- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
wjbhbdux #9895 üzenetére
Az aktuális tervekben egyetlen gyártó sem készít speciálisan Steam Machine PC-t. Alapvetően annyi lesz, hogy lesz pár alapgép és arra telepíthető Windows és SteamOS. A gép ugyanaz, de az előlapi logó eltérő. A legtöbb Steam Machine egyébként továbbra is Windowszal lesz szállítva, mert az MS egy rakás játékra Windows exkluzívitást kötött. Olyan játékokra, mint az új Tomb Raider. Ez azért nem kis tényező.
-
Yllgrim
őstag
válasz
wjbhbdux #9895 üzenetére
Majd ha lesz rendes drivere AMD-nek Linux-ra akkor lesz normalis AMD-s Steam machine is. Most ket iranyban fejlesztik a drivereket, van egy publikus valtozat ami mar a Kernelben van/kerul bele, ez termeszetesen nyitott, fent van minden a neten dokumentalva, Illetve a jatekokhoz specifikusan csinalnak drivereket amik zartak, ez utobbi a szurke zonaban van. Jelenleg Intel es most mar AMD ad open source, dokumentalt anyagot, NV itt sem, mily meglepo
-
Televan74
nagyúr
válasz
Ren Hoek #9892 üzenetére
Kint azért van piaca az összerakott dizájn cuccoknak.Nálunk hiába próbálna meg például Alienware eladni gépet,sokan csak piszkálnák egy bottal,hogy mi ez a drága csoda.Egy összerakott mini gépben jobban el lehet adni a Nano -t,ráadásul talán még egy picit magasabb áron is.
Azt hogy te itt esetleg nem kapsz Magyarországon, azt a kutyát sem érdekli.Nem vagyunk senki számára piac.
-
Ren Hoek
veterán
Nem inkább egy nagyon limitált réteg-luxus termék lesz a Nano? ITX performance gépet nem sokan vesznek azért... A nagyon nagy többség szerintem úgy gondolja, hogy teljesen mindegy mekkora gépe van, ha már asztali. Cserébe legyen brutál teljesítmény, csendes, könnyen szerelhető stb... Én legalábbis semmi előnyét nem látom, hogy az asztal mellett egy kis kocka, vagy egy nagyobb téglatest van, mert a monitort nézem, nem a gépházat
Még mindig nem tudjuk, hogy 175-200 Wattot hogy fog eltessékelni ez a kis hűtés igazán csendesen, úgy hogy tartsa az órajelet végig...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #9888 üzenetére
Mert az OEM-ek vinnék már az ünnepi szezonra. Ahhoz, hogy meglegyen a kínálat novemberben, most rendelik le a készleteket. Ide megy majdnem minden Nano, mert a pici izmos lesz a menő karácsonykor, legalábbis az OEM-ek koncepciója szerint. A Nano pedig a legerősebb apró VGA.
-
TTomax
félisten
-
törölt tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nincs pedig. Szinte mind a piacra megy. Kb. egy tucat kártya van tesztekre globális szinten. Ilyen helyzetben gyakorlatilag az olvasottság dönt, és ebben a TechReport nem olyan jó, mint mások, sőt kifejezetten rosszak. Egész Európába két számjegyű mennyiség érkezik a Nanoból a start hetére. Lesz olyan gyártó, aki csak egyetlen egy kártyát szállít le.
-
rocket
nagyúr
válasz
#85552128 #9885 üzenetére
Megjelenes napjan kb. 15-20 teszt szokott lenni a VGA-krol, kizart dolog, hogy ne lenne nehany tucatnyi kartyajuk amiket kikuldenek.
Mondjuk nem tudom mire szamitanak, a nagy oldalakat nem lehet befolyasolni,hogy 0xAF/4xAF-el teszteljenek es csak 4K-ban, mert igy a legfenyesebb a Nano csillaga.
Minden gyartonak vannak ajanlasai a teszteloknek (beallitasok, jatekok stb.), aztan ezt ki mennyire koveti az mar rajta mulik, az biztos , hogy a tesztekbe 100%-ban partatlannak maradni nem lehet, mert az elso napi tesztekbol lehet a legtobb klikket osszehozni amikbol elnek ezek az oldalak, es akinek nem kuld az AMD vagy az AIB partnerei kartyat az kimarad a jobol, tehat valahol kompromisszumot kell kotni pl. nem tesztelnek a Project Cars-al, de minnel nagyobbnak szamit egy oldal annal kevesebb kompromisszumot kell vallaljanak.
-
törölt tag
Jó, hogy nem szeptember 9-én szólnak nekik.
Kár mert jó teszteket csinálnak és nem csak a szokásos avg. FPS-t mérik mint sok más oldal. Az ok meg mindegy, vagy ennyire kevés a kártya, vagy nem tetszett nekik az utolsó Nanós cikk amiben a kétes benchmark beállításaikat/eredményeiket vitatják és inkább a külső tesztek eredményeinek várására buzdítják az olvasókat (jogosan)... -
rocket
nagyúr
-
Petykemano
veterán
Erre én is kiváncsi lennék. Találgathatok? A cat sorozat eléggé leült, a stonéy ridgeben is a helyét excavator veszi át. Én simán el tudnám képzelni,h zennel pályáztak, senki nem mondta, hogy jelenleg piacon levő termékkel kell pályázni (puma+) ha 14nm, akkor zen. De esélyes lehet az energiatakarékos és olcsóbb 22fdx is gyártásra, akkor szerintem inkább XV.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az nincs megerősítve, hogy ki nyert, de az Imagination, az Intel és az AMD futott versenyt. Valszeg behúzta az AMD. Az Intelnek semmi esélye nem lehetett, mert nem vállaltak egyedi tervezést. Az Imagination valszeg jó esélyekkel indult, de többet érhetett, hogy hasonlítson a dizájn a két nagy konzolra.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez az egész bullshit. Az NV és az AMD rendelkezik keresztlicenc szerződéssel. Még ha le is jár úgyis megújítják. 3D Stacking technikával nem lehet ekkora teljesítményt kihozni. Ha az NV-nek nem lesz Pascalja 2016-ban, akkor az azért lesz, mert zéró tapasztalattal ugrottak neki a HBM2-nek. A Hynix többször is mondta, hogy előbb mindenki a HBM1-et implementálja.
-
imi123
őstag
válasz
Ren Hoek #9872 üzenetére
Sajnos a mai játékoknak már köze nincs a régi lelkes programozók által az adott hardvert minél jobban kihasználó játékokhoz.
A PS4 és XBOXOne is jó példa rá hogy itt a minél előbbi megtérülés és a minél nagyobb haszon a cél.
Nagyon elk@rvult a játékipar.Na ezt a piacot kell kell a hardvereknek kiszolgálni.Itt ha van olyan ötleted amivel jelentősen csökkented a fejlesztési időt akkor sokat kaszálhatsz.A másik lehetőség hogy bekopogtatsz a fejlesztőknél hogy itt egy bőröndnyi ejró,támogasd már a cuccom.
Most a bőrönd dominál. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #9869 üzenetére
Vicces, hogy vannak még akik elhiszik ezeket a 5x-10x, 300% up to, overlockers dream stb... slide-okat, akár NV, akár AMD oldalról
főleg egy távoli jövőben érkező kártyára... Szóval ezen kár összekapnia bárkinek is, vastagon van politikai ígérgetés mindkét oldalról.
Amúgy még az jutott eszembe, hogy örülhetünk, hogy egy haldokló dVGA piacot ennyire fejlesztenek... egyre csökken a kereslet, és erre kijönnek egy méregdrága csíkszélváltással, merőben új arch concepttel, HBM1-2-vel stb... mind mind milliárdos költség. Annak kell örülni egyáltalán, hogy jön valami újdonság néha
-
wjbhbdux
veterán
válasz
jah a csod szelen majd ugyanolyan tempoban fognak fejleszteni mint az nv.. proci topicban is igy almodoznak a Zenrol
-
Levwi
aktív tag
válasz
azt se felejtsd el hogy addigra már sok éves tapasztalata lesz az amd-nek a hbm-el is, nv meg még csak most kóstolgatja ráadásul már egyből a hbm2-vel kezd tapasztalatok nélkül(ha csak nem néz bele a fury chipekbe és ellopja az amd megvalósítását).
-
Loha
veterán
válasz
Malibutomi #9846 üzenetére
Ott van benne a hírben amit linkeltél: 2X the performance per watt
Tehát a következő 250W körüli csúcskártyájuk kb. 2X olyan gyors lesz mint a Titan X, ezt ígérik.Meg persze ott van az is, hogy a 10X hogyan jött ki, és csak egy nagyon specifikus dologra vonatkozik, nem grafikai teljesítményre.
-
válasz
Malibutomi #9860 üzenetére
Ha csak 2X lesz gyorsabb, már azzal is elássák őket, sőt. Remélem azért ilyen szintű vérengzés nem lesz, mert az a verseny utolsó szikráját is megölné ezen a piacon. Nyilván el tudom képzelni az nvidiáról, hogy fel tudná tenni a pontot az i-re, de ha összeomlik a dGPU piac az AMD kiszállása miatt, az nekik se lenne jó. Kell a kontrasztanyag
-
válasz
Malibutomi #9860 üzenetére
Pontosabban eredetileg is a 16-bites teljesítményről volt szó, csak a sajtó ügyes szalagcímeket kreált belőle. Pontosan, ahogy a Mantle esetében. Érdekes megfigyelni, hogy melyik cég hogy kezelte a szituációt, tanulságos.
-
h1mpi
félisten
válasz
De, ha tényleg 10x gyorsabb lesz kutya világ jön az AMd-re
-
imi123
őstag
válasz
Malibutomi #9853 üzenetére
Nem hiszem hogy itt bárki azt írta volna hogy fele akkora az AMD sebessége.
Néha megy itt a trollkodás de a legtöbb embernek volt ATI kártyája.Direkt nem AMD-t írtam.
A Maxwell ahogy HSM írta nagyon jókor lett kiadva.Lehet szidni meg lebutázni de a jelen kor játékainak ez fekszik. A jövő meg... -
UnSkilleD
senior tag
válasz
Malibutomi #9855 üzenetére
itt nem a lassúságról volt szó hanem konkrétan az asyncról
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #9853 üzenetére
Nem tudom,nem vitatkozni akarok,de egy biztos ha egy áron van a Fury X és a Ti akkor a utóbbi mellett több érv szól,ha egy 30-50fonttal alá tudnák árazni a Ti alá akkor sikeres lehetne a kártya,ha lenne belőle elég...
Nézz végig az AMD frissített termékpalettán,ezzel kellene nekik egy évig kihúzni és profitot termelni.Most mond meg öszintén melyik az a vga ami igazán jelentös profitot hozna?Megmondom neked,az amelyik a konzolba megy,mert abból sokat visznek.. ennyi.. és ez a gond... -
Malibutomi
nagyúr
válasz
UnSkilleD #9854 üzenetére
Azert abban igazuk van, hogy nem kell ezt 100%-nak venni. MAjd ha netan van tobb teszt vagy tobb oldalrol megnezik, es tenyleg gebasz van akkor lehet fikazni emiatt az NV-t, de meg ettol sem lesznek a kartyaik lassabbak, mert meg arrebb van hogy sok program kihasznalja az async shadert olyan szinten hogy hatrany legyen belole.
-
UnSkilleD
senior tag
válasz
Ren Hoek #9848 üzenetére
az nv mindent kikukázott a maxwellből a hatékonyság jegyében, azaz ha valamire nem volt 100%ig szükség kidobták, ez eddig rendben is van
és akkor most kiderül hogy nem megy a dx12 egyik fontos újdonsága rajta, micsoda meglepetés
ezen aki meglepődik az nem tudom hol él, szerintetek a semmiből lett ilyen jó fogyasztás/teljesítmény mutatója?
-
Malibutomi
nagyúr
Hat pedig itt igen sokan ugy viselkednek mintha az AMD felet sem tudna DX11 alatt.
Nam hasonlitom azt ami VAN azzal ami LEHET, azt hasonlitom ahogy hozzaalnak emberek a dolgokhoz.
Ajanlom elolvasni ujra a hozzaszolasomat amire valaszoltal...kulonosen kiemelnem a "HA" es a "netan" szavakat. -
HSM
félisten
Ez a VR tudtommal csak annyi, hogy a fejed mozgását követi a kép, tehát nem az egérrel rángatod, hogy merre nézzél, hanem a fejeddel is tudod pozicionálni amit látsz. Ettől még a játék játék marad, szerencsére.
Hogy a látásra hogy hat nem tudom, de szerintem épp elég sz@rok a mai lassúcska monitorok is, meg a sok pici képernyő kütyü... Ez lesz a legkevesebb....
Árban nem biztos, hogy olyan durva lesz, csak két kicsi kijelző meg hozzá a körítés kell, szerintem egy óriási monitort legyártani sokkal-sokkal drágább.(#9842) h1mpi: A jelenlegi elhúzott piacvezetőségét csak annak köszönheti, hogy kihasználták a beragadt 28nm és a szintén jól beragadt DX11 miatti stagnálást a Maxwell-ekkel. Ez nekik pont kapóra jött, hiszen mobil lapkákban is utaztak már egy ideje, így nagyot tudtak vele villantani. Csak ugye, azt nem kötötték az emberek orrára, hogy ennek ára is lehet még....
Az AMD csak azt kalkulálta el a GCN-ekkel, hogy olyan lassan mozdul csak majd előre a piac, mint ahogy láthatjuk. Ezzel az Nv nyert egy durván egy év komoly előnyt a Maxwell-nek. -
imi123
őstag
válasz
Jogos.
Ígérem ha meglesz a Pascal beszámolok.Bár ott tartanánk. -
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #9840 üzenetére
Igen! DX11 alatt az nV több fpst ad a pénzedért,nem irta a másik oldalról senki hogy x@r stb.. a DX12 mesét meg majd akkor fejtsd ki ha lesz hozzá kb 15-20 AAA nativ cim ami profitál is jelentősen az API előnyeiből (aka dx11nél szignifikánsabb gyorsabb szebb) és ott az AMD valóban el is húz... az a baj hogy összehasonlítod azt ami VAN azzal ami LEHET!
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Pont a DX12-vel került napvilágra, hogy az AMD hw-k mennyire rosszul vannak kihasználva DX11 alatt. MGS-ről és P.Carsról, FHD-ban gyengébb Fury-król most ne beszéljünk. Persze szépen hozza fel ezt is AMD, csak startra valahogy sohasem bírják odarakni a dolgokat katonásan.
A második állítás meg egyáltalán nem igaz, mert most már mindenki a nagyobb címeket várja. Abban igaza volt nagyon itt egy kollégának, hogy ha ott tényleg ekkora az eltérés, akkor lehet nyomni a win AMD gombot.
Mindkét gyártónak van hová fejlődnie bőven. NV: kevesebb sumákolás, új architektúra, AMD pedig: pedáns rendben lehozott termékek, startra driverek, kevesebb ígérgetés, és végre nem elcseszett termékstratégia...
(#9847) UnSkilleD: Gondolom te tervezted a csippet és hatalmas tapasztalatod van asyncron motorok fejlesztésében
Sőt Dan Baker vagy az Okszidtől
-
Malibutomi
nagyúr
Az nVidia meg szépen csendesen kiadja azokat a vga-kat, amik által piacvezető lett.
Nvidia Pascal 10X Faster Than Maxwell
Ha csak otszor vagy hetszer lesz gyorsabb akkor majd megigeritek hogy eloadjatok ugyanazt mint a mantle kapcsan?
-
-
válasz
Azért ez nem véletlen annak fényében, hogy DX11 játékból sokszor annyi van, mint DX12-ből. Bár még ez is túlzás, mert utóbbi lényegében 0.
-
h1mpi
félisten
Az nVidia és az AMD között a lényeges különbség valóban az, hogy az AMD folyamatosan "marketing" nyomás alatt tartja a piacot, mindent bereklámoz, hogy ez lesz meg az lesz, ami ilyen-olyan gyors lesz. (ezek rendszerint nem pukkannak akkorát, mint ígérik). Az nVidia meg szépen csendesen kiadja azokat a vga-kat, amik által piacvezető lett.
-
Malibutomi
nagyúr
-
HSM
félisten
Most úgy eléggé nem látom bennük a koncepciót. Elmentek a Maxwell-el a kis fogyasztás irányába, ez egy remek ötlet volt, de amúgy most nem látok náluk ütőkártyát a közeljövőre.
(#9833) imi123: VR, DX12, mindegyik fontos újítás. Nem hiszem, hogy addigra a Fury gyűjtőkhöz kerül.
(#9835) TTomax: Nem írtam ilyet.
(#9836) Ren Hoek: Ha GDDR5-el hozzák ki, az kapásból jelentős hátrány fogyasztásban. Fura lenne a Maxwell-es energiatakarékos vonal után tőlük.
-
válasz
Ren Hoek #9836 üzenetére
Azért, mert egy zs kat. játékból készült szintetikus benchmarkban tudott valamivel jobb fps-t az fury, úgy, hogy világosan elmondták, az az a fajta aszinkron compute implementáció amit használtak éppenérdekesmódon pont nem fekszik az nvidiának? Had ne röhögjek. Ez csak egy gumicsont, semmire se jó.
Majd amikor népszerű AAA játék megjelenéskor lesz ilyen különbség a táblázatban, na akkor talán visszahoz 5%-ot az AMD a 82-ből, hónapok alatt. Mikor is lesz ez?
-
imi123
őstag
válasz
Ren Hoek #9836 üzenetére
Az a baj hogy az AMD mindig zölden szedi le a gyümölcsöt.
Nézd meg a True audiót.Rohadt jó ötlet de mivel csak AMD használja és ott sem minden kártya, a kutya sem támogatja.
Pedig idő lett volna már rá hogy villantsanak vele.A saját maguk által támogatott játékoknál nem tudták elérni hogy bekerüljön.Akkor miről beszélünk... -
Ren Hoek
veterán
válasz
Locutus #9834 üzenetére
Azért ez most tényleg olyan szitu az AMD-nek, hogy csak le kell vennie a gyümölcsöt a fáról. Ezt nehéz elcseszniük. Csak igyekezni kéne még idén kinyomni pár népkártyát is, nem csak rebranded cuccokat. 2017-ig lehet még idejük a HBM2 miatt, de szerintem NV egyszerűen kihozza GDDR5-el a Pascalt 16 nanón, ha nagyon fenyegetve érzik magukat.
NV legrosszabb forgatókönyv szerint lesz egy jó kis egészséges verseny.
-
Ugyan mitől lenne már jó évük?
Még aki jövő évre csodával számol a DX12 játékok terén, az se gondolhatja komolyan, hogy az nvidia addig a babérjain ül. Nagyságrendekkel több pénzük van fejlesztésre, ha a DX12 tényleg elmegy abba az irányba, ami a jóslatok alapján már a DX11-re se igazolódott be, akkor is lesz rá megfelelő architektúrájuk tavaszra. Vagy amikorra éppen kell. Az egész eddigi termékstratégiájuknak ez volt a lényege. Akkor jönnek ki a technológiával, amikor már van ami kihasználja. És a piaci mutatókból ítélve a többség rá is jött arra, hogy kitörölheti a jóslatokkal, ha az aktuálisban mindig jobb az nv.
De persze, vegyen Furyt aki akar. Be kell szépen csomagolni zsírpapírba, elásni, és majd jól jön az 3 év múlva. Hiszen addigra érik be, nemde? Addig meg lehet odakint homokozni. -
h1mpi
félisten
-
törölt tag
Láttátok az új Asus ROG hibryd et ? Nagyon szép, Remélem majd Furyra is jön, illetve jön csak azt remélem az is hibryd lesz. Akkor mehet tovább itt a cerkakardozás
-
füles_
őstag
válasz
UnSkilleD #9821 üzenetére
"AMD Fury series graphics cards are equipped with HBM world's first high-bandwidth memory, and at an earlier time, NVIDIA has stated that this new type of flash to be imported in 2016 for use on "Pascal" new architecture of their own, and the maximum capacity up to 32GB, it is the second generation seem directly.
But in fact, NVIDIA faced with no small trouble.
HBM although the invention is not AMD, but it has and Hynix to jointly study the seven years, in particular leading the development of key 2.5D packaging style, has even applied for a patent on this .
As a result, NVIDIA only two paths to go: To use 2.5D package, it must purchase a license to AMD; you do not want to spend money, you have a true 3D integrated package, but in the current technical conditions, cooling We will be unable to solve the problem.
Interestingly, NVIDIA has changed the previous statement, the HBM import time was postponed to 2017. In other words, NVIDIA next year's full line of products will be AMD's patents are stuck, can only continue to use GDDR5."De ez sejthető is volt hogy nem készülnek el vele időben.
-
daveoff
veterán
Én ha tehetném tuti vennék egy fury x konfigot pluszban a jelenlegi mellé, talán még egy amd procit is bevállalnék mellé, már csak kíváncsiságból, de azért ennyire nem vagyok elborult.
Így, hogy csak egyik lehet, maradtam a 980Ti-nél, jobb a békesség. Nem is okozott csalódást.....eddig, és ez a lényeg.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Yllgrim #9814 üzenetére
Én valahogy úgy merném csak megvenni a VR-t, hogy kibérelném 1 hétre, aztán hosszabb távon milyen eü hatásai vannak. Rókamóka, fejfájás, esetleg szemromlás (bár utóbbi az optika miatt szerintem alaptalan félelem) - de egy áruházba kirakott demo szemüveg 10 perces használata után tuti nem
Mondjuk az álom VGA számomra az lenne, ha bármilyen játék bárhol a legultrább beállítással hozná a 60 FPS-t 1080p-n. Mindez 100 rugó körül
Na majd a 980 Ti, milyen jó kis kártya lesz ennyiért, ha DX12-ben meg se nyikkanna
remélem dugig lesz a piac alig használt Ti-kkel
-
Yllgrim
őstag
Nem biztos az, Riftet nezegettem tegnap, DK2 es eleg fasza a cucc, mire kijon jovore SDK mar 1.0 (iden oktoberre) eszmeletlenul fejlodik a szoftver a mar veglegesitett hardverhez. Az a cucc valami eszmeletlen kiralysag!
Annak aki szeret jatszani az lesz az oltar, nehez lesz lerakni estenkent, en meg a 0.6.0.1-es SDK-val teszteltem, szemuveg nelkul nekem a gyors korbenezes fejfajasos, kiprobalom az uj 0.7-essel, ebben mar van LiquidVR csomag meg specko driver is ha az megszunteti nalam szemuveggel vagy/es anelkul akkor...
Penge cucc, hidd el, ha nem, akkor probald ki
(#9813) imi123: nem gond, mindenre van megoldas
-
TTomax
félisten
Nagyon komoly ellentmondás az,hogy a jövő technikája a Fury,de ugy is mindegy mert jövőre úgy is jön a 14/16nm addig bőven elég...hát bizony addig a Ti is elég ami viszont 1080pben is meg 1440pben is jobban teljesít a FuryXel szemben (ha már 4K-ra egyik sem elég),és még kapni is lehet több fajta megoldásban.
Nincs azzal semmi gond ha valaki Fury X-et vesz,de ugyanannyiért van erősebb kártya akkor nehéz azt megmagyarázni hogy nem márkahúségből teszi.Ezzel megint nincs gond,mert mindenki azt csinál a pénzével amit akar,csak ne próbáljon meg belemagyarázni semmiféle racionalitást,mint ahogy az sem aki most vesz Titan X-et....(#9810) Pepeeeee
VR...ugyan messzebb van mint a DX12... -
törölt tag
válasz
Ren Hoek #9807 üzenetére
Aki kártya vásárláson gondolkozik az biztos nem húzza ki 2017 ig. és a VR miatt sem fogod kihúzni 2017 ig.
Ebből kell választani ami most van meg majd a Fury VR, és a Direct X 12 re is és a VR re is nagyn borúsak az Nvidia kilátásai. Én nagyon nyugtalan lennék ha most ilyen kártyám lenne. -
Yllgrim
őstag
válasz
Ren Hoek #9807 üzenetére
En orulnek ha nem lenne senki atvagva es tudna jatszani a karyajan ameddig jol esik neki. Ha kiderul hogy atvagtak oket akkor majd az uj magyarazatokra leszek kivancsi, miert is a NV meg mindig a csaszar
Volt 290x ami kicsi, volt Ti mert nagy, most meg van az FX mert jo
Erosen morfondirozok egy masodikon, most van is OCUK-ben raktaron...
(#9810) Pepeeeee : En nem aggodnek most ha a Ti-m lenne meg mindig, jo kartya az. Ha viszont kiderulne, hogy megsem olyan acelos DX12 es VR alatt akkor valoszinuleg tetlegessegig is fajulna a dolog, azert megerne elmenni egy NV konferenciara
Na meg akkor meg lehetne Pascal-ig nyomatni a DX11-es jatekokat es nezni ahogy szepen lassan elhalad az ido mellettem, mert a kutya sem venne meg hasznaltan csak apropenzert... Legalabb tuti minden jatekomat kijatszanam ugy jo alaposan
-
imi123
őstag
válasz
Ren Hoek #9807 üzenetére
Ja ja.
Aki egy AMD által szponzorált béta játék benchmarkja alapján cseréli le a Maxwell kártyáját az meg is érdemli.
Most kb ugyanazt tudja mindkét oldal kártyája.Kicsit várni kell amíg a fejlesztők is rákapnak a hőn áhított DX12-re.Majd az idő eldönti.
Csaj jöjjenek azok a DX12 játékok.Remélem ezért van aki még fog is játszani velük és nem csak Benchet futtatja napi 1000 X és posztolja ki hogy neki volt igaza amikor megmondta hogy zöld vagy piros kártya a tuti. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Yllgrim #9806 üzenetére
Ezt a nagy dübörgést egyelőre nem érzem :
2016 folyamán valamikor elindul egy halvány pislákolás. Illetve még nincs lejátszva a Maxwell2 DX12-es Async tudása. Ha nem lesznek komoly HW hiányosságok, csak etetési különbségek, akkor azért nem írnám le ezeket sem. Mert ha AOTS kivérezteti, de 10/9 játék meg simán fut, talán kicsit lassabban, akkor Pascalig bőven kihúzzák a tulajok.
Tiszta képet szerintem a DX12 játékok folyamatos eljövetelével lehet alkotni...
-
Yllgrim
őstag
válasz
Petykemano #9805 üzenetére
Pascal ugy nez ki tolodik 2017, jovore meg mar javaban duborognek a DX12 jatekok.
-
rocket
nagyúr
-
törölt tag
A 380 szerintem jó kártya lett, valamivel többet fogyaszt mint a 960, de az már nem annyira vészes. Ha anno kiadják 4 GB-vel a Tongát simán azt vettem volna amíg nem jön valami jobb széria.
A 390/X-nél maradt a magas fogyasztás, de a +4 GB hoszabb távon megérheti (vagy legalábbis addig amíg nem jön egy 970/980 refresh kis oc-vel és 7/8 GB memóriával)
360 is elég lehet oda ahová szánják, a tudása is jó. A 370/X a leggyengébb láncszem, bár a 950 sem valami jó alternatíva.
Ár/érték arányban a 300-as széria még mindig jobb mint az új HBM-esek.Arra leszek kíváncsi, hogy DX12-ben mennyire zárkóznak fel 1080/1440p-ben, mert ha akkor sem akkor végkép nem értem miért lehet rosszabb teljesítményük alacsonyabb felbontáson.
-
TTomax
félisten
válasz
Yllgrim #9797 üzenetére
Mert az AMD ugye nagyon törte magát a Furyn kivül az egész uj termékpalettával igaz?Tehát mindegyik HBM memóriát kapott ugye?Vagy csak ott is megduplázták as VRAMot?
A VRAM ürítése teljesítménybe kerül,azt hogy mennyibe azon lehet vitatkozni de hogy nincs ingyen az tény.Nem létezik "okosba" megoldom,mert akkor nem jönne a HBM2 se,hiszen minek?4GB elég mindenre... hát nem egészen...UI: Továbbra is 12GB VRAMom van,ha négy GPU-t raknék a gépbe akkor is,és nagyon nyugodt vagyok vele mert a vantól nem kell félni ,attól kell félni ami nincs...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Path of Exile 2
- Farming Simulator 25
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest