- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Locutus #7991 üzenetére
Ezekkel a hírekkel az a gond, hogy még akkor sem igazak, amikor igazak. Tegyük fel, hogy nem merő kitalálás az egész - sem peremfeltételeket, sem kivételeket nem látunk hozzá. Az ilyen szerződések általában nem 2-3 (de még csak nem is 8-10) oldalasak, egy fél sort kiragadni belőlük gyakorlatilag értelmetlen...
-
TTomax
félisten
Megérkezett a Fury [link]
-
-
TTomax
félisten
13:00 Fury rajt.... Magyar idö szerint 14:00
-
AMD has priority acces to HBM2
Ez azért érdekes a pascalra nézve. Bár nem hiszem, hogy az SK Hynix keresztbe merne tenni annak, akié a piaci eladások 80%-a lesz
-
Erdei88
veterán
válasz
Milka 78 #7986 üzenetére
Laja333 rövidre zárta elég hamar a témát
Semmivel sem jobbak az AMD-sek sem. Én csak arra lennék kíváncsi, hogy non-ref 980 ellen hogy szerepel. De azt sem szabad csak ahol "alázza" 980at.
De jöhetnék ugyanazzal a szöveggel mint ahogy a piros oldal érvelt a 970/980 ellen.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Erdei88 #7973 üzenetére
Mindjárt te is megkapod a piros felhős dumát mint én,hogy úgy fotoshopoltad össze ezt a rongy tesztet,mert az kizárt hogy a 970 odavágjon a furynak!
-
FLATRONW
őstag
Ez igaz. Azonban hogyha a két technológiát hasonlítjuk össze, akkor érdekes dolgokról árulkodnak a számok.
Alacsony fps mellett a számok alapján talán még érdemesebb használni a sima V-syncet, mint a FreeSyncet.
Ebben az esetben pedig az említett ghosting is eltűnik.Magasabb fps mellett pedig talán jobb megoldás a V-sync, mint a G-Sync.
Az új játékok egyre alacsonyabb fps-t fognak produkálni és ezt sajnos a FreeSync nem fogja megoldani.
Ellenben a G-sync ki fogja tolni a hardver használhatóságának idejét.Legalább most már azt is tudjuk, hogy miért 40 a FreeSync alsó határa. Minél alacsonyabb az fps annál rosszabb a hatékonysága.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A user választása mindegy. Itt sokkal nagyobb probléma lesz a fejlesztés. Senki sem fog két technológiára teljesen külön fejleszteni, tehát az lesz, hogy választanak egy panelt és ahhoz rakják a vezérlőket. A gond itt annyi, hogy ha a panelt a FreeSync/A-Sync-hez igazítják, akkor G-Synchez nem jó, és fordítva. Ez igazából az Acert és az ASUS-t érinti, hiszen ők tartják még a G-Sync bástyáját. A többiek már csak A-Syncre fejlesztenek. A kérdés az, hogy az NV átvállalja-e az Acer és az ASUS G-Sync R&D-jét, vagy az már nem érné meg, és akkor hagyják őket is futni, amint lesz DP 1.2a-s palettájuk.
-
keIdor
titán
-
FLATRONW
őstag
válasz
Laja333 #7974 üzenetére
Nézőpont kérdése, attól függ ki milyen helyzetben akarja használni.
144 fps mellett, ahol még nem törik a kép a G és FreeSync használata mellett, ott még jobb a FreeSync 6-12 ms-al:
Azonban 45 fps mellett már a G-Sync jobb 12-30 ms-al:
200 fps mellett pedig teljesen mindegy, hogy G-FreeSyncet vagy egyiket sem használjuk, mert úgyis megtörik a kép.
Én magas minőség mellett akarok minél jobb élményt. ezért nekem a G-Sync a megoldás.
Aki pedig alacsonyabb beállítás mellett multizik, annak a FreeSync ajánlott, de csak abban az esetben hogy nem lépi túl a 144 fps-t. -
-
Laja333
őstag
-
Erdei88
veterán
SAPPHIRE Tri-X Radeon R9 Fury Video Card Review
Végre nem ref 980 ellen. 1080P/1440P és 4K-ban
-
keIdor
titán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Whysperer #7969 üzenetére
Igen, átírtam, köszi.
Megfigyelhető az egész PC-s iparágon, hogy amikor egy kiadó saját technikai csapatot tart és saját stúdiót a kutatásra, ott jellemzően az AMD a partner, mert ebben ők tudnak segíteni. Ahol erre nincs lehetőség, hanem inkább middleware-eket keresnek a saját kutatás erősítése helyett, akkor az NV a partner, mert ők meg pont erre rendezkedtek be.
Ez a kiadótól függ, hogy van-e elég pénz arra, hogy egy PC-s és egy kutatóstúdiót fenntartsanak. A jövőben valószínűleg ez lesz a domináns irány az AAA játékoknál, mert a Sony middleware nélküli exkluzív játékain látszik, hogy a middleware-ek mennyire károsak tudnak lenni a grafikai minőségre vonatkozóan, és ezek eldobásával mekkora vizuális előrelépést lehet elérni, csak azért mert egymáshoz tervezték a pipeline-okat.
-
Whysperer
addikt
Mármint az EA dolgozna szívesen az NV-vel és nem az NV az NV-vel. Amúgy egyetértek. --- Amikor a Chelsea Fc-nél dolgoztam és jöttek az EA-k a tréning pályára akkor pont ezt mesélték tavaly ,hogy az AMD-vel jól tudnak együtt dolgozni! Persze ez most nem az NV ATi versenyre értem , hanem az együtt működésre csupán.
Mondjuk remélem sikerül is majd a 12 miatt jól együtt dolgozniük. Komolyan kíváncsi lettem arra,hogy a valóságban ,hogy fog az átválts zajlani játékfejlesztő szemszögből.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az EA egy dolgot favorizál, az pedig az optimalizálhatóság. Az a partner hasznos számukra, akik nyíltan dolgoznak, adnak nekik disassemblert, fejlesztőeszközöket és dokumentációt, gyakorlatilag segítik megérteni, hogy mit kellene csinálni, hogy a program gyorsabban fusson. A Frostbite Team minimum elvárja, hogy a limitált idejükben ne kelljen visszafejteni az architektúrák és a driverek működését, hanem elég legyen odamenni a gyártóhoz, és megkérdezni, hogy ezt meg azt hogyan lenne érdemes csinálni.
Ez régen is így volt. Az EA régen az NV partnere volt. A Ferminél romlott meg a kapcsolat, amikor az NV bezárkózott, és egyre kevésbé segítettek. Viszont az AMD nyitottabb lett, és az EA váltott. De meggyőződésem, hogy az EA szívesen dolgozna az NV-vel, ha megadják nekik, amit kérnek. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
CsonkaImo #7964 üzenetére
Az EA-nek semmi baja az NV-vel. Csak annyi történt az elmúlt években, hogy beálltak egy olyan fejlesztési modellre, ahol nem tudják hasznosítani a zárt middleware-eket. Sokkal kedvezőbb számukra, ha maguk csinálnak mindent, és teljes kontrolljuk van a programfuttatás felett, így nem hasznos számukra, amit az NV kínál, mert ezekkel csak rontanak az optimalizálhatóságon, ami az EA-nek valamiért az utóbbi időben kritikussá vált.
A játékok kiállítása pedig üzlet. Ha az AMD nem kötött valamire exkluzivitást (mint például most a Star Warsra), akkor bárki kiállíthat vele gépeket. Például a Battlefield exkluzivitása az AMD-nek egy éves volt, a BF4 megjelenésétől. Miután lejárt az Intel és az NV is kiállította a Hardline-t a rendezvényeken, mert lehetőséggé vált.
-
rocket
nagyúr
Nezopont kerdese, hogy ha valaki konzolport ellenere PC-n NV-re optimalizal attol meg az nem lesz butitas, van elet a GCN-n architekturan tul is.
#7964: Jatekfuggo, penz beszel, nem hajt el senkit az EA.
Az Abu vizioja, hogy az EA az AMD-t favorizaljaAz NV strategiaja ugyanaz, nehany nagy nev melle oda fognak allni szponzorkent (munkaero, penz, kolcsonos marketing stb.), ami megfogja hozni a gyumolcset.
Az AMD is csinalhatna ezt, de mikor volt penzuk ilyenre kolteni se jott ossze semmi elony szoftver oldalon, most meg mar penz sincs, a konzol portok meg akarmnnyire is szeretnek nem fognak alapbol sikert hozni. -
Whysperer
addikt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Mirror's Edge Catalyst semmiféle zárt forrású dolgot nem használ. A motort a játék alá a Frostbite Team szállítja. Nekik csak Havok licencük van, de minden mást saját rendszerrel oldanak meg. A Havok is csak azért maradt meg, mert megkapják a teljes forráskódot és azt korlátok nélkül átírhatják.
Ha a Frostbite Team nem kap forráskódot, akkor nehéz az integrálás, mivel a Frostbite egy mutex zárolásokkal dolgozó motor, így meg kell határozni, hogy pontosan meddig lehet egy folyamat memória-hozzáférését korlátozni. Ez még úgy is stabilitási problémákat jelentett DX11-en, hogy mindent maguk írtak.
Az EA a jövőben nem fog használni zárt forrású middleware-eket. Azért létezik a Frostbite Team, hogy minden problémát házon belül megoldjanak. Így biztosítható a legjobb sebesség és stabilitás. -
jedis
senior tag
De ha a legtöbb PC game konzolportból jön, ami meg full GCN, akkor miért kell optimalizálni ? Vagy direkt le fogják rontani a portot ( plusz időt tesznek bele az "ellenoptimalizációba" ), hogy sz.rabbul fusson AMD--n ? Ez már elég durva összeesküvés elmélet lenne .
Az XO is win10-re vált majd egy frissítéssel, ami még közelebb viszi egymáshoz a két platformot . Én most tuti nem fejlesztenék pár hónapig, míg ki nem forrja magát picit a W10 . Na meg ha jönne ki rá valami értelmes game DX12-vel, vagy valami réggebihez jönne DX12-es patch . Nekem már be van készítve a 2db Kingston V300-as 128GB-os SSD, raid-ba várják a 10-est !
-
ProEvoFan
nagyúr
"az AMD-nek nagyon kellene egy sajat Project Cars"
Star Wars Battlefrontal ott a lehetőség
Star Warsnál van jobb marketing manapság?
-
rocket
nagyúr
válasz
mcwolf79 #7950 üzenetére
Ha lesz a kozeljovoben 1 jatek ami domborit Radeonokon, es megfelelo arazas parosul a kartyaik melle, akkor az lokest adhat.
A kerdes az kinek eri meg optimalizalni a piac ~1/5 reszere ugy ,hogy a jelentosen kisebb reszt, jelentos elonyben reszesiti. (az AMD-nek nagyon kellene egy sajat Project Cars)
EA megkezdte a kihatralast moguluk, a Mirrors Edge Catalyst mar NV optimalizacioval jon , ami egyelore a PhysX-ben kimerul, de a GW se lehetetlen.
-
mlinus
őstag
Kijön az AMD-nek új kártyája, amiből az egyik még viszonylag versenyképes is, az nvidia kicsit alávág($30... ) rögtön dx12 a téma? Kicsit nevetséges már ez a szalmaszálba való kapaszkodás.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MiklosSaS #7939 üzenetére
Ennyire ez nem egyszerű. Az elején mindenképp előny, hogy az AMD ezt az irányt két éve viszi. Egyszerűen tudják, hogy mi működik és mi nem. Nagyon számítanak a toolok. Az AMD azért kiad egy DX12-es PerfStudiot, mert az MS-nek ezt a fejlesztésüket nem adták oda. Az nagy szoftveres előny, hogy ha a fejlesztőknek kínált toolok nem omlanak össze a nagyobb programoktól. Márpedig az MS az Xbox One fejlesztőeszközére koncentrált, mivel azt várják, hogy a PC-s kód 99,9%-ban az Xbox One kód lesz. Ez igazából senkinek nem jó, bár az AMD-nek elmegy, de semmiképp sem elfogadható.
-
TTomax
félisten
válasz
MiklosSaS #7941 üzenetére
Sokkal valószínűbb hogy simán hülyére akarják magukat keresni...a GM 204 eddig is túl volt árazva,és van készlet bőven,nem úgy mint Furyból...
Az is egy vicc már,hogy a Fury egyáltalán egy GM 204el van összehasonlítva,és akár még el is veri...arról ne is beszéljünk melyik kártyán mennyi hasznot lehet realizálni.
-
TTomax
félisten
Itt a következő füles,ahogy jósoltuk...
GTX 980 $479 (£369 inc VAT)
GTX 980 Ti reference $629 (£486 inc VAT)
GTX 980 Ti custom OC $679 (£524 inc VAT) -
válasz
Venyera7 #7926 üzenetére
Most jelent meg egy komplett új (vagyis "új") szériájuk, és máris mindenki árcsökkentésről beszél. Ezenfelül a két legerősebb kártyából az ellátás a béka segge alatt. Miből lesz így pénze az AMD-nek?
(#7925) Abu85: Ez komoly? Mert mondjuk elég sok mindent megmagyaráz. De még akkor is nehezen hihető, hogy az AMD ilyen elképesztő dilettantizmussal áll a sajtóhoz...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Venyera7 #7932 üzenetére
Játékfüggő lesz. Valószínű, hogy a kezdeti időszakban az is árnyalja majd a képet, hogy az AMD már majdnem két éve tesztelgeti ezt az irányt, míg más csak egy éve. Illetve a fejlesztőknek a Mantle-höz Radeon kellett, vagyis erre van kész optimalizáció. A többi hardverre dolgozni kell. Szóval az elején a kutatások és tapasztalatok még beleszólnak az eredményekbe. A 3DMark Overhead tesztben is annak tulajdonítható némi Radeon előny, hogy ezt mar ismerték a Futuremarknál, míg a többi hardvert még nem.
-
Venyera7
senior tag
válasz
szupersanyi #7929 üzenetére
Battlefront amd tamogatott jatek!Konkret valaszt en most nemtudok adni!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
szupersanyi #7929 üzenetére
A Comic-conon Battlefront Radeon Furykon futott úgy tudom Mantle módban. Szerintem támogatni fogja a Vulkan API-t is, csak lehet, hogy az a mód ma meg nem olyan stabil.
-
szupersanyi
aktív tag
Sziasztok!
Most fogok videokartyat venni, de meg azt sem tudom eldonteni, hogy AMD-t vagy NVIDIA-t. A Star Wars Battlefront miatt kellene fejlesztenem. Ezert azt lehet-e tudni, hogy ez a jatek melyiket fogja inkabb tamogatni? -
bozont
veterán
válasz
Venyera7 #7926 üzenetére
Ez talán a legjobban dühítő, értem hogy az Nv ezzel egy zárt rendszert akar kialakítani, hogy utána maradjon a késztetés, hogy csak az ő termékeit vegye az ember. De engem, mint felhasználót nem igazán érdekel hogy melyik cégnek mi a jó, magasról teszek rá, sokkal inkább hogy nekem mi a jó. És nekem és másoknak is szerintem, sokkal előnyösebb a választási lehetőség.
Ezért is próbálok inkább az AMD oldalon maradni és őket támogatni, de ha így halad akkor vga fronton is váltanom kell, bár még a Fiji szóba jöhet, ha kap egy nagyobb árcsökkenést.
Ráadásul egy 120/144Hz gsync-es monitor esetében, ha jól tudom az a probléma is fennáll, hogy AMD kártyával párosítva csak 60Hz-et tudnak. Szóval azt sem lehet mondani, hogy az ember benyeli a gsync hiányát, ha éppen a konkurens kártyája a jobb vétel.Oké, üzleti szempontból nagyon jól csinálja az nV, ez nem vitás, de attól még nagyon ellenszenves amit művel.
-
Venyera7
senior tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igazából az AMD sok információt nem oszt meg. A vállalat szerint az IT sajtó színvonala összeomlott az elmúlt években és próbálnak mindent egyszerűen megmagyarázni, hogy a nagy számú abszolút képzetlen újságíró is megértse. Na most itt az a gond, hogy így elindulnak a spekulációk, és ami a legnagyobb baj, hogy a média trehány lett általánosságban, és több oldal már a helyreigazitasokat sem teszi közzé. Egyszerűen azért, mert romlana az oldal megítélése a hozzáértés megkérdőjelezésével. Egyszerűen elfogadják, hogy fullba nyomják a hírekben a kretént mert arra nagyon kis számú olvasó jön rá. Ellenben a full spekulációk még teljesen tévesen is kattintásvonzók.
-
cyberkind
félisten
-
-
Levwi
aktív tag
Egyébként tpu-n a minimum fps értékeket jelenítik meg? Mert az nem igazán mérvadó szerintem mert általában csak egy pillanatra szokott leesni a minimumra. Ez is csak azért tűnt fel, mert tomshardveren meg az összes többi oldalon a fury x far cry 4-ben 1440p-ben 110 körül hozta a max fps-t az átlagot meg 75-80 körül a tpu szerint meg csak 69-et tud a kártya és még a sima 980 is elveri. Azért ne nevettessenek már hogy megjelenés óta gyengült a kártya, főleg úgy hogy az új driver-el még sebesség növekedés is volt(Nekem is pedig csak egy gyenge 7770-em van) Már nagyon várom a ph-s tesztet hogy mit is tud valójában a fury és a fury X
-
gtamate2
veterán
válasz
Venyera7 #7909 üzenetére
Senki sem temette, de alapáron 70$-ral drágább (a custom 100$-zal) szóval ki venné drágábban ezt a kártyát? Ha mondjuk az nv alá lőtte volna be 30-50$-ral egyből best buy lenne. Nem a kártyával van baj hanem a késéssel és az árazással. Elvégre nem hiába van neked is 970-ed, hiszen abba a kategóriába az a best buy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Bomba ár! HP Zbook 15 G5 - i7-8750H I 32GB I 512SSD I Nvidia P2000 4GB I FHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest