- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Gurulunk, WAZE?!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sellerbuyer: HDMI vagy DisplayPort kábellel szebb a kép?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- skoda12: Webshopos átverések
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Solt-
veterán
Azért 1-2 kivételtől eltekintve vannak itt értelmes arcok pro és kontra egyaránt, szóval szerintem lenne olyan, aki erre képes lenne!
Sokszor inkább azt látom, hogy a másik bosszantása lényegesebb kérdés, mint az AMD vs NV...
(#7398) Casanova*: Szerintem ezt a Mantle kérdést kár erőltetni, mert egyértelmű siker történet már most is, és elvileg a java még hátra van. Egyértelműen le lett kommunikálva, ha jól emlékszem, hogy a CPU limit oldása a cél, ergo jelentős javulás ott érhető el, ahol a CPU erő gyengécske. Ezt vitathatatlanul hozta, szóval ennek a végére szerintem pontot lehet tenni. Az iparágra gyakorolt pozitív hatására szerintem meg jó példa, hogy mennyire felgyorsultak az események.
-
HSM
félisten
válasz
Casanova* #7398 üzenetére
Az ígéret bejött. FX CPU-val simán megvolt annyi a gyorsulás.
De amúgy nálam a 4,4Ghz-es i5 4690K-val és 16GB rammal is azonnal fel tudtam tolni High-ról Ultra-ra mindent a 290-el, és sokkal kiegyensúlyozottabb FPS-eket kaptam, lényegesen rövidebb válaszidővel. Nekem az egyik legjobb játékélményt adta így a Mantle az elmúlt kb. 5 évből multiplayer online FPS-ek terén, ami azért nem kis szó.Persze, technikai szempontból nézve az élményt, mert amúgy a PlanetSide2 volt a legnagyobb móka, de annak a technikai megvalósítása azért nem ezen a szinten mozgott.
A DX12 alatt (valóban rendesen megírt DX12 programok alatt) én 20-30% előnyt várok a Fury-tól a 980 Ti-hez képest a jelenlegi elképzeléseim szerint. Ez nem ígéret, senki ne értsen félre, csak személyes vélemény. Tudom, hogy van az a bőrönd vastagság, amivel megoldható, hogy ez ne jöjjön be.
-
Casanova*
veterán
szerintem megint nagy pofára esés lesz,mint anno AMD Mantle: Akár 45% gyorsulás Battlefield 4 alatt. ez az ígéret sem jött be. mernék fogadni,hogy a Fury DX12 alatt nem lesz gyorsabb,mint a 980Ti!
-
Laja333
őstag
válasz
daveoff #7367 üzenetére
Látom közben kiderült, hogy a 980ti-re vonatkozott a táblázat...
Már abból is lehetett látni, hogy nem Fury X-re vonatkozik, hogy az alapból 50-60 °C-on járó Fury feszültség növelés nélkül +100Mhz-el 90 °C-os temp limitet kérjen. (Radeonnál lehet egyáltalán temp limitet állítani?
CCC-ben meg AB-ben is csak power limit van.)
Mellesleg nem értem mi ez a hőmérsékleten lovaglás a Fury esetében úgy általánosságban. Szerintem mindenhol bizonyított, hogy a hűtése piszok jó lett.
-
-Solt-
veterán
válasz
#35434496 #7392 üzenetére
Azt nem tudom ha ott is kikap a Fury x a Ti-től akkor mit fogsz majd mondani?
Akkor már nem nagyon lesz mit mondani, kénytelenek lesznek jóval aláárazni, különben a kutya nem fogja megvenni. Viszont, ha fordulat történik, akkor gondolom jössz és elnézést kérsz Abu-tól?
-
törölt tag
Én úgy vagyok vele, hogy majd ha lesznek dx12-re írt játékok akkor majd megnézem magam melyik a jobb választás. De ez nem holnap lesz.
Szépen terelitek a Fury x siralmas teljesítményéről a témát dx12-re! Tudom most majd várjuk a DX12 megváltót. Azt nem tudom ha ott is kikap a Fury x a Ti-től akkor mit fogsz majd mondani?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#35434496 #7386 üzenetére
A Microsoft SDK-jából származik. Van benne számos sample, hogy hogyan lehet a DX12 képességeit használni, és ezekre programok is vannak. Az async shader nevű program tartalmazza az aszinkron compute kihasználhatóságát, és azt már lehet mérni, akinek van SDK-ja. Persze még a mostani driverekkel, és mint mondtam az Intel tiltani fogja, mert nekik ez a képesség lassít.
Az aszinkron compute implementálása egyébként sokat számít. A grafikus vezérlők ma pipeline-okat futtatnak egymás után. Ezért van alacsony kihasználtságuk, mert a pipeline-ok sorban érkeznek és egyszerre csak egy fut. Ha kész, akkor jön a következő, és a következő, és a következő, és egyszer elfogynak, amikor kész lesz a képkocka. Persze akkor meg lesznek újak. Az async shader annyit tesz, hogy a queuing modellt a mai soros formáról megváltoztatja párhuzamosra. A mai modernebb GPU-knak van pár compute parancslistája, és azokon fogadhatnak compute pipeline-okat. Ezeket úgy be lehet tölteni, hogy bizonyos compute pipeline-ok párhuzamosan lefussanak grafikus pipeline-ok mellett, vagyis ne soros legyen a feladat végrehajtás a grafikus vezérlőkön belül. Ehhez a DX12 azt követeli meg, hogy a hardver képes legyen egyszerre fogadni legalább egy grafikai és egy compute parancsot. Persze lehet többet is. Ezek futtatásának ütemezése a fejlesztők feladat. Itt azt kell figyelembe venni, hogy a különböző architektúrák milyen hardverállapotban képesek compute shadert futtatni. A GCN például stateless, vagyis akármi lehet a hardverállapot mindig tud mellette compute shadert futtatni. A Maxwell 2 már a pixel/ROP state-hez köti ezt, ami kedvezőtlenebb dizájn. Például, ha egy program mondjuk tesszellálás mellett akar compute pipeline-t futtatni, akkor azt a GCN-en megteheti, de a Maxwell 2 állapotváltásra kényszerül, vagyis a hardveren belül egyszerre úgy sem futhat a hull/domain shader és a compute. Erre egyébként vannak optimalizálási javaslatok, mint az, hogy a legjobb a compute feladatokat a shadow mapok generálásakor futtatni, mert akkor a Maxwell 2-n a pixel/ROP state van betöltve. Az Intel problémája pedig speciális. Ők azzal vesztenek, hogy async shaderrel az IGP órajele alacsony lesz. Egyszerűen olyan magasra fut a terhelés, hogy nem tud turbózni, így 1200 MHz helyett 300 MHz-e történő számításra kényszerül. Nyilván ez okozza a lassulást, és ezért lesz letiltva a funkció. A GCN1 hatékonysága pedig azért van a GCN2/3 mögött, mert vannak hátrányosabb tényezői, mint a lassabb kontextusváltás. Persze ez relatíve még így is nagyon gyors, csak nem annyira jó, mint amit a GCN2/3 tud. -
HSM
félisten
Mostmég nem lehet eltérni.
A tuningot meg ne vegyük bele, most DX11-ben oké, de azt senki nem látja előre, DX12-ben mit fognak tudni.
Oké, nem kell félni a zörgő/visító pumpától, cserébe ugyanúgy zörgő visítóvá válhat a venti. Aki így áll hozzá, játék helyett inkább menjen orvoshoz.(#7384) mcwolf79: Már ne is haragudj, de nekem saját véleményem van.
Néha egyetértek Abu-val, néha meg nem.
2 év eltelt mióta? A Mantle teljes mértékben beváltotta a reményeket, ezt saját szememmel tapasztaltam meg. A Keplert szépen lenyomta a GCN, manapság a 7970 is gyorsabb a GTX680-nál, a Hawaii is lenyomta az olcsóbb 780-akat, a Titánnal volt egy szinten feleannyiért.
A fogyasztásnál pedig végképp ne zavarjon, hogy 40%-al jobb lett a sebesség/fogyasztás arány a korábbi kártyáikhoz képest [link].A Fury számomra semmi pofáraesést nem hozott, pont azt tudja, amire számítottam.
A DX12 majd elválik, mit fog hozni. Te már a vízhűtésnél is megjósoltad a "léggel hűthetetlen wattokat", van egy sejtésem, hogy a DX12-ről is hasonlóan megalapozott lehet a véleményed.
Szerintem aki a mai játékokhoz vesz ilyen erős VGA-t, az meg is érdemli, hogy minél jobban megkopasszák a pénztárcáját. Úgyhogy én itt be is fejeztem ezt a parttalan vitát.A személyeskedést kérlek tartsd meg magadnak (ez már megy a modiknak, mert a szép szó úgy látom nem segít).
(#7386) players111: Ha az SDK példaprogramjában kitesztelték, az mióta varázsgömb? Unalmas már ez a duma.
-
törölt tag
Mondjuk ez alapján amúgy sem tudom mit kéne látni, ami alapján levonható egy ekkora mértékű következtetés... Eleve a Thief meg a Sniper3 az a két játék ami gyorsabb AMD-n, nyilván BF4-el meg Frostbite-tal nem lehet már demózni
Az nV kártyákon DX11 alatt, AMD-ken Mantle alatt megy a játék, ennek ellenére a 960 is 52 FPS-t hoz minimumnak a vele pariban lévő 380 meg kb. 15%-al többet - de ez a ~15% különbség megvan pl. Tomb Raiderben is ahol ugyanazon az API-n fut a játék tehát "egyenlő esélyekkel"...
Szóval egy ilyen összehasonlításhoz minimum az kéne, hogy minden kártya low-level API-n futtassa a játékot és megint eljutottunk oda, hogy nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni amíg nincs ilyen játék... -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
mcwolf79 #7378 üzenetére
Nem láttam az üveggömbben, hanem kaptam eredményeket. Ma csak egyetlen program van, ami aszinkron compute-ot használ, ami a Thief, de csak az 1.8-as patch után. Ebben látható valamennyire az aszinkron compute, igaz, hogy lightos a terhelés, de látható a változás.
Itt a GCN2 és GCN3 az aszinkron compute miatt nagyon elhúz a minimum fps-ben mindentől. Még a 280-től is elhúz a 380, de utóbbi ugye egy átnevezett 285. És ez látszik egyébként a GCN2/3 kártyák fogyaszátásán és megelegédésén is, hogy azt az extra teljesítményt nem egy párhuzamos dimenzióból szedik elő. Itt az is látszik, amit korábban írtunk, hogy a GCN1 aszinkron compute mellett nem annyira hatékony, de még így is a második leghatékonyabb csomag a GCN2/3 után. A GCN2/3 hatékonysága nagyjából azonos.
Vannak egyébként erről DX12-es tesztek már, mert az AMD készített rá az SDK-ba egy példaprogramot. Ott a GCN1 nagyjából +15-25%-ot hoz. A GCN2/3 +35-45%-ot. A Maxwell 2 +5-15%-ot. A Broadwell IGP-je -45-60%-ot, de mivel ez negatív skálázódás, így ezt a képességet az Intel le fogja tiltani a driverben, hogy ne lassítsa a félretervezett hardverdizájn a kódot. -
mcwolf79
veterán
Te (is) ragaszkodsz foggal-körömmel az Abu által hajtogatott károgáshoz (bocs Abu, de ez az igazság).
Lassan már eltelt 2 év, és még semmi nem jött be a nagy ígéretekből, amit az AMD mondott. A Mantle nem váltotta be a reményeket, a csudaokos GCN architektúra sem tudta lenyomni a síkhülye Kepler és Maxwell kártyákat. Hiába a HBM memória a fogyasztást sem sikerült lejjebb vinni.
A magadfajta [Moderálva] a Fury volt az első pofáraesés (bár van aki ezt nem ismeri be, olvasgatva a fórumokat a többség nem kicsit csalódott), és tartok tőle hogy a DX12 lesz a következő bukta. 'hála' a Fury-nak (is) az AMD szépen az NV felé tereli a játékosokat, mert a nagy többség nem az 1 év múlva megjelenő játékokhoz vesz VGA-t, hanem a jelen korban (vagy a közel jövőbe) megjelenőkhöz.
AMD fronton az ígéretekkel már telea padlás, és erre egyre többen fognak ráunni.[ Módosította: pepe091 ]
-
lowzor
veterán
A reftől elvileg nem lehet eltérni, szóval a vízhűtésesből nem nagyon lesz ilyen. Léghűtésesből, ha valamelyik gyártó csinál majd 3 slotost, azt talán jól lehet majd tuningolni. De megint ott tartunk majd, hogy a 980Ti alapfeszen is nagyon jól megy. Egy halk gépbe amúgy szerintem jobban illik egy olyan custom léghűtés, ami leállítja a ventijeit idle-ben és játékok alatt is halk, nem kell félni a zörgő/visító pumpától.
-
Asbee
veterán
A mondandódra is válaszoltam. Komolyan azt hiszed csak egy szűk réteg akik mondjuk évente cserélgetnek kártyákat? Tök mindegy hogy az most 970 szinten vagy Titan X/ Fury szinten van. Szerinted aki komolyabb játékos annak nyugaton komoly probléma, ha a legeslegrosszabb esetben, ami úgysem lesz mert ennyire nem amatőr az NV, egy 100k-s vgat lecserélni hasonló árú vga-ra? De ilyen úgysem lesz, ez csak a te hangoztatásod. Ha meg esetleg nem érdekli annyira, akkor az sem fogja ha ne adj isten 15%-al lassabb lesz a maxwell DX12 alatt. De ezt a hülyeséget el kéne végre felejteni, hogy el kell dobni meg stb...
Ezt mindenki jól tudja, hogy nem lesz így, csak valamibe kapaszkodni kell...
-
Asbee
veterán
Ez a te agymenésed, hogy kuka, majd várjuk ki a végét mi lesz kuka, rendben? Ez nem szűk réteg. Tudod mi a szűk réteg? Akinek 5 sportautója van. Ne csak kis hazánkból indulj ki. Aki minden évben megveszi az adott csúcskártyát, nagyon sok ilyen van
, szerinted nem fog váltani? Még a csoda Fury X-ről is.
Össze vissza beszélsz. Egyszer kuka a maxwell, egyszer 15%-al lesz gyorsabb a fury. Esetleg 15%-al gyorsabb lesz a Fury akkor mi van? Jön majd a pascal aki akar cserél, aki nem az meg kényelmesen használja a kártyáját. Egyszer már a next gen kapujában vagyunk, most már 1 év. Döntsd már el ezeket...
Szerintem a te jövő képed az irracionális és baromira unalmas, hogy úgy állítod be hogy az NV karikat lehet eldobálni azonnal a next gennel. Amire annyi esély van mint hogy az AMD-nek holnap 80%-os piaci résedése lesz.
Azért mert téged mindennel be lehet etetni, mit itt a PH-n jósolnak az még nem biztos, hogy úgy is lesz. -
mcwolf79
veterán
[Moderálva]
Tartom magam ahhoz amit írtam. Sőt, majd térjünk vissza ha kijönnek a léghűtéses Fury-k. Játékkupon helyett majd palacsintasütőt adnak a VGA-hoz.Egyébként Abu megmondta ( látta az üveggömbben) , hogy a low-level API-k olyan terhelést fognak róni a GPU - ra hogy nem lehet majd tuningolni, mert a power target meg fogja fogni a kártyát. Mit fognak akkor ezek fogyasztani, a termelt hőről nem is beszélve.
Ne személyeskedj! - pepe091
[ Módosította: pepe091 ]
-
HSM
félisten
válasz
#16729600 #7374 üzenetére
No igen.
(#7375) asdxv: Biztos lesznek majd olyan verziók, amiknek jobban fog menni a tuning. Ugyanakkor akinek egy halk gép kell, ez egy szuper, igényes hűtés.
(#7376) Asbee: Egyszerűen nem értem, hogy nem bírtok elszakadni ettől a pénzszóró hozzáállástól. Oké, tök jó, hogy egy szűk rétegnek megér minden pénzt, hogy pár csúszkát felhúzva is leverje az FPS számláló a monitor képfrissítését, de azért nem kéne ezt úgy beállítani, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy egy 200 000 forintos kártya úgyis kuka, ha egy év múlva jön a nextgen!
Szerintem ez már nagyon messze van a racionális viselkedéstől. -
Asbee
veterán
-
lowzor
veterán
Sokat fog érni fesz emelésnél a jófejségből rátett vízhűtés a VRM miatt. Home made megoldásként mehet rá a venti, ami az én olcsón vett 290-emnél elmegy, de egy 250k-s Fury X-en nem egy kellemes dolog. Pont arra nem lehet majd (vagy csak korlátoltan) használni, ami a legfőbb előnye lenne annak a hűtésnek. Egy G1 980Ti-vel mondjuk sokkal jobban el lehet menni tuningban, de talán még egy ref-el is, aztán már nem csak 9%-ot fog ráverni 1440p-ben. De bízzunk benne, hogy a 15.200-15.300-as driverrel majd meglódul.
-
daveoff
veterán
válasz
Laja333 #7364 üzenetére
Gondolom nem játszottak órákig az OC órajelen. Rátoltak 100MHz-et, futtattak egy benchet, megnézték a max hőfokot, ennyi. Volt egy másik teszt is ahol 10% OC-ra 5%-ot skálázódott a teljesítmény, biztos, hogy ott is droppolta az órajelet. Nincs ezzel gond, ki kell tolni a temp limitet, aztán ennyi a történet. Én csak a vízhűtés miatt furcsállom, többet néztem ki belőle....
-
HSM
félisten
A "Hunting Titans" szerintem hatalmas.
És ha nem csal az angolom, akkor jelentésben is teljesült, a Titánokat űzi ez a kártya. Az első üzközetet a Titánok nyerték, de ez csak az első csata volt, nem a háború.
Ami a FHD-t illeti, szerintem ott már ezen kártyák alatt a DX11 fogy el elsősorban, az AMD alatt kicsit a driver is. Az E3 press grafok nekem kimaradtak, vagy legalábbis úgy kezeltem őket, ahogy kell, mint egy "cherry picked" scenario-t. Nyilván a nekik legjobb eredményeket fogják prezentálni.
(#7354) mcwolf79: Mit mondtál meg? A nagy semmit!
Azt írtad a linkelt hsz-ben, hogy azért kell rá a víz, mert kazán lesz. " Mert oké, vízzel le tudják hűteni, de kell ott Watt-nak lenni rendesen, ha vízre van szükség" Hát nem lettek Watt-ok. [link] Szóval igen, jófejségből tettek rá vizet, végre olyan hűtés került rá, ami nemcsak méltó egy csúcskártyához, de az Nv agyondícsért hűtésénél is bizonyos tekintetben (terhelt zajszint) lényegesen jobb.
(#7357) Milka 78: "az a 15% lehet pont annyit jelen,hogy 8 hónappal tovább használhatom a karimat kompromiszumok nélkül."
Ez 100% bullshit, tekintve hogy a DX12 küszöbén vagyunk. Ezek a kártyák életciklusuk végét már bőven a DX12 korszakban fogják élni. Ami kifogna rajtuk, az előbb kifog a DX11 API-n. Tehát nem a DX11-ben kell majd 15%-al gyorsabbnak lennie, hanem majd a DX12-ben, ha az a cél, hogy a lehető legtovább kompromisszumok nélkül játszhass a pénzedért. Márpedig jelenleg úgy fest, több ponton is lényegesen erősebb lesz a Fiji DX12-ben, mint a 980Ti/TitanX. Gondolok a memória sebességére, és a durvább aszinkron terhelés melletti kiegyensúlyozottabb teljesítményére. Persze, árnyalja a képet a kisebb méretű memória, és a kisebb háromszög feldolgozó képesség, de ezek számomra kevésbé tűnnek a sebességre meghatározó tényezőnek.
Amúgy, ha anyagilag jól akarsz járni, akkor 8 hónap spórolásból lévő pénzt nem erre költöd. Egy vizezett 290-el is még szerintem nagyon sokáig remekül el lehet majd lenni, és lényegesen kevesebb pénz fog kirepülni az ablakon kb. semmire. Nem akarok a pénztárcádban turkálni, de ez egy kicsit szemet szúrt. -
Laja333
őstag
válasz
daveoff #7362 üzenetére
Nem igazán értem mi alapján állítjátok ezt...
Úgy tudom TPU megbízható...
Ha a feszültségen nem változtatnak, akkor logikusan nem is mehet nagyon a "gyári" hőmérséklet fölé. Egyedül ami segíthetett, az a +10% power limit kitolás. De még ezzel sem hiszem, hogy akár a 65 °C-t elérte volna.Arról nem is beszélve, hogy TPU mért 60 fokot, G3D meg TEchreport pl 50-52 °C-t mért LOAD hőmérsékletnek (alap órajel).
-
daveoff
veterán
Ráadásul úgy néz ki, hogy 100MHz OC-t nem lehet adni a a GPU-nak, mert temp limitbe ütközik, ki kell tolni a temp targetet 91°C-ra, vízzel! Persze amíg nincs PH-s tapasztalat, addig nem tudjuk mennyi tuning potenciál van a kártyában, az eddig megjelent tesztek alapján 5-10% körüli teljesítményt lehet nyerni fesz emelés nélkül.
-
törölt tag
Külön érdekes ez annak fényében, hogy pl. a 980 Ti és a TX 1080/1440p-n volt tesztelve pH-n is.
De külföldi tesztoldalak is inkább az 1440p gamingre fókuszálnak ebben az árkategóriában, nem véletlenül - így meg bocs, de a ~10% illetve 15% marhára nem mindegy ugyanazért (megesett, hogy ennyi egyes generációk között volt...) és akkor ott van a hatalmas tuningpotenciál, meg a +2 GB VRAM mint tartalék.
Semmivel sem jobb ez 4K-ra mint a konkurens kártya, bár és az nem mellékesen minden másra is jó... -
Asbee
veterán
válasz
Malibutomi #7349 üzenetére
Nem érv? Akkor mi? A 970-nél sem volt érv (negatív) a coil whine? Amennyi kártyát kiadtak tesztre abból többen is panaszkodnak erre. A cooler master kompaktok közül is sok vinnyog. Egyébként a 970-nél szinte teljesen eltűnt a coil whine már nagyon ritka. És újra, a coil whine idle nincs, terhelésre van hogy elnyomja a hűtés. Itt nem. Hallani idle és terhelésre is.
A vrm-el annyi a bajom itt venti fel tekeréssel, mint egy léghűtőnél nem tudsz segíteni. Csak ha hátulról megfújod. Az meg vicces lenne egy ilyen árú kártyánál.Egyébként egyik dolgot sem akarom ennyire felfújni, csak megint nem tudjátok elfogadni, hogy bizony ezek jelen vannak úgy néz ki és nem pozitív oldalra döntik a mérleget. Ezért 20 hsz-en keresztül magyarázni kell, utána meg jön, hogy fel van nagyolva...
(#7357) Milka 78: Pontosan ez a véleményem. Ez egy nem olcsó kártya, a nv jelenlegi csúcs ellen jött, ráadásul egy olyan újdonság amire mindenki nagy elvárásokkal várt. Ne keressünk már kompromisszumokat, csináljunk elnézéseket. Ennek a kártyának most is ott kell lennie minden körülmény között a ellenfél szintjén, ezek a kis negatív dolgok nélkül. Ha meg nem akkor csökkentsenek 50k-t az árából.
-
Milka 78
nagyúr
Nem nem mindegy,mert fizetek érte és az a 15% lehet pont annyit jelen,hogy 8 hónappal tovább használhatom a karimat kompromiszumok nélkül.
Könyörgöm fogjuk már fel végre,hogy ez nem 110-130-as kategória ahol elment a magyarázkodás.Az AMD bemerészkedett az NV felségvizére ami perpill 220-230ft jelent.Itt nem érdekel senkit a mellébeszéld,itt a 980ti teljesítményét kell hozni,télen,nyáron,esőben.hóban,felbontástól,NV-s játéktól,idióta programozótól független.
100-130-ig nálam simán bevált a 290x és a maga idejében igen is jó kari volt az összes hibájával együtt.A megjelenésekor igen szép erőt képviselt (most sem rossz) és akkor még sehol nem volt a Maxwell.
A Fury a fentitől nagyobb gyengeségeket produkál perpill és mindezt horror áron miközben a 980ti is kint van.Pont a 980ti-re kéne válaszolni mint anno a 290x-nek a Titanra.Sikerült ez maradéktalanul?
Ez a kártya nem rosz,nem gyenge,de nem ennyiért és ez itt a lényeg.Ha a 980ti amit most áraznak megint le lemegy mondjuk 200-ra akkor ez a kari 180-nál egy centel sem ér többet (ez esetben valóban elgondolkodnék a vételen az össze rizikó faktor felett szemet hunyva) és jószívű vagyok,mert engem nem érdekel a fogyasztás és a hőfokokat is kordába tudnám tartani valami homemaid megoldással. -
mcwolf79
veterán
Hát én nem örülnék, ha ilyen sütő lenne a gépemben.
Egyébként:
[Én megmondtam]Lehet itt csűrni-csavarni a dolgokat, de a lényeg: az AMD ezt bebukta, és sztem sokba fog ez neki kerülni.
-
A hunting titans plakatot a pletykaoldalak generaltak? Meg az E3 press grafokat? Ill. brother penguin joslatait?
Emellett a speckokbol a ROP szamot nem lehetett tudni, es a 64->128 jatektol fuggoen 10-30%-ot jelentene. Ill. a jelen konfiggal is alulteljesit, WQHDben hoznia kellene a 980Ti-t.
fullHDre sajnos nem való, de ezt el lehet fogadni pozicionálási kompromisszumként. A tobbi viszont major communications fuckup. -
HSM
félisten
Nagy elvárások az oké, de irreális elvárások elé nem oké. Ha szerinted nem korrekt nagyjából a 980 Ti teljesítménye DX11 alatt, akkor nem tudom, mi lenne az. Csodát nem tud tenni. Legfeljebb majd DX12 fog tudni villantani a HBM memória révén, de az még odébb van kicsit.
Amúgy a 980 Ti pont az a kártya, amit nem szokásom darabjaira szedni. A 970 szokta piszkálni az orrom, meg a Titan és a 980 az árával.
A sípoló pumpásat én ugyanúgy hibásnak tekinteném és visszavinném, mint a coil whine 970/980-akat.
Majd kiderül, a boltokba került kártyákon lesz-e ebből nagyobb volumenű probléma. 2000rpm-en megy elvileg a pumpa benne, annak azért olyan nagyon nem kéne sípolnia. -
Asbee
veterán
Nem, nem a pletya oldalak generálták. Nézd meg az amd által kiadott grafikonokat, meg miket beszèltek az E3-on. De eleve nem értem. Szerinted az AMD single záslóshajóját nem kell nagy elvárások elé állítani? Ez azért abszurd. Csak úgy fogadjuk el, hogy hát ez így jó? De ugye az nvidia kártyáját szedjük darabjaira minden szempontból.
Egész más egy ref szélzaj mint egy sípolás. Ne keverjük őket. Egy ref 980ti-nek semmi hangja idle,terhelésre sem extra hangos, bár úgy azért nincs olyan magas boost. Ennek ellenére idle is hallgathatod, ahogy sípol a pumpa ha olyat fogsz ki. Baromi idegesítő az a hang. Ez ugyanolyan mint a coil whine a 970-nél, ugyanúgy zavaró. Ráadásul a Fury terhelés alatt is elvileg halk így ott is hallható lehet. 250k ért elvárná az ember, hogy me legyen ilyen.
Könyörgöm nem egy középkategóriás valamilyen kártyáról van szó. -
HSM
félisten
Nézd, most is fontosnak tartom a VRM megfelelő hőfokát. Kb. 80-ig tartom okésnak, ha a kondik ott figyelnek mellette, és az ilyen speckó cuccoknál kb. 100-ig. Kicsit sok szerintem is, de nem tartom vészesnek. Tuning+fesz esetén viszont igen, gázos lehet.
Az elvárásokat a pletykaoldalak generálták. Aki azoknak bedőlt, meg is érdemli. Én nagyjából azt kaptam, amire számítottam, azaz amire józanul számítani lehetett a 4096 shader ismeretében a jelenlegi driverekkel.
Nem tudom, milyen lehet a pumpa, de ha 31dbA üresben, és 32 teljes terhelésen akkor nagyon zajos nem lehet, míg a 42dbA-s ref 980 Ti az szép kis zajterhelés már....
-
Asbee
veterán
Majd 30 fokos szobában mond mennyire lesz jó a vrm hűtés amin megfújáson kívül nem tudsz mit kezdeni. +tuning, esetleg fesz. Érdekes eddig mindig a mániád volt a vrm hűtés, most már nem gond. Látszik nem volt még dolgod sípoló pumpával. A legidegesítőbb dolog. Közel sem olyan zavaró mint egy hangos hűtés. Ja, persze a lényeget kihagytad. A ref 980ti hol üvölt idle? Mert a pumpa csinálja ott is.
Igen nagy elvárások voltak. Nézz már kicsit körül mi ment itt megjelenés előtt meg máshol. Mindenki nagy elvárásokkal és reményekkel várta a kártyát. Sajnos Te nem látsz gondokat, mindenki más igen. Nem hiába nem veszik sokan akik erre vártak. Ez a kártya ahogy be volt harangozva azt nem hozza.
Teljesítményben nem rossz, de ilyen áron összesítve mindent ez így kevés. -
HSM
félisten
Igen, ez a 15% ebben a magasságban szvsz már annyira tökmindegy FHD-n....
1440P-ben, ahova igazából kellenek a lóerők meg már alig 10%.
Már réges régen is írtam erről: [link]. A VRM akkor gond, ha 100 fok környékén dolgozik, ha elektrolit kondenzátorok vannak a közelében. Egy ilyen beburkolt kártyánál a környezetére se sugároz káros hőt.
Szóval bezzeg nem most változott meg a véleményem.
-
lowzor
veterán
Kinek mi a közel 980Ti szint...FullHD-ban 14%-al ellép a Ti (legtöbben FullHD-ra fogják megvenni), 1440p-ben 9%-al. OC-val mégjobban ellép. BF4-ben, GTA V-ben közel 20 FPS-t ráver. A VRM melegedés érdekes módon itt nem akkora gond neked, bezzeg mikor más kártyánál követte el ugyanezt a hibát egy gyártó, akkor kb minden postodban benn volt, ami az adott kártyáról szólt.
-
HSM
félisten
A 100 fokos VRM-el nincs gond, mivel nincs mellette elektrolit kondenzátor, amiket óvni kéne a hőtől.
A vinnyogó pumpával még mindig 32dbA, míg a 980 Ti-re 42-t mért a TPU terhelve, ami azért elég meredek különbség. Nyugodtan elhiheted, a pumpa zaját 3X nyomná el a ref 980 Ti ventilátor süvítése, de az biztos nagyon jó úgy.
A nagy elvárásos dolgokat sem értem, már hónapok óta tudni lehetett, mivel fog kijönni, és azzal is jött ki. Nem látok itt gondokat. -
törölt tag
Itt elvileg újabb/más driverrel teszteltek (nem ismerem az oldalt, vagy hogy mennyire precízek de az AMD logo mint háttérkép nem bíztató
): [link]
Néhány eredmény alacsonyabb felbontásról:
-
Milka 78
nagyúr
Itt a szomszéd Fury-s topickba folyamatosan ezt kapom...ha FHD-ban levert volna minden karit és magasabb felbontáson elfogyott volna a kari akkor dögöljön meg az összes 4k-s felhasználó?
(B)Szaby59(/B) : Azért venném,hogy 2 évig megint ellegyek FHD-ban (és 11 hónapja spórolok rá) a lehető legjobb áron kapjam a legnagyobb teljesítményt.Ezt szegről végről megkaptam a mostani karimtól,de a Fury-t nem érzem akkora durrnak,hogy azt vegyem,főleg hogy a fenti volt vagy 150-be a hűtéssel együtt.180-190-ben nem lenne semmi gondom ezzel a karival.
Különben teljesen lényegtelen...200+-os kategóriában lett volna kereslet egy ilyen kártyára.Kérdem én megkapta ezt a világ?Igen és 980ti-nek hívják és pont.
Hozzáteszem én is inkább várakozó álláspontra álltam és valós DX12-es tesztekre várók,valós DX12-es oprendszerrel. -
TTomax
félisten
válasz
Milka 78 #7334 üzenetére
Ne hidd hogy ezzel csak te vagy így egyedül,csak mondjuk egy angol fórumon nem néznek hülyének ha FHD-ra Fury X-et vagy 980Ti-t akarsz...
(#7337) Milka 78
Ne csodálkozz rajta,a legutóbbi felmérésen már nem is tudom mennyivel,de mindenféle nemzetközi trendeket meghazudtolva jóval több volt a radeon user mint a geforce.Ezt megfűszerezve AMD85-el meg is van amit a fejedhez vágtak. -
törölt tag
válasz
Milka 78 #7334 üzenetére
Én egyiket se venném még... A Fury Air-t érdemes megvárni, illetve az árak alakulását...
W10 elvileg egy hónap, az már nem sok idő, ha akkor sem javulnak a dolgok akkor még mindig ott a Ti.Kár, hogy nincs a Frostbite játékokban rendes benchmark, letesztelhetnék Mantle alatt 1080p-n mert ha úgy gyorsabb akkor jó eséllyel gyorsul majd az új driverrel/W10 alatt...
-
Milka 78
nagyúr
4k?1080p-ben ugyan kapja már el ennyiért a Ref 980ti-t,függetlenül a szokásos,idióta programozó,NV-s játék és hasonló kifogásoktól mentesen,mert ugye ennyiért már a franc sem kíváncsi a kompromisszumokra.
Ha ezt hozta volna a kari akkor függetlenül a fogyasztástól,mindenki öröm mámorba tört volna ki.Erre kaptunk egy hullámzó teljesítményt,ugyan ott gyenge (Asetto,Projekt,stb...)mint a Hawai és lehet,hogy még így is előre lépés az előző szériához,de van egy 980ti amit egyre agresszívabban áraznak.
Csak egy okot mondjon valaki,hogy ne azt vegyem (és az a világ összes játékában,felbontásában megy mint az állat)?Erre azt kapom válaszul,hogy én vagyok a hülye (meg az a pár százezer ember rajtam kívül) az FHD-felbontásommal,meg a 390x is elég (az én karim jelen pillanatban gyorsabb mint az említett)...ja az OC-s 980-ast is meg lehet akasztani ha akarom.
-
TTomax
félisten
-
-
Asbee
veterán
Mi az hogy egyből temetve van? Megint milyen hantázások, dumák mentek? Csodálkozol, hogy nagy elvárások voltak? Nem kell ekkora elvárást teremteni és akkor nincs ez.
A teljesítmény még úgy ahogy elmegy, bár mindenki többre számított. Nincs hdmi 2.0, 100+ fokos vrm, vinnyog a pumpa és árban sem az igazi ráadásul teljesítmény sincs még rendben. Persze tudom, ezek csak negatív hozzáállás általi felnagyítások, amúgy teljesen tökéletes a kártya. Ezért vannak tele a nagy fórumok 980ti-re váltással, akik Furyra vártak... -
HSM
félisten
válasz
#35434496 #7316 üzenetére
De nem lesz.
(#7322) gbors: A Fury nekem teljesen jó lett, nekem maximálisan bejön. A startjáig nagy kár, hogy nem lett kész a fejlesztett driver, de így se rossz, amit letett az asztalra. A DX12-t amúgy a Maxwell megjelenése óta várom, szóval a Fury egy külön történet.
Amúgy elég vicces, hogy egy közel 980 Ti sebességű kártya kb. egyből temetve van....
Szerintem csinálhat bármit az AMD, úgyis fanyalgás lenne a vége.
-
törölt tag
Nem bírom egyszerűen szakadok a röhögéstől!
"AMD finally release the Fury X"[link]
-
Azért azt számold bele, hogy a Kepler most is 10-20%-ot bukik ezen a konfiguráción.
Amúgy jól szórakozom, hogy a Fury-várásról már át is nyergeltünk a DX12 várásra. Fogadjatok el egy tanácsot, Fury-t akkor vegyen valaki, ha a DX11 teljesítménye megfelel. Mert amúgy azzal nincs különösebb gond.
-
rocket
nagyúr
Mar reg levaltottak azt a vezetoseget aki a GCN architekturat engedelyezte gyakorlati megvalositasra.
#7290: R600-hoz az AMD-nek semmi koze nem volt, azt meg kokemenyen az ATi tervezte, raadasul az a csapat aki az R300-at.
Sajnos az a szomoru teny, hogy az ATi hoskorabol alig maradt nehany ember a AMD grafikus reszlegenel, volt aki magatol tavozott, sokat meg kirugtak.
Igazabol normalis vezetes (a mostani elnok mernok!!!! es nem o az elso ilyen, jol remlik aki elotte volt az is mernok volt a cegnel elotte) es toke injekcio kellene az AMD-nek, a kerdes kifog penzt adni?
Arab olajmaffiozok mar adtak, 30%-a az AMD-nek az o kezukben van. -
smkb
őstag
Az adott negyedévben eladottra. De már jó ideje folyamatosan csökken, egy negatíva spirál mentén. Kevés eladott darab, kis profit, kevés pénz fejlesztésre, amitől még versenyképtelenebbek lesznek a termékek... és így tovább. Az AMD már jó ideje belépett ebbe a negatív spirálba, amiből már nem fog tudni kilépni önerőből, mert a cpu piacon is már csak dísznek van jelen kb. Egy cég a profitból él, ha az nincs, akkor semmi sincs. Komolytalanná,súlytalanná válnak. Ne gondold, hogy ha beesnek 20% alá, akkor onnan majd hirtelen kiugranak... nincs olyan termékük, ami ezt lehetővé tenné. Természetesen idővel az eladott darabszámhoz korrelál a használtban lévő.
A legnagyobb probléma viszont az, hogy az NV-nél kényszerűségből olcsóbban árult VGA-ik gyártási költsége még magasabb is, mint a konkurrenciáé, így duplán fáj nekik a csökkenő kereslet.
-
smkb
őstag
Nagyobb az az olló már a képen lévőnél is :
Már a 20%-ot karcolja felülről az AMD, 20% alá beesve irreleváns szereplői lesznek a piacnak. Senki nem fejleszt egy 20% alatti piaci jelenlétű cég termékeire. A jelenlegi termékpalettájuk pedig sajnos tovább löki őket a nulla részesedés felé.Mobil dvga piacon totál versenyképtelenek, onnan mindenhonnan ki fognak kopni. Már a Kepler is jobban illett a notikba a fogyasztása miatt, a Maxwell meg maga lett a K.O.
Pár negyedév és elfogy a készpénzállományuk. Jelen pillanatban 2mrd usd alatt van a piaci értékük. Az NV jelenleg 6 szor többet ér, miközben fele annyi dolgozója van, mint az AMD-nek. Vagyis az 1 főre jutó értéke az NV-nek 10-12 szeres... azért ez valamit jelez...
-
HSM
félisten
Szerintem maga a Fiji-re igaz az állítás. Viszont a jelenlegi AMD-driver, amivel teszteltek, rendszeresen és látványosan visszafogta, főleg FHD-ben. Nem véletlen, hogy már 1440P-ben is sokkal jobban szerepelt, ahol kevésbé limit a driver gyorsasága, 4K-ban pedig simán hozta, amit kell még így is.
Amúgy Abu szvsz a nextgen játékokra értette azt a hsz-t, de elég félreérthető a fogalmazás, ez tény.Azt a 33%-ot nemcsak ABU-tól hallottam, hanem másoktól is.
Amúgy ez a nem játékra készült duma hatalmas kamu. Ha nem játékra készült, nem is értem, minek raktak bele ROP-okat, textúrázókat, geometriai processzorokat, amiknek csak 3D grafikában van bármi jelentőségük.
Azt nagyon is le akarták hozni ide, csak nyilván jobban eladható volt prémium áron a GTX680, ha nem várt senki a nagyobb gamer Keplerre... Dehát ott is biztos csak nekünk játékosoknak akarták a legjobb élményt.(#7302) Casanova*: A lassúcska belső regiszterek.
-
Whysperer
addikt
-
keIdor
titán
Azért olvastam már tőled nem egyszer, hogy így meg úgy fog lassulni.
Ezt a 33%-ot is csak Abu mondta, könyörgöm, ne vegyük már ennyire készpénznek, amit mond. Nem kérdőjelezem meg a tudását, mert tényleg ért ahhoz, amit csinál, de ha a jövőről van szó, eddig nagyon sokszor tévedett. És a fórum 95%-ának ez a véleménye. Pl. ez is csúnyán mellé ment.
Ahhoz képest, hogy a Kepler nem is játékra készült és 3 éves architektúra rohadt jól tartja magát, és várjunk már az ilyen kijelentésekkel, hogy csettintésre majd -33%, csak mert a fórum egyetlen AMD hívője így állítja, és akinek szinte sosem jöttek be eddig a jóslatai...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- MSI GeForce RTX 4080 SUPER GAMING X SLIM 16GB GDDR6X 256bit Videókártya !
- MSI Radeon RX 6400 AERO ITX 4GB GDDR6 64bit Videokártya !
- MSI GeForce RTX 4070 Ti GAMING X SLIM 12GB GDDR6X 192bit Videokártya !
- GIGABYTE GeForce RTX 5060 Ti WINDFORCE OC 16GB GDDR7 128bit Videokártya !
- GIGABYTE Radeon RX 7600 XT Gaming OC 16GB GDDR6 Videokártya !
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Blue Titanium Titán dizájn, Pro teljesítmény 128 GB
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3351
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest