Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
Új hozzászólás Aktív témák
-
mlinus
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
a BL4 nagyon éhes, és nem hozza azt a látványt amit ilyen gépigény mellé várna az ember, de legalább nagyon kevés a stutter, és jól skálázódnik a teljesítmény a beállítások függvényében.
a stalker 2őt akárhogy állítgattam, szar volt, a framegen se volt az igazi. a BL4 szerintem játszhatósaág szempontjából sokkal jobb állapotban van.
nem dícsérem, mert faszom az unreal 5be, de nem akkora katasztrófa mint néhány más ue5-ös cím.
-
mlinus
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
Ezt az onrushos csapat csinálta, akik az elkaszált evolution gárdából mentek át a codemastershez.
nem igazán van tapasztalatuk pc körben, ez látszik...
-
mlinus
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
ezt én is meg tudom erősíteni. 7700k / 1080ti kombóval 4k-ban, ultrán, FXAA-val mindenhol stabil 60 fps. 3 óra játék után egyszer se láttam az fps számlálót 60 alá csúszni.
a patch előtt high preseten játszottam, de még úgy is beesett az fps ha sok autó volt a képernyőn, illetve ha a város közepén volt verseny. Most már ezekben a helyzetekben is stabil az fps. Bárcsak így adták volna ki!

-
mlinus
őstag
válasz
Raggie
üzenetére
" Itt az RX 480 hozza majdnem a 980Ti-t.
"Tényleg marhára szarkasztikus

Más:
Hardware Unboxed - RX 580 vs 1060
27 játékteszt, sok dx12, 1080p és 1440p. -
mlinus
őstag
annak akinek csak azt nézi hogy a piros vagy a zöld csík a hosszabb, annak lehet hogy nem rossz

egyébként én a bétát kipróbáltam, rettenetesen semmilyen a játék, és tele volt bugokkal, nem tudom hogy azokat kijavították-e azóta, de nem hiszem.A prey legalább jónak tűnik, mint játék. Bár a grafika szerintem olyan 2012-2013-as szinten mozog. Mondjuk szerencsére jól is fut.
-
mlinus
őstag
nem úgy volt hogy a prey-el együtt jön a vega?

-
mlinus
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
gondolom a sony a ps3-ra fejlesztett libgcm-t használja, ami jóval a dx12/mantle előtt létezett már.
-
mlinus
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
aha, csak én nem poénként értettem

ilyen elképesztő feature creepet még semmilyen játéknál nem láttam. sose lesz kész, ha mindent be akarnak tartani.. -
mlinus
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
azta! alig várom 2025-öt!
-
mlinus
őstag
a látvánnyal nincs semmi baj, az animációkkal már annál inkább, de az nem hiszem hogy a motor sara

-
mlinus
őstag
-
mlinus
őstag
válasz
üzenetére
egyrészt a deus ex-ben ps4 pro verziójában 3200 x 1800 és 3840 x 2160 között váltakozik terheléstől függően a felbontás, másrészt használja a checkerboard rendering-et, ergo a PC-s fix 2160p sokkal több pixelt mozgat meg, illetve látványban is élesebb, tisztább.
arról nem is beszélve, hogy PC-n nyilván a max grafikai beállításokon lett tesztelve a játék, míg konzolon 1-2 fokkal mindig lentebb van a részletesség. Szóval nem tudom ezt minek volt jó felhozni. Több mint valószínű hogy kissebb kompromisszummal meglehet az a 60 fps 4k-ban PC-n.
igazából nem tudom minek kell felhozni a konzolokat ilyenkor, nyilván aki 1080ti és vega közt gondolkodik nem fogja meghatni hogy a ps4-en hogy megy 25-30 fps-el egy játék.
-
mlinus
őstag
Úgy látszik igazatok van. link
-
mlinus
őstag
igazából nem tudom miért vették sokan annyira biztosnak hogy lesz 1080ti bejelentés. az 1070/1080/titan xp megjelenésük óta konkurencia nélkül van a piacon. nem tartottam volna okos döntésnek ha az amd bejelentése előtt lőtte volna el a Ti-t az nvidia.
-
mlinus
őstag
válasz
keIdor
üzenetére
külső programmal limitáld a forzát 30 fps-re, és rögtön eltünik az input lag. a játék beépített limitere rossz.
egyébként konzolon rakat játék van ami úgy 30 fps hogy a frame time összevissza ugrál ami mikroakadást eredményez, pl Bloodborne vagy ff15 ps4 pro high quality mód. PC-n ez ugyancsak korrigálható külső programmal. -
mlinus
őstag
válasz
Crytek
üzenetére
pontosabban 1 magot terhel agyon - de ettől függetlenül használja a többit is, csak nincsen normálisan elosztva a load. i7-en orvosolható a core 0 letiltásával, ilyenkor sokkal jobban elosztja a load-ot a maradék 7 szálon. Így se tökéletes, de érezhetően gyorsabb és kevesebb a rángatás.
mindamellett alacsony a gpu kihasználtság is, 720p low és 4k ultra között nálam pl semmi különbség nincs fps számban

-
mlinus
őstag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
maga a játék jó azoknak akik szeretik a történet-vezérelte játékokat. Viszont a kezdő windows store-os ár (70 euro)(főleg ha azt nézzük mennyire szarul futott) röhejesen sok volt érte. ~2 óra átvezető/élőszereplős rész, 5-6 óra lövöldözés. Nincs extra mód. A steames 37 eurós kezdőár már sokkal barátibb.
-
mlinus
őstag
annyit hozzászólnék a quantum break témához, hogy nálam SOKKAL jobban fut mint a windows store-os verzió gtx 1080-on. a scaling kikapcsolása továbbra is kinyírja az fps-t, de amúgy minden más ultrán folyamatosan 80-100 fps körül van. 1-2 beállítás visszavétele high-ra pedig 120+ fps-t eredményez. az exclusive fullscreen móddal pedig eltűnik a darabos egérmozgás is.
-
mlinus
őstag
válasz
keIdor
üzenetére
nem tudom mennyit játszottál vele PC-n, de az én tapasztalatom az, hogy free roam közben 99%-ban okés, a probléma a versenyek közben jön elő, főleg ha sok AI autó van előtted, illetve ha valami szélsőségesebb időjárás körülmény van. A város közepén (dupla sínpáros, szuperszéles főút) átmenő versenyek a legrosszabbak, illetve a dzsungelben is van 1-2 "gyengepont". Mondjuk az hogy ~45-re leesik itt-ott az fps normális esetben nem lenne akkora érvágás, de ebben a játékban már a 2-3 fps csökkenést is azonnal érezni lehet (ránt egyet a játék, mintha egy láthatatlan kéz pillanatnyilag visszahúzná az autódat) és minél nagyobbak a csökkenések, annál erőteljesebb ez az effekt.
A framerate smoothing okozza ezt az "érzést", de annak a kikapcsolása pedig sima mikro laggot okoz, ami még stabil 60 fps-nél is érezhető
az pedig rosszabb..az egész a Batman AK launchra emlékeztet; 30 fps-re lockolva minden rendben, maxra nyomhattam a grafikát és nem volt semmi probléma. Viszont a 60 vagy több fps elérése és annak stabilan tartása szinte lehetetlen volt, akármennyire is izzadt az ember.
-
mlinus
őstag
Nekem van xboxom is, ugyanarra a képernyőre kötve. Megmondom őszintén még nem hasonlítottam össze a a 30 fps-el futó pc verziót, mert nekem a "játszós" beállítás minden ultra + 48 fps cap (144hz monitor) és így viszont sokkal simábbnak érzem mint az xboxos 30 fps-t, és csak nagyon ritkán van stutter, akkor is csak a város közepén általában ha sok AI autó van előttem.
De elhiszem, és már sokszor mondtam hogy ha valakinek 30 fps a cél akkor célszerűbb konzolt venni.
egyébként a playground azt mondta hogy tisztában vannak a problémákkal és már dolgoznak egy peccsen, ami javítani fog a teljesítményen. Ez mennyire lehet igaz?
Amúgy HT-s vagy 8+ magos prociknál a core 0 letiltása és a process priority low-ra állítása elég szép fps növekedést okoz
Ez is egy elég érdekes anomália.. -
mlinus
őstag
Lásd a Forza Horizon 3, ahol a GTX 1080 nem képes arra, amire egy Xbox One.
azért ez elég nagy túlzás.
30 fps-re lockolva, amin az xbox is megy, bármennyire feltolhatom a grafikát, egy darab képkocka se vész el. 4k, 8xmsaa, minden ultra. Az xbox ehhez képest még a kanyarba sincs..a probléma a rossz skálázódással van 30 fps fölött, a 60 fps még low beállításokkal sincs meg mindenhol a városban.
-
mlinus
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
még egy: digital foundry
szóval akkor mégis csak igazuk volt a gamegpu-s srácoknak. és valóban elképesztően furcsán skálázódik a játék.
-
mlinus
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
a forza horizon 3 pc portja szemétre való. Félreértés ne essék, az átlag fps szám alapján lehet úgy tűnik, hogy minden oké... de...
Kezdjük ott, hogy a 4 hónapja kiadott Apex-ban tapasztalható stutter ugyanúgy megvan a Horizon 3-ban is. Ha nem 100% stabil az fps-ed, akkor a legkissebb fps csökkenés is mikrolaggot eredményez.
i7 6700k és gtx 1080 mellett úgy voltam vele, hogy a 60 fps-t azért csak fogja tartani stabilan, így elkerülöm a mikrolaggokat . A térkép felén tartja is, pl Outback, nincs semmi gond. Aztán elérsz a nagyvárosba, illetve dzsungelbe, és bumm. 40-45 fps-re való becsökkenések, hatalmas rángatások, input lag, stb, főleg ha több AI car van előtted. Egész egyszerűen rossz játékélmény. A megoldás? Levenni a grafot? Haha, dehogy. 720p és minden low UGYANNYI fps-t eredményez mint a 4k és minden ultra.
A játék egyszerűen NEM használja ki a GPU-t, csak ilyen 50-70%-ban. Nvidia CP-ben ha nem lövöm be a "prefer max performance" opciót akkor folyamatosan leesik a GPU órajele pár száz mhz-re miközben vezetek, ami mégtöbb fps ingadozást eredményez.
A másik probléma az az, hogy a CPU-n is csak az 1. magot használja igazán.... és a slusszpoén? Hyper threading kikapcsolása elég nagy fps boostot ad.
Egyértelmű, hogy a cpu load balance teljesen el van rontva PC-n, annak ellenére hogy XBOX-on nyilván nagyon hatékonyan működik, hiszen a Jaguar CPU kanyarba sincs akár egy i5-höz képest se.
Jelenleg az a megoldás, hogy 30fps-re lekorlátozod a játékot. Mivel ezt az értéket tudja tartani mindenhol, így nincs rángatás, stutter, lassulás, stb. Csak hát akkor meg kb ugyanott tartok mintha XBOX-on játszanék.
Azt mondta a Playground Games hogy már dolgoznak egy patchen ami javítani fog mindezen. Hát, kiváncsi vagyok.
Remélem a GoW 4 nem lesz ilyen.

-
mlinus
őstag

-
mlinus
őstag
a bf1 dx12 módja eléggé kuka, akkora input lagot csinál hogy élvezhetetlenné válik tőle a játék.
mondjuk még annyi mentsége van, hogy beta.
-
mlinus
őstag
friss investor presentation alapján a vega 2017 első felében fog jönni. hmm?
-
mlinus
őstag
válasz
Venyera7
üzenetére
hja, nem nagyon veszik.
ezért kár jött kijönni a barlangodból..

-
mlinus
őstag
válasz
Zeratul
üzenetére
az rx 480 sokszor még az alap 1266mhz boostot se tudja tartani, míg a gtx 10-ekből gyakorlatilag mindegyik jóval a garantált boost fölött vannak alapból, akár 300-400 mhz-vel is. Aztán néha ebből lejön 20-30 mhz hőmérséklet függvénéyben, valóban....
de azért érzed a különbséget

(az 1080 ref az egyetlen ami komolyabban visszavesz - az összes AIB illetve 1070/60 ref elég stabilan tartja már az órajelet.)
-
mlinus
őstag
most jászottam 3 órát a deus exxel, megmondom őszintén nekem csúnyábbnak nézett ki ultrán mint highon...
high preset plusz tessalation illetve 16xAF és majdnem mindenhol 90-100 fps környékén mozog gtx 1080-al 1080p-ben.(144hz monitor) hát nem ájultam el, mármint szépnek szép, de gtx 1080-al többet várnék, tekintve hogy azért még nem maxoltam ki (de mondom, nekem így jobban tetszik, lehet én vagyok a hibás
)amúgy a játék nagyon jó.
-
mlinus
őstag
válasz
Firestormhun
üzenetére
ez azért elég vicces. A beépített bench egy helyen játszódik, és csak forog a kamera 1 percet, aztán kész. A 2013-as Tomb Raider benchre emlékeztet ahol csak körbeforgott a kamera Lara körül és kész. A ROTTR benchmarkja sokkal jobb, mert ott több helyszín is van.
-
mlinus
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
talán - day 1 patch ps4-en biztos lesz. driver már nv oldalon van.
-
mlinus
őstag

már értem miért nem lesz dx12 mód benne alapból..

-
mlinus
őstag
-
mlinus
őstag
-
mlinus
őstag
mindfactory sales data:
talán mégse volt annyira papírból a pascal launch, csak az igény volt hatalmas. Steam hardware survey alapján is rengeteg 1070/80 van már, úgy látszik igazak a pletykák miszerint ez az eddigi legjobban fogyó high end család.
-
mlinus
őstag

-
mlinus
őstag
válasz
Peat;)
üzenetére
dehogynem rpg. akciórpg, fps elemekkel. interaktív párbeszédek, választási lehetőségek, többféle játékstílus, karakterfejlesztés. steamen is előrébb van az rpg tag mint az fps.
ha szerinted ez a battlefielddel egy szinten van akkor szerintem te sose játszottál vele
(#21116) Abu85
miért, a gta5 meg a witcher 3 nem tömegjáték szerinted?

-
mlinus
őstag
az átlagember általában akkor upgradel ha van valami olyan tömegjáték, ami már nem megy/gyengén megy az adott vga-n.
a sniper elite, thief és az aots annyira középszer és réteg, hogy szerintem ezeket a többség átugorja. a tech showcase és a popularitás között kéne egy jobb ellensúly. a witcher 3 pl szerintem alapvetés kéne hogy legyen, még ha a technikai megvalósítás unalmas is.
-
mlinus
őstag
a quantum breaknél csak egy rosszabbul megcsinált játékkal játszottam, az pedig a no mans sky.
i7+gtx1080 és szanaszét stutterel, meg liftezik a framerate. elképesztő 
(#21015) daveoff
a kritikus helyeken pl Geothermal valley stabilabb a dx12 verzió, még ha átlagban elmarad egy picit a dx11 variánstól.
-
mlinus
őstag
a quantum break steames verziója dx11-et is támogat, érzem hogy jobban fog futni mint dx12-ben

-
mlinus
őstag
nem úgy volt hogy a deus ex nagy amd/dx12 játék lesz? ehhez képest kevesebb mint 2 hét múlva jön, sehol egy szál promóció, de még csak a pc követelményeket se hozták nyilvánosságra. a kikerült gameplayek alapján pedig csontra ugyanúgy néz ki mint a ps4 verzió.
-
mlinus
őstag
válasz
Venyera7
üzenetére
az alap boost mennyi is? 1733 mhz? ehhez képest neked alapból 2000 környékére boostol. Ez szerintem minden, csak nem gyenge. Nem maxwell szintű, de teljesen rendben van.
fury x elég nagy bukta volt, szerintem ezt már nyugodtan leírhatjuk, a minimális tuningpotenciál az egyik legkissebb baja.
-
mlinus
őstag
válasz
Venyera7
üzenetére
Nem igazán értem mit akarsz ezzel mondani. Ki mondta, hogy OC dream? A kártya már 3 hónapja kint van, ugye nem számítottál másra?
Egyébként azt megjegyezném hogy a kártyád reklámozott boostja 1860 mhz, és ehhez képest úgy látom alapból majdnem 2ghz-t megy. Ami teljesen korrekt, látszik mennyire effektív a boost 3.0. Persze ha fix lenne a boost akkor többet lehetne húzni a csúszkán manuális, egyeseknek biztos nagyon tetszene az

-
mlinus
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
a stutter a magas dpc latency miatt lehet, van rá hotfix driver.
-
mlinus
őstag
hihetetlen mennyit pörögtök ezen, pedig még az amd is elismeri a tesztet és dicsekszik vele. Amúgy sokszor úgy érzem hogy egyesek nem univerzális kódot akarnak, hanem olyan ami a gcn-nek jó és kész

-
mlinus
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
ezt már az ms is elmondta az e3on.
-
mlinus
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Meglehet, aztán lehet hogy az egyik olyan lesz mint a project cars ahol.... szóval érted

(egyébként az id azt mondta még nincs async nv kártyákon, de lesz. gondolom pascal kap némi boostot)
-
mlinus
őstag
ezalapján a Pascal tényleg javult async téren.

-
mlinus
őstag
jól látom hogy kijött a dx12 bencmark 3dmarkhoz?
-
mlinus
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
na latjatok, tenyleg szarok az amd driverek

-
mlinus
őstag
-
mlinus
őstag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
szerintem gyorsabb lesz mint a 480 vagy a 970... kevesebbet is fog fogyasztani. cserébe viszont drágább is lesz.
-
mlinus
őstag
válasz
NandorHUN
üzenetére
Nem értelek. Az, hogy az elsősorban konzolra írt játékok ott fogynak legjobban, nem újdonság. Az egész CoD széria a kontrollerre van balanszolva, PC-re csak egy kis bónusz cash reményébe adják ki. De rengeteg olyan elképesztő sikeres PC játék van ami vagy nincs konzolon, vagy ha van, akkor említésre se méltó. Pl CSGO konzolos verzió, vagy a Payday 2 konzolos verzió, amit egyébként 2x (!) adtak ki, de mindkétszer nudli volt.
Én nem 9gagra alapozok, hanem száraz tényekre. Dedikált enthusiast GPU-kat viszik mint a cukrot, SteamSpy-on megnézheted az eladásokat, szárnyalnak, Sony újítja a PS4-et mert tudják, hogy kezd ciki lenni. Nyilván a Sony rengeteg pénzt ölt az R&D-be, szóval csak tudnak valamit...
2000es évek közepe rossz volt a pcnek, virágkorát élte a warez, a kiadók fordultak el és inkább a konzolra szavaztak. Azonban amióta a Steam elkezdett szárnyalni, kb mindenki visszajött. A microsoft is minden játékot kiad már PC-re, nem csak xboxra. E3-on nem volt egy olyan játék a microsoft standján ami ne jönne PC-re. Ráadásul a japánok is elkezdték kiadni az agymenéseiket PC-re.
Nekem is van PS4-em, szeretem, de igazából csak akkor kapcsolom be ha van valami értelmes exkluzív cím rá, pl Uncharted 4.
részemről ennyi volt, bocs az offért még1x.
-
mlinus
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
A piacnak a "gamer" része viszont növekszik, nekünk csak ez számít. A PC már nem mindennapos kellék, arra ott van a tablet, laptop, akármi. Már kevesebb a gt720 meg x300al szerelt pc-k száma. A modern játékra alkalmas hardvereket viszont viszik mint a cukrot. Ez pedig a lényeg. Nem hiába a GTX 970 és a GTX 960 a legtöbbet használt gpu a steamen már. Pár éve még intel integrált volt.
A konzolok is mennek, de maga a sony mondta, hogy a Neo egyik szerepe, hogy megállítsa a pc-re váltó emberek hadát
a sony és az MS is tudja, hogy krvára elégedetlenek az emberek azzal a minőséggel amit jelenleg nyújtanak a konzolok. Igen, van Uncharted 4, ami tényleg nagyon szép, azonban az átlagos konzol játék sajnos a közelébe nincs.
bocs az offért.
-
mlinus
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
a játékosok száma így is nő, főleg az olyan játékoknak köszönhetően mint csgo, dota2, LoL, overwatch, stb
de az AAA játékok eladásai is szépen felmentek az elmúlt években, elsősorban a Steam miatt.Amúgy az lehet, hogy a modern játékra alkalmatlan vga-kból már jóval kevesebbet adnak el, de a Maxwell óta nagyon fellendült az enthusiast piac, a GTX 960/R9 380 és afölötti kártyák fontosak igazán, ha már a konzolélménynél tartunk.
-
mlinus
őstag
válasz
letepem
üzenetére
a konzolok eladások csökkentek az előző generációhoz képest, míg a pc-s játékosok száma folyamatosan növekszenek. Ezt nyugodtan ellenőrizheted

(sokan elfelejtik hogy a Wii mekkora bomba volt 2010-ig)pc-nél meg az egybekonfigurációk eladása folyamatosan csökken, míg a dedikált gfx kártyáké nő.
BTW, steamen a GTX 970 a legpopulárisabb videókártya. Szóval igen, elég nagy esélye van, hogy egybe az is legsikeresebb VGA ami eddig készült, főleg mivel nem volt kifejezetten olcsó.
-
mlinus
őstag
válasz
Harley quinn
üzenetére
nem lehet előre tudni, lehet sokkal drágább, lehet olcsóbb. az amd-től is függ, amíg nincs konkurencia addig nem is fognak kiadni semmit, értelmetlen lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorola G86 - majdnem Edge
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- Xiaomi 11T 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

az pedig rosszabb..