- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Változások a Prohardveren
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
válasz
#45185024 #18099 üzenetére
Azért elég nagy pofa és nem kevés elvakult fanatizmus kell ahhoz, hogy Petőfi Sándor által írt Nemzeti Dalt ami az 1848-as Forradalom során íródott, egy kapitalista, profit orientált céghez lehessen kapcsolni
"Remélem" hogy hű legyél magadhoz és az általad képviselt stílushoz minden június 4-én pezsgőt bontasz.
-
törölt tag
"Az AMD név megint szép lesz,
Méltó régi nagy hiréhez;
Mit rákentek a századok,
Lemossuk a gyalázatot!"
majdnem hiteles idézet -
HSM
félisten
válasz
bobalazs #18097 üzenetére
Szuper a hűtése az MSI-nek, de azzal a márkával nekem nincsenek jó tapasztalataim...
Pl. megvettem a szuper hűtésű 7870 TwinFrozR OC kártyájukat, és fel-felpörgette magát 100%-ra a venti, azt hittem, kiszaladok a szobából, olyan hangos volt... Megváltás volt lecserélni a Sapphire 7870 XT-re...
-
bobalazs
nagyúr
Ja? Erről én nem tudok semmit. Az biztos hogy az első, Elpida ramos volt, amiről nekem régóta megvan a véleményem (kevésbé tuningolható), nos, az ram hibás lett, ergó csíkozott. A csere kártya hynix ramos szerintem nem ramhibás, más bibi lehetett ott mert ott egy az egybe lekapcsolt a kijelző és nem posztólt többet. Egyébként MSi, ami szerintem marha jó hűtéssel rendelkezik.
-
HSM
félisten
válasz
bobalazs #18095 üzenetére
Ha jól emlékszem, 2015 végén jött a Crimson, nekem pedig nem volt akkor gépem.
Januárban raktam össze egyet egy Radeon 7870 XT-vel (Tahiti-LE), azzal win7 alatt szuperül ment a Crimson+Afterburner.
Nekem egy használt, kb. 3 éves kártyám van, az príma, pedig a gyári 925Mhz helyett 1050-en használom, alulfeszelve. Amúgy a megdöglések leginkább a nem megfelelő tervezéstől vagy alkatrészfelhasználástól, esetleg hűtéstől szoktak történni, nem sok közük van a felhasznált GPU-hoz.
-
bobalazs
nagyúr
Nem is OCztál? Nekem beállt a crimson driverrel kezdődően a memória órajele, sőt, az órajelek sem reagáltak a terhelés csökkentésre.
Nem mellesleg, de vgak sem jellemzően döglöttek meg a kezem között, mostmégis, másfél éves vga megdöglött R9 270, lett is cserélve, majd másfél hónap! alatt megdöglött a csere is! Kicsit elvesztettem a bizalmamat!
A régi kártyáimmal viszont sosem volt semmi gond!
Mondjuk, túlhajtás, sem a 60 fps akkoriban nem érdekelt... -
HSM
félisten
A sebességi adatok teljesen így vannak, tök jó gyors az új, meg szép, csak én jobban kiismertem magam a régiben. Mondjuk amilyen ritkén van szükség, nem zavart nagyon hogy lassan tölt be. 1s vagy 10s, nekem olyan mindegy havonta 1x.
Nézd, nem baj az, hogy rágyúrtaka driverre, mert jó dolog, hogy jelentősen gyorsult az utóbbi évben, és ehhez nyilván szükség volt komolyabb teszt bázisra.
Tehát nem, nem volt felesleges javítani a supporton. Ugyanakkor ezekre a fejlesztésekre nem a driver megbízhatatlansága miatt volt szükség, hanem hogy nagyobb tempóval tudják a sebességét fejleszteni.Remélem, így érthető.
(#18091) syberia: Én is végigjártam... 3870, 4850-ek, 4890, 5850, 7870, 7950, 7970, 280X, 290, most 7870 XT. Sosem volt komoly (élményeket lényegesen rontó) gondom driveresen. Amennyi zűr volt, annyit simán olvastam a zöld topikokban is....
-
Loha
veterán
AMD szerint nem picivel volt lassabb a korábbi GUI,
és használhatóságán is javítottak:"10x faster start up, and 3X Faster initialization of the display than with the AMD Catalyst driver. It also has new and more intuitive navigation"
Tesztelésre is sokkal komolyabban rágyúrtak, de akkor úgy tűnik teljesen szükségtelenül:
"Compared to AMD Catalyst Omega driver, we had:
2x more Automated Test Cases
25% more Manual Test Cases
15% more Various System Configurations"Szerk. Pug: "nem stability"
-
Loha
veterán
-
HSM
félisten
válasz
Puma K #18083 üzenetére
Amit linkeltem, hogy az Nv drivere is hibás EDID-et írt az x223w-re alapján sanszosan igen, a monitor oldaláról lehetett a bibi.
A windóz fejlesztői dokumentációja alapján pontosan az ilyen hibák javítása céljából lehet a monitorokhoz drivert telepíteni, és ez a driver gyakorlatilag tartalmilag megegyezik az EDID-el. Ezen dokumentáció alapján a hibás EDID-ű monitorokhoz a monitor driver hozza a javítást, és az tölti be a regisztrációs adatbázisba, az alapján lesznek kiválaszthatóak vagy ki nem választhatóak a felbontások, frissítési frekveniák.
Gyakorlatilag a registryben erre cserélődik ki a monitor beépített EDID-je.
Tehát az én véleményem szerint itt a monitor gyártójának kellett volna megfelelő javított drivert szállítani. Bár végülis az ini-file szerkesztésével is rá tudtad venni a VGA-t, hogy úgy használja a monitort, ahogy kell.Szerintem az Nv onnan tudhatja, hogy a hibajelentések alapján nyilván látják, mit csinál rosszul a monitor, és így lehet rá csinálni javítást. Sanszosan nem kompletten használhatatlan, amit kiolvas EDID-et a monitorból, csak valami nem klappol benne. Szval szerintem innen tudja, és így hozzá tudja a driver adni magától a hiányzó paramétereket.
Az utolsó kérdésedre a válasz a MS-féle dokumentáció, ami világosan leírja, hogyan kell kezelni az ilyen hibákat. (Monitor driver.) Az Nv úgy tűnik úgy volt vele, inkább önhatalmúlag javítják, az AMD meg nem.
"sak használni szeretnénk a birtokunkban lévő eszközt
"
No igen. Ezzel én is így voltam.(#18084) mcwolf79: Nekem fél évig volt 290-em, ilyen hibával nem találkoztam, csak ha túlhúztam a VGA-t és nem bírta.
Igen, a Chrome hardvergyorsításával valami nagyon el volt rontva, össze-vissza túráztatta nagyon vadul a VGA-t, azt én ki is kapcsoltam. Érdekes módon az azonos motorra épülő Opera böngészővel nem volt semmi gond hardvergyorsítással.
Amúgy a 290-es előtt 7970 és 280X kártyáim voltak, és azokkal sem volt semmi driveres gondom.Szóval nekem marad a városi legenda kategória ez a driveres sz@rozás.
Szerintem ez egyszerű pszichológia, ez van a köztudatban, hogy az AMD driveresen rossz, és a user bármi hibát tapasztal, egyből ez ugrik be neki.... Aztán erre van fogva 1000 más hiba is. Ott virít pl. az adatlapdon, hogy húzva van a 3770K-d, az kapásból okozhat ilyen driver összeomlásokat, de az nincs benne a köztudatban, nem gondolsz rá.... Az hogy Nv-vel nem csinálja sem jelent túl sokat, mivel más kódot futtat a másik driver.
-
törölt tag
válasz
mcwolf79 #18084 üzenetére
Van az mindenhol hogy elszall a driver, jellemzoen nalam AMD driver tovabb birta. 3db 980Ti-bol ha kicsit hibazott a kartya mar elszallt a holdra meg vissza, Fury X alatt meg eloszor szemetel, aztan nagyon szemetel (artifact) es utana szall el de 3D mark meg sok hibaval is lefutott (290X mestere volt ennek), ha fokozatosan huzod van jele hol johet a vege.
Most mar az OC dream kartya elszal hamarabb kinaba, mindegy mit csinalok vele
Persze alkalmazas fuggo, van ahol el tudok menni 1180MHz-ig is, van ahol 1080-at sem bir.
Lutri, a driverekkel meg vagyok elegedve, eleg latvanyosan fejlodik a szoftveres csapat, meg nem tokeletes, de remek munkat vegeznek.
-
mcwolf79
veterán
Hát nekem az elmúlt pár évben volt 290-em, utána 970-em, utána 390X-em, most pedig 980 Ti-om.
NV kártyával valahogy sosem volt gebasz, AMD VGA-val azért sokszor jelentkezett a „A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt” probléma. Drivertől függően hol gyakrabban, hol ritkábban. Nem olyan borzasztó gond, de azért néha idegesítő tud lenni. Ha meg a Chrome hardveres-gyorsítása be volt kapcsolva, akkor ez hatványozottan jelentkezett.
Szóval nem urban-legend az "AMD VGA-k szoftveresen szarok". Nem olyan borzasztó,mint egyesek beállítják (leginkább akiknek sohasem volt ATI/AMD VGA-juk, és csak a net bizonyos bugyraiból gyűjtik az infókat), de létezik, és gyakoribb probléma, mint az NV kártyáknál. -
Puma K
nagyúr
Egy másik gyártó monitorjánál is szintén ugyan ilyen hiba merült fel. Ilyenkor a monitor gyártója nézte be az EDID-et?
Mitől függ, hogy egyszer működik egyszer nem?Honnan vagy miből tudja az Nv driver hogy mit kell kikényszerítenie?
Internetről tölt le kiegészítést, vagy a VGA driver-ben van benne adott lista amiből betölti a megfelelőbbnek véltet?Ha ez egy működő eljárás ami problémamentesebbé teheti a monitor és a VGA összekapcsolását akkor miért nem használja minden gyártó VGA driver-ből és miért nem működik minden esetben?
Mindezekre a Windows alapból nem képes Windows Update-en keresztül?
Természetesen a gond mentes használatot szeretem, de az ilyen váratlan problémák is a kedvemre valóak, mert megoldást kell keresni az előállt helyzetre.
Viszont ha nem megoldható a felmerült helyzet, mert azt a birtokomban lévő vagy pluszban gyűjtött információk alapján sem tudom megoldani, akkor szomorúan emlékszek vissza ezekre az időkre.
Ezek szerint esetedben azokra az időkre visszaemlékezve nem úgy kezdődnek a mondatok, hogy "Régi szép idők... mikor volt egy HD4890 a gépemben..."
"Nem tudom, hogy csináltátok..."
Csak használni szeretnénk a birtokunkban lévő eszközt
-
Petykemano
veterán
-
HSM
félisten
válasz
Dyingsoul #18079 üzenetére
Nem tudom, hogy csináltátok, nekem először 4850-eim voltak, szinte megjelenéskor már vettem, és utána 4890-re váltottam, és használtam amíg ki nem jött az 5800-as széria. Soha ilyen bajom nem volt... No, nem azt mondom, hogy sosem omlott össze a CCC, vagy egyszer sem volt driver összeomlás, de nagyon-nagyon ritkán, pedig akkoriban jó sokat játszottam. SOk minden jut eszembe, de hogy a 4800-as VGA-immal nem volt sok kaland, az is 100%.
Több monitorom mondjuk nem volt, azt a részt passzolom. Mondjuk munkahelyen volt pár hasonló szérijú Radeon több monitorral, azokkal semmi ilyen beragadós gond nem volt, pedig melós gépek voltak.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Puma K #18075 üzenetére
Sapphire HD4890 Vapor-X driver tapasztalatok:
-A drivert nem egyszer nehéz volt frissíteni. Értem ezt úgy, hogy crashelt a telepítő. Vagy valami hülye hibaüzenetet írt ki, de olyan is volt, hogy "a setup.exe hibát észlelt ezért leáll".
-Ehhez hasonlóan a CCC is rengeteg alkalommal crashelt. Egy 17' CRT-t használtam másodlagos kijelzőnek de csak alkalom adtán. Mikor megnyitottam a vezérlőpultját, hogy kiterjesszem az asztalt, összecsuklott rendszeresen a driver.
-Driver frissítéskor ugyebár átváltotta a felbontást, az ikonjaimat az asztalon mindig vissza kellett pakolgatni.
-Az akkori main monitorom gyakran deep sleepben ragadt. DVIés VGA kábelekkel kellett játszanom, hogy kiszedjem deep sleepből: 1) Gép kikapcs 2) fő monitor DVI kihúz, másodlagos monitor VGA kábel kihúz, 3) gép ON 4) Post alatti biosban beállított jelszó vakon beírása 5) meghallgatni a windows üdvözlőt 6)DVI bedug és van kép. Szerencsére hetente csak 1-2-szer csinálta ezt a gép, de kellemetlen volt.
-Később fenti problémára ajánlottak egy jó béta drivert, az megoldotta a problémát! Helyette kékhalálozott a gépem havi 3-szor minimum. Win reinstall nem segített, vissza a régi driver, aztán vártam új drivert de addigra már áttették legacy-ba a vga-t.Kalandos évek voltak azok!
-
HSM
félisten
válasz
Puma K #18075 üzenetére
Épp ezt írtam, lehet Nv megoldotta "erőből" a windózos driverében.
Nv vasakon is előjött amúgy a gond: [link]
"Looking in the Xorg.0.log, I find that the driver considers the EDID to be invalid and so detects no information about the monitor."Pontosan erre gyanakodtam, ha visszaolvasol.
Nálam a Samsung monitoromon jó volt az EDID, ment is szuperül a natív 1680*1050 a 4850-el hibátlanul.
-
törölt tag
Nézzetek vissza a diagrammomhoz ! Átjavították
Behalok
Már az 1080 nyer -
Puma K
nagyúr
Akkor veled együtt még egy ember akinek nem ment a "csak bekapcsolom és már használhatom is" séma.
Lehet a Gigabyte HD4850-es kártyákkal volt a gond abban az időben. Lehet az akkori driver-ek voltak a problémásak.
Nem tudni, de nekem akkor gondom akadt vele. A felmerülő gondot pedig a későbbi driver-ek sem oldották meg.Ha veszek valamit akkor annak előzőleg utánajárok.
Olvasom a különböző oldalak tesztjeit és de leginkább a felhasználók méréseit veszem alapul. Mindezekhez hozzáveszem a saját előzőleg szerzett tapasztalataimat, jól körbenézek a boltok kínálatát vizslatva és csak azután vásárolok bármit is.
Ezért vettem a HD4850-et és később a Mobility HD5470-et, mert úgy gondoltam az igényeimnek megfelelnek. A teljesítményüket figyelembe véve megfelelőek voltak, de a szoftveres-driveres résszel gondok akadtak.Ha veszek egy hardvert akkor azért veszem mert használni akarom arra amire vettem. Nem pedig túrni a netet megoldások után vagy saját megoldásokkal kísérletezni egy felmerülő váraltan problémára.
Ezek az élmények lehet több évesek, de olyan helyzetekben álltak elő amik szerintem nem kellett volna egyáltalán hogy előforduljanak.
Pedig a képlet így nézett ki:
Nv 7600GT + Acer X223w: nem volt gond
AMD HD4850 + Acer X223w: gond volt
Nv GTX275 + Acer X223w: nem volt gondA képletben egyedüli változó a VGA volt.
Velem együtt kettő embernek volt ilyen problémája. Így ez nem feltétlen egyedi probléma volt úgy tűnik.
Természetesen akkoriban megkerestem az Acer-t hogy ez és ez a problémám ilyen és ilyen variációkban, de nem tudták mi okozhatta a gondot és hogy mi a megoldás rá.
(#18042) huskydog17
:
Én is erre számítottam, hogy bekapcsolást vagy majd újraindítást követően megszűnik a gond, de nem szűnt meg. Utána jött a tévé babrálás, de nem javult a helyzet, utána a CCC-ben való matatás és akkor sem lett jobb. A gépet is közben újraindítottam nem egyszer, de semmi változás. Legalább fél órát próbálkoztam vele, hogy megoldjam az összes tudásomat bevetve, de nem jött össze.
-
válasz
Petykemano #18072 üzenetére
cpu marad intel
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #18067 üzenetére
Attól függ, hogy mire használják. Az itt közölt fejlesztésekből a Barycentrics az, amivel extra effekteket lehet csinálni, például jó minőségű analitikai élsimítást. De ez is használható teljesítménynövelésre, hiszen pixel shaderben is engedi futtatni azokat az eljárásokat, amelyeket eddig csak geometry shaderben lehetett megírni. Ebből például az Emil Persson-féle GBAA ilyen irányú portja sokat profitálhat.
De az egyébként jó hír, hogy a Microsoft a következő DirectX API-ban megköveteli a manuális interpolációt, tehát mindenkinek GCN-szerű interpolációs modellt kell kidolgozni, és az eddigi modelleket el kell dobni. Szóval azért haladunk előre a fejlesztésekkel. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#65755648 #18065 üzenetére
Ez igaz, de az AMD a GPUOpennel eléggé beleköpött az állóvízbe. Nehéz megjósolni, hogy mik lesznek a GCN shader kiterjesztések hatásai, de a Doom és az új Deus Ex használja őket, szóval GCN nélkül ennél a két játéknál biztos nem lesz elérhető minden funkció. És akkor még jön olyan, hogy s_waitcnt/lgkmCnt/vmCnt, amik szintén nem kis fícsőrök, bár ezeket csak az Ubisoft kérte.
-
törölt tag
Maradjunk annyiban, hogy a Kepler és más Nv kártyák szándékos lassítása (nem kell driverből történnie, akár az újabb gameworks-ös játékok manipulálásával is mehet, amivel ugye már megbukott az Nv korábban), ugyanannyira létező jelenség, mint az AMD-nél a sosem konkretizált és misztikus "driver gondok".
Mindkettőt sok felhasználó tapasztalja, de a tesztekben valahogy sosem lehet kimutatni.Akárhogy is, a tények:
Megjelenésekor a 780TI $700 volt, a 290X pedig $550.
Megjelenésekor 10% volt az Nv javára, most fordítva.
Persze lehet mindez csak azért van, mert az AMD mindig kicsit a jövőnek fejleszt, amiért egyébként a legtöbben szidják őket. -
Laja333
őstag
Apple Ditches Nvidia in Favor of AMD Radeon to Power 2016 Series of Computers
Itt linkelték.
Az új Mac-ekben Polaris lesz.
Idióta pirosszemüveges banda, pedig tudhatnák hogy csakazNV.
-
törölt tag
válasz
keIdor #18055 üzenetére
2% eltérés mondjuk könnyen lehet egy olyan játékban amiben nincs bench a Ti - TX is nagyon közel van egymáshoz. A sima Fury is gyorsabb mint az X + a 390X-szel együtt mindhárom majdnem ugyanazt kapja. De az is lehet, hogy az alacsonyabb TDP miatt jobban tartja a boostot mint a 1080 (bár 1080p-n úgy látszik CPU limit van).
-
törölt tag
Ez mi ez
-
gtamate2
veterán
-
törölt tag
válasz
imi123 #18047 üzenetére
Hat, ha a 8GB-os 180-200£ korul jon ki es tenyleg ilyen teljesitmenye lesz az becsuletes, Fury es 980 is 350£ korul van a piacon, most "bevittek a gyartok a gyomrost" a vasarloiknak, lasd 1070 vs Ti-TX ar/teljesitmeny, vagy a 480 vs Fury csalad ar/teljesitmeny mutatoja.
Nem banom
Nagyon kivancsi leszek a palettara ha kijon minden termek iden. Nagyon jo kezdes elso korben ha igy marad
-
imi123
őstag
AMD Radeon Rx 480 3DMark 11 Performance
Egyre szimpatikusabb ez a kártya.
-
kicsako
őstag
Mee az envidija tobb fpsel fut csak keves a ram meg rossz az eger es nem engedi
-
HSM
félisten
válasz
Laja333 #18043 üzenetére
Pedig sanszosan ez a helyzet...
Egy HDMI port működése nem a VGA-tól lesz jó vagy rossz.... A VGA kiadja a jó digitális jelet, és az ha rendesen eljut a TV-ig akkor jó a kép. Ha nem, akkor vagy valami rossz, vagy valami óriási user error van valahol. Gondolhatod, mekkora botrány lenne, ha minden AMD-s notin használhatatlan lenne a HDMI port...
Esetleg aminek még köze lehet hozzá, hogy az Nv sokáig korlátozott színtérre tette a HDMI port működését, lehet a TV-nek a full térrel volt baja, pedig annak van jobb képminősége.
Az meg, hogy nem engedte a felbontást, arra enged következtetni, hogy az EDID hibás adatokat jelentett le a VGA-nak. Az Nv úgy tűnik driverből ráerőltetett egy javítást, az AMD meg nem. De ez nem az AMD hibája, hanem a monitoré, amit ők nem javítottak ki helyettük. Amúgy éppen erre vannak szabvány szerint a monitor driverek, hogy az utólag javíthatatlan, de gyárilag hibásan megírt EDID-et utólag felülírja driverből, és onnan azt használja a windóz. Tehát a probléma szabályos megoldása egy monitor driver telepítése lett volna a monitor gyártójától.
-
Laja333
őstag
Azért elég meredek rámondani mindenre, hogy hibás.
Mindenesetre egyelőre nálam is több a nyűg a Intel+NV notebookkal mint anno volt a CrossfireX-essel.
Ez a szemét minden NV driver frissítéskor elfelejti, hogy a játékokat ne a nyomorult Intel IGP-n indítsa már el, hanem a dedikált Geforce-on. Állandóan kézzel kell beállítanom, hogy így tegyen.
Aztán nekem sem lenne muszáj mindig frissíteni, csak zavaró a felkiáltójel az óra mellett. -
huskydog17
addikt
válasz
Puma K #18020 üzenetére
Én a mai napig használok egy notiban egy Radeon Mobility 5470-et, legfőképp internetezéshez és filmezéshez. Egy 40 colos Philips FullHD TV-re szoktam kötni, de soha semmi gond nem volt a képpel és felbontásokkal, mindig automatikusan tökéletesen felismerte és beállította a felbontást.
Driver téren két hibát észleltem:
- A 15.7.1-nél a HDMI Audio driver hibás, nem mindig működik, ez könnyen orvosolni lehet a HDMI Audio modul frissítésével.
-16.1 Crimson használhatatlan ha 3D órajelre van szükség, mert ez a driver egyszerűen nem kapcsolja fel a VGA-t 3D órajelekre (Windows 10)Még egyszer: ezt a két hibát kizárólag egy Mobility Radeon 5470-en észleltem.
-
HSM
félisten
válasz
Puma K #18020 üzenetére
Érdekes dolog ez, szerintem erősen gyanús, hogy a monitorod EDID-je volt hibás. Nekem is 1680*1050-es monitorom volt a 4850-esem mellett, soha semmi baja nem volt vele.
A notebookod esetében is nekem gyanús, hogy a notebook volt a hibás. Egy régi Mobility 3470-es Radeonos notit láttam HDMI-n TV-n, tökéletes volt a képe.
-
Laja333
őstag
-
-
-
-
nubreed
veterán
Ha tényleg csak 65-70%-a lesz az 1070 -nek, nekem megfogja érni az a plusz kb 100-120 dollár, amennyivel az 1070 többe kerül, mint at RX480 8GB. Megköszönöm az AMD-nek az eddigieket de tovább nem vagyok hajlandó finanszírozni a soha be nem váltott hangzatos ígéreteiket.
-
válasz
Puma K #18020 üzenetére
Nekem nem volt ilyen gondom AMD kártyával. Anyám gépében előbb HD4350 volt majd HD5450 lett, mindkettő simán elsőre tudta 1680*1050-en hajtani a monitort, analóg kapcsolaton keresztül is. Hasonlóképpen A6-3400M APU-val szerelt noti gyönyörű képet tol a lapostvre natív felbontáson. A mostani A8-7600-ammal sincs gondom.
Amúgy tényleg 6-7 éves hardverek/driverek/élmények alapján ítéled meg a mostani AMD-t? -
gV
őstag
válasz
Puma K #18020 üzenetére
az a durva, hogy ez még mindig így van. asus vw223d-nél probáltam ezt megoldani, mert a 3000-es ati a legutolsó driverével nem ajánlja fel ezt a felbontást. azért vicces amúgy mert mellette van egy másik gép ugyanúgy win7-el, ugyanazzal a alap monitor driverel csak nV vgával és annál simán megy a 1680*1050
. azért azt is megkell említenem, hogy a FullHD TV-t nem tudta kezelni a 4830 és a 4770 sem csak úgy ha ki meg visszadugtam a kábelt boot alatt 2009-ben, 1.5 évre rá mikor egy ideig újra ati (4350) került a gépbe már jó volt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
FLATRONW #18007 üzenetére
Ezen amúgy az NV tudna sokat javítani. Emlékszel a Dirt Showdownra? Na azt driver hozta helyre. Egyszerűen a játékra kellett szabni egy regiszterallokációs optimalizálást, ami a Keplernél mindig is nagyon fontos volt, mert regiszterhiányos az architektúra az ALU-nkénti 1,33 kB-nyi regiszterrel. A feldolgozók elvesztése egy másik probléma. Egy multiprocesszorba négy warp ütemező került hat felfűzött tömbhöz, vagyis két tömböt mindig különálló utasításokkal kell ellátni. Ez is orvosolható driverből a shaderek cseréjével, ha a fejlesztő nem figyelt rá. A gond az, hogy nincs meg az akarat a Kepler teljesítményén javítani, mert ha meglenne, akkor aligha lennének olyan játékok ahol egy R9 280 elveri a 780-at.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Mirman #18013 üzenetére
Én olyan, számomra érthetetlen hibákkal találtam szembe magam két alkalommal is különböző AMD hardverrel a gépben, hogy csak pislogtam, hogy ezt most miért.
AMD HD4850 VGA-ra kötött Acer X223w monitor natív felbontását nem tudtam kiválasztani VGA driver-ből és a Windows képernyőfelbontásra vonatkozó részénél sem jelent meg. Minden más felbontás szerepelt, de ami kellett az nem volt a választható opciók között. Mindezt már első alkalommal mikor bekerült a gépbe a HD4850 és felment a CCC.
Nekem kellett megkeresni egy ini fájlt a VGA driver mappái és fájljai között, amiben szerepeltek a felbontások az egyéb infók mellett. Ebbe az ini-be a megfelelő részre beírtam a többi felbontás közé azt ami nekem szükséges volt (1680x1050). Ezt az init elmentve majd a gépet újraindítva tudtam kiválasztani boot után CCC-ből és-vagy Windows képernyőfelbontásnál az 1680x1050-et. Ezt a jelenséget az újabb CCC-k sem oldották meg, és minden egyes frissítésnél újra kellett matatnom a CCC-ben...
Arról nem is beszélve, hogy nem is tudta az AMD driver/Windows Eszközkezelő milyen kijelzőről is van szó.
Ez a HD4850 előtti Nv 7600GT-nek, és a 4850 utáni Nv GTX275-nek nem okozott gondot. Mind a két esetben tudta a rendszer milyen monitor van rákötve és milyen a natív felbontása amit elsőre be tudtam állítani bármi buhera nélkül.AMD Mobility HD5470-nél pedig LG 42LE7500 tévére kötve HDMI-n olyan csúnya képet adott, hogy rossz volt nézni. Állíthattam bármit a tévén vagy driver-ben nem javult a képminőség. Még újraindítás után sem,
Az 5470 után lett egy másik laptop Nv GT555M-el szerelve. Ezzel a másik laptoppal ugyan azzal a tévével és ugyan azzal a HDMI kábellel nem volt semmi baja a képnek. Olyan volt mint lennie kellett, azaz szép.Próbálok ésszerű keretek között az aktuális igényeimnek megfelelően választani.
Viszont a saját tapasztalataimat alapul véve eddig nem valami jó helyen van az AMD nálam, de úgy látom másnál sem volt az: -
Habugi
addikt
válasz
keIdor #18018 üzenetére
Ebben egyet értünk, elkelne egy harmadik játékos.
A Stellaris egyébként a világon semmiben nem hozható párhuzamra az általam említett vagy körülírt játékokkal, ezért írtam hogy konkrét tapasztalat kéne ahhoz hogy mindenki értse miről szólt a StarSwarm és az AotS.
Említetted a grafikát AotS esetében.., most függetlenül attól hogy large scale RTS-ekben mennyire lényegtelen, nem tudok elmenni amellett hogy ez a Stellaris rondább mint az EVE Online volt 5-6éve, pedig az nem egy magas léc..
Mint SotS 1-2 fan [link] abban sem vagyok biztos hogy a második rész grafikáját hozza, pedig szerintem az már egy telefonon is egészen jól elfutna..Érdekes egyébként hogy sokan a vadkapitalizmussal szoktak "érvelni" (hát ugye ki minek nevezi..
) amellett, hogy bizonyos cégek rendszeresen arconsz@rhatják a saját visszatérő vásárlóikat. Most függetlenül ezen hűséges törzsvásárlók vélt vagy valós képességeitől (ugye nemrég ezt a síkot is érintette a topic..
), engem azért eléggé mellbevág mennyi agyrém igazolható ezzel a gondolatmenettel, aka egyszereplős piac/dominancia stb.., ugyanakkor ha olyan "eszközök" vélt vagy valós esete forog fenn, mint például "apróbb szívességeket kérni" (remélem így már emészhetőbb az utalás..
) egy-másik tesztoldaltól, akár ideiglenesen akár egy alku vagy üzlet részeként, szóval pusztán ennek felmerülése is milyen ellenállásba/elutasításba ütközik.
Vajon aki a kettőt együtt műveli rendelkezik bárminemű minimális fogalommal arról hogyan is működik a vadkapitalizmus a gyakorlatban, mondjuk egy végzős általános iskolás szintjén?
Na mindegy, késő van. Mindentől függetlenül szerintem elég jól szerepel eddig a 1070-es.., is.
-
keIdor
titán
válasz
Habugi #18016 üzenetére
Eszem ágában sincs téged győzködni. Továbbra is azt látom, hogy kéne egy harmadik játékos is, hogy felkavarja az állóvizet és odaálljon az AAA címek mellé, hogy ne egyedül legyen ott az nVidia.
4K The Division-ben is komoly frametime gondok vannak. Az ott mind dadogás/mikrolag, ki hogy nevezi.
Stellaris, játszok most is ilyet. De ilyen játékok alá mind a négy kártya/rendszer hót felesleges.
-
Habugi
addikt
válasz
keIdor #18015 üzenetére
Nem fogok egyértelmű kapitányosdit játszani veled, a 1080as tesztben még volt Hitman is de már akkoris elég hirtelen kopott ki féltucat játék. Meggyőzhető vagyok hogy a TitanX népszerűbb kártya mint a 980Ti, ennél fogva reprezentatívabb csak nem lesz egyszerű.
Már a 1080as tesztjükben sem volt 980Ti, be volt rakva muskátlinak egy 980as..Nézd vissza a Pascalok előtti tesztjeiket, a játékok számát majd hasonlítsd össze ezzel és mondjál rá ésszerűbb magyarázatot/variációt.
"AotS-ben meg nincs is lemaradva a Maxwell.."
Nézőpont kérdése, ugyanis szerintem csak a Pascal nem hozott ott sokat..
Az AotS egyébként pontosan ugyan arról szól mint annak idején Mantle ügyileg a StarSwarm, rengeteg egység és az új API okán be nem rogyó CPU/FPS.
Játszottál volna két óránál többet bármilyen hardcoreabb RTS-el, ahol lazán átléphető a 3-4k-s unitszám akkor tudnád hogy egyrészt ilyen játékokban a grafika kb az utolsó szempont, hova-tovább érdemes örülni annak hogy nem 20-25FPS egy modern configon, lásd pl az örökzöld SC : ForgedAllit. -
keIdor
titán
válasz
Habugi #18012 üzenetére
Hogyne, egyből le vannak fizetve. Biztos a RotTR-ben a rossz Fury X frametime droppokat (1080p, 1440p tesztet néztem) is ők csinálják. Amikor megnyomják a varázskütyün a mágikus gombot, akkor nő a frimetime.
Érdekes szerkezet lehet.Annyira közel van egymáshoz a 980Ti és a Titan X, hogy elég egy darab. Vonj le 5%-ot és megkapod a Ti-t.
AotS-ben meg nincs is lemaradva a Maxwell, hát erről ennyit. Ellenben 10 éves játéknak néz ki, hát ez kész. És ez húzócím lenne? 750Ti-nél komolyabb felesleges ilyen látvány alá.
-
HSM
félisten
válasz
Dyingsoul #18011 üzenetére
Minek legyen a drága PCB-ből a lenyúló rész, ha a ventilátort egy hitvány műanyag keret is megtartja? Így még szerelni is egyszerűbbnek tűnik, ha esetleg 3-4 év után esetleg elfáradna, és a tulaj cserélné. Mert azért van, aki nem cserél évente VGA-t...
Amúgy az Nv is elsütötte ezt a GTX670-nél. [link]
-
Habugi
addikt
DF-hez érkezett 1070 és 1080..
Szokásos játékokkal teszteltek:
1080p: [link]
1440p: [link]
4K: [link]
Végül pedig egy alaposabb 1070 felbontás csiki-csuki: [link]Nesztek zőőődek, ne érje szó a ház elejét..
Btw.., csak én nem értem a 980Ti hogy a bánatba maradhatott ki?!
Ebből így nem lesz a 1070es teljesítményének 80%-át hozó RX 480-as..
Megjegyzem a tesztben szereplő játékok száma erősen redukálódott a korábban megszokottakhoz képest, ezzel párhuzamosan nőtt a SzennyWörks jelenlét és csodák-csodájára a 980Ti is kimaradt a tesztből.., ez nyilván a saját vörös szemüvegem de erős a gyanúm hogy a DF-es srácokat kilóra elintézték.
"Nesztek két kártya.., így meg így nézzen ki a teszt.."
Tévedés jogát nyilván fenntartom, csak világít a dolog a sötétben..
-
Puma K
nagyúr
válasz
Laja333 #18008 üzenetére
Ez de rossz kép
Ha számomra megfelelő lesz a teljesítménye és a 8GB-os verzió 80-90k Ft körül fog mozogni akkor talán még érdekes is lehet... számomra is...
Bár... a driver-es tapasztalataim miatt amit asztali és laptop fronton éltem át AMD fronton, igencsak 2-3x meggondolnám, hogy vegyek-e egy ilyet -
Laja333
őstag
-
FLATRONW
őstag
Szerintem arról van szó, hogy a frissen megjelent játékok nem használják ki teljesen a Kepler képességeit és sok teljesítmény benne marad. Természetesen az újabb driverek hoznak 1-2 százalékos javulást.
Sajnos sokan ezt félreértelmezik és azt hiszik, hogy a játékok az új driverek alatt lassulnak.
Igazából a Keplerek gyengébb szereplése nem teljesen az NV sara. Keplereknél van ez a regiszterhiány probléma aminek következtében elveszhet a teljesítmény 1/3-a. Az NV driverből tud ezen egy kicsit javítani, de a probléma megoldása a fejlesztők kezében van. Azonban mióta megjelent a Maxvell, a Kepler már az ő szemükben sem elsődleges. -
Loha
veterán
válasz
#65755648 #17969 üzenetére
"A Keplernél VAN szándékos avultatás."
Annyira unalmas már, hogy az összes "szakmai" topikban folyton előkerül, hogy az NV szándékosan lassítja az új driverekkel a Keplereket, amikor már többen vették a fáradtságot, hogy egyértelműen megcáfolják ezt.
Mutatok három független példát, mindegyikben a ref. GTX 780 Ti (Kepler, GK110B) szerepel:
Nemhogy lassultak, hanem gyorsultak a Keplerek az újabb drivektől!
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #17993 üzenetére
Hol lehet rendelni? Már fizetem is...
-
wjbhbdux
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Milyen TV-t vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Android dual SIM okostelefonok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3312, 94% Akkumulátor
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest