Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#73351) radi8tor válasza bigdady (#73349) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Azt ne felejtsd ki hogy most olcsóbb nyaralni. Olyan szállodák mennek 20% kihasználtsággal pl Zanzibáron hogy csak na. És most ezek a fullos helyek is elérhetőek lettek mindenkinek, mert sokkal olcsóbbak a szobák.
Ez is egy szempont sokaknak, feltéve ha nem síelni akarnak menni.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#73352) bigdady válasza Parci (#73350) üzenetére


bigdady
nagyúr

Kisnyugdíjas aposomékat tudom. Étterem csak egy évben max egyszer ha család összehozza maguktól akkor sem. Mozi soha. Színház ha karácsonyra kapnak jegyet. Nyaralni nem járnak belföldön sem évtizedek óta, nem hogy külföldre. Egész életüket fizikai melóval ledolgozták nem futja de tisztességes emberek. Egy dolog hiányzik nekik hogy mehessenek nagybevásárolni. És ne gondold nem ok az átlag nyugdíjas mert szerintem de. Kb 10%-ot esett az életszínvonaluk. Ja és valószínűleg hamarabb beoltják magukat majd mint az eü-s fiatalok

[ Szerkesztve ]

(#73353) bigdady válasza radi8tor (#73351) üzenetére


bigdady
nagyúr

Az átlag belföldre is alig jut el vagy évi egyszer vagy x évente nem hogy Zanzibárra :DDD

[ Szerkesztve ]

(#73354) ubyegon2 válasza bigdady (#73256) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Bár én radikális vagyok ezt tenném a dohányosok tüdő rehabja

Te nem radikális vagy, de hagyjuk......a dohányos egyhavi cigijének csak az idei jövedéki adója annyi lesz, mint egyes vizibarmok éves szja-ja, ezt a korlátolt idiótaságot, hogy a cigizők kezelését nem fizetnéd, nyugodtan hanyagoljuk, mert nem is Te fizeted. Csak qrva unalmas ezerszer ezt a szűklátókörűséget látni itt is.

Az nem zavar, hogy szinte minden embernek van valami olyan tulajdonsága, ami egészség károsító? Bár itt a topikban többek mások egészségét károsítják agyalapi hülyeségeikkel....

Biztonsági övet hagyjuk, mert anélkül vagy meghal vagy kisebb balesetnél pont az öv okoz inkább sérülést. Más okosság nincs?

(#73355) radi8tor válasza bigdady (#73353) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Jaja, de pl azt is mondták hogy sokaknak most több pénz volt a számláján, mert nem verték el nyaralásokra.

⭐ Stella

(#73356) tom_tol válasza Parci (#73342) üzenetére


tom_tol
addikt

Csak vélemény. Egyrészt sokan "helyén kezelik" az egészet, nálad erős nagyitás alatt van minden. Másrészt nincs hozzászokva a nép hogy oltás kell a kormányok balfaszkodásának a befejezéséhez. A szívás oka nem a vírus hanem okos vezetőink tevékenysége, ezt nyilván nem fogadod el de attól még igazam lehet. Harmadrész a magam példája. Nem félek az oltásoktól, nincs is miért. De leéltem életem javát ezek nélkül nem gondolom hogy a cov2 elég okot ad arra hogy ez változzon.

(#73357) bigdady válasza radi8tor (#73355) üzenetére


bigdady
nagyúr

Ahol nem volt pénz nyaralni eddig sem ott nem is maradhatott meg :N

Ahol igen ott igen. De pl haver visszakapta az összes külföldi nyaralás repülőjegy árát el is verte az egészet így karácsonyra azt mondva így is elnyaralta volna azt azt a kb 1 millát.
De ez sem az átlag annak ellenére higy látod itt sem maradt meg a lóvé :DDD

[ Szerkesztve ]

(#73358) radi8tor válasza bigdady (#73357) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Persze nem is azokra értettem akik hónapról hónapra élnek. De azért vannak jópáran akik 2 havonta járnak “nyaralni”.

⭐ Stella

(#73359) Ringman válasza tom_tol (#73356) üzenetére


Ringman
nagyúr

Nem félek az oltásoktól, nincs is miért. De leéltem életem javát ezek nélkül

ha Magyarországon születtél, akkor egy csomó oltást megkaptál.

(#73360) bigdady válasza radi8tor (#73358) üzenetére


bigdady
nagyúr

Az a helyzet sok van a hónapról hónapra élőből és sok a két havonta nyaralóból (és közepén vannak kevesen...)
Elobbinek (sok a balos nem hisz a kormánynak) nem olyan nagy érvágás az életszínvonal valtozás mint utóbbinak (kevesebb a balos jobban hisz vagy le se szarja).

[ Szerkesztve ]

(#73361) radi8tor válasza Ringman (#73359) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Szerintem azokon kívüli, promózott oltásokra gondolt. (hepatitisz, influenza, akármi ami nem kötelező)

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#73362) Parci válasza tom_tol (#73356) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

kíváncsiságból: milyen oltások nélkül élted le az életed?

amúgy az oké, hogy egy átlag user nem foglalkozik ezzel az egésszel annyit, mint én/mi itt. az is, hogy végtelenül zavarja, amit a kormányok előadnak ennek keretében. hogy mi a szívás oka, az szerintem bonyolultabb, zárjuk rövidre annyival, hogy "is".

viszont az átlag usert sem értem, hogy mire játszik, hogyan gondol kiszabadulni a mostani helyzetből.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#73363) lacafaca válasza radi8tor (#73361) üzenetére


lacafaca
őstag

tudja jól...csak a szokásos mantra :DDD

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#73364) Parci válasza radi8tor (#73361) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ezek nélkül nem nagy kunszt leélni egy életet. azt hittem, mond valami ütőset. :)

(hozzáteszem, egy hpv, hepatitis, vírusos agyhártyagyulladás oltás beadása is végtelenül racionális, de élni azért lehet nélküle)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#73365) lacafaca válasza Parci (#73362) üzenetére


lacafaca
őstag

mivel sokat megéltem már, eléggé járatos vagyok azon az oldalon is ami nektek a debilek játszótere, így ez sem fog másképpen lezáródni, mint minden más ebben a században...jön majd egy másik para, amivel el lehet rettenteni a népet. most ez van a porondon, ütik is a vasat szorgosan, aztán pár év és elfelejtjük ezt is, kezdhetünk aggódni majd a tudjafene min..ennyi és nem több. ;)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#73367) Ezekiell


Ezekiell
veterán

Azért arra az igen fontos kérdésre még mindig nem sikerült válaszolni itt, hogy ha nem lesz oltás/nyájimmunitás, akkor mégis hogy lesz ennek az egésznek vége? Reménykedünk hogy legyengül a covid majd egy random mutáció hatására valamikor? Hatásos módszernek tűnik... (janem)

Ha nem lesz nyájimmunitás, akkor bizony maradnak a lezárások, maradnak a maszkok, marad minden korlátozás - szóval ha ezek nem tetszenek, akkor vagy beoltatja magát az ember, vagy megszokja ezeket. Ez utóbbi esetben viszont nem kell a hiszti ellenük...

Vaaagy szarunk az egészre, és jön Aweriot módszere (hadd hulljon a férgese, leszarjuk, az EÜvel majd lesz valami, kit érdekel). Annak igen szép vége lenne, a tömegsírok mindig csinosak (mert ne legyen kétség, jönne Bergamo).

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#73368) fatal` válasza Ezekiell (#73367) üzenetére


fatal`
titán

"Azért arra az igen fontos kérdésre még mindig nem sikerült válaszolni itt, hogy ha nem lesz oltás/nyájimmunitás, akkor mégis hogy lesz ennek az egésznek vége? Reménykedünk hogy legyengül a covid majd egy random mutáció hatására valamikor? Hatásos módszernek tűnik... (janem)"

Szerintem a többség úgy gondolja, hogy mivel 60% a nyájimmunitási küszöb (az eredeti variánssal), ezért úgy vannak vele, hogy oltassa magát más és akkor majd elérjük. Ez működik is, egészen addig, amíg viszonylag kevesen vannak vele így.

"mert ne legyen kétség, jönne Bergamo"
A népességre vetített halálozási adatoknál már rég itt van (illetve most csökkent valamelyest, már amennyire lehet hinni a számoknak).

[ Szerkesztve ]

(#73369) Ezekiell válasza fatal` (#73368) üzenetére


Ezekiell
veterán

Hát igen, mindig kényelmesebb másra tolni a probléma megoldását, és felháborodni, ha mégse sikerül/nem elég gyorsan sikerül. Egyéni felelősség ugyebár... (bár nem ebben a contextben szokott ez ebben a topikban elhangozni...)

Bergamon a túlterhelt EÜ miatti teljes összeomlást értettem (ahogy általában szoktuk).

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#73370) fatal` válasza Ezekiell (#73369) üzenetére


fatal`
titán

Mondjuk jelenleg nem biztos, hogy érdemes oltási hajlandóságról beszélni, mert nem tudom beoltatni magam (pedig szeretném).

"Bergamon a túlterhelt EÜ miatti teljes összeomlást értettem (ahogy általában szoktuk)."
Igazából az információhiány miatt nem tudjuk, hogy nálunk mi a helyzet/mi volt a helyzet. Szerintem volt olyan kórház, ami hasonló állapotban volt.

(#73371) tom_tol válasza Parci (#73362) üzenetére


tom_tol
addikt

Én is boomer vagyok :DDD . BCG-t kaptam, katona is voltam, ott kaptam valamit, hogy mit azt nem tudom. De akár minden nem kötelezőre is gondolhatunk.
"viszont az átlag usert sem értem, hogy mire játszik, hogyan gondol kiszabadulni a mostani helyzetből." Ha vezetőink maguktól nem hagyják abba a mostani ámokfutást, (szvsz. abba fogják mert nem lesz más lehetőségük, egyértelműen gazdasági okokból)rövidesen lesznek akik tenni fognak ellene. Nagyon remélem hogy nem a szélső jobb vagy bal lesz aki az élre áll.

[ Szerkesztve ]

(#73372) bigdady válasza #32839680 (#73366) üzenetére


bigdady
nagyúr

Vagyis gazdagnak számítottál adózás szempontjából... igen sajnos így volt

(#73373) bigdady


bigdady
nagyúr

Egyébként egy rém egyszerű oka lehet annak hogy a kormány nem nyomja hogy oltsák magukat az emberek. Meg van tavasszal hogy az operatív törzs szerint a maszk nem véd és nem is kell? Mert nem volt beszerezhető...
(szóval ha lesz elég szerintem akkor fogja nyomni addig felesleges szerinte mert csak stresszelné az embereket tovább, majd csak figyeljetek)

(#73374) Kékes525 válasza Parci (#73329) üzenetére


Kékes525
félisten

"az, hogy ezek beleszámítanak egy oltásról szóló döntésbe egy szakembernél, hát, az gáz."

Igen, ez gáz, nagy gáz. Viszont ami ebből következik az sokkal nagyobb probléma és most nem a koronavírusra gondolok. Ez azt is jelenti, hogy a szakmájuknak a minimumát sem ismerik, mert képtelenek a szakirodalmat olvasni, követni és/vagy megérteni. Pontosan kellene ismerniük a szakfolyóiratokat, az Unióban az oltások engedélyeztetési eljárását, azt, hogy kik, milyen alapon döntenek az engedélyeztetésről. Követni kellet volna az oltásokra vonatkozó szakirodalmat, ismerniük kellene a legfontosabb szakfolyóiratokat, legalább a fontosabbakat, de ezt nem tették, nem ismerik vagy nem értették azt, ami még rosszabb. Ha ezt nem tudják, feleslegesnek tartották, nem is ismerik, esetleg nem értik, akkor milyen alapon tételezem fel, hogy a szakmájuk szakirodalmát követni tudják, ismerik és értik azt? :( Ezek után azt kizártnak tartom. Na ez az igazi baj. Ez az oktatásunk teljes, totális csődje. :(((

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#73375) Asbee válasza Kékes525 (#73374) üzenetére


Asbee
veterán

Így nyilatkozni azokról akik életeket mentenek na ez az igazi gáz, egyenesen gusztustalan. Kicsit ideje lenne már visszavenned. De amikor bekerülsz a kórházba, ( ne legyen ilyen) akkor jó az a szakmájuk minimumát sem ismerő orvos, ápoló, hogy mentse az életed igaz? Jelen helyzetben amikor megszakadnak a munkájukban még inkább, rommá dolgozik magukat, melette
még esetlek ott a család, egyéb teendők, pont erre van idejük és kedvük, hogy oltásokról szakirodalmakat olvasgassanak.
Egészen elképesztő ez az oltásfanatizmus, miket kihoz emberekből....

(#73376) Kékes525 válasza tom_tol (#73356) üzenetére


Kékes525
félisten

" A szívás oka nem a vírus hanem okos vezetőink tevékenysége, "

Részben igaz, nemcsak Magyarországra, hanem a világra is. Azért a vírusnak is köze van hozzá, mert ez egy teljesen új, gyorsan terjedő és adott esetben súlyos megbetegedést okozó vírus.

"De leéltem életem javát ezek nélkül nem gondolom hogy a cov2 elég okot ad arra hogy ez változzon."

Ha a döntésed következményét csak te éreznéd, akkor igazad lenne. Azonban ez nem így van. A valamilyen okból oltást elutasítók döntését a teljes társadalom fogja megszívni. Ezért: [link]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#73377) Kékes525 válasza Asbee (#73375) üzenetére


Kékes525
félisten

Látom semmit sem értettél meg abból amit írtam, bár tőled ezt nem is vártam.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#73378) Asbee válasza Kékes525 (#73377) üzenetére


Asbee
veterán

Ne aggódj, tőled sem várható több, mint oltásfanatikus tolod a nagyarcú rizsát. Nagyon is érthető az írásod. Majd hozzád is így álljanak, ha arra kerülne a sor, ahogy te véleményezed őket.

(#73379) UberMutant


UberMutant
őstag

egy dolog zavar engem, hogy nem tudod, hogy az alap állítás igaz-e , mert én nem láttam, azt, hogy az orvosok ne oltatták volna magukat. eü dolgozókról írnak, ami jelenthet bárkit.

azért egy orvosról azt feltételezni, hogy nem tudja mi az az mrns elég meredek.

[ Szerkesztve ]

(#73380) Kékes525 válasza Asbee (#73378) üzenetére


Kékes525
félisten

A véleményem leginkább az oktatásunk teljes csődjének szólt. Ha tetszik magamnak is, mert én is részt vettem benne. Ezt sem értetted meg.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#73381) emvy válasza Kékes525 (#73374) üzenetére


emvy
nagyúr

"Ez azt is jelenti, hogy a szakmájuknak a minimumát sem ismerik, mert képtelenek a szakirodalmat olvasni, követni és/vagy megérteni."

Sokszor leírtam már: az orvosi szakma gyakorlati része nem igényel szisztematikus gondolkodást (legalábbis jó része). A legtöbb orvos logikai gondolkodása gyengébb, mint egy jogászé. Az orvos nem tudós, nem mérnök. Sajnos. Minden tiszteletem a racionális orvosoké, de nem jellemző a szakmára. Ettől lehet még valaki jó háziorvos, de oltási kérdésekben pont ugyanúgy laikusok, és előbb hallgatnék egy átlag fizikusra, mint egy átlag orvosra.

while (!sleep) sheep++;

(#73382) UberMutant válasza emvy (#73381) üzenetére


UberMutant
őstag

hol a statisztika erről? vagy ez is ilyen hangulatkeltő trollkodás?

(#73383) emvy válasza UberMutant (#73379) üzenetére


emvy
nagyúr

Annyira tudja az átlag orvos, mint egy közepesen tájékozott laikus. Sehol sincs egy biológushoz vagy kutatóorvoshoz képest. Kérdezd meg a háziorvosod, hogy mi az a mit tudom én, UTR. Aztán kérdezz meg egy biológust, aki egyébként nem ezzel foglalkozik.

while (!sleep) sheep++;

(#73384) Asbee válasza Kékes525 (#73380) üzenetére


Asbee
veterán

Ne magyarázkodj megint utólag. Egy utolsó gondolatod volt, az oktatás része. A többi nagyon nem.

(#73385) Kékes525 válasza UberMutant (#73379) üzenetére


Kékes525
félisten

"nem tudod, hogy az alap állítás igaz-e , mert én nem láttam, azt, hogy az orvosok ne oltatták volna magukat. "

Ha a kérdésed felém irányult: Én azokról a "szakemberekről" írtam, akik oltásellenesek. Aki felveszi az oltást, az értelemszerűen nem az, persze, ha nem külső nyomásra teszi.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#73386) emvy válasza UberMutant (#73382) üzenetére


emvy
nagyúr

mindegy

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#73387) Asbee válasza emvy (#73383) üzenetére


Asbee
veterán

A biológustól is tudsz olyat kérdezni amiről fingja nincs, az orvos meg kisujjból keni vágja. Akkor ezért savazzuk a biológusokat. Ezért orvos az orvos és biológus a biológus. Ezért kéne olyan egyértelmű, bizonyított tájékoztatás az oltásokkal kapcsolatban, ami minden kétséget eloszlat. Csak ugye ezt nem tudják még megtenni, ezért nincs. Mindent mondom úgy, hogy ennyi tapasztalat alapjàn is simán beadatnám

(#73388) pjen válasza emvy (#73383) üzenetére


pjen
félisten

Sajnos ez így van.Egy családtagom sokízületi gyúladásra kisérleti gyógyszert kap.Egész hosszú a negyedéves labor.Megkérdeztük a háziorvost mi mit jelent:nem tudja Ő még ilyet nem látott. :)

(#73389) [CS]Blade2


[CS]Blade2
addikt

115.000-120.000 egyébként csak az eü-s foglalkoztatottak. A felsorolásba beleférőkkel meg sokkal többnek kell lennie, mint 140.000.
Nem tudjuk, hogy a 21.000 az a hány %-a.

Feltehetően viszont itt lesz a legmagasabb %, mert ugye orvosokról, orvosokkal dolgozó emberekről beszélünk. Beszélnek egymással, sokkal könnyebben kérhetik ki orvosok véleményét, meg orvosok más orvosok véleményét, néhol ugye infektológus orvosét is.
Telefonosfelmérés szerint a alacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkezőknél van nagyobb tábor, aki nem kér oltást, a diplomás felső fokú végzettségűeknél többen kérnek. Ez is elvileg az 1. csoportnál nagyobb arányt jelent,
a 2. csoportnál meg torony magasan a legkisebbet, mert a legtöbb kevésbé iskolázott magyar ma 65-100 éves.

A gyerekekről én még nem olvastam. 1 éveseket már oltanának? Vagy lehet, hogy 18 alatt egyáltalán nem fognak? Aszem MO-n 2 halott van, aki 18 alatt volt.

(#73390) Kékes525 válasza emvy (#73381) üzenetére


Kékes525
félisten

"Sokszor leírtam már: az orvosi szakma gyakorlati része nem igényel szisztematikus gondolkodást (legalábbis jó része). A legtöbb orvos logikai gondolkodása gyengébb, mint egy jogászé. "

Én tanítottam orvostanhallgatókat és tudom, hogy ez nem igaz. Akiket én tanítottam azok döntő többségének logikai gondolkodása és szakmai ismerete magas volt. Igaz, ez a múlt század végére vonatkozik (80-90-es évek). Ebben a században már nem vettem részt az orvosképzésben.

Azt hogy mi az mRNS azt egy középiskolai végzettségű egyénnek, nemhogy egy orvosnak tudia kell. A középiskolai anyag része. Ismernie kell a felépítésének és működésének alapjait. Legalábbis nagy vonalakban.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#73391) emvy válasza Asbee (#73387) üzenetére


emvy
nagyúr

Ez nem savazás.

"Ezért kéne olyan egyértelmű, bizonyított tájékoztatás az oltásokkal kapcsolatban, ami minden kétséget eloszlat. "

Van ilyen, de nem laikusok számára nem érthető. Az érthető verzió pedig csak állításokat tartalmaz. Nem lehetséges hétköznapi emberek nyelvén részletes és logikus magyarázatot adni mindenről. Gondolom a GPS-t se használod, mert nincs fél oldalas meggyőző leírás a relativisztikus korrekcióról.

A gyakorlatban: vagy hiszel a kutatóknak, vagy nem. Nincs alternatíva, megérteni úgysem fogod.

while (!sleep) sheep++;

(#73392) emvy válasza Kékes525 (#73390) üzenetére


emvy
nagyúr

Az embereknek lehet, hogy van, de az oktatás nem erősít rá. Erre céloztam, elnézést a pontatlan fogalmazásért.

while (!sleep) sheep++;

(#73393) Asbee válasza emvy (#73391) üzenetére


Asbee
veterán

Laikusok számára is lehetne olyan infókat adni, ami sok félelmet eloszlatna. Aki nem zsigerből utasítja vissza, a neten keringő sok eszement hülyeség alapján, annak úgyis mindegy. Sokaknak viszont elegendő lenne már ennyi is. Egy gps-t ne hasonlítsunk egy vakcinához. Erre kellene törekedni, a gyártóknak, az állammoknak, kormányoknak. Nem azt, majd hogyan kényszerítsük bele az oltásba az embereket.

[ Szerkesztve ]

(#73395) UberMutant


UberMutant
őstag

ez a narancsosok legújabb stratégiája, hogy kikiáltották az orvosokat ellenségnek/hülyének. látjuk az eredményét itt is.
:C

(#73396) radi8tor válasza #32839680 (#73394) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Asszép'.

⭐ Stella

(#73397) UberMutant válasza radi8tor (#73396) üzenetére


UberMutant
őstag

miért? az internet egy kommunikációs csatorna, csak nem mindegy, hogy a lancetet olvasod, vagy az alt right csoportokban böngészel.

(#73398) [CS]Blade2 válasza Stanlee (#73260) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Ez a német adat (69%)?

MO-on: (2021.01.06. tegnap)
10198 covid halott:
0-79 éves: 5870
80+ éves: 4328 42,4%

70+-ra van nálunk: 2814 vs. 7384 (72,4%)

Akkor van egy laza 10 év különbség. A magyar ember 70 éves korára van olyan eü-i állapotban, mint egy 80 éves német(?).
Tudásba, felszerelésbe elvileg mi is jók vagyunk, az nem logikus, hogy 5x-10x több 60-70 évest tudnak életben tartani, mint mi.

"Az elhunytak átlagos életkora: 75,7 év."

"A 60-80 éves korosztályban még mindíg kétszer annyi férfi hal meg, mint nő."
MO-n ez 2941 férfi és 2027 nő.

[ Szerkesztve ]

(#73399) radi8tor válasza UberMutant (#73397) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nem tudom, ennél még az is jobb lenne, ha elküldené a megfelelő szakemberhez/szakrendelésre. Nem kell mindent a háziorvosnak megoldania, de ismernie kell a határait.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#73400) Parci válasza Asbee (#73393) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

annyiban egyetértek, hogy lehetne akár a "napi adatokat" úgy tálalni, hogy odarakod a covid esetek, halottak, kórházban lévők mellé, hogy beoltottak, és abból súlyos komplikációk.

de a baj az, hogy az oltás jósága igazából tudható, te is tudod, volt dokumentált 3. fázis, 95%-ban hatékony, jóváhagyták. ennyi elég igazából, ennél több nem tud lenni. ezen felül aggódni az sokkal inkább érzelmi már. viszont ott meg az érvek nem sokat érnek. ha valaki eldönti, hogy nem kell, mert "mesterséges", arra tényleg nehéz érvet hozni, mert hát az. igen, mesterséges. ami nem baj, de ha valakinek mégis, akkor neki baj és lehetetlen vele mit csinálni.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.