- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
Devid_81 #44096 üzenetére
> Lehet AMD alkot valamit a hatterben amirol eddig nagy a csend
Szerintem csak arról van szó, hogy a Samsungnál gyártott lapkák minősége és/vagy hibasűrűsége javult.
Az Nvidia elég régóta úgy gyártja a lapkákat, hogy viszonylag nagy vágásra hajlandó. (vagy kényszerül) Szerintem ennek az az oka, hogy - ellentétben az AMD-vel - spórolnak a tranzisztorokon és kevés redundanciát/hibatűrést építenek az egységekbe. Így az egyes egységek hibatűrése relatív rossz, hiba esetén sokat kell kikapcsolni, de kisebb helyet foglal.Ha javul a lapka minősége, kevesebb a hiba, akkor lehet új SKU-kat létrehozni ugyanarra a lapkára, ami 5-10%-kal gyorsabb és ennek megfelelően 10-15%-kal drágábban lehet eladni, vagy az új SKU lefelé is tolhatja a termékskálát. Hogy mi történik, azt a piaci viszonyok határozzák meg. Ha valami ellen kell készülni, akkor inkább ez utóbbi történhet.
Az AMD elméletileg készül az RDNA2 lapkákat N6-on kiadni. De nem hiszem, hogy ez jelenleg befolyásolna bármit is. A jelenlegi árakat a bányászati teljesítmény határozza meg. A piaci részesedést pedig az, hogy ki mennyi lapkát tud legyártani. Ebből a szempontból az N6 előrelépést jelenthet az AMD-nek, de nem hiszem, hogy jelen körülmények között ez befolyással bírna az Nvidia piaci pozíciójára. Az, hogy a piaci részesedés ennek hatására 2-3%-ot ide-oda mozog, részletkérdés.
-
Devid_81
félisten
NVIDIA rumored to launch RTX 3090 SUPER, RTX 3070 Ti 16GB and RTX 2060 12GB in January
Ez eleg fura refresh, lehet Intel ellen keszulnek valaszkent?
De a 3090 Super az minek? -
-
válasz
Televan74 #44087 üzenetére
Durva látni, hogy a Ryzen 1 ezekben a tesztekben általában a Haswell szintje alatt van (egyébként 100 MHz deficitje van a többihez képest). Emlékszem, hogy a korai leakekben a Haswell szintjére jelezték előre az IPC-jét.
Vicces látni az FX 8350 procit, hogy a modern játékokban a 60 FPS-t sem tudja (és mindezt 20-25k-ért most a használt piacon). Az viszont meglepett, hogy már a 2600K is kezd kevés lenni 4.2 GHz-en (egy P67/Z68 alaplap egy non-K 2600-ast ezen a sebességen tud hajtani legfeljebb).
-
Televan74
nagyúr
The Evolution of CPU Gaming Performance, AMD vs. Intel
Emlékszem még a jó kis 1600 -ra, teljesítménybe még elmaradt, de már 6/12 -es vol. Így utólag belegondolva , inkább a 2000 -es szériának kellett volna elsőnek kijönni. A javított memória kezeléssel és a picit jobb minimum fps -el. 2600 után megnéztem milyen a 8 magos 2700. Majd jött a 3600 ami már nagyon szépen hasított játékok alatt is. Most egy 3700X van a gépembe, amire most azt mondom hogy mindenre elég. Aztán majd meglátom, hogy a next gen konzol portok hogy hasítanak vele, de 2023 -ig már nem nagyon szeretnék CPU -val foglalkozni. A következő váltás már AM5 lesz, reményeim szerint. De akkor az már komplett csere lesz, monitortól a házon át a tápegységig.
-
Televan74
nagyúr
Renders of Intel Arc Alchemist series
The desktop models supposedly launch in the second quarter of 2022. Még minimum fél év és kiderül mit tud a konkurenciához képest, és a legfontosabb hogy milyen áron.
-
Kolbi_30
őstag
válasz
Petykemano #44084 üzenetére
Hidd el oda magyar nem jut ha román dönti el..
-
Petykemano
veterán
Érdekes. Micsoda kontraszt.
Persze nagyon sok oka lehet, hogy miért ott nyílt meg. De én azért örülnék, ha Magyarországon nyílna ilyen ,vagy akár egy GCP/amazon/azure adatközpont.
Mindenesetre az első ami nekem eszembe jutott, hogy az annyira nincs messze. Abu oda akár önköltségen el is juthat "tanulmányútra". Akár magyarok is dolgozhatnak ott. Ez lehet akár az első lépés is kelet-európai márkaképviselet irányába. Ugye tudjuk, hogy az nvidia marketing-gépezetének erejében benne van az, hogy mindenhová elérnek.
-
Egon
nagyúr
válasz
Petykemano #44078 üzenetére
Hát ez jó...
Eddig se vettem AMD-t, ezek után végképp nem fogok...Remélem a következő hír az lesz, hogy a TMSC nyit egy új gyárat Bulgáriában...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #44078 üzenetére
akkor nincs mit tenni, itt az ideje Intelre vátani.
-
-
na ez egy elég érdekes hír...
A Steam Deck egy AMDAPU, ráadásul nem tudok róla hogy lennének benne tensor magok. és lőn : [Valve Enables Experimental Nvidia DLSS Support For DirectX 12 in Proton]
-
Petykemano
veterán
"AMD will open a new design center in Iași (Romania). The teams there will focus on key design developments for future CPU core architectures and AMD Infinity Fabric."
[link] -
Devid_81
félisten
válasz
KillerKollar #44076 üzenetére
Hulye fejjel rossz szineket neztem a 4K-hoz, amugy eleg rossz ez a fajta grafikon, picit szetvalasztanak egymastol parban a szines csikokat is mar konnyebb lenne rajonni, hogy mi merre, foleg ha beferne keresztben a szines csikok ala a VGA tipusa.
-
Devid_81
félisten
válasz
tisztelturam #44074 üzenetére
Amikor a 2080Ti annyit tud mint a 3080...
-
tisztelturam
aktív tag
[Medieval Dynasty PC Performance Analysis]
4K-ban ez is csak úgy szakít ezerrel
-
-
Televan74
nagyúr
589.90 EUR lista áron a Sapphire Radeon RX 6600 non-XT!
-
válasz
AsakuraDave #44065 üzenetére
Egyetértek, én is így gondolom.
-
AsakuraDave
őstag
Ez olyan játék alatt lenne érdekes ami TAA nélkül egy pixelhalmaz hogy azzal mit csinál. Pl NFS Heat, Marvel Avengers ami most épp fennt van ezek TAA ON mellett iszonyat mosottasak míg TAA OFF mellett nagyon szép lenne minden a fények, textúrák stb de olyan szinten recés/pixeles a kép 1440P-n hogy amúgy meg élvezhetetlen...
-
válasz
tisztelturam #44061 üzenetére
Én fent voltam kipróbáltam, 1440P-n . Jól működik a dolog, de nem látom sok előnyét a TAA val szemben DLSS+ DLAA együtt más játékban lesz érdemes kipróbálni. Nem tudom mennyire terheli le extrán a kártyát amúgy.
csak kicsit sok már hogy DLSS+ DLAA + ha kell Sharpening szűrők, szóval már lassan 480P ből akarnak 4 K-t...
Majd ha lesz pár single cím az jobb lesz tesztelni.
A videó sajnos olyan amilyen, nem adja vissza valóban azt amit kellene. -
Piszmaty76
aktív tag
-
Raymond
titán
válasz
tisztelturam #44061 üzenetére
Annyit lehetett latni hogy csiszolni kell meg a beallitasokon a fejlesztoknek mert a DLSS-nel a kisebb belso felbontas miatt mas beallitas is valtozott ezert peldaul a filterezes a talajon nem olyan jo minosegu, gondolom a LOD level-en kene tekerni egyel feljebb.
-
tisztelturam
aktív tag
-
Devid_81
félisten
Intel Core i9-12900K scores 825 points in CPU-Z built-in benchmark
Nagyon jonnek a leakek.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Devid_81 #44057 üzenetére
ez mondjuk sokat nem mond amig nem ismert, hogy hany szalas workloadnal milyen turbo lesz. erre gondolok:
[link] forras
gyakorlatilag valos korulmenyek kozott tiszta egyszalas turbo nagyon nem lesz, mert menni fog a hatterben jopar program ha nem bench pont vadaszat a cel. 2-3% kulonbseg siman osszejon az eltero turbobol, namost itt kb ennyit latunk.
ami nem erintett, az ahogy jol emlekszem a TR4.
little+bignel lehet jatszani azzal, hogy a benchmark kizarolag a gyors magon/magokon fut es a tobbit kiszervezik a picikre, de az meg az utemezest bonyolitja. meg lennek lepodve, ha az intelnel minden munkafolyamatra osszejonne elsore az optimizacio, mert bonyolult.
-
Devid_81
félisten
-
válasz
Petykemano #44053 üzenetére
Egy ilyen esemeny nem csak a JIT-et vagja kukaba, a Consik ugyan ugy bedoltek.
Igyen fluktuaciora nem tudsz "ellenallo" SC topologiat felhuzni, kiveve ha minden full in-house, meg a teljes raw material supply is es pluszban van egy-ket carrier ceged
Es nem, a tulrendeles perpill nem stock build up miatt van, hanem mert:
- raw es semi-finished shortage van (leadframe, plastic, waffer)
- brutalisan megugrott vegvevoi keresletAmikor hand-to-mouth etetsz egy Global customert 4-5 site-on, 5-10 anyagbol, az kerlek nem safety stock-ra
Csak annyira van valos altalanos hiany a semi iparban, hogy az lett az uj jelszo, "nem baj ha mi nem tudunk szallitani, csak ne mi legyunk az elso aki nem tud"
-
válasz
Petykemano #44051 üzenetére
Attól függ milyen ellátásbeli biztonsági tartalékot akarsz kiépíteni. Most azért rendelnek túl, mert sose tudni mikor lesz újra krach. A covid elején is azzal szívott sok cég, hogy nem volt tartaléka... így most tutira mennek. Az "mindegy" hogy mikorra szállítják, de előbb utól lesz és több lesz, mint a semmi.
Amúgy a high-tech most kvázi elég jó egyensúlyba van a GPU-kat leszámítva... még mindig a körítés az amiből hiány van, a sima egyszerű puritán félvezető alkatrészekből, amiket nem a csúcs tech visz... ilyen 200mm-es waferen termelt "elavult" cuccok. Még az apple is ezzel szív nem az SoC termeléssel. Legalábbis ezt jelentették be, meg erről írnak cikkeket.
Autóiparnak is ezek kellenek, nem a csúcs SoC-k meg CPU-k. -
koko52
nagyúr
válasz
Petykemano #44053 üzenetére
Erre gondoltam én is, csak rosszul fogalmazva. Lényeg, hogy legyen sok, mert mi lesz ha. Csak így hiányt generálunk ami valójában nem is lenne.
-
Petykemano
veterán
válasz
koko52 #44052 üzenetére
"Nem kell, meg ránk rohad, molyok zabálják fel, de LEGYEN NÁLAM!"
Hát én nem erre gondoltam. Nem gondolnám, hogy az ipari tevékenységben a raktározás valamiféle irracionális mohóság lenne. Régen ezt a tevékenységet nagyonis végezték, volt raktár, bevétel, kivétel. Régen ez nyilván természetes volt. Ma már hosszá vagyunk szokva az azonnalisághoz, ezért azt mondjuk, hogy azért volt szükség raktározásra, mert nagy volt a bizonytalansás és rendszertelenség az áruszállításban. Ezt a problémát és az ezzel járó költséget igyekezett megspórolni a JIT - Just in time. Ami egy jóval feszesebb logisztikai rendszer.
Ha minden nap megérkezik a a chipmennyiség a gyártótól az elosztón át, stb, amire aznap szükség van, akkor nekem nem kell raktáraznom.A Covid miatti leállás azt mutatta meg, hogy bár a JIT költséghatékony, de sérülékeny az ilyen eseményekre.
A WC papír esetére lefordítva:
Hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy elmegyünk a boltba és ott lesz megvásárolható WC papír (elérhető áron) Ezért otthon nem halmozunk fel WC papír készleteket, mert bármikor elszaladhatunk a boltba, vagy max annyi kell ami a következő heti bevásárlásig elegendő.Szerintem legalábbis kevesen tartottak otthon 3-4 hétre elegendő lisztet, cukrot, élesztőt, WC papírt olyan eshetősére, ha valami miatt nem tudna eljutni a boltba. Mert miért ne tudna?
Ehhez a tevékenységhez nyilván kell egy nagyobb kamra (egy nagyobb hűtő/hűtőláda) és amúgy is csak áll benne a pénz. Sokkal költséghatékonyabb a raktározást rábízni a boltra.A Covid ebbe a levesbe úgy köpött bele, hogy hirtelen sokakban merült föl az a lehetőség, hogy mi van, ha neki 3-4 hétig be kell karanténban kell tartózkodnia és még futárral sem tud/kíván találkozni?
Tehát én úgy értelmezem ezt a 3-4x-es túlrendelést, hogy a cégek arra igyekezhetnek felkészülni, hogy mi van, ha
- megint beszorul egy hajó a szuezi csatornába
- Taiwanban lezárnak az üzemek
- Kínában lezárnak az üzemek
- Kína lezárja Taiwant
És mondjuk 1-2 hónapra megint felborul az ellátási lánc. -
koko52
nagyúr
válasz
Petykemano #44051 üzenetére
Olyan ez mint a liszt, cukor, élesztő, wc papír. Halmozzuk fel! Nem kell, meg ránk rohad, molyok zabálják fel, de LEGYEN NÁLAM! Szimpla emberi gondolkodás ipari kivitelben.
-
Petykemano
veterán
Chiphiány
MLiD Daniel Nannivel (semiwiki) történtlegutóbbi beszélgetése során fejtegették, mikor lehet vége a chiphiánynak.Ekkor (is) említésre került, hogy a cégek gyakran 3-4x annyi termeket rendelnek, mint amennyiré ténylegesen szükségük van. A kontextus, amiben ezt mondták, úgy hangzott, hogy nagyon nagy a kereslet és ha majd telítődik a piac, felnő a kínálat a kereslethez, akkor majd várható egy fordulat tehát hogy a túltermelésnek, de legalábbis a túlkínálatnak.majd lesz egy lejtője is. (Boom & bust.ciklus)
Ezt az igényekhez népesül 3-4x-es többletrendelést nem igazán értettem. Hiszen chiphiány.van, mi szüksége.van egy cégnek 3-4x annyi chipre, ha az 1x mennyiséget se kapja meg?
Az egészet.egyébként a coviddal és az amiatt akadozó ellátási láncokkal indokolták.Talán arról lehet szó, hogy részteljesítések vannak és ha 3-4x annyit rendelsz, akkor megkapod a.szükséges mennyiséget? Tehénlegelő dilemma?
Vagy arról lehet szó, hogy a covid tényleg felborította az addig óramű pontossággal.működő JIT ellátási rendszereket (Aminek a lényege a raktárkészletezés kiiktatásával történő költségcsökkentés) és a 3-4x-es túltendeles oka éppen a pufferként szolgáló raktárkészletek felhalmozása?
-
AsakuraDave
őstag
8704 -> 8960 ez kb semmi se lesz azért nem egyenesen arányos, hogy minnél több annyival gyorsabb.
Pl egy combos custom vizes 3080 2200+Mhz-en is még elmarad kicsivel egy 3080Ti fix 1935Mhz ellen Superposi pontba és akkor ez a 2.2Ghz játékok X részébe, főleg ami RT stb valszeg crashel
Ha 7nm-en jönne akkor lehet valami "értelme" -
keIdor
titán
Amúgy eddig a kopite GA103-ról is beszélt, most újra eltűnt ez a pletyka, pedig másodjára vette elő, mert először 2020 decembere körül írt róla. (TSMC 7nm, emlékszik rá gondolom mindenki)
Tehát össze-vissza ír sokszor. Nem azt mondom, hogy nem lesz Super, csak ilyen speccel nekem akkor is értelmetlennek tűnik.
Ha jönne egy GA103, akár Samsung 8N-en, akár máson, azt még hihetőbbnek is tartanám. 256bit-tel mehetne a 16GB, lehet tudnának annyit optimalizálni az architektúrán, hogy a GA102 alatt lenne picivel, de mondjuk -30% fogyasztás, olcsóbb gyárthatóság, ennek látnám is értelmét, de ez a mostani pletyka... -
válasz
KillerKollar #44045 üzenetére
azért tételezzük fel, hogy mégis kapnak EOL-t és tételezzük fel hogy számít az MSRP még valamit ( szerintem nem)akkor hogy csinálnám én ha ez a negatív helyzet állna elő?
1 lépésként 3060 Ti EOL , helyette 3060 super.
A 3060 Super 499 MSRP-n hozza teljesítményben 3070/ 3070 ti kártyát, ami szintén 499 $ így 3070 EOL, nevezéktan módosult.
3070 Super hozza a 3070 Ti-t ,és közelit a 3080 hoz -699$. kb olyan gyors mint az eddigi 3080 ,(- 5 %) csak kevesebb ramot kap, azaz a 3080 tulajok megnyugodhatnak marad nekik 5 % előny és plusz 2 GB ram és 700 dolláron most is lesz egy hasonló sebességű kártya, a 3070 Ti mehet EOL ba.
A 3080 Super 12 GB rammal jön 1000-1200 $ MSRP-n és hozza a 3080 Ti kártyát közelít a 3090 hez ,de a 3090 tulajok nyugodtak lesznek mert az ő kártyájuk 24 GB ramos. Jön a 3090 super, marad 1500 dollár és kb 10 % kal gyorsabb lesz mint a 3080 Super vagy az eddigi 3090. -
KillerKollar
őstag
Pont azt írtam, hogy a 3070 Ti tuti nem fog EOL-t kapni, mert nem rég jött ki, Ti Super nem lesz, tehát a Super nem fog 8GB-nál több VRAM-ot kapni. A 3060-nál még kimagyarázták mert az jóval lassabb a 3060 Ti-nél, de a 3070 és a 3070 Ti között alapban van vagy 10% oda beszuszakolni még egy Super szerintem alapban hülyeség (tudom, a 3070 EOL tehát nem oda lesz beszuszakolva de akkor meg 5%-ra lesz a Ti-től így is), ha megdupláznák rajta a VRAM-ot akkor kinyírnák a Ti-t. Szerintem a 12GB-os 3080 Super is ki fogja nyírni a 3080 Ti-t, hacsak nem az is 1000$ fölött lesz árazva, abban az esetben viszont nagy lesz a felháborodás ha EOL lesz a 700$ MSRP-s 3080.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
keIdor #44042 üzenetére
3080-3080Ti ezek közé egy új termék full felesleges lesz. Itt valszeg csak játszanak hogy van X kihozatali arány a chipeknél és akkor már legyen kicsit több cuda egy chip szeletbe a 3080 chip meg megszűnik vagy csak a "rossz" kihizatalubol lehet de azokat meg lehet akkor már lejjebb vágják 3070Ti -nak mert több kijön.
Más logikát nem látok csak hogy probaljak valahogy maximalizalni a chipeket. Kártyát úgy se vesz senki max aki eladja az LHR mentes régebbi kártyáját amiből megvan egy free Ti upgrade. -
válasz
keIdor #44042 üzenetére
a dupla ram nem biztos, lehet ennyi lesz mint előzökön és akkor ugyan ott vagy mint a Turingnál.
A 1660 Super is alig volt gyengébb a Ti nél még is kijött .Ezeknek nem az értelem a lényegük a vásárló felé. Kiárulják az eddigi gyártás során összejött selejt GPU kat+ egy kis marketing.
jön a 3060 104 GPU val és jön a 3070 super 102 GPu val. szemétből kártya lesz , ha van képük akkor ugyan ennyi rammal, ha véletlenül nincs akkor többel..
Akár Az öszes Ti-re rátehetik az EOL státuszt, átveszi a helyét a Super. -
keIdor
titán
Abban igaza van amúgy, hogy a Super gyengébb volt Turingnál, mint a Ti-k. Lásd 2080 Super, 2080Ti, utóbbihoz hozzá se nyúltak, előbbi meg eleve csak 4-es GPU volt.
Az egész Super lineup doesn’t make any sense kategória. 3080S gyengébb a 3080Ti-nél de majdnem dupla rammal de kevesebb sávszéllel? -
válasz
KillerKollar #44037 üzenetére
Nincs ebben a kommentben ilyenről szó, hogy Ti Super, nem értem miért magyarázod itt ezt folyamatosan. Az lesz amit kiadnak. Arról van szól ez a komment, hogy a RAM mennyiség nem biztos kopite leakjében és ezt ő is írta. Ennyi.
ha ezt le akarod írni új kommentbe tedd meg.EOL státuszt meg simán kaphat egy 3070 Ti 8 GB egy 3070 Super 16 GB tal szemben vagy elfér mellett, mint ahogy volt ez az 1660 -Ti-Super szentháromságban.
-
KillerKollar
őstag
A 3070 Ti nem rég jött ki a Ti Super pedig amellett, hogy hülyén hangzik, az NV már az előző generációban megerősítette, hogy ilyen kategória nincs és nem is lesz, a Super a sima és a Ti kártyák közé helyezkedik el. 1 év múlva már jön az RTX 40xx, addig bőven kihúzzák ezek a kártyák, főleg ha ilyen marad a piac mint most, mindent el tudnak adni dupla áron is.
-
I agree with a 3090S, but 3080S will be 20gb g6x, 3070S will be 16gb G6x, 3060S will be 12gb g6, with a new 3050 coming with 6-8gb g6. Anything less will look foolish compared to intel xe, which will have more vram in every stack (16gb in the xx70 class, 12 in the 60 class, etc)"
-
Petykemano
veterán
A fogyasztás kérdés.
Ha MT terhelés alatt (Tehát nem 2 szál, hanem 20+) 2 kismag fogyasztása megegyezik 1 nagy mag (2 szál) fogyasztásával, akkor csak a fizikai helyet nyerték. A Pollack szabály alapján így jönne ki a "matek".
De nyilván azért ez nyilván nem független attól, hogy melyiket mennyire engedik az optimális görbe fölött ketyegni -
Gyuri27
félisten
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano #44030 üzenetére
"Miközben ugyanannyi 1 nagy mag helyén elférő 4 kismag összesen 5000 pontot hoz."
Érdekes fejtegetés.
Amúgy ezért találták ki a kis magokat, mivel hatékonyak, de sajnos sok feladat nem vagy nem jól skálázódik, ezért hasznos, ha van erősebb mag is. A Ryzeneken ez lett nagyon eltalálva, jó a hatékonyság is és ez nem megy túlzottan az egyszálú teljesítmény rovására. Ezért is leszek kíváncsi, értelmes TDP-limit/keretek mellett hogyan fog egymáshoz viszonyulni egy Alder Lake és Veemer.#44031 Gyuri27 : "Elég lesz ha kapni lehet."
Kapni most is lehet kb. bármit. Csak nem olcsón. Eredmény: bányász megveszi, játékos telesírja a topikot. Nem nehéz kitalálni, a gyártó kivel jár jobban. -
koko52
nagyúr
Ez nagyon gáz, hogy így összeolvasztották a két topikot. Akkora katyvasz az egész, hogy
. Most komolyan, vannak témák amik tök egyformák, de van 2-5 topikja. VGA-CPU vs topik miért nem fér bele????
-
Gyuri27
félisten
Hagyjuk már ezeket a senkiket.
Sirás rivás. De a vga-t raklap adják el a bányászoknak és a partnereknek is hagyják.
Ott van a régi gyártástechnológia. Azon nem gyártanak semmit. A 2060-t igérték. Bár azt is dupla áron mint anno.
Ha egy ekkora cég aki a piac 80%-át birtokolja 1-1,5 év alatt nem reagál az szándékos.
Lehet itt mindenre fogni a dolgot. Csak mind hazugság, kamu a dolgok elferditése.
Nézd már meg mennyi hasznot termelt a cég ebben az időszakban.
Na ugye.
Mindezt úgy hogy 10-ből 1 kártya jut a játékosokhoz (lehet annyi se).Ha az intelnek lesz esze és nem a bányászoknak gyártanak majd vga-t elég szép piacot fognak szerezni. És nem is kell olcsón árulják a videókártyáikat (mondjuk nem szokásuk). Elég lesz ha kapni lehet.
Na majd ez a nagyképü banda akkor fog pofára esni. -
Petykemano
veterán
válasz
Devid_81 #44026 üzenetére
11900K: 16211 [link]
Tételezzük fel, hogy az ADL: +20% IPC16211 az HT-gel együtti érték.
+ 20% IPC-vel 19500 lenne. (magonként HT nélkül 1875)a 30k-hoz képest maradék 10e pontot a kismagoknak kellene kiadni. Azaz kb 1250 lehet egy kis mag hozzájárulása.
Az 1875-öt és a 1250-es pont is nyilván úgy értendő, hogy ez nem a maximális teljesítménye a magnak, hanem a MT workload közbeni.
Ettől függetlenül érdekes és tanulságos.A nagy mag 2 szálon ~2500 pontot hoz, ami két kismag teljesítményének felel meg.
Miközben ugyanannyi 1 nagy mag helyén elférő 4 kismag összesen 5000 pontot hoz. -
válasz
KillerKollar #44028 üzenetére
Tehetnének rá nyugodtan GDDR6 ot is, a memorivezerlo mindegyiket kezeli. Értelmetlen egy 4 K képes 2080 Ti(11 GB RAM) folotti kártyára 8 GB ramot tenni. Az. MSRP árba is beleférne, de mi al az nem letezik, hanem sokkal többért mennek a kártyák ez miatt abszolút nevetséges a 8 GB.
Amúgy a 3060ti és a 3070 Ti is nyugodtan kaphat a EOL státuszt,lehet kap is. -
Devid_81
félisten
Intel Core i9-12900K allegedly scores 30K points in Cinebench R23
Most ugye akkor ez a topik ilyen nagyon vegyes mindenes, a cpu hirek is johetnek?
-
Televan74
nagyúr
Are GPU Prices Actually Still Getting Worse? - September 2021 Update - Hardware Unboxed
-
HSM
félisten
válasz
keIdor #44021 üzenetére
"Nem értem hol a probléma."
Nézd meg mennyit fogyaszt így is egy RTX3090, és össze fog állni a kép.Pl. [link].
Így is kazán 300W felett (350W gaming, 450+ W spike), 512 biten elég komoly bajok lennének.
Az pedig, hogy 'jó a bányába' nekik nem feltétlen jó, tessék csak arra megvenni a CMP kártyákat [link] .
-
Raymond
titán
válasz
keIdor #44021 üzenetére
A helyzet az hogy azek a Super kartyak nem azert jonnek mert kell vagy valami konkret gazdasagi okok miatt. Sot, egyszerubb lenne maradni azokkal amik vannak mert az SKU-k csak munkat teremtenek mert be kell valahova passzintani oket a termekskalaba, inentory management amig a regiekbol is vannak a channel-ben stb.
Ez csak szinjatek, azert jonnek hogy a normalitas latszata meglegyen hogy X honappal a bemutatas utan jon az "uj termekskala", mintha a piac teljesen normalisan nezne ki mint a hosidokben.
-
HSM
félisten
válasz
keIdor #44017 üzenetére
Almát a körtével.
Ami 5-10 éve gazdaságosan megvalósítható volt egy adott áron, nem biztos, hogy ma is az. Főleg, hogy a csipgyártás is igencsak drágult, és infláció is szépen volt közben.
Mainstream kártyánál szvsz sosem volt realitás egyébként se az 512 bit se a 384, 256 vagy 192-ből hozták ki eddig, amit lehetett, nem véletlenül. -
keIdor
titán
Ott van alul, hogy capacity, 10GB és 12GB.
HSM: Ilyen kamu MSRP-nél meg 1500€-s áraknál had ne sajnáljam már őket.
GTX-480/580-nál negyed árnál nem volt gond ez.
Szerk.: Bocsánat, az nem is a Fermi volt, hanem a Tesla, tehát a GTX-280/285-nél negyed ekkora áron nem volt probléma az 512bit. -
válasz
keIdor #44009 üzenetére
valószínűleg kiárulják a selejtet az egyik oldalról, a másik oldalról meg jobb lett a kihozatal a gyártáson. Gondolom lesz majd GA 102 vel szerelt 3070Ti/ Super , meg lesz GA2104/ 3060Ti / Super és így növelni tudják az eladási mennyiséget.
Kizártnak tarom ezt a ram mennyiséget, ami pletykálva van a teljesítményről az Ada-nal, [link] ott oda van írva a kommenteknél hogy RAM ról nincs konkrét infó. -
keIdor
titán
Amúgy nem viccelek, de úgy tűnik, hogy a Lovelace-nél is maradnak ezek a ramkapacitások.
Már most beszélik, hogy 384bit lesz az AD102-es megint, GDDR6X-el, ez tudod mit jelent az AD104-nél?
Igen, 8GB-ot, mert maradnak GDDR6X-nél...
Ennyi pénzért lehetne 512bit, nem volna miről beszélni és mehetne rá a 16GB. -
HSM
félisten
válasz
Devid_81 #44004 üzenetére
Azért a különböző TDP limitek még érdekesen megkeverheti ám a dolgokat.
#44007 palfitom : Korábban is "megölte" a Super a megelőző szériát, lásd 2060, 2070. Ebben különösebben nem látok problémát egy frissített termékpaletta esetén.
#44008 b.: Nagyon mást nem tudnak csinálni, 16GB vélhetőleg túl drága, a 12GB meg túl lassú lenne a keskenyebb busz miatt. Ennyi előny úgy tűnik marad a 6800 szériánál.
-
palfitom
félisten
válasz
Devid_81 #44004 üzenetére
A 3060 Su és a 3070 Su "megölné" a 3060Ti-t és a 3070Ti-t, szóval számomra kérdőjeles az újdonságok létjogosultsága. (a 3060Ti és a 3070 között amúgy is elég kicsi a rés, elég vicces lenne még berakni "közéjük" valamit) Bár a 1660 Su is nagyon a 1660Ti nyakára jött ki...
-
Devid_81
félisten
NVIDIA RTX 30 SUPER Specifications might be confusing to customers
Vagany lesz, foleg a 3080 Super es a 3080 Ti kozotti kulonbseg
A legertelmesebb cucc a 3060 Super lenne...ha olcso lenne, de nem lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Le Mans Ultimate
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Autós topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest