- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Amazon Kindle JailBreak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
do3om
addikt
Tényleg kicsit beszélhetnél arról hova lett a mások által is említett memória sávszélesség igény. Azt írtad méghozzá kijelentve, hogy megkerülhetetlen a jó sebesség eléréséhez RT alatt. Mert ugye a folyton biztos infóid alapján te nem számitottál gddr6 ra.
Szóval 1 Tb/s alatt most hogyan tudsz megfelelő RT sebességről beszélni? (vagy hogyan tudsz tükörbe nézni)
-
do3om
addikt
válasz
tisztelturam #42456 üzenetére
Nem ártana most gyorsabban hátra hagyni ezt a szériát a biztos. Ha majd még elkezdenek a ram mérettel variálni az is egy szégyen lesz.
Mert akkor még is kell a sok ram vagy nem.
Hogy érzi majd magát aki megvette már. Tudom sokakat úgy sem érdekel, de biztosan volt olyan is aki spórolt rá. Az meg természetes dolog ha elavult, de ne egy szérián belül, én ne úgy egy gpura építő két kari között a kevés ramos pl beszaggat vagy hasonló.
Minkét gyártó egy hulladék szériaindítást csinált. Hihetetlen hogy most amikor lehetne nem használják ki a másik gyengeségét, és nem tolják ezerrel a karikát kifelé, akár mi legyen is az ára-persze részünkről. Szóval ez hihetetlen és nem is kell elhinni, vigyáznak egymásra nagyon. -
do3om
addikt
válasz
Raymond #42307 üzenetére
Biztos félnek hogy nem lesz mit venni, vártak az AMD-re, de riasztó volt az induló készlet, így vesznek mindent ami kapható.
Kíváncsi vagyok mi lesz később a 6800 készletekkel, mert Amd mesterek mind teljesen biztosra írták itt hogy náluk nincs gond a gyártással. Abu meg cikkeket hogy az nv karik mehetnek a bányászatba, de Amd arra nem igen jó. Ez rengeteg vgat jelent amit nv oldalról beszív, és ha igaz Amd-nek sokkal többet kell felmutatni a boltban. De tudom még igen friss a 6800 ak rajtja, szóval kis idő mindenképp kell még. De hogy aztán mi lesz a kifogás ha a helyzet marad arra kíváncsi leszek.
A PH cikk is hogy kevés a kari, Abu most Amd oldalon kéne kutatnod hova tünnek. Nincs gyártás probléma, nincs gddr6x, nincs bánya-vagy jóval kevesebb ha igazat cikkeztél erről. Szóval lesz negatív cikk Amd oldalon? Vagy csak így hogy azért oda kell tenni az nvt is. -
do3om
addikt
Amd oldalon egy plusz pont a 16gb ram .
Kíváncsi vagyok majd azért a többi tesztre is de igen jól kijött most a lépés az amdnek. A memória mérete sokaknak lesz döntő szempont, hát ha még az ellátás is jól menne... De ez sajnos most nagyon kiseséjes.
Nv komoly bajban lesz azzal hogy mit lépjen. Árcsökkenés lenne a legjobb, persze majd meglátjuk az AMD árait.
RAM témában viszont nehéz lesz ha hoz többet ezen az áron mit szólnak a régi vevők. -
do3om
addikt
válasz
#09256960 #41805 üzenetére
Hol van 420w?
Ne keved ide a gyártók tuning cuccait.
Lesz az AMD-re is, legalábbis remélem, ha hűthető mért ne, ott sem érdekelne csak ne legyen sugárhajtómű, vagy grillsütő. Mert a mémed nem igen idde illik, vagyis legfeljebb mint a képen venti nélkül sülne, de ugye meg van oldva a hűtés. Ha Amd is megoldja ugyan úgy azt mondom jó.
Viszont nem vennék semmit már csak érdeklődni szeretek annyi pénzt amibe kerül mindkét gyártó karija.... Na erre azt mondom tartsák meg, és ezt kéne minden usernek. Színtől függetlenül!!! Ebben lehetne egység.
De mi lesz, hú az AMD 10e el olcsóbb, csak 320e Ft vegyük meg amennyi csak van, aztán kérjük hogy gyártson már többet.... -
do3om
addikt
A fogyasztással pl Amd esetén nem az volt a baj hogy sok. Senkit nem érdekelne, árban minimális ha 100w a különbség a villanyszámla esetén.
A gond a kártyákkal volt, pl amikor azt gondolta elég a 6pin, itt gond volt a fogyasztás, de csak mert elbaszta. Aztán több karinál is a tuning, nem bírta hüteni semmi, de ha megoldották volna ezt senkit nem érdekel hogy zabál csak menjen. Aztán az alulméretezett gyári hűtések meg a magyarázkodás meg Abu féle mosdatás hogy 100 fok felett hatékonyabb a vrm. Na az ilyen nevetséges dolgok miatt lett fontos a fogyasztás, de ha úgy tervezik hogy bírja nem nézné senki.
Ha netán most az nv kari fogyaszt majd 350w-ot de az a tégla hűtő megoldja, nem szenved miatta hátrányt, netán húzni is lehet és 400w sem okoz gondot akkor elnézzük a fogyasztást. Persze Amd fanok jönnek majd hogy most is legyen fontos, de még kell érteni hogy az ottani karikon sok gondot okozott ahogy azt írtam. -
do3om
addikt
Én személy szerint a jelenlegi konzol generációt egyáltalán nem tartottam ellenfenek.
A mostani talán jobb lehet. Aztán most bejött egy külső tényező, a vírus. Várható még gazdasági visszaesés, a mostani árazást jobb ha elfelejti az NV. Szerintem sok játékost terelhetnek ezek a hatások a konzolok irányába, ami a jelentősen olcsóbb mint egy közepes gamer gép. Folyamatosan nő azok száma akiknek már megvan otthon a 4k TV, olyan ami játékra is megfelelő. Sokszor volt felhozva hogy de kell a drága TV, rakjunk a konzol árához 200-250e-et, ma már ezt gyakorlatilag nem kell. Míg a PC-s társadalom azért jobban ragaszkodik hogy legyen egy jó monitor a konfig része.Szóval minden generációnál egyre több az érv a konzol mellet, ezt nem hagyhatja figyelmen kívül, hacsak nem rakja bele ő a hardvert.
-
do3om
addikt
Azért ekkora fejlődés nem hiszem hogy meglesz 4-5 év múlva. Nem azért mert nem lehet hanem az árak miatt. Ez fog gátat szabni neki. Inkább max felével számolj annak amit írtál. De ez sem változtat sokat azon amit írtál, sőtt már megjelenésekor is bőven alatta lesz egy jó gamer konfignak. Csak ugye nem arra fejlesztenek, hanem mennie kell az aktuális konzolon is. A PC-n meg pár grafikához nem sokat tevő efektel felezik, harmadolják le a sebeséget, hogy azért "ki legyen használva" a géped.
-
do3om
addikt
válasz
paprobert #40752 üzenetére
Az a baj hogy a hardver gyorsulása nincs arányban a kapott képi minőséggel. Pl. pc-n ott a mindig felhozott crysis, amikor kijött azóta hányszor gyorsabbak is a hardverek? A minőség arányos ehhez képest?
Akár mennyi erőforrást képesek a fejlesztők elpocsékolni, úgy hogy azt gondolt mindent kihasznál (maxon pörgő vga, cpu, le nullázott ram), pedig jobb megfogalmazás rá hogy feléli, de nem hasznosan.
-
do3om
addikt
Szerintem normális konzolt ami valódi előrelépés és nem elavult már a megjelenés pillanatában olcsón nem lehet kihozni.
Az árak eleve nőttek, 4k-t akarnak, sokan RT-t is. Szerintem meg a több változat kihozatala is hülyeség, arra ott a mostani széria ha olcsó kell, lesz még rá játék. Egy jó kell de az valóban legyen évekig az élen, ne az hoigy már egyből mindent butítani keljen meg trükközni hogy ne 30 FPS alatt menjen a game. -
-
do3om
addikt
Amikor sokat játszottam és pl kijött a far cry, az akkori nem túl olcsó gépemen nem tudtam maxra rakni. Fizu és az alkatrészek átaránya hasonlóan alakult mint a mostani árak. Doom 3 alpha az 10 fps el ha ment, aztán sikerült a config fileval belőni 25-30 köré az már jó is volt. Na jó ez mondjuk nagyon kezdeti állapotú volt de álentős, csak amire kijött.... De biztosan van még sok ilyen példa.
Egy dolog viszont más volt. Ha jött egy várt játék ami akadt minden elérhető konfigon a grafika az brutális volt akkoriban és jókora ugrásokkal lépdelt.
Ez ma nincs meg, az alkatrészek sebbesége sokszorosan nő, a kapott látvány siralmas, egy helyben topogó. -
do3om
addikt
válasz
huskydog17 #40085 üzenetére
Pedig a fejlesztők hogy kérték a DX12 őt, legalábbis ezen az oldalon.
Az DX 12 egy katasztrófa talán a legrosszabb címre lesz esélyes. Semmit nem hoz, amit észrevennénk, a fejlesztőknek is valahogy a 11 az egyszerűbb. Ahol van egyszree 11, és 12 ott a 11 sokszor jobb, ahol nincs ott valószínűleg ha raktak volna bele szintén ez lenne. -
do3om
addikt
De ez 2020-ra várható nem?
Akkora meg elfogatható hogy kinyírja a jelenlegi NV csúcsot. Remélhetőleg az Nv nem fog bénázni a 7nm-re váltásnál.
Szóval nagy büszkeségre nem leshet okuk meg hogyha ezt elérik, és kíváncsi vagyok meddig tart majd ki az előny. Ha most jönne 1-2 hónap múlva az már ütősebb lenne mert akkor hónapokra megfognák a csúcs kategóriát.
Amúgy csinálja csak az AMD, hátha kicsit bosszantja az NV-t amivel előrébb hozza a következő szériát. -
do3om
addikt
[link]
Nocsak, nem hitem hogy azonnal lesz teszt. -
do3om
addikt
válasz
s.bala31 #38542 üzenetére
Am lehet hogy nagyon jó a 7nm csak a megfelelő felhasználó kell hozzá.
AMD esetében arra jó hogy a konkurencia régebbi technológiájával felvegye a versenyt. Aztán meglátjuk mire jut majd az NV ha áttér rá.Ez a Vega 7 am szimpatikus jól néz ki, és a kritizált ram is, ha már drága legyen már rajta jó mennyiségben. Ennyit elvárt volna az ember a 2080-Ti karikon is. Az ár meg ha mérséklődik akkor még futhat olyan jól mint az előd, azért az ment szépen, nem úgy járt mint a Fury.
-
do3om
addikt
Mi van ha a 7nm annyira nagy ász akart lenni az AMD-nek mint aki elsőnek bevezeti, hogy a vega7 is csak ezzel akar aratni.
Na de mennyire eretnekség ha azt mondom a Navi Polaris 7nm-en lesz? -
do3om
addikt
válasz
#45185024 #37735 üzenetére
Te nagyon nagy ott vagy az AMD mondavilágában igy megkérdezném mert lehet rosszul emlékszem:
Nem azon hájpoltál hogy a vega utóda ami csak prof szintre jön ha lejönne gamerbe odabaszna mindennek 7nm-en?
A navi meg vinné a közép felső kategóriát?
Vagy nem jól emlékszem?
Mert most ha ez a csúcs hbjemes vega 7 a 2080-at fogja majd egyszer talán ostromolni, akkor a navi mit fog ha megjelenik ráadásul talán év vége fele?
Talán addigra kijön az ellenfele is az 2050 -
do3om
addikt
Meg mint írtam ha nem lesz belőle elég akkor a customok nem építenek rá, adják tovább a refet.
A ref hűtések meg mindíg olyanok mindkét gyártónál hogy jaj de jó lesz ez jól néz ki, aztán a gyártók bebizonyítják hogy mennyivel jobbat is lehet.
Tényleg fogyasztás valóban marad fele csikszélen is ugyan annyi? Mert akkor megint túl tolták, persze megint muszáj volt, mert igy is kevés lett. -
do3om
addikt
Most volt időm megnézni a tegnapi dolgokat.
Az lett amit tudtam előre, Aki a Navit várja az karácsonyra megveheti.
Ez az uj kari meg.... nagyon bejött nekik az 480-580-590 vonal, most Vega 56-Vega VII-lesz még folytatás
De most több a ram, ami elméletileg jó, izé...felesleges náluk?
Ezt kihozni fele csíkszeléssegen, összeválogatott játékokkal amiben van mit felhozni sebességre.Kér ember szerintem összeborulva pityereg, kicsit vissza is vettek az arcból ahogy látom de annyira idegesítősek voltak hogy sajnos elmondhatom megérdemelték. Amit összehordtak az sok volt.
Egy dologra majd még kíváncsi vagyok a gyártók mennyire fognak nem rá ugrani, húzzák e majd a custom modellek megjelenését mert nem mernek építeni rá. Illetve a készletek amik majd lesznek vagy pont nem lesznek.
-
do3om
addikt
válasz
hokuszpk #37606 üzenetére
Bármit is mutat be gy sem megyünk vele sokra, mert azt hogy mikor jön ha mondja is erős gyanakvásal tudnám elhinni. Az meg tuti hogy erről hallgatni fog, nem mondhatja hogy majd nyár végén, addig meg ha jó kari kell menjenek a konkurenciához. Belenget majd valamit amire a fanok ugranak és minden hónap végén várják majd.
Vegát rossz példának alapul véve akár november is lehet mire custom modellek jönnek.
Mit akkor most is van annyi buktató hogy ez a késés valóssá váljon. -
do3om
addikt
válasz
#26681856 #37478 üzenetére
Navi, GDDR6 rammal? Mi lett az agyonistenített HBM-el?
Pont írni akartam. Eddig mást sem volt csak a HBM! Most meg jó lesz a GDDR6? hol lesz az a 2tb os sávszélesség amin majd szállguld az új karijuk? Most mért nem fikázza hogy szar a GDDR6.
Nevetséges az egész amit művel, idegesítő, és hihetetlen hogy állítólag felnőtt, gyerek szinten van. -
do3om
addikt
Na igen, és majd amikor kijönnek fél évvel (és ez jó esetben) az NV után majd írhatja hogy na tessék lenyomta a 2060-at 7nm-en.
de csak nem így lesz, már mit most ha sebességben nem is de fogyasztás-teljesítmény-ár kategóriában ezzel a termékkel oda kéne tegyék magukat mert ha nem lesz meg az már kibaszott nagy szégyen.
-
do3om
addikt
válasz
Puma K #37338 üzenetére
Szerintem most az egyszer kezdi jól látni a dolgokat, reálisan, valóság talaján maradva!!
Mert a mondandója hogy a Navi a 2060 ellen jön és jobb is lehet nála abban a kategóriában.Remélem Ő is így gondolja ahogy én kivettem a szavaiból.
Az más kérdés hogy mi lesz az 2070-2080-2080Ti-vel, mert ott em hiszem hogy labdába fog rúgni az AMD.
-
do3om
addikt
válasz
t72killer #37275 üzenetére
Ár/teljesítmény- jó ideje nem megy ez, ami miatt sokan választják az pl a FreeSync, vagy olyan csalogató akciók mint a vega megjelenésekor az él konfigra adott támogatás.
Fogyasztás/teljesítmény- ezt majdnem kár is megemlíteni, csak a nagyon naiv embereknek (van itt) hozhatják fel hogy ezt.
Aztán el ne felejtsd a megjelenéskor fellépő folyamatos problémákat amik gyanús hogy meglesznek mivel nincs megfelelő gyártó aki ugrana. Valahogy AMD kapcsán nagyon óvatosak és kiváróak (nem hetes hanem hónapos csuszások). Még ha kezdettől fogva engedik is a custom modelleket akkor is jellemző hogy a gyártókat nem igazán hozzák lázba. Ha nem engedik azt meg egyenesen katasztrófa mivel magug gyakorlatilag alkalmatlanok az ellátásra.
Ezek persze az elmúlt generációk tapasztalati, de megmerem kockáztatni, hogy meglesz most is. -
do3om
addikt
válasz
Petykemano #37271 üzenetére
Ha igy megy ahogy elsőre tűnik, amire kijön a navi annyi NV kari lesz a piacon hogy egyszerűen nem lesz hova tenni. Sem árban sem teljesítményben, a megjelenési időt meg nem is említem, már a most is késő nem hogy 19 vége.
Egyszerűen elveszlik majd az NV termékpalettája között.
-
do3om
addikt
Ezek után remélem nem adnak ki semmit trensor magok nélkül, az már káosz lenne.
Am az AMD marketingese nem odakeveredett?gyanús
-
do3om
addikt
válasz
TTomax #37028 üzenetére
Szerintem meg lehet 250$.
Hisz mikor is jön? Aztán mennyi lesz a vetélytárs mert az nem a 2070 hanem a 3060.
Mivel azt kell nézni mi lesz akkor és gyanús hogy nem lesznek képesek kiadni hamarabb.
Szóval a leggyorsabb AMD akár az közép-alsó szinten is felveheti a versenyt az nv-vel. -
do3om
addikt
válasz
t72killer #36934 üzenetére
Igen értem én is.
De ugye a nyers adatok szerint kb 7% amit hozhatnak a Ti-n. Az nagyon kevés, azt mondanám csökkentsenek árat, az új kari lépjen a helyére 1200-ért. A játék és ezek a karik (nem pont a titán) azért nem kifejezetten felnőtt szórakozás, de olyan árak vannak hogy tisztes munkát végző ember sem tudja már megfizetni, nemhogy csak ugy ajándékba odacsapni a gyerkőcnek a többi megélhetéshez szükséges dolog mellet.
Bojkottálni kéne a piacot nem vásárlással
Én ezt teszem évek óta. -
do3om
addikt
válasz
t72killer #36931 üzenetére
Kíváncsi vagyok majd az árra. Csak mert ha em nyúlnak bele az órajelekbe drasztikusan nem lesz annyival gyorsabb hogy eltudjanak szállni a valóban Titáni árakhoz. Mivel A Ti is kurva drága gyakorlatilag ennek kellene az 1200$, vagy csak minimálisan magasabb árat rakhatnak a Ti felé mert a számokból a végsebesség is csak kicsit lesz több.
Titan kellet volna először, a mostani Ti árán. -
-
do3om
addikt
Valamikor már írtam ilyet:
Amikor az ATI 9x00 karik jöttek a 9800Pro-m volt többe került mint az 1 havi fizum. (számtech bolt szerviz)
Az x800XT PE meg 1,5x többe. (His X800XT PE)
Mindig voltak drága karik, (az akkori ATi sem volt szeretetszolgálat) akkor az a pénz számra kisebb volt mint most mondjuk 250-300e de ugyan annyit ért.A 400-500e es karik valóban fellegekben járnak nem szabadna erre menni és valóban megvenni sem senkinek.
-
do3om
addikt
válasz
lezso6 #36046 üzenetére
Szerintem nem erre gondolt, hanem ezért sikerült ilyen sokat húzni a 480-on hogy 580 legyen
Vagy pl, a mobil piac amitől ezzel elesett. Nem tudtak gyorsabb verziót kiadni, na meg hamarosan jön az 590 amin ha igaz ennyi idő után is szinte alig jutottak előrébb, azért mert eleve határon volt a tartalék nélküli chip.
Aztán el ne felejtsétek a 480 megjelenését!
Jönnek a gyártok és igen jó tuning karikkal, jönnek jönnek jönnek..... hol vannak?
Csak ref volt alig akart valaki beszállni, a ref meg ugye igen jól sikerült
Egyértelműen a 1060 volt a jobb vétel, elérhető volt és olyan gyártótól ami neked tetszett.Szóval a 480 egy elbaszott strat volt mint a többi, valahogy a gyártók nem állnak be úgy az AMD mögé mint az NV esetében, tolják a refet saját címkével és ennyi, vega ugyan ez volt.
-
do3om
addikt
válasz
Puma K #33425 üzenetére
Ne felejtsd el hogy volt alkalma a gyártóknak ráugrani, gamer karikat kiadni, erre gondolt. Ott az 56 amiből mint tudjuk nincs ref....elméletileg. Gyakorlatilag meg inkább csak azt adtak, és a gyártok alig akartak beállni a Vega mögé. Aztán beütött a ménkő és mint tudjuk mindegy is lett ki mit gyárát csak netes képeket nézegetheted, de ne feled elő vonalban ott volt az esély rá és mégsem érdekelt senkit.
-
do3om
addikt
válasz
Kolbi_30 #33421 üzenetére
Itt most bőven sárosak voltak benne ők is, em csak az ábrándozó userek.
Na igen ez a generáció most nagyon elúszott nekik gamer részről, az nv most jól járt hogy már bőven az árfelhajtás előtt kint volt, és millió gyártói változattal, a gamerek rá tudtak harapni. De a vega az becumizta (azért önhibáján kívül is de volt részük benne), hiába a freesync, meg is kell hajtani. Kíváncsi vagyok játékos réteg hogy fogadja majd a következő generációkat, mert ez a réteg most az Nv irányában tolódott el. -
do3om
addikt
válasz
FollowTheORI #33419 üzenetére
Ne is mond, nem emlékeztem a nevekre ezért PH keresővel listáztam az AMD VGA-val kapcsolatos híreket. Visszatértek egyből a röhögőgörcsöt okozó emlékek, Vega megjelenések amiket mindenki már vett volna év elején, jön a 480 utódja ami nem polaris lesz hanem sokkal fejlettebb (aztán jött az 580), szuper képességek amik automatikusan működnek.........annyi mese habbal hogy az durva, a hsz-ek aki úgy örülnek ezeknek a légből kapott mendemondáknak amik itt hitelesen vannak tálalva......
-
do3om
addikt
válasz
#00137984 #33222 üzenetére
Én már az adatlapon lévő konfignál kiszálltam.
Bár én nem csak a játékot toltam hanem kinézet, tuning, valami bütykölés mindig akadt a gépen, de valahogy nincs már hozzá kedvem, pénzben is egyre többet kell rá szánni hogy élmezőnyben legyél, régen azért nem így volt. Drága volt de szerintem ennyire nem mint most. (nem csak VGA árakra gondolok).Bár ez is nézőpont kérdése, kerestem 60e-et vga meg volt 90e (csúcs), na most keresek 250-ert de 350-et igen csak sajnálnám kiadni, sőt eszembe sem jutna. 1gb ram szintén több volt mint a havi fizu corsair xms pc4000 2x512MB ha jól emlékszem-ez volt talán a csúcs közelében. Viszont arányaiban olyan gép mint akkor bőven millió felett lenne.
Szóval lehet csak simán elmúlt mert arányaiban ugyan ott lennék -
do3om
addikt
-
do3om
addikt
válasz
Crytek #33207 üzenetére
Pedig ha visszagondolsz pont így ment.
Jöttek a szebbnél szebb játékok és senki nem csodálkozott hogy ultra garfhoz az aktuális csúcs kell. Nem ment csődbe senki hanem istenítették hogy mit tudott kihozni a gépből. Akinek lassabb volt az lejjebb vette a szintet, vagy fejlesztett, motiváló erő is volt bőven, mert látható volt a különbség. Amikor még aktív voltam game területen, mindig az győzött meg hogy feltoltam magasabbra a setup-ot, lestem mekkora király de szaggatott, így jött az új vga.Szerk.
Ma viszont az a jellemfő hogy full HD mellet egy csúcs kari megy 150FPS-t maxon, miért? Mert a konzolon szükség van egy kb 30FPS-re és amikor ezt a játékot átviszik PC-re lesz belölle 150. A régi Far cray, Return to Castle Wolfensteineistein, Doom 3, Quake 3-4....... hogy futottak maxra rakva? Volt aminél vga generáció váltás után volt játszható fps és nem 100 hanem 40, a grafikán viszont ámultunk. -
do3om
addikt
-
do3om
addikt
Miféle lejáratás?
Ja hogy itt bármiről lehet cikket írni, számonkérés meg na az csúnya dolog.Mibe kerülnek ezek az inteles APU-k?
Abunak a G-Sync árakra vonatkozólag pl nagyon igaza van. Valahogy le kéne hozni alsóbb (ha csak közép az is jó) árkategóriába. Újabb komoly fegyver lenne az Nv kezében. Nem kell hogy egyből 100 alá csak valami elérhetőre.
-
do3om
addikt
Nem kell elrakni, már egyszer eljátszotta még az első APU-k idején hogy ez a jövő, és a vga piacnak vége. Már most is visszakereshetsz nem is kell várni semmire.
De sosem tanul a hibaiból, ő már csak ilyen. Amúgy pont ilyen embereket képzelek el az AMD vga részlegénél.
A játékosok most csak egy dologban bízhatnak, hogy az NV megtesz amit tud a piac életben tartásáért. Nekik azért mint látható nem mindegy mi lesz vele, ebben van a pénzük.szerk.
Amúgy kapható már a Kaby G? Van már ára? -
do3om
addikt
válasz
Callisto #32701 üzenetére
Mivel?
A szuper AMD cpu rész ami szinte alulmarad az előddel szemben?
A VGA ami megjelenéskor alsó középkategóriában ha versenyképes volt?
Nem azért de gyenge teljesítmény jött be a konzolra az AMD-ve akár hogy szeretnéd védeni, az eredményt Te magad is láthatod, szaggató játék fix hardveren, ez nevetséges.Amit meg írtam az ár persze kötötte a kezüket de talán jobban is intézhették volna.
-
do3om
addikt
Én kíváncsi vagyok az NV mit lép a következő szériánál, az valószínűleg bányára is sokkal jobb lesz mint a jelenlegi, de vajon kitalál e valamit hogy a célterületre is elérjen. Amúgy náluk elmegy akkor is ha nem a bánya viszi majd mert konkurencia az nem igen lesz. AMD-től inkább bányászat támogató lépések vannak, ők oda passzolnák el azt is ha jön valami.
NV-nek van még egy lehetősége amit ugye szokott is alkalmazni: közvetlenül tőle vásárlás, meg ott van neki az EVGA akiikkel szintén ha akar tud közvetlen hozzáférést korlátozva a darabszámot. -
do3om
addikt
válasz
Raggie #32571 üzenetére
Az NV helyében én sem adnám ki a gamer voltat.
Persze el kell készíteni, tesztelni, finomítani, felhalmozni GDDR6, HBM2 vagy ami lesz rajta készletet. A rajtnál meg így mindent az ellenkezőjeként csinálni mint az AMD, mert ez nekik nem igen megy. Amikor már látszik hogy nincs vásárlóréteg a pascalra akkor tarolni minden szegmensben, megfelelő készlettel.
Konkurencia úgy sincs, sőt az AMD-nek a következő generáció szerintem még mindig az 1080Ti-vel fog harcolni
De az is jó nekik ha kiadják az ujjakat, végül is mindegy miből jön a profit, annyi hogy nagyon jó nekik mert nem kell kapkodni. -
do3om
addikt
válasz
#85552128 #32379 üzenetére
Ez biztos nem igaz, minden rendben csak túl nagy a kereslet.
[link]A topikjában volt valami olyan hsz hogy már milyen jól jönnek a custom karik, én aszt hittem behalok. Érdemes megnézni a másik oldalt milyen az ha jól megy, annyi változat van mindenből hogy már felesleges.
-
do3om
addikt
válasz
Shkiz0 #32364 üzenetére
"Másik megoldás ami eszembe jutott, hogy nem néztem utána lehet e kapni vízhez gyorscsatlakozót, ami nem ereszt nem folyat, mert akkor az is megoldható lenne, hogy MORA3 vagy valami külső radi, és akkor kivezetni a gépből a csöveket."
Mi levegőhöz használjuk de volt már hogy vizet vezettem rajta, meg ha jól emlékszem Chiron gépekben is megy rajta hűtővíz
[link]
A cső nem rá hanem bele csúszik szóval keresztmetszet nem csökken, a csatlakozok elosztók minden féle méretben vannak és variálhatók, vannak szűkítők szabályzok ha kell. Saját festo csövet kell hozzá használni! -
do3om
addikt
válasz
Shkiz0 #32361 üzenetére
Sokszor van érv a FS miatt az AMD mellett, ezzel mondjuk valóban kéne valamit kezdeni az NV-nek.
Ha jó a karid akkor minden rendben, mondjuk volna mibe belekötni ha szeretnék.....mindenki emlékszik arra mennyire jó az AMD GPU órajel-autó fesz állítása a konkurens NV-hez képest. Szép leírások voltak hogy mennyivel modernebb mint az Nv által használt. Aztán ez az első amihez hozzá kel nyúlnia a felhasználónak ha optimalizálni szeretné a karit, és ez generációk óta előforduló hiba. A szar energiamenedzsmentes NV meg felbostol a gyári érték fölé, hogy a hűtés engedi, úgy működik ahogy azt kell.
Neked meg az első az hogy valamit kezdened kell a fantasztikus technológiájukkal hogy legalább gyári értéket hozd.Amúgy összességében jó kari a vega, vannak hibái amiről csak az AMD tehet: marketing, kihozatal, megjelenés késése. Ezek mint kezelhetőek lettek volna, semmi megvalósíthatatlan dolog de elbaszták megint.
A bányászat sem szippantaná fel ha ők nem tartanák elsődleges vevőkörnek őket. (a csodadriver játékban nulla bányában 20-25% ez egyértelmű ki intézte) -
do3om
addikt
válasz
Shkiz0 #32358 üzenetére
Ha nem is hittél benne de biztosan megfogott valami abból a sok meséből Amit Abu összehordott.
Mindenki várta az NGG-t ami olyan tartalékot old fel hogy a kari számolási teljesítménye megsokszorozódik [link]
Abu85: "Amint mondjuk bekerül az NGG path, rögtön máshova rendeződnek a limitek, és az aktuális tuningok mehetnek a kukába."
"Eleve az NGG path sávszélkímélést valósít meg. Tehát hasonlóan a DSBR-hez a gyorsítás mellett még fogyasztáscsökkentő hatása is van."
Aztán ott van még a Primitiv Shader vagy mi ami megit drasztikusan dob a sebességhez.
Annyi mesevolt mint még soha de majd a következő AMD alkotásnál fokozza ebben biztosak lehetünk.
Aztán jött a nagy pukk. Amikor a rozsaszin lufija beszállt a csipkebokorba és kiderült hogy szinte mindenhez szükség van játékon belüli optimalizációra is, meg nem is jelent annyit mint várták.Ez akinek vega van megnézhetné, márha hajlandó addig lekapcsolni róla a bányaprogramot
"Az NGG fast pathról utólag kiderült, hogy már ott van a 16.40 óta, viszont per game aktiválású jelenleg, és a fehérlista lényegében kimerül a Wolf 2-ben."
Felrak egy régi drivert (16.40 előtt), a mostani tuningját leteszteli megy-e vagy esetleg még több a Wolfban, közben fogyasztás mérés. Aztán új driver fől és lássuk a csodát megvan e: A fogyasztás csökken (persze a sebesség minimum maradjon), a tuningja meg mehet a kukába. A számítás meg felugrik 4-ről 17-re, szófal FPS-t is szeretnék látni.
Van rá vállalkozó? -
do3om
addikt
válasz
Petykemano #32279 üzenetére
Nem értek hozzá, de van még jó sok változata. Azt szokták mondani valaminek mindig fut a szekér.
-
do3om
addikt
Fogalmam sincs miről beszélsz.
Annyit tudok hogy a Polaris nagyon is eladható, méghozzá azon az áron amiért a megjelenéskor adták.
Nem tudom milyen stratégia az ami miatt nem akarnak még többet eladni miközben van rá vevő. Azt sem tudom milyen stratégia az ami a vegat nyomná amit szintén nem tudnak kiszolgálni, csak itt még ha akarnák sem. Szóval ami menne azt nem nyomják mert nekik régi, ami új azt meg nem tudják.
Ez igazi AMD stratégia, ezek után azt várom a beszámolókba hogy mennyi a veszteségük. -
do3om
addikt
válasz
Petykemano #32258 üzenetére
Szerintem a polarissal már rég tarolni kellet volna nekik. Tolni ami csövön kifér, még megkockáztatom most sem volna késő, sőt már kint kéne lennie egy utódnak csak erre a célra. Vega-ra nem alapoznék a helyükbe az ha besül, és el kell passzolni ár alatt bukta, de a polarissal még akkor is nyertek volna.
-
do3om
addikt
válasz
t72killer #32256 üzenetére
Még a saját topikjában is szinte mindenki bányászik vagy másodállásban az a legfontosabb.
De ez az AMD-nek nem nagy baj, egyenlőre nem látni semmit ami a bányászat hanyatlására utalna. Ki tudja évekig tarthat még. Egyetlen dolga lenne az AMD-nek, ezt meglovagolni de nagyon, mindenen ami van Polarist gyártani, még az irodai kenyérpirítón is. (nem vegat mert azon érzésre neki kicsi a haszna, vagyis mondjuk úgy valakinek nagy de nem nekik) Drivereket látszik hogy erre nyomják, még a csodadriver is bányászatra van kihegyezve. Sőt akár kiadhatna saját bányászkarit is. Természetesen közben fejleszteni is kéne (értelmes és nem felesleges dolgokat), hogy az NV-től nagyon ne maradjon le. Fogyasztást drasztikusan csökkenteni mert az a bányászoknak is bejönne.
Ha most nem jutnak tőkéhez akkor soha, végük! (szerintem az utóbbi kizárt)
CPU fronton már jók, a VGA-k nagyon keresettek (mindegy miért), ha ezt nem lovagolják meg akkor semmit. -
do3om
addikt
Én úgy emlékszem hogy a dx12 előtt sokan eladták az NV karijukat hála Abunak.
Van aki sokat bukott is, vagyis Abu megkárosított itt embereket ha úgy vesszük a hülyeségeivel.
Annyi hogy végül csak jól jött kimert az AMD karik ára elszált de nagyon, igy aki lassabbra váltott sem bánta annyira mert utánna drágán eladta a 470-80-asát, de kurvára nem volt belekalkulálva, ha nem jön a bányászláz akkor buknak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS2213 ,96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3384, 95% Akkumulátor
- Apple Mac mini M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest