Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69601) gregory91 válasza SP4C3 (#69598) üzenetére


gregory91
senior tag

"Megadod a 7es kulcsot a win10nek nevezett malware-nak a telepites soran es nem fog nyaggatni, hogy aktivald azt a tragyadombot."

Made my day. :DD

Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.

(#69602) Multipass


Multipass
csendes tag

Sziasztok!

A konfigomban alaplapot kellett cserélnem. Egy MSI 970 A G43-om volt, helyette egy Asus 990fx sabertooth-t szereltem be.

Eddig úgy működött a rendszer, hogy egy SSD-n futott a Win10, egy HDD-n pedig a Win7.
A BIOS-ban kellett ugyan beállítanom, hogy melyikről bootoljon, de ritkán váltogattam, belefért.

Az alaplap csere óta viszont a Win7-es HDD-ről nem akar bootolni, azt írja, hogy "Keressen egy megfelelő eszközt, amiről bootolhat, vagy pöröm-pöröm", vagy valami hasonlót. A Win10 gond nélkül megy, ha azt állítom be BIOS-ban.

Van valami ötletetek arra, hogy miért lehet ez, ill. mi a megoldás?

Előre is köszönök minden segítséget.

(#69603) Doky586 válasza Multipass (#69602) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Engedélyezd a biosban a CSM modult (ha van).

(#69604) King Unique válasza Multipass (#69602) üzenetére


King Unique
titán

Ebből csak pont a lényeg nem derült ki, vagyis hogy a régi / új alaplapnál azonosak-e az UEFI BIOS-ban pl. a lemezvezérlőnél az IDE/AHCI, valamint a bootolási módoknál a CSM/UEFI beállítások, melyikek szerint lett telepítve a W7, azok az új alaplapnál is stimmelnek-e, stb. Ha nem, akkor nem meglepő, ha nem bootol...

Az aktivált állapot amúgy megmaradt, ha már alaplapot cseréltél? :D
Ha Retail licencekről, termékkulcsokról van szó, akkor annyira nem téma, de OEM esetén igen. Bár a W10-nél ez sem, milyen rugalmasabban kezeli ezt is, Microsoft-fiókhoz is lehet kapcsolni hardvermódosítás esetére a digitális licencet, stb.

[ Szerkesztve ]

(#69605) Krystal_s


Krystal_s
addikt

Sziasztok,
szerintetek érdemes kikapcsolni a Lapozófájlt 8 GB (Intel i5 CPU, 7200 rpm hdd) mellett? Szinte csak böngészésre használom a gépet (laptop).
Amikor sokat böngészek (Firefox) vannak időszakok (x hetente), amikor teljesen meghülyül és elkezdi tekerni a hdd-t, mert a lapozófájlba ír. Ez akkor szokott lenni, amikor a memóriahasználat nagyon megemelkedik (90% közeli érték) és után hiába esik vissza akár 30-40%-ra, közben hosszú percekig dolgozik a Lapozófájlba, vagy -ból nem tudom, de nagyon idegesítő. Olyankor semmire nem reagál a gép úgy belassítja. Aztán magához tér és mintha mi sem történt volna.

[ Szerkesztve ]

(#69606) gregory91 válasza Krystal_s (#69605) üzenetére


gregory91
senior tag

Feltételezem hogy tudod mi a célja a "swap" rendszerének és a működési elvét is ismered.
Ebből kiindulva ha csupán csak böngészésre használod akkor kapcsold ki a fenébe. :D
Elég meredek így 8 GB RAM mellett swapolni...
De ha kikapcsolva még hülyébb lesz a működés, akkor inkább kapcsold vissza.

Másrészt mivel a windows 7-nek nincs már "supportja" és ha minden update fel van telepítve akkor az update-et is kapcsold ki a service-eknél. :DD

[ Szerkesztve ]

Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.

(#69607) cocka válasza Krystal_s (#69605) üzenetére


cocka
veterán

És ha veszel egy kis ssdt és arra lapozófájlozgatsz?

(#69608) King Unique válasza Krystal_s (#69605) üzenetére


King Unique
titán

Nem, nem érdemes, meg nem mintha a Microsoft bárhol is ezt javasolná, a Windowsban az alapértelmezett is nem véletlenül a bekapcsolt és automatikusra állított állapot, amiről egy másik Windows topikban is volt szó... Max. kisebbre lehet állítani a méretét, min-max. értéket megadni stb., de teljesen letiltani nem javasolt.
Azon meg nem kell annyira meglepődni, hogy ha HDD a rendszermeghajtó, akkor az lassabb, jobban megakaszthatja egyik-másik művelet, stb. SSD-t kellene használni - ami manapság már nem akkora extra - aztán akkor jó eséllyel megszűnne a probléma, kevésbé lehetne érzékelni.

(#69609) Doky586 válasza Krystal_s (#69605) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

NEM érdemes.

Ha spórolsz a tárhellyel akkor korlátozd le 1024MB-ra..

[ Szerkesztve ]

(#69610) Multipass válasza King Unique (#69604) üzenetére


Multipass
csendes tag

A biost meghebrákoltam, de bootnál kék halállal elszáll.
Próbálok win 7 reinstallt, de valamilyen drivert keres rajtam...
Szerk.: Az usb3.0 nem tetszett neki...

[ Szerkesztve ]

(#69611) King Unique válasza Multipass (#69610) üzenetére


King Unique
titán

Ez nem válasz az előzőleg kérdezett dolgokra, hogy azok téren mi a helyzet. De ha nem stimmelnek, akkor nem meglepő a bootolási probléma és a BSOD. Ahol ha azok beállítások stimmelnek, rendbe vannak rakva, akkor nem feltétlen kell reinstall a 0-ról.

Ha pendrive-ról történik az újratelepítés és USB 3.0 porthoz van csatlakoztatva, akkor a szokásos probléma, amiről nem olyan régen volt szó itt.

(#69612) Scorpion


Scorpion
tag

Sziasztok!

Szerettem volna a NET keretrendszer 4.8-as verzióját telepíteni a Windows update segítségével, de nem engedi. 641-es hibakódot ad. Mit lehet ilyenkor csinálni?

Vagy annyira nem fontos és hagyjam?

Köszönöm a válaszokat!

(#69613) Krystal_s


Krystal_s
addikt

Köszönöm a válaszokat.
Szerintem nem csak a Win lapozófájl a hibás, hanem a böngésző is hülye. Képtelen normálisan bánni a memóriával. Azok is panaszkodnak, akiknek 12, vagy 32 GB ram van. A fejleszetők képtelenek megoldani, hogy normálisan érzékelje és ne használja el az összes memóriát, mert rajta kívül létezik más is. (tudom a weboldalak is hibásak, de a böngészőnek érzékelnie kellene egy limitet). Jó lenne neki valami limitet beállítani, de nem lehet. Próbáltam about:configban tiltani, hogy ne írjon lemezre, de utána elég hülyén működött.
Jelenleg egy kis program figyeli a háttérben a memóriahasználatot és 90%-nál jelez, aztán kitakarítja a felesleget, de sajnos még utána is lassan tér magához a gép.
Biztos van rá optimális beállítás, csak most nem tudom mi lenne az.

Pl évekig zavart, ha magára hagytam a gépet, akkor sokszor elkezdett tekerni, dolgozni. Amint hozzáértem az egérhez lenyugodott. Aztán letiltottam a Előtöltést és nálam azóta nyugalom van. (de egy másik gépen ez nem volt jó, ott lassulást okozott egy sima betöltésnél is)

Egy olyan beállítást szeretnék, ami a böngészőnek limitálja, hogy mennyit írhat a lapozófájlba és mennyi memóriát használhat.
(Firefox topikban párszor érdeklődtem, de nem kaptam megoldást)

Ilyen beállítás van, csak nem tudom ezt mire érdemes állítani :F
browser.cache.disk.capacity 153600

[ Szerkesztve ]

(#69614) Krystal_s válasza Krystal_s (#69613) üzenetére


Krystal_s
addikt

és ezt is lehet állítani browser.cache.memory.capacity
Próbálok utánanézni mi az optimális érték.
Viszont a browser.cache.disk.capacity-t bármire állítom magától szinte azonnal visszaálltja 153600-ra.

[ Szerkesztve ]

(#69615) cocka válasza Krystal_s (#69613) üzenetére


cocka
veterán

Szerintem ez sokösszetevős probléma. A ramra fogni kár. Ha gagyi a proci, nem olyan jó, hogy egy-egy weboldal betölt vagy 30 db scriptet. Én elsősorban a gagyi procit okolnám, másodsorban a ramot és harmadsorban a hddt.

De így együtt gáz az egész.

(#69616) Krystal_s válasza cocka (#69615) üzenetére


Krystal_s
addikt

Hm... i5 gagyi egy Dell Latitude notebookban? :) Szép is lenne, ha kevés lenne böngészéshez. Tiltottam a Foxnak, hogy a lemezre írjon. Minden ramba megy és nem akarom elkiabálni, de gyorsabbnak tűnik minden. A net tele van ilyen problémákkal, hogy a FFox szarul kezeli a memóriát évek óta.
Nekem főleg a Facebook miatt jött elő az említett probléma. Sokat görgetek ott. Végtelen sok poszt és képek. Egyszerre csak pár lap van csak nyitva, de a böngészőt csak pár naponta zárom be. (Sandboxieban futtatom) Biztos összejön pár 1000 script, :) de attól még nem kéne megakasztania a gépet, ha normálisan kezelné a gyorsítótárat.
Gyenge CPU-nál szerintem hamar érezhető lenne, ha lassú, vagy szenved.

(#69617) brd válasza Krystal_s (#69614) üzenetére


brd
nagyúr

A browser.cache.disk.smart_size.enabled false legyen. Lehet egy process memória használatát limitálni, pl. ezzel: Process Governor, de az az adott programtól függ, hogy jól reagál-e arra, ha nem kap memóriát.

The only real valuable thing is intuition.

(#69618) gregory91 válasza Krystal_s (#69616) üzenetére


gregory91
senior tag

A facebook olyan téren elégé elcseszett mert csak úgy falja a ramot bőven(egyszer öröm volt nézni a feladatkezelőben hogy az mit csinál a böngészőmmel),az sem ritka mikor ki írja hogy weboldal lassítja a böngészője működését mit csináljon... :W
Amint bezárod oldalt tartalmazó fület egyből helyre áll a "világ egyensúlya".

[ Szerkesztve ]

Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.

(#69619) qdak válasza Krystal_s (#69616) üzenetére


qdak
addikt

Nálam is ez csinálta, hosszabb videózás alatt megzabálta a ramot, aztan istant freeze...
Érdekes, hogy
MSI G41M-P26, Xeon E5450, (8800GT), 4(8)GB DDR3, = Fagyás
Dell OP 380, E7500@3.66GHz, HD4650, 4GB DDR3; = Hetekig megy a youtube, nincs fagyás
W10, Gigabyte G41MT-S2P, E8500, 8GB DDR3, = Kb géptakarításig megy, nincs fagyás, még RDP-n keresztül nézve sem.
Aztán többször szórakoztam vele, letiltottam a VP9 funkciót, hardware decoding-ot, kb 10mp ig csak teker, ha belepörgetek szintén várhatok 10-15mp et, hogy 5 öt elöre ugorjon :W de legalább nem fagy meg a gép.

browser.cache.disk.smart_size.enabled = true
browser.cache.memory.capacity = 0

Ja és persze SSD-m van, míg a másik 2 gépbe nem...

(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#69620) Krystal_s válasza qdak (#69619) üzenetére


Krystal_s
addikt

és brd, gregory91

Köszönöm, hogy írtatok. Jelenleg 3 különböző gépen tapasztalom ezt, ezért tudom, hogy nem egyéni gond. Sőt még a 8 magos mobilt is ki tudja akasztani a rossz cache kezelés, amit pl az Opera művel Androidon. Még azt sem lehet beállítani, hogy bezárás után takarítsa ki, csak manuálisan lehet... Windowson szintén.
Tudom kicsit offnak tűnik itt a téma, de a rendszeren is múlik hogyan kezeli a lapozófájlt, virtuális memóriát stb. Ezért merült fel bennem már a Win lapozófájl kikapcsolása.

Jelenleg 2 megoldást próbálgatok Firefoxban. Chrome, Opera még ennyit sem enged trükközés nélkül.
1. FF-nek tiltom, hogy lemezre írjon.
browser.cache.disk.enable - false
browser.cache.memory.enable - true
browser.cache.memory.capacity -1, vagy valami korlátozott érték. Nem tudom mennyi lenne az ideális 500 MB, vagy 1 GB? :F

2. Engedem, hogy lemezre írjon, de korlátozom a méretet.
browser.cache.disk.capacity nem tudom mennyi legyen
browser.cache.disk.smart_size.enabled false

qdak: Ezt a módszert nem ismerem. Így már a memóriában sem tárolja feleslegesen a már megnézett képeket, szöveget?
browser.cache.disk.smart_size.enabled = true
browser.cache.memory.capacity = 0

[ Szerkesztve ]

(#69621) cocka válasza Krystal_s (#69620) üzenetére


cocka
veterán

Nekem csak SSD-re megy a pagefile.sys és természetesen nem az a rendszerpartíció. Így is laggol, szóval tök mindegy.

(#69622) qdak válasza Krystal_s (#69620) üzenetére


qdak
addikt

"Ezt a módszert nem ismerem. Így már a memóriában sem tárolja feleslegesen a már megnézett képeket, szöveget?"

Nem tudom én sem, már csak nyűglődve, copy-paste-om amit épp kidob a google, ha felhúzom magam, annyit csinálok, hogy a prefs.js elmentem és ha rosszabb, mint előtte, visszamásolom (elvileg ebben van az about:config eltárolva.)

Lehet, hogy teljesen hülyeség, amit beállítottam, de egy biztos, ha alap beállításon van, idővel telenyomja a memóriát, mindegy, hogy 8 vagy 4, és teljesen belefagy a gép, volt, hogy otthagytam, 10-20 percre, aztán előjött a feladatkezelő, de kinek van ahhoz kedve várni, valamint, a teljes képernyőre váltásnál is volt hogy kifagyott/csak hang ment, most megint vacakoltam, eddigi legjobb talán, ha kell felmásolom, a prefs.js-t hátha.

Lapozó nekem 4->6GB és nem az SSD-n van.

(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#69623) brd válasza Krystal_s (#69620) üzenetére


brd
nagyúr

Sőt még a 8 magos mobilt is ki tudja akasztani a rossz cache kezelés

Androidon az nem jelent semmit, hogy hány magos, mert gyári hibás az Android, bizonyos műveletektől függ az egész rendszer működése, amelyek csak egy szálon futnak.

The only real valuable thing is intuition.

(#69624) bolic


bolic
őstag

Nekem eddig szuperált:

"about:config

browser.cache.disk.enable - false
browser.cache.offline.enable - false
browser.cache.memory.enable - true
browser.cache.memory.capacity - 512000*

* KB-ban megadott méret, meddig foglalhat a RAM-ból"

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

(#69625) cocka válasza bolic (#69624) üzenetére


cocka
veterán

És mi van, ha elfogy az az 500 mega? Olyankor mi történik? Kitörli az egészet és újratölt mindent?

(#69626) bolic válasza cocka (#69625) üzenetére


bolic
őstag

Eddig nem tapasztaltam. :N

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

(#69627) 7Sony7


7Sony7
addikt

Sziasztok. Pár hete a laptopról, most meg az asztali gépről is eltűnt a Chrome bezárás, letevés tálcára, stb gombok. (vonal, négyzet, és x). Win 7 64 mindkettő. Legfrissebb chrome böngésző. Ismer valaki megoldást?

-

(#69628) lorcsi


lorcsi
veterán

win 7 op rendszert használok egy samsung 120-as ssd-n
az ssd teljesen csak az op rendszer futtatására használom, viszont már csak 7 giga szabad helyem van :Y
a TreeSize progival megtaláltam, h a c: windows\installer mappa 45 gigásra duzzadt :Y

mennyire lehet ebben a mappában törölgetni ?

(#69629) Doky586 válasza lorcsi (#69628) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Lemezkarbantartót futtass run as adminként.

(#69630) lorcsi válasza Doky586 (#69629) üzenetére


lorcsi
veterán

bárhogy indítom..nem látja azt a 42 gigát
hogy lehet adminként indítani ?

(#69631) Doky586 válasza lorcsi (#69630) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Vagy amikor a keresőmezőbe írva megtalálja a Lemezkarbantartót akkor jobbegérgomb run as admin; Vagy ha már fut akkor megnyomod rajta a rendszerfileok törlése gombot és akkor újraindul adminként. És kipipálgatod a törlendőket (akár mindet).

[ Szerkesztve ]

(#69632) lorcsi válasza Doky586 (#69631) üzenetére


lorcsi
veterán

köszi!
megcsináltam az összeset, de a 42 giga így is megmaradt..eszem megáll

(#69633) cocka válasza Doky586 (#69631) üzenetére


cocka
veterán

Run as adminra van egy egyszerűbb és univerzálisabb megoldás is, hogy ne kelljen állandóan ezzel foglalkozni. Egyszerűen kikapcsolod a secpol-ban a rendszergazdai engedélyezéses módot. :D

(#69634) AXisBOLD


AXisBOLD
addikt

sziasztok,

fater régi laptopján újra kellett tenni a rendszert (Win7 Ultimate)), mert már használhatatlanul lassú volt.
az egyetlen szórakozása a Windows Movie Maker-el való videó készítés, viszont ezt nem tudom telepíteni, Essentials-t nem találom.

Illetve konvertálót se tudok telepíteni, mert hiányoznak a service packok.

Windows update nem megy (gondolom a Januárban megszűnt támogatás miatt).

Le tudom szedni a frissítéseket (SP csomag) és Essentialst még valahonnan?

Aurea mediocritas

(#69635) zoo8800 válasza AXisBOLD (#69634) üzenetére


zoo8800
veterán

Az update-nek mennie kell, januárban csak a további frissítések kiadását állították le, az addig megjelent frissítéseket felrakja.
Az Essentiels helyett keressetek mást, véget ért a támogatás, le se lehet tölteni már.

rip and tear, until it is done

(#69636) AXisBOLD válasza zoo8800 (#69635) üzenetére


AXisBOLD
addikt

az update-el akkor nem tudom mi lehet...

hát van újabb Movie Maker? Mert akkor lehet vennénk egy Win10 licens-t.

Vagy valami nagyon hasonló egyszerűbb videószerkesztő Win7 alá?

Aurea mediocritas

(#69637) zoo8800 válasza AXisBOLD (#69636) üzenetére


zoo8800
veterán

A WU-s hibára az összefoglalóban van válasz, mindenkinek előjön, aki az elmúlt kb. 5 évben újrarakta a Win7-et.
Videoszerkesztőt passzolom, évek óta nem vágtam videót.

rip and tear, until it is done

(#69638) Doky586 válasza AXisBOLD (#69634) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"mert hiányoznak a service packok" :Y :W

Normális win7-et telepíts (link), ne valami beta SP0 kiadát 2008-ból..
Sp0-ra jóhogy nem működik a wu.. és nem telepíthető rá semmi.. ezen ne csodálkozz.

[ Szerkesztve ]

(#69639) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hello!

Van rá mód, hogy egészen friss, nem mókolt Win7 telepítőt szedjek le (Angol is jó) valahonnan? A Heidoc.net-es program ugyebár csak a hó első pár napján jó elvileg és most már azt sem tudom, hogy működik e még egyáltalán. Valami más megoldás?

Köszi!

(#69640) King Unique válasza SunMount3r (#69639) üzenetére


King Unique
titán

Arról már szó korábban, hogy a W7 ISO-k letöltése már problémás, pláne magyar nyelven. De ha jó az angol nyelvű is, akkor pl. a Heidoc-féle MWOIDT esetében az "August 2018" link most is működik. Az meg nem tudom honnan jött, hogy csak a "hó első pár napján jó", amikor most is működik. :F
Ha magyar nyelvű W7 SP1 ISO kell, akkor egy fórumtag nemrég feltöltötte és megosztotta itt a sajátját. De ez egy sima SP1-es ISO, nem friss, nem frissítésekkel integrált. Ha az utóbbi kell, akkor 2020 januárjáig frissített állapotban ott van pl. az oprendes ISO, amiről szintén volt már szó itt, de az mókolt.

(#69641) SunMount3r válasza King Unique (#69640) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

A Heidoc-os 2018 Aug-ossal épp az a bajom, amit neve sugall, tehát nem a legfrissebb. A "sima" Windows 7 opciót (ami elvileg a legfrissebb mindig) pedig te is lecsekkolhatod, most sem működik, elvileg azt írják, hogy minden hónap elején van csak lehetőség a szerencséseknek akik időben kapják el, hogy linket kapnak hozzá ez által, mert limitált darabszámban engedik csak a letöltését...

(Amúgy az Angol nyelvűt preferálnám jobban és mókolatlanul).

(#69642) benfolds


benfolds
őstag

sziasztok! egy barátom anyukája megkért, hogy telepítsem újra a gépét. nem néztem meg, amikor elhoztam, itthon láttam, hogy egy őskövület, fujitsu amilo pro, 1,4 celeron, 512 mega ram. xp volt rajta. mondtam neki, hogy ez kuka, de nem akar rá költeni, nemelehetne-e. jó, raktam bele 2 giga ramot, de csak 1-et ismer fel, ezen már túllendültem, a lényeg, hogy most 1,5 giga van benne, talán eldöcög rajta a win 7. angol nyelvű ultimate-e raktam fel rá, asszem még az sp1 sincs benne, legalábbis nem írja ki a system infónál. a probléma, hogy windows update-nél 80244019 hibát ír ki. próbáltam több beállítást, letiltottam az egyéb microsoft termékek frissítését, stb., de ugyanez. 10 éve nem telepítettem semmilyen wint, kicsit kijöttem a gyakorlatból. :B ötlet? magát a win update-et kéne update-elni talán? de hogy? köszi előre is.

(#69643) zolee001 válasza benfolds (#69642) üzenetére


zolee001
őstag

Lap tetején,összefoglaló

(#69644) Zoz válasza benfolds (#69642) üzenetére


Zoz
őstag

Ez a konfig még XP-hez is gyenge...

Frissítések:
Első lépés: "win 7. angol nyelvű ultimate-e raktam fel rá, asszem még az sp1 sincs benne"
Na ezt letörlőd, és felteszel egy SP1-eset. Vagy külön ráengedheted az SP1-et is, de ott fogsz megöregedni mire felmegy ezen az ősleleten...

Ha meg van az SP1, akkor jönnek a szokásos tanácsok:
Elsőnek kézzel felteszed ezeket:
KB4490628 Servicing Stack Update March 2019
KB3172605 July 2016 Rollup
KB4474419 Support for SHA-2 code signatures
KB4534310 2020-01 Monthly Rollup
Aztán mehet a Windows Update a maradék leszedésére, de ezen az ócskavason érdemesebb lehet nem egyszerre ráengedni az összeset, hanem csak pár tucatos adagokban.

(#69645) King Unique válasza SunMount3r (#69641) üzenetére


King Unique
titán

Miért, ha letöltesz egy "sima" SP1-es W7 ISO-t, ami az SP1 nélküli verzió 2009-es megjelenése után 2011-ben lett kiadva, az menyivel frissebb? Meg mit értesz a "legfrissebb mindig" alatt, amikor egyrészt a Microsoft nem adott ki folyamatosan frissített, teljesen naprakész W7 ISO-kat, másrészt konzumer vonalon január óta EOL a W7? :F
Egyébként meg pont a 2018 augusztusi a frissebb a "sima" SP1-estől, mert állítólag valami integrált változat: [link], [link]. A januárig teljesen naprakész, frissítésekkel integrált verzió meg a már linkelt oprendről letölthető változat. Amire hivatkoztál, az meg egy tavalyi cikk még a támogatás megszűnése előttről, nem világos hogy jelenleg is működik-e, meg amikor már jóval korábban is problémás volt a W7 ISO letöltése hivatalos forrásból. De ha még működne is, akkor is max. "sima" SP1-es ISO lehet az, tehát eleve nem a "legfrissebb mindig", nem 2020 augusztusi aktualitású...

(#69646) Doky586 válasza benfolds (#69642) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

[link]

Win7 sp0-t töröld, reinstall x32

(#69647) Doky586 válasza SunMount3r (#69641) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Látom mindenkinek külön külön kell linkelni ugyanazt.. :U
[link]

(#69648) King Unique válasza benfolds (#69642) üzenetére


King Unique
titán

Lásd a téma összefoglaló elején és a másik válaszban leírtakat Windows Update ügyben.
Másik megoldás a már említett integrált telepítőt használni, ha nem akarsz a frissítéssel órákig vesződni, pláne egy ilyen ergya gépen.
+ Gyenge vashoz a Starter kiadás, vagy inkább a W7 Embedded alapú Windows Thin PC kiadás jobban passzolna. Elvileg, mert gyakorlatilag nem feltétlen reális otthonra pláne az utóbbi, bár az Ultimate sem feltétlen. :D Másik lehetőség esetleg valamilyen Linux, már ha az opció egyáltalán a tulajnak.

(#69649) ekkold válasza benfolds (#69642) üzenetére


ekkold
őstag

Miért nem egy XP-SP3-at raksz fel újból? Ezen a vason minden más tetű lassú lesz.

[ Szerkesztve ]

(#69650) benfolds


benfolds
őstag

köszi a hozzászólásokat mindenkinek! asszem akkor inkább letöltöm a Doky586 által linkelt iso-t. (ez az sha fájl egyébként micsoda?)
ekkold: xp-n nem fut egy csomó prg.
ha minden megvan, akkor winloader vagy mit szoktak mostanában?

amúgy már az elején volt egy olyan problémám, hogy a biosban nem tudtam átállítani, hogy honnét bootoljon, mert +/--szal lehetett volna a sorrendet megváltoztatni, de hiába nyomogattam +-t, shift-tel, akármivel, funkcióbillentyűket, semmi nem működött. végül boot menüben állítgattam, de azt nem jegyzi meg, ha jól emlékszem.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.