Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Solt-
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Laja beelőzött...
(#11407) gbors: Ez már nézőpont kérdése szerintem!
Legkisebbként elérni azt, hogy abba az irányba menjenek a dolgok ami nekik jó, szerintem több mint katalizátor még akkor is, ha ehhez azért szerencse is kellett. De abban egyetértek, hogy az igazi fokmérő majd a kasszánál lesz.(#11408) Egon: A kommented volt olyan mint a példám, sajnálom, hogy nem tűnik fel.
-
-Solt-
veterán
Emlékeim szerint a fejlesztési költsége minimális volt, ha ebből indulunk ki, akkor már jelenleg is eléggé jól állnak vele szerintem,
- Pár játékban igencsak jól jött a júzereknek.
- Szorosabb kapcsolat nagyobb stúdiókkal.
- A DX12 érkezését jelentősen befolyásolta, így elérte, hogy abba az irányba menjenek a dolgok, ahol az AMD önmagához képest jobban szerepel.És akkor ott van még a Vulkan és a LiquidVR... utóbbiban az eddigiek alapján van potenciál.
A jelentős extra teljesítményt szerintem konkrétan nem fogjuk látni, mert azt majd "elköltik" a fejlesztők másra. (látvány, ai, akármi) Max pár játék lesz ami jelenleg szarul megy, és DX12 után javul a teljesítménye. Pl PCars, vagy mi a neve!

-
-Solt-
veterán
válasz
Locutus
üzenetére
Nem fenntartással kell kezelni, hanem a helyén. Azt kell megérteni, hogy azok a cikkek az akkor rendelkezésekre álló információk alapján születnek, és nyilván nem tudják számításba venni azt, hogy adott eseményre, jelenségre a többi piaci szereplő milyen választ ad. Ezeket a cikkeket jóslatként kezelni szerintem júzer error. Később számon kérni, hogy "ha-ha" nem is úgy lett, meg kifejezetten ellenszenves. Utólag okosnak lenni a legkönnyebb... Senki nem tart vissza senkit attól, hogy akár logout cikk formájában megírja az ellenvéleményét már akkor, ami aztán később számon kérhető rajta.
A piaci olló meg nem azért nyílik, mert az AMD "jóslatai" nem jöttek be, hanem azért, mert volt pár hibás gyakorlati húzásuk, illetve kötve van a kezük a GCN-l, amire aztán az NV zseniálisan reagált. Tudták nagyon jól, hogy a GCN fogyasztása érdemben nem csökkenthető ezen a csíkszélességen, viszont a jelenlegi korlátok miatt a tudását sem lehet kihasználni rendesen. Erre kijöttek egy olyan termékkel, ami a jelenlegi keretek közt kitűnően szerepel, ráadásul kurva jól fogyaszt. Innentől kezdve meg az egész egy öngerjesztő folyamat, amit egyre nehezebb lesz megfordítani.
A Mantle nem a felhasználóknak készült, nem az volt az elsődleges célja, hogy a júzerek közt sikersztori legyen, de ezt már szerintem párszor átrágtuk, nem akarom előröl kezdeni. A lényeg, hogy ha minden sztorijuk így alakulna a jövőben, akkor sok gondjuk nem lesz szerintem.
Abban egyetértek, hogy az AMD a jelennel hadilábon áll, de ez főleg az árazásnak köszönhető. Semmi gond nem lenne az eladásokkal, ha az áraik nem szálltak volna el. Én is csak azért vettem a 980Ti-t, mert olcsóbb is és gyorsabb is a Fury X-nél ott ahol én használom. Ha a teljesítménykülönbségek jelentkeznének az árazásban, akkor valamelyik Fury-t vettem volna. Sőt, a 390X is érdekelt volna, de ott tartunk, hogy egy használható darab majdnem annyiba kerül mint egy custom 980, ami azért alapból ad neki vagy 15%-t, és még jobban is fogyaszt. Amíg ilyen anomáliák vannak, addig nem fognak az eladások nőni, de ennek szerintem semmi köze a technológiai kérdésekhez.
Azt kéne megérteniük, hogy a jövőbeli vélt vagy valós technológiai előnyöket csak akkor lehet eladni, ha a jelen követelményeiben is versenyképesek. A jelenlegi divat a teljesítmény / fogyasztás arány. Ha ott szarul állnak, akkor adott terméket úgy kell árazni, hogy felkeltse az érdeklődést, és amikor versenyképes az ára, akkor lehet hivatkozni arra, hogy és még pluszban majd erre meg arra is jobb lesz.
Ilyen helyzetben a bevétel kiesés garantált, mert vagy kisebb haszonnal kell adni, vagy jóval kevesebb fogy belőle, viszont szerintem még mindig jobb tárgyalási alap ha az eladások jók, mert nem mindegy, hogy milyen piaci részesedéssel ülnek le 1-1 asztalhoz. Itt az alapján amit innen kívülről meg lehet ítélni, hibát követtek el.
-
-Solt-
veterán
válasz
Locutus
üzenetére
Én nem látom a heccelést a PH-s cikkekben... rendre feltételes módban íródnak, és az akkor rendelkezésre álló információk alapján vonnak le következtetéseket. Tény, hogy Abu cikkeiből érződik az AMD szimpátia, de aki ebből pro és kontra szélsőségek felé (világmegváltás belelátása) megy el, az inkább magában keresse a hibát. Szerintem...

A nem úgy alakul sztorit én például egyáltalán nem látom. A Mantle egyértelmű sikersztori nekik, ezt már párszor kitárgyaltuk. A DX12-ről érdemben még semmit nem lehet kijelenteni, mint ahogy a VR-ről sem. A GCN idesorolását meg nem igazán értem... azzal van a legkevesebb gond.
-
-Solt-
veterán
válasz
mcwolf79
üzenetére
Bár nem tartom magam a brigád tagjának, de részemről amit műveltek már annyira ciki, hogy ide inkább már nem ereszkednék le... unalmas ugyanazokat a köröket megfutni úgy, hogy az eredménye a nullával egyenlő.
Ha nagyon őszinte akarok lenni, szó szerint nekem kellemetlen az, hogy van olyan ember, akinek arra merevedik meg a kis pöcörője, hogy vélt vagy valós negatív híreken örömködik, és kizárólag a kárörvendés okoz neki boldogságot. Nem akarok nagy szavakat használni, de ez a lelki szint szó szerint szánalmas...
-
-Solt-
veterán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Félre értesz! Én nem azt mondtam kiváltja, hanem azt, hogy sikeresebb lesz!
Én biztos nem használnám családi filmezésre, sőt gyereket a közelébe sem engednék egyelőre.Az élmény elnyomja a kényelmetlenséget, én is órákat képes vagyok fülessel, TrackIr-l a fejemen repkedni. Egyszerűen nem lehet máshoz hasonlítani, annyira más érzés benne lenni a történésekben úgy, hogy a külvilág kivan zárva. Repülésnél például azt mondja aki próbálta, hogy a sebesség érzet durván megnő. Technikailag még van mit csiszolni rajta ez tény, de egyértelműen ez a jövő, szerintem fix, hogy nem fog elhallni. A helyén kell kezelni, és dinamikusan kell fejleszteni. A 3D tv-hez pedig szerintem nem szabad hasonlítani. Én azt kipróbáltam, de egyáltalán nem éreztem, hogy kell nekem olyan. A DK2-s OR kb 10 percet volt a fejemen, de miután levettem az volt az első kérdésem, hol lehet megvenni!

-
-Solt-
veterán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Kizárt, hogy bukni fog!
Egyrészt iszonyat pénzt toltak bele, másrészt a sikeressége nem korlátozódik a játék, szórakoztató ipara. Onnantól kezdve, hogy orvosi és katonai szemszögből is "érdekes", a sikere gyakorlatilag garantált. Persze ezt nem úgy kell érteni, hogy a következő év közepén mindenkinél ott lesz, nyilván kell neki egy felfutási idő. Abban viszont 1000%-ig biztos vagyok, hogy köröket ver a 3D Tv-re már a megjelenés utáni első félévében. 
-
-Solt-
veterán
válasz
Laja333
üzenetére
Pedig benne van: [link] Ez alapján alapból van itt 16% különbség, de ugye ez a ref 980. Erre rájön még kb 8% amivel a G1 alapból gyorsabb, plusz átlagban azokban benne van 10% tuning.
Ehhez képest az én 290X-m 5% tuningot bírt, ráadásul sok DX9-s játékkal játszom, amikben jobbak az NV kártyák, csak ezek már a tesztekben nem szerepelnek. Szóval az a 30% benne van a pakliban.

(#10934) Ren Hoek: A 390 ellen az szól, hogy a 105K körül árban, ami reális érte, két kártya van. A Gigának gyenge a hűtése, később nem tudnám eladni, a Sapphire pedig csak 2 év garanciát ad, ami jelen helyzetben mondjuk nem gáz, mert 1 évnél tovább úgysem lenne meg, mert az OR-hez tuti kevés lesz...

-
-Solt-
veterán
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Nem veszem, garanciában cserélik a 290X-t, csak, ha már így adódott, jó lenne valami teljesítmény növekedés is. A 390X azért nem alternatíva, mert elszálltak az árával, no meg azt a plusz 10-15%-t a tuninggal együtt nem nagyon veszem észre.
Simán venném a Fury-t, vagy a Fury X-t, de a jelenlegi árakon nem alternatívák sajnos.
Használt piac nekem nem pálya... egyrészt nem szeressem, másrészt van amikor el tudom számolni az áfát.

-
-Solt-
veterán
Még mindig a lehetőségek körbezongorázása zajlik!
Lett volna lehetőségem EVGA kártyát venni számla nélkül, de így, hogy nincs rá garancia, nem pálya.Már majdnem megvettem a Fury X-t 210K-ért, de ugyanannyiért van a Giga G1 980Ti is, ami legalább 20%-l gyorsabb nála, és így nem vitt rá a lélek.
Egyelőre a Sapphire 390, és a Giga WF3 980 közt őrlődöm. Előbbivel kb azt kapnám ami most van, nem kéne semmit ráfizetnem, utóbbival kapnék plusz 30%-t a jelenlegi teljesítményhez képest, de plusz 43K, és ki tudja mit hoz a VR.
Egyre inkább a 980 felé húzok, de még nem döntöttem. Mondjuk, ha VR alatt szar lesz, akkor kéjes örömmel fikázhatom, és jöhet a Fury, de addig is kapok 30% pluszt!

-
-Solt-
veterán
Köszönöm az infókat!
-
-Solt-
veterán
Urak, itt sokat megélt júzerek vannak, hátha tudtok segíteni!

EVGA-nál, ha regisztrálok egy terméket, akkor garancia ügyintézéshez kell bármilyen egyéb papír? (pl számla) Ugyanez a kérdés áll a Samsung, Asus esetében is. Utóbbinál csak annyit kell beírni, hogy hol vettem, de nem tudom, hogy garanciális gond esetében kérnek-e bármi mást.
-
-Solt-
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Igen...

Csak azt nem értem, hogy a Giga milyen megfontolásból szarik ennyire az AMD-s vonalra. G1 Gaming néven voltage lock, szar hűtés... nem vágom.
-
-Solt-
veterán
Az használt, 2 év garival. A Gigáról nincs teszt sehol, így maradnak a fórum tapasztalatok, ami alapján nem az igazi a hűtése, és hangos is, ráadásul voltage lock-s. Nem kommentálnám, mert nincs tapasztalatom vele, de jártam már úgy, hogy amit fórumokon élhetetlen kártyának tartottak, azzal én hűtés szempontjából teljesen elégedett voltam, a közelébe nem ment a mások által leírt értékeknek, de ez csak egy ellenvélemény.
Amazon hozzászólások vannak esetleg még, de azt sem tartom többre, mint bármely más fórumot. [link]
105K-ért van Sapphire, szerintem ennyiért ez jó vétel, még a 2 év garancia ellenére is. [link] Mondjuk, ha van türelmed esetleg a visszaküldéssel járó macerához is, akkor lehet érdemes lenne kipróbálnod a Gigát, aztán, ha nem vagy elégedett, visszaküldöd. De ez csak egy észrevétel.

-
-Solt-
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Nem hiszem, hogy az igazgatói tanács ülésein az lenne a téma, hogy nekünk, hogy a legjobb!

Egyébként szerintem visszaállnak majd a korábbi trendek ha nőnek az eladások. Bízzunk benne, hogy a VR jó mozgató rugó lesz.
-
-Solt-
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Egyszerűen nagyobb haszonkulccsal árulják a kártyákat.
Igen, és ezt azért teszik, mert kevesebb fogy belőlük, és így kompenzálnak.
-
-Solt-
veterán
válasz
Fehercsoki
üzenetére
Engem az érdekelne, hogy konkrétan hol olvastál olyat, hogy alkalmatlanok lesznek?

-
-Solt-
veterán
válasz
Yllgrim
üzenetére
Tehát, ha jól értelmezem (mert az angol nem az erősségem) akkor az Oculus SDK tartalmazza, vagy támogatja a LiquidVR-t automatikusan, ha megfelelő Radeonod van?
Arra akarok kilyukadni, hogy ezekre vajon mennyi befolyása lesz a fejlesztőknek. Nehogy az legyen, hogy hiába a LiquidVR, ha szarni fog rá a többség.
-
-Solt-
veterán
válasz
Televan74
üzenetére
Pedig nekik kéne!
Nekem sincs gondom a többletfogyasztással mert jelentéktelen tétel, viszont eladási szempontból azt kompenzálni kell. A többletfogyasztás, melegedés vagy jelentkezzen plusz FPS-ben, kézzel fogható többlet tudásban, vagy árban. Az nem működik, hogy a lassabb, többet fogyasztó, melegebb kártya annyiba kerül mint a konkurencia gyorsabb, kevesebbet fogyasztó, hűvösebb kártyája. Ez szerintem jól látszik a kasszánál.Számomra szimpatikusabb az AMD, így inkább feléjük hajlok, de a magam ellensége nem vagyok.
Csak azért nem vettem még meg a 980-t, mert ez a VR történet cseszi a csőröm. Tudom, hogy a TrackIr-l milyen gondok vannak, és mivel mindenképpen szeretnék OR-t amikor megjelenik, nem akarok egyből azzal kezdeni, hogy akkor VGA csere, mert gondok vannak. Sem a késés, sem a képernyő szélén homályosabb kép nem hangzik túl biztatóan.És itt megint bejön az ár... a Fury X oda van árazva ahova egy costum 980Ti, ami jóval gyorsabb nála, ha az OR felbontását nézed. Ha nem így lenne, már rég Fury X lenne a gépemben, és epekedve várnám az OR megjelenését.

(#10541) imi123: Így van, mindenkinél másnál van a tűrésküszöb, pont ezért kell jelezni hol a határ. Részemről nincs komolyan véve... szeretem a vitát, sokat lehet tanulni belőle. Részemről is BÉKE mindenkivel, aki normális hangnemben, kulturáltan tudja ütköztetni az érveit. Látod, hogy működhet így is.

-
-Solt-
veterán
válasz
imi123
üzenetére
Más az, amikor a konkurencia termékeit, húzásait éri a csipkelődés, beszólogatás, és más az, amikor gyakorlatilag egy egész topik van hülyének kikiáltva csúsztatásokra épülő féligazságok alapján. Előbbi belefér, utóbbi nem. Szerintem.
A vitával semmi gond. Kulturált körülmények közt igenis építő jellegű tud lenni, részemről szeretek megismerni minden álláspontot. Van itt nem egy olyan júzer, akivel nem értek egyet, mégsem hülyéz le, vagy ad hazugságot a számba. Lehet így is. Meg lehet úgy is, ahogy az elmúlt pár napban ment, de azt biztos nem fogom tűrni.
Az utolsó megjegyzéssel pedig egyetértek. Oka van, hogy így szétnyílt az olló, és jelenleg én sem igazán látom, hogy az AMD erre miképpen óhajt válaszolni.
-
-Solt-
veterán
válasz
Assdak
üzenetére
Értem, tehát csak azért mert az AMD-ről beszélünk. De legalább őszintén beismered, hogy kettős mércét alkalmazol. Ebben az esetben azt hiszem nincs is több kérdésem, köszönöm.
Egyébként csak halkan megjegyzem, van olyan helyzet, amikor a Fury X a jobb, tehát azért az a csoda nem annyira maradt el. Igaz, ez most csak kis csoda volt, nem olyan nagy mint a 290X esetében. Még szerencse, hogy az AMD háza táján ilyen sűrűn történnek csodák. Ez szerintem csodaszámba megy.
-
-Solt-
veterán
Segíts nekem légyszíves. A mondat végén található kérdőjel nálad is azt jelenti, hogy kérdést tettél fel? Ha igen, akkor nálad amikor kérdést teszel fel, az azt jelenti, hogy kijelentő módban beszélsz és vádaskodsz? Ha nem, akkor miért gondolod azt, hogy nálam így van?
Csak a tisztesség kedvéért, mindkét alkalommal kérdőjelet használtam a mondat végén! Belinkeljem? Ezek után jelen hozzászólásod tökéletesen értelmetlen, és egyben értelmezhetetlen is.
Egyébként, hogy a kérdésre is válaszoljak, a csipkelődésem tárgya innen ered:
Szerintem nem kell különösebb segítség ahhoz, hogy a gyűlölet kampány jelmeze ráhúzható legyen itt pár júzerre.
-
-Solt-
veterán
válasz
Assdak
üzenetére
Ízlelgessük egy kicsit a szavakat, hátha így jobban átmegy, hogy mivel van problémám.
Csoda: Különleges jelenség, ami meglepő, szokatlan hatást vált ki. Szokatlan, váratlan vagy ritkán előforduló esemény.
Most, hogy meghatároztuk mi a csoda, továbbra is úgy érzed, hogy csodavárás kategória azt várni egy frissen megjelenő csúcskártyától hogy a konkurencia korábban megjelent csúcskártyáját megverje? Nem kell bonyolítani a választ, elég egy igen, vagy egy nem, így hátha jobban haladunk.
"AMD oldalon az utóbbi bő egy évben, nem nagyon sikerült versenyképes megoldást az asztalra tenni. Ha a sok reménykedés, és csalódás után, valaki még mindig hitt benne... Igen, az kb olyan, mintha hinne a csodákban"
Nem nagyon értem mire gondolsz sok reménykedés és csalódás alatt. Szemezgessük az utóbbi bő egy évből, szólj, ha kihagyok valamit. A 390/X-ről miután kiderült, hogy nem így hívják majd az új szériát, utána lehetett tudni, hogy nagy változások nem lesznek. Kis órajel emelés, több ram, jobb hűtés, átnevezés. Utóbbi nem példátlan ugyebár. Kérdem én, egy átnevezés után (mert ugye ott is volt ilyen) csodavárás azt várni az NV-től, hogy legközelebb versenykés termékkel álljon elő? Ha nem, akkor ugyanerre a kérdésre a válasz az AMD esetében miért igen?
Fury: Az első morzsák arról szóltak, hogy a Titan közelében lesz a teljesítménye. Erre rátett egy lapáttal a Hunting Titans szöveg, ami tudtommal nem is AMD-s promó, de arra jó volt, hogy mindenki azt várja, megveri a Titant. [link] Ekkor úgy álltunk, hogy az ára 8-900 USD között lesz.
Gondolom emlékszel rá, hogy 1080p-n (!) az 550 USD-s 290X megjelenéskor verte (pár százalékkal) az 1000 USD-s Titan-t. [link] [link]
Na most ebből a nem is távoli példából kiindulva, csodavárásnak számít azt várni a 8-900 USD-re "beharangozott" Fury X-től, hogy megverje az 1050 USD Titant? Igen, vagy nem?
"Az AMD fanok folyamatosan felemlegetik, hogy mert az Nvidia hogy átkurta a vásárlóit, 970 3,5GB, Maxwell d12 support stb,"
Na itt álljunk meg egy pillanatra. Ezek semmilyen módon nem kapcsolódnak a vitához, ezt idekeverni kb azt mutatja meg, hogy fogytán a muníció, ezért mélyebben nem is mennék bele ebbe a "játékba", de ha sikerül végre tisztázni ezt a csodavárás történetet, örömmel visszatérek rá a kedvedért. Ugyanez igaz az alábbi idézetekre is,
"pont az AMD az, aki szívatja a saját táborát már nagyon rég óta a levegőbe elpuffogtatott igéretekkel, amiből semmi nem ralizálódott eleddig."
"Mindeközben az NV oldalon a userek, élvezik az életet, meg a játékot, még az agyon szidott 970-el is, ami jelenleg úgy néz ki 3,5 gb rammal is hozza nagyjából amit a Nano, csak egy százassal olcsóbban...["/I]
-
-Solt-
veterán
válasz
Assdak
üzenetére
Értem, tehát a csodavárás a te értelmezésedben azt jelenti, hogy egy frissen megjelenő egy GPU-s csúcskártyától azt várjuk, hogy megelőzi a konkurencia korábban megjelent egy GPU-s csúcskártyáját. Egyébként ugye ilyen még soha nem történt meg, tehát ilyet várni, ebben reménykedni az csodavárás.
Most erre mit lehet mondani? Ehhez képest az, amikor Mózes előtt megnyílt a Vörös-tenger, kutya pöcse.
Egyébként a világért sem szeretnék a lelkedbe gázolni, de van olyan játék, beállítás ahol a Fury X megveri a 980Ti-t.
Így, hogy minden letisztult, és immáron megvilágosodva átlátom, hogy miért nem jutunk közös nevezőre, áruld már el nekem, hogy ez a csodavárás kifejezés honnan jön? Központi utasítás?

-
-Solt-
veterán
válasz
Assdak
üzenetére
Szerintem világos voltam, nem óhajtom neked is leírni azt amit neki. Ha így neked, nektek kényelmesebb, ettől a sok rosszindulatú hülyeségtől nyugodtabb a lelketek, akkor legyen így.
Engem meg bátran linkelhetsz, de az kemény dió lesz...
Hogy mi a szánalmas, azt meg inkább nem fejtem ki, mert az eddigiekből kiindulva vajmi kevést esélyt látok arra, hogy átmegy a lényeg.
-
-Solt-
veterán
válasz
Assdak
üzenetére
Nem tisztem védeni, de az első idézet erre ment válaszként: [link]
A specifikációk alapján érthető az öröm, én is így éreztem amikor szóba került. Az tegye fel a kezét, aki akkor gondolta volna, hogy 650USD lesz az ára. Gyanítom, ha ő is tudja az árát, nem tesz ilyen kijelentést.
A második idézet ugye így szól,
"A Nanora pl nem számítottam, az annyira tetszik így látatlanban is, hogy szerintem benevezek egyre."
Azt írja szerintem. Szerintem ez érthető, de lehet, hogy tévedek. Egyébként ha marad az eddigi gyakorlat, akkor a Nano nem 650USD lenne, hanem max 500USD.
Bárhonnan is nézem, ezekből nem következik ez,
Sőt kíváncsi vagyok a sok előre behangzott vevőből lesz e aki nem csak a száját jártatta.
Csak ez a hú ez kel nekem ezt biztosan megveszem, meg a jaj de jó vétel lesz 130e körüli árával, nevetséges volt.
-
-Solt-
veterán
Most komolyan megkérdezed, hogy az állításodat alátámaszd-e? Tettél egy meglehetősen rosszindulatú kijelentést, az a legkevesebb, hogy tényekkel igazolod, ez lenne a minimum! Persze, ha úgy érzed, hogy a gerinced van annyira rugalmas, hogy erre nincs szükség, akkor lelked rajta. Viszont ebben az esetben ne lepődj meg rajta, ha a továbbiakban ennek megfelelően leszel kezelve. És az is aki egyetért ezzel a hozzáállással.
Továbbra is az a fő probléma, hogy várakozásokat, véleményeket, találgatásokat, reményeket, ötleteléseket tényekké maszkírozol, erre ráépítesz egy ilyen mindenki hülye csak te vagy helikopter agymenést, majd ennek a hazugságnak az alapján hülyének nézel minket, holott a probléma nálad van, mert valamilyen rejtélyes okból kifolyólag nem akarod, vagy nem tudod megérteni, hogy a feltételes mód mit jelent.
"meg arra sem emlékszel hányan beírták hogy a nanot várják, mert azt szeretnék megvenni."
De, erre emlékszem, én is köztük voltam, csak azt nem értem, ezzel mi a gond.
"Az hogy most az ára magasabb lett előre tudható volt, akkor sem értettem hogy várják páran a 390x helyére mert az majd lejjebb megy, meg olyat hogy gariban majd a 290x-et nanora cserélhetni."
Hát hogyne, előre tudható volt, hogy a lassabb drágább lesz mint a gyorsabb csak azért, mert kicsi. Mutatsz nekem erre olyan példát, ami alapján ez egy logikus következtetés volt az előtt mielőtt elárulták mennyi lesz? Ha nincs ilyen példa, akkor mi a probléma azzal, hogy az ár találgatások az eddigi gyakorlatnak megfelelően folytak? Nem a 390X helyére vártuk, de a magyarázkodás helyett itt egy hozzászólás idézet,
"Jelenleg a 650 USD-s Fury X nálunk 216K, vagyis 1 USD = 332.-Ft mire a polcra kerül. Ha a Nano 450 USD lesz, akkor elvileg 150K lenne nálunk a reális ára. Legalábbis a Fury X árazásából kiindulva...
Ha egy picit lépni akarnak előre az eladásokkal, akkor ki kéne vezetni a 290/X-t, a 390/X árait csökkenteni kéne, a Nano-t pedig a 390X jelenlegi áraira kéne belőni, mivel a 390X is túlárazott jelenleg. Szerintem..."
[link] Újfent szeretném felhívni a figyelmed a feltételes módra.
A 290X garanciális cseréjével én szenvedek már hónapok óta, mert egyszerűen nem tudok dűlőre jutni, de nem azt mondtam amit megint inkorrekt módon sugallni akarsz, hogy elcserélem egy Nano-ra, hanem ezt,
"Mivel hibás a 290X-m, garanciában valamire mindenképpen cserélnem kell. Fury X-t akartam, de azt már leírtam miért nem kell jelenleg. A 390X nem pálya, marad a Nano, de, hogy mennyit fizetnék rá, azt csak akkor tudom eldönteni, amikor tudom a paramétereit. Így hasra a Fiji, a VR és a fogyasztás miatt 25K-t simán rádobnék." [link]
Ráadásul pont neked van címezve! Azt hiszem ez a példa kiválóan megmutatja, hogy hol a gond. Nem tudom miért csinálod ezt, de igazából nem is érdekel, viszont azt szerintem be kéne látnod, hogy olyan hibás következtetésekre jutsz, ami sehova nem vezet.
Trollnak pedig nem azért vagy nevezve, mert eltér a véleményed, hanem a stílus miatt! [link]
Én nem vagyok haragtartó, ha normális hangnemben tudod kifejteni az érveidet, amelyeket alá is tudsz támasztani, akkor részemről a jövőben semmi problémánk nem lesz egymással, de amíg ezt a féligazságokra, torzításokra épülő folyamatos degradálást, hülyének nézést, hangulatkeltést műveled, biztos bajszot akasztunk még egy párszor.
-
-Solt-
veterán
Nem, bohócot te csinálsz magadból, mégpedig azért, mert állítasz valamit, arra az állításra felépítesz magadnak egy kis sztorit, ennek mentén lekezelsz, lenézel, hülyének tekintesz másokat, majd amikor kérek rá valami forrást, ami az egésznek az alapját igazolná, akkor megy a mellé duma, és ezt már nem először játszod el emlékeim szerint.
Annyit kértem tőled, hogy ezeket támaszd alá,
"Sőt kíváncsi vagyok a sok előre behangzott vevőből lesz e aki nem csak a száját jártatta."
"Csak ez a hú ez kel nekem ezt biztosan megveszem"
Szeretnék látni olyan hozzászólásokat, amik igazolják az állításaidat. Sok előre beharangozott (a behangzott gondolom beharangozott akart lenni) vevőről beszélsz, mutass közülük párat, lássuk, hogy nem a levegőbe beszélsz. Én nem emlékszem olyanra, aki azt állította volna, hogy mindenképpen megveszi, de ezek szerint a te memóriád sokkal jobb, mivel ráadásul te sokra emlékszel. Hajrá, mutass párat.
Csak jelzem, hogy addig nem szállok le erről a témáról, amíg nem prezentálsz ilyen hozzászólásokat, mert az ilyen inkorrekt magatartás nagyon csípi a csőröm, főleg, ha én is érintett vagyok a témában.
Egyébként mi az, hogy Nano álomvilág? Ez az álomvilágozás valami központi utasítás? Egészen idáig a VGA-k teljesítmény alapján voltak árazva, semmi nem jelezte előre, hogy ezúttal másképpen lesz. A várható teljesítménye alapján először a 290X teljesítménye volt említve, ahhoz képest vártuk kb 100 dollárral drágábbra, mert hát új technológia, kicsi, HBM, stb. Aztán jött, hogy komolyabb lesz a teljesítménye, akkor lettek beigazítva az ár elvárások a Fury alá, mert hát egy lassabb kártya miért is lenne csak azért drágább a Fury-nál, mert kisebb.
Páldul: [link]
Gondolom a feltételes módot felismered, nem kell rávilágítanom.

"Te magad 160e-et adtál és hogy e felett eladhatatlan"
Így van! [link] Most is így látom, a jelenlegi áron egyszerűen kimutathatatlan lesz statisztikailag, hogy mennyi ment el belőle. Lentebb már írtam, hogy az ő szemszögükből érthető ez a kicsik közt a legerősebb ideológia, mivel nincs belőle, tehát nagy tömegeket úgysem tudnának kiszolgálni, így megpróbálnak egy új szegmenst teremteni. A mi szemszögünkből meg érthetetlen, hogy miért a júzerek 0,001 százalékára céloznak, ahelyett, hogy a 980 kapott volna egy valódi konkurenciát a Nano személyében.
Tehát összefoglalva, azt, hogy az akkori találgatásokat, feltételes módokat, vágyakat te most úgy akarod maszkírozni, hogy azokat mi anno tényként kezeltük, majd erre felépítesz egy ilyen mindenki hülye csak én vagyok helikopter teóriát, nem fogom szó nélkül hagyni, mert rendkívül inkorrekt húzásnak tartom.
-
-Solt-
veterán
válasz
gtamate2
üzenetére
Na jó, de aki meg AMD VGA-t vett a Mantle miatt, annak mi problémája lett? Ahol van Mantle, ott előnyöket élvez, ahol nincs, meg játszik az aktuális DX alatt. Sőt, DX12 alatt gyakorlatilag olyan, mintha Mantle játékokkal játszana...
Továbbra sem értem, hogy miért várta bárki is azt, hogy ömleni fognak a játékok egy AMD only API-ra. Lehet benne van a hiba, de én nem emlékszem olyan cikkre, hírre ami ezt vetítette volna előre.
-
-Solt-
veterán
válasz
gtamate2
üzenetére
a mantle hype miatt mindenki amd-t akart az "up to 70%" miatt
Ezt írtad, ez nekem elég általánosítónak hangzik. Egyébként én csak up to 45%-ra emlékszem a BF4 esetében, ahol egy A10 + R9 290X volt a konfig, és ez jelezve is volt a grafikonon! Ezen simán el tudom képzelni, hogy jött a 45%.
Igaz, hogy ez semmit nem jelent, de én nem hallottam vagy olvastam olyat, hogy valaki a Mantle hype miatt vett volna FX procit. Azt elhiszem, hogy aki FX-n gondolkozott annak egy plusz érv lehetett, de aki csak emiatt vett FX-t, és azt várta, hogy majd mindenhol szárnyalni fog, sőt, onnantól minden játék Mantle-re jön, az valamit nagyon félreértett. Ilyen jellegű hype egyáltalán nem volt. Sok helyen a Mantle volt a téma, de értelmesen tálalva, hogy miről szól. Továbbiakban pedig az előző hozzászólásom első bekezdése...

-
-Solt-
veterán
válasz
gtamate2
üzenetére
Az a baj, hogy számos esetben teljesen elrugaszkodnak az elvárások attól, amik a cikkekben megszületnek. Ez sok esetben annak köszönhető, hogy van egy júzer réteg, aki sportot űz abból, hogy kiragadott mondatokat kiforgat, felnagyít, majd ez alapján beindul a fika hadművelet.
Természetesen van egy olyan réteg is, aki többet akar belelátni azért, mert az AMD-vel szimpatizál, és van egy olyan réteg is, akinek egyszerűen a szövegértelmezés, feltételes mód felfogása nem megy, vagy csak szimplán kiragad egy grafikont, és azt vetíti ki mindenre.A Mantle az elejétől fogva a CPU limit problémáinak megoldásáról szólt, nem az volt a lényeg, hogy hány játék jön majd Mantle alatt, hanem az, hogy milyen változásokat indít el. Ettől függetlenül, azok a játékok amik Mantle támogatással jöttek, az AMD tulajoknak nem okoztak csalódást teljesítményben, főleg azoknak, akik mondjuk valamelyik FX procival multiztak BF4-l. Akik meg azt várták, hogy az i7 mellett a 290X 70%-l gyorsabb lesz, azoknak szintén az első bekezdés a lényeges.

Világmegváltásról szó sem volt, ez a szóhasználat tipikus példája az első bekezdésben taglaltaknak. Lehetőségekről, években mérhető előrelépésekről, jobb hardver kihasználásról, volt szó. Senki nem mondott olyat, hogy innentől minden játék erre jön, és kapunk minden esetben 70% plusz teljesítményt.
Az pedig, hogy "mára" mi lett belőle, jól példázza a DX12 / Vulcan / LiquidVR hármas, karöltve a Win10 újításaival.
-
-Solt-
veterán
Tehát akkor nem tudsz ilyet idézni. Nyugtáztam, megy a többi légből kapott kijelentésed mellé.
Szóval akkor a pontosság kedvéért, én nem emlékszem olyan kijelentésre, ami úgy szólt, hogy,hú ez kel nekem ezt biztosan megveszem
Persze, ha esetleg mégis tudsz ilyet idézni, szívesen olvasnám, és abban az esetben revideálom az álláspontom.
Olyanra sem emlékszem, hogy bárki is azt állította volna, hogy 130K-lesz, nem tudom honnan veszed ezeket. Abban bíztunk, hogy a teljesítménye alapján lesz árazva, ami azt vetítette elő, hogy olcsóbb lesz a Fury-nál, ergo az 500 USD-s várakozás a rendelkezésre álló infók alapján teljesen reális volt. Utólag már egyértelmű, hogy mivel korlátozott darabszám áll rendelkezésre, kitaláltak hozzá egy legerősebb a kicsik között ideológiát, ami a saját szemszögükből érthető, a miénkből jó nagy hülyeség a júzerek 0,001 százalékára célozni.
Szóval összességében nem igazán értem, hogy az ehhez hasonló hozzászólásaid milyen célból születnek, de bízom benne, hogy pénzt kapsz érte, mert ingyen szerintem nem éri meg bohócot csinálni magadból!

-
-Solt-
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Nem tudok erre mit mondani, én csak egyszer tudtam kipróbálni, azt sem játékkal, hanem valami demóval, így igazából gyakorlati tapasztalatom az OR-l nincs.
Van viszont a TrackIr-l, aminél ugye szintén fontos a pontos fejkövetés, és bizony még a fix 60 FPS ellenére is vannak gondok vele, rengeteg múlik azon, hogy a V-sync miképpen viselkedik az adott programban. Engem annyira zavart ez az akadozása, hogy garanciában visszaküldtem, de ők meg semmit nem vettek észre belőle, és ez egy általános jelenség. Van aki minden apró akadást észrevesz, van akit az sem zavar, ha 60 alá megy az FPS. Na most itt még nincs akkora gond, mert van a szemednek más fókuszpontja is a monitoron kívül, OR alatt pedig ugyebár nincs, tehát máris megvan a magyarázat arra, hogy sok youtube videóban miért panaszkodnak rosszullétre, hányásra.
Na most 90Hz esetén ez még érdekesebb lesz, de ez csak akkor fog érdemben kiderülni, amikor elterjed az OR, mert most a tesztek java része valamilyen demóval fut, vagy játék esetében is alig 10 perceket játszanak vele, ráadásul annyi még a nyűgje, hogy ezeket érdemeben észre sem veszik, csak a rosszullét jön elő azoknál aki erre érzékeny, és ezt betudják magának az OR-nek, pedig a gondot az akadozás, vagy a késő fejkövetés idézi elő.
Egy biztos, anno rengeteget teszteltem az ideális beállításokat a TrackIr-hez, és amikor nem tudtam az ALSÓ értékeket, vagy ahhoz közeli eredményeket prezentálni, akkor bizony nekem nagyon zavaró volt az akadozás. ( Az alsó érték vsync nélkül van
)Abból messzemenő következtetéseket szerintem nem lehet levonni, hogy a youtube videókon a többség NV-vel használja, mert nyilván mindenki erős hardverrel próbálkozik, az NV pedig a 9xx szériával szépen elhúzott, nem meglepő, hogy javában 980/Ti van a bemutatókban. Ráadásul az elérhető játékoknál nincs is még LiquidVR támogatás, ergo összehasonlítási alap sincs.
Egyébként még egy ház bemutatásánál is állandóan NV kártya vigyorog vissza a képekről, az NV ezekben a promóciós dolgokban kiváló, a népszerűbb csatornák esetében nem lepne meg, ha csomagban kapnák a hardvert a bemutatókhoz.
A lényeg az, hogy a szar a víztől majd akkor válik el, amikor lesz összehasonlítási alap, de a TrackIr-ből kiindulva a vázolt 10 ms-s határ fontosságát bizony valós problémának érzékelem.
-
-Solt-
veterán
Légy szíves idéz pár ilyen előre beharangozott vevőt a sok közül. Természetesen olyat, aki úgy nyilatkozott, hogy bármennyi lesz is az ára, mindenképpen megveszi. Köszönöm előre is.
(#10327) Locutus: Az én szemszögemből is úgy látszik, hogy a Nano célközönsége egy üres halmaz, ebben egyetértünk. Viszont a helyzeti előny nem a Nano-ban merül ki.
-
-Solt-
veterán
válasz
Askformore
üzenetére
Én a piros ászt javaslom, az mindent visz!
) -
-Solt-
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
MSI drága, Sapphire 2 év garancia, Powercolor nincs itthon, XFX szintén 2 év garancia.
A számokon nem akarok lovagolni, 1080p-n 10-15%-l biztos gyorsabb mondjuk a G1 980 mint egy 390X, viszont a gond az, hogy amelyik minőségben érdemes lenne a vételre, az kb annyiba kerül mint az említett 980.
(#10206) Televan: A sorsra bízom... belőttem árfigyelőket, amelyik előbb átesik a tűréshatáromon, azt veszem!

-
-Solt-
veterán
Lehet, hogy neked nem ellenfele, én is örülnék, ha ezt ilyen határozottan kijelenthetném, de azért ezzel így nem értek egyet!
A 970 nekem elvből nem pálya, ezt már párszor kifejtettem, nem kezdek bele megint.A 980 viszont ezen a 150K-s áron sajnos jobb választás mint a 390X. 135K-ért van a kétes hírű voltage lock-s Giga G1, vagy a Sapphire, amire csak 2 év garancia van. A DC2-s Asus már 143K, a hűtése a 290X esetében nálam a nagy házban még elment, de már határeset lehet a 390X esetében. A STRIX már 153K, a hűtését a PH teszt is lehúzta. Marad az MSI, de azon is két venti van, és az is 153K!
Ehhez képest a Giga G1 980 157K, de 166K-ért már EVGA SC van.
Fogyasztást, teljesítményt kitárgyaltuk már... a gépemen lévő játékok jó része DX9/11-s, tehát a jelenben egyértelmű a választás. Tekintsünk optimistán a jövőre, tegyük fel, hogy ezt a 20%-t a 390X behozza a DX12/Vulcan alatt. Még mindig csak egál van...
Egyedül a VR az, ami miatt lehetnek még kétségek, de ez a rész is annyira képlékeny, hogy jelenleg ez nekem nem visszatartó erő. Ha nem lesz jó hozzá, eladom a francba aztán kész.

Választékban, minőségben, és árakban is elég komoly gondok vannak a jelenlegi AMD palettával.
-
-Solt-
veterán
Válasz erre: [link]
Ettől még lehetne ellenfele, csak ehhez úgy kéne árazni a termékeket, hogy versenyképesek legyenek! Ha már a 390X cirka 20%-l tud kevesebbet mint a custom 980, akkor legalább az árát kéne normálisan belőni, hamár a Fury-k ár/érték aránya elég gyászos. 135K körül indulnak a 390X-k, 150K körül meg már van 980! Azon kívül, hogy szimpatikusabb nekem az AMD, mégis mi szól a 390X mellett?

Van egy olyan hülye szokásom, hogy szeretek olyan márkájú VGA-t venni, mint amilyen márkájú az alaplapom. Kinézem a Giga 390X G1-t... nincs róla értelmes teszt! Nagy nehezen utánajárok pár infónak, a hűtést szidják, hogy kevés. Megnézem a Giga G1 980-t, három ventis... kevesebbet fogyaszt, mégis arra teszik a jobb hűtést. (Asus dettó) De a csúcs, hogy voltage lock-os!

Egyszerűen nincs választék az AMD kártyákból! Itt ez a hibás 290X-m, és bármennyire erőszakolom magam, nem találok egy olyan AMD kártyát, amire lecserélhetném úgy, hogy nem érzem átbaszva saját magam.

-
-Solt-
veterán
A fejpozíció követés már a TrackIr esetén is tökéletesen működik ha megvan a fix 60 FPS. Vagy csak azt hisszük, és nem venni észre az akadást, mert nem a teljes látóteret tölti ki a kép?
Régebbi játékok esetében mennyire lesz bonyolult megoldani a támogatást, hogy normálisan is működjön a VR?
-
-Solt-
veterán

-
-Solt-
veterán
-
-Solt-
veterán
válasz
cyberkind
üzenetére
Igen? Annyiba kerül egy Giga G1 980Ti mint a lenézett Fury X, pedig ugye jóval jobb kártya. Szerinted mennyibe kerülne, ha nem lenne konkurencia?
De, ha senki nem várt piacrobbanást, amit most elismersz, akkor a korábbi hozzászólásodban miért emlegeted? Miért jó a földön fekvőbe belerúgni? Komolyan ez okoz örömöt?
Egy olyan NV fanboy, akinek egy csöpp esze is van, az azon imádkozna, hogy az AMD mindig ott lihegjen az NV nyakán, de soha ne érje utol, és nem azon, hogy szűnjön meg. Látjuk, hogy mi megy CPU fronton, ha ezt szeretnéd a VGA fronton is, akkor gratulálok, komolyan.
A DX12 az egész PC-s piacnak jó, tegnap is taglalva lett több szempont alapján, hogy miért. Az AMD-re kedvezőbb hatással lehet, aminek köszönhetően talán újra lenne normális verseny CPU és VGA fronton is. Aki komolyan szereti a PC-s játékokat, annak ezért kéne drukkolnia, és nem azért, hogy egy ilyen innovatív cég megszűnjön.
Ja, hogy te ilyen konzol fan is vagy... kicsit már világosabb így a helyzet számomra!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-Solt-
veterán
válasz
cyberkind
üzenetére
Egyikőjüktől sem tudok olyan hsz-t idézni, ami a mai napig bezárólag piacrobbanást vizionált volna, és ahogy látom ez neked sem megy, ellentétben az értelmetlen trollkodás annál jobban. Az ellendrukkerek táborát sosem fogom megérteni, már csak azért sem, mert ez a helyzet az elvakult NV fanboyoknak sem jó. Persze, ha nem akarsz versenyt, és alig várod, hogy az NV szabadon, konkurencia nélkül árazhassa neked a termékeit, akkor nem szóltam.

-
-Solt-
veterán
Köszönöm Urak, átnyálazom a javaslatokat, mert van pár amit még nem próbáltam!

-
-Solt-
veterán
Itt sok a szaki, ezért egy kicsit offolnék, hátha tud valaki segíteni, mert más topikban zsákutcába futottam.
Kb 15 percre magára hagytam a gépet, mire visszajöttem sötét képernyő fogadott, nem mentek a ventik, és a power gomb ledje nagyon gyorsan villogott. Nem segített semmi, csak az áramtalanítás, majd utána kék képernyő fogadott ezzel az üzenettel,
"INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE"
Azóta csináltam W10 és W7 telepítőt is, de bármit állítok, kizárólag IDE módban ismeri fel a lemezeket, AHCI módban semmit (1 SSD, 2 HDD) nem talál a telepítő. ( BIOS-ban látni a lemezeket, IDE módban mindegyiket felismeri )
Clear CMOS megvolt, legfrissebb default BIOS, SSD Secure Erase is volt, de semmi előrelépés. Az IDE módban telepített W7, W10 esetén a gyári Asus SATA driver sem megy fel! A W10 nem telepíti a frissítéseket, ha a pendrivre másolok valamit, akkor másik gépben nem tudom megnyitni, (fordítva működik) plusz a 30/5-s netem (wi-fi) nem hajlandó feltölteni (speedtest), a letöltés viszont maxon megy!
Szerintem beszart a lap SATA vezérlője... szerintetek?
-
-Solt-
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Így van, PR fogás, ettől szebb lesz a grafikon, ebben egyetértünk!
Pont emiatt nem lehet ebből olyan következtetést levonni, hogy mindenhol ilyen szar az AMD DX11 alatt! 
(#9111) gbors: Akkor nem ugyanazt a fórumot olvassuk, én semmi ilyet nem vártam!
Szerintem többször is ki lett hangsúlyozva, hogy az olló szárának záródása az elvárás.A világmegváltás pedig szokás szerint elmaradt.
Ez nekem nem tűnik egy nyitva hagyott mondatnak!

-
-Solt-
veterán
Ne viccelj, amíg kulturált a hangnem és a stílus, addig nincs gond a vélemény különbséggel!

Csodát szerintem senki nem vár, az viszont benne van a pakliban a jelenlegi infók alapján, hogy záródik az olló szára, illetve, hogy kap egy kis lendületet a PC... Azt meg úgyis az idő dönti el, hogy ezekből mi valósul meg. Az elvi előnyök az NV fölénye miatt biztos nem fognak teljes mértékben átülni a gyakorlatba, ebben szinte biztos vagyok. Sajnos...
-
-Solt-
veterán
Kifejezetten érdekel milyen hurrá optimizmusról beszélsz!?
Az, hogy az ember nem rúg bele a földönfekvőbe minden félórában, még nem jelent hurrá optimizmust. Sokszor gond, hogy olyanokat láttok bele az ember mondandójába ami nincs ott, majd ezt visszavetítitek ránk.Idáig sem a konzolok miatt volt visszatartva a PC, ezután sem lesz így szerintem. Részemről én rühellem a hülyegyerekképző dobozt, de ettől még nem érzem úgy, hogy kevés lenne a hardver alattuk. Ráadásul nemcsak grafika van a világon...

Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- KARÁCSONYI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240, 100% Akksi
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Legkisebbként elérni azt, hogy abba az irányba menjenek a dolgok ami nekik jó, szerintem több mint katalizátor még akkor is, ha ehhez azért szerencse is kellett. De abban egyetértek, hogy az igazi fokmérő majd a kasszánál lesz.

)
)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)