Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz #35434496 #242 üzenetére
Ez oké, de sajnos a FC3-nál, pont vannak olyan helyszínek, ahol erősen terhelődik a rendszer, valahol meg kevésbé...
Ennek akkor lenne összehasonlítási alapja, ha mindenki azonos területeken járna...
Így nagyon félre lehet tesztelni. Meg kéne nevezni egy falut és közeli környékét legalább!
A másik, ami félrevezethető lehet az a világbajnok CPU-d és GPU-d!
Ilyet nem mindenki tud kifogni...[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz #35434496 #267 üzenetére
Azaz..ott kb nekem van vagy 45fps-em... igy forgattam a szemem hozzá....
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #35434496 #422 üzenetére
Az ám.
Egyébként az alapvető probléma az volt, hogy a végleges kódot a cégek nagyon a megjelenés előtt kapták meg. Ami a régi driverekben volt profil az megkopaszította Lara-t, mert a végleges kódban megváltozott a TressFX. Még a patch is változtatott ezen.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
daveoff
veterán
válasz #35434496 #682 üzenetére
7970/280x közel sem egy kategória a 780-al! a srác nem tudom miről beszél, nagyon komoly tuning potenciállal rendelkező kártya kellene hozzá, hogy játékokban megközelítse az alap 780-at.
[ Szerkesztve ]
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
HSM
félisten
válasz #35434496 #690 üzenetére
És megy is csak úgy simán lég/víz hűtéssel 1526Mhz-es GPU-t? Mert erősen nitró gyanús ez az órajel, nitró alatt viszont a Tahiti se 8000 pontot csinál.... Nekem alapon, még a gyári Ghz Edition órajelei alatt megcsinálta a 7583 pontot, 1000/1450-en.... [link]
Ha beleszámolom, hogy a gyári hűtésével volt még benne 16% OC tartalék, már az 8800 pont.... Nitróval pedig az is elmegy 1500-as GPU órajeleket, és ha jól számolom, úgy már 11 000 feletti Grafix szkór.........A 8000 pontot amúgy még a 7950-em is hozza, a gyári léghűtésével 24/7-re alkalmas beállításokkal.... [link] (És a ramját nem is nagyon húztam, pedig van benne tartalék még bőven, 1575 felett tud)
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz #35434496 #713 üzenetére
Nem jó. Nem 86K és nem néma ahogy a GPU-z logot nézem.
(#714) Tirexi: Csinálj már nekem egy 7870-el 42FPS-t ebben a tesztben. Volt nekem 7870-em, egy lepkefing az 1Ghz-re "lebutított" 280X-hez képest.
Amúgy annyi az ok, hogy 1000/1450Mhz-en 1,1V-ból vígan elketyeg, hűvösen és némán, míg a gyári 1070/1550-hez több fesz kell. Nem tudom, pontosan mennyi, de lényegesen több. 1125/1575-ön teszteltem ki, oda 1,22V kell, de még az is alulfeszelés, és úgy már azért hallatja a hangját és melegebb is, nekem meg nem ér annyit, amennyivel gyorsabb így. Max tuningban pedig sajnos 1150Mhz a GPU vége, így igazából 1125-el már eléggé ki van hajtva, afölé menni már végképp értelmetlen.
(#717) Abu85: Egy bibi van. Ez a dolog csak a gyártóknak jó, hogy pontosan kicentizett karikkal, hűtéssel is el lehessen adni a kártyákat, magasabb hasznot realizálva. A usernek az lenne a jó, ha a kártyán beállít 1000Mhz-et, akkor az 1000Mhz-en megy, mindenféle leakadás, meg magyarázkodás nélkül, ahogy a "régi szép időkben".
Persze, így az olcsó, silány karik hamar döglenének, több pénz menne gariztatni, meg talána kártyák is drágábbak lennének 5-10%-al, de nem kicsit lenne jobb, mint ez a lesd, mikor throttlingol vissza a kari.
Bár igazából lesni sem kell, mert a beszaggatás elárulja... Elég vacak megoldások ezek, a kezét letörném, aki kitalálta...[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz #35434496 #885 üzenetére
Ez most mit is cáfol?
Akkor cáfolna, ha lenne classified 780 -as karid B revvel is, és össze tudnád hasonlítani.daneeeeee: nem értem egyébként az AMD-nél mi ez a szarakodás, hogy még mindig csak a referencia 290(X)-eket kapni, ilyen szar hűtésű ref. kártya mellett már megjelenéskor kellettek volna az egyedi hűtésű modellek.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #35434496 #889 üzenetére
Nincs semmi baj, csak paraméterezik őket. Olyan gyorsnak kell lenniük, mint a referenciamodelleknek. Ehhez teljesen más paraméterezés szükséges, mert mint írtam a szimpla hűtőcsere és a 80°C-os limit lassít a referenciához képest.
Ez a termék nem olyan egyszerű, hogy csak raksz re egy másik hűtést és már mehet.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
veterán
válasz #35434496 #888 üzenetére
Én meg nem hiszem, hogy az NV kiad egy új revíziót anélkül, hogy javított volna az elérhető órajeleken és fogyasztáson/hőtermelésen.
Abu85: Mi baja lenne az AMD-nek abból, ha a nem ref. kártyák gyorsabbak lennének a ref.-nél, és esetleg lenyomnák a 780 Ti-t?
HSM: Biztos nem a legjobb csipeket fogják rátenni, ahogy az A1 rev. esetén is a legjobbakból Titán lett vagy Tesla.
[ Szerkesztve ]
-
daneeeeee
aktív tag
válasz #35434496 #889 üzenetére
Nem gondolom hogy bármi baj lenne, legalább is az biztos kiszivárgott volna (vagy ki fog) valamilyen formában.
Más: Sokan szidják mostanában a 290-eseket bár félig-meddig jogosan. Szerintem ettől függetlenül van bennük fantázia, magas felbontásokon eszméletlen jól mennek,ez és ez pedig kétségtelenül nagyon hatásos.
#890 Abu85: Ezt most nem teljesen értem, tehát ha veszek egy refet és a hűtést kicserélem valamelyik aftermarketre vagy vízre ami jobban hűti (tehát nem megy fel 95C-ra) akkor teljesítményt vesztek tehát nem fog olyan gyorsan menni mint a reff. hűtővel?
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #35434496 #895 üzenetére
Nem fogja lehűteni annyira. A kártya mindig igyekszik elérni a 95°C-ot. Erre van beállítva. Ettől gyorsulni fog, de ilyet gyári paraméterekkel nem lehet majd csinálni. Ezért a gyártók leveszik a target hőmérsékletet, amitől viszont lassul a referenciabeállítás. Itt mindent át kell paraméterezni az adott target hőmérséklethez.
-
norb55
őstag
válasz #35434496 #958 üzenetére
Kb . Mindenki úgy is a saját igazát keresi. Erre azt mondom mindenki a saját bőrén tapasztalja meg, az NVidia és AMD fillinget.
Beülhetnénk egy kocsmába, és vitázhatnánk, nah melyik a jobb?
AMD-sek úgyis az AMD kártyákat istenitik, Nvidiások, meg biztos nem az AMD-t fogják
okos az AMD arhitecturája , de a fjleszttők, meg az ellentétje.R9 seriát nagyon elcseszte az AMD, ezt kár szépíteni.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz #35434496 #976 üzenetére
Az én általam linkelt teszt szekvenciája kicsit más illetve itt 2xSMAA-t használtak nem FXAA-t.
Ettől függetlenül mind két teszt helyes és azt mutatja hogy ugyan a Ti gyorsabb de csak néhány fps-el mi nyilván a játékélményt nem csorbítja, ezért a videóban sem látsz nagy különbséget közöttük (Guru3D tesztben 290X: 41, fps 780Ti: 44fps szintén ezt támasztja alá)Világháború pedig nem lesz mert egyszerűen ezek a tények amik a Te általad linkelt tesztből is kiderülnek. Most az, hogy ez neked tetszik vagy sem az egy másik kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dark KillerX
addikt
válasz #35434496 #1045 üzenetére
AMD tulajként mondok ,tényleg tökgáz amit az AMD csinál,marketing terén.
Pl. GNC ,azt mire megyek vele,vagy anno a Fusion projekt,aztán abból se lett semmi,most meg a Mantle,megy már november óta,és persze a csoda driverek,mint pl 14.1 béta.
Tiszta szégyen szvsz amit művelnek!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- 3D nyomtatás
- BestBuy topik
- Apple notebookok
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest