Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
FLATRONW
üzenetére
Egyébként én elég szánalmasnak tartom, hogy még mindig FHD 30fps (max) mellett vannak leragadva, hihetetlen gyenge... PS3 ugyan ez volt. Nyilván adott időszak grafikai színvonala mellett, de ez nem magyarázza, hogy "nyomi"-ezer verziós PC konfigurációkon jobban fut minden. Hovatovább mesterséges butításnak tartom. Az a másik kérdés, hogy mind a két gyártó, miért nem ad egy alap, de jó motort adott konzol mellé, hogy ki lehesen használni, legalább azon a szinten, amit tud. Kíváncsi lennék egy játékra kigyúrt intel/ryzenv2-amdvga platformra is. De mivel látszik, hogy nem 6-8 év, hanem 2-4 évre akarják eladogatni a konzolokat is (amig megtehetik), szépen bele fognak kakikálni a továbbiakban is ezekre a dolgokra.
-
#Morcosmedve
veterán
Lyaly.. véletlen sem a bányászat miatt ennyi, nem pedig a szokásos 140-145k körüli ára. Szinte mindet jól lehet hűteni. A minőségről annyit, hogy durván meghajlott MSI 1070-et is láttam már, vadi újat, sértetlen dobozból kivéve.
-
#Morcosmedve
veterán
Az a baj, hogy jo a Guru3D, en is szeretem oket, de nincs minFPS meres, az meg gaz. Ahol van FCAT az jo, vagy valami chart a jatek alatti teljesitmenyrol, de ez csak DX11-ig jo. Szerintem a linkelt, egy jo teszt lett.
Mindegyiktől függetlenül, a 1070-től messze van a 480 sajnos, egy esetleges refresh kevés lesz, az kb. oda lesz jó, ahol most űr van, és egy Polaris refresh esetén belő az nV egy 1060 Ti-t, aztán ennyi volt az AMD próbálkozása előnyszerzésre.
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
Ez vótmá? Érdekes hír.
-
#Morcosmedve
veterán
De valamiért te sem akarsz 2013-on túllépni, ez az amit mond.
Mondjuk az RX480 nem lenne rossz, de még mindig nem az igazi, pláne, hogy van ~2 db normális AIB modell, persze annyiért màr nem akaródzik, mert kicsit rátesznek a vásárlók és elhozzák a 1070-et. Most lehet várni a 2017-et, hátha. Én ezt meguntam, de az is jelzésértékű, hogy gyakorlatilag nem létezik nV szakmai topik (ph!-n). -
#Morcosmedve
veterán
válasz
Petykemano
üzenetére
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
üzenetére
(#22662) schawo: N+1 esetet találhatsz a topikjában és a Goolge/YT segtségével. HBM2 talán már megfelelően lesz implementálva.
De WQHD-ra nem elég, akkor megint csak belefut az ember a hibába
390-em is bőven elszaladt 5-6GB-ig FHD-n, pedig már butítottam a grafon, szóval én abban nem hiszek, hogy elég a 4GB, persze, le lehet még jobban venni a graf. beállításokat, de akkor meg minek az egész (és akkor egy TriX 290X-et használtan meg se említek, hogy mennyivel jobb vétel, egyedül a fogyasztás a hátrány a Polarisokkal szemben).
Első VGA, ami értelmesen elégnek tűnik WQHD-ra az a 980 Ti, de most, hogy itt a 1070, inkább azt veszik/érdemesebb. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
Venyera7
üzenetére
Mért venné meg valaki, ha kapni RX480 8GB-ot, fele fogyasztással? ÉS kb. ugyan ott vannak, ellenben HBM nyűg és a 4 GB, pedig kevés. Árban, pedig már volt 85-90k-ért is az említett chip-ból mind a két jó AIB modell (XFX csúcs és MSI csúcs).
Ez szerintem egy normális árcsökkenés, mert eladhatatlan. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
Laja333
üzenetére
Gyarilag van egy boost range, amit kb. garantalnak (base-t biztosan) pl.: Base:1650 / Boost: 1715. Ehhez képest hűtéstől és chiptől függően eleve fentebb megy a boost 6-8 lépcsőt, ekkor lesz pl. 1820, majd ezek után jön a user OC amivel 2000-2200 közé lehet lőni. Nem igazàn tudom ez miért is lenne 10-15% viszont azt igen, hogy az AMD-nél lefele fog menni a megadott gyari boost ertekrol es ha a user belenyul, akkor jobb esetben tudja azt tartani mindenhol es jon ra az 5-10% orajel emeles. Igaz, nem aranyos a gyorsulas, de igy is boven elmarad.
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Habugi
üzenetére
Nem találtam meg.
Sima a fordításnak tűnik, összegzéssel. 
(#22082) cain69: Szakmai oldal? Igen, akkor nincs több kérdésem (btw. már egy jó ideje van, ahogyan említették).
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Venyera7
üzenetére
Alaphelyzetben, Crimson kapcsolóval fér bele határ esetre a ref 480 8GB a 150W-ba és bizony ehhez 1200 fölé nem igen megy. Az más kérdés, hogy refnél is kitolható, saját szakállra (alaplap csatlakozó).
Custom az más, de a linkelt tesztnél is bőven van adva TDP és fesz is, mind a mellett látható, hogy így is vett le az órajelből. Persze a Furmark irreális és nem is érdemes vele semmit tesztelni, mert könnyen csúnya vége lehet a mókának.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Venyera7
üzenetére
Ne flame-elj!

(#21193) imi123: Fene se tudja, ha igen, akkor is vélhetően FHD-ig.
(#21194) Abu85: ÉN azt mondtam, hogy jó lenne. Deux Ex még csak csak, de az eleve "közel áll" a BF-hez, bár a multiját nem tudom milyen lesz. Viszont a Watch Dogs 2 és a CVI az abszolúte nem lesz érdekes, mivel előbbi bukta volt, utóbbi kis számban játszott és nem csúcs VGA-hoz illő.
(#21195) Keldor papa: Nem volt az rossz és mai napig rengetegen játszanak vele, ezért is lenne talán érdemes betenni. Ref, pedig nVidia-n is egy hulladék, cserében a 780(Ti)-t már levitte a Duna 2 éve.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
huskydog17
üzenetére
Elszaladt kicsit a ló...

-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Menthirist
üzenetére
Ezt a feature-t egy monitorral is tudta a 390, kár volt 1080-at venni, hogy élvezd. Minden esetre, furcsák ezek nekem. Valamiért igazán gondom nem volt egyik oldallal sem.
-
#Morcosmedve
veterán
Igen, mert rosszul görgettem telefonon és összemosódott.. és félre értettem.
Ettől függetlenül mese szintjén kezelem az előnyöket. Nyilván, közelebb hozva jobban lehet programozni a 3 platformra, ez tényleges előny, aztán lesz, ami lesz. nV sem hülye, azt ne felejtsük el.
(#20093) Keldor papa: Mennyire igaz!
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Persze ki lehet kapcsolgatni dolgokat, hogy elég legyen, de a 970 után a 980-on is jobb volt játszani, sajnos elrontották a sávszélt...de aztán ott is állandóan a VRAM végén voltam, pedig nálam mindig min60FPS a cél, tehát így vannak beállítva a játékok, szóval nem a GPU volt a kevés. 980 ti-nél a legjobb az arány szerintem (FHD-n)
Tessék, vígan elmegy 4,5GB-ig, ha úgy van.
Aztán hogy az új API-k alatt mi lesz, kérdéses, nem látjuk azt, pl. a Doom patchnél sem, hogy egetverően változott volna a memóriatörlés.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Ettől sajnos sokkal több játékban kevés, arról nem bészelve, ahol a Fury (X) lenne például.
Mondom, amíg nincs nagyobb VRAM-os kártyád, nem tudom elmagyarázni, látni kell, szinte nem volt az elmúlt 2-3 év AAA játékai kötül olyan, hol ne lett volna kevés, a GTX970 botrány vajon miért derült ki? Mert elfogyott a 3,5 és laggolt a maradék ~4-et beírva... nem értették az emberek.
Elég megnézned pl. az árnyékok/textúrák mikor töltődnek be gyorsabb mozgás alatt.
(#19333) players111: Lehet javaslatokat tenni az új nickemre
De ne itt, az nV offban. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
cyberkind
üzenetére
Milyen jó, hogy már nem olvasom azt a topikot, elején próbálkoztam, de hagyjuk...
az egész, egy vicc.
1070-et nézegettem, de ha lenne se írnék be semmit. Viszont elég sokat rágódok, hogy a Ti ára ha lentebb megy, a VGA-k beállta után, best buy kártya lesz (használtan)... csak a fránya valódi DX12/Vulkan tudás kérdése...RX480 leszerepelt nálam egyelőre, várom a customokat, de nem ilyen nyomi 4+1 fázissal...az árak szintén kérdésesek.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Balazs_
üzenetére
Mindegy, továbbra sem érted az "összehasonlítást".

Hogy miért fejlesztik? Mert nincs igazán más? Miért nincs más? Kérdésekre tudod a választ.

cyber is arra utalt, hogy nagyon jó, de ezt már láttuk (Ashes) kéne implementálni AAA címekben, ebből nem következik, hogy csak XYZ játék. Az viszont igaz, hogy (sajnos, nem sajnos) stratégiával nem igazán foglalkoznak, akár hány (akkor is kevés) ember játszik vele összességében. Mint írtam a tabletekre nyomatják elég rendesen, kényelmesebb, hobbi célra.
Nem akarok én senkivel privátozni, tudnám, hogy te minek írtál ide, ha te viszont igen...többség érti miről beszélünk.

-
#Morcosmedve
veterán
Be lehet fejezni a görcsölést a 1060 árán és specifikációján.
6GB még elég FHD-ra, ez így korrektnek tűnik, GP106-al, custom-al lehet kellemetlen helyzetbe kerül az AMD. Érdekes lesz a felemás 480-as starthoz képest hogy alakulnak a dolgok, kinek mikor lesz customja a piacon, árak, driverek és a tesztek.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Venyera7
üzenetére
Az átlag user eleve elrontotta, mert refet vett.
BTW. "Ők" nem tuningolnak elvileg, tdp limit meg fogja a kártyát és nem fog eleve max orajelen menni (sajnos). VGA Bios csere semmivel sem tobb mint az alaplapi, egy program kell rá, amit az AIB partnerek szoktak is csinálni, most AMD-nek kell nekik küldeni, aztán kiteszik....és kész. Aki már nem az az átlag user és/vagy tuningol, rá fog jönni, ha van update és felteszi.
-
#Morcosmedve
veterán
Customok, normálisan beállt árakkal nem lesznek rosszak, de akkor is (memóriát leszámítva) egy r9 390- GTX980 szinten lesznek, amik FHD-ra már kompromisszumosok. Hitman-ben látott DX12-es szerepléssel és javult driverekkel, a jövőbeni játékokat nézve jó lehet, de ugye megint sok a ha és a jövő.

-
#Morcosmedve
veterán
válasz
korcsi
üzenetére
Ez is. Tele van tearing-el, főleg a házakban-ajtóknál látszik, illetve mikor kijössz, meg pici "görbületek" vannak, aztán meg be be stutteringel. Pedig én "csak" iPad-en néztem, meg se merem nagy monitoron...
Még rengeteg idő van addig mire megjelenik, így javíthatnak a játékon és persze a drivereken is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- sziku69: Szólánc.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
szép. 
De majd azok is kiderülnek ... egyszer...![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mondjuk az RX480 nem lenne rossz, de még mindig nem az igazi, pláne, hogy van ~2 db normális AIB modell, persze annyiért màr nem akaródzik, mert kicsit rátesznek a vásárlók és elhozzák a 1070-et. Most lehet várni a 2017-et, hátha. Én ezt meguntam, de az is jelzésértékű, hogy gyakorlatilag nem létezik nV szakmai topik (ph!-n).

Szubjektiv problémád megint más

390-em is bőven elszaladt 5-6GB-ig FHD-n, pedig már butítottam a grafon, szóval én abban nem hiszek, hogy elég a 4GB, persze, le lehet még jobban venni a graf. beállításokat, de akkor meg minek az egész (és akkor egy TriX 290X-et használtan meg se említek, hogy mennyivel jobb vétel, egyedül a fogyasztás a hátrány a Polarisokkal szemben).
Ez szerintem egy normális árcsökkenés, mert eladhatatlan.
lenne.
Persze én nem azt mondtam, hogy ne stratégiázzon, aki nem szeretne és ne legyen új API-s játékuk, de ezt mint húzó címet ne eröltessék, mert céltalan (Ashes után ráadásul).