- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
Az nem bug, ez reddit-en is többször volt téma.
A Resilience attribútumod gondolom elég magas volt és/vagy valami artifact-ot is felvettél, ami erre rásegített, így Arrogance lett belőle, ennek következményeként nem látszódik a hp-csík.How Does Attribute Volatility Work in Saros?
(a jó öreg save-scum módszer eszembe sem jutott, de valóban ez is megoldja
)Oh ezt nem is tudtam. Kicsit szűkszavú néha a játék
-
Frod
addikt
Közben meglett. A módosítókat egyelőre nem piszkálom, viszont itt a boss előtt toltam egy save-et, egyszerűen nem éreztem az erőt, hogy 1.5-2 órát farmoljak minden próba előtt. Igaz, hogy csak 1/3 hp-m volt (a sigil-ekből 3 lett meg, sok hp onnan se jött), de megvolt még a second chance és olyan 10 próbából lement. Itt az auto aimes rifle sokat segít, nekem xbow volt, amivel azért elég pontosan kellett célozni, hogy sebezzen (sokszot a boss elé).
Viszont az egyik próba alatt volt egy olyan bug(?), hogy a boss hp-ja szürke maradt, hiába lőttem bele akármit, nem ment le az élete. A harc ment közben, én sebződtem, de a boss nem. Azért eléggé wtf ha egy ilyen miatt halsz meg.Az nem bug, ez reddit-en is többször volt téma.
A Resilience attribútumod gondolom elég magas volt és/vagy valami artifact-ot is felvettél, ami erre rásegített, így Arrogance lett belőle, ennek következményeként nem látszódik a hp-csík.How Does Attribute Volatility Work in Saros?
(a jó öreg save-scum módszer eszembe sem jutott, de valóban ez is megoldja
) -
madkiller
őstag
Tactical (Auto)Rifle, mást nagyon nem tudsz vinni, csak a szeme a weakpoint + tartogasd a phase 3-ra az Overdrive-ot.
A módosítók között pedig van egy olyan (Overlord Restoration), ami a boss-ok előtt max hp-ra tol, szerintem ez még megbocsájtható verzió, nem akkora cheat.
(De ha ez nem, akkor a Fortress-ben felszedhető Sigil-ekkel nyithatóak a rácsok közvetlenül a boss lift előtt, ott van elég sok aether, meg lucenite)
Próbálj egy full run-t tolni elölről, nekem sem ment le úgy, ha az 5-ben kezdtem a kört.Én is bekapcsoltam azt. Ritkabban tudok játszani, talán holnap este megint, nincs annyi idő vele szenvedni, de nagyon izgalmas, ha tudsz haladni.
-
F-ECT$
titán
Tactical (Auto)Rifle, mást nagyon nem tudsz vinni, csak a szeme a weakpoint + tartogasd a phase 3-ra az Overdrive-ot.
A módosítók között pedig van egy olyan (Overlord Restoration), ami a boss-ok előtt max hp-ra tol, szerintem ez még megbocsájtható verzió, nem akkora cheat.
(De ha ez nem, akkor a Fortress-ben felszedhető Sigil-ekkel nyithatóak a rácsok közvetlenül a boss lift előtt, ott van elég sok aether, meg lucenite)
Próbálj egy full run-t tolni elölről, nekem sem ment le úgy, ha az 5-ben kezdtem a kört.Közben meglett. A módosítókat egyelőre nem piszkálom, viszont itt a boss előtt toltam egy save-et, egyszerűen nem éreztem az erőt, hogy 1.5-2 órát farmoljak minden próba előtt. Igaz, hogy csak 1/3 hp-m volt (a sigil-ekből 3 lett meg, sok hp onnan se jött), de megvolt még a second chance és olyan 10 próbából lement. Itt az auto aimes rifle sokat segít, nekem xbow volt, amivel azért elég pontosan kellett célozni, hogy sebezzen (sokszot a boss elé).
Viszont az egyik próba alatt volt egy olyan bug(?), hogy a boss hp-ja szürke maradt, hiába lőttem bele akármit, nem ment le az élete. A harc ment közben, én sebződtem, de a boss nem. Azért eléggé wtf ha egy ilyen miatt halsz meg. -
Frod
addikt
Próbálj egy full run-t tolni elölről, nekem sem ment le úgy, ha az 5-ben kezdtem a kört. -
F-ECT$
titán
Sziasztok! Én is az architectnél vagyok. Másodszor majdnem meg lett csak nem volt second chance és 3. Phasenél kiszoptam. Könnyítésekkel játszom, mert annyi időm nincs játszani, mint amennyit ez a game igényelne, de ígyis bőven szórakoztató. Sajnálom, hogy ez a stúdió utolsó dobása nem értem, miért nem fogy? Talán a meleg sztori miatt? Én mondjuk azt abszolút nem figyelem csak megyek és gyakok

Én is rápróbáltam az Architectre, hát elég szopatós. Mondjuk nem tudok max hp-val érkezni, mert előtte is durva részek vannak, illetve lehet hogy ide másik fegyver kellene, mert hiába lövöm folyamatosan, rohadt lassan sérül, és így iszonyat sokáig tartanak a phase-ek.
-
madkiller
őstag
Sziasztok! Én is az architectnél vagyok. Másodszor majdnem meg lett csak nem volt second chance és 3. Phasenél kiszoptam. Könnyítésekkel játszom, mert annyi időm nincs játszani, mint amennyit ez a game igényelne, de ígyis bőven szórakoztató. Sajnálom, hogy ez a stúdió utolsó dobása nem értem, miért nem fogy? Talán a meleg sztori miatt? Én mondjuk azt abszolút nem figyelem csak megyek és gyakok

-
F-ECT$
titán
-
Frod
addikt
-
F-ECT$
titán
-
Frod
addikt
-
bbuffy
senior tag

A denevérszerű meg a fejjel lefelé lógó boszorkány asszem.
A harmadikban a boss könyebb ha fel vagy húzva 10 mp ezt teszteltem. Overload és Prominence esélyt nem ad neki kb. Vagy egy dupla Luminance mig kibontakozik. Főleg ha az elsőből/másodikból indulsz. De mindig beszivok vmi mást
Az elsőben az ellenfelek nem gond, ott a góré szivat meg. Na majd csak összejön.
Talán az jó lehet hogy előtte jól betápolok jó alt fire meg overload aztán átszaladok a harmadikon kb.
Biztos meglesz majd. -
-=Jam=-
addikt
Tegnap végigszaladtam, 2.15 időben volt a legutolsó külön biom nélkül. Mindenhol bekapcsoltam a napfogyatkozást. 103 ig felment a fegyver a végére. Ha teli van a fejlkesztés fád, nagyon könnyűvé válik a játék pillanatok alatt. Már csak néhány Halcyon fejlesztés van, amik annyira nem mérvadóak a játék szempontjából.
Két trófeám van hátra, az Untouchable és a Fall from grace. Melyik a legkönnyebb ezekhez? a harmadik és az utolsó?Az untouchable-t én az első biome-ban csináltam. A fall from grace-t, meg az utolsóban kell, de ott sem mindig van, hogy az a két ellenfél típus van együtt, ami kell hozzá.
-
F-ECT$
titán
Amíg nem ütközől bele olyan útba, ami csak a napfogyatkozás után nyílik, akkor rajtad áll, hogy mikor aktiválod.
Amíg "normál" a pálya, addig nem lőnek rád korrupt lövéseket, az artifactok sem adnak negatívat, és a lucenite mennyisége is kevesebb.Ma volt pl egy teljes runom (biome 1-től mentem 5 végéig), pl a 3asba érve rögtön kellett váltanom, mert a biome bejárata is már igényelte.
De így sokkal könnyebb volt, mintha rögtön az 5öst kezdtem volna, meg is lett végre az Architect, és 60k lucit vittem ki.És mennyi idő volt ez? Nekem most bossonként kb fél óra kell, ha mindenhova benézek.
-
bbuffy
senior tag
Tegnap végigszaladtam, 2.15 időben volt a legutolsó külön biom nélkül. Mindenhol bekapcsoltam a napfogyatkozást. 103 ig felment a fegyver a végére. Ha teli van a fejlkesztés fád, nagyon könnyűvé válik a játék pillanatok alatt. Már csak néhány Halcyon fejlesztés van, amik annyira nem mérvadóak a játék szempontjából.
Két trófeám van hátra, az Untouchable és a Fall from grace. Melyik a legkönnyebb ezekhez? a harmadik és az utolsó? -
Frod
addikt
Amíg nem ütközől bele olyan útba, ami csak a napfogyatkozás után nyílik, akkor rajtad áll, hogy mikor aktiválod.
Amíg "normál" a pálya, addig nem lőnek rád korrupt lövéseket, az artifactok sem adnak negatívat, és a lucenite mennyisége is kevesebb.Ma volt pl egy teljes runom (biome 1-től mentem 5 végéig), pl a 3asba érve rögtön kellett váltanom, mert a biome bejárata is már igényelte.
De így sokkal könnyebb volt, mintha rögtön az 5öst kezdtem volna, meg is lett végre az Architect, és 60k lucit vittem ki. -
F-ECT$
titán
-
bbuffy
senior tag
Ez sokkal hitelesebb az előzőt csak az érdekesség kedvéért raktam be, valóban hiteltelen.
Vagy tanuljon meg játszani a sírás helyett.
Szóval: -
F-ECT$
titán
-
-)Verso(-
támogató
Ez egy igazi gy* kér, nem is értem ki nézi ezt a faszit, de olyan szinten irritáló mind a hangja, mind az egész ember, hogy arra szavak nincsenek, még betenni is ciki szerintem, még egy ilyen topikba is ezt...
-
Szoke1982
senior tag
-
-)Verso(-
támogató
Nos, a Returnal sokkal erősebb, ez igaz. Nekem ez is bejött de kevesebb élményt adott mint az elődje. Ezt nem fogom 100 x végigszaladni ha unatkozom az biztos. Az a baj ha fel vagy tápolva akkor sokkal könnyebb mint a Returnal. ÉS akkor még nem nyúltál hozzá a Modifiers menühöz nagyon.
Lehet DLC sem lesz ha bukni fog.
Na nem baj, azért jól elvoltam vele.
Btw a Senua 2. része kb ugyanez lett. olyan szinten érdektelen hogy félbe is hagytam.Pont jókor említed a Senua 2-öt, tegnap vettem meg, nekem a képi világ és fülessel a hangok is, nos nagyon para és nálam betalált, szerintem jobb mint az elődje volt, ebből is látszik, hogy ízlések és pofonok 🤷
Persze nem annyira rossz a Saros, főleg ha a zsánert valaki szereti, DE pont ezek miatt lett sokkal érdektelenebb is, mert aki rajongó annak ez így kevés a Returnal után, akit meg eddig sem érdekelt, annak ez még érdektelenebb 🤷
-
F-ECT$
titán
Nos, a Returnal sokkal erősebb, ez igaz. Nekem ez is bejött de kevesebb élményt adott mint az elődje. Ezt nem fogom 100 x végigszaladni ha unatkozom az biztos. Az a baj ha fel vagy tápolva akkor sokkal könnyebb mint a Returnal. ÉS akkor még nem nyúltál hozzá a Modifiers menühöz nagyon.
Btw a Senua 2. része kb ugyanez lett. olyan szinten érdektelen hogy félbe is hagytam.Ha könnyű, akkor a Modifiers segítségével nehezebbre is lehet állítani

-
Nescafé
őstag
igen. Közben nekem is összeállt, ma szaladtam is egyet végig rajta, picit már unalmas is volt. A sárkány az C vágány, onnan csak a passage ra mész, de a harmadik boss után két út van igen, és ha egyből jobbra megyek ott a folytatás.
Kell öt trophy még, de telitődtem, majd meglesz valamikor.
A pajzsmentes, sérülésmentes, shotgun os, overdrive os, és a lelökős.Hajrá
[kép] -
bbuffy
senior tag
Btw a Senua 2. része kb ugyanez lett. olyan szinten érdektelen hogy félbe is hagytam. -
-)Verso(-
támogató
igen. Közben nekem is összeállt, ma szaladtam is egyet végig rajta, picit már unalmas is volt. A sárkány az C vágány, onnan csak a passage ra mész, de a harmadik boss után két út van igen, és ha egyből jobbra megyek ott a folytatás.
A pajzsmentes, sérülésmentes, shotgun os, overdrive os, és a lelökős.Kb nekem is ezek hiányoznak a platinához, de szerintem ez már így is marad! Sajnos bárki bármit mond, ez nem lett közel sem annyira jó játék, mint az előző játékuk a Returnal, sajnos...
Tehát nem véletlen a sok negatív kritika, illetve kevés eladás, itt teljesen érthető ez🤷 -
bbuffy
senior tag
A pajzsmentes, sérülésmentes, shotgun os, overdrive os, és a lelökős. -
F-ECT$
titán
"Adatfeldolgozással foglalkozok, ez kb 1-2 órás meló, ha megvannak az adatok egy adatbázisban."
Oké, ezt így értem, de ha nincsenek meg? Márpedig az miért lenne evidens, hogy az AA számára, hogy egy külsős, trófea-tracker oldal adatbázisa rendelkezésre áll.
Ha csak nem tényleg minden egyes regisztrált játékos adatlapját egyesével lehúzzák, és úgy vetik össze, hogy játszott egy a Yotei-jel
Lehet írni robotot, ami lehúzza az adatokat. Vagy meg is vehetik az adatokat. Esetleg kézi mintavétellel extrapolálnak a teljes sokaságra. Nem ismerem az AA-t, nem tudom hogy dolgoznak, kivel állnak üzleti kapcsolatban.
-
Frod
addikt
Trófea track oldalakkal az a baj, hogy az csak azokat követi, akik regisztrálnak oda.
Ez igaz. Viszont amikor kijön 1-1 játék hivatalos eladási száma és azt összeveted azokkal akik az oldalad szerint játszanak vele, akkor kapsz egy arányszámot. Ezt megnézed pár játékra, átlagolod és utána minden további játékra is használható lesz.Pl Ragnarök: tudható, hogy kb 20M db ment el belőle. A psnprofiles-on 428k játékosszám van. Ez azt jelenti, hogy kb 46x annyi valós játékos van, mint ami a psnprofiles-on látszik. (Ezt még jó pár másik játékra is meg kellene nézni, de most nincs erre időm, menjünk tovább egyelőre ezzel a számmal.)
A Saros 5596-os számát ha beszorzom 46-tal, akkor kb 257k-t kapok. Nem teljesen pontos ez a szám, de nagyságrendileg azért összecseng a 300k-s eladási darabszámmal. (Illetve itt még várni kellene egy picit, mert nem mindenki frissítgeti folyamatosan a psnprofiles-t, tehát ez a szám még várhatóan erősen mozogni fog a következő hónapokban.)
Ehhez elképesztő méretű adatbázist kellene átnézni,
Adatfeldolgozással foglalkozok, ez kb 1-2 órás meló, ha megvannak az adatok egy adatbázisban."Adatfeldolgozással foglalkozok, ez kb 1-2 órás meló, ha megvannak az adatok egy adatbázisban."
Oké, ezt így értem, de ha nincsenek meg? Márpedig az miért lenne evidens, hogy az AA számára, hogy egy külsős, trófea-tracker oldal adatbázisa rendelkezésre áll.
Ha csak nem tényleg minden egyes regisztrált játékos adatlapját egyesével lehúzzák, és úgy vetik össze, hogy játszott egy a Yotei-jel
-
F-ECT$
titán
Trófea track oldalakkal az a baj, hogy az csak azokat követi, akik regisztrálnak oda.
Psnprofiles szerint pl. 5596 fő birtokolja a játékot, ami hát... egy szám, de ennél talán több ment el belőle."és így azt is, hogy aki a Saros-szal játszik, az mivel játszott korábban."
Ehhez elképesztő méretű adatbázist kellene átnézni, kb minden regisztrált(!) Saros játékos profilját egyesével.
Vagy már ezt is be tudják adagolni egy AI-nak, ami kiköpi a számot?Trófea track oldalakkal az a baj, hogy az csak azokat követi, akik regisztrálnak oda.
Ez igaz. Viszont amikor kijön 1-1 játék hivatalos eladási száma és azt összeveted azokkal akik az oldalad szerint játszanak vele, akkor kapsz egy arányszámot. Ezt megnézed pár játékra, átlagolod és utána minden további játékra is használható lesz.Pl Ragnarök: tudható, hogy kb 20M db ment el belőle. A psnprofiles-on 428k játékosszám van. Ez azt jelenti, hogy kb 46x annyi valós játékos van, mint ami a psnprofiles-on látszik. (Ezt még jó pár másik játékra is meg kellene nézni, de most nincs erre időm, menjünk tovább egyelőre ezzel a számmal.)
A Saros 5596-os számát ha beszorzom 46-tal, akkor kb 257k-t kapok. Nem teljesen pontos ez a szám, de nagyságrendileg azért összecseng a 300k-s eladási darabszámmal. (Illetve itt még várni kellene egy picit, mert nem mindenki frissítgeti folyamatosan a psnprofiles-t, tehát ez a szám még várhatóan erősen mozogni fog a következő hónapokban.)
Ehhez elképesztő méretű adatbázist kellene átnézni,
Adatfeldolgozással foglalkozok, ez kb 1-2 órás meló, ha megvannak az adatok egy adatbázisban. -
Frod
addikt
Amikor bejöttek az Astro Bot-ban az extra pályák, amik trófeát adtak, és volt hozzá ranglista is, akkor tök pontosan ki tudtam számolni, hogy hányan játszanak vele, ami kb 90%-os pontosságú volt a később kiadott hivatalos sales riport alapján is.
Gondolom a trófea trackelő oldalak segítségével simán meg lehet tippelni minden játék játékosszámát és így azt is, hogy aki a Saros-szal játszik, az mivel játszott korábban.
Ettől persze ez nem a hivatalos adat, de 90%-os pontosságúnak ezt is el lehet fogadni.
Psnprofiles szerint pl. 5596 fő birtokolja a játékot, ami hát... egy szám, de ennél talán több ment el belőle."és így azt is, hogy aki a Saros-szal játszik, az mivel játszott korábban."
Ehhez elképesztő méretű adatbázist kellene átnézni, kb minden regisztrált(!) Saros játékos profilját egyesével.
Vagy már ezt is be tudják adagolni egy AI-nak, ami kiköpi a számot? -
F-ECT$
titán
Tegnap elolvastam a hozzá kapcsolódó cikket: az AA olyan egyetemes igazságként kezeli ezeket a számokat, mintha valami mindenki számára elérhető közös tudás lenne ez, amit ők csupán összegyűjtenek nekünk...
Zéró, ismétlem zéró hivatkozás van arra, hogy melyik adatot melyik kisujjukból vették
Mégis honnan tudná bárki mennyi preorder volt? Vagy mennyi eladás?
Ezeket a számokat a Sony és talán a HM ismeri, holmi harmadik parti kizárt.
Ahol pedig végképp dobtam a szíjat, amikor százalékra pontosan megmondja, hogy a Saros vásárlók közül mennyinek van meg a Yotei és a Death Stranding 2... aha, persze.Amikor bejöttek az Astro Bot-ban az extra pályák, amik trófeát adtak, és volt hozzá ranglista is, akkor tök pontosan ki tudtam számolni, hogy hányan játszanak vele, ami kb 90%-os pontosságú volt a később kiadott hivatalos sales riport alapján is.
Gondolom a trófea trackelő oldalak segítségével simán meg lehet tippelni minden játék játékosszámát és így azt is, hogy aki a Saros-szal játszik, az mivel játszott korábban.
Ettől persze ez nem a hivatalos adat, de 90%-os pontosságúnak ezt is el lehet fogadni.
-
Frod
addikt
A Returnal-t anno megvették, mert azt hitték random akció tps + az első 1st party címek egyike volt, de emlékszem a megjelenés hetében kiugró számban voltak tele az eladós csoportok, amikor jött a meglepődött Pikachu-arc sokaknál, hogy mit is vettek.
A Saros-t épp a Returnal miatt veszi vagy épp nem veszi meg a közönség, mert már tudja, hogy mire számítson. Plusz telített időszakban jött: volt itt nemrég Pragmata, Crimson D, stb.
Réteg cucc, nem vitás, én sem vártam tőle milliós eladásokat.Bízom benne, hogy a Sony presztízs címként tekint rá - a Returnal 4 BAFTA díjat nyert, és mind kritika, mind játékos oldalról agyondicsért -, és soványabb számok mellett sem szántja be a stúdiót. (Aztán persze rájövök, hogy bilibe lóg a kezem, mert kizárólag azt fogják nézni az Excel-tábla végén zöld vagy piros mező jön ki pénzügyileg)
-
Frod
addikt
Tegnap elolvastam a hozzá kapcsolódó cikket: az AA olyan egyetemes igazságként kezeli ezeket a számokat, mintha valami mindenki számára elérhető közös tudás lenne ez, amit ők csupán összegyűjtenek nekünk...
Zéró, ismétlem zéró hivatkozás van arra, hogy melyik adatot melyik kisujjukból vették
Mégis honnan tudná bárki mennyi preorder volt? Vagy mennyi eladás?
Ezeket a számokat a Sony és talán a HM ismeri, holmi harmadik parti kizárt.
Ahol pedig végképp dobtam a szíjat, amikor százalékra pontosan megmondja, hogy a Saros vásárlók közül mennyinek van meg a Yotei és a Death Stranding 2... aha, persze. -
-=Jam=-
addikt
Ja ok, most fogtam fel, hogy a hármas néni nem a 3. biome-ot jelentette a mondandódban, hanem az architectet
Onnan valóban nem tudsz átmenni az utolsó biomeba feltápolt karakterrel, az csak a passage-ból érhető el. -
F-ECT$
titán
A Returnal az első igazi Ps5 játékok egyike volt, aki kíváncsi volt arra hogy mit tud a konzol, az is megvette. A Saros meg akkor jelent meg amikor már havi 1-2 másik nagy játék jelent, jelenik meg, így csak azok veszik akinek tetszik ez a stílus.
-
bbuffy
senior tag
Hát az nem jó hír, akkor nem lesz továbbvíve a vonal. kiváncsi vagyok mi lehet az oka. A Returnal is réteg mégis jól ment. Vajon a könnyítés rendszer miatt? Bár az inkább növelné az eladást sztem. Vagy csak a réteg mivolta miatt fogy lassabban?
-
bbuffy
senior tag
Én nem erről az állatról beszélek, hanem ami úgy viselkedik mint a Retunalban a második boss. Három fázis, hasonló mozgásforma és a fejében egy nagy eclipse szem van csak. Na onnan sehova. De kifotózom majd.
-
-=Jam=-
addikt
Azért az tegyük hozzá, hogy ez egy harmadik féltől származó becslés, bár nyilván ha jól fogyna, arról azért beszámolna a Sony, úgyhogy valószínű tényleg nem annyira fogy jól. Ami szomorú, mert én speciel szeretem ezt a műfajt, kár lenne ha nem jönne több ilyen.

-
F-ECT$
titán
Úgy tűnik bukás a játék. 300k eladott példány eddig. Pedig jól sikerült, csak réteg.
-
-=Jam=-
addikt
-
bbuffy
senior tag
-
Szoke1982
senior tag
Gameplay & BalanceFixed a randomisation issue within the red containers
Fixed rare issues with phase transition in Shepherd and Priestess fights
World & Level Design
Fixed an issue where enemies in certain combat areas could be healed from outside the area
Fixed an issue where the player could clip through an elevator and fall through the floor
Fixed a rare situation where the Ancient Depths would not appear after defeating Prophet
Fixed a case where the player would not be correctly reset when falling out of the world in Cathedral
Technical
Fixed a rare crash when manually restarting the cycle in the Yellow Shore
Adjusted the peak HDR output so that it can now reach the calibrated Maximum Luminance level
Trophies
Fixed “Vincible” and “Untouchable” trophies being unlocked at the wrong time
-
-=Jam=-
addikt
Na ezt nem is tudtam,hogy dashelni kell köszi! Bár mostanában nem vettem fel semmit, inkább előre mentem míg amit lehetett azt kinyitottam. Csak vannak olyan részek ahol muszáj már napfogyatkozást csinálni mert addig nem nyílik ki az ajtó vagyis kinyílik de előtte van a zár. Meg az első pályán sem tudom hol van az egyik nyitó amit meg kell lőni. Mert két ajtó van zárva (rács) egymással szemben de csak a jobb oldalit találtam meg.
Ott ahol kinyitod a jobb oldalit, attól balra fent a leomlott fal mögött lesz. Remélem sikerült érthetően leírni, kerestem én is egy ideig

-
-=Jam=-
addikt
-
Szoke1982
senior tag
"bementem a „halálzónába” (most meg nem mondom a nevét),"
Nightmare Strand.
"Már csak azt tudnám, mikor érdemes felvenni ezeket a corrupted cuccokat."Ugyanúgy, ahogy a Returnal-ban: soha.
Én biztos nem fogok megkockáztatni se Integrity vesztést, sem azt, hogy bekapott találat esetén bukok nyersanyagot, stb.
Kettőt vagyok hajlandó felvenni: a már említett Heavy Fall-t, mert ezt még észben tudom tartani, hogy zuhanások előtt dash-eljek egyet, másfelől azt, ami kisebb sebzést ad, ha egyhelyben állva lősz. Na most ebben a játékban mindig mozgásban vagy, így nem oszt/szoroz. Érdemes minél később hívni a napfogyatkozást, és addig felvenni pár artifact-ot.Na ezt nem is tudtam,hogy dashelni kell köszi! Bár mostanában nem vettem fel semmit, inkább előre mentem míg amit lehetett azt kinyitottam. Csak vannak olyan részek ahol muszáj már napfogyatkozást csinálni mert addig nem nyílik ki az ajtó vagyis kinyílik de előtte van a zár. Meg az első pályán sem tudom hol van az egyik nyitó amit meg kell lőni. Mert két ajtó van zárva (rács) egymással szemben de csak a jobb oldalit találtam meg.
-
bbuffy
senior tag
Az integrity csökkenést is fel lehet venni, ha jó az artifact, mert nagyon keveset vesz le, nincs nagy jelentősége.
Amúgy a shiledet én sose használtam, egyedül amikor a hibátlan biome-ot csináltam a platinához, de amúgy pár bossnál hasznos tud lenni, csak valahogy nekem nem állt kézre.
Múltkor elkezdtem egy kört a 2es biomban, mert kerestem ott valamit, aztán elkapott a lendület és végigmentem az egész játékon, így jöttem ki

nem úgy van hogy a hármas néni után vissza kell térni a passage ra? Vagy csak én nem látok más utat?
Közben rájöttem hogy mehet végig egyben. -
-=Jam=-
addikt
"bementem a „halálzónába” (most meg nem mondom a nevét),"
Nightmare Strand.
"Már csak azt tudnám, mikor érdemes felvenni ezeket a corrupted cuccokat."Ugyanúgy, ahogy a Returnal-ban: soha.
Én biztos nem fogok megkockáztatni se Integrity vesztést, sem azt, hogy bekapott találat esetén bukok nyersanyagot, stb.
Kettőt vagyok hajlandó felvenni: a már említett Heavy Fall-t, mert ezt még észben tudom tartani, hogy zuhanások előtt dash-eljek egyet, másfelől azt, ami kisebb sebzést ad, ha egyhelyben állva lősz. Na most ebben a játékban mindig mozgásban vagy, így nem oszt/szoroz. Érdemes minél később hívni a napfogyatkozást, és addig felvenni pár artifact-ot.Az integrity csökkenést is fel lehet venni, ha jó az artifact, mert nagyon keveset vesz le, nincs nagy jelentősége.
Amúgy a shiledet én sose használtam, egyedül amikor a hibátlan biome-ot csináltam a platinához, de amúgy pár bossnál hasznos tud lenni, csak valahogy nekem nem állt kézre.
Múltkor elkezdtem egy kört a 2es biomban, mert kerestem ott valamit, aztán elkapott a lendület és végigmentem az egész játékon, így jöttem ki

-
Frod
addikt
Én most jutottam el az ötödik bossig (csak benéztem hozzá kb).
Idáig az első boss tetszett a legjobban, de most, hogy láttam az ötödiket, azt mondtam: na, ez jó lesz, baszki! Jó kis játék ez, na... Végre ez a pályarész is tetszik, van hangulata nem gyengén!
Az előző annyira nem jött be – visszagondolva talán egy biom volt, ami nem tetszett. Ja, meg érdemes elölről kezdeni, mert már könnyebb, hiszen tudod, mire kell figyelni az első és a második bossnál. Így már tápolva mész neki (ha eljutok az ötödikig). Most a harmadik pályánál kampec volt: bementem a „halálzónába” (most meg nem mondom a nevét), nesze neked... De ha azt is megcsinálod, nagyobb és jobb eséllyel indulsz neki, több cuccal. Írja is, mielőtt bemész: nagyobb jutalom jár, de kb. RIP vár rád, ha hibázol. Ide azért kevés HP-val ne nagyon menjetek be, csak ha profik vagytok!
Már csak azt tudnám, mikor érdemes felvenni ezeket a corrupted cuccokat. Néha csak gondot okoznak, jobb előre agyalni, mi jön. Például, ha nagyobbat esel és sebződsz emiatt, az eléggé kellemetlen, ha már nem emlékszel rá, hogy „ja, tényleg anno ezt felvettem és e miatt haltam meg kb. De sokszor inkább fel sem veszem őket. Néha nem értem mi mire jó. Vagy legalábbis lehetne egy százalék vagy szám például ennyivel több vagy kevesebb nem csak egy vonal csík van."bementem a „halálzónába” (most meg nem mondom a nevét),"
Nightmare Strand.
Kettőt vagyok hajlandó felvenni: a már említett Heavy Fall-t, mert ezt még észben tudom tartani, hogy zuhanások előtt dash-eljek egyet, másfelől azt, ami kisebb sebzést ad, ha egyhelyben állva lősz. Na most ebben a játékban mindig mozgásban vagy, így nem oszt/szoroz. Érdemes minél később hívni a napfogyatkozást, és addig felvenni pár artifact-ot. -
Szoke1982
senior tag
Én most jutottam el az ötödik bossig (csak benéztem hozzá kb).
Idáig az első boss tetszett a legjobban, de most, hogy láttam az ötödiket, azt mondtam: na, ez jó lesz, baszki! Jó kis játék ez, na... Végre ez a pályarész is tetszik, van hangulata nem gyengén!
Az előző annyira nem jött be – visszagondolva talán egy biom volt, ami nem tetszett. Ja, meg érdemes elölről kezdeni, mert már könnyebb, hiszen tudod, mire kell figyelni az első és a második bossnál. Így már tápolva mész neki (ha eljutok az ötödikig). Most a harmadik pályánál kampec volt: bementem a „halálzónába” (most meg nem mondom a nevét), nesze neked... De ha azt is megcsinálod, nagyobb és jobb eséllyel indulsz neki, több cuccal. Írja is, mielőtt bemész: nagyobb jutalom jár, de kb. RIP vár rád, ha hibázol. Ide azért kevés HP-val ne nagyon menjetek be, csak ha profik vagytok!
Már csak azt tudnám, mikor érdemes felvenni ezeket a corrupted cuccokat. Néha csak gondot okoznak, jobb előre agyalni, mi jön. Például, ha nagyobbat esel és sebződsz emiatt, az eléggé kellemetlen, ha már nem emlékszel rá, hogy „ja, tényleg anno ezt felvettem és e miatt haltam meg kb. De sokszor inkább fel sem veszem őket. Néha nem értem mi mire jó. Vagy legalábbis lehetne egy százalék vagy szám például ennyivel több vagy kevesebb nem csak egy vonal csík van. -
Frod
addikt
"nem különösebben erősebb a sima fegyvernél"
Egy fenéket nem

Nem is akkor fogja megmutatni magát, amikor még csak egy trait van rajta, (meg abból is vannak durvábbak, pl Vacuum Bomb, ami behúzza az ellen lövedékeket, és visszaküldi rájuk, de van amikor maradt a helyén egy fekete lyuk, stb) de később hasznos fog lenni.
Meg pl nemrég jártál a 2. boss-nál, nála pl leállítja a támadásokat - legalábbis én így tapasztaltam, hogy amikor kezdené a lézert, akkor megküldöd eggyel, és abba is hagyta.
(2ó50p körül látszik is a streamemből, bár most belegondolva, lehet mákom volt, és az a trait volt épp rajta, amikor a találat körül semlegesíti az ellenség lövedékeit, mert hogy ilyen is van
) -
F-ECT$
titán
Pedig durva pusztítást tud csinálni, 40-50 től már. Nem mindegyik jó annyira, de a Prominence az durva, főleg ha már sokat tudaz egymás után lőni vele. Illetve a Nova Lance is ha magas szinten van. Kb mint egy portal beam.
Én is nehezen szoktam meg a shieldet, de fontos és majd később másra is jó lesz.Platinát próbálom épp, a 14. és 19. es fegyvert nem találtam még meg.
Eddig nekem 26-os volt belőle a max, ez jó hír, hogy később használható lesz.
-
bbuffy
senior tag
Pedig durva pusztítást tud csinálni, 40-50 től már. Nem mindegyik jó annyira, de a Prominence az durva, főleg ha már sokat tudaz egymás után lőni vele. Illetve a Nova Lance is ha magas szinten van. Kb mint egy portal beam.
Én is nehezen szoktam meg a shieldet, de fontos és majd később másra is jó lesz.Platinát próbálom épp, a 14. és 19. es fegyvert nem találtam még meg.
-
F-ECT$
titán
Hát ezt a power weapont se nagyon érzem, nem különösebben erősebb a sima fegyvernél (eddig). Ok, hogy ezzel leszedem magamról a sárga rontást, meg van egy kis aoe robbanása is, de magamtól nem nagyon használnám semmire.
-
Frod
addikt
Pedig érdemes ráérezni hamar, mert az elnyelt bogyókból kapod az energiát amivel a Power Weapon-t lehet elsütni.
(Persze ha épp van olyan fegyvered, amin Power Surge trait van, akkor az termeli magától is, de ha nincs, akkor maradnak a bogyók) -
-)Verso(-
támogató
-
F-ECT$
titán
Megvan a második boss is. Ezt a "pajzzsal kék bogyókat tankolós" mechanikát nem nagyon tudom megszokni, de azt leszámítva kezdenek visszatérni a Returnalos refelexek

-
F-ECT$
titán
Futottam egy kört, azt leszámítva hogy eltart egy kb 20 percig, de úgy mentem át most az első biomon, mint kés a vajon, a bosson se sérültem sokat.
-
-=Jam=-
addikt
Kezd nyugodtan a másodiktól, legalább kiismered, és ha nem sikerül, akkor a skillfán menj rá a proficiency-kre, akkor egyből erősebb fegyverrel kezdesz.
-
Frod
addikt
Kezdheted startból a 2. biome-mal.
De ha érzed magadban hozzá a kihívást, akkor kezdheted elölről.
Pro:
- több artifact-ot szedsz össze
- magasabb proficiency-vel mész tovább
Kontra:
- ismét le kell nyomnod a bosst,
- és annyi hp-val kezded a következő biome-ot, ami marad utána (+ ugye lehet a second chance-et is elhasználod) -
bbuffy
senior tag
Röviden, ahogy tetszik. Itt nincs kikerülő út a bossoknál ha újrakezded, mint a Returnalban, szóval simán mehet a passageról tovább, de úgyis írja mi az objektiv ha a történetet akarod lineárisan vinni. Ha tápolnád a fát, akkor told meg párszor az elsőt, bár a többi biom ha megvan, akkor könnyebb a fejlesztés is már. Maxolni ráér majd, később ahogy kapod a segitséget a rejtett helyek eléréséhez.
Én nyomnám a másodikat, a harmadik boss lesz majd vízválasztó úgyis. -
Raga
senior tag
-
F-ECT$
titán
Lenyomtam az első bosst. Innentől kezdve hogy érdemes haladni? Egyből a második biomban jó indulni vagy jobb ha lenyomom az első biomot és úgy megyek tovább a másodikra (már kicsit feltápolva)?
-
Raga
senior tag
ITT van egy gyorstalpaló a módosítok rendszeréről képes magyarázatokkal, szerintem mire odaérsz, hogy neked is elérhető, eléggé adja magát.
ITT meg ugyanez videóban.Az egyedüli "trükk", hogy ne kelljen tartani a balanszot (tehát, hogy ne kelljen a jók mellé rossz módosítókat is bekapcsolni), ehhez a menüben van egy beállítás, tippre a Gameplay fülön, hogy korlátlanul használhass bármit. Így tudod elérni azt, hogy csak számodra pozitívokat tegyél be.
Nagyon köszönöm
-
Frod
addikt
ITT van egy gyorstalpaló a módosítok rendszeréről képes magyarázatokkal, szerintem mire odaérsz, hogy neked is elérhető, eléggé adja magát.
ITT meg ugyanez videóban.Az egyedüli "trükk", hogy ne kelljen tartani a balanszot (tehát, hogy ne kelljen a jók mellé rossz módosítókat is bekapcsolni), ehhez a menüben van egy beállítás, tippre a Gameplay fülön, hogy korlátlanul használhass bármit. Így tudod elérni azt, hogy csak számodra pozitívokat tegyél be.
-
Raga
senior tag
Nem kell kombó, simán menüben engedélyezed, hogy a kötelező balansz megtartása nélkül használhass módosítókat, majd felnyomod a saját sebzésed, a bekapott sebzést meg a legkisebbre veszed.
(Bár így meg értelmetlenné válik a játék szerintem, de mindenki játssza, ahogy szeretné)Én kettő módosítót használok: az egyik a lucenite mágnes amivel távolabbról is begyűjti a fabatkákat (ez a Returnalban egy artifact volt ugye), a másik pedig az, hogy bosshoz érve maxra tölti a hp-t. (amúgy a másodikkal is úgy vagyok, hogy már ez is necces, és cheatnek érzem, de inkább csak védőhálónak használom, mert végig igyekszem úgy menni a biomeban, hogy ne lerobbanva érjek a bossig)
Köszönöm
Melyek ezek pontosan? -
Frod
addikt
Hát nekem egyáltalán nem könnyebb...igaz én a Returnalt is két évig nyomtam mire végre sikerült végigmenni rajta.
Saros esetében is a második biom komoly kihívást jelent, a bossig nem sikerült eddig eljussak.
Ezek a módosítók, hogyan működnek?
Van esetleg valami bevált kombó ami alapján könnyebb lenne a játék?Nem kell kombó, simán menüben engedélyezed, hogy a kötelező balansz megtartása nélkül használhass módosítókat, majd felnyomod a saját sebzésed, a bekapott sebzést meg a legkisebbre veszed.
(Bár így meg értelmetlenné válik a játék szerintem, de mindenki játssza, ahogy szeretné)Én kettő módosítót használok: az egyik a lucenite mágnes amivel távolabbról is begyűjti a fabatkákat (ez a Returnalban egy artifact volt ugye), a másik pedig az, hogy bosshoz érve maxra tölti a hp-t. (amúgy a másodikkal is úgy vagyok, hogy már ez is necces, és cheatnek érzem, de inkább csak védőhálónak használom, mert végig igyekszem úgy menni a biomeban, hogy ne lerobbanva érjek a bossig)
-
_drk
addikt
Ez pont igy van igen, amint jók a fegyverek ott, fél kézzel végignyomod, a főboss kb már röhögve. Bár annyira berutinoztam magam, hogy nagyon bénázni kellett hogy ne fussak végig a Returnalon, egyszerre.
Saros alapból nehéz, sőt, tudod magadat szivatni is. Tehát nem csak könnyiteni lehet hanem jóval nehezebbé is tenni. Ami viszont csomó plusz kihivást is tud adni annak aki szeretné kínozni magát, illetve be tud húzni több embert is. És lehet az csinálni hogy nullán hagyod, és csak akkor állitod át ha nagyon szivsz valamelyik részen vagy bossal.
A torony miatt eddig a Returnal vezet, a több kihivással, de a platinához a Sarosnál is kell jópár dolgot pluszban megcsinálni, hogy kimaxold vagy klimaxold.
Én az a fajta játékos vagyok, akinek kell a pörgés, nem birom töttyögést nagyon. Vagy nagyon jó sztori, mint Last of us.
Pl a Tsutsimát végigtoltam, oké volt mondjuk, de a Yotei-t a felénél eladtam mert annyira másodszorra már nem jött be ez a japán nyammogás. Az a kevés újdonság nem adott annyit hozzá, sőt, sok monoton/ismétlődő dolog már másodszorra nem kihivás.
Ugyanez Death stranding második része is nekem.Mondjuk én magamat nem szeretem szánt szándékkal szivatni. Inkább végig szaladok normálon, ritka hogy jól van balanaszolva. Pl Csucsima volt könnyű, fel tettem Hardra, de ott már annyit kellett volna lopakodni, hogy nekem nem érte meg.
Souls gamekben is inkább az erősebb de nem legerősebb buildeket szeretem, de eddig eszem ágában nem volt kis késsel sárkánynak menni.
Nekem így látatlanban ezért nem tetszik az önszivatás.
Returnal-ban se hasznaltam csak nagyon ritkán a malignant cuccokat. Túl nagy minuszokat adtak a pluszhoz képest. -
bbuffy
senior tag
Ez pont igy van igen, amint jók a fegyverek ott, fél kézzel végignyomod, a főboss kb már röhögve. Bár annyira berutinoztam magam, hogy nagyon bénázni kellett hogy ne fussak végig a Returnalon, egyszerre.
Saros alapból nehéz, sőt, tudod magadat szivatni is. Tehát nem csak könnyiteni lehet hanem jóval nehezebbé is tenni. Ami viszont csomó plusz kihivást is tud adni annak aki szeretné kínozni magát, illetve be tud húzni több embert is. És lehet az csinálni hogy nullán hagyod, és csak akkor állitod át ha nagyon szivsz valamelyik részen vagy bossal.
A torony miatt eddig a Returnal vezet, a több kihivással, de a platinához a Sarosnál is kell jópár dolgot pluszban megcsinálni, hogy kimaxold vagy klimaxold.
Én az a fajta játékos vagyok, akinek kell a pörgés, nem birom töttyögést nagyon. Vagy nagyon jó sztori, mint Last of us.
Pl a Tsutsimát végigtoltam, oké volt mondjuk, de a Yotei-t a felénél eladtam mert annyira másodszorra már nem jött be ez a japán nyammogás. Az a kevés újdonság nem adott annyit hozzá, sőt, sok monoton/ismétlődő dolog már másodszorra nem kihivás.
Ugyanez Death stranding második része is nekem. -
_drk
addikt
Hát nekem egyáltalán nem könnyebb...igaz én a Returnalt is két évig nyomtam mire végre sikerült végigmenni rajta.
Saros esetében is a második biom komoly kihívást jelent, a bossig nem sikerült eddig eljussak.
Van esetleg valami bevált kombó ami alapján könnyebb lenne a játék?Itt a kiinduló pont, hogy ezek alapból a nehéz játékok kategória. Majd azon belül lehet vitatkozni, hogy mennyire az.
A Returnal-nál az elejét tolták túl, túl gyengék ott még a fegyverek, túl sok idő mire kijönnek a normális fegyver képességek. -
Raga
senior tag
Eddigi információk alapján ez nem egy annyira jó vétel teljes áron. Én Inkább már megvárom amíg lejjebb megy az ára használtan.
Van is mivel játszani így nem sürgős.
Igazából én sajnálom hogy lejjebb tekerték a nehézséget, viszont az első résznek ez nagy kritikája volt, így a készítőket nem irigylem. Viszont én ilyenkor már nem hátrálnék meg.Hát nekem egyáltalán nem könnyebb...igaz én a Returnalt is két évig nyomtam mire végre sikerült végigmenni rajta.
Van esetleg valami bevált kombó ami alapján könnyebb lenne a játék? -
_drk
addikt
Igen, sajnos nagyon nagy a csend itt, pedig gondolom többen vettük meg, mint az az ~5 ember, aki ide tévedt.
A Returnal topicja azért elpörgött párszáz hsz-ig, itt meg kezdem úgy látni, hogy csak én voltam túl lelkes, amikor csináltam külön topicot.
Amúgy még csak a 4. biome-nál tartok, így alakul a véleményem, de eddig azt mondom hangulatra nekem is jobban adta a Returnal, ott az első biome sötét, esős környezete, a letűnt civilizációval instant behúzott, meg ott volt Bobby Krlic zenéje mellé, ami nem véletlenül nyert BAFTA díjat is. (ennek a soundtrack-je pedig még nem is hallgatható külön)
Itt a játékmenet a végletekig csiszolva lett, még véletlenül sem akarom azt mondani, hogy rossz játék lenne, de... más.Eddigi információk alapján ez nem egy annyira jó vétel teljes áron. Én Inkább már megvárom amíg lejjebb megy az ára használtan.
Van is mivel játszani így nem sürgős.
Igazából én sajnálom hogy lejjebb tekerték a nehézséget, viszont az első résznek ez nagy kritikája volt, így a készítőket nem irigylem. Viszont én ilyenkor már nem hátrálnék meg. -
Mr X
veterán
Igen, sajnos nagyon nagy a csend itt, pedig gondolom többen vettük meg, mint az az ~5 ember, aki ide tévedt.
A Returnal topicja azért elpörgött párszáz hsz-ig, itt meg kezdem úgy látni, hogy csak én voltam túl lelkes, amikor csináltam külön topicot.
Amúgy még csak a 4. biome-nál tartok, így alakul a véleményem, de eddig azt mondom hangulatra nekem is jobban adta a Returnal, ott az első biome sötét, esős környezete, a letűnt civilizációval instant behúzott, meg ott volt Bobby Krlic zenéje mellé, ami nem véletlenül nyert BAFTA díjat is. (ennek a soundtrack-je pedig még nem is hallgatható külön)
Itt a játékmenet a végletekig csiszolva lett, még véletlenül sem akarom azt mondani, hogy rossz játék lenne, de... más.Nekem ez jobban adja, mint a Returnal. Mondjuk én a Yotei-t is jobban szerettem, mint a Tsushima-t.
-
Frod
addikt
-
Szoke1982
senior tag
Itt a játékmenet a végletekig csiszolva lett, még véletlenül sem akarom azt mondani, hogy rossz játék lenne, de... más.2 szám elérhető jelenleg és hivatalosan.
A teljes SAROS Original Soundtrack május 22-én jelenik meg (2026), -
Frod
addikt
Azt kérni kell a spoiler funkciót.(Topic alapítóinak ha jól tudom) Bár eléggé pang a topic sajnos. (Eléggé réteg játék ez) Én itt ragadtam a harmadik pályánál 😅 (de élvezem amúgy) Valahogy az oda vezető út miatt.
De rájöttem ha az első pályáról indulok, tehát első boss aztán második boss, úgy jobban járok vele hosszú távon a farm végett. Tehát részben érdemes mindig előről kezdenem. Amúgy nekem a returnalnál a hangulat ami anno durván elkapott, itt ez annyira nincs meg ,ezért is lett szerintem Saros.. más a világa és a hangulat. Remélem lesz még egy returnal 2 vagy egy Saros 2 !
Jah a DLC is lesz biztos, mint az első résznél később meg fotó mód is lesz tuti, ezeket mindig később szokták bele rakni!Igen, sajnos nagyon nagy a csend itt, pedig gondolom többen vettük meg, mint az az ~5 ember, aki ide tévedt.
Itt a játékmenet a végletekig csiszolva lett, még véletlenül sem akarom azt mondani, hogy rossz játék lenne, de... más. -
Szoke1982
senior tag
Na vége, a fő bosst kétszer is levertem, csak a másik vég van hátra.
Én nem leszek a negatív kritikus, ez továbbra is szuper játék. Vannak benne komoly menetek, ezt ki ki fogom maxolni tuti. Nyilván más mint a Returnal, de alapokban sok közös van. Nem mondanám Temusnak
Az már csak hab lenne a tortán ha jönne hozzá vmi játszható DLC még.
Spoiler funkció eltünt?Azt kérni kell a spoiler funkciót.(Topic alapítóinak ha jól tudom) Bár eléggé pang a topic sajnos. (Eléggé réteg játék ez) Én itt ragadtam a harmadik pályánál 😅 (de élvezem amúgy) Valahogy az oda vezető út miatt.
De rájöttem ha az első pályáról indulok, tehát első boss aztán második boss, úgy jobban járok vele hosszú távon a farm végett. Tehát részben érdemes mindig előről kezdenem. Amúgy nekem a returnalnál a hangulat ami anno durván elkapott, itt ez annyira nincs meg ,ezért is lett szerintem Saros.. más a világa és a hangulat. Remélem lesz még egy returnal 2 vagy egy Saros 2 !
Jah a DLC is lesz biztos, mint az első résznél később meg fotó mód is lesz tuti, ezeket mindig később szokták bele rakni! -
bbuffy
senior tag
Na vége, a fő bosst kétszer is levertem, csak a másik vég van hátra.
Én nem leszek a negatív kritikus, ez továbbra is szuper játék. Vannak benne komoly menetek, ezt ki ki fogom maxolni tuti. Nyilván más mint a Returnal, de alapokban sok közös van. Nem mondanám Temusnak
Az már csak hab lenne a tortán ha jönne hozzá vmi játszható DLC még.
Spoiler funkció eltünt? -
Frod
addikt
Hogy mi, szerintem nem vagy képben a szó jelentésével, megemlítettem mit írtál, mi ebben a személyeskedés, és szerintem amit írtam sem tudtad értelmezni, olvasd majd el még 1x kérlek! A személyeskedés jelentése pedig ⬇️
"A személyeskedés olyan vitastílus vagy érvelési hiba, amely során a fél a téma érdemi megvitatása helyett a vitapartner személyét, jellemét, fizikai megjelenését vagy vélt érdekeit támadja, sértegeti. Célja a másik hiteltelenítése, nem pedig a logikus érvelés..."Szerintem ez mehet privátban nyugodtan, mert a topic témájához sok köze nincs.
-
-)Verso(-
támogató
Ne személyesdkedj kérlek. Köszönöm.
Kipróbáltam én is a könnyű verziót, vicces, de elveszi a játékélményt. Legyen nagyon hard ez a vonal, kell a kihívás. De persze el kell adni nagyobb közönségnek, és igy sokkal több emberhez eljut. Illetve választhatod mennyire nehéz agy könnyű, nagyon precizen. És ez egy jobb megoldás mint az easy mód.Hogy mi, szerintem nem vagy képben a szó jelentésével, megemlítettem mit írtál, mi ebben a személyeskedés, és szerintem amit írtam sem tudtad értelmezni, olvasd majd el még 1x kérlek! A személyeskedés jelentése pedig ⬇️
"A személyeskedés olyan vitastílus vagy érvelési hiba, amely során a fél a téma érdemi megvitatása helyett a vitapartner személyét, jellemét, fizikai megjelenését vagy vélt érdekeit támadja, sértegeti. Célja a másik hiteltelenítése, nem pedig a logikus érvelés..." -
bbuffy
senior tag
Ezt vágom, hiszen végig vittem a játékot, viszont ezekkel egyáltalán nem lesz könnyebb a játék sőt, nem tudod úgy beállítani, hogy a pozitív könnyített dolgok felé billenjen a mérleg nyelve, próbálkoztam elég sok lehetőséget kipróbáltam, de nem igazán lett könnyebb
Én azt hittem elsiklottam valami felett, mert azt írta bbuffy, hogy "Ott rontották el csak szerintem hogy lehet állítani anehézségen" nos ez nem nehézség állítás, ha nem buff/debuff állítási lehetőség 🤷Ne személyesdkedj kérlek. Köszönöm.
Kipróbáltam én is a könnyű verziót, vicces, de elveszi a játékélményt. Legyen nagyon hard ez a vonal, kell a kihívás. De persze el kell adni nagyobb közönségnek, és igy sokkal több emberhez eljut. Illetve választhatod mennyire nehéz agy könnyű, nagyon precizen. És ez egy jobb megoldás mint az easy mód. -
-)Verso(-
támogató
Ez biztos az én hülyeségem, de nem szeretem ha ugyanaz a jutalom jár olyan dolgokért, amik nem egyforma feltétellel teljesíthetőek. Persze ez csak egy játék, csak nekem bánja az egómat, hogy én mondjuk tisztességgel végigtoltam platináig, és ugyanezt el lehet érni mindenféle megerőltetés nélkül, ha benyomod a "cheat"-et. Legalább 1 trófea lenne, amit így nem lehet megszerezni, hogy el legyen ismerve, ha valaki megszenved vele.
De mondom ez valószínű csak az én hülyeségem

Egy csomó játékot úgy platináztam, hogy megjelenés után pár nappal vagy héttel nerfeltek egy csomó dolgot benne, többek között a nehézséget és egyéb nyalánkságok, tehát én még a sokkal nehezebb időkben toltam le a platkóig, de engem például egyáltalán nem zavart aki meg a könnyítéseket kihasználva platinázta, ilyen ez a pop szakma ez van, el kell fogadni, hogy e felé haladunk sajnos, egyre könnyebb és rövidebb játékok jönnek , de legalább jó drágán, ezt is írtam már párszor

-
Mr X
veterán
Ez biztos az én hülyeségem, de nem szeretem ha ugyanaz a jutalom jár olyan dolgokért, amik nem egyforma feltétellel teljesíthetőek. Persze ez csak egy játék, csak nekem bánja az egómat, hogy én mondjuk tisztességgel végigtoltam platináig, és ugyanezt el lehet érni mindenféle megerőltetés nélkül, ha benyomod a "cheat"-et. Legalább 1 trófea lenne, amit így nem lehet megszerezni, hogy el legyen ismerve, ha valaki megszenved vele.

Ebben sajna nem tudok egyetérteni veled. A trófeák valószínűleg nem véletlenül nincsenek nehézséghez kötve, a "cheat-ek" pedig a játék beépített lehetőségei.
Az a gond ezzel, hogy ha elindulunk ezen az ösvényen, az nagyon messzire vezet, a végén pedig kapunk egy újabb "souls-náci" közösséget, akik szerint ha nem szintlépés nélkül, csak melee-zve, kikapcsolt kontrollerrel vitted végig a játékot, akkor nem is vitted igazán végig.
Persze valahol megértem a nézőpontod, de egyetérteni nem tudok vele. De ez legyen a legnagyobb problémánk az életben

-
-=Jam=-
addikt

-
Mr X
veterán
-
-)Verso(-
támogató
Miért?🤔 Nem mindenki Pro játékos, annak is legyen egy kis siker élménye, erre is gondoltak a fejlesztők, nincs ezzel semmi baj, aki meg mazohista, nos tolja a legnehezebb beállításokkal, ennyi a történet 🤷 Itt legalább van választási lehetőség mindenki számára, aki pedig keresi a kihívásokat, nos ott van mondjuk egy Ninja Gaiden sorozat, lehet probálkozni a master nehézségen, a világon nem sok embernek sikerült úgy végig játszani, de ott is legalább megvan a választás lehetősége, de ott még a legkönnyebb fokozton is sokan feladták 🤷
-
-=Jam=-
addikt
-
Mr X
veterán
-
-)Verso(-
támogató
-
Mr X
veterán
Ezt vágom, hiszen végig vittem a játékot, viszont ezekkel egyáltalán nem lesz könnyebb a játék sőt, nem tudod úgy beállítani, hogy a pozitív könnyített dolgok felé billenjen a mérleg nyelve, próbálkoztam elég sok lehetőséget kipróbáltam, de nem igazán lett könnyebb
Én azt hittem elsiklottam valami felett, mert azt írta bbuffy, hogy "Ott rontották el csak szerintem hogy lehet állítani anehézségen" nos ez nem nehézség állítás, ha nem buff/debuff állítási lehetőség 🤷Tudsz könnyíteni, ha a beállításokban bekapcsolod, hogy korlátlanul kapcsolhass be módosítókat, figyelmen kívül hagyva a balanszot.

-
-)Verso(-
támogató
Én azt hittem elsiklottam valami felett, mert azt írta bbuffy, hogy "Ott rontották el csak szerintem hogy lehet állítani anehézségen" nos ez nem nehézség állítás, ha nem buff/debuff állítási lehetőség 🤷 -
Mr X
veterán
-
-)Verso(-
támogató
Nehézség állítás? Erről most hallok először, nekem semmi ilyen opció nem volt elérhető

-
bbuffy
senior tag
Jaj nem kell bizonygatni én elhiszem, csak ha én valamit platkózok arra emlékszem elég jól, hogy mi , hogy van, de hát nem vagyunk egyformák, én is platináztam a Returnalt, ezt nem fogom, közelébe sincs, sem hangulatában, se tartalom szempontból, egy olyan AliExpress Returnal szaga van😂 Végig vittem 19 óra volt, de kb ennyi elég is volt ebből...
Ott rontották el csak szerintem hogy lehet állítani anehézségen. Annyi szól a javára hogy ötletes a lehetősége. De ettől függetlenül nekem bejön. A Returnal volt az első, az mindig nagyobb nyomot hagy.
-
-)Verso(-
támogató
Számomra ami csalódás - és ezt máshol még nem láttam, pl redditen sem írja senki - az a zene.
Míg a Returnal soundtrack-jét külön is sokat hallgattam és tele van emlékezetes és hidegrázós számokkal (pl Hyperion zenéje és az oda vezető orgona) itt legjobb esetben is észreveszem, hogy valami szól a háttérben de a közelébe nincs.
Oh igen, gyakorlatilag itt nem is emlékszem, hogy van-e zene egyáltalán 👍😂
Nem rossz játék amúgy, az atmoszféra elviszi a hátán, de ez nagyon kevés így 2026-ban 70€-s árazás mellett, szerintem, rövid/könnyű/ felejthető...sajnos nagyon megy a játék ipar is a casual irányba, könnyebb és rövidebb játékok, ez is kezd hasonlítani a "futószalag" metódusra, gyorsan legyünk túl rajta, jó lesz az a "parasztoknak" oszt jó napot, csak azt nem értem, hogy itt is miért kellett ennyi idő a fejlesztésre, mert jobban megnézve egy csomó rész egy az egyben a Returnal-ból lett át emelve 🤷 Rengeteg indie játék fele vagy negyed ennyiért, nos kenterbe veri, párhuzamosan játszottam a Grime 2 -vel, hát az egy brutál jó játék lett, mind tartalom mind minőség szempontjából, de meg merem kockáztatni, hogy hangulatban is, töredék áron, a Hades 2 már meg sem említve 😳 -
Frod
addikt
Számomra ami csalódás - és ezt máshol még nem láttam, pl redditen sem írja senki - az a zene.
Míg a Returnal soundtrack-jét külön is sokat hallgattam és tele van emlékezetes és hidegrázós számokkal (pl Hyperion zenéje és az oda vezető orgona) itt legjobb esetben is észreveszem, hogy valami szól a háttérben de a közelébe nincs.
-
-)Verso(-
támogató
Jaj nem kell bizonygatni én elhiszem, csak ha én valamit platkózok arra emlékszem elég jól, hogy mi , hogy van, de hát nem vagyunk egyformák, én is platináztam a Returnalt, ezt nem fogom, közelébe sincs, sem hangulatában, se tartalom szempontból, egy olyan AliExpress Returnal szaga van😂 Végig vittem 19 óra volt, de kb ennyi elég is volt ebből...
-
bbuffy
senior tag
Igen, platina lett. Ez valahogy kiesett már a fejemből, nem tegnap volt.
Közben levertem a sárkányt, morcos egy állat. Picit pihenek most vele, mert 22 órát beleraktam rövid idő alatt.
-
-)Verso(-
támogató
Egész jól haladok. Sajnos elkövettem egy hibát, és a balancerbe beraktam hogy ne dobjon lila artficact ot. Igy most farmolhatom a másodikat.
Ami tök jó mert élvezem, de az az egy kár hogy nem lehet megkerülni a bosst ha végigfarmoltam a második biomot. Bár baromi könnyű legyőzni, nem is értem, itt picit nehezebbre számitottam. Ha onnan ugye visszamegyek a hajóra akkor a fele lóvém ugrott sajnos. Azért mikor visszamegyek farmolni már combosabbak az ellenfelek mint a boss első legyőzése előtt.
A harmadik bossnál elvéreztem. A piros lövedékesőt még szokni kell.
Az első sem volt vészes harmadikra megvolt.
Durván rá lehet kattanni, bár a Returnalt is kimaxoltam, amit lehetett, igy nem volt kétséges hogy szerelem lesz.
A sárgán örvénylő kapukon csak akkor lehet átmenni ha lenyomtam az egész játékot?A sárga kapukat, igen szinte a játék végén fogod megkapni azt a skillt amivel átüthető, Returnal -ban is így volt, azt írtad maxoltad 🤔
-
Mr X
veterán
A kérdés az volt, hogy ha a második biom kész és csak a boss harc van. És nem lehet kikerülni hiába verted már le. Boss után nincs gond mert kint van a teleport. Szóval ki kell nyirni. Pl az elsőt bosst el tudod kerülni már ha újra visszamész.
De nem gond, miután végigvertem két rémálomföldét meglepő módon elsőre, a boss csak újjgyakorlat.
Azért a harmadik boss szivat, de majdnem megvolt.Jogos, nem olvastam elég figyelmesen, elsiklottam afelett, hogy boss előtt ugrasz vissza a hub-ba.
-
bbuffy
senior tag
A kérdés az volt, hogy ha a második biom kész és csak a boss harc van. És nem lehet kikerülni hiába verted már le. Boss után nincs gond mert kint van a teleport. Szóval ki kell nyirni. Pl az elsőt bosst el tudod kerülni már ha újra visszamész.
De nem gond, miután végigvertem két rémálomföldét meglepő módon elsőre, a boss csak újjgyakorlat.
Azért a harmadik boss szivat, de majdnem megvolt. -
Mr X
veterán
Egész jól haladok. Sajnos elkövettem egy hibát, és a balancerbe beraktam hogy ne dobjon lila artficact ot. Igy most farmolhatom a másodikat.
Ami tök jó mert élvezem, de az az egy kár hogy nem lehet megkerülni a bosst ha végigfarmoltam a második biomot. Bár baromi könnyű legyőzni, nem is értem, itt picit nehezebbre számitottam. Ha onnan ugye visszamegyek a hajóra akkor a fele lóvém ugrott sajnos. Azért mikor visszamegyek farmolni már combosabbak az ellenfelek mint a boss első legyőzése előtt.
Durván rá lehet kattanni, bár a Returnalt is kimaxoltam, amit lehetett, igy nem volt kétséges hogy szerelem lesz.
A sárgán örvénylő kapukon csak akkor lehet átmenni ha lenyomtam az egész játékot?A sárga kapukra a vége felé kapsz skillt.
Lehet, én nézem félre, de ha boss után visszamész a hub-ba, nem buksz zsetont, csak ha halállal kerülsz vissza, nem?
-
bbuffy
senior tag
A sárgán örvénylő kapukon csak akkor lehet átmenni ha lenyomtam az egész játékot? -
Szoke1982
senior tag
Játékmenet és egyensúlyJavította a lövedékpattanások pontosságát
Csökkentette az Energiagenerátor fegyvertulajdonságból nyerhető Erő mennyiségét.
Hozzáadtuk a Powered Dash tárgy sebzésskálázását és frissítettük a látványvilágot.
Világ- és pályatervezés
Kijavított ütközési és geometriai problémák több biomban
Hang
Általános kisebb hibajavítások és fejlesztések
Felhasználói felület / Akadálymentesítés
Színbeállítások:
Új színkategóriák
Hozzáadott előnézeti képek
A HUD tápellátásjelzőjének beállításai
Színegyeztetést adtunk hozzá a Páncélzat Integritási Mérőjének Romlása funkcióhoz.
Kijavítottunk problémákat a lőszerrel, a fegyver töltésjelzőjével és a főellenség sebezhetetlenségének jelzőjével kapcsolatban.
Javítottuk a „Második esély” láthatóságát Carcosan módosítók használatakor.
Műszaki és teljesítménybeli
Optimalizálás
Beállított tükröződési minőség
Filmművészet
Prologue és Eclipse eszköz szekvencia fejlesztések
Mélységélesség-optimalizálások
-
Frod
addikt
Nyomd meg a dpad-on a szkennelést, az jelzi merre kell tovább menni.
-
Szoke1982
senior tag
Ez nem az első pályán lévő zárt kapu nyitója? (Ezt én is most találtam meg úgy nyílt ki a rács , ha ez az?) A másikat nem találtam bejártam mindent is pedig. Ha egyáltalán ez az a hely? Vagy arra gondolsz vagy ez egy teljesen másik hely akkor passz.
-
-=Jam=-
addikt
Ezek szimplán ajtókat nyitnak ki.
-
bbuffy
senior tag
Bénázok egy oltárnál. Fent meglövök egy vörös kört, ami zöldre vált és kürthang van. De utána nem találok több kilőni valót. A zöld kör nem vált vissza, így gondolom nem időre megy. Már mindent megpróbáltam amit az AI összeszedett a netről de semmi. Mit bénázok el?
-
Szoke1982
senior tag
Most, hogy ezt írtad a második pályán (Ancient Depths) -nél nem aktiváltam a napfogyatkozást, így addig az elérhető pályákra bementem és felszedtem a nem corruption cuccokat! (Mert addig nem lesz az) Ez így elég jó! Köszi szépen!
-
Szoke1982
senior tag
-
Frod
addikt
6 db avatar az alábbi kóddal:
QLD2-2HD4-4NA2
-
Szoke1982
senior tag
Ezt jó tudni köszi szépen !

Az első boss az nagyon durván nézett ki vizuális téren nagyon jó kis boss harc volt. Ez egy látvány orgia kb! Jó kis tempót diktált a boss nem tagadom, és nem is tudom mikor élveztem így egy harcot mint ezt, de nekem ez nagyon tetszett! A váóó érzés volt a végén azt tuti!bbuffy: Tényleg az!! Elkapott rendesen a játék!
-
bbuffy
senior tag
Zseniális lett, imádom!
csak ennyi
-
Mr X
veterán
Azóta AI mindent is elmagyarázott . Így már értem!
Ai válasz:
Egyszerűen magyarázva:
Amikor meghalsz egy run közben (pl. a Prophet bossnál), a játék elvesz egy bizonyos százalékot (vagy fix összeget) a run során összegyűjtött Lucenite-ből.
A piros szám azt mutatja, mennyi Lucenite-et veszítettél a halál miatt (pl. -154 = 154 Lucenite-et levontak).
Amikor visszakerülsz a Passage-be (hub), csak a maradék Lucenite-edet tudod elkölteni permanens fejlesztésekre.
Ez a "collateral fee" vagy death tax a játékban. Minél több Lucenite-et gyűjtesz egy runban, annál nagyobb lehet ez a mínusz, ha meghalsz (főleg ha nem fejezed be a biome-ot vagy a boss-t).Az artifact-ok a napfogyatkozás után lesznek korruptak, előtte nincs negatív hatásuk
Halál esetén a gyűjtött lucernit 50%-át bukod, ez később fejlesztéssel csökkenthető.
-
Szoke1982
senior tag
Sziasztok!
Eddig baromira tetszik a játék, és a hangok.. valami elképesztően durván jól dübörögnek!
Az első bossnál letérdeltem de kb fél HP -val mentem így nem is csoda. Jah ezek a korrupted cuccokat gondolom nem mindig jó felvenni? Első boss vége felé már csak ilyenek jöttek. Igen csak egy kettőt vettem fel. De ha jól látom érdemes meghalni. (Fejlesztések végett)
Jah.. tényleg az a halál mínusz mit tudom én (-154 ) az mit jelent jót vagy rosszat? 😅Azóta AI mindent is elmagyarázott . Így már értem!
Ai válasz:
Egyszerűen magyarázva:
Amikor meghalsz egy run közben (pl. a Prophet bossnál), a játék elvesz egy bizonyos százalékot (vagy fix összeget) a run során összegyűjtött Lucenite-ből.
A piros szám azt mutatja, mennyi Lucenite-et veszítettél a halál miatt (pl. -154 = 154 Lucenite-et levontak).
Amikor visszakerülsz a Passage-be (hub), csak a maradék Lucenite-edet tudod elkölteni permanens fejlesztésekre.
Ez a "collateral fee" vagy death tax a játékban. Minél több Lucenite-et gyűjtesz egy runban, annál nagyobb lehet ez a mínusz, ha meghalsz (főleg ha nem fejezed be a biome-ot vagy a boss-t). -
Szoke1982
senior tag
Sziasztok!
Eddig baromira tetszik a játék, és a hangok.. valami elképesztően durván jól dübörögnek!
Az első bossnál letérdeltem de kb fél HP -val mentem így nem is csoda. Jah ezek a korrupted cuccokat gondolom nem mindig jó felvenni? Első boss vége felé már csak ilyenek jöttek. Igen csak egy kettőt vettem fel. De ha jól látom érdemes meghalni. (Fejlesztések végett)
Jah.. tényleg az a halál mínusz mit tudom én (-154 ) az mit jelent jót vagy rosszat? 😅 -
Frod
addikt
A Digital Deluxe már játszható - a sima verzió ma éjféltől - de ha a lemez már ott van nálad, szerintem azzal indulnia kell, minden különösebb trükk nélkül.
-
kzolee216
senior tag
-
-=Jam=-
addikt
-
Frod
addikt
Reddit alapján 12 GB-os day-1 patch töltődik azoknak akik előtöltötték a játékot.
-
Frod
addikt
Még két apró kedvcsináló érkezett a napokban.
-
Frod
addikt
Most nagyon gondolkozom, honnan és hogy vegyem a játékot.
Eddig lemezen gondolkoztam, de Returnalt is vagy 4x elővettem már az évek alatt, tehát az se biztos, hogy eladnám, cserébe zúg a lemez állandóan.
A másik, hogy kihozzák-e még csütörtökön...
Azt nem értem, hogy az összes megjelenés hétvége meg ünnep nap előtt van, hogy véletlenül se legyen egyszerű, ha valami gebasz van.
Pedig a 3 nap alatt lehetne csapatni.Eneba feltöltőkártya jóárasítva, és digital.
Így megállt 23,5ben
-
-=Jam=-
addikt
Eddig lemezen gondolkoztam, de Returnalt is vagy 4x elővettem már az évek alatt, tehát az se biztos, hogy eladnám, cserébe zúg a lemez állandóan.
Azt nem értem, hogy az összes megjelenés hétvége meg ünnep nap előtt van, hogy véletlenül se legyen egyszerű, ha valami gebasz van.
Pedig a 3 nap alatt lehetne csapatni.Akkor vegyed digitálisan, vagy menj el személyesen egy lemezes verzióért csütörtökön

-
_drk
addikt
Pedig a 3 nap alatt lehetne csapatni. -
Frod
addikt
Pixelháború a Digital Foundry-tól, ha valaki vevő az ilyenre
-
Frod
addikt
már csak 7 nap! (Deluxe-szal 5)
-
Frod
addikt
-
Frod
addikt
már csak 14 nap! (Deluxe-szal 12)
-
Frod
addikt
Egy napon belül két videó is droppolt!
már csak 21 nap!
-
Frod
addikt
Aranylemezre került a játék!
-
-=Jam=-
addikt
-
bbuffy
senior tag
Soká lesz 0430
-
Frod
addikt
Kicsit már untam, hogy az első biome-ot mutogatják csak, erre jött ez a röpke:
már csak 29 nap!
-
-=Jam=-
addikt
-
bbuffy
senior tag
-
Frod
addikt
már csak 35 nap!
-
Frod
addikt
Újabb rövid hangulatbomba:
már csak 43 nap! -
Frod
addikt
Újabb rövid kedvcsináló érkezett:
már csak 56 nap! -
Frod
addikt
Érkezett egy rövid, de a hangulatot annál inkább átadó szösszenet:
már csak 64 nap!
-
Frod
addikt
A múltheti State of Play videó:
már csak 72 nap!
-
Frod
addikt
Új előzetes érkezett mely elsősorban az npc karakterekre fókuszál.
-
Frod
addikt
Saros - Pre-Order Trailer
"Beneath a haunting eclipse, survive Carcosa’s shifting dangers, master bullet ballet combat, and come back stronger after every death in Housemarque’s next evolution of third-person action. Starting Rahul Kohli, SAROS releases for PS5 on April 30, 2026. Pre-order SAROS Digital Deluxe Edition now for 48-hour early access."
Úgy néz ki az eredetileg tervezetthez képest 40 napot csúszik a megjelenés. -
-=Jam=-
addikt
2026 március 20.
Gameplay Reveal Trailer -
Frod
addikt
A Sony ma esti State of Play bemutatója kapcsán, hivatalos blogpostban erősítette meg, hogy a Saros-ból láthatunk újabb anyagokat (talán gameplay-t is?).
-
-=Jam=-
addikt
Nem is tudom vártam-e ennyire játékot, mint ezt. A Returnal is eszméletlen játék volt, ha itt arra rátesznek még egy lapáttal akkor szinte biztos, hogy az év játéka lesz nálam jövőre

Nagyon messze van még 2026, főleg ha csak a második felében fog jönni esetleg

Illetve mivel a Housemarque már belsős stúdió, elég valószínű, hogy kapunk bele magyar feliratot is.
-
Frod
addikt
Pár érdekes infó:
Saros - magyarul szároszciklus, egy asztronómiai fogalom:A szároszciklus egy csillagászati fogalom, amivel ki lehet számolni egy napfogyatkozás vagy holdfogyatkozás következő időpontját.
Hossza hozzávetőlegesen 6585,3211 nap (18 év 11 nap, 8 óra).
Egy szároszciklussal a fogyatkozás után a Nap, a Föld és a Hold körülbelül azonos relatív helyzetbe áll vissza, egy majdnem egyenes vonalbanCarcosa
Carcosa egy kitalált város Ambrose Bierce „An Inhabitant of Carcosa” (1886) című novellájában. Az ősi és titokzatos várost alig írják le, és csak utólag (pusztulása után) látja egy olyan szereplő, aki egykor ott élt.
Robert W. Chambers amerikai író az 1895-ben megjelent A sárga király című könyvében szereplő több novellájához is kölcsönvette a „Carcosa” nevet, és írók generációit inspirálta arra, hogy hasonlóan használják Carcosát saját műveikben.
Kapcsolodó: Carcosa árnyai - A kozmikus rettenet mesterei - Geekz -
Frod
addikt
SAROS
"A Returnal után tudtuk, hogy valami különleges és díjnyertes alkotást hoztunk létre, de azt is tudtuk, hogy a Returnal önállóan is megállja a helyét. Ezt szem előtt tartva úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy új IP-t, amely továbbfejleszti a mély, harmadik személyű akciót és a titokzatos történetmesélésünket.
A Saros egy akciójáték, amely egy elveszett, Carcosa-n lévő, baljós napfogyatkozás alatt álló, földönkívüli kolónia kísérteties története. Arjun Devraj-ként (Rahul Kohli) játszol, aki egy Soltari Enforcer, aki semmitől sem riad vissza, hogy megtalálja azt, amit keres. Célunk egy érzelmes és erőteljes karakter létrehozása, akik feltárja, milyen árat kell fizetnie egy új jövő megteremtéséért.
A Saros és a Returnal közötti kulcsfontosságú játékmenetbeli különbség az állandó erőforrások és a fejlődés, ami minden halált értékessé tesz. Minden halál után egy megváltozott világgal kell szembenézned, de a Saros-ban képes leszel kiválasztani és állandóan fejleszteni a felszerelésedet a fegyverek és ruhák fejlődő készletéből, hogy „erősebben térj vissza”, hogy leküzdhesd a Carcosa kihívásait."
- Gregory Louden, kreatív rendező, HousemarqueMegjelenés: 2026
Célplatform: PS5, PS5 Pro
Bemutatkozó előzetes
Bemutatkozó ismertető (Playstation blog)
Reddit subreddit
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch
- Starlink
- Milyen monitort vegyek?
- Freemail
- OLED TV topic
- Mesterséges intelligencia topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte X570 R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG Adata 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 14" HD I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Tehát nem véletlen a sok negatív kritika, illetve kevés eladás, itt teljesen érthető ez🤷
Gameplay & Balance

Játékmenet és egyensúly

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)