- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
imi123
őstag
válasz
Malibutomi #7494 üzenetére
Nekem igazából mindegy is.
Én örülök annak is ha AMD-n jól fut.Mondom ezt úgy hogy most éppen Nvidiám van.
Legyen verseny!
Én csak ezt a nagy számokkal dobálózást nem szeretem.
A nagy elvárásokból általában nagy pofára esés van. -
-
korcsi
veterán
-
daveoff
veterán
API nem ad IHV elonyt. GCN valoban jobb microarch asynchronous computetal, am ez hardware feature. APInak semmi koze hozza. GCN elonye csak a market share.
Ha van async compute előny, az eddig is megvolt, a DX12/Mantle/Vulcan API-nak semmi köze ehhez. Ha lesz olyan játék, ami ezt használja, ott lehet előnye a GCN-nek, nem általános előnyről van szó. Én így értelmezem, amit mond. Szóval az előny az, hogy a konzolokban is GCN van, ha jobban rámennek a fejlesztők, hogy kihasználják a konzolokban lévő hardvert, akkor a PC-s portok jobbak lehetnek AMD-n...
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #7481 üzenetére
Ez a hozzászólása pl üti az async compute-os GCN reményeket.....ha jól értettem...
-
imi123
őstag
válasz
Malibutomi #7481 üzenetére
Ismered személyesen?
-
törölt tag
válasz
sayinpety #7477 üzenetére
"MS nagyon sokat var D3D12tol. 70+ jatek egy ev alatt a terv"
Pasziánsz DX12, Aknakereső DX12, Mahjong DX12, Candy Crush DX12 és hasonlókkal ?
Mert még úgy is necces, hogy meglenne...
Pont a multiplatform címektől nem kell félni, mert annál úgyis az XO gyengécske GPU-ja lesz a szűk keresztmetszet, nem a PC-s bika GPU-k legyen az Maxwell vagy GCN architektúrájú... -
sayinpety
tag
Megint sok felreertes. D3D valtas idoigenye engine prototype kerdese. Jelentos API modositas jelentos engine structure modositast igenyel. D3D10 lassan terjedt, mert draft specification utan indult a munka. D3D12 szerencses API. Az engine prototype lezajlott Mantlelel. Mantle support titkos, am rajtunk kivul 132 studio irt tamogatast. Sokan csak prototype celbol. A D3D12 alapja a Mantle. Vulkan alapja is. Mantle prototype jo D3D12/Vulkan valtasra.
MS nagyon sokat var D3D12tol. 70+ jatek egy ev alatt a terv, am velemenyem szerint nem szamolnak kesesekkel. Engine support alapjan teves szamolni. Szerintem kevesebb D3D12 jatek jon egy ev alatt.API nem ad IHV elonyt. GCN valoban jobb microarch asynchronous computetal, am ez hardware feature. APInak semmi koze hozza. GCN elonye csak a market share. Minden multi-platform next-gen engine design a GCNnek kedvez. Olvasom sok PC market share elemzest, am semmi koze a valosaghoz. Nagyon keves PC-only engine keszul. Sokkal tobb a multi-platform engine. Nem PC market share szamit engine design donteseknel, Xone/PS4/PC market share egyutt szamit. Engine design nem csak technologia kerdes, ma mar uzleti dontes. Kiadok rengeteg penzt fektetnek be. Legkisebb kockazat GCNre tervezni, mert Xone/PS4 elerheto lesz 6-7 evig. PC formalhato piac majd a user alkalmazkodik.
-
válasz
Malibutomi #7471 üzenetére
Ez elméletben igaz, de ehhez erre designolt motor kell.
-
MastR
tag
Érdemes belenézni ebbe a videóba szerintem vicces és a Rift sem rossz
Sosem éreztem még ILYEN SEBESSÉGET! | Project CARS Oculus Rift Gameplay -
Malibutomi
nagyúr
Ha lesznek olyanok amik hasznaljak az async computot, akkor lehet jelentos gyorsulas szerintem, az effektek nem izgatnak, de a soros vs parhuzamos feldolgozas ertelemszeruen jo dolog lenne.
-
Egon
nagyúr
És azt se felejtsük el, hogy mindig ki vannak emelve bizonyos effektek, illetve képalkotási részletek, hogy azok mekkorát gyorsulnak majd a DX12-vel, de összességében érdekes módon nincs vizsgálva a kérdés. Hiába gyorsul valami mondjuk a tízszeresére, ha az a képalkotás folyamatából mindössze 10%-ért felel (időben), akkor a teljes folyamat gyorsulása (ebből eredően) csak 10% körüli lesz...
Tisztára mint a Mante esetében: Abu először bedobta, hogy valami részfolyamat (már nem emlékszem pontosan) 8-10-szer gyorsabb lesz, aztán jött az up to 40 (vagy 45?) %, aztán a gyakorlatban meg kiderült, hogy csak speciális esetekben (pl. gyenge CPU) éri el/közelíti meg ezt az értéket ...
A másik nagy kérdés a terjedés sebessége. Érdekes, hogy míg a Mantle esetében azzal védekeznek a vörös oldal hívei, amikor megemlítésre kerül, hogy viszonylag kevés játékban támogatott az API, hogy több év egy AAA kategóriás játék elkészítése, addig a DX12 esetében valahogy jóval optimistábbnak tűnnek: fél éven belül is játék-hegyeket vízionálnak...Jah, és ne feledjük megemlíteni az új mantrát: Oculus Rift. Még kb. fél év a megjelenéséig (ha jól rémlik, 2016 első negyedévére van ígérve, tehát akár háromnegyed év is lehet belőle). Arra mikor lesznek játékok (negy 1-2 darab, hanem kvázi tömegesen)?!?
-
kovsol
titán
Egyébként meg kint vannak az új konzolok most már 1,5 éve és még mindig azt mondják nincs maximálisan kihasználva a hardver. Innentől fogva ha a fix hardverre ennyi időbe telik az optimalizálás megtanulása, akkor ki fog majd szenvedni az évente jövő új PC-s kártyákkal? Meg mindenki szidja az NV-t a GW miatt, de azt se kötelező használni nemde? Na most ha nem írnak maguknak saját effekteket a programozók, akkor el tudjátok képzelni, hogy most majd teljes mélyreható hardverre optimalizált játékokat kapunk? Én egy pici esélyt se látok.
Persze lesz majd javulás a DX12-vel, de én a becslések esetén a minimum értékekre számítók, nem a maxra. -
imi123
őstag
válasz
daveoff #7463 üzenetére
Nem is tudom hogy képzelik sokan hogy 25% kisebbségnek fognak kedvezni.
Ha jobb is az AMD akkor is az Nvidia és a gyengus konzolok lesznek ami meghatározzák a jövőt.
Itt a nagy gond hogy a "nextgenek" eléggé vissza fogják a Pc-t is.
Lehet álmodozni,de egyre többen éberednek fel. -
daveoff
veterán
Na ezért nem bízok abban, hogy a DX12 akkora áttörést hoz GCN-el, mint amit jósoltok. BF4-ben, ahol az AMD kártyáknak Mantle kellett, hogy kielégítő teljesítményt nyújtsanak, ott az NV kártyák még DX11 alatt is lényegesen gyorsabbak tudnak lenni. DX12 hoz egy 5-15%-os gyorsulást, mindkét oldalnak, meg pár új effektet talán, aztán ennyi.
-
Az ilyen legendákat, mint az óriási sávszélesség igény, fenntartásokkal kezelem. Biztos lehet olyan motort is csinálni, csak nem lesz jellemző. Ugyanezért a Maxwell gyengébb felszereltségének sincs egyelőre akkora jelentősége.
Még 1x: a fullHD sebességromlás egy részéért a DX11/CPU-limit felel, de ezt nem lehet általánosítani. Ez a trend a 6970 óta megvan, nyilván a Fury sem más.
-
törölt tag
Lehet posztolni ahogy dédelgetitek a VGA-itokat: [link]
Roy Taylor - Corporate Vice President Alliances at AMD:
-
HSM
félisten
Az aszinkron compute-nál nemcsak a kihasználatlan erőforrások miatt, hanem a lényegesen nagyobb memória sávszélesség miatt is. Sose feledkezz meg arról, hogy a számolókat folyamatsan etetni kell adattal. Valamint az is érdekes, amit Abu írt nemrég, hogy a Maxwell-nél nem futhat akármikor aszinkron a kód, csak bizonyos állapotokban, míg a GCN-en nincs ilyen megkötés.
A kérdőjelről csak annyit, szerintem nem ROP/CU-ok miatt jön fel magasab felbontásban a Fury, hanem azért, mert ott a driver kevésbé limitáló tényező.
Pl. BF4-ben van egy érdekes tapasztalatom, a Shanghai térképen, miután leomlik a központi toronyház, tele lesz a levegő is törmelékkel. Na, az pl. elég látványosan betett az AMD driverének maxgrafikán DX alatt, míg ugyanott Mantle-ben csak úgy hányta ki magából a pixeleket, mintha mi sem történt volna...
Ilyen: [link]. Bár a grafika eléggé nullára van állítva, a lényeg látszik, mindenféle darabkák, füst, romok... Érdekes, hogy a beszámolók alapján az Nv kártyákkal ott korántsem volt ilyen rossz a helyzet azon a helyen.
Persze, azt tegyük hozzá, ez bő fél éve történt, az akkori driverekkel a 290-emen. A proci egy i5 volt, 4,4Ghz-en. -
Hatalmas mellényúlás, leginkább... Ne magyarázzuk már a vadász és a vad alá/fölérendeltségi viszonyát
1920x1080: van, ahol a dx11 miatt lassabb, van, ahol nem. Ebből csak az látszik, hogy ahol a pixel delivery kevésbé jelentős faktor, ott gyorsabb a Maxwell. A felbontás növelésével több szerep jut az okosabb ROPoknal, ill. talán a szorosabban integrált CU/ROP párosoknak.
Ez mondjuk rögtön feltesz egy kérdőjelet a GCN DX12es felsőbrendűsége mellé...Aszinkron compute: ebből biztosan többet fog profitálni az AMD, egyszerűen azért, mert több a kihasználatlan ALU erőforrás. Aztán persze majd kiderül, hogy ez mennyit számít majd az összképben.
-
bombibmw
veterán
Bírom az itt kommentelő hittérítőket.
Nagyon jó lett a Fury,csak majd DX12-ben fogja megmutatni az igazi tudását.
Az még messze van.
Miért nem hoztak ki olyan kártyát,ami DX11-ben veri le az éppen aktuális csúcs Nvidia kártyákat és javítottak kicsit az eladásaikon?
Mire megjön a DX12 és hozzá a játékok,addigra az AMD csődbe fog menni.
Jövőre újabb kártyák fognak kijönni és nem valószínű,hogy a Fury lesz a leggyorsabb.
Az AMD mindig le van maradva egy lépéssel(vagy inkább kettővel).
Nem a jövőre kéne kártyát csinálni,hanem a jelenre. -
törölt tag
válasz
Laja333 #7445 üzenetére
Pont ma jelent meg egy cikk TPU-n, ahol hasonló elven tárgyalják az "esetet":
AMD Didn't Get the R9 Fury X Wrong, but NVIDIA Got its GTX 980 Ti RightHa nem késnek ennyit a HBM-mel (vagy kiadják GDDR5-tel év végén...) és a TX előtt jelenik meg akkor azért másképp álltunk volna hozzá
Bár továbbra is azt gondolom, hogy az 1080/1440-es felbontásokkal valamit csinálni kell, nagyon sok helyen a sima 980 közelében van -
Laja333
őstag
válasz
rambustibi #7423 üzenetére
Nem a Fiji nem sikerült jól, hanem a 980ti/TX lett piszok jó. Egy megvágott árral egész jó kártya lenne a Fiji.
-
törölt tag
De magukhoz képest az, +60% sávszél a 290X-hez képest és megkapta a DCC-t ami eleve jobban takarékoskodik vele, a 290X is csak minimálisan gyorsult memória tuninggal.
OC vége felé már a legtöbb chip alig gyorsul, még a Maxwellnél is csak elenyésző a különbség mondjuk 1465 és 1506 között. -
TTomax
félisten
-
lowzor
veterán
válasz
Malibutomi #7424 üzenetére
Az 50-100 mhz-es alapfeszes tuningolhatóságáról ítélve jó, ha agyonfeszelve 1250, jó esetben 1300mhz elérhető lesz (már ha bírja majd a VRM). A Ti eközben kényelmesen agyonveri majd alapfeszen.
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #7424 üzenetére
Nem mintha a Ti/TXeken fel lenne oldva a fesz,söt bármelyik maxwellen... amúgy meg ugyanilyen proci mellett 20K GS-t kapnak a Ti-k [link]
-
odorgg
addikt
FX lehúzza a Physics score-t, azért ilyen gyenge a végeredmény. Graphics score az érdekes.
Hasonló Graphics score-hoz, olyan 1400-1500Mhz környékén kéne mennie egy 290x-nek.(#7425) players111
FX-el Dmarkozni nemár....
Szerintem 1300 környékén mennek ezek is majd dmarkra, ha kapnak egy kis + feszt. No meg várjuk meg a DX12-es Dmarkot!
-
törölt tag
válasz
rambustibi #7423 üzenetére
Fury x Gs 16500p
Titan x 20400p
Nincs több kèrdèsem. -
-
-Solt-
veterán
válasz
#16729600 #7411 üzenetére
De, messze túl lépi... főleg a stílust, troll faktort tekintve!
Tekintélyelvűségről meg kár beszélni, mert a találgatós topikban semmilyen titulusa nincs, az utóbbi pár napban pedig ott durvább volt a helyzet mint itt.
Egyébként nem tudom más, hogy van ezzel, de én például magasról teszek arra, hogy kinek mi a titulusa, emiatt nem fogok másképpen állni hozzá!
-
törölt tag
3dmark fire strike 1100MHz-n a Fury X [link]
-
törölt tag
Én például nem emlékszem olyanra, hogy mondjuk gbors kritikus kijelentéséből flém alakult volna ki.
Fogalmaz ő sokszor keményen,egyáltalán nem lépi túl az itteni kritikák többsége azt a korrektségi szintet,amit képvisel.Csak hát a tekintélyelvűség ugyebár,egy topik gazda/ szakértőnek adott válaszaitokban nagyságrendileg több a nyili-nyali smiley, mint egy sima fórumtagnak.Szóval ez nem a legjobb példa volt
-
Asbee
veterán
Fölösleges magyarázkodni. Nem egyszer megmondtad és mondod is, hogy ezek semmit nem fognak érni, eldobható vga, el kell dobni és stb. Legalább ezt vállalnád fel. És akkor mi van ha a 970 és 980-ra írtad? Azoknak nincsen ellenfele? Na pont ezekről a mindent megmagyarázásokról beszéltem. Nem lenne állandóan felfújva minden ha el tudnál dolgokat fogadni elfogultság nélkül. Ami sajnos lehetetlen.
E-mellé a 2 hsz mellé még 200-at fel lehetne sorolni amiben ezeket írod.
-
HSM
félisten
No, akkor először is tisztázzuk, mit "hangoztatok". Összesen két hozzászólásomban írtam bármiféle csipszes hasonlatot. Itt az egyik hozzászólásom: [link], ez meg a másik: [link].
Szóval nem azt írtam, hogy el kell dobni, mint a csipszes zacskót, hanem, hogy: "Az Nv majd röhög a markába, mikor veheted meg majd a Pascalt jövőre, de azt nem látom, Te miért jársz jól azzal, hogy pár zacskó csipszet fog érni a kártyád az új játékokban a mostani árához/teljesítményéhez képest."
A második hozzászólásomban ráadásul csak a 970/980-ra írtam, amit, azoknak nagyjából 256GB/s a max, amit bír a memóriájuk.
-
-Solt-
veterán
A probléma fő forrása ahogy én látom, hogy sokszor kijelentő módban értelmezitek Abu feltételes módban írt cikkeit, plusz sokan 1-1 ilyen bejelentés, cikk után már "másnap" várják a legoptimálisabb forgatókönyvet, általánosságban levetítve. A Mantle erre tökéletes példa.
Sokszor pedig nem a kritika tartalmával van a gond, hanem a minőségével, milyenségével. Én például nem emlékszem olyanra, hogy mondjuk gbors kritikus kijelentéséből flém alakult volna ki.
Az értelmes, alátámasztott, kulturáltan tálalt negatív kritikával szerintem senkinek nem lenne problémája pro és kontra egyaránt.
-
-Solt-
veterán
válasz
Milka 78 #7401 üzenetére
Ilyen példái szerintem mindenkinek vannak...
A csalódottsággal nem vagy egyedül, egy picivel én is többet vártam, nem csak teljesítményben, de körítésben is. Ennyi idő után azt vártam, hogy VRM hőfok, zörgés, sípolás sztorik nem lesznek, mert ezek túl nagystílű "engedmények", az ilyenre azonnal ugranak a tesztoldalak, júzerek még akkor is, ha ezek nagy része szerintem fel van fújva.
Ha pedig elfogultság nélkül átlapozod a két topik utóbbi pár napos termését, szerintem a kárörvendés szó hamarabb fog eszedbe jutni mint a csalódottság. Az egésznek egy ilyen hullagyalázás íze van, holott ennyire azért szerencsére nem gyászos a helyzet!
-
HSM
félisten
válasz
Milka 78 #7404 üzenetére
Miért kérjek bocsánatot, ma is butának tartom azt a csipet.
Ettől még DX11 alatt lehet gyors.
Sőt, a jó fogyasztása is döntően ennek köszönhető, hogy nem tettek bele semmi okosat, amire ma nincs szükség.
Sosem vontam kétségbe a Maxwell DX11 sebességét és kedvező fogyasztását.Majd akkor kérek bocsánatot, ha a valóban DX12-re fejlesztett, szabványt kihasználó játékokban is gyorsabb marad a Maxwell a konkurenseinél, azaz a 980 Ti a Fury X-nél, a 980 pedig a 290X-nél.
-
Milka 78
nagyúr
Akkor megragadnám az alaklmat,hogy minden 980ti/X-es kollégától elnézést kérjek,hogy lebutáztam a Maxwellt,mert lehet hogy autista vga,de ezzel a fél ésszel is gyorsabb a konkurens gyártó összes karijánál (holott volt itt rendesen alázásról szó).
Látod én megtettem és megteszem megint ha a Fury x gyorsul úgy hogy minden egyes játékban hozni fogja legalább egy 980ti teljesítményét -
Asbee
veterán
Ja majd még a végén annak kell bocsánatot kérnie, aki kételkedik az AMD-ben?
Azért voltak itt az évek során olyan kijelentések, amik közel sem lettek úgy. Azok mindig el vannak felejtve valahogy. Az amd is valahogy ilyen.
Azért szerintem azt el lehet ismerni, jogosan állhat valaki negatívan az amd felé az ígérgetésekkel szemben. A lehetőség mindig náluk van de sosem élnek vele. Lehet most lesz egy nagy lehetőség ami csak össze jön de pont ezért kételkedünk benne, mert valami mindig el van cseszve.
Abban is van valamennyi realitás, hogy lehet hogy ellépnek ezek a kártyák (amd) DX12 alatt, de lesz ere válasz. Ennek ellenére nem lehet ezekről reálisan beszélni, mert vagy minden napra jut egy amd mese amit Abu akar megetetni, vagy azt kell olvasni, hogy az NV karikat úgyis el lehet dobni.
Lassan negatívat nem lehet írni, egy újonnan megjelenő amd zászlóshajóra, mert az mind felnagyolás, tökéletes úgy ahogy van. Ne ezek amik kicsik unalmasak már és ezekből indulnak ki az értelmetlen viták... -
HSM
félisten
Igen, szerencsére vannak értelmes arcok, különben már rég nem is írnék ide egy sort se.
De a bocsánatkérés, vagy a hibák beismerése utólag nem szokott menni. Ha tudnád, hányszor voltam bolondnak kikiáltva, mióta itt fórumozok, és talán egy kezem is meg tudnám számolni, hányan kértek bocsánatot, vagy csak ismerték el, hogy hejj, haver, neked volt igazad.
A fórum már csak egy ilyen hely.... -
Milka 78
nagyúr
Hidd el,hogy mea culpa,trikó tépés és öröm könnyek közt fogunk berohanni ide (én már vezekeltem a Titan X-es kollégáknál).Nem szégyen beismerni a tévedést...jól esett volna nekem is amikor le lettem hülyézve,hogy az FX a jövő és mekkora dilettáns vagyok,hogy 2x is 4 magos i5-öst vettem amit dobhatok ki,mert ugye az elavult...csak ugye a jövő az nem jött el vagy már el is ment...én meg csak tolom tolom az i5-el koppig kihajtva az agyon oc-zett karimat ahol az FX már rég köhög.Rohadtul jól eset volna nekem is egy bocsánat kérés!
Hozzá teszem neki is nekem is szándékunkba állt Fury X-et venni,(hála istennek) nem pénzügyi akadájai vannak a vásárlásnak.
El hiheted nem szeretne senki egypólusú világot ahol nincs konkurencia.Ne legyen úgy beállítva,hogy a káröröm beszél belőlünk,inkább a csalódottság.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos fejegységek
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Képregény topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- BestBuy topik
- Battlefield 6
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15AHP9 15 FHD notebook - R7 8845HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest