Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35201) Drizzt válasza t72killer (#35198) üzenetére


Drizzt
nagyúr

"szerintem sem lesz semmiféle korlátozás. A román számok mutatják, hogy az oltások működnek, aki nem vette fel, vessen magára."
Ha kell, akkor lesz. Az oltottakat ugyanígy megszopatja, ha megtelnek a kórházak, akkor is, ha nem konkrétan velük túlsúlyban. Az eddig diagnosztizálatlan, de most még esetleg gyógyítható betegségek diagnózisa továbbra is el fog maradni.
"Ráadásul variáns-vakcina hiányában előnyös az egyèbként immunis populációt megismertetni az újfajta tüskefehérjével."
Totál nem értek egyet. Ez sok felesleges áldozattal jár. Izraeli számok meg pont azt mutatják, hogy 3 oltás a delta terjedése ellen is nagy mértékben véd. Teljesen irracionális elkerülhető veszélyeknek kitennie magát az embernek. UK-ban ahol szarnak mindenre, tök régóta elég rossz szinten stagnál a járvány, Izraelben ugyanúgy csúcsos lefolyást értek el, mint a korábbi változatok esetén, jóval kevesebb áldozattal arányosan. Persze még ott is kialakulhatna akár stagnálás, de kb. napi ezerrel csökken az aktív fertőzött, inkább valószínűnek tűnik a végső elülés. Melyik értelmesebb stratégia?

I am having fun staying poor.

(#35203) tisn válasza Drizzt (#35201) üzenetére


tisn
addikt

Ez sok felesleges áldozattal jár

ezek az aldozatok nem lesznek feleslegesek. megmutatjak, hogy a tudomany, az oltasok mukodnek, es hogy a tudomanyellenes oltastagadok a zsakban vegzik.

darwin.

(#35204) Parci válasza tisn (#35203) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

azért a kormányzat részéről lehetett volna a mostani tájékoztatásnál átgondoltabb is, hogy tényleg meggyőzzék a billegőket. vannak olyanok is, félnek az oltástól, de nincs kész megfejtésük, viszont nem bújják a kemenesi fáccsét és a szakmai híreket. nekik a kormány semmit sem mond, sőt, egy éven át ijesztgette őket a vírussal, majd kib.ssza merkelyt százezer plakátra milliárdokért és kész-passz, letudva. ők ettől nem nyugodnak meg, és jobb híján megfejtik a témát maguknak, és sajnos ragályos a hülyeség az összecsapott oltással, hosszútávú ismeretlen hatásokkal stb.

normális tájékoztatás sosem volt :(

- milyen vírus ez, mit csinál a szervezetedben, milyen szerveket érint?
- miért kockázatos hagyni szabadon garázdálkodni a szervezetedben?
- ha elkaptad, mivel kúráld magad otthon?
- mikor érdemes szedni a favit és mikor nem?
- mikor hívj mentőt?
stb.

a háziorvosok nem elhanyagolható hányada sem tudja a választ a fentiekre, pedig tényleg alapvető kérdések, és csak előnye lenne belőle mindenkinek, ha tudná rá a válaszokat. nem nagy szám a topikunk sem, csak távolról ugatjuk a szakmát és a legtöbb cikket nem is értjük, ezen felül egymást hergeljük, de bakker, még így is napi szinten futok bele a fogalmatlanságba, vagy abba, hogy az orvos anyám nem tud újat mondani, amikor jön a legfrissebb kutatásokkal. meg hogy hány ismerősnek kellett mondani, hogy akkor felejtse el a háziorvost, nem érti a covidot, hülyeséget javasolt, csinálja ezt meg azt.

és mindegyik néz rám, hogy honnan tudom ezeket, neki honnan kellett volna tudnia, hogy mi az a pulzoximéter és azelasztin...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35205) t72killer válasza Soulfly842 (#35200) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

ez van, remélhetőleg 3 oltás védeni fog a tél mutánsai ellen, azért a cikk amit fentebb linkeltem ad némi okot az optimizmusra, szvsz 2 egész forknyira vagyunk a jelenlegi oltások kukázásától. Viazont igaz, vuhani antitestből k.rvasok fog kelleni.

#35201: uk élőben prezentálja, hogy megy végig a teljes populáción egy ütőképes variáns. 70millióan annak/vagyunk, még minimum 50millió lehet hátra. viszont nagyrészüknek kéne már a booster, mert anélkül túl erős az "élő vakcina". Erre már lehet mondani, hogy "a gyengék és oltatlanok hullanak" - bár nincs stat, erősen kétlem, hogy létezne deltán 2x átesett ember.

#35202: így van. Tavasszal kimérték, hogy napi 300 halott mellett nincs népszerűség-csökkenés, tehát...

#35207: igen, az r=gyökér polgárnak arról sincs dunsztja, hogy különböző oltások vannak. mRNS-ről meg először a fészbúkon olvasott "valamit":Y

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35206) Soulfly842


Soulfly842
addikt

Megkezdődött a kormányinfó.

A kérdésekben biztos neki rontanak majd az enyhítéseknek.

[ Szerkesztve ]

(#35207) tisn válasza Parci (#35204) üzenetére


tisn
addikt

maskepp latom a problemat, pont a merkely fele plakatok jok, mert a politikai uzenet csak akkor el celba, ha rovid, tomor, lehetoleg egy mondantal rovidebb.

atlagember nem fogja erteni ugy sem azt, amit te szeretnel. es latta az rtlklubon, hogy az oltas nem biztonsagos (most index/telex/444-et nem irok, ahhoz olvasni is kellene tudni :D) (azt mar nem fogja fel, hogy a sino/AZ/szputnyikrol hazudtak be, nem az mRNSrol) es lesz benne egy altalanos bizalmatlansag az oltas ellen. ehhez jon meg a gyakorlati tapasztalat, itt keleten tobb a cinikus/tapasztalt ember, aki latta mar valsagban hogy hazudnak a kormanyok, igy nem bizik bennuk. es ehhez jon meg a facsen terjedo faszsagok, ezoterikus hulyesegek.

ami mukodne a kotelezove tetel, mert a jogkovetes azert eleg jo itthon. de azt sehol sem mertek bevallalni meg a vilagon.

(#35208) Drizzt válasza tisn (#35203) üzenetére


Drizzt
nagyúr

En a ketszer oltott aldozatokrol beszeltem elsosorban, az is lesz szep szammal a UK modellt kovetve. Kozvetlenul is(koronavirus miatt) es kozvetve is(rosszabb, vagy nem letezo ellatas miatt egyeb problemak, megkeso szurovizsgalatok, megkesett mutetek). Ugyanakkor meg az oltatlanoknal se fekete, vagy feher nalam a vilag. En nem tudok azert teljesen ugy hozzaallni, hogy dogoljon meg, leszarom, mert egyszeruen nem erzek igy, maximum az oltasellenesek hangoskodo csoportjai kapcsan. De azert abbol a 40%-bol nem lehet mindenki alufoliasipkas.

I am having fun staying poor.

(#35209) Soulfly842 válasza t72killer (#35205) üzenetére


Soulfly842
addikt

"ez van, remélhetőleg 3 oltás védeni fog a tél mutánsai ellen,"

Arra legalább jó az esély. Viszont a 3. oltást is kérők száma túl alacsony. Ezt a részét kifejezetten lehetne jobban kommunikálni.

(#35210) Ringman válasza #20749568 (#35202) üzenetére


Ringman
nagyúr

Így van

[ Szerkesztve ]

(#35211) t72killer válasza Drizzt (#35208) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

nincs olyan sok 2x oltott áldozat uk-ben sem ám. Az összes áldozat napi kb 100-200, ami nem mind 2x oltott, ez egy magyar kb 30as értéknek felel meg. Boosterrel meg ugye lényegesen jobb lenne a helyzet, csakhát a beígért NHS pénzeket elvitte a wrexit-busz meg az itteni Lölö-ék, és persze nyomatni kell a pc-blm arcot, hogy "nem vesszük el a vakcinát szegénycsóró Afrikától".

#35209: igen, fel kell futtatni a boosterezést, de okosan. Én ismét jövő ÁPRILISRA tippelném a legrosszabb helyzetet, addigra mit fog érni egy idén októberi booster?

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35212) viharhozo válasza Parci (#35204) üzenetére


viharhozo
addikt

Sztem naivitas azt hinni, h akik eddig nem oltottak be magukat, azoknak lehet olyat mondani, ami miatt ez az allaspontjuk megvaltozik.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#35213) BlackV válasza Parci (#35204) üzenetére


BlackV
senior tag

nem nagy szám a topikunk sem, csak távolról ugatjuk a szakmát és a legtöbb cikket nem is értjük

Ez a topik messze felülmúlja tudásban és naprakészségben szinte bármit,
amit összegzés szinten tudni lehet halandó embernek a koronavírusról.
Amekkora baklövéseket elkövetett a szakma az elmúlt 1,5 év alatt, simán belefér, hogy mi is beleokoskodjunk.

ezen felül egymást hergeljük

munka közben kell egy kis szórakozás is :)

[ Szerkesztve ]

(#35214) Drizzt válasza tisn (#35207) üzenetére


Drizzt
nagyúr

"maskepp latom a problemat, pont a merkely fele plakatok jok, mert a politikai uzenet csak akkor el celba, ha rovid, tomor, lehetoleg egy mondantal rovidebb."
De pont ez a problema. Ez nem politikai kerdes, hanem egeszsegugyi, jarvanyugyi. Igy nem erdekes, hogy mik a politikai eszkozok, mert azok politikai celokra lettek kitalalva. Peldaul igenis kene mondjuk olyan musor, ahol mondjuk begyujtenek kerdeseket a nepessegtol, lehet benne barmilyen elborult is es szepen kifejtik, hogy mit lehet arrol tudni es mit nem lehet arrol tudni. Ha visszanezunk, egyebkent eleinte Mullernek voltak ilyen jellegu szereplesei, de az se volt az igazi, o se tudott kulonosebben hitelesnek tunni. Azt az egesz show-t is atitatta a politizalas.
Merkelyrol meg azert az emberek egy reszenek az jut eszebe, hogy ez a csavo mar az elso hullamban azt mondta biztos nem lesz masodik. A harmadik utan meg azt, hogy biztosan nem lesz negyedik. Inkabb Zacher-fele figurak kellenenek, mert egyreszt kozerthetoen beszel, masreszt meg kepes elismerni a tevedeseit nyilvanosan. Aki erre nem kepes, de mindig hatarozott kijelenteseket tesz, az konnyen hiteltelenne valik. Merkelyvel kapcsolatban egyertelmuen ezt erzem. Egyebkent szerintem anno ilyen szempontbol a Heti naplonak voltak egeszen jo adasai. Hivtak meg tobbfele szakertot, adtak olvasoi kerdeseket, etc.

I am having fun staying poor.

(#35215) this is life válasza Parci (#35204) üzenetére


this is life
Ármester

Kissé naivnak tűnik az elvárásod , se tájékoztatni se felvilágosítani nem volt cél .
Ennél egyszerűbben magyarázható dolgokra se igazán fogékonyak sokan .
De az se viszi előre a dolgot , hogy következetesek csak a következetlenségben voltak ezidáig .

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#35216) Parci válasza this is life (#35215) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szerintem meg cél lenne, eszük nincs hozzá. az átlagpolgár el sem tudja képzelni, hogy mennyire buta emberek irányítják az országot. energia lenne ilyesmit megszervezni, az pedig nincs, mert kell másra...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35217) t72killer válasza viharhozo (#35212) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez egy egyirányú utca. A legelején lehetett volna még jobban indítani, de amint a(z 5g, grafénoxid, stb) hívők elkezdik befalazni magukat a kőkemény véleménybuborékjaikba, onnan nincs visszaút. vagyis egyeseknek van, intubációs keresztség által, de ez késő+nagyon keveseket érint (a szomszéd nem elég, azf biztos megfertőzte a gonosz háttéehatalom, csak a saját E./1.sz. halálközeli élmény működik)

#35213:+1! tavaly tavasszal a "szakma" a maszktagadásnál járt! kb ők nőttek fel hozzánk :((( .

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35219) tisn válasza Drizzt (#35208) üzenetére


tisn
addikt

En a ketszer oltott aldozatokrol beszeltem elsosorban

azokbol nem sok lesz, immunszupresszaltak, rossz allapotban levok, nagyon oregek jellemzoen, meg nehany kevesbbe szerencses. (felsoroltak valoszinuleg 3-al oltassal is megszivnak)

(#35220) Mr K válasza Sir Pocok (#35192) üzenetére


Mr K
senior tag

Trendek:
Új fertőzöttek száma: 2361, változás (7 nap): +106.9% (elmúlt 7 napban összesen: 9411, átlag: 1344.4, változás: +79.9%)
Új halálos áldozatok száma: 20, változás (7 nap): +81.8% (elmúlt 7 napban összesen: 127, átlag: 18.1, változás: +54.9%)
Új mintavételek száma: 19494, változás (7 nap): +19.8% (elmúlt 7 napban összesen: 106947, átlag: 15278.1, változás: +14.3%)
---
Kórházban: 1105, változás (7 nap): +48.9% (elmúlt 7 nap átlaga: 974.0, változás: +36.1%)
Lélegeztetőgépen: 155, változás (7 nap): +37.2% (elmúlt 7 nap átlaga: 138.8, változás: +26.6%)
Tesztpozitivitás: 12.11%, változás (7 nap): +72.8% (elmúlt 7 nap átlaga: 9.23%, változás: +61.7%)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#35221) tisn válasza #20749568 (#35218) üzenetére


tisn
addikt

Mármint, hogy szerinted azok akik 11 éve tartják fent a NER-t, lopták el a teljes országot azok buták... ahham. Hátő....

ezen lehetne vitatkozni jarvanyugyben is, ok ugyanis beszereztek jo par milla sinot es putlert, mikor nem volt mas. a nembuta oldal viszont kemenyen tolta a propahantat ezek ellen (+AZ), sajnos latvanyos eredmennyel.

(#35222) mpo válasza #20749568 (#35218) üzenetére


mpo
veterán

Eddig úgy tudtam, hogy a lopáshoz nem kell iskolai végzettség.

Parciból is kitört a politika, de hiába van igaza, nem fogok politizálni.

A fertőzöttséget keddtől hétfőig összesítem, jövő hétfőn közel lesz a 100%-os növekedés.
Ilyenkor kell rendeleteket hozni a lazításról, meg trollokat külföldről busszal.

Az illetékes szervezet nem ismerte el világkiállításnak a vadászati "világkiállítást", de ezt eddig magamban tartottam. :)

Ma kaptunk a polgármestertől levelet, a lényege, hogy oltassuk be magunkat.

Ha érted, akkor már elavult.

(#35223) viharhozo válasza t72killer (#35217) üzenetére


viharhozo
addikt

Ebben sem hiszek, minel erosebb kommunikacios hadjaratot inditasz, annal biztosabb a masik oldal az igazaban. Szerintuk epp azert kell ilyen eros kommunikacios hadjaratot folytatni, mert hazugsag, amit kommunikalnak..

Egyebkent tenyleg nem tudom, mit lehetne annak a retegnek kommunikalni, akik szerint a virusok, ugy en bloc, nem leteznek.

[ Szerkesztve ]

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#35225) bulikavagyok


bulikavagyok
nagyúr

Gondoltam csináltatok egy ellenanyag tesztet - ha már ilyen sokat kell várnom a harmadik oltásra. Melyiket érdemes megcsináltatni? (IgG, IgM, Centaur, S+N?)

[ Szerkesztve ]

(#35226) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Gulyás szerint a magyarok felnőttek, eldöntik maguk, hordanak-e maszkot :W
„Magyarország polgárai felnőttek, ha bárki akarja, akkor maszkot hord” – mondta Gulyás arra, hogy a kormány tervezi-e a romló járványhelyzetben, hogy elrendelik a maszkviselést a zárt terekben. Gulyás ehhez hozzátette, hogy az oltás az eszköz a vírus ellen.

Azért nem hoztak járványügyi korlátozásokat október 23-ára, mert nem akartak.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#35228) Sir Pocok válasza #20749568 (#35227) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Ebben nem értünk egyet. Szakmai kérdésben egy átlag user nem tud dönteni, ráadásul nem is szabad rábízni mert azzal másokat veszélyeztet.
Erre nem is kell jobb példa mint Románia.... :(

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#35229) t72killer válasza tisn (#35221) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

a keleti csodák által megmentett olyan emberéletek száma, amit az EU-s szállítmányok nem mentettek volna meg igen valószínű, hogy a nullához konvergál. Ha meg hozzávesszük az akkor világbalfék járványpolitikát a focimeccseivel, akkor igen erősen negatív irányba billen a mérleg.

#35223: ezt a réteget az oktatáspolitika és a közmédiában régi-új normaként rendszeresített fakenews nevelte ki, szóval kemény dió, de a pénztárcáján keresztül nagyon sok Mancinénit lehet ám a valóság irányába is terelni, pontosan úgy, ahogy a választási krumli kontra adóemelő ellenzék képe működik.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35230) this is life válasza Parci (#35216) üzenetére


this is life
Ármester

Jogosan elvárható cél lenne , hogy a mókusvakitásra fordított pénzt , energiát ,erőforrást a felvilágosításra , megelőzésre fordítsák . De ez nem prioritás számukra, nem buták mindig csak annyit lépnek és akkor, amikor muszáj . Az egymásnak ellentmondó kommunikáció hibáinak kijavítására se törekedtek sose .(kell maszk , vagy épp nem véd semmitől, suli marad nyitva , aztán amikor ég a ház zárás következik, csak a Kínai a jó oltás a többi gagyi , jaj de a számok miatt akciós péntek van pfizerre, Sote látogatási tilalom, de békamenet ,megemlékezés lehet ...etc)

De inkább ez ügyben csendben maradok , mert a pol topic határait súrolom.

[ Szerkesztve ]

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#35232) Drizzt válasza t72killer (#35211) üzenetére


Drizzt
nagyúr

"Én ismét jövő ÁPRILISRA tippelném a legrosszabb helyzetet, addigra mit fog érni egy idén októberi booster?"
Ez a konkretan nem tudjuk kategoria. Se azt, hogy jarvanyugyileg mi lesz akkorra, se azt, hogy mit fog erni az oktoberi booster. Lehet nagyon sokat, lehet kevesbe sokat. A masodik esetben majd szerzunk ujabb boostert, vagy ngVakcinat akkor is.

I am having fun staying poor.

(#35233) fatal` válasza Drizzt (#35232) üzenetére


fatal`
titán

"A masodik esetben majd szerzunk ujabb boostert"

Honnan? Nem lesz.

(#35234) viharhozo válasza #20749568 (#35231) üzenetére


viharhozo
addikt

Ez nem igy van. Amikor 2004-07 kozott mindenkinek adtak a frankhitelt, azt utana nem csak azok szoptak meg, akik felvettek, hanem azok is, akik nem. Ergo a nepet igenis terelgetni kell bizonyos helyzetekben, kulonben orbitalis baromsagokat csinal.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#35235) this is life válasza #20749568 (#35231) üzenetére


this is life
Ármester

Nem rossz a felvetésed , azzal egészíteném ki , hogy aki saját hibájából , elhatározásából nem adatja be az oltást , azzal szemben részleges térítési kötelezettséget írnék elő , mivel saját döntésének a következtében szorul/t/hat költséges orvosi ellátásra . Akik egészségügyi vagy egyéb okokból , nem vehetik fel az oltást , a fentiek alól természetesen mentesülnének .

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#35238) this is life válasza #20749568 (#35237) üzenetére


this is life
Ármester

Részemről az intenzív osztály 50-50 , a gyógyszeres vagy sima házi/szakorvos ellátás 100%-át terhelném rá az érintettre .
De nem kell félni , hogy bekövetkezik , mindjárt itt 2022 tavasza . ;)
Az ilyen jó lelkek miatt terhelődik túl az egészségügy , és annak a levét a vétlen is megszívja (amit szintén rá kellene verni az antivaxer,5g rajongók korházi kezelésre szoruló táborára) .

[ Szerkesztve ]

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#35239) tisn válasza t72killer (#35229) üzenetére


tisn
addikt

a keleti csodák által megmentett olyan emberéletek száma, amit az EU-s szállítmányok nem mentettek volna meg igen valószínű, hogy a nullához konvergál.

ne viccelj ma'n.

(#35240) #86564352


#86564352
törölt tag

Ha kötelező oltást nem mernek meglépni, ha kötelező maszkot nem mernek meglépni, és mindenki foglalkozzon magával fenébe a társadalommal tapsikolás megy, akkor legalább tekerjék le az Európa erős embere dumát és az eü-i dolgozókat se katonaként kezeljék.

Index - Belföld - Kásler Miklós visszarendelte a rezidenseket az intenzív osztályokra

Más faszával verik a csalánt.

(#35241) t72killer válasza Drizzt (#35232) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

így van, erősen tipp, mit mond a jósgömb, ráadásul egyénileg is többféle forgatókönyv van, van aki hónapokra el tud bújni a vírus elől, van akinek meg egy bölcsi képében állandóan be van kapcsolva a windóz update. Némi józanparasztot próbáltam belepaszírozni, arra számítva, hogy
1. egyrészt lesz új, immunkerülőbb variáns (az ay.4.2 még nem az)
2. az idén márciusban átesett kb 2-3milliós alfás tömeg, akiknek szvsz fele simán oltatlan, védettsége elmúlik(!)
3. a harmadik dózist kevesebben veszik fel mint a másodikat, így újabb 1-3milliós nyár előtt oltott jár majd gyakorlatilag pucéran a csalánföldön.

Bónuszképp jön hozzá a karácsony-szilveszteri felvezetés és a "tavaszi immunfáradtság".

Megtörheti persze a képet egy intenzív delta-hullám még év vége előtt, ha ennek sikerül 4-5millió embert "boostereznie"/megfertőznie. Viszont ha a delta kevés embert fertőz meg, akkor az egyetlen menekvés a tömeges, 70% feletti boosterezés lenne (azaz minimum ennyien legyenek, akik a legutolsó vakcinaadagjukat már az új évben kapják).

#35233: így van, ez egy valós kockázat. :(. Bár sino van, a semminél talán az is jobb lesz.

#35239: a sino kb 1 hónappal beadás után kezd hatni, az mRNS pedig már 1-2 héttel a szuri után. Mindez úgy, hogy nem kevés oltóanyag parkolt folyamatosan a raktárakban. Mindez úgy, hogy amikor a legtöbb ELSŐ dózist adták, már közel tetőzött a járvány és mire védett lettél, már elkapni se sok esélyed volt.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35242) viharhozo válasza this is life (#35238) üzenetére


viharhozo
addikt

Es akkor a logika menten raterhelned a bagosra a rak kezelesenek koltseget, a koverre a magas vernyomast etc. Mindehhez meg letre lehetne hozni egy kurva nagy intezmenyt, aki pontosan eldontene, kire mit kene raterhelni.

A komment elkuldese elott legalabb 10 masodpercet tessek gondolkodni!

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#35243) mpo válasza #86564352 (#35240) üzenetére


mpo
veterán

A "felelős vezetők" bevették a leszarom tablettát.
A jövő évi választás a prioritás, a többi fölösleges sallang, púp a hátán.
Amit Kásler csinált az két hete volt, azóta rosszabb a helyzet.

Ha érted, akkor már elavult.

(#35244) t72killer válasza viharhozo (#35242) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

1. Dohánytermékek jövedéki adója
2. Népegészségügyi termékadó
;)

Nem 100%-ot kell terhelni, hanem a fentiekhez hasonlóan szétdobni a költségeket az összes antivaxxer-hobbistán, ugyanis közülük se mindenki kerül intenzívre, csak kb 5%.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35245) mozso


mozso
senior tag

Sorra szigorítanak az értelmes országok, most éppen a csehek is. [link]

Lesz idehaza pislogás rendesen 4-6 hét múlva sajnos.

(#35246) #86564352 válasza viharhozo (#35242) üzenetére


#86564352
törölt tag

Igen, a doki nem küldhet el a kórház kapujából senkit, szóval már itt elbuknak ezek a mindenki szabadon lehet hülye forgatókönyvek. "Normál" üzemben is csúnya várólisták vannak.

(#35247) this is life válasza viharhozo (#35242) üzenetére


this is life
Ármester

Meg volt , gondolkodtam . A bagó, alkohol , túlsúly nem fertőző , ellenben a c19 igen , aminek nem csak magam , hanem mások számára is lehet végzetes következménye ha tovább adom . Nem egy súlycsoportban van az antivaxer és tsai a dohányos , alkesz ...etc okozott , vagy okozható károk tekintetében .

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#35248) mpo válasza mozso (#35245) üzenetére


mpo
veterán

4 hét múlva túlszárnyaljuk a 2. hullámot.

Ha érted, akkor már elavult.

(#35249) t72killer válasza this is life (#35247) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A c19-el az még a gond, hogy rövid idő alatt nagy tömegben jönnek intenzíves ágyért könyörögni a betegek ami kb rögtön kell nekik, míg a tüdőrákos dohányosok az év 365napján szép egyenletesen elosztva kerülnek elő és kapják a kezelést.
Bármit is csinálunk, a covid hullámokban jön, azaz minden hullám csúcsán egy extrém ICU igényt hozna létre, amihez kellene készenlétben tartani képzett szakikat, felszerelést és helyet ami az év 8 hónapjában üresen állna, szakikat pedig szabadságos fizetésen kéne tartani, hogy le ne lépjenek. Ez a plusz kapacitás szvsz jóval nagyobb költség, mint az évi kb 10ezer magyar tüdőrákos kezelése és erősen valószínű még extra százmilliárdokat lapátolva a rendszerbe is lehetetlen lenne 3-4évnél korábban kiépíteni, mert a németbe-norvégba távozott doki, ápoló 100%, hogy nem fog csapot papot családot otthagyva visszajönni a kiskunhátsóborzasztói járványkórházba antivaxxert forgatni.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35250) Drizzt válasza t72killer (#35241) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Koszi, vannak benne tok jo gondolatok, valamiert az en agyamban az elo sem fordul, hogy valaki nem ker harmadik oltast, vagy betegsegre legalabb ket oltast, pedig hatalmas tobbsegben vannak ezek. Szoval atlattal a biasomon, koszonom.

I am having fun staying poor.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.