- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
tom_tol #39083 üzenetére
Most nem igazán fizettetik ki az IGP-t. Nézd meg a Ryzen 5 2400G-t. Annak az ára lényegében a processzor teljesítményéhez van szabva. Az IGP gyakorlatilag grátisz, jó nyilván nem, de effektíve nem kerül semmibe, mert hasonló teljesítményű négymagos csak Ryzen CPU-t is hasonló áron vehetsz.
Na most a dGPU proci mellé tokozásával már kifizettetik majd a dGPU-t. Az OEM vagy kéri a csomagot, vagy nem tud venni semmit. És akkor ha a dGPU ~200-300 dolláros árát felszámolják, akkor egészen más kérdés már az OEM részéről is, hogy vegyen-e mellé még ~200-300 dollárért egy hasonló teljesítményű VGA-t. Ez valóban nem a csúcskategória lesz, hanem a középszint, de ha Jon Peddie jelentése alapján a piac ~96%-a 300 dollár alatti GPU-t vásárol. Ha innen kirakod a VGA-kat, akkor azok luxusszintre esnek, hiszen annyira kiszeded alóluk a piacot, hogy nem lesz értelme középkategóriás VGA-kat csinálni, vagyis a generációváltások költségeit a high-endben kell kitermelni. Ezt csak úgy lehet, ha annyira megdrágítod a VGA-kat, hogy az a ~3-4%-nyi extrém igényekkel rendelkező user ki tudja fizetni a fejlesztéseket. Ezért is olyan magabiztos az Intel, hogy nagy részesedésre fognak majd szert tenni. Hát persze, ha nem hagynak az OEM-eknek választási lehetőséget, akkor ez nyilván nem nehéz. Persze lehet jönni azzal, hogy így is rendelhetnek VGA-t az OEM-ek, mert nem tart pisztolyt az Intel a fejükhöz, de valójában igen, árazópisztollyal segítik nekik a "jó" döntések meghozatalát. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
tom_tol #39075 üzenetére
Csak úgy tudnak részesedést szerezni, ha árút kapcsolnak. Ennyi az egész. Vagy így csinálják, vagy nem éri meg ebbe invesztálni.
(#39076) Zsébernardo: Nem a TDP a gond. Azzal, hogy a VGA-piac elvesztette a bányát, kapásból egy iszonyatosan durvát drágult. Ahogy elvesztik az OEM-eket, az egész luxusszintre fog kényszerülni. Innentől kezdve a TDP mindegy lesz, mert a VGA-k vételára egészen új szintekre megy majd fel. Oda az Intel is tervezni fog VGA-t, mert naná, hogy megéri 1000-2000 dolláros szintet kiszolgálni, de ettől a tömegpiac nem fogja tudni megfizetni.
Láthatod most is, hogy az AMD sem akar itt versenyezni. Szépen beárazták a Radeon VII-et a 2080-ra. Nekik ez így nagyon jó, és az új generáció sem lesz ám olcsóbb, sőt. A 7 nm-es node az drágább, szóval felfelé fognak menni az árak. Egy területen tudod ezt megfogni, ha a tokozásba rakod a CPU mellé a GPU-t. Ilyenkor a CPU-n meglévő, egyébként jellemzően bődületesen nagy profit elég, és a GPU-t adhatod előállítási költségen.
-
törölt tag
válasz
tom_tol #39075 üzenetére
Ez igy igaz... Képesek lesznek majd időben és minőségben megfelelő alaplapot késziteni egy 300-360W TDP keretbe besorolt integrált GPU-s és 8-12magos proci lapkához? Ez az alaplap és központi egység párositás teljesitmény/ár arányban és fogyasztásban mennyire jó megoldás? Hűtése már megint egy jó kérdés...
-
-
-
HSM
félisten
válasz
tom_tol #29869 üzenetére
Pont ezaz, nem a 24/7 használat a baj. Hanem a 24/7, normális tehrelésnél jóval durvább terhelés, ráadásul a low-cost vagy kevéssé hozzáértő minereknél nem klimatizált helységben, nem kellő szellőzéssel, nem megfeelően kialakított környezetben. Mert amikor az opportunista amatőr bányász egy sima gépházba bepaszíroz három kártyát, és elkezdi 24/7-ben gyilkolni, ott azért elég durva, amit a kártya kap. Ott a legjobb típusok is ropogósra sülnek, mert nincs hova leadni a keletkezett hőt, lehet a hűtés bármilyen jól megtervezett.
Persze, nyilván, a gagyin megtervezett típusok meg méghamarabb kormot fognak, ez nem is vitás. Viszont ott is felmerül a user felelőssége, hogy hozzáértés nélkül megveszi az olcsó, kicentizett kártyát, és a kártya rendeltetésénél jóval durvább terhelésre veti be, és utána csodálkozik, hogy kuka...
-
HSM
félisten
válasz
tom_tol #29630 üzenetére
Egyszerűen eldöntöm, kell-e nekem az ennyiért, és ha nem, veszek mást.
(#29631) Puma K: Mert van párhuzam a kettő között, "nem tudom, feltűnt-e".
Egyszerű, veszek gyengébbet, ahol van árverseny. Pl. RX480-580, teljesen jó termékek, teljesen jól használható teljesítménnyel.(#29632) Yutani:
(#29635) Oliverda: Semmi szükség rá. Egyszerűen nem kell megvenni.
És ha elég sokan nem veszik meg, már indul is lefelé az ár.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
tom_tol #27364 üzenetére
A következő negyedév az már a Q3. A Q2-re vonatkozik a 17%-os növekedés előrejelzése. Ebben a negyedévben startol egyébként a Naples és a Vega 10. Ezekre a fejlesztésekre számos termék épül majd. Egyszerűen arról van szó, hogy a befektetők 17%-os növekedésnél többre számítottak. Persze ez még simán több lehet, mert ez csak előrejelzés.
(#27361) Zsébernardo: Ez hülyeség. A befektetőknek a teljes évre vonatkozóan két AMD termék számít. Az Xbox Scorpio lapkája és a Naples. A többi az töltelék. Az Xbox Scorpio azért kell, mert megint lesz egy zsíros OEM szerződés, amivel 150 dollár körül rendel a Microsoft többmilliós tételben, ami felnyomja a bevételt. A Naples pedig azért lényeges, mert 300 dollár körül gyártható processzorról van szó, és eladják majd 3000-5000 dollárért. Ez a nyereséget szolgáltatja. A Ryzen, a Vega, a rakás tölteléket kb. leszarják a befektetők. Kb. arra jók, mint most az 500-as sorozat, hogy megdobja a notebookra vonatkozó eladásokat. Ugye ezek a termékek papíron még nem léteznek, de már szállítás alatt vannak az OEM-ek felé.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
tom_tol #27350 üzenetére
Semmi köze hozzá. A legtöbb esetben az ilyen nagy változásokat, főleg egy negyedéves beszámoló után a következő negyedévre vonatkozó előrejelzés határozza meg. Az AMD 17%-os növekedést jelzett előre szekvenciálisan, és ezt a befektetők kevésnek tartják. Emiatt esett a részvényár.
A Vega egyébként az AMD idei eredménye szempontjából pont annyira nem lényeges, mint a Ryzen. Ami számít az az Xbox Scorpio és a Naples. Ezek az idei húzótermékek. A többi az töltelék, vagy nagyon az év végén jön. A Scorpio azért lényeges, mert az termeli a bevételt a sok eladás miatt (és ha ez az év végén jön, akkor már nyáron el kell kezdeni szállítani), míg a Naples az egy szervertermék, tehát brutális szokás szerint a nyereség rajta. Illetve nem mellesleg bevezet olyan biztonsági újításokat, amelyekkel x86-os adatközpontokban még nem lehetett találkozni.
-
törölt tag
válasz
tom_tol #27350 üzenetére
inkább a hír miatt ami az 1070re teszi, és nem tudják hogy lesz kis Baby Vega.
Amúgy jaj de hasonlít az a jel a QUAKE CHAMPIONSban az emberek felett a Vegára te úr isteen .. azt tudjátok hogy a Ranger fajjal ingyenes lesz ? -
válasz
tom_tol #27350 üzenetére
Ott az elemzés kivonatban azt írják hogy a csökkenő margin miatt van/lehet... hiába az új Ryzen piacradobása, csökkent a margin. Üzleti körökben ez pedig rossz hír, így akik pozitív eredményekre hajtottak (pl rövid távon spekulálva), azok szvsz most eladták a portfoliót.
-
füles_
őstag
válasz
tom_tol #26967 üzenetére
Az összes eddigi API az elején nehezen indult be, de aztán az idő múlásával kitapasztalják a fejlesztők/programozók az új környezetet.
Én szerintem ezt úgy kell elképzelni mint egy láncot. Az egyik befolyásolja a másikat. Ha a piacvezető a hardver oldalon nem kínál megfelelő támogatást, akkor a szoftverfejlesztőnek sem érdeke implementálni azt amit a piacvezető (esetünkben az nVidia) nem támogat. Az AMD maga 30 százalékos piaci részesedése itt nem sok mindent ér. -
sixpak
nagyúr
válasz
tom_tol #25690 üzenetére
"Kevés a teljesítménye..."
Mondhatnám, hogy teljesen jó kártya volt a 290(X) a maga idejében, de nem mondom, mert még most is nagyon jó.
Én teljesen elégedett voltam vele, mindenre elég volt a teljesítménye, mondjuk akkoriban még nem voltak (illetve kevesebb volt) ilyen szégyenteljes, hulladék PC-s játékok, mint manapság...NMS, Mafia3, hogy csak a legalávalóbbakat említsem...
Nekem Sapphire Tri-X volt, nagyon szerettem, hűvös volt, lehetett húzni is, ha valaki arra gerjedt, szóval frankó volt....de összességében a 7950-et jobban szerettem. -
HSM
félisten
válasz
tom_tol #25683 üzenetére
Én is 7970-ről léptem tovább... Mi baj van a 290-esekkel és a 480-akkal? Szerintem elég jó GPU-k lettek. Igen, a 290-nél nagyon meg kell nézni a hűtést, de ha jót veszel tök oké. Vagy a 390 utódja, azok is szépen mennek. Most meg jön még a Vega is a felsőbb házba.
Igazából a mondanivalóm lényege az akart lenni, hogy ha az AMD fejlesztéseit nem késleltették volna más piaci érdekek ennyi sok évvel, akkor sanszosan sokminden máshogy alakult volna, és a PC-s játékosok számára nyilvánvalóan jobban, mert két monopóliummal kevesebb lett volna évekig. Az "ígérgetések" mögött is sok esetben ez állt, hogy a piac másképp akarta, és emiatt nem pont úgy valósultak meg a dolgok, ahogy megvalósulhattak volna.
Szerintem igencsak nagyon jó és szükséges, hogy legyen egy szereplő, aki fejleszt és innovatív, de tény, hogy ez mindig kockázatokkal jár.
De meg lehet nézni a két cég piaci stratégiáját onnan is, hogy az AMD variálható képfrissítési szabadalmát pl. az Nv piacra dobta kb. 200 dollár/db áron G-sync névvel zárt megoldásként egy évvel a konkurens, ingyenes és szabványos megoldás megjelenése előtt. Szerintem ehhez nem kell kommentár...
-
->Raizen<-
veterán
válasz
tom_tol #25683 üzenetére
Szerintem is csak tengődik meg szűkölködik aki amd-s cuccot használ. Viccet félre téve a vegával oda csaphat a voltának is az amd, a promó videóban ott figyel a poor volta felirat is! Ham ham lesz? De ha majd nem legfeljebb jövünk kárörvendeni miszter hókusz pók uraság. Pacsi.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
tom_tol #6373 üzenetére
Professzionális területen. Az AMD pár negyedéve folyamatosan rekordbevételt ér el a HPC és a munkaállomás piacáról. Nyilván ehhez hozzájárul az, hogy a GCN létezik, és több területen nincs rá alternatíva. Ha te olyan gépet akarsz, ami DP-ben a csúcs, akkor FirePro S9150-et kell venned. Nyilván az is segít ezen, hogy több szabványos rackbe egy Tesla K80-at be sem lehet építeni, mert jóval többet fogyaszt és a rack hűtése miatt a teljesítménye 30%-kal esik.
A Xeon Phi az nem téma manapság. Azért volt felkapott, mert az Intel azt mondta, hogy a meglévő OpenMP kódokat újra lehet fordítani és futnak. Na most ezt elfelejtették azzal kiegészíteni, hogy így viszont nem lesz gyorsulás.
A HPC piacon az NV a Maxwellt érthető okokból nem vezette be, így a Kepler a GCN ellenfele még mindig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen routert?
- Asztalos klub
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Everest / AIDA64 topik
- Medence topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged