,hog yaz már kész érted.. Mos tmondok egy példát munka gépem GTX 760 és a Maya-m kifagyott Msuclenél NV driver miatt. Például ilyen nem volt ATI-val ... most akkor kezdjem el szapulni? Vagy másik i7 +16 gb ram + GTX 760 - 3 MAyat megnyitottam a elment a kép... és ez a 2 eset két külömböző NV driverrral volt. Szír új... és 2 külön gépen amik ugyna olyanok és szír újak. (mind eredeti jogtiszta szoftver - i7 4790k - asus GTX 760 4gb - Z- alaplap- ) 2 hónaposak -- AMD Vs NV - egiyk ezért jó a másik azért jó.
Ezek Driver hibák voltak --,de gondolom másnak is volt már hasonló tapsztalat Pirossal is meg zölddel.
Ezer meg ezer példákat tudsz ide meg oda felhozni.
-
Asbee
veterán
Úgy gondolom azt a vezetőséget, aki ilyen célt tűz ki ilyen formában és csak arra összpontosít azt le kell váltani. Lehet készülni a változásra és arra orientálódni, de a jelenben is kéne valamit. Jól láthatjuk ennek hatását a piaci részesedésükön. Új API-val vagy rohadtul meglódulnak vagy fillérekért veheti meg őket valaki.
Várjuk ki azt a változást jó? Majd amikor only DX12 meg Khronos alatti játékok jönnek 2-3 év múlva, akkor eldől mennyire volt jó az a döntés.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Lehet, hogy kockázatos volt, sőt, biztos is, de átnyomták a változást. Tehát innentől kezdve elkönyvelhetik, hogy jól döntöttek. Egyébként nyilván semmi garancia nem volt arra, hogy a Microsoft és a Khronos elkezd építeni API-kat az AMD ötleteire és konkrét kutatásira építve, de megtörtént, ez ma már tény.
(#7275) rumkola: A kernel driver eltűnik. Ez már ismert. A user mode driver marad meg. Bizonyos allokációs funkciók és a shader fordító lesz benne. A memóriavezérlés, az allokációs stratégia, a hazárdok kezelése, stb., mind átkerül az alkalmazásba egy univerzális driverbe, ha úgy tetszik.
-
HSM
félisten
válasz
rumkola #7275 üzenetére
Nem is értem, miért nem DX8.1-et hasnálnak akkor a játékok.
Nem igazán volt amúgy a múltban a mostanihoz hasonló helyzet, csak úgy mellékesen tegyük hozzá.
Amúgy nem azt írtam, hogy nem kell driver, hanem azt, hogy a jelentősége a sebességre a töredékére fog csökkenni, mivel jelentős része át fog kerülni az alkalmazásba.
-
messi6502
tag
Az is az.
De félre ne érts, nem azért írtam, mert gond lenne, szimplán az ilyen vs topikoknak ez az értelmük.
Ha csak arra lenne használva amiért a kolléga létrehozta, akkor nem sok beszélgetés lenne itt, hanem pár mérés, teszteredmény, hozzá pár hozzászólás és kifújt a következő játék idejéig, vagy hardver érkezéséig.
Viszont innentől jön az, hogy valaki hozzászól, hogy "hoppá, nekem 3 fps-el több, amúgy is szar a másik kártya, ezt így úgy kellett volna, meg így úgy lesz később." stb jellegű hsz.-ek. Majd jönnek a kontrák, hogy " igen ám, de holnap nekem lesz több 1 fps-sel és amúgy is jövőt állóbb cucc, ezért meg azért, ellenben xy.."
Ezek is tipikus önigazolások, akinek nincs rá szüksége az vígan játszik közben, azt se tudva, hogy amit vett mondjuk 980ti-t 600ér, mostmár 520ér kapható..Meg amúgy se érdekli.(#7276) TTomax: Én örülök is neki. Én csak ezek miatt futom át a topicot, de az a baj, hogy napi egyszer érek rá erre, addigra meg jön 200 off hozzászólás meg vitatkozás, arra meg sajna nem marad energiám. De köszönöm a munkásságodat neked is és másoknak is, akik hozzátesznek a topikhoz!
(#7278) Asbee: Úgy néz ki, ma nem tudok elég érthetően beszélni
A kollégának válaszoltam csak, hogy miért megy a vita, én nem kérek számon semmit se, sőt örülök ha értelmes dolgot olvasok a kártyákról. -
rumkola
nagyúr
Mire szükség lesz DX12 vga-ra,addigra ezek a 980 meg fury-k rég kukában lesznek.
Az a legszebb, hogy ezeket a directx-es vitákat minden alkalommal eljátszátok és eddig mindig kiderült hogy iszonyat nagy kamu az egész. Valahol DX 8.1-nél kezdődött.A másik meg ez a húúú, majd nem kell driver mert így meg úgy.... Ezt most halál komolyan állítjátok/elhiszitek?
Ez a legdúrvább dolog amit eddig olvastam itt a PH-n. -
Egon
nagyúr
Mesélt
Ez a tökéletes szó rá. Olyan dolgok vannak benne, hogy nem tudok sírjak-e vagy nevessek.
Na ja.
De a nap mondása szvsz ez volt:
A Stardock adja ki, akik a stratégia műfajának éllovasai ma.
Stardock, mint a stratégia műfajának éllovasa...Szerintem egész hétvégén ezen fogok röhögni...
-
Asbee
veterán
válasz
messi6502 #7265 üzenetére
Tudod mi az önigazolás? Amit a kolléga folytat, mert szóba jött az FX proci...
(#7266) Whysperer: A tárgyról van szó, csak szóba jött az AMD-vel kapcsolatban az FX-el is a bukásuk. Ennyi. Remélem megengeded azért, hogy néha legyen egy kis kitérő. Tegyél egy Furyt az FX-ed mellé, meg pár netes komolyabb játékot próbálj ki aztán mindjárt meglátod miről beszéltek.
-
-
Asbee
veterán
Mesélt
Ez a tökéletes szó rá. Olyan dolgok vannak benne, hogy nem tudok sírjak-e vagy nevessek.
(#7262) Whysperer: Ez nem a twitch.tv ez a prohardver fórum annak is az a topikja ami erre a vitákra jött létre. Ha ez téged zavar nem ez lesz a topikod. Vagy egy autós fórumra is felmész miért vitáznak autókról?
-
Whysperer
addikt
Én ezt sosme fogom megkérteni... minek vitáztok? Én guildembe vagy menj fel a Twitch-re van minden FX +NV / FX + ATI / Intel +NV / Intel + Ati ---- KB senkit sem érdekel mikor BF4-be vagy WOW-ba vagy DOTA-2-be szétlövöd vag yszétlőnek... vagy Levertek egy BOSS-t WOW-ba vag yhasonló játékban és azton vitáztok kinek volt jobb FPS-e akkor? Láttam Én már Intel + Titanos gyereket a legszarabbnak lenni és láttam már i5 + IGP-s gyereket a legjobbnak lenni... mos tkomolyan 980Ti-TITAN x-Fury 2-3 f... játékon kívül pár fps-ről beszéltek....... Komolyan ezen tudtok veszekedni?
Mi vagyunk vagy 50-en a csapatunkba. azt sem tudom kinek mi van ,de szerintem nincs 2 embernek ugyna olyan configja. Mégse vezsekszünk ezen...
Őszintén magamidézem....
" Engem mint k..ot vásárlót--- csakis az árverseny miatt érdekel,hogy piros/zöld/kék alkatrészt veszek " --- Amúgy meg leszarom magasról... Jelen pillanatban is van 4 más gépem vegyes köret. mindegyiknek tudnék szar hibát sorolni .. egyikse kivétel...
Nézétek meg FUry kijött mi történt... 980Ti-ek ment lentebb az ára. Ennyi. Így aki Fury-t választ jól já rmert ezt álasztotta. aki meg NV-t az megint cska mert ment lentebb az ára.
---- USER vagy Téged az ÁR/Érték befolyásoljon és Te döntsd el és szerintem mindenki itt a jelenlévők közül is remélhetőleg képes saját magának megfelelő döntést hozni!!! ----
NV is meg az Intel is meg az AMD is egy Ki--ott kö---g fa---ej .... ilyen árakon VGA-kat meg CPUkat árulni.. D..ön meg az ö...s!!!!
Boltba mennyi? [link]
-
HSM
félisten
Én csak azt látom, melyik architektúrának mik az erősségei, és mik a gyengéi.
Abu mesélt is picit ezekről nemrég a másik topikban: [link].
Engem nem a kiadók érdekelnek, akiknek az az érdek, hogy mindkét gyártón jól fusson a produktum, engem az érdekel, melyik termék mire lesz képes egy komplexebb DX12 játék alatt, ha megfelelő optimalizálást kap.Fejezd már be ezt az AMD keménymagozást. Állatira unom már. Az a nickem, hogy "AMD keménymag"? Állatira nem! HSM a nickem, úgyhogy legyél olyan kedves ne rajtam számonkérni mások butaságait.
Beszéljünk szigorúan arról, amit én írtam, oké? Ja, és Abu sem vagyok, csak a tisztánlátás kedvéért.
-
do3om
addikt
Már megválaszolva van feljebb, de TE komolyan beszopod Abu elméletét hogy a fejlesztők ha nekik kelessz a játékot megfelelően optimalizálni, akkor az AMD lesz előnyben?
Mért érzem úgy hogy már megint kamu szaga van, meg erős túlzás.Nem kel megint elsorolni hogy menni fejlesztő keresi az AMD-t és hány kiadó van már mellette.... olvastam nagyon sokszor.
Elég régi már a DX11, jó hosszú lett az életciklusa. (szerintem a konzol lassítja a fejlődést, ez is egy oka)
De a DX11-et ugyan igy az AMD kéménymag várta itt epekedve pont ugyan így mint a DX12-őt most, ugyan ezekkel a nagy elvárásokkal, amikben az AMD sikeres lesz. -
lowzor
veterán
Akkor drukkolok, hogy ne legyen ebből is csalódás, mint az AMD-s ígéretek eddigi szinte 100%-ából.
Azt meg már 100-an elmondták, hogy mire itt DX12 lesz, addigra már rég nem ezek lesznek a gépekben. Jelenre meg a 980Ti sokkal jobb, inkább arra fogadnék, hogy a jövőre is.
a Support-os témához: Ha a játékfejlesztőkön múlik a dolog, akkor így is az NV fölé fog billenni a mérleg, mert több anyagi erőforrása van hatni a fejlesztőkre és többet is szokott ilyen célra áldozni, mint az AMD. -
HSM
félisten
Értem. Tehát azzal érvelsz, hogy egy egészen más szituációban, egészen más termékeknél valami nem jött be, amire sokan számítottak, tehát akkor most sem fog bejönni, amit én gondolok? Nagyon meggyőző.
A Bulldozer egyébként a mai napig játékokban van leginkább csak lemaradva az akkori konkurenciájától, ami nagyrészt köszönhető a DX11 egyszálú feldolgozásának. Megnézheted, Mantle-ben pl. milyen szépen meglódult minden FX. Erre az AMD sem számíthatott, hogy ennyire hosszúra nyúlik ezen API vívódása. Mellesleg a nagy Intel szuper HT technológiájának is bőségesen megvannak a nyűgjei.
A jobb szoftveres supportot meg el lehet felejteni majd DX12-ben, ugyanis mint olyan, nem lesz driver. Gyakorlatilag egy shader fordító lesz, és annyi. Nagy csodákat nem fog tenni. A játékfejlesztőkön fog múlni onnantól az optimalizálás, nem a driveren.
(#7252) daveoff: Ki hogyan gondolja. Nekem sokkal szimpatikusabb a Fury.
(#7253) Whysperer: Így van.
Nem csak játékból áll a számítástechnika.
-
Whysperer
addikt
Tényleg? 3 éve gyúrom a 8120-at,de sehol se feküdt még meg. Sosem volt miatta se MAYA-ba se játékba se Zbrushba sehol sem bajom vele... amunkahelyi 4790k (100k)-m Maya-ba nekem annyival nem gyorsabb mint a 8120-m. Az ,hogy meg játékokba nem megy ultra-n emg very ultran az nem a 8120 (30k)--am hibája hanem oda már kevés a 7870OC-m. Most már minek venne egy Fx-t bárki mert 3 éves ,de aki akkor vett az azóta is jól elvan vele..... Nekem egy panaszom nem lehet rá.. 4,2-n megy alapfeszen azóta mióta megvan és jócskán 100%-on van járatva Maya álltal render miatt... Én konkrétan egy i5 2500-t cseréltem le aminél 10%-kal gyorsabb munka közben. Csak ,hogy szimulécióknál számold ki a 10%-ot mondjuk 24 óránál és ezt mondjuk heti lebontásba....2,4 óra/nap
Azért nem kell elkezdeni,hogy mekkora xar.
-
lowzor
veterán
Kezd elég erősen olyan érzésem lenni, mint mikor 4 éve a Bulldozer topikot olvastam. Akkor is volt pár ember, aki végig azt mondogatta, hogy 1 év múlva már gyorsabb lesz, mint bármelyik i5/ i7. Erre ahogy telt az idő mindig volt egy újabb indok, hol a Win 8-at, hol a next gen konzolokat, hol másvalamit vártak messiásnak, hogy majd az Intel fölé gyorsítja őket, mert az AMD beleépítette a prociba azt az innovációt, amivel ez lehetséges lesz. Aki Intelt vett, azt meg lenézték, hogy bedőlt a marketing gépezetnek, meg hogy a közeljövőben ő nagyot fog koppanni. Ehhez képest, aki 4 éve vett egy Sandy i5-öt, annak még ma is egy kiváló procija van, aki meg innováció Bulldozert vett, az meg minimum 1x cserélt (az esetek nagy többségében Intelre). Ugyanez alakul ki az AMD VGA-knál is, megy a nagy ígérgetés, hogy majd így meg úgy a DX12-ben hogy lefognak hagyni mindenkit (ez mellesleg számomra taszítóbb, mint amit az NV csinál), de 99%-ra veszem, hogy DX12-ben is gyorsabb lesz az NV. Fogyasztásban már szinte ott tartanak, mint a Bulldozer viszonya az Intel procikhoz, teljesítményben is kezd ellépni az NV. Plusz igazuk van azoknak is, akik azt mondják, hogy mire DX12 elterjedt lesz, már rég nem ez a generáció lesz senkinek a gépében. A 980Ti-t jelenleg is jövőállóbbnak látom, mint a Fury X-et a +2 giga VRAM, nagyobb teljesítménye és a jobb szoftveres support miatt. A jobb szoftveres support igenis tény, mert volt a közelmúltban jó pár NV kártyám és teljesen mást kaptam támogatás szinten, mint az AMD-nél.
-
Yllgrim
őstag
Aki cserelgeti surun a kartyait annak jo ez a felhozatal, aki meg 2-3 evre veszi az jo esellyel benyeli a forumokon reklamozott tuti-t, aztan amikor (mint most) lesz egy valtas akkor szepen lassan eszreveszi a kulonbsegeket. mindegy melyik csoportba vagy, igy vagy ugy lehuznak
-
HSM
félisten
válasz
Televan74 #7232 üzenetére
A Tonga technikailag egy remek cucc. Más kérdés, hogy bizonyos hülyeségek miatt nem sokan vették. Gondolok a 256bites ramra, és a 2GB méretére és az árára, a Tahitik egyszerűen jobb alternatívának tűntek mellette. A Maxwell-t meg kár mellé venni.
Sokan 960-at vesznek a Tonga helyett, ami nálam abszolút a no go kategória, 960 nekem akkor sem kéne ha ingyen adnák. Ennyit a piaci és technikai szempontok különbözőségéről.
1440P már azért elég nagy felbontás, szerintem tökéletes oda a Fury. Bár szvsz a 290/290X is. Novemberig meg aztán még sok víz folyik le a Dunán...
(#7233) Speed(R): Sajnos ez ilyen. A hardveripar már csak egy ilyen fura világ. Az innovációért áldozatokat kell hozni, ugyanis helyet foglalnak a csipben. A Maxwell-ben ez a "zseniális" húzása az Nv-nek, és a piaci sikerének is az egyik kulcsa, hogy semmi nincs benne, amire ma nincs feltétlenül szükség a játékokban, így "többet tudtak tenni bele" abból, amire viszont ma szükség van, és mindezt így jó fogyasztással és magas órajelekkel tudták tálalni.
Nekem a fő bajom ezzel az időzítés. Aki nem váltogatja sűrűn a kártyáját, annak nem biztos, hogy a DX12 előtt érdemes egy abszolút DX11-re "optimalizált" csipbe fektetni a pénzét.
Sajnálom, ha neked ezekről a "techblabla, mellébeszélés, üveggömbbe révedés, remény" jut eszedbe, ezzel magam részéről nem értek egyet. Filozófia az valóban előfordul a véleményemben, azt nem tagadom, de nem is látok benne kivetni valót.
Amúgy az AMD GCN-jébe is szépen apránként kerültek bele az újdonságok, itt az eladhatósági szempontok tekintetében az Nv lépett egy érdekeset a Maxwell-el, és úgy fest, bejött nekik. -
proci985
MODERÁTOR
jaja, 7970 nem rossz, foleg ha valami jobb modellt sikerult fognod.
viszont 290bol a refek mennek 60-65 korul, azokat meg nem szabad berakni egy rosszul szellozo hazba. a tapja is egy 450es FSP, amire en hawaiit nem kotnek ra.
plusz gep a nagyszobaban HTPCnek is beallitva, baratnoje valszeg ideges lett volna
.
-
proci985
MODERÁTOR
guru3d 290x matrix, max 72 fok a VGAn, max 77 fok a GPUn.
nalam tulmelegedett. meg ugy is, hogy maxra tekertem a hutest (1900as SFlexek vannak a hazban mert azt kaptam olcson...), majd radobtam a Cosmos S oldallapjat egy 200as ventivel.
egyik baratom is VGAt nezett hasznaltan par honapja. neztem, hogy 7970 kb 55k, 290 megallna 60-65 korul... aztan belegondoltam, hogy tapcsere, hazcsere es akkor mar a GTX970 araban lenne, kisebb teljesitmennyel. vegul vett ujonnan egy 960at, teljesen elegedett.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #7236 üzenetére
Én ezt értem, de tudod milyen a 290-es széria, a vízhűtés azért van hogy ne legyen megint szívás a melegedéssel, nem másért. Nem tudom mekkora tuning potenciál van a Furyban, de eddig nem úgy fest, hogy egy oc király kártya lenne, még így vízzel sem. Azt se gondolom, hogy a HBM miatt kellett rá.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #7223 üzenetére
Szerinted miért tettek rá vízhűtést? Ez a kártya víz nélkül ugyanolyan lenne, mint a 290X(vagy inkább rosszabb a nagyobb teljesítmény miatt), egy sima mókuskerekes hűtéssel képtelenség lenne meghűteni. Ezért gondolom, hogy a léghűtéses változatok ugyanúgy szenvedni fognak a hőtermeléssel, mint a 290 széria, lesz egy-két használható modell, aztán kifújt....
-
Speed®
titán
válasz
proci985 #7228 üzenetére
Bíztam benne, hogy a reviewk/fórumos tapasztalatok által írt ~70°C körüli téma kimeríti a "rendesen meghűtve" témakört, de azzal nyitott az érkező példány, hogy ő bizony magasról tesz az előzetes várakozásaimra és ugyanott, ahol a 780 elvolt +2-3°Cal az előző konfighoz képest, ez ~15°Cal melegebb az űberoptimális körülményekhez képest, ezzel pofánvágva az OCs elvárásaimat.
De nem vagyok rest, kap esélyt, hogy bizonyítson, úton 1 ref. nyákborda a Hybrid alá, push-pull SFlexek felszerelve, rászánom a 780 teljes árát immár a projectre, megkapja, amit maximálisan kérhet. Ha ezután sem lesz kezesbárány, ill. tempóban nem lép legalább a 780 szintjére, ha nem is feljebb, érzékeny búcsú keretében megy a levesbe és az általad is említett megoldás lép a helyébe..mert jobbat nem tudok (780/6G drága sajnos).
Azt gondolom nincsenek irreális elvárásaim, tekintve, hogy 2560x1080at akarok csupán fix 60 FPSel megjeleníteni..az AAról is lemondtam :S#7229 HSM
Nevezd aminek akarod, számomra a tudás az, amit viszontlátok a képernyőn. És mindegy, hogy a monitorra vagy a fogyasztásmérőre tekintek, egyiken sem szimpatikusak a számok..lettlégyen FPS, °C vagy Watt a mértékegység. A többi techblabla, mellébeszélés, üveggömbbe révedés, remény, filozófia és egyéb szinonímái az AMD szónak jó ideje..itt és most kell teljesíteni, nem az elképzelt szebb jövőben. Az innováció lehetősége apránként is fennáll, ha közben mellé minden szempontból eladható a termék. Ez jó ideje nem jelent egyet az AMD termékekkel sajnos, pedig időről időre fellángol bennem a birtoklási vágy, ami a régi emlékekből fakad (R9700/X800/4850/5850, mindet imádtam), de újra és újra csak csalódás van, ami idővel azért elgondolkodtatja az embert..evvan.
Hogy egy kicsit pozitívabb felhang is legyen: a Furyt nem látom annyira borúsan, ha összekapják driveresen mire kijönnek a nonref megoldások, még jó lehet. De a többi "újdonság"szót sem érdemel kb., akkora blamázs. -
Televan74
nagyúr
Mit ért el a AMD a Tongával? És mi ért el az Nvidia a Maxwellel? Ha így haladnak év végére Nem 80/20 lesz a részesedés,hanem 85/15.
A fejlesztő stúdiók megkapták amit akartak,a DX12 -t.Nekik tök mindegy milyen kártyán fog futni a játékuk.
A Fury nagy csalódás számomra.Mire lenne értelme,addigra talán ki is vérzik.Tudom 4K kártya, de nekem csak 1440p -re kellene.Tehát bukta,marad alternatívaként a 980Ti.
Bár azért engem nem sürget a vásárlás,novemberen tervezem.Még mindig várok valamiféle AMD csodát(sóhaj). -
proci985
MODERÁTOR
igazabol belegondolva a 390xen tobb memoria van mint a 980on, picit lassabb, picit tobbet fogyaszt, de cserebe olcsobb.
vegiggondolva multigpura (ami mondjuk mostanaban nem jo otlet) a 390x jobb lehet. CFet szoktak szidni, de jellemzoen ahol baj van az egyik multigpus rendszer alatt, ott a masikkal is lesz.
egyebkent meg megintcsak, picit olcsobb, picit gyengebb a 390x, szoval ez meg akar jo vetel is lehet. foleg, ha a gyari hutoket nem kell szinte minden szerianal cserelni, mint a 290xnel. plusz ez nekem 290x tulajkent termektamogatast is jelent, ami megint nem rossz dolog.
megfeleloen arazva a 390(x) is lehet meg versenykepes, ha nem szurjak el megint a hutest. a 290xnel ez ott bukott meg, hogy nekem pl 150 euro volt a vizesblokk a kartyara, annyival tobbert meg akcioban mar a 980 G1et ki lehet fogni. persze, vizesblokk, csak a Maxwellre felesleges a viz.
290xnel sose a nyers teljesitmenye volt a problema.
-
HSM
félisten
Ha a Maxwell-re gondoltál, ott jól feltalálták újra a kereket, és valami nagyranőtt mobil GPU-t építettek a meglévő mobil tapasztalataikból. Mást látok én abban, mint innovációt. Innováció talán majd a Pascal lesz, ami talán tudásban utoléri majd egy év múlva a már majdnem egy éve kapható Tonga GPU-t, meg a most megjelent Fiji-t.
Ha engem kérdezel, komoly innováció volt az AMD-től a Mantle, a TrueAudio blokk, a Freesync, és a Tonga GPU is az utóbbi időből, most a HBM-ről nem is beszélve.
Ellenben a Maxwell-ben semmi olyat nem látok, ami valami újszerű, kreatív lenne. Ami nagyszerű benne, hogy remekül belőtték ebbe a több szempontból átmeneti időszakba, jól megtalálva több fogyasztói igényt is. Számomra ez nem innováció, hanem elsőosztályú iparosmunka. -
proci985
MODERÁTOR
rendesen meghutve a 290x egy teljesen mas kartya.
csak az a baj, hogy a 970bol ott a G1, szoval surround / eyefinity ala felesleges a 290/390el szorakozni, amikor a 970 G1 olcsobb, gyorsabb, halkabb, kevesebbet fogyaszt. harom kijelzovel a 970 kiesik, de az jellemzeon nem problema.
-
Speed®
titán
Mit szóltam meg..? A rebrand szériát..~0 innováció, amit tud, azt magával hozta, ill. semmit nem segít a jelenben..mást nem írtam. A 290em OCval ott van a csapatban, sokkal több lehetne benne, ha arra menne a piac, amerre benézte az AMD szokás szerint. Mire eljöve a DX12 valós igényként, fasorban sem lesz..addig meg idegeskedhetek a fogyasztása/melegedése miatt, mellé meg nézhetem, ahogy elfogy olyan szitukban, ahol az elmaradtnak titulált konkurencia megoldása elhúz tőle..ez nem jó döntések eredménye, nem más.
Szomorú, persze..de szomorkodással és együttérzéssel vegyesen is az lesz előbb-utóbb a vége, hogy elvesztik a vevőik bizalmát, a maradék piaci részesedésükkel együtt. Aztán sokra megyünk vele, hogy mertek innovatívak lenni..felvásárolja őket valamelyik konzolgyártó és eltűnnek a PC piacról. Kész csoda, hogy ezzel a stratégiával még élnek kb. Na mindegy..nem való nekem ez a topik, depis leszek
-
Speed®
titán
Tudás a jövőben, mikor már lesz hasonló vagy jobb ajánlat nVnek is vs. a jelenkori teljesítmény? Ezzel cseszik el mindig, nem a jelennek gyártanak, miközben fogyasztói társadalom a vevőkör, akit a jelen érdekel. Nem, nem azt mondom, hogy menjünk az innovációk ellen..de a piac nem fizet a leendő előny esélyéért. A Maxwell lehet, hogy le van maradva itt-ott, de ez ma senkit nem zavar semmiben és van egy tippem, hogysmint lövik majd be a DX12 játékokat, min fusson jól.."fullos" AMDken vagy az elterjedtebb nVken..akarsz fogadni?
Úgy, hogy a 780 sem volt ref. (WF3), minimális piszkával 1200ra boostolt, ez meg a TriX hűtő ellenére alig megy..sok lúd disznót győz elv érvényesült. Ha Hybriddel sem tudok lódítani rajta, picsánrúgással fogok..a kettő árából meg 970 lesz.
-
daveoff
veterán
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #7216 üzenetére
Igen, ahogy néztem, alig javult a csip fogyasztása, és agyon is vágták az egészet a +4GB ram és a magasabb órajelek nagyobb fogyasztásával.
Nem mondom, hogy rossz lett, de szerintem sem erre kellett volna kihegyezni őket. Aki 290/290X-et vett 1-2 éve, tényleg nagyon jól járt. Főleg, aki 3 éve 7970-et. Még ma is teljesen jó kártyája van, 3GB rammal.(#7218) Speed(R): Az a 0 innovációs áramtemető mégis egy sokkal komolyabb tudású csip, mint az agyondícsért Maxwell.
Szerintem is a fogyasztásra kellett volna inkább kigyúrni, nem a +4GB ramra és 50Mhz-re, dehát ez van. Attól még nem lett rossz kártya, csak kicsit torkosabb a kelleténél.
Azt mondjuk elég fura, hogy lehet lassabb nálad a 780-nál... -
Speed®
titán
De az a gond. Áramtemető 0 innovációt hozó "új" széria, viccnek is rossz.
Elfogadható refresh lett volna, ha optimalizálnak rajta valamennyit, de így..
Tovább rontottak a helyzeten, lényegében OC a "fejlesztés", semmi más.
Aki szerint ez elfogadható, annak nem teljesen értem a gondolkodását :SNemrég váltottam 780ról 290re, mert kíváncsi voltam, de már megbántam..
Ha nem lenne polcon egy Hybrid, aprón lenne, azzal kap még egy esélyt..
Nonszensz, hogy speckók alapján mit hozhatna és valójában mit is tud :S
Konkrétan szinte mindenhol lassabb, mint a konkurencia akkori kártyája..
Márpedig ha ennyit tudnak az újak is kb., akkor egyértelműen nV win -
schwartz
addikt
válasz
#85552128 #7212 üzenetére
Mikor kiadtak,nagyon nagy volt a kesztetes mivel tukon ulve vartam a Witcher3-at, abban a tudatban, hogy nem ugrom meg 680-al az ajanlott gepigenyt a monitorom miatt. Elvbol nem adok 500-nal tobbet VGA-ra. (tobbnyire) A Titan X speckoit latva szinte 100% biztos voltam benne, hogy jon egy 6Gb-as itt-ott letiltott vagy csokkentett orajeles valtozat is roved idon belul, de ennek ellenere majdnem haloba kerultem. Vegul sem ez sem az hanem 970 lett mert le tudtam gyozni onmagam. (sajnos regen ez nehezebben ment
)
-
proci985
MODERÁTOR
jo de szerintem erted a problemat. a 290x 8GB araban indult a 390x, ami remek, csak eppen ott a 980.
persze, 390x CF vs 980 SLI (aka idealis 4K very high/ultra@60fps amig megy a multigpu) tekinteteben mar az AMD megoldasa a jobb, de vegeredmenyben egy arban vannak a 390x magasabb fogyasztasa miatt. ertsd viz / sokkal jobban szellozo haz kell.
szoval itt egy lassan egy eves kartya (290x 4GBt nezve ketto), atmatricazva, ugyanazon az aron, egy fikarcnyit se gyorsabban. es nem raktak rendbe a fogyasztasat, pedig jellemzeon az volt a deal breaker.
a 8GB memorianal neztem tesztet, 290X CFnel 4K eyefinitynel (12K) volt elonye a sima 290X CFhez kepest, de ott mar elfogadhatatlan fps volt mindenhol. nekem ezert lett 290x 4GBm es nem 8GBm.
komolyan, aki ket eve megvette a 290xet, levizezte, esetleg vett belole kettot, az most kb orulhet.
Speed(R): igen, a Fury X kene, a 390xet viszont nem tudom mire velni. NVnel is volt mar, hogy a top tier vga ment kovetkezo evre (680 -> 770 ha jol emlekszem), nade itt konkretan a top tier fole behoztak meg egy kategoriat, hogy kevesbe legyen feltuno, hogy nem valtozik a lineup.
-
HSM
félisten
Nem a rebrand a gond a piros oldalon... Mindegyik csipjük teljesen jó cucc, a gond inkább az, hogy kicsit máshogy kellett volna őket eladni. Pl. a 390-re felesleges a 8GB-ot erőltetni, jobb lett volna egy kisebb fogyasztású 4GB-os... Az egyetlen csip, ami ciki az a 370-es a Pitcairn-al...
Amúgy még jó cucc lesz a kisebb Fury is, reméljük jóárasítva jön.A Nano-tól is sokat várok majd.
-
mcwolf79
veterán
Már alig várom a PH tesztet a Fury-ról
Lesz itt mosdatás, meg jövőtálló technológia, alázó DX12/Vulcan API és egyéb üveggömbben látott dolgok. -
törölt tag
válasz
schwartz #7211 üzenetére
Kb. annyira lehet tudatos a 980 Ti, mint ahogy az AMD is tisztában volt vele, hogy nem sokan fognak egy olyan kártyát megvenni 1500$-ért
A vásárlói közönség is tudta, hogy jön a kis tesó, szóval a tudatos vásárlók akiknek a pénz számított nem ugrottak be neki. De őszintén szólva az nem is vesz ilyet...
-
törölt tag
válasz
schwartz #7207 üzenetére
Hogy melyik gyártó tudatosan mit és hogyan tervez el azt se te, sem pedig én nem tudom...
A -500$ is ugyanolyan kész tény mint a -350$.
Szóval ha annyira "sajnáljátok" a TX tulajokat, akkor lehet sajnálni a 295x2 tulajt is, aki az árcsökkentés előtt vette meg.
Ha pedig leróttátok a részvéteteket vissza lehet térni a Fury X/980 Ti eredményeire.De ez a mondva csinált indok/terelés egy újabb nV fikázásra nevetséges a konkurens új flagshipje után.
Még az is jobb lenne, ha azt bizonygatnátok, hogy a Fury X jobb, mert +0.3 FPS-t ver a 980 Ti-re 4K-ban átlag 28 mellett -
schwartz
addikt
válasz
#85552128 #7199 üzenetére
Az NVidia az egeszet tudatosan eltervezte. Elobb a Titan X majd johet a 980Ti. Mar eleve azt sem ertem miert jott a semmibol egy uj brand ha kozben a legfontosabb dolgot (amire a brand epult) kukaztak belole. (DP). A Titan X es a 980Ti GPU-ja az NV-nek ugyanannyiba kerul (wafer-ert fizetnek) Az a 6Gb GDDR5 is kb filleres tetel akkora megrendeloi mennyiseg mellett amit az nv igenyel. Akkor ezt az egeszet hasonlitsd ahhoz amit az AMD eszkozolt egy beragadt keszlet raktarsopresenek erdekeben.
-
peterm711
aktív tag
Te most elkezdted sajnálni a TX tulajokat, csak azért hogy legyen plussz egy okod köpözni az nv-re?? Ezeknek az embereknek a 1000+ euro kb olyan mint neked nekem a 100 euro, meg sem kottyan nekik. Ez most kb olyan mintha elkezdenél sajnálni egy 100 ezer eurós merci tulajt, mert 1 év alatt elveszített 15 ezret a kocsija árából...... ha nem le szarom??? szálljunk már le a földre.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
schwartz #7190 üzenetére
Van benne igazság, de bőven talál legyőzőre, új játékoknál, pedig esélye nincs, amíg egy-két hó le nem telok a CF miatt, már, ha lesz profil.
(#7188) HSM:
(#7198) -Solt-: mondjuk nem a "kőkorra" gondoltam, hanem június közepére
A TX, majd Ti ár fanyalgóknak, fuck logic-ot tudom javasolni, mivel nyilván a Furi iksz-nek kellett valami vetélytárs a "comsumer" piacra. Ezért hamarabb adták, illetve sokadik ismétlőként, a Titan-t lehet tudni, hogy mi követi.
(#7205) rumkola: én nagyon jót kacagtam ezen az egészen, de valahol sajnálom ezeket az embereket.
-
tom_tol
addikt
Tényleg sz@rul érezhetitek magatokat ha nem maradt más mint a TitanX/980Ti árkülönbözet. Kezdelek megsajnálni benneteket.
-
törölt tag
650$ a Ti ára nem 500$ ne beszélj már hülyeséget...
Az 500$ 5 hónap után havonta 100$ veszteség, a 350$ 3 hónap után havonta 116$ veszteség, igen egységnyi időre levetítve a TX userek "buktak" többet 3x16 - 48$-t de nem is ugyanazt kapták volna...Nagyon is ide vág, használ vagy sem, a VRAM nincs ingyen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kuponkunyeráló
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest