Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#66901) Ezekiell válasza #20749568 (#66898) üzenetére


Ezekiell
veterán

És ha hagyjuk meghalni a 2%-ot (de szerintem felőled 10% is megdögölhetne nyugodtan), akkor annak az iszonyatos gazdasági/társadalmi kárát ki fogja fizetni szerinted? Mert valahogy abban az álomvilágban vagy, hogy az olcsóbb megoldás lenne - rohadtul nem lenne, csak ezt nem sikerült megérteni valamiért.

Az ilyen demagóg baromságokra, mint a gyerekeink és a saját jövőnket játszuk el meg nem is válaszolok, #66892 tökéletes válasz.

Nyugodtan meghalhatnak sokan, csak a gazdaságunkat kár ne érje, mert lyully az milyen rossz. Annyira, de annyira örülök, hogy nem a hozzád hasonlók döntenek bármiben is.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#66903) tom_tol válasza Ezekiell (#66901) üzenetére


tom_tol
addikt

Még ha durván is fogalmaz, van igazsága. Mi a meglátásod arról a szerintem furcsa helyzetről, hogy a fiatalokat senki nem kérdezi pedig van véleményük, néha okosabb is mint itt bárkinek és alapvetően egy félreállítandó társadalmi rétegként vannak beállítva mert úgymond járványhelyzetben nehezen kezelhetők?

[ Szerkesztve ]

(#66904) Ricardo válasza Ezekiell (#66901) üzenetére


Ricardo
félisten

"Mert valahogy abban az álomvilágban vagy, hogy az olcsóbb megoldás lenne - rohadtul nem lenne, csak ezt nem sikerült megérteni valamiért."

Arról nem is beszélve hogy mindeközben az egészségügy olyan szinten lenne közben túlterhelve, hogy az alap ellátás sem lenne megoldott. Hányan esnének ki a munkából olyanok aki egy normálisan működő ellátás esetén közvetlenül az ellátás után visszaállnának a munkába, de annak hiánya miatt hosszú időre kiesnek. :U

(#66905) lacafaca


lacafaca
őstag

az oké, de hová tűnt a tűzokádó? :U most esett le, régen járt erre...

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#66906) Ezekiell válasza tom_tol (#66903) üzenetére


Ezekiell
veterán

16 éves kortól szavazati jogot kellene nekik adni, az a véleményem, és 75 felett elvenni (az elvételben meggyőzhető vagyok, hogy ne, az adás az kötelező, nem vitatéma). És nem a korona miatt, egyébként is.

Abban is igaza van, hogy a kormányok gazdasági mentőcsomagjai alig érnek valamit, Magyarországon különösen semmit, és hatalmas gazdasági károk vannak.

De ettől még nem az a megoldás, hogy akkor hadd haljon meg mindenki, kit érdekel.... Az pont a két legszarabb ötvözése: hatalmas társadalmi károk, mert meghal egy raklap ember feleslegesen, és hatalmas gazdasági károk, mert simán összeomlik a gazdaság a picsába (ha hullanak az emberek, és az ő "javaslatában" hullanának rendesen, szerinted ki megy étterembe/plázába? senki, mert életveszélyes lesz konkrétan... ki fog dolgozni, ha lebetegszik mindenki? még egy rohadt lábtörésbe is bele lehet akkor dögleni, mert nem lesz mentős, aki kiérjen hozzád, és elállítsa a vérzést). Teljesen nonszensz, minden szempontból.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#66907) Parci válasza tom_tol (#66903) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nehéz ügy, mert ez most nem őket, hanem az időseket üti. tehát nekik egyszerű a képlet: minden gazdasági szopó nekik rossz, mert veszélyben sincsenek igazán.

na, de attól még, hogy ezt kimondjuk, csak nem lehet lerúgni az öregeket a tajgetoszról. ha meg "de, lehet", akkor igazából minden beteget le lehetne, az egészségügybe ölt ezermilliárdokat meg eloszthatnánk az egészségesek között. :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#66908) Ricardo válasza tom_tol (#66903) üzenetére


Ricardo
félisten

A fiatal sem lenne túl boldog ha nem kapna orvosi ellátást, amikor rászorul. Mondjuk eltöri a csuklóját, műteni kellene, de nincs orvos, mert mindegyik vagy otthon fekszi coviddal, vagy a covid osztályra van beosztva. Napi párezer új fertőzött van naponta, Egy részük kórházi ellátást igényel, és már most alig győzik. Mi lenne ha még ennyire sem korlátoznának? Biztos jót tenne a lelküknek, ha tudnának bulizni. Hogy az mennyit rontana rajta amikor hullanának a rokonok, egy másik kérdés.
Szerk:
Ezekiell: Na igen. Feltéve hogy bejut a kórházba.

[ Szerkesztve ]

(#66909) viharhozo válasza forumpista (#66835) üzenetére


viharhozo
addikt

És ezen most mindenki gondolkodjon el alaposan, nagy szavak, szép elvek, hogy az emberélet fontosabb az életszínvonalnál, de vajon TE már lemondtál a sajátodról?

A legutolso becslesek idenre 6,5-7%-os GDP-csokkenest josolnak. Mivel harom negyedev mar megvan, nagyot nem fognak tevedni. 2009-ben 6,7%-os GDP-csokkenes volt. Akkor _semmilyen_ segitseg, konnyites, semmi nem volt senkinek, az Apeh meg pluszban ott szivatott, ahol csak tudott.

Szoval lehet innen elhuzni a rinyalassal, meg a jajamiertkellettmindentlezarni-val, akkor _sokkal_ szarabb volt a helyzet, megse erdekelte a kutyat se.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#66910) fatal` válasza forumpista (#66843) üzenetére


fatal`
titán

Nem bújt ki semmi, csak akkora közgazdasági baromságot írtál, hogy még olvasni is fáj.

(#66911) lacafaca


lacafaca
őstag

azért arra kivi lennék ki az az elvetemült szülő, aki erre rávehető :(

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#66912) fatal` válasza forumpista (#66849) üzenetére


fatal`
titán

Miért kéne feláldozni bármit? A kormányon követeld. Sok adót fizetek. És tartalékolok is, hogy néhány hónapig legyen mihez nyúlni, ha elvesztem a munkám.

Talán nem űrprogramot, meg határon túli templomfelújítást kellene indítani és akkor lenne pénz a gazdaság mentésére.

Senki nem követelt teljes lockdownt, ha időben intézkednek, sokkal kevesebből meg lehetett volna úszni. Csak nem novemberben kellett volna elkezdeni, hanem szeptemberben. Valószínűleg mostanra már nagyjából le is csengett volna. És nem teljes lockdownnal.

A teljes, hónapokig tartó zárást senki nem követeli szerintem, mert az mindenkit érintene ugyanis az ágazatok összefüggenek, nem homogének.

(#66913) Coyot válasza #20749568 (#66888) üzenetére


Coyot
őstag

[Októberben az EU-ban stagnált, az euróövezetben pedig csökkent a munkanélküliségi ráta]

Akkor most mégse halt éhen mindenki? Annyira túlzó ez a hozzáállás kb mint a mindmeghalunk a koronába.

És továbbra is ha elengedik nem 2% hal meg, hanem 5-6-7% mivel ne lesz egésszégügy, meghal kész vége. Plusz marad még egy kitudja mennyi rész akinek visszamaradó gondjai lesznek - akik nem mellesleg közben a GDP-t lapátolnák a szétszedett egésszégügy látogatása helyett.

Azt sem értem miből feltételezed hogy a turizmus vendéglátás nem fog a földbe állni ezek után. Elengedett felhízlalt gazdasági helyzet volt, ami csökken ha pukkan a lufi az pont ezek a szektorok. Ők mindenképp szívnak akkor is ha lockdown meg akkor is ha nem lockdown.

Má' nem

(#66914) mozso válasza lacafaca (#66911) üzenetére


mozso
senior tag

Neked van közeli ismerősöd aki átesett ebben a korosztályban (12-18) a covidon?

(#66915) lacafaca válasza mozso (#66914) üzenetére


lacafaca
őstag

tuti

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#66916) Parci válasza lacafaca (#66911) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

adott esetben, kellően utánanézve, de például én (de csak elméletben mondom, mert 7 és 2 éves a két fiam)

egyébként, béláim, az oltás az nem csak úgy keletkezik. azt meg kell csinálni. és amikor épp azon sopánkodnak páran, hogy "nincs rendesen tesztelve", meg "kutyulék", akkor az pont azt jelenti, hogy ilyenből nem volt sok...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#66917) mozso válasza lacafaca (#66915) üzenetére


mozso
senior tag

Tuti? Mi ez keno vagy tippmix?

Es hogy viselte? Mik voltak a tunetei, hogy kapta el, mi volt nehezkes?

(#66918) lacafaca válasza mozso (#66917) üzenetére


lacafaca
őstag

mint ahogy a fiatalok...1-2 nap aztán kalap...volt akinél 3hét, de őt linkeltem is akkor

parci... :U ...

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#66919) szabi__memo válasza Parci (#66916) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Ahhoz elegendő volt hogy bizonyos országok hatóságai engedélyezzék őket.
Az hogy a kínai és az orosz ilyen szempontból nem túl hiteles más lapra tartozik

(#66920) attiati


attiati
veterán

Pulzoximeter / véroxigénszint mérőkről egy teszt

(#66921) mozso válasza lacafaca (#66918) üzenetére


mozso
senior tag

Miert mi volt azzal akit linkeltel? 67 ezer hozzaszolasbol ki tudja mikor volt.

(#66922) Parci válasza szabi__memo (#66919) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

alapvetően nem félnék egy fejlett országban a fejlett, 3. fázist már letudott, ezer orvos monitorozása alatt megkapott vakcinától. ha ott bármi gebasz van, kigyógyítanak mindenből is.

de legalábbis nem az az alapállásom, hogy minden ilyet elutasítok.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#66923) Lauda


Lauda
félisten

Készülődik az újabb agyhalál: RTL Klub: létszámkorlátozást vezethetnek be a boltokban karácsony előtt

Ahelyett, hogy széthúznák a nyitvatartási időket, most karácsony előtt ezzel kedveskedhetnek az embereknek. :W

[ Szerkesztve ]

(#66924) fatal` válasza Lauda (#66923) üzenetére


fatal`
titán

Okos gondolat. :W :W

Aki dolgozik, annak most van kb. meló után 1,5-2 órája vásárolni. Korlátozzuk mégtovább... Ezek nagyobb idióták, mint gondoltam.

(#66925) lacafaca válasza mozso (#66921) üzenetére


lacafaca
őstag

semmi különös, 3hét pozitív volt enyhe tünetekkel, erősebb fejfájással, de nála sem volt azóta semmi, ez szeptemberi történet

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#66926) tom_tol válasza Ricardo (#66908) üzenetére


tom_tol
addikt

Mintha nem értenéd a kérdést.

#66907Parci
Valójában le lehet. Nem változott a véleményem. Akit meg lehet menteni "normál" körülmények között azok legyenek megmentve de ne a feltételezett megmentettek száma (akik meghaltak volna ha nem lenne..)határozzák meg a folyamatokat.

#66906Ezekiell
Ha mindez bekövetkezne (erősen túlzásnak gondolom) akkor egy természetes folyamat eredménye lenne és egy evolúciós lépcsőnek sem lenne utolsó.
Jelenleg életeket kell menteni minden áron. Ettől a szövegtől feláll a hátamon a szőr.

(#66927) Parci válasza tom_tol (#66926) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem akarom megváltoztatni a véleményed :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#66928) Ringman válasza Lauda (#66923) üzenetére


Ringman
nagyúr

ez így nyilvánvalóan baromság.

---
ma a postán (csomagot kellett átvennem) már az a rendszer volt, hogy kint kell várakozni, max annyi ember lehet bent, mint ahány nyitott ügyfélablak van.

(#66929) radi8tor válasza Ringman (#66928) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Az már legalább egy hete így van, lehet kettő is.

⭐ Stella

(#66930) daneel_hu válasza Ezekiell (#66893) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Szerintem el kéne dobni a francba a gyeplőt és megérteni, hogy 0,5% vagy akár 2% az az ár, amit bocsi, de erre a szarra meg kell fizetni.

jujjj"

Látom sikerült megérteni a lényeget. :D
Az egyetlen mondat ami nem volt olyan fontos a hozzászólásából... ráadásul az egyetlen hipotézis.
A többi nem is érdekelt?

Jöhet a "jujj". :DD

(#66931) daneel_hu válasza #20749568 (#66888) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Az emberek elég egyértelmű, hogy mit akarnak. Túlélni ezt az egészet anélkül, hogy egy fillérjükbe is kerülne. Nem lehetséges. Tehát a politikusok elindulnak a legmélyebb emberi ösztön, a túlélés felé. Az embereknek eladható, jól cseng a védjük egymást mindenki együtt egymásért szöveg, megeszik. Közben azt a réteget akiket a korlátozásokkal nyílegyenesen halálba szopatunk azzal engeszteljük ki, hogy "jön majd a támogatás, nyugi". Csak hát... az nem jön. Közben eljutunk a legrosszabb helyzethez, a gazdaság romokban, a munkanélküliség nő, a cégek csődbe mennek (de semmi gond, januárig nem lesz róla statisztika, mert azért mi se vagyunk hülyék), és még a számok is szarok. Mit kéne csinálni? Jelentsük be, hogy novemberre jön a lockdown light, azaz mindent megtiltunk ami örömet okoz, de semmi gond, dolgozni és iskolába járni még lehet, elvégre a gazdaságnak működnie kell. Ismét megígérünk egy halom pénzt, azoknak akiket direktbe felöltöztetünk a szopóálarccal. No, lement a november, de a számok még mindig szarok. Mi legyen? Semmi gond, hosszabbítsuk meg ami most van, majd most biztosan fog működni. Eltelt egy hét decemberből, megint tanácskozunk. Hááát... a számok ha lehet még szarabbak és még karácsony is lesz. Mit kéne csinálni? A karácsonyi gazdasági kárt nem nyerhetjük be, nem zárhatunk le. Hosszabbítsuk meg ami eddig volt, igaz, hogy lófaszra nem jó, de legalább csináltunk valamit. Hűbasszus, már olyan nagyok a számok, hogy a közhangulatnak kezd feltűnni, hogy ebbe emberek is belehalnak. Mit csinálunk? Megvan, Merkel tart egy megjátszott hisztis beszédet a nagy semmiről, ahol eladjuk, hogy amúgy mi nem tehetünk semmiről és mindent beletolunk az emberek nyakába (holott ők csak betartották azokat a korlátozásokat, amiket mi hoztunk meg 6 hete csak lófaszt nem érnek) és utána előszedjük az évszázad megváltó ötletét. 2 hét teljes lockdown karácsony utánra. Mesteri.

Ez volt összefoglalva az elmúlt időszak."

Nem örülök neki, de ez így tűpontos.
Sajnos. :R :(

(#66932) daneel_hu válasza Ricardo (#66894) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Ugyanez igaz a kisvállalkozásokra is. A multikat nem féltem
Ha a kedvenc hentesem tönkremegy , akkor szomorú leszek. De ha Mátészalkán egy random kisbolt bezár leszarom. Gondolom ezzel te sem vagy másképp."

Pedig a multik is megszívhatják ha olyan a tevékenységi körük.
Mellesleg nem az a lényeg, hogy XY megszívja Mátészalkán, hanem ha tömegesen megszívják a vállalkozások.

Magyarország munkavállalóinak 2/3-a KKV-knál dolgozik... nem nehéz kitalálni, ha tömeges csődök jönnek akkor mi lesz. A korona kisebb probléma lesz.

(#66933) Lauda válasza Ringman (#66928) üzenetére


Lauda
félisten

Sok nyomorék majd azon fog élvezkedni, hogy órákig bent kalézol, csak hogy a többi had toporzékoljon kint.

(#66934) Parci válasza Lauda (#66933) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

én például egyáltalán nem fogok menni karácsonyi bevásárlásra ;)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#66935) mozso válasza lacafaca (#66925) üzenetére


mozso
senior tag

Nekem a szomszéd 16 éves gyereke volt beteg ezzel a kórral. Sajnos a falak nem olyan vastagok, de nagyon elkeserítő volt hallani ami 3 hétig ment. Amikor végre láttuk, akkor azért látszott ez nem volt olyan sima ügy, pedig nincs ismert betegsége.

Másik eset a hazai harmadik összervi gyulladásos szövődményes dolog. Szerencsére sikerült a csoda. A cikkben az elsőről írnak (2 éves), de a cikkben van egy fotó, amin az ex- kollégam fia van.
Semmelweis Egyetem cikke: [link]

Ezek alapján nekem nem komfortos, hogy a relatív szűk ismerősi körben is vannak ilyen kirívó esetek. :-(
Nem neked címzem a mondandó alábbi részét, de gondolatébresztő lehet.

Környezetünkben nagyon sokan érveltek azzal októberben, hogy olyan sok ismerősük van és egyik sem kapta el. Nem kell aggódni.

Környezetünkben nagyon sokan érveltek azzal novemberben, hogy olyan sok ismerősük van és egyik sem lett komoly beteg. Nem kell aggódni.

Egy részük most csendben van, egy részüknél pedig sajnos már csökkent a család létszáma.

Nekem sokkal kevesebb ismerősöm van, mint nekik.
Mégis nyugtalanít, hogy sok esetben nem olyan sima liba a dolog. Közép-hosszútávú szövődményekről meg ugye nem is tudunk...

(#66936) Imilenni válasza Lauda (#66933) üzenetére


Imilenni
addikt

Itt falun az idősek rendre nyomták tavasszal..

Press "F" to pay respects.

(#66937) daneel_hu válasza mozso (#66935) üzenetére


daneel_hu
addikt

Én elkaptam és nagyon szar volt a lefolyása. (47 év ffi, 185 cm / 84 kg... nincs ismert betegségem tudtommal)
Leírtam már párszor, most eltekintenék a pontos tünetektől, lefolyásról napról-napra.

Bevallom férfiasan, benéztem.
De.
Sokat számít az immunrendszer adott állapota, én éppen padlón voltam.
Sok meló, sok stressz kevés pihi... bekaptam, megszívtam.
Persze ettől még van olyan a családban aki megszenvedte ugyanígy.
Sajnos tényleg nincs biztos tipp. :(

(#66938) mozso válasza Parci (#66934) üzenetére


mozso
senior tag

Sokan még mindig nem értik, hogy 2020 az nem 2019. Akkor sem fog hallgatni rájuk a vírus, ha a feje tetejükre állva mondják a tutit.

Én sem megyek sehova, idén elbuktuk a síelést, a feleségem kerek évfordulós toscana-i szülinapját, a közös nyári hegyvidéki nyaralást, a szeptemberi Disneyland-et és most azon vagyunk, hogy komoly izoláció (2hét) után lehessen egy kis karácsony a nagyszülőkkel.

Ez van.

(#66939) radi8tor válasza mozso (#66938) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Na ja, a felső százezret is rosszul érinti 2020, mert nem tudnak bármerre menni.

⭐ Stella

(#66940) mozso válasza radi8tor (#66939) üzenetére


mozso
senior tag

Nem vagyok köztük, így nincs rálátásom.

(#66941) Ricardo válasza tom_tol (#66926) üzenetére


Ricardo
félisten

"Mi a meglátásod arról a szerintem furcsa helyzetről, hogy a fiatalokat senki nem kérdezi pedig van véleményük, néha okosabb is mint itt bárkinek és alapvetően egy félreállítandó társadalmi rétegként vannak beállítva mert úgymond járványhelyzetben nehezen kezelhetők?"

Mit szeretnél megkérdezni tőlük pontosan?

Azt sem értem miből gondolod, hogy egy félreállítandó társadalmi rétegként vannak beállítva.

(#66943) mozso válasza daneel_hu (#66937) üzenetére


mozso
senior tag

Sajnálom, de nem kerestem vissza konkrétan. :-(
Többen utaltak az esetedre, azt viszont láttam.

Nekem egy jóbarát, aki sokkal fiatalabb, mint én esett át rajta. Elmesélte és le kellett ülnöm. Egészséges fiatal, betegsége nélküli, 3 hét után tudott kimenni azon a 4db lépcsőn a kertjébe, ahol lakik. Neki a Covidnál felsorolt minden tünet egyszerre jelentkezett egy 2 naponta visszatérő periódikus laza 40 fokos lázzal együtt.

Kezdetben ugye azt mondták citokin vihar, amikor túlreagálja az immunrendszered és ilyen hatást eredményez. Majd később, hogy ez egy érrendszeri betegség és a bradikinin vihar merült fel, mint ok.

[ Szerkesztve ]

(#66944) lacafaca válasza mozso (#66935) üzenetére


lacafaca
őstag

nézd, én nem mondom, hogy van akinek a környezetében nincs sokkal több, míg másokéban szinte alig, hogy nem így van, ez teljesen természetes, viszont nincs az az isten, amiért én valamelyik kölkömet is odadobnám kísérleti nyulnak...mert ugye erre reagáltál...ez az én véleményem és biztosan van ennek az ellenkezője is...csak számomra ez teljes mértékben elfogadhatatlan. akkor már inkább vágjanak le engem, de a gyerek nálam maga a szentség...ez héccencség :)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#66945) daneel_hu válasza mozso (#66943) üzenetére


daneel_hu
addikt

Nem probléma.

A para azért nálam nagyobb volt mint a valós gond, de ezt akkor nem tudja aki átesik rajta.
A tüdő és a szív - kopp kopp - nálam nem volt érintett. Köhögés sem volt.
Mentálisan elképesztően nehéz átélni az egészet, teljesen szétszed ez a kór.
Pedig alapvetően jókedvű, nagyszájú figura lennék. :)

9 napon elegem lett és mentőt hívtam, addigra teljesen szét voltam csúszva pedig ápoltak.
Végülis meg lettem nyugtatva a kórházban :R , ennyi előnye volt a vizsgálatoknak.
(hazaküldtek egyből egyébként)

(#66946) szabi__memo válasza lacafaca (#66944) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Kapnak elég oltást ami beüthet egyébként is, de ez lesz az ami biztos be fog ;]

(#66947) daneel_hu válasza lacafaca (#66944) üzenetére


daneel_hu
addikt

Gyerekeimet én sem engedném. :((( :R

(#66948) szabi__memo


szabi__memo
nagyúr

(#66949) mozso válasza lacafaca (#66944) üzenetére


mozso
senior tag

Ahogy írtam is nem kell messzire mennem, hogy találjak olyan esetet, ahol a nagyon fiatal is nagyon megszenvedte. Biztos van több is.

Értem a dilemmádat, de közben meg ott van a valóság a másik ajtó mögött. Nem tudod melyik ajtón nyiss be, mert alig van információd.

Tiszta orosz rulett.

(#66950) szabi__memo válasza mozso (#66949) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Amúgy nem tudom mit aggódtok oltásokon. Mire ideér eleve többet tudunk. De jelenleg se nagyon értem. 90 éve jó influenza vakcinát tudtak már csinálni de ma 2020-ban mindmeghalunk és inkább jöjjön a vírus? Vagy mi van?!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.