Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Családomban van COPD-s beteg (otthoni Oxigénterápia szintjén van a betegsége /3x pfizerrel oltott/).
Tisztában vagyok vele, hogy mindenkinél más és más lehet ennek a "remekbe szabott" vírusnak a lefolyása súlyossága, de mégis nagy általánosságba szeretném megkérdezni, hogy szerintetek most a jelenlegi télen jobb esélyekkel néznénk elébe nála, mint az eddigi variánsoknál? Teháthogy igaz lehet nála is az, hogy kevésbé okoz súlyos problémát?
Én most megyek épp keresztül a covidon enyhének számító tünetekkel(1 nehéz nap+ többi enyhe megfázás + hangszálgyulladás), ezért is piszkálja annyira a gondolataimat, és nagyon féltem őt... -
kkdesign
senior tag
válasz
radi8tor #106316 üzenetére
Nem felelősséget akarok ezáltal másra tolni. Azért érdekel mások véleménye, hogy hátha valamiben hozzátesz az információkhoz. Emberéletről van szó, egy kisérleti vakcinával kapcsolatban, egy emberkísérletben. Hova tolhatnék én felelősséget? informálódni szeretnék. :-/ hátha van vkinek tapasztalata, infója. Plusz azért is írtam, ha valaki tud olyan dokit aki mer mondani bármit is, akkor őt szívesen megkeresném ezügyben. De teljesen tisztában vagyok azzal, hogy 100%os válasz nincs, akkor se lenne, ha nem "kísérlet" lenne hanem éveken át kiforrott technológia, még úgyis necces kérdés.. De ha egy cseppet tisztábban látok, már az is előbbre vihet.
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Igaz ez a laza topic, de egy komoly dologról kérdeznék. Kórosan sovány(32kg), súlyosan COPD beteg, nagy csontritkulással rendelkező, jelenleg is emiatt nagy fájdalommal élő személy számára mit gondoltok, mennyire veszélyes a pfizer oltás? akár ismerősi körből, vagy bármi információ alapján?! Vagy tudtok esetleg olyan tüdőgyógyászt, orvost, akivel lehet ezügyben konzultálni, hogy mekkora a kockázat? kaptunk egy kemény fejmosást, hogy márpedig adassuk be, mert immunrendszeri probléma nincs, de ennyi probléma mellett szerintem érthető a félsz, ami bennünk van. Viszont arcunkba mondta azt is az orvos, hogy ha nem lesz beoltva, ősszel elviszi bármelyik mutáció. Ti mit tennétek?
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy Sputnik vakcina után ha szeretnék védettséget igazoló vizsgálatot kérni, akkor mennyi idő után érdemes jelentkezni, és melyik vizsgálatra pontosan? Láttam többfélét, és szeretnék tisztán látni
Köszönöm szépen előre is
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy valakinek COPDs családtagja ismerőse kapott már oltást? nagyon sovány Édesanyám és COPDje van, ami miatt nehezen kap levegőt.. és érdekelne hogy aki esetleg már túl van oltáson, melyik ajánlott, mit mondott a doki? Melyiket ajanlják copdvel.. Kínaitól féltem, mert teljesen benne vn a vírus, ha pedig ezáltal kiváltja amit az élő vírus, az baj... Astra kicsit megingott nálam. Oroszt nem tudom kaphatja e, pfizer meg szerintem kb eselytelen hogy azt kaphassa, pedig 60on felül van.
-
kkdesign
senior tag
válasz
Soulfly842 #74850 üzenetére
jogos amit írsz
remélem hétfőre megkapom az eredményt és remélem addigra a tünetek is elmúlnak. Elég büntetést kaptam a helyzetben azzal, hogy exem nézi meg a mintámat kb 99% eséllyel
így valszeg még akkor is bezárnak, ha influenza
Viccet félretéve, a lottózásban lehet jobb lenne ha ezekkel a tünetekkel a covidon mennék át, aztán "levan a gond" egy időre
-
kkdesign
senior tag
válasz
Soulfly842 #74832 üzenetére
Köszi nektek!
Igen, felelősen akarok mindenképp eljárni, és így gyanúval sem mászkálok, meg hát ahogy írtam jól sem érzem magam az meg alap hogy úgy egyáltalán nem megyek sehova, elég volt eljutnom a tesztelésre is, abba is elfáradtam.
Köszi, hogy tisztáztátok a helyzetet, mert akiktől vártam volna, hogy tájékoztatnak, ők skippelték ezt a résztAzért is volt ezt fontos tudnom mert van egy lakótársam, és nyilván rá is hatással van ez a történet.
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Szeretnèk iránymutatást kérni, mert nem igazán kaptam pontos információkat mintaveteli ponton es doki asszisztenstől se.. Ma vettek mintát 2x egyszer gyorsteszt egyszer pcr teszt. A gyorstesztem negatív lett. A pcrre hetfot mondtak. Annyit mondtak hogy otthon kell maradnom, ami evidens, de hivatalosan leirva semmi. Doki asszisztense meg azt mondta h a mintavetelnel kellett volna infot kapnom.Szóval azt szeretném kérdezni hogy most akkor karantén van eredményig vagy csak illő abban lennem, ez most milyen állapot? :) Mivel nem vagyok tul jol eszem agaban nincs menni semerre sem, de erdekelni érdekel az eljárásrend.
-
kkdesign
senior tag
válasz
kkdesign #74365 üzenetére
Azt mondta dokim, hogy gyanús vagyok, de vár holnapig, jelezzek vissza, hogy súlyosabb lett-e bármely tünet, vagy stagnál-e. Ha múlik gyomorrontásnak gondolja, ha ugyanilyen, vagy rosszabb --> előjegyeznek tesztre
. kértem h akkor már ugyan, indítsa el ma a folyamatot, dehát hajthatatlan volt. 1 napon sok múlik mondjuk.. holnap meglátjuk.
-
kkdesign
senior tag
válasz
zolisx4 #74360 üzenetére
Köszi mindenkinek, most ugrott be, h volt 2 napig fejfájásom is, alapból fejfájós vagyok, de ez picit másabb volt.
Nem voltam, csak kisboltban 3-4 naponta plusz 1x nagy bevásárlóközpontban. Vigyáztam magamra úgy érzem, ezért bosszant nagyonKérni is akarom a tesztelést, ha netán az lenne, ússzam meg ennyivel.
Daneel_hu hát ez igazán szuperül hangzik, jó kilátások. Remélem nekem nem jut ilyen szar szintre. -
kkdesign
senior tag
SZiasztok!
Erős, gyomorrontással nem igazán összeegyeztethető hasmenés, nagyon enyhe hőemelkedés adhat okot arra, hogy pozitív legyek erre a "csodára" ? Késő délután lesz csak háziorvosom, de furdalja az oldalam, így gondoltam hátha valaki tud erre sejtést.
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy arról van vagy magyar vagy angol cikk, tudományos cikk, írás hogy COPDs beteg esetében milyen a pfizer vakcina? Aki mélyebben benn van a témában tudna véleményt mondani? Anyum copd s és tudomást akarok szerezni arról hogy mennyire kockázatos azzal a betegséggel beadatni. Vwgy egyaltalan szabad e úgy.. köszönöm ha vki tud hozzaszolni értékben
üdv, Krisztián
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Engem egy olyan kérdés foglalkoztat, hogy ha valaki nagyon nehezen megy keresztül rajta, az összes jellemző tünet áthalad rajta, akkor ha nagyon gyenge még és köhög, de letelik a 10 nap karantén, jogosan tartunk attól, hogy fertőzhet még ha elkezd mászkálni máshoz, vagy akkor már valóban nem fertőz? van olyan ismeretségem ahol ez így történt, történik, de nem tudom, hogy jogosan aggódom-e én és a családom.. vagy túl tolnánk az aggódást? (elég erősen copd beteg van a családban ezért is az a nagy aggódás)
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Rendbes PCR tesztnél ha olyan fázisba megy a teszt hogy az illető elkapta, de még az első pár napban van amíg nem mutat tünetet, azt kimutatja ez a teszt? értem ezt olyan téren, hogy a tünetmentes időszak után válna aktívvá a vírus, és tünetmentes, vagy tünetet produkáló lenne az illető.
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, van itt esetleg olyan, aki sajat maga, vagy kozeli ismeros hozzatartozo pozitiv tesztet produkalt, es csak nagyon enyhe tunetekkel? Mik voltak a gyakran felsorolt tunetek enyhe variacioi?
Azert kerdezem, mert egy osszetett nehez helyzetben vagyok.
vasarlast megoldjak nekem, az no para.
Igazabol e heten belul 2x voltam boltban, maszkban kesztyuben, szabalyosan hordva es leveve oket. Tisztalkodasra ugyelek.
Lakotarsam ismerose kb masfel-ket hete beteg volt, de csak annyi informaciom van h szarul volt. Tojt bele mindenbe igazabol, es a kis naiv lakotarsam meg ide engedte az alberletbe, tobbszor osszefutott vele, meg 2x en is itthon voltam. Lakotarsam 0 tunetet produkal,
nalam az a helyzet hogy szaraz majd hurutos kohoges, de csak olyan enyhen mintha bulidohanyos lennek, de nem vagyok, nem kohogoroham, csak kb orankent ingerlo 10 masodperces kohiccselés. Torokfajasom is volt a napokban, de az is enyhe, meg fejfajas is, de az sem olyan vadul. Faradtsagerzet az utobbi 5 napban 5bol 3x volt jellemzo, ma le kellett dolnom fel orara, mert ugy ereztem kidőlök ha nem magamtol fekszem le.
Ezek a tunetek enyhen, indokoltak arra h mindenkepp haziorvosnak szoljak es szolni, hogy lehetseges, hogy elkaptam? Mivel a sulik bezarasa ota kevesebb mint heti 1x voltam kinn boltba, meg nem voltam olyan szituba, hogy csettintenék, hogy megfáztam, es hopp ez a baj, igy gyanakszom, hogy elérhetett engem is azon srac altal(mivel felelotlen viselkedese volt).
amiert fent irtwm az osszetett helyzetem az az hogy penzugyileg nagyon nem birhato helyzet lenne, ha nem tudok hazamenni innen jovo hetvegen. Viszont otthon meg veszelyeztetett csaladtagom van, akitol jelenleg igy el vagyok valasztva...
Szerintetek mi lenne a helyes irany a helyemben?
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live