Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én a Scania-val bárhova simán beállok, akkor is, ha ott már állnak...
-
8th
addikt
válasz
elfelejtette
üzenetére
Nem para. Simán belerázódsz. Addig is... [kép]
-
DigitXT
félisten
válasz
elfelejtette
üzenetére
tolatóradart a 20 éves skodába, de lehet inkább gyakorolni kellene jó sokat
27 éves 306-osom van, occó tolatóradarral. Nagy segítség a csipogása.
Abszolút nem áll be helyetted, de plusz védőháló. Centizésben sokat segít.
Mögéd ugró gyalogost is azonnal jelzi, ha épp a másik irányba forgolódsz.
És valóban nem kikapcsolható, mivel a tolatólámpáról kapja a tápot...
Ui: természetesen nem mindenható, erről vicces sztori: szakosztályvezető
a csapat kisbuszával, bikából indult hátra, mi baj lehetne, van benne radar!
Brutálmagas fekvőrendőr/padka volt mögötte, majd' kiszakadt a futómű... -
elfelejtette
veterán
Köszi az építő jellegű tanácsokat srácok.
Amúgy terveztem, hogy kókányolok valami temus tolatóradart a 20 éves skodába, de lehet inkább gyakorolni kellene jó sokat. -
Lord Myn
őstag
...tehát ha külön nem nyomod ki...
Azaz, te magad is tudod, hogy ki lehet kapcsolni, akkor miért kérdezted, hogy hogyan NEM lehet használni?

Btw, nekem külön szeánsz, amikor indulok az autóval, mert gyújtás után PA off, sávtartó elektronika off, Start-stop rendszer off (ezek egyébként hasznos dolgok lennének, csak nem MO-n...), de legalább úgy érzem magam, mint egy repülőpilóta, aki így kapcsolgatja gombokat felszállás előtt...

-
8th
addikt
Hogyan parkolj hátramenetben profi módon? Ha koppan a vonóhorog, ne tolass tovább. Szívesen. Ötezer lesz.
-
Graphics
Jómunkásember
Úgy tudja nem használni, hogy nem hagyatkozik arra, hanem beparkol és kész.
Nem kell mindent megmondani, nem kell mindenre rákontrázni, nem kell mindent JOBBAN tudni.
Néha kicsit lazulj, nem kell ezt a szerepet nyomni.
Értem, hogy mindenkinél okosabb vagy, sőt biztos van alapja is, csak őszintén felesleges triggerelni ezzel a népet.
Mert azt érzem, hogy mindenki csak hülyébb lehet nálad... Az okát nem értem, de már egy ideje ez kikívánkozott belőlem... Bocs, de ami az órállításos témában is ment... Katasztrófa...Minden csak úgy lehet, ahogy Te mondod, minden...
Bocs, de ez így nem fórumozás, erről a tetves magas lóról lassan le kellene szállni..
Értem, hogy "Másképp gondolom, másképp látom, mint az átlag.".. Ja, csak aki másképp látja, azt meg azonnal degradálod, elnyomod, letaposod a mondanivalóddal.Ez nem másképp látás, ez egy nézőpont ráerőltetése másokra...Nem látom, hogy olyan kommunikáció ki tudna alakulni, hogy elfogadod, netán meghallgatod mások véleményét, vagyis szimplán letojod mások véleményét...
-
bambano
titán
Szövegértésben kihívásokkal küzdők kedvéért:
nem az volt a kérdés, hogy hogyan lehet tolatóradar nélkül parkolni. Az volt a kérdés, hogyha van az autóban, hogyan lehet nélküle parkolni.
A régebbi autókban a tolatólámpára kötötték a tolatóradar tápellátását, tehát betetted hátramenetbe, bekapcsolt, és akkor csipogott folyamatosan. Azt nem lehet figyelmen kívül hagyni.
A modern autókban induláskor az elektronika inicializálásakor alapértelmezetten bekapcsol, tehát ha külön nem nyomod ki, akkor szintén csipog úgy, hogy nem tudod figyelmen kívül hagyni.
Egyetértek, a hsz-ed vicc kategória volt. -
csibe1
veterán
válasz
elfelejtette
üzenetére
Az szép, bátor gyerek vagy...

Ha van lehetőséged, eszközöd; akkor keress egy üres placcot, bólyázd ki, vagy inkább karózd ki (azt jobban látod tükörből), és ott gyakorolj.
Vigyél magaddal segítséget is, lehetőleg tapasztalt ismerőst.
Nem biztos, hogy rögtön jó lesz, ehhez is kell a rutin. Fejben is ott kell lenni.
Amúgy 18 év után ne nagyon csodálkozz, hogy "nem érzed az autót".
Te igazából megint egy újonc sofőr vagy, ennyi.
Nincs semmilyen rutinod, reflexed ami a vezetéssel kapcsolatos.
Itt az újra tábla, lenullázva.
Ezt el kell fogadni.

Egy darabig nekem is eltartott mire jobbra hátra gond nélkül betolattam.
Ha már belejöttél akkor ránézésre megmondod, hogy a szabad hely elég vagy nem, mert néha nagyon balfaszul állnak meg.
Elméletileg elég, de ha valaki túllóg a parkolóhelyen vagy kicentizi az elejét, akkor te már nem férsz be oda; vagy csak pár perc szenvedés után.
Anno Jackie Chan ment oldalra fordulós kerekű verdával, a Rendőrsztori valamelyik részében; ha jól emlékszem.
Szóval gyakorolj szorgalmasan, amikor van rá időd.
Aztán majd alakul a molekula!
Az a baj, hogy erre a tanulás során sem fektetnek elég nagy hangsúlyt; aztán meg megy a bénázás, a feltartott emberkék részéről meg a dudálás, anyázás.
Főleg két autó közé beállni, ez még mindig elég problémás sok embernek; pedig ránézésre 50-es korosztályúak. Szóval talán nem tegnap kaptak jogsit, és mégse akar sikerülni valamiért. Az SX4-es meg azért nem limuzin.
Az a Fabia kombi se olyan hosszú, de azzal is láttam már bénázást.
-
Lord Myn
őstag
K* egyszerű: van egy kis 'P Off' (Parking Assistance Off) nevezetű gomb a műszerfalon azt kell bekapcsolni... (egyébként ez meg is történik automatikusan kb. 25 km/h felett, csak ha megállsz és rückwärts-be rakod újra kikapcsol).
Persze, vannak helyzetek, amikor hasznos, de engem baromira idegesít, amikor pl. egy rohadt kis bokorra bejelez vagy amikor centizel egy parkolást (mert csak úgy van hely) és elöl-hátul sípol különböző frekvencián...

-
bambano
titán
Hogyan tudod NEM használni a tolatóradart?
Mert azt el tudom képzelni, hogy bekapcsol a tolatókamera, de nem nézel rá.Egyébként érdemes nem használni a tolatóradart, hiszen soha senki nem léphet be az általad megcélzott helyre, akadály sem lehet ott, az mindig tiszta, alkalmas a parkolásra...
-
Sokszor látom, hogy a párhuzamos tolatva parkolás sokaknak gondot okoz, de aki még merőlegesen sem tud betolatni két autó közé az inkább ne üljön a volánhoz. Persze ez csak személyes vélemény.......
Nekem is van tolató kamerám és radarom de szinte sosem használom. Úgy szoktam meg, hogy egyik sem volt.
-
Lord Myn
őstag
+1
Nekem nincs is az autóban automata parkoló, van viszont hátsó kamera + tolató radar, de a vicc az, hogy ezeket sem nagyon használom, mert csak idegesítenek... A két külső tükör használatával parkolok, ahogy megszoktam még az évtizedekkel ezelőtti furgonos korszakomból.
-
Nyilván nem ez az egyedüli üdvözítő parkolási taktika.
Hátramenet az úttal párhuzamosan parkolva, a videó szerint kezdek el parkolni. A kanyarodást akkor kezdem el, amikor eltűnik a hátul parkoló autó a tükörből.
De segít parkolni tanulni.Az automatikus parkolás jó. Ha fáradt vagyok szoktam használni. Más esetben gyorsabb vagyok. DE! Ezek a parkoló rendszerek csak az elegendő helyet ellenőrzik. Azt nem, hogy közlekedésre és parkolásra alkalmatlan az út felülete.
Kipróbáltam Ford rendszerrel. Simán beparkolt volna egy úthibába. Akkor is, ha több méter mély gödör lett volna ott. Érdemes odafigyelni. -
Nekem az első videó volt nagyon "német". Itthon ez úgy néz ki, h eleve keskenyebb utak, girbe-gurbán parkolnak, max autó szélesség +5 cm ami hely van.
Lehet kellene ezekre honosított verzió, ahol berakod zurück-be és már rád is álltak a népek, nyomja a telefonját és nem érti, h miért nem haladsz...
-
Vicces, hogy régebben gondoltam, hogy milyen poén lehet az automata parkolás... aztán amióta van a kocsikban, eszembe se jutott még kipróbálni sem... a sok radarral meg kamerával már sokkal egyszerűbb a parkolás, mint régen. Kb nincs mit megszokni a kocsin, mert mindent látsz, akkor is, ha először ülsz az adott modellben. Mire eszembe jutna, hogy megkeressem, hogyan lehet aktiválni az automata rendszert, már beálltam.
Attól viszont agybajt kapok, amikor a szerencsétlen kezdő kínlódik, a többi kretén meg ledudálja meg beszól neki, mert nem állt be elég gyorsan. Legyünk már toleránsak a másikkal.
-
bambano
titán
A parkoláshoz két dolgot fűznék hozzá:
1. Senkit nem érdekel, hogy parkolsz, ha elfogadható idő alatt be tudsz parkolni. Szabályosan utoljára vizsgán fogsz parkolni. Ha nekimész a járdának, az életben nem történik semmi.
2. Hogy parkol a profi: benyomja az automata parkoló gombot a műszerfalon és hagyja, hogy az autó beparkoljon.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
elfelejtette
üzenetére
Próbáld meg ezzel a módszerrel.
Ha megvan a parkolóhely, előregurulsz az első autó mellé, kb 40-50 cm oldaltávval. Közelebb ne , mert a tükröt nem szokták figyelni sajnos. Jobb irányjelző, hogy tudják megállsz. Berakod hátramenetbe ,így tudják mi lesz.
- Amikor a két kocsi hátulja egy vonalba kerül ( Vagy a két első ajtó egymást elhagyja) tekerd el koppig jobbra.
- Utána bal tükörben, ha meglátod a bent parkoló autó két lámpáját vagy két tükröt vissza egyenesbe ( én kettőt balrát szoktam mondani, de ez kormányáttételtől függ)
- Utána figyeled a jobb tükröt és amikor már eltűnik a szegély benne, akkor koppig balra, figyeled a kocsi orrát, de elvileg így nem tudsz kaszálni.Lényeges, hogy mindig sokat tekints hátra, hogy nehogy mögéd lépjen valaki.
Remélem segítettem.
Itt egy régebbi videóm, de én is mindig csiszolok a módszereken, mert nem mindet értik meg a tanulók sem. ( Poén van a videóban is épp egy Skoda Fabia kombi igaz újabb
)Ha esetleg tanács kell nyugodtan írj privátban, tippeket és trükköket még tudok mondani

-
válasz
elfelejtette
üzenetére
Az kemény, adj időt még magadnak, de az se lehet rossz ötlet ha kimész egy parkolóba ahol van bőven hely és nincs elkopva a felfestés és ott gyakorolsz.
-
elfelejtette
veterán
10 hónapja kezdtem újra vezetni 18 év kihagyás után. Ezalatt 2x próbáltam volna párhuzamosan parkolni hátramenetben, de mindkétszer hamar feladtam, mert egyszerűen nem érzem az autó méreteit. Pedig csak egy 2006-os Skoda Fabia kombi...
-
-
Graphics
Jómunkásember
Oktatóként a másodikkal már nem igazán értek egyet, az elméleti sík jó, de én a támpontokat máshogy szabom meg, úgy, hogy az ülésből is könnyebben menjen.
Ez sem rossz, sok helyen látom ezt is persze, valakinek ez is segítség lehet, de párhuzamos hátrához elpazarol egy csomó helyet így.
Illetve van sokkal jobb támpont a tekeréshez.A merőleges jobbos hátra a gyakorlatban így rácsúszik a mellett lévő távolabbi autóra.
Mert ugye álló helyzetben nem daráljuk a kaucsukot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Assetto Corsa EVO
- Crimson Desert
- Mi lesz a Facebook fiókoddal, ha meghalsz?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 3D nyomtatás
- Múltidéző, bézs toronyházakkal villant a Thermaltake
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- XPEnology
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Legújabb Thinkpad T14 gen6 - Bontatlan + magyar! - Core Ultra 7 255U - 16/32GB - 512GB - Gyártói gar
- 96GB DDR5 ECC RDIMM 5600MHz szerver RAM
- Eladó AMD Ryzen 7 9700X, RTX 3070, 32GB 6000MHz DDR5, 1TB M.2, 850W +80 Gold Gamer PC!
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- LG UltraGear 39GX90SA-W OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync
- AKCIÓ! ASUS B365M i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600XT 6GB Zalman S2 TG GAMDIAS 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest