Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Top cat
addikt
Valaki próbálta mostanság, megy még a Win7 ingyen upgrade 10-re?
-
Top cat
addikt
válasz King Unique #69402 üzenetére
Lehet, hogy nemsokára lesz alkalmam kipróbálni. Majd megírom megy e még.
-
Makifeju
tag
Sziasztok!
Nagy kérdés!
Van egy lenovo g505s topim,(4 mag,amd a8).
Win 10 helyett vissza akarom rakni a 7-et,de azt hallottam az csak max 2 magot kezel.
Ez valóban így van? Illetve akkor így hiába a 4 mag,nem fogja kihasználni?
Lehet ökör kérdések,de ebben a témában sügér vagyok.Lehetsz te sikeres-okos-gazdag és szép,de soha nem érhetsz fel hozzám,mert nem lehetsz ÉN!
-
Doky586
nagyúr
válasz Makifeju #69405 üzenetére
Valószínű kevered a fizikai cpu-k számát a magok számával.
De mivel (szinte) senki nem használ (otthon) 1db fizikai cpu-nál többet, nem találhatók ilyen alaplapok se a piacon, így a kérdés nem kérdés.A magok számára pedig nincs olyan korlátozás ami érintene. Dettó.
[ Szerkesztve ]
-
Makifeju
tag
válasz Doky586 #69408 üzenetére
Ja,közben rájöttem én is hogy kevertem a szezont a fazonnal. Visszaraktam,megy is szépen,de valamiért sokkal jobban fűti a gépet mint a win 10. Annál a teljes belakás után sem volt olyan "forró" a helyzet mint most. Viszont muszáj vagyok ezt használni,a legtöbb általam használt progit erre írták. No mindegy,köszöntem szépen a válaszokat Hölgyek/Urak!
Lehetsz te sikeres-okos-gazdag és szép,de soha nem érhetsz fel hozzám,mert nem lehetsz ÉN!
-
andreas49
senior tag
válasz SunMount3r #69400 üzenetére
Tegnap csináltam egy régi (2010 i7-es) notebookon méghozzá teljes alkalmazás és adat megtartással. Elég hosszú (~5 óra) művelet volt.
HONOR Magic5 Pro - Huawei P30 Pro 8/128 GB - Xiaomi MI Note 10 Pro - Huawei Mate 10 Pro
-
Soma01
veterán
A KB4539601 frissítés után adtak még ki ingyenes frissítést? Mert erre az van írva, hogy "havi kumulatív frissítés előzetese". Tehát akkor lesz még végleges is? A dátuma meg 2020. január 31., tehát elég "régi" már ahhoz, hogy újat várjunk ennyi idő távlatában. De tudom, hogy "Ez a nem biztonsági jellegű frissítés olyan továbbfejlesztéseket és javításokat tartalmaz, amelyek a KB4534310 jelű frissítés részét képezték..." Csak fura, hogy "előzetesnek" nevezi az MS.
-
CriticalHit
őstag
válasz King Unique #69385 üzenetére
Jól látom, hogy ellentétben a Samsung Data Migration Tool-al a Macrium Reflect7 nem törli azokat a partíciókat a forrás HDD-ről, amiket nem akarok az SSD-re klónozni? A programokat tartalmazó "D" és "E" meghajtókat szeretném érintetlenül a HDD-n hagyni és csak a Win7-t tartalmazó "C" -t (és a 100Mb rendszer )klónozni az SSD-re.
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Top cat
addikt
válasz King Unique #69402 üzenetére
És (#69404) Zoz
Valóban, még mindig megy. Úgy látszik az MS szerint még nem elég magas a 10-es aránya.
-
King Unique
titán
válasz CriticalHit #69412 üzenetére
A forrásmeghajtóról (HDD) minek kellene bármit is törölni a klónozáskor, pláne ha azt írod, hogy a D és az E meghajtókat érintetlenül akarod rajta hagyni?
Azt, arról max. akkor szokás törölni a korábbi Windowst, ha már rendben lement a mentés / klónozás és biztosan (?) nincsen rá szükség. Ahol a linkelt leírásokban lévő screenshotokon világosan látszik az is, hogy egyesével kiválaszthatók, bejelölhetők a partíciók, azaz értelemszerűen a HDD esetében külön csak a W7-es C és a 100 MB-os rendszer számára fenntartott partíció is, nem muszáj az összeset (+ D, E) átklónozni. + Egy másik screenshoton az is, hogy szükség esetére (ha nem üres/particionálatlan a célmeghajtó) van külön lehetőség a célmeghajtón lévő partíciók törlésére a program kezelőfelületén a klónozás megkezdése előtt.
A szükséges információk szvsz már bőven le lettek írva előzőleg és most is, ezek után már remélhetőleg csak menni fog.[ Szerkesztve ]
-
efi99
őstag
Persze nem engedi felrakni, mivel ez már a január 14-e utáni éra gyermeke.
Meg lehet találni és le lehet tölteni amúgy mindegyiket utána is, és távolról, ellenfényben hunyorogva ugyanúgy is néznek ki, mint a korábbiak, sőt a telepítést is elkezdi, de aztán hibára fut. ( Persze azért van megoldás )Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
CriticalHit
őstag
válasz King Unique #69415 üzenetére
Nehezen állok neki, mert annyi szívásról, elvesztett adatról, nem bootoló indulásról olvasok klónozás után. Épphogy nem akarom törölni a "D" és az "E" meghajtókat, sem a "C"-t de meglepetésemre azt olvasom, hogy a Samsung Data Migration Kit mindent töröl. Már bátran merem inkább használni az ajánlott Macrium Reflect-t. Köszönöm.
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
RR-13
őstag
válasz Doky586 #69419 üzenetére
Köszi, de ez a januári nem? Amit Te írsz annak mi a KB -s száma ez KB4534310?
Mert akkor megnézem, hogy az felment-e...
Most innen töltöttem le a "januárit", ami nem megy fel.Sokáig nem frissítettem a gépet, hanem egyszerre a 40-60 db frissítést pár hete.
Most meg ezt az utolsót szeretném, de nem engedi. Köszi.[ Szerkesztve ]
-
-
RR-13
őstag
válasz Doky586 #69421 üzenetére
Miután a fenti kettő frissítést feltettem, most már a KB4539601 frissítést is feltette, ami ezek szerint az általad írt javított januári verzió, mert a KB4539601 -et 2020-01-31-én adták ki.
Szóval a hiba ott volt, hogy nekem nem szedte le a frissítés keresés a tavaly márciusi KB4490628 -es frissítést, és ez miatt egyik januári csomag sem települt. Most viszont így már igen.Köszi, hogy felhívtad a figyelmem a javított, januári kiadásra is, mert enélkül soha nem találom meg a hibát.
-
RR-13
őstag
1,5 évig megvoltam frissítés nélkül, majd jött ez a januári istenverte frissítés, amivel csak a bajom volt első perctől kezdve...
Most, hogy sikerült végre feltelepíteni, az újraindítás után a rendszer nem töltött be, hanem állandóan a Javítási segédlet indul el, és nem tudja javítani a nem tudom milyen hibát.
Szóval se a január közepi, se a január végi "utolsó" frissítés nálam nem jó, összeomlik a windows, és soha többet nem tölt be.Szerencsére volt C mentésem .TB backup fájlban, és vissza tudtam, tölteni a "hibátlan" windowst, és így kipróbáltam egyesével ezeket a januári updateket, hátha valamelyik után nem omlik össze a win, de sajnos mindkettő után igen...
Akkor ennyi is volt a frissítés megint.
-
qdak
addikt
Érdekes, 3 gép van, az egyiken fent van az általad említett, másikon nincs, pedig ugyanazon beálításokkal futnak
Mod: bocsi azt írja a másikon is fent van mikor telepíteni akarom, pedig nem látom
[ Szerkesztve ]
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
RR-13
őstag
Hidd el én sem értem ezt, mert még életemben így nem jártam frissítéssel, hogy a rendszer "összeomlik", és soha többet nem tölt be... teszteltem 3x, és mindháromszor ugyanazt produkálta a 2db januári összegző frissítés.
Nekem egyébként Home Premium SP1 32 Bites rendszerem van. -
qdak
addikt
Itt Ultimate x64, de mind 3 gépen ugyanezen verzió van, mégis a frissítések össze vissza (számomra átláthatatlan módon) annak ellenére, hogy x ideje engedtem, mégis sokkal kisebb KB számú frissítés csak nem rég jött le, bár nem tudom, gép típustól függően szanálhat e ?
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
-
qdak
addikt
Szerintem:
A Missing OS Loader, ott valami mbr hiba lehet, amit viszont meg tudsz javítani, nálam is volt már.
Keresd: "Fix the MBR in Windows 7"
vagy
csináld végig parancssorból:bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot
bootrec /rebuildbcd
A particiód legyen Activeezek után be kellene töltenie.
Találtam leírást: [link]
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Köszi szépen a javaslatod. Viszont, ha MBR hiba van, akkor ez miért nincs addig, amíg a 2020. januári frissítéseket nem teszem fel
Sőt a tavalyi frissítések után nincs ilyen gond, csak a 2020-asok után.És, hogy futtassam a parancssort, ha nem tölt be a Win7 OP rendszerem
A partícióm aktív volt eddig is. -
RR-13
őstag
Az MBR-t helyreállítottam az általad leírt 3 paranccsal.
És azután próbáltam a 2020-as frissítéseket, és már nem omlott össze a boot.Csak azt nem értem, hogy a fix parancsok előtt miért tette tönkre a frissítés... ezt jó lett volna tudni.
Vagy lehet, hogy eleve hibás volt valamennyire, de annyira nem, hogy ne bootoljon be, viszont ezeket a frissítéseket már nem bírta
Köszi szépen a segítséget. -
-
_DiEGO_
őstag
Kicsit bővebb: [link]
Amúgy mivel volt aktiválva a Win7 ? Ugye nem a Windows 7 Loooader Extreme_v3.503 -mal. Mert induláskor a loader fixálja a win 7 -et, hogy "eredeti".
-
szimi57
őstag
Üdv, miért frissít még mindig a Win7-em? Nem szűnt még meg a támogatása?
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
efi99
őstag
Biztonságíntelligencia izé jön továbbra is.
Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
RR-13
őstag
válasz _DiEGO_ #69444 üzenetére
Megnéztem, és pontosabban 2013. márciusban telepítettem, de ez jelenleg is szűz telepítés, az általam használt beállításokkal, minimális programokkal, nem az a telepített verzió megy azóta is folyamatosan
Vagyis az elvan mentve egy .TB backupban, és azóta azért volt 3 nagyobb "fejlesztésem" benne, hogy úgy menjen, ahogy nekem megszokott. És a "fejlesztések" után szintén mentettem egy backupban az egész win7 rendszert.
Ami fontos, hogy ez nem egy 7 éve folyamatosan használt rendszer, mert érdemben 2018-ban kezdtem el Win7-et folyamatosan, napi szinten használni, és ez is kényszerűségből volt.
Addig simán elvoltam az XP-vel. Tehát ez a rendszer nincs tele internetről letöltött "szeméttel" stb-vel, ami terhelné a rendszert. Havonta újból visszatöltöm a lementett "hibátlan" rendszert, és így kb. sosincs semmi bajom vele. -
_DiEGO_
őstag
Idézet:
Tehát ez a rendszer nincs tele internetről letöltött "szeméttel" stb-vel, ami terhelné a rendszert.Ez hatalmas hiba részedről ! Mert tele van ósdi régi modulokkal. Felejtsd el ezt a teóriát örökre , ez így rossz.
Tessék friss oprendszert feltelepíteni, ami már a 7 éveshez rettenet mennyi rendszerbeli frissítés, javítás stb is kijött, plusz a szükséges beépülő kiegészítő modulok...
Mentsd ki a fontosnak ítélt dolgaidat és felejtsd el a régit.
Azt csodálkozol
Aki most tenne fel egy csak 3 éve kiadottat, szerinted, mennyi ideig frissítgetné magát ? Ha tudná...volt 3 nagyobb "fejlesztésem" benne, hogy úgy menjen, ahogy nekem megszokott. És a "fejlesztések" után szintén mentettem egy backupban az egész win7 rendszert.
Mégis mi lenne az ? Mit értesz fejlesztésnek ? Max személyreszabtad a beállításokat a windowson, nem ?[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz _DiEGO_ #69446 üzenetére
Nem teszek fel új rendszert, mert "semmi" baja ennek, azok a beépülök fenn vannak, amik szükségesek.
És, ha mondjuk 2 óra lenne "feltenni" egy rendszert, akkor még csak lehet fel is tenném, de nem a rendszer telepítéssel megy el a sok idő, hanem az azt követő testreszabással, kb 60 óra folyamatos munka.
Ezt azért nem kívánhatod nekem, lényegében úgy, hogy szépen megy minden a gépemen. -
RR-13
őstag
válasz _DiEGO_ #69446 üzenetére
Szeretném kiemelni, hogy pár 2020-as frissítés miatt omlott össze a boot! És pl. a 2019-esektől és az az előttiektől nem.
Magától semmi baja nem volt a Win7-nek. Nem indokolt a teljes rendszer "cseréje".Ami miatt gondolkoztam új rendszer feltelepítésén az az volt, hogy akkor már Professional verziót tennék fel, ha kénytelen lennék újra telepíteni a rendszert, de annyival nem tud többet, hogy megérje ez a kb. 60 órás +munka vele.
-
RR-13
őstag
válasz _DiEGO_ #69449 üzenetére
Megtudhatnám, hogy miért, és kinek az engedélyével osztottad meg a privátban elküldött képemet?
Miért hivatkozol te a privát képemre
Nem panaszkodtam, hanem leírtam, hogy mi az az 1 dolog, ami nem működik a frissítéstől!
Más kioktatás nélkül is tudott segíteni![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kupon kunyeráló
- Gaming notebook topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mesterséges intelligencia topik
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest