Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#66501) Kékes525 válasza Reggie0 (#66494) üzenetére


Kékes525
félisten

Nekem is sajnos ez a tapasztalatom és nemcsak az egészségüggyel kapcsolatban. A baj egyik forrása ez. A másik, hogy olyan emberek tárgyalnak a programozókkal, akiknek fogalmuk sincs a szoftverírásról, az internetről, a számítástechnikáról, még alapokban sem. Ezért a programozók nem kapnak megfelelő instrukciókat a program megírásához és az átvételkor nem tudják a programot megfelelően ellenőrizni. Ez a számítástechnikai oktatásunk kudarca.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#66502) Coyot válasza Asbee (#66498) üzenetére


Coyot
őstag

Arra voltam kíváncsi, hogy van e azóta esetleg valami új fejlemény ezügyben a tényén kívül, hogy hiányos doksis gyorsított eljárás miatt nem engedték így a vakcinákat Svájcban.

Tehát nincs egyéb uj infó, köszi! :D

Má' nem

(#66504) Kékes525


Kékes525
félisten

Egy lehetséges megoldás a maszk feletti szemüveg párásodása ellen. Ragassz egy celluxot a maszk orrnyerge köré és simítsd azt az arcodra az orrnál és a szem alatt, hogy az arcod bőréhez ragadjon. A képen két részben van a cellux, de célszerűbb egyben felragasztani.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#66505) S e t h válasza Kékes525 (#66484) üzenetére


S e t h
nagyúr

Ezzel csak a saját magadról mutatott képet rombolod le.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#66506) Reggie0 válasza Kékes525 (#66501) üzenetére


Reggie0
félisten

Hat, hidd el nekem, meg az sem eleg, ha van jo szoftver. Nekunk most van egy partner cegunk, akik kardiologiai eszkozokkel foglalkoznak. Konkretan az orvosok informatikai kepzetlensege miatt eleve mereven elutasitjak ezeket az eszkozoket, tehat meg a fejlodest is ellehetetlenitik. Inkabb bohockodnak papiron, minthogy a szoftver megtanuljak. Raadasul meg rosszul is csinaljak kezzel, mert egyszeruen nem tudnak tobbezer szamitast elvegezni egy vizsgalathoz, igy tulegyszerusitett/elnagyolt eredmenyek alapjan hoznak donteseket.

[ Szerkesztve ]

(#66507) Kékes525 válasza S e t h (#66505) üzenetére


Kékes525
félisten

Hogyan? Bizonyíték nélkül lehet bárkinek, bármikor, bárhol, bármiről, bármit, mondani? :U Igaz lehet, az Alt-Right is ezt teszi. :DDD

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#66508) tom_tol válasza Lauda (#66327) üzenetére


tom_tol
addikt

Van itt baj. Életemben egyszer karamboloztam, ha be lettem volna kötve, ott maradok. Ezt nem én találtam ki. Itt is vannak kivételek. Ez kb. olyan, aki fertőzötten jön-megy garantáltan gyilkos.

(#66509) Kékes525 válasza tom_tol (#66508) üzenetére


Kékes525
félisten

Igen, ezek ritka esetek, de valósak. A 10. emeletről való kiugrás is az esetek többségében halálos. Azonban néha muszáj és akkor adott esetben életmentő lehet.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#66510) Ringman


Ringman
nagyúr

[link]
ROME (Reuters) - Russia and China have not requested authorisation from the European Medicines Agency (EMA) for their COVID-19 vaccines and the agency is not under political pressure to speed up vaccine approvals, the regulator’s chief said in remarks published on Wednesday.
“For the time being they have not sought authorisation for their vaccines. If they do, we will study the data,” EMA’s Executive Director Emer Cooke told Italian daily la Repubblica, when asked about the Chinese and Russian vaccines.
China has approved three vaccine candidates developed by Sinovac and state-owned Sinopharm for emergency use.

akkor mit bohóckodunk ezzel?

(#66511) Kékes525 válasza Ringman (#66510) üzenetére


Kékes525
félisten

"Russia and China have not requested authorisation from the European Medicines Agency (EMA) for their COVID-19 vaccines"

Ahhoz nyilvánosságra kellene hozni a dokumentációkat.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#66512) szabi__memo válasza Asbee (#66476) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Melyekben? Milyen vakcinákról van szó?

(#66513) the_mad


the_mad
aktív tag

A rend éber őrei mennyire ellenőrzik az autósokat este 8 után? Feleségemnek most lett meg a jogsija, gondoltam a gyér forgalom miatt jó alkalom lenne a gyakorlásra. Mindkettőnknek van felmentő papírja is.

“God made men, but Sam Colt made them equal.”

(#66514) szabi__memo válasza the_mad (#66513) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Nappal se látom hogy bárkit ellenőriznének

(#66515) Reggie0 válasza the_mad (#66513) üzenetére


Reggie0
félisten

Felmento papir csak a munkavegzes helye es a lakas kozott jo.

[ Szerkesztve ]

(#66516) the_mad válasza Reggie0 (#66515) üzenetére


the_mad
aktív tag

Nekünk országos van. Mert nem mindig ugyanoda megyünk dolgozni helyileg. Függetlenül attól, hogy teljesen mással foglalkozunk.

“God made men, but Sam Colt made them equal.”

(#66517) Reggie0 válasza the_mad (#66516) üzenetére


Reggie0
félisten

Az jo, akkor lehet menni :) Csak egyeztetni kell az alibit.

(#66518) attiati válasza Lauda (#66386) üzenetére


attiati
veterán

90%ra tudom, hogy nem kérek a 90%os hatékonyságú orosz oltóanyagból :K

(#66519) Z.É.T. válasza Ringman (#66510) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Jól értem, hogy az orosz és kínai vakcinákat be sem adták európai engedélykérelemre? :Y

(#66520) Ringman válasza Z.É.T. (#66519) üzenetére


Ringman
nagyúr

igen.

szerk: google translate-en megfuttatva:
RÓMA (Reuters) - Oroszország és Kína nem kért engedélyt az Európai Gyógyszerügynökségtől (EMA) COVID-19 oltásaikhoz, és az ügynökséget nem terheli politikai nyomás az oltások jóváhagyásának felgyorsítása érdekében - mondta a szabályozó vezetője szerdán közzétett megjegyzéseiben. „Egyelőre nem kérték az oltások engedélyezését. Ha mégis, megvizsgáljuk az adatokat. ”- mondta az EMA ügyvezető igazgatója, Emer Cooke a la Repubblica olasz napilapnak, amikor a kínai és az orosz oltásokról kérdezték.

[ Szerkesztve ]

(#66521) Rive válasza Ringman (#66520) üzenetére


Rive
veterán

Realisták :DDD

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#66522) Asbee válasza Kékes525 (#66499) üzenetére


Asbee
veterán

Még ebben is hazudsz, mint általában teszed, mert nem mind a 800 hózzászólás tartalmaz olyat, sőt nagy része nem, amire bármiféle bizonyítás kellene. Továbbra is személyeskedsz, dobálózol a jelzőkkel mint valami elmebeteg. Ideje ismét ignorálni. Semmi értelme nincs veled kommunikálni. Nem is lehet.

[ Szerkesztve ]

(#66523) Asbee válasza Coyot (#66502) üzenetére


Asbee
veterán

3. hszed amiben leírod mit szerettél volna megtudni, de nem azt kérdezted. Majd megválaszolod magadnak. :F Nem, nincs más fejlemény azóza, példa volt Svájc, hogy van olyan ország akinek szintén kockázatos ez az egész és még vár. Így már ok ?

(#66524) Z.É.T.


Z.É.T.
őstag

Virológia Pécs - fb

Vakcinák összefoglaló 💉🦠

A vakcinák kétségtelenül a modern tudomány legnagyobb vívmányai, melyekkel a jelenkor és a jövő járványai ellen felvehetjük a harcot. A védőoltások alkalmazhatósága már számtalanszor bizonyította, hogy az emberiség csak a vakcinák segítségével tudta egy vírusfertőzés terjedését csökkenteni (pl.: gyermekbénulás, kanyaró, sárgaláz), vagy teljesen ki is írtani a Földről (pl. feketehimlő vírus). A koronavírussal kapcsolatos kommunikációt is egyértelműen ez a téma uralja most. Megpróbáljuk érthetően és röviden összefoglalni milyen fő technológiai lehetőségek állnak rendelkezésre, ha vakcináról beszélünk.

☝️Minden esetben a fő szempontok a biztonságosság és hatékonyság jelentik. A laboratóriumi kísérletektől a klinikai tesztfázisokig ennek bizonyítása és alátámasztása a cél.

Gyakorlati szempontú elvárás pedig, hogy megvédjen teljesen a fertőzéstől, vagy amennyiben ekkora védelem nem alakulhat ki, legalább a megbetegedés súlyos formájától mentesüljünk (kórházi kezelések, halálozások leszorítása). Praktikus, ha csökkenti a vírus átadási képességét és a járvány elfojtható, de ha csupán a súlyos megbetegedést kivédi az hatalmas győzelem.
Előny az egyszeri dózis, a jó szállíthatóság, megfelelő gyártási kapacitás, vagy bármely olyan tényező, amely a világméretű és gyors hozzáférhetőséget szolgálja – a következő hónapok hírei várhatóan ezeket a kérdéseket feszegetik majd leginkább.

Számos tudományos kérdés nyitott még:
1. Hatástartósság: mennyi ideig és milyen fokú védelmet nyújtanak az elkészült vakcinák. A Moderna mRNS alapú vakcinájáról már hallhattuk, hogy a vizsgálati időben mért 3 hónap alatt stabil immunválasz állt fenn, így bíztatóak az első eredmények. Feltételezhető, hogy a védettség hosszabb távú lehet, az előzetes eredmények alapján.
2. Azt a legtöbb vakcina esetében már tudjuk, hogy a súlyos megbetegedés kialakulásától megvéd, de azt, hogy ez a vírus terjedését is érinti-e, tehát a vakcinált egyének tünetmentesen vagy enyhe tünetekkel továbbra is képesek-e átadni a vírust még nem tudjuk.
3. A klasszikus vakcinatechnológiák esetében ismert jelenség, hogy 65 év felett és 40-es BMI (testtömeg index) felett csökkent hatékonyságot figyelhetünk meg. A COVID-19 esetében éppen ezek a csoportok a leginkább veszélyeztetettek, ám bíztató jel, hogy a kezdeti adatok a következő-generációs vakcinák tekintetében itt is bíztatóak és hasonló erősségű immunválaszt figyeltek meg. A részletes és biztos választ pedig idővel, további megfigyelések során tudományosan megismerhetjük majd.

ℹ️Alapvetően két csoportot különíthetünk el vakcinák tekintetében:

🦠Klasszikus megoldások:

Ide sorolható minden olyan technológia, ahol a teljes vírus (elölt vagy gyengített formában) vagy a vírusnak valamely fehérje alkotóeleme (jelen esetben a tüskefehérje) kerül felhasználásra az immunrendszer serkentésének céljából. Ezekben az esetekben, mind a felhasznált vírus, mind pedig a felhasznált fehérje gyártását el kell végezni, nagy mennyiségben, megfelelő biztonsági körülmények közt.
😊A hagyományos vakcinák előnyei: vannak már bejegyzett vakcinák ezekkel a technológiákkal, a legtöbb ezidáig használt vakcina ilyen
😟A hagyományos vakcinák hátrányai: sok esetben adjuvánsra [hordozó, hatásnövelő alkotóelem, immunitás fokozásához használják, amikor a vakcinakészítmény önmagában nem vált ki elég hangsúlyos választ – elölt vírust és vírus alegységet tartalmazó vakcináknál általában szükséges] van szükség, gyártási szempontból bonyolultabb az előállítás, hiszen megfelelő biztonsági körülmények közt kell a vírust szaporítani vagy a fehérjék előállítását elvégezni. A legtöbb mellékhatást ezekben az oltásokban a hordozó anyag okozza, nem maga a vírus vagy a vírusfehérje.

🧬Következő-generációs vakcinák:

A technológia alapját az a megközelítés adja, hogy az immunrendszer számára szerephez jutó vírusfehérje elkészítését a szervezetre bízza, mivel csupán a fehérje előállításához szükséges gén kerül bejuttatásra.
Vírusfertőzés során is ez történik, csak ott a természetes vírusfertőzés következtében jut be a vírus örökítőanyaga a sejtekbe, fertőzést és komoly megbetegedést okozva ezzel. A harmadik generációs, modern COVID-19 vakcinák esetében csupán a tüskefehérje génje jut be a szervezetbe, a sejtek természetes működésük során elkészítik a tüskefehérjéket, amelyek hatékonyan kiváltják az immunrendszer válaszát. A modern molekuláris biológia fegyvertára nagyon sokat fejlődött az elmúlt évtizedekben, ami nemcsak a kutatásokat segítette, a laboratóriumi módszerek egyszerűbbé válását tette lehetővé, hanem sok régi, hagyományos fejlesztési módszert is ki tudott váltani.
Kétféle megoldást lehet elkülöníteni:
A bejuttatás történhet egyszerűen a tüskefehérje génjének mRNS formában történő bevitelével. Ebben az esetben általában úgynevezett lipid-nanorészecskékbe (a sejt membránjához hasonló burokkal rendelkező kis részecskék) csomagolják a molekulákat, ezt a sejtek felveszik, majd a sejtben megtörténik a vírus adott fehérjéjének termelése. Nem a vírus, csak annak egy kis részlete termelődik, így a nincs lehetőség a vírusfertőzésre és betegség kialakulására! A közhiedelemmel ellentétben itt nem történik „génbeültetés”, ennek semmiféle molekuláris biológiai alapot nem teremt a technológia. Az mRNS-ról történő fehérjegyártás a sejtmagunkon kívül történik. Ide tartozik a Pfizer/BioNTech, vagy a Moderna vakcina.
Használhatunk továbbá más, ártalmatlan vírusokat a bevitelhez. Általában különféle adenovírusokat alkalmaznak, melyekbe bejuttatják a koronavírus tüskefehérjéjét átíró gént. Az elv ugyanaz, mint az előző, tisztán mRNS alapú vakcináknál, ám itt nem lipid-nanorészecskét használnak, hanem egy működőképes de ártalmatlan vírust. Az orosz Sputnik V vakcina és az Oxford/AstraZeneca vakcinája is ezen a technológián alapul. Ezzel a technológiával már létezik bejegyzett vakcina az Ebola vírus ellen, melyet már több százezer ember meg is kapott Afrikában az elmúlt években.

😊A modern, harmadik generációs vakcinák előnyei: egyértelmű előny, hogy ebben az esetben elég a vírus genetikai kódját ismerni, és minden más már jól ismert, laboratóriumban régóta alkalmazott technikák alkalmazásból adódik. Részben ennek köszönhető, hogy ezek a technológiák 10 hónap alatt eredményes vakcinafejlesztést hoztak. Az eddigi adatok alapján rendkívül hatékony és markáns immunválaszt váltanak ki (90-95%-ot szemben a hagyományos vakcinák 60-70%-val). Nincs szükség a hagyományosan ezidáig alkalmazott adjuvánsok alkalmazására, ami jelentősen csökkentheti az ismert mellékhatásokat.
😟A modern, harmadik generációs vakcinák hátrányai: új vakcinatechnológiaként még sok tudományos kérdés megválaszolásra vár, oltási reakciójukat (az oltást követő, részben az oltás helyén jelentkező nem specifikus tünetek) tekintve az mRNS-alapú vakcinák markánsabb reakciót váltanak ki – gyakoribb a kellemetlen lokális pirosodás, oltással összefüggő rövid láz stb. (hozzá kell tenni, hogy ez „szükséges” rossz, hiszen ez az immunrendszer aktiválódásának jele).

A poszt tudományos forrásokon alapuló, szakmai összefoglaló! Az íráshoz felhasznált, publikált cikkek:
nature.com
nejm.org
The Lancet

[ Szerkesztve ]

(#66525) Z.É.T. válasza Ringman (#66520) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Szenzációs.
Így max a párthű és/vagy síkhülye fogja oltatni magát ezekkel. :W

[ Szerkesztve ]

(#66526) Floyd80 válasza Z.É.T. (#66525) üzenetére


Floyd80
addikt

+ akinek kötelező lesz.

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#66527) Z.É.T. válasza Z.É.T. (#66524) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Ez lemaradt

(#66528) Lauda válasza Floyd80 (#66526) üzenetére


Lauda
félisten

Az a gond szerintem, hogy ha valami kókányolt szarral oltják be például az eü dolgozókat, tanárokat stb., akkor semmi garancia nincs arra, hogy később nem lesznek fertőzöttek és terjesztők. Nyilván 100% garancia sehogy sem lesz erre, de szerintem minál bizonytalanabb az oltóanyag, annál jobban romlik az általan nyújtott "védettség" is.

[ Szerkesztve ]

(#66529) Asbee válasza Z.É.T. (#66524) üzenetére


Asbee
veterán

Köszi, ez egy nagyon hasznos és igazán tanulságos összefoglaló , főleg a mai vitára. Úgy tűnik ők is egy mezei trollok, hiszen ugyanazokat a kérdőjeleket említik kb amikről én beszéltem.

(#66530) lacafaca


lacafaca
őstag

persze ezt nekem kell idelinkelni :D

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#66531) Lauda válasza lacafaca (#66530) üzenetére


Lauda
félisten

Meg majd még mik jönnek elő, ahogy folyamatosan oltanak. :U

(#66532) lacafaca válasza Lauda (#66531) üzenetére


lacafaca
őstag

ott a lista, reggel linkeltem...válogass kedvedre :DDD

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#66533) Asbee válasza lacafaca (#66532) üzenetére


Asbee
veterán

Brutális az a lista.

(#66534) Coyot válasza lacafaca (#66532) üzenetére


Coyot
őstag

Már az a lista amiben azt listázták, hogy mit fognak vizsgálni? :DDD Az még mindig nem a lehetséges mellékhatások listája. Hányszor kell ezért szólni? :F

"A dia, amit kiolloztal azt mutatja, hogy miket fognak kiemelten monitorozni az oltast kapok koreben(raadasul draft, nem is lenne baj, ha meg bovulne is). Nem azt jelenti, hogy ilyenek elofordultak, hanem azt, hogy ezeket fogjak kiemelten figyelni, hogy elofordulnak-e. Ranezesre a lista: covid tunetek es szovodmenyek, korabbi mas gyogyszereknel/vakcinaknal tapasztalt varatlan mellekhatasok es egyeb dolgok, amiktol nem art ovakodni."

#66533Asbee:
Brutális az ahogy tényleg próbálják jóra csinálni a vakcinát...

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#66535) Kékes525 válasza lacafaca (#66530) üzenetére


Kékes525
félisten

Súlyos allergiásoknak egyik vakcina sem ajánlott. Nekik készült a regeneron. Habár drága, de mindenki, aki nem kaphat vakcinát a betegsége miatt, az kaphat regeneront. Ennek viszont a drágasága mellett a hátránya, hogy csak néhány hónapig (3-4) véd.

(A listádon felsorolt betegségek többsége nagyon ritka.)

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#66536) lacafaca válasza Asbee (#66533) üzenetére


lacafaca
őstag

jó, tudjuk semmit nem jelent csupán csak oda kell rájuk figyelni...puding próbája :)

@coyot mondtam én ilyent :U te írod le már másodszor :DDD

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#66537) syberia


syberia
veterán

Vannak szerencsések akik nagyon gyorsan meggyógyulnak idősen. :U

Merkely is mekkora mázlista, nála a D vitamin pár nap alatt hatott. :P

https://howbad.info/

(#66538) Coyot válasza lacafaca (#66536) üzenetére


Coyot
őstag

Te húbaz+oztál rajta reggel, linkeljem a hsz-edet? Vagy nálad azt azt jelenit hogy az igen milyen alaposak a srácok? :DDD

Elég volt az hogy az olvasni tudásoddal negatívan nyilatkozol egy listáról ami amugy jó és bővíteni is kellene, mi lenne ha legközelebb olvasnál mielőtt hozzászólsz? De amugy a szakmai hsz-ek többet érnek ám, ha csak a hsz gyűjtés a cél ;]

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#66539) szabi__memo válasza syberia (#66537) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Anélkül tuti halott :W

(#66540) lacafaca válasza Coyot (#66538) üzenetére


lacafaca
őstag

engedd meg nekem, hogy saját vérmérsékletem szerint osztályozzak bármit...egy szóval nem említettem ilyent, hogy ott konkrét mellékhatás lista található, ezt te képzeled bele...köszönöm.

lol...milyen hsz gyűjtés embe, meg milyen szakma, úgy tudom ez egy tech csat, nem egy orvosi konzílium jesszusom...nézzed már meg, mikor regeltem és soha nem is szeretnék őstagál több lenni

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#66541) syberia válasza szabi__memo (#66539) üzenetére


syberia
veterán

Dehogy, csak biztosra ment. Természetesen a vitaminokkal! ;]

https://howbad.info/

(#66542) szabi__memo válasza syberia (#66541) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Ja, mást nem is szedett

(#66543) ubyegon2 válasza the_mad (#66513) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

A rend éber őrei mennyire ellenőrzik az autósokat este 8 után?

Ez teljesen helyfüggő, én 20 óra után szoktam Buda-Pest viszonylatban egyik legfrekventáltabb vonalon autózni, nem láttam ellenőrzést egyszer sem.

Mindkettőnknek van felmentő papírja is.

Arra érdemes figyelned, hogy épp a mindenhová érvényes papír nem jó sehová. ;)

*************************************

Látom mára is jutott kis háború! Lehetne mindenki kicsit elfogadóbb a másik hülyeségeivel, hosszú idő van még hátra. :K

[ Szerkesztve ]

(#66544) Coyot válasza lacafaca (#66540) üzenetére


Coyot
őstag

Ezúton szeretném jelezni, hogy akkor jobb lenne előre odaírni amit gondolsz és amiért írod a hozzászólást. Csak hogy ne utólag kelljen már belemagyaráznod dolgokat ;)

#66545Asbee:
Reméljük a legjobbakat ezügyben, kb ennyit tehetünk.

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#66545) Asbee válasza Coyot (#66534) üzenetére


Asbee
veterán

Nincs abban semmi brutális, ez a dolguk. Bízom benne csak 1-1 ritka esetet foglalnak majd magukban a világon. Ez is idővel fog kiderülni, ahogy sok más is.

(#66546) lacafaca válasza Coyot (#66544) üzenetére


lacafaca
őstag

teljesen érthető minden írásom...max belegondoltok ezt azt, az már nem az én problémám, viszont helyreteszem ha úgy akarom ;) ha nem, akkor viaskodhattok rajta kedvetekre én meg :)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#66547) szabi__memo válasza lacafaca (#66546) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Csak így semmi értelme az írásodnak. A még mik jönnek előre megint elővenni egy listát ami nem az. Ennyi erővel az aszpirin betegtájékoztatót is írhatnád, mert azok is előjöhetnek, attól, hogy nincs azon a listán amit figyelni fognak.

(#66548) Drótszamár válasza Đusty (#66481) üzenetére


Drótszamár
őstag

Nekem száraz köhögésre annó coderitet adott a doki, de az vényköteles. Kodein és effedrin van benne. Az egyik tompít, a másik pörget :DD

Vény nélküliek közül a Libexin nekem bevállt. Nemtom az mennyire ajánlott egyébként.

[ Szerkesztve ]

( 2b || !2b ) az itt a kérdés...

(#66549) lacafaca válasza szabi__memo (#66547) üzenetére


lacafaca
őstag

lehet a végtelenségig sarkítani mindent...de azért nehogymá egy aszpirinnel gyere, az elég béna, keress valami keményebbet, ha már lúd...

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#66550) Kékes525 válasza Drótszamár (#66548) üzenetére


Kékes525
félisten

A köhögéscsillapítók szedésénél nagyon kell vigyázni. A nem megfelelők szedésétől az adott betegség súlyosbodhat. [A hurutos köhögés és kezelése]

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.