Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcwolf79
veterán
válasz
huskydog17
üzenetére
A boxi szamurájt ahogy látom nem nagyon erőltetik ebben a videóban
-
mcwolf79
veterán
válasz
cskamacska
üzenetére
A remény és a várakozás.
A kulcsszó a szokásos: MAJD.
Szerencsétlen AMD-sek erre a sorsra vannak kárhoztatva már jópár éve
-
mcwolf79
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Nem kell, most megint 10 évig fog kínlódni a gépfejlesztéssel.
Addig csak a nyavalygás és a szájtépés fog menni, ahogy az elmúlt X évben tette. -
mcwolf79
veterán
válasz
Dtomka
üzenetére
Azért túlzásokba ne essünk már.
Ha azt mondtad volna, hogy 30 VS 60 fps-nél ennyit számít meg arra azt mondtam volna hogy igaz. De azért 60 fps VS 100 fps-nél már nincs olyan jelentős előny a 100 fps javára.
Ez amúgy is szubjektív dolog, neked kell a 100 fps, másnak elég a 60 is. De ettől neked nem lesz jelentős előnyöd. -
mcwolf79
veterán
válasz
üzenetére
"De ezek nagyrésze ilyen techdemo egy gyenge gépre, amúgy meg eléggé nongéming pokol mind"
Te valami nagyon durva anyagot szívhatsz, ha ilyeneket ki mersz jelenteni,mint amiket az elmúlt 2 napban összehablatyoltál.

Komolyan mondom, ezt fejtsd ki, mert érdekel, hogy te milyen folyamat útján jutottál erre a megállapításra. Sztem inkább a hiba a Te készülékedben van, mert úgy caklipakli a konzolokra nem lehet mondani ,hogy nongaming pokol. Akkor inkább told PC-n a WoW-ot és társait a 200k-s hiperszuper 1080 Ti-t "meghajtva". Na az végeláthatatlan grindelős nongaming pokol. -
mcwolf79
veterán
Amíg [ilyenek] jönnek a "fos" konzolokra, addig én nem aggódok. És ahogy elnézem a további 2017-es és az azután jövő játékokat (Last of us 2, God of war, Death Stranding, Days Gone, Detroit: Become Human, RDR2 (XO-ra is jön), GT Sports ; és ezek csak az exklúzívok) továbbra sem lesz okunk panaszra.
-
mcwolf79
veterán
válasz
huskydog17
üzenetére
Majd bánatunkban könnyes szemmel játszunk egy kicsit a Horizon Zero Down-nal vagy az Uncharted 4-gyel, hátha feledteti a fájdalmat, hogy csak 30 fps-sel megy a Prey

-
mcwolf79
veterán
válasz
schwartz
üzenetére
Ha Abura gondolsz akkor maradjunk annyiban, hogy nemhiába találnak rajta folyamatosan fogást. Mert folyamatosan nyomja az AMD térítő technohablatyot, aminek az elmúlt 4-5 évben sok haszna nem volt. A rizsa és az ígéretek mögött vajmi kevés megvalósult "álom" van, amiből a user-ek tényleg profitálhattak volna.
És mivel egy számtech portálnak illene legalább látszólag elfogulatlannak lenni, ez ebben a szegmensben nem igazán történik meg. Ezért kezdik ki folyton, ha jön a sok jóslat,aminek nagy része valószínüleg nem fog megvalósulni. -
mcwolf79
veterán
-
mcwolf79
veterán
Jó ez az új csodadriver.
WOT ma már 3-szor crashelt be wattman hiba miatt. A poén az ,hogy nincs is bekapcsolva. Semmi 3rd party app nincs fent. Eddig semmi baj nem volt vele, sohasem omlott össze. Ma mióta felraktam a relive-ot 3.szor omlott össze.
Megy vissza a régi driver. -
mcwolf79
veterán
válasz
wjbhbdux
üzenetére
Ennyi erővel a COD-ot is lehetne fikázni, mert egy "ezer éves" IW-engine van alatta.Persze arról nem szól a fáma, hogy egy erősen felturbózott motorról van szó.
Azért (zöldhályog ide vagy oda) be kellene látni, hogy hiába Source-engine van alatta, azért elég impresszíven fest. Oké, nem egy Frostbite , de azért elég szép.
Személy szerint én inkább emellett tettem le a voksom (a BF1 ellenében) és a vele eltöltött 3 óra után kijelenthetem, hogy eddig nem bántam meg a döntést. -
mcwolf79
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
A topicjában rengetegszer azt láttam hogy a wattman-t hogy kell belőni hogy halkabb legyen a kártya és ne fogyasszon annyit szövegelést.
Ez totál bullshit.
Utóbbi egyáltalán nem igaz (én olvasom a topic-ot, de fogyasztásról szinte szó sem esik), előbbiről meg csak annyit, hogy már hetek óta le lett írva,hogy melyek a jobb hűtésű/csendesebb kártyák, aki ennek ellenére megveszi az ócsóbb változatokat (ráadásul gyengébb hűtésű házba) az tudjon rá.
Szóval lehet itt érvelni, de ne hazudozzunk már világba! -
-
mcwolf79
veterán
-
mcwolf79
veterán
Nem azért mondom, de nem unod még?
Megvan a játék? Nincs. Egy YouTube videó alapján mindenhova (lehet, még az Alkalmazások, oprendszerek topic-ba is) bevakkantod, hogy milyen xar a LOD. Egyetlen videót linkelsz egyfolytában, amelyben Szerinted borzasztó zavaró a popup.
Tudom, ez egy nyitott topic, nem csak az írhat bele akinek megvan a játék, de qrva unalmas, hogy olyanról kántálsz valamit, amiről saját tapasztalatod nincs. Vegyél egy normális VGA-t, ha minden igaz hamarosan jön demó, kipróbálod, nem tetszik, nem veszed meg. Ennyi. Aztán tényleg felejtsd el ezt a topic-ot , mert rajtad kívül még nem nagyon olvastam, hogy valakit ( ráadásul aki személyesen tapasztalta) borzasztóan zavar a popup. -
mcwolf79
veterán
integrált AMD VGA-val
Nincs több kérdésem. Vegyél egy épkézláb VGA-t,és akkor lehet újra próbálkozni. Tetszik vagy sem, de azok az APU-k nem ilyesféle játékra lettek kitalálva, és ez most nem lenézés vagy flegmázás.
Amúgy ezek szerint ki sem próbáltad a játékot, csak a videók alapján pocskondiázod. No comment. Innen tovább nincs miről beszélni.
(megjegyzem az általad linkelt videóban továbbra sem látom azt az égbekiáltó pop-up-ot amit skandálsz) -
mcwolf79
veterán
Itt is jössz a popup dologgal, jó hogy mindenhova besírod ezt.
Aki már játszott vele (köztük én is) borzasztó zavaró pop-up jelenséggel nem találkozott.Ezeket csak akkor veszi észre az ember, aki 20-szal tötymörög a pályákon. Egyáltalán nem feltűnő, mégkevésbé zavaró ez a jelenség.
Nem mondom, hogy technikailag hibátlan a játék. A néha beröccenő grafika idegesítő, de medium beállításon már gyönyörű a játék, és egy felső-középkategóriás gépen ez már kivitelezhető.
Az én gépemen medium-high beállításoknál egyedül a városban esik néhol 45 fps környékére a játék, egyéb helyeken 99 %-ban stabil a 60 fps.
Szóval meg lehet említeni a hibákat, de nem kell azt hirdetni mindenhol,hogy "csúnya a játék" vagy hogy egyfolytában pop-up van jelen benne.
pl. én meresztettem a szemem az általad linkelt videóban, hogy milyen árnyékokról beszélsz, de nem jöttem rá. Szóval ezzel jönni szőrszálhasogatás, mert játék közben ezek nem zavaró tényezők (illetve nem feltűnőek). -
mcwolf79
veterán
Hát tapasztalatom szerint az AMD VSR ugyanúgy mosotfos lesz ,mint az NV féle DSR-nel.
Sőt, míg AMD-vel hányingert kaptam a látványtól az elmosódás miatt NV-vel R6 Siege alatt és WoWs-nál is kielégítő a látvány, kevésbe érzem elmosottnak.
De persze tudom, mint mindenben ebben is az AMD a favorit
-
mcwolf79
veterán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Nem mindegyik. Az Fxaa és txaa tényleg homályosítja a képet, az msaa nem, csak mondjuk utóbbi zabálja is az erőforrásokat (vga-t).
-
mcwolf79
veterán
válasz
Venyera7
üzenetére
Tedd a szívedhez a kezed és mondd hogy nincs igaza

Lehet hogy neked AMD hívőként (asszem ha Abu az AMD papja, akkor lehet téged hívőnek hívni) jól esik ezt az AMD seggn****st olvasni, de szerintem mindenki másnak szúrja a szemét. Már csak azért is, mert nem igazán értem hogy ezt a PH hogy engedheti meg magának már évek óta.
(mondjuk én már legtöbbször átugrom Abu hsz-eit, mert úgyis tudom mi van benne : technohalandzsa {rizsa hogy miért király az AMD és miért elavult az NV}) -
mcwolf79
veterán
Persze a szokásos Abu maszlag.
Most az AMD az Atyaisten hogy "engedi" a tuningot, bezzeg pár hónapja még azon ment a mosdatás, hogy az AMD nem vállal semmilyen felelősséget a tuningra. Nem emlékszem pontosan akkor miért volt épp más az álláspontod (valami a CCC-rel kapcsolatban rémlik), de ez már nem kicsit gáz.
Te egyébként nem érzed kellemetlennek, hogy házigazdaként ennyire elfogult vagy? -
-
mcwolf79
veterán
Ácsi, félreértettetek

Én nem annak tapsikolok, hogy nem büntetik meg őket még jobban. Nekem is volt 970-em ,sztem is köcsögség volt így átbaxni a népet ezzel a VRAM variálással, de naívság azt hinni, hogy ez az akár milliós büntetés meg fogja hatni az NV-t (persze lehet 1-2 valagat szétrúgnak), és ez fogja visszatartani legközelebb az emberek átbaxásától.
User részről meg biztos van aki mikor kibukott ez lázadt, de az a nagy igazság ,hog így "csonka" VRAM állománnyal is kategóriájának legjobbja volt. (Akkor az AMD nem tudott mást ellene csatasorba küldeni, csak egy átnevezett 290X-et, aminek annyi előnye volt csak, hogy olcsóbb volt -> viszont melegedett és zabálta az áramot).
Tapasztaltam. A 970-em után 390X-em volt (megjegyzem nem a VRAM miatt cseréltem le, hónapokkal utána történt a csere - > azért cseréltem ,mert hogy jön a rengeteg DX12 és Vulcan AAA játék {A 290 után akkor nyeltem be másodjára az AMD és Abu marketing bullshit-jét, soha többet, csak ha már létezik az előny ,akkor talán lesz megint AMD VGA-m} )Sebességben akkora difi nem volt a 390X javára, viszont melegedett mint az állat. A 970 vígan elvolt a házamban normál hőfokon, a 390X-el napokig küzdöttem, hogy normális (értsd. olyan,ami nem szúrjaa szemem)hőfokokat értem el . A VRM részt akkor is csak egy rárakott 8 cm-es ventivel tudtam 90 C alatt tartani. -
-
mcwolf79
veterán
Ott ahova ezt a kártyát szánják (középkategória) a kompromisszum nem újdonság.
Valszeg abban a grafikában amit ez a VGA kipumpál nem a VRAM lesz a szűk keresztmetszet.Még felrémlik régebben (is),mikor a harmatgyenge GPU-kat csillió VRAM-mal szerelték. És volt olyan réteg ,amelyik ezt be is vette.
Emlékszem volt kollegámnak nem tudtam, megmagyarázni, hogy rásóztak egy xar VGA-t ,mert hiába mondtam neki hogy GPU-ja harmatgyenge, csak azt tudta hajtogatni, hogy "hádde 512-es a kártya"
-
mcwolf79
veterán
AMD megint el fogja játszani azt amit már évek óta. Addig töketlenkedik a custom hűtős verziókkal, amíg az NV szépen beteríti a piacot, és még azok is NV VGA-t fognak venni,akik semlegesek és vaciláltak a 2 gyártó közt.
Ismét grat AMD, megint megcsináljátok (elbaxxátok)

-
mcwolf79
veterán
Emiatt gyártófüggetlen ez a gond
Ne haragudj, de ez bullshit. Kb. 2 hónapja van 980 Ti kártyám, egyszer nem omlott össze a driver emiatt. 970-en sem emlékszem,hogy egyszer is összeomlott volna. AMD-n 1 hetet nem bírt ki, mert tuti kaptam a "A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt" üzenetet.
A ZeroCore a bug állítólagos ideje alatt évekig működött a tesztjeinkben.
Akkor a probléma biztos nem is létezik, ha nálatok ment rendesen
Az összes többi user-nél biztos a csillagok különleges együttállása miatt maradt szundiban olyannyira, hogy csak a Reset gomb segített. -
mcwolf79
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Öngól, mert a böngésző gyorsítást AMD VGA-n is AJÁNLOTT kikapcsolni, mert hajlamos összefosni magát a driver. (tapasztalat 290-en és 390X-en is). Pontosabban NV-n nekem még semmilyen gondot nem okozott, ellentétben az AMD VGA-kkal. MOst és a 970-en is be van kapcsolva, nem csinál semmi galibát. AMD-n ezzel ellentéten gyakran adta a Driver összeomlott és helyreállt hibát.
Nem arról van szó, NV is adhat ki hibázó driver-eket (bár nekem még sem NV, sem pedig NV kártyákon nem kellett WIN-t újraraknom ; bár én AMD-vel DDU-t használtam ,mert ugye az is AJÁNLOTT AMD driver telepítésekor
)
De pl. ez a Zerocore bug mondhatni évekig jelen volt, és nem tudott vele mit kezdeni az AMD. -
mcwolf79
veterán
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Komolyan, már alig várom az első DX12-es AAA játékot (pl. BF1). Mikor majd a GF-ok ugyanúgy fognak tekerni (vagy elig lesz lemaradás a Radeon-okhoz képest), lesz itt olyan mosdatás és mentegetőzés.
Azért maradjunk annyiban, hogy a Total War lehet überfrankó , de egy nagyon szűk réteget érint. Gyanítom az EA/Dice nem fogja pofánfosni a PC pian 80 %-át, hogy xarul fosson a GF-okon. -
mcwolf79
veterán
válasz
üzenetére
Hát ja, xar NV driver-ek.
Végülis az AMD-nél csak"ajánlott" DDU-t használni, mert a saját telepítője nem bírja lepucolni a régi fájlokat, minek következtében hajlamos meghülyülni a rendszer.
( nem kell jönni azzal, hogy ez "urban legend", 290-nel és 390X-szel is tapasztaltam, és guglizni sem kell sokáig, hogy találj ezzel kapcsolatos dolgot furcsa anomáliákról, tehát nem user error) -
mcwolf79
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Addig, amíg tényleg az "öreg" DX11 lesz a szűk keresztmetszet vígan elleszünk a 980 Ti erejével.
Majd egyszer a JÖVŐBEN ha elkezdenek özönleni a DX12-es játékok (nem ma lesz), akkor ráérünk váltani. De lehet még akkor is lehet majd húzni, legfeljebb a 980 Ti nem fog tudni, csak 60 fps-t a 80 helyett. -
mcwolf79
veterán
Nem konkrétan erről van szó, csak megint beindult az Abu/AMD marketing(bullshit)gépezet, utána meg az AMD-fanok meg lesznek sértődve, ha esetleg szóvá teszi valaki, hogy hol a beígért "bődületes" teljesítménynövekedés ,amit itt Abu vízionált

[valahogy így]
-
mcwolf79
veterán
válasz
üzenetére
Watch dogs-ból csak azért ment el annyi, mert jól beszopatták az embereket a trailer-ekkel meg a bullshit videókkal.
Szerintem ha az emberek látták volna a végleges produktumot fele annyi sem ment volna el belőle. Ha jó az emlékezeted volt is belőle felháborodás, hogy közel sem festett úgy ki a játék, mint az előzetes videókon. A játékmenet sem lett olyan jó, mint várták tőle az emberek. -
mcwolf79
veterán
válasz
kicsako
üzenetére
Jaj igen, az üveggömb és az Abu mantra..

Nem a múltnak, de nem is olyan játékoknak, amik TALÁN 2-3 év múlva ki is fogják használni a VGA-t (amely akkorra úgyis elavul). Abu már majdnem 3 éve riogatja a népet, hogy "jaj az NV-nek, mert csőstül jönnek a DX12-es játékok,és kampec,és egyébként is Viva GCN" .És mi van most??Kijött az NV az új VGA-kkal, xarrá alázza az AMD VGA-kat, és megy a várakozás, hogy TALÁN a Polaris vagy a Vega képes lesz pariban lenni vele. Ha meg nem jön össze, jön a duma, hogy de legalább Óccóóó.. Na persze, majd valamit Abu megint kitalál.
-
mcwolf79
veterán
válasz
NandorHUN
üzenetére
Kicsit olvasgatnád a fórumot (akár itt, akás más oldalt) észrevennéd, hogy egyre többen térnek át PC-re.
A nagy ígérgetés ment (60 fps / 1080 p , lol ), de mi a valóság??? HD körüli felbontás, néha még 30 alatti fps.
Szerinted a MS miért nyit ennyire a PC felé? Biztos nem jótékonykodásból. A PC-gaming piac él és virul , pedig már kb. 10 éve folyamatosan temetik.
Konzolon van 1-2 évente valami villanás (mint most az Uncharted 4),de ez édeskevés. Manapság az AAA exklúzívok ritkák,mint a fehér holló, PC-n pedig egyre barátibb összegből lehet összepakolni olyan gépet, amelyek ütik a konzolos graf szintjét a multiplatformoknál (ezekből van a legtöbb).
Persze amíg az Abu-féle jövendőmondók azt hirdeti, hogy a PC-gaming haldoklik addig nem csoda, hogy vannak akik beveszik a hirdetett maszlagot. Ez is kb. egy szinten van a VGA-piacról alkotott képével. Azokból is rengeteg megvalósult az elmúlt 2-3 évben (NOOOOOT
). -
mcwolf79
veterán
válasz
NandorHUN
üzenetére
Ez már jópár éve így van, nem mondtál nagy újdonságot.
Viszont az igényesebb réteg ezeket inkább PC-n tolja, mert aki kicsit is "komolyan" szeretne ezekkel játszani (aim assist nélkül) az PC-n tolja ezeket.
Most majd jön a sok vérkonzolos, hogy "blabla márpedig kontrollerrel ugyanolyan jó játszani, SŐŐŐT azzal még a bill+egér kombót is lenyomják". Tudom ,hogy megoldható konzolon is a bill+egér, de sztem ezt a játékosok nagyon kis része használja. A nagyobb része továbbra is kontrollerrel tolja az FPS-eket (meg is érdemlik).
Tudom miről beszélek, van több mint 1000 órám konzolos FPS-ben. Megváltás utána a bill+egér. -
mcwolf79
veterán
Hát nekem az elmúlt pár évben volt 290-em, utána 970-em, utána 390X-em, most pedig 980 Ti-om.
NV kártyával valahogy sosem volt gebasz, AMD VGA-val azért sokszor jelentkezett a „A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt” probléma. Drivertől függően hol gyakrabban, hol ritkábban. Nem olyan borzasztó gond, de azért néha idegesítő tud lenni. Ha meg a Chrome hardveres-gyorsítása be volt kapcsolva, akkor ez hatványozottan jelentkezett.
Szóval nem urban-legend az "AMD VGA-k szoftveresen szarok". Nem olyan borzasztó,mint egyesek beállítják (leginkább akiknek sohasem volt ATI/AMD VGA-juk, és csak a net bizonyos bugyraiból gyűjtik az infókat), de létezik, és gyakoribb probléma, mint az NV kártyáknál. -
mcwolf79
veterán
válasz
Petykemano
üzenetére
Igen, ez az ami az AMD-t életben tartja. A user-ek reménykedése, hogy majd villantanak valamit.
De sajnos az elmúlt jópár év csak a csalódásról szólt,ha az AMD-ről volt szó
-
mcwolf79
veterán
ÖÖÖ... Hát igen a Fury előtt is jöö a megváltó duma, hogy mekkora Istencsászár lesz fogyasztásban, mert HBM!!!!
[ez már akkor sem jött be] -
mcwolf79
veterán
-
mcwolf79
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Apple asztali gépek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- SörcsaPH!
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ASUS RTX 3080 TUF Gaming , dobozával
- GAINWARD GeForce RTX 2060 SUPER GHOST
- BONTATLAN ASUS Prime Radeon RX 9070 XT 16GB GDDR6 OC Edition
- MSI GeForce RTX 3060 Ventus 2X OC 12GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- GIGABYTE AORUS Radeon RX 6700 XT ELITE 12GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (218)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- Dji Osmo Pocket 3 Creator combo
- Apple iPhone 13 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egy árban vannak. Majd a teszteredményeket meglátjuk, de gyanítom forma-forma lesz a 2 VGA.

Az elmúlt 3-4 évben ez nagyon bejött nekik. NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM