Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Televan74 #7232 üzenetére

A Tonga technikailag egy remek cucc. Más kérdés, hogy bizonyos hülyeségek miatt nem sokan vették. Gondolok a 256bites ramra, és a 2GB méretére és az árára, a Tahitik egyszerűen jobb alternatívának tűntek mellette. A Maxwell-t meg kár mellé venni. :N Sokan 960-at vesznek a Tonga helyett, ami nálam abszolút a no go kategória, 960 nekem akkor sem kéne ha ingyen adnák. Ennyit a piaci és technikai szempontok különbözőségéről.

1440P már azért elég nagy felbontás, szerintem tökéletes oda a Fury. Bár szvsz a 290/290X is. Novemberig meg aztán még sok víz folyik le a Dunán... ;)

(#7233) Speed(R): Sajnos ez ilyen. A hardveripar már csak egy ilyen fura világ. Az innovációért áldozatokat kell hozni, ugyanis helyet foglalnak a csipben. A Maxwell-ben ez a "zseniális" húzása az Nv-nek, és a piaci sikerének is az egyik kulcsa, hogy semmi nincs benne, amire ma nincs feltétlenül szükség a játékokban, így "többet tudtak tenni bele" abból, amire viszont ma szükség van, és mindezt így jó fogyasztással és magas órajelekkel tudták tálalni.
    Nekem a fő bajom ezzel az időzítés. Aki nem váltogatja sűrűn a kártyáját, annak nem biztos, hogy a DX12 előtt érdemes egy abszolút DX11-re "optimalizált" csipbe fektetni a pénzét.
    Sajnálom, ha neked ezekről a "techblabla, mellébeszélés, üveggömbbe révedés, remény" jut eszedbe, ezzel magam részéről nem értek egyet. Filozófia az valóban előfordul a véleményemben, azt nem tagadom, de nem is látok benne kivetni valót.
    Amúgy az AMD GCN-jébe is szépen apránként kerültek bele az újdonságok, itt az eladhatósági szempontok tekintetében az Nv lépett egy érdekeset a Maxwell-el, és úgy fest, bejött nekik.

Új hozzászólás Aktív témák