Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#73651) Kékes525 válasza #20749568 (#73648) üzenetére


Kékes525
félisten

Állatorvos nem lehet jó virológus? Én speciál ismerek egyet.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#73653) Kékes525 válasza #20749568 (#73652) üzenetére


Kékes525
félisten

"Biztosan van olyan is."

Igen: [Rusvai Miklós]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#73654) Kékes525


Kékes525
félisten

[Ennyi ember lett rosszul a Pfizer-BioNTech koronavírus vakcinájától]

"Az oltóanyagra rosszul reagáló 21 ember átlagéletkora 40 év volt. Tizenkilenc esetben nőknél jelentkezett heves allergiás reakció. A tünetek – köztük bőrkiütés, nyelvdagadás, nehézlégzés és rekedtség – átlagosan a beoltást követően 13 perccel jelentkeztek. Az allergiás sokkot kapott emberek közül senki nem halt meg."

Ez kb 25 millióból. Lehet számolni, hogy hány ember életét menthette meg, hány ember szenvedését, kínlódását, maradandó egészségkárosodását előzte meg.

Egy emberbe se kerültek bele chippek, nem rajonganak Bill Gates-ért és nem változtak krokodillá.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#73655) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Állítólag a D-Afrikai variáns rezisztens az antitest-kezelésre. Mi a helyzet a vakcinákkal? Ok, a reklám szerint ezek a vakcinák még a mutáns lábgombát is kiölik, de mi lehet a valóság? Az oltásra másféle, jobb antitesteket gyárt a szervezet? Minden gyártó vakcinájánál vajon?

#73654: pedig ha lenne benne 5g chip, megspórolhatnánk a telóvásárlást :DD . Viccen kívül: ez kb normális és elfigadható, ha semmi maradandó sz.r nem alakul ki az első pár hétben, akkor tökéletes és éniskérek belőle :K

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#73656) Kékes525 válasza t72killer (#73655) üzenetére


Kékes525
félisten

Antitest kezelésnél monoklonális antitesteket használnak, ami a tüskefehérjén 1 hely felismerését tudja. Tehát elképzelhető, hogy hatástalanok rá. Azonban a vakcinák tüskefehérjét termeltetnek a szervezettel és annak nagyon sok felismerési helye van, amiből a Dél-Afrikai a hír szerint kilőtt kettőt. Maradt még legalább 8 hely, ami bőven elég a gyors és hatékony immunválaszhoz.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#73657) Z.É.T. válasza Parci (#73644) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Bevallom, én az utóbbi napokban egyre borúsabbnak látom a jövőt járványkérdésben (is).

Ezek megvoltak? (talán syberia hozta ide, vagy a másikba)
Itt, mind a linken található, mind a következő (január 6. Kérdések és válaszok cikk*) elég rosszul hangzanak.
(dél-afrikai mutáció, endemikussá válás kérdéskör)

Többek között egy mondattal megerősítí egy korábbi fejtegetésem, miszerint ezek (brit, dél-afrikai) a mutációk nem halálosabbak, mégis halálosabbak. (a magasabb fertőzőképesség okán)

Illetve ebben a thread-ben (preprint study linkelve benne) is van pár hervasztó rész.

És ami miatt (is) nagyon kellene rohanni az átoltottság felé, hogy ne kelljen módosítani az mRNS vakcinákat, mert az oké, hogy 4-6 hét alatt meg tudják oldani, de akkor ismét nyájimmunitási arányig újra kellene oltani a föld lakosságát.

Szóval, ha ez eddig nem volt nyilvánvaló, akkor most látványosan, a világ szeme előtt vizsgáznak az országok vezetői és eddig a többség bukásra áll.

Egy gyenge hasonlattal: a flotta felszállása után tudtuk meg, hogy a pilóták nem tudnak repülőt vezetni és másodpilóta helyett is inkább egy kazal luxusprostit hoztak csak magukkal.
Már csak az a kérdés, hogy sikerül-e gyorsan megtanulniuk a landolást, vagy becsapódunk.

*"Kavanagh: Well, one of the things that’s really frustrated me with this epidemic and pandemic is that people are totally focused on dying. In other words, who is going to have a fatality or a fatal result. But in actuality, the disabilities are much, much more concerning because that is even affecting the young people. And it can be chronically disabling to people. Not saying that death isn’t a terrible factor or a terrible outcome. But the disability can be long-term. You’ve heard the term long-haulers. And people that are hospitalized, oftentimes are discharged with chronic lung, chronic kidney, and chronic heart disease. As you know, I’ve written an article in Infection Control Today® that advocated that in many ways, COVID-19 is a heart and lung virus. Because it can have asymptomatic mild carditis, which can present decades later as a cardiac myopathy. This is to me very concerning. And as with any disease, as we learn more and more about it, unless people die, those individuals that escaped death are often severely sick and have chronic long-lasting effects of this disease. We really do need to also focus on that. "

[ Szerkesztve ]

(#73658) Stanlee válasza #20749568 (#73648) üzenetére


Stanlee
őstag

Melyikre gondolsz?

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#73661) t72killer válasza Kékes525 (#73656) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Szuper, ez jól hangzik :R

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#73662) FrezeR


FrezeR
senior tag

A Moderna vezérigazgatója a Reutersnek adott nyilatkozatában azt állította, hogy koronavírus-vakcinájuk valószínűleg évekig immunitást biztosít a vírus ellen, bár hogy erről biztosan meggyőződhessenek, még több adat elemzésére van szükség.

Bancel hozzátette, hogy az általuk gyártott oltóanyag hatékony a koronavírus Angliában és Dél-Afrikában megjelent új mutációja ellen is.

Index cikk

Nagyon bátor szavak ezek :U

(#73663) bigdady válasza FrezeR (#73662) üzenetére


bigdady
nagyúr

A net meg tele ma hogy nem jó a vakcina az új mutánsra. Akkor most melyik?

[ Szerkesztve ]

(#73664) Csatravi válasza #32839680 (#73660) üzenetére


Csatravi
senior tag

Csak gondolj bele hogy milyen nehéz helyzetben vannak. Elkezdi valahol az első munkát ahol 3 órát kellene rendelnie de nem tudja befejezni a 3. óra végével mert még van 2-3-4 beteg. Vagy elküldi őket (megy a szidalmazása) vagy tovább marad. Ha tovább marad akkor a 2. munkahelyéről késni fog (megint megy a szidalmazása). Nálunk van olyan doki aki 30 km-ről jön át rendelni. Elég egy bármi okból adódó rossz útviszony és már ugrott is a pontos kezdés.
Szóval egy szó mint száz, nem egyszerű azt mondani, hogy az a fránya doki megint szívat mert aki egy kicsit jobban belelát az megérti még ha nehezen is fogadja el.

(#73665) perempe válasza bigdady (#73663) üzenetére


perempe
addikt

mi a túrót mondjon? hogy vegyétek az orosz vagy a kínait?

* Brahms: 4. szimfónia *

(#73667) Parci válasza bigdady (#73663) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mindkettő találgatás. educated guess, de találgatás.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#73668) t72killer válasza FrezeR (#73662) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Azon a hídon akkor megyünk át, ha odaértünk... Mielőtt összecsapnánk az idén őszi+jövő tavaszi mutánsokkal, kíváncsi lennék egy független szaki összehasonlító véleményére a különböző oltásokról. Engem nem hajt a tatár, megvárom míg az ideális jelölt elérhető lesz és ha kell, beadatom privátban. Nem szeretnék évente dokihoz rohangálni emiatt (bár ha Parci fagyiajánlata minden körre él, megfontolom a dolgot :DD )

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#73669) Csatravi válasza #32839680 (#73666) üzenetére


Csatravi
senior tag

Nem is úgy írtam mintha nem értenéd meg, hanem neked válaszoltam de úgy telibe mindenkinek :)
És sajna tényleg lassan a többsége már nyugdíjas korú és elhivatottság kényszerével maradnak mert nincs kinek átadni a praxist. Nagyon nagy gondok lesznek még ebből ami már most sem kicsi.

(#73671) Parci válasza t72killer (#73668) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ennél logikusabb beadatni az első jóváhagyottat, és antitestekkel a véredben megvárni a tutit, amiben reménykedsz.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#73672) Z.É.T. válasza bigdady (#73663) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Linket kérhetek?

(#73673) Micsurin válasza bigdady (#73663) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Ez hol lett így kijelentve?

Nincs még egzakt univerzális állítás a témában. Csak a szokásos média szájtépés megy.

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#73674) tom_tol válasza Parci (#73644) üzenetére


tom_tol
addikt

"milyen kár, hogy bölcs népünk már en bloc ráunt az egészre,"
Ne fogjunk mindent a népre.
Nálunk azt mondják hogy a munkahelyeken és otthon terjed. El is tudom fogadni mert ha nem igy lenne nem lenne ez a rodeó. Egyikkel sem lehet mit kezdeni. Nem állítom hogy a zárásoknak semmilyen hatása nincs de azt igen hogy nem fogja meg a járványt. Egyetértek veled, legkésőbb tavasszal el kell engedni az egészet. "release the kraken" by Parci

(#73676) t72killer válasza Parci (#73671) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Kérdés, nem üti-e majd egymást a kettő? Egyelőre amúgy is ott tartunk, hogy kevés a vakcina, oltsák csak azt, akinek 10+%-ban jelent halálos v aközeli veszélyt egy éles covid. Az európai lakosságban min 20% lehet ilyen, a szalonnát pálinkával öblítő Mo-on lehet 30+%...

Amennyit tökölnek, ez is bőven el fog tartani nyárig.

Lehet én vagyok hurráoptimista, de azt látom elég sok görbébe, hogy a mostani hullám hetei meg vannak számlálva. A kari miatt több országban volt megugrás, de mindenfelé elég durva korlátozások vannak plusz már millióknak lehet természetes immunitása olyan csoportokban, amik fő vektoron mozognak: gyakori tömegközlekedők, bolti árusok, stb. Ez természetes úton töri le a görbét, ha hozzávesszük az eü-dolgozók oltását, akkor meg pláne. SzVSz ahogy tavaly, idén májusra is kampec lehet ennek a hullámnak, de lehet még hamarabb.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#73677) Parci válasza tom_tol (#73674) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

azt nem mondtam, hogy bármi ráció van ebben a ráunásban, de attól még ráunt, látszik, az utcán, a neten, mindenhol. ettől a vírus még csinálja a dolgát, ahol tudja, nyilván otthon, a suliban és a munkahelyen, jelenleg más nincs is :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#73679) tom_tol válasza #20749568 (#73675) üzenetére


tom_tol
addikt

Ezt úgy írod mintha most nem hullana a "férgese" és hatékony védelem lenne. Tavaszra simán beoltható (ha nem igy lesz az végképp megmutatja vezetőink alkalmatlanságát és akkor fel kell robbantani az eu-t) a veszélyeztetett időskorúak és az eü. dolgozók. A többiek eddig sem számítottak nekik szolidaritásból kellett szívniuk.

[ Szerkesztve ]

(#73681) Parci válasza #32839680 (#73678) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

bennem is kezd megfogalmazódni valamiféle "elegem van", kitalálom még, de lehet, hogy elengedem a híreket, a topikot, mert egész sokáig jól bírtam és nem stresszeltem magam, de most kezd sok lenni. nem akarok képben lenni minden másfeledik peer review kezdeménnyel kapcsolatban.

majd írtok nekem egy privátot, ha van új megfejtés, hogy a pepsi-cola öli a koronát és tudjak róla :DDD (vagy nem, ha arra játszotok, hogy elpatkoljak :DDD)

érdekel az egész, szívesen is agyalok csomó mindenen a témában (elég sok más téma offolva lett, sajnos :U), de most először érzem azt, hogy tényleg parázom valamelyest, márpedig az vörös vonal.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#73682) Parci válasza #20749568 (#73680) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

tavasz majd május 32-ét jelent kb.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#73683) LámaZ válasza Ezekiell (#73608) üzenetére


LámaZ
addikt

Ki nincs agyon terhelve? Talán a celebek, a valóságsó szereplők.
Meg jöttök itt a fizetésekkel.
Az állam nyilván adna több fizetést, ha lenne miből, mindenkinek. A cégek is. De honnan?
Kibicként lehet követelőzni, sőt, a politikusok még ígérnek is többet, csak hogy rájuk szavazzanak, aztán persze rájönnek később, hogy nem úgy van az, vagy lemondatják őket. (Gondoljunk csak a száz napig osztogató Medgyessyre 2002-ben).
Tudomásul kell venni a helyzetet, ezzel kell együtt élni. Persze nem kötelező. Sokan kimennek külföldre, és onnan köpködnek vagy szítják a feszültséget. A legfelháborítóbbak azok, akik maguk vagy a szüleik hozzájárultak (akár adócsalással is) a mai állapotokhoz, vagyis ahhoz, hogy nem állunk a legtöbb nyugati jóléti állam színvonalán, bár helyileg (itteni régióhoz viszonyítva) nem is állunk olyan rosszul.

Visszatérve az eredeti felvetéshez: lehet, hogy ez nem fog sokaknak tetszeni, főleg most, de tény, hogy nem az egészségügyben dolgozók a legrosszabbul fizetett réteg, sőt a fizetésemelések után egész jól keresnek, jobban, mint mások, akik „a lapát nyelét fogják”.

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

(#73686) tom_tol válasza #20749568 (#73680) üzenetére


tom_tol
addikt

Ok. Akkor csak saját földemről beszélek, Tyskland nem játszik.

#73681Parci

Akkor a legjobbakat, vigyázz magadra :D

(#73688) Z.É.T. válasza Parci (#73681) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Nekem nagyon jót tett a ~ két hét fórumszünet, bár néha olvasgattam, de írni nem írtam és ignoráltam minden hsz-t, amiről sejtettem, hogy felb@sz.

(persze nekem ebben benne volt, hogy szenteste és szilveszter napján is elvesztettünk egy-egy ismerőst - egyikük közeli :'( sajnos - 11 főre növelve a covid-áldozatok számát a köreinkben)

(#73689) Ezekiell válasza #32839680 (#73685) üzenetére


Ezekiell
veterán

+1, én is így állok hozzá. Tökéletesen betartok mindent, amint kaphatok oltást, azonnal kapni is fogom, többet úgyse tudok tenni magamért és a családomért. És hogy Aweriot szavaival éljek (némi parafrázissal ;) ): "a többit meg leszarom, embert is koronát is mindent is" :D

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#73690) Parci válasza tom_tol (#73686) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jaj, nem írtam, h a topikok bezárom addig ;]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#73692) Ezekiell válasza #32839680 (#73691) üzenetére


Ezekiell
veterán

Lefokoznad szegényt? ;]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#73694) lacafaca válasza Parci (#73681) üzenetére


lacafaca
őstag

[link] :DDD

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#73696) mozso válasza Parci (#73681) üzenetére


mozso
senior tag

Szerintem ez hülyeség, pont tegnap mondtál az autó fertőtlenítéssel kapcsolatban új infót nekem. Hasznos.

Ha bedugom a fejemet a homokba és azt mondom nem érdekel az egész, attól még a vírust nem fogja érdekelni, hogy elegem van, hagyjál békén. Nem fog.

Nem tud magyarul (sem). :-)

Mivel idehaza nem acélos a tájékoztatás / védekezés, és megmondta 2 hónapja a nagy ember, hogy az egyéni védekezés a kulcs, így szerintem hasznos, ha próbál az ember okosodni.

Igen, csomó zaj van, meg nagyon szomorú hírek is. Nehéz megtalálni mi a felhasználható / hasznos információ és mi nem az. Ez csomó idegsejt és energia.

Viszont, ha a homokba dugtam volna a fejem és egyet értek a feleségemmel, akkor már 2x elkaptuk volna. Karácsony alatt pedig megfertőztük volna a szüleimet is. Ehelyett okosodtam, nyomoztam, és eddig 2x kikerültük a covidot (utólag a feleségem is egyet ért az otthoni intézkedésekkel).

Nem tudom megérte-e a csomo energia befektetés és veszekedés, de ebben a topikban írt beszámolók, barátaim és ismerőseim beszámolói alapján nekem még mindig úgy tűnik jobb okosodni és intézkedni, mint elkapni ezt.

Akkor is, ha sok óra kiszűrni a hasznos infót a zajból.

(#73697) t72killer válasza #32839680 (#73687) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Igen, rendkívül érdekes, hogy a 2ballábas 4.osztályú "focista" bérére valahogy mégiscsak akad pénz, meg felbérelni hozzá csilliókért külföldi edzőt. A gyepfűtés is a legtöbb helyen sokkal jobban karban van tartva, mint a legközelebbi belgyógyászat kórtermei.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#73698) Kékes525 válasza bigdady (#73663) üzenetére


Kékes525
félisten

Amit már írtam. Ha nekem nem hiszel higgy Jakab Ferencnek.

[A virológus szerint ezek az oltóanyagok hatásosak lesznek az új koronavírus mutációval szemben is.]

"Az új adriai és dél-afrikai mutáns az életében hat-nyolc különböző mutációt gyűjtött be, mondjuk így, a spike-fehérjébe, ennek ellenére úgy tűnik, hogy a mostani, most fejlesztett vakcinák mindegyike alkalmas ennek az új koronavírus mutációnak kivédésére is, hogy időben így marad-e, ezt most még nem tudjuk" - fogalmazott a szakember."

"Nem az a fontos, hogy mivel oltassunk, hanem az a fontos, hogy oltassunk - fejtette ki az ATV híradónak nyilatkozva Jakab Ferenc virológus."

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#73699) Kékes525


Kékes525
félisten

Kemenesi Gábor nagyon hasonlókat mondott, mint én az egészségügyi dolgozók esetleges oltásmegtagadásáról. Aki nem érti meg a szakirodalom alapján, hogy ez a vakcina biztonságos és hatékony az talán váltson szakmát. [Miért oltassunk?]

Csak azért említem meg, mert tegnap, vagy tegnap előtt erről egy vita volt itt.

Újabb szomorú rekord volt tegnap.

Ha nem oltatjuk be elegendően magunkat, akkor ez a vírus örök élet meg 1 napig szinte ugyanilyen módon korlátozni fogja az életünket, akkor is, ha mi sohasem fertőződünk meg tőle. Ezt jó ha észben tartják az oltástól rettegők. ettől kell rettegniük, nem a chipptől, és a vakcina esetleges hosszútávú hatásától.

A vírusnak kettő hosszútávú hatása van:

1. Long Covid.

2. Örök élet + 1 napig fennmaradó korlátozó intézkedések.

Aki szeretné, hogy sohasem lehessen normális élete, az tagadja meg az oltást!

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#73700) Stanlee válasza #20749568 (#73675) üzenetére


Stanlee
őstag

Jelen pillanatban is mar burkoltan, de elengedtek. Elengedte a politika, elengedte az allampolgar.

En mar rauntam. Bekapcsolom a radiot, olvasom a hireket, meghalt 1000 ember, 30 ezer uj fertozott. Lexarom. Ugy porgetem at ezeket a hireket, mint a legfrissebb celeb hireket. Az idojaras jelentes is jobban erdekel.

Nem megy az oltas elore, nem erdekel, az allam szervezi, nem tud megoldani egy ekkora feladatot, varhato volt. Az allami szferaba nem a top emberek mennek. A vezetok es donteshozok tobbnyire nem hozzaertok. Valsagot nem tudnak kezelni.

Ezzel kell egyutt elnunk, sajnos.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.