Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35801) bigdady válasza #72445440 (#35799) üzenetére


bigdady
nagyúr

Tuti hogy nem. H1N1-kor adtam be először és utoljára

[ Szerkesztve ]

(#35802) viharhozo válasza #72445440 (#35799) üzenetére


viharhozo
addikt

Bar ezt nem irja, de korabban kiderult, h osszesen 1,5 millio vakcina lesz, szoval ebbol eleg sokan ki fognak maradni.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#35803) Ringman válasza viharhozo (#35802) üzenetére


Ringman
nagyúr

járni jár, csak nem jut

(#35804) t72killer válasza #72445440 (#35799) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem valószínű. Esetleg ha lesz moderna mrns covid+flu koktél.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35805) Ringman válasza t72killer (#35804) üzenetére


Ringman
nagyúr

az van már, csak nem gyártásban. [link]

(#35806) viharhozo válasza BlackV (#35765) üzenetére


viharhozo
addikt

Aha. Elolvastam az Algopyrin betegtajekoztatojat, nem szerepel benne a halal. Akkor hanyan haltak meg attol, h bevettek egy Algopyrint?

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#35807) t72killer válasza Ringman (#35805) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Tudom, vannak tök jó cuccaik papíron de ide is kéne érnie :(.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35808) viharhozo válasza Ringman (#35803) üzenetére


viharhozo
addikt

Hat, eddig se volt ra tul nagy kereslet. Azt olvastam vhol, h influenzabol 200 folotti torzs kering, a vakcinaban meg van 3 ill. 4. Plusz a magyar az abszolut faek kategoria, szoval eleg konnyu picit lerobbanni tole, a Vaxigrip meg elmegy a kronikus betegeknek + a haziorvosok kozeli ismeroseinek.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#35809) kw3v865 válasza viharhozo (#35802) üzenetére


kw3v865
senior tag

Az előző szezonban sem fogyott el a készlet, amikor ment a riogatás, hogy nem lesz elég. Lett. Van egy eléggé egészségtudatos réteg (+az idősek, komolyabban betegek egy része), akik be fogják adatni. Úgy tippelem, hogy ez nem sokkal több, mint 1 millió ember. Tehát valószínűleg idén se lesz belőle hiány.

(#35810) fatal` válasza kw3v865 (#35809) üzenetére


fatal`
titán

Dehogy lett. Minden évben hiány volt belőle már a covid előtt is.

Tavaly azért lett "elég", mert a korlátozások miatt gyak. nem volt influenzajárvány.

(#35812) Chesterfield válasza #72445440 (#35799) üzenetére


Chesterfield
senior tag

Én tervezem. Meg a gyereknek is, remélem lesz szippantós verzió.

(#35813) kw3v865 válasza #72445440 (#35811) üzenetére


kw3v865
senior tag

Akkor nagyon háziorvosfüggő a dolog, én könnyen kaptam a haziorvosomtól, pedig fiatal vagyok és nem is nagyon ismer, nagyon ritkán látom szerencsére. Azért remélem idén lehet majd fizetősen is beszerezni. Abszurd, hogy ezt is lefoglalta a kormány. Azt a pár ezer forintot simán rászánnám, hogy a nekem tetsző időpontban és helyen adassam be.

(#35814) Vesa válasza kw3v865 (#35809) üzenetére


Vesa
veterán

Rosszul emlékszel, pont, hogy nagyon gyorsan elfogyott! Sőt, bedarálták a magán szektor rendeléseit is, tehát még fizetősben sem lehetett hozzájutni.

Más kérdés, hogy az akkor azért volt, mert nem volt még Covid oltás és volt egy olyan elmélet, hogy a semminél jobb, valamit talán véd a flu oltás is. Ezért volt a roham.

A tudomány a valóság költészete!

(#35815) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Britek bevásároltak az antivirális gyógyszerekből:

480 e egység molnupiravir Merck-től.
250 e egység PF-07321332+Ritonavir kombináns a Pfizertől.

Vityánk nem tudom rámozdul-e a kérdésre, mert jelenleg semmit se tudni milyen vakcináink lesznek és hogy vásárlunk-e ezekből az új gyógyszerekből.....

[ Szerkesztve ]

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#35816) Hieronymus válasza #72445440 (#35799) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

A nagymamának egyszerre adták be a két védőoltást. Egyik oldal a harmadik Pfizer, a másik oldalon az influenza ellen kapta a vakcinát. Nem voltak komoly mellékhatások.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#35819) BlackV válasza viharhozo (#35806) üzenetére


BlackV
senior tag

Aha. Elolvastam az Algopyrin betegtajekoztatojat, nem szerepel benne a halal.

Parci felhívta a figyelmet rá, hogy vigyázni kell az itteniekkel, mert eléggé felkészültek. :)

4. Lehetséges mellékhatások
A metamizollal szembeni esetleges egyéni allergiás reakciók többszöri problémamentes alkalmazás után is jelentkezhetnek.
Leglényegesebb mellékhatásai:
vérképeltérések, különösen a fehérvérsejtszám jelentős csökkenése;
allergiás reakciók által kiváltott életveszélyes állapot (anafilaxiás sokk, anafilaxiás/anafilaxiaszerű reakciók, melyek súlyosak és életveszélyesek lehetnek, néha halálos kimenetellel);
Azonnal abba kell hagyni az Algopyrin alkalmazását, ha:
kóros vérképeltérés, vérképzőrendszeri zavarok, amelyek halálos kimenetelűek is lehetnek: a vörösvértestek, fehérvérsejtek számának súlyos fokú csökkenése a vérben (tünetei: általános rossz közérzet, fertőzés, szűnni nem akaró láz, bőrvérzések, vérzés,
https://www.ogyei.gov.hu/gyogyszeradatbazis&action=show_details&item=18954

Na mostan az van, hogy te és én már csak a fingot fürészeljük.
A fájdalomcsillapítós példa egyetlen üzenete az ár-érték arány ingerküszöbünk a hétköznapi életben, és az oltásokkal kapcsolatosan. Előbbinél ha az ár érték arányt nézzük, rossz üzletet kötünk minden szívfájdalom nélkül, az oltásokkal kapcsolatban pedig hajlamosak vagyunk elutasítani valamiért egy sokkal jobb üzletet.

(#35820) mpo válasza BlackV (#35819) üzenetére


mpo
veterán

Az emberek hány százaléka olvassa el a felhasználói kézikönyvet, használati utasítást vagy a gyógyszer mellett lévő betegtájékoztatót?

Ha érted, akkor már elavult.

(#35821) t72killer válasza mpo (#35820) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Viszont egyre nagyobb %-uk "művelődik" FB-on és YT-on hihetetlen mennyiségű időt beleölve. A Mancinéni műkörmös-vírusszakértőknek sokkal jobb a marketingje.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35822) Vesa válasza BlackV (#35819) üzenetére


Vesa
veterán

A komolyabb NSAID-ok még durvábbak, pl. az egyébként szintén széles körben csak úgy bekapkodott diclofenac, amitől már 1-2 hét szedést követően gyomorfekély alakulhat ki. Az tud halálos is lenni komolyabb esetekben, de minimum hónapokra szétcseszi az életminőséget. Kutyát nem érdekli, szedik tonnaszámra az emberek. Az oltás miatt meg megy a hiszti mert _esetleg_ 1-2 napig lázas lehet valaki. :F

A tudomány a valóság költészete!

(#35823) Z.É.T. válasza BlackV (#35819) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Még tavaly írtam a lazába (talán pont lacának, aki kb mindenkit gyógyszerügynöknek nézett, aki várta a működő vakcinákat) a(z egyik) legjobb barátom anyukájáról, kedves ismerősömről, aki gyakori fájdalomcsillapító szedése okán hunyt el a járvány előtt kevéssel.
Na, olyan utolsó hónapokat nem kívánok senkinek és senki családjának, a szervezet és az elme megbomlása igen szörnyű tragédia.

(#35824) t72killer válasza Vesa (#35822) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mindenféle sz.rt szednek az emberek sokszor. Ilyenkor gondolkodom el néha, hogy a homeopátia végösszegben lehet áldásos irányzat az emberiség számára, mert a sok fél és egészőrült inkább valami vizezett semmit egyen-igyon, mint valami komolyabb hatóanyagot feleslegesen.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35825) Asbee válasza Vesa (#35822) üzenetére


Asbee
veterán

Jók ezek az aránytalan összehasonlítások, kettős mércés összemosások. Aki belehalt az oltásba, vagy hetekre hónapokra szétcseszte az életminőségét, nekik is a diklofenákot emlegetnéd? 1-2 szemtől nem lesz gyomorfekélyed és nem is romlik hónapokra az életminőséged. Érdekes a gyakoriságokról, mértékekről sem ejtetek egy szót sem. Nem igazán hallani, algopirintől vagy diklofenáktól napokra kidőlnének az emberek, oltástól már annál inkább. Ismét megkérdezem az algopirintől vagy az oltástól nem tudtak a német eüben annyian dolgozni menni, hogy már hír volt belőle. Itt leginkább néhányotoktól azon megy a hiszti, hogy nem rohan mindenki vakon a 3-ik oltásért, hanem mérlegel több szempont alapján. Nem tudom ez miért baj. Köszi de én nem kívánom egy hamar azt a 4 napig tartó állapotot, amit a második pfizer okozott, meg hetekig utána a rossz vállamban az ízületi fájdalmat amire szedtem a diklofenákot és nem tudtam sportolni. Van aki ezt is nézi, ha tetszik ha nem. De hát ja, emelkednek a számok, beindult a gépezet itt is…..

(#35826) Nagymelák válasza BlackV (#35819) üzenetére


Nagymelák
aktív tag

Nem szándékozom felülni az Algopyrines vonatra, de én alkalomszerűen évekig szedtem (fejfájós voltam) mikor egy alkalommal arra eszméltem hogy a bevétele után, olyan szinten összehúzta a nyelőcsövemet, hogy alig tudtam nyelni tőle, szinte fizikai erőfeszítésre volt szükségem a nyeléshez. Ekkor váltottam Aspirinre, ami szintén ezeket a tüneteket produkálta. Így ma már csak iboprofen tartalmú fájdalom csillapítok jöhetnek szóba nálam. Na de a lényeg, ne vegyük azért biztosra, hogy azért mert nincs ráírva egy gyógyszerre hogy beledögölhetsz hogy esetleg véletlenül nem döglessz bele.

(#35827) BlackV válasza Asbee (#35825) üzenetére


BlackV
senior tag

Én tökéletesen értelek téged is. És egyetértek vele, hogy nem oltatsz átesetten 2 oltás után 40k+ igg-vel, így igazad lehet abban, hogy számodra az újabb oltás felvétele után nem egyértelmű, hogy az esetleges további előnyök, szignifikánsan meghaladják-e az oltással járó esetleges kockázatokat. Ezért ez a kérdés nehezen általánosítható. Na. :)

[ Szerkesztve ]

(#35828) Asbee válasza BlackV (#35827) üzenetére


Asbee
veterán

Én is megértem azt aki megy, ahogy lehet. Nem is szóltam meg senkit érte. Van az a csoport, aki menjen is. Nagymama nálunk is megkapta 3-at. Viszton ahogy írod is,van akinek nem biztos annyi előnnyel járna mint kockázattal, és inkább majd amikor jön a 4-ik akkor elég lesz a 3-ik. Azért ez még mindig nem egy c vitamin, vagy algopirin vagy cataflam. Nem azt mondom 3 kezünk nő tőle, de azért na. :)

[ Szerkesztve ]

(#35829) koncsik válasza viharhozo (#35806) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Nem sokan, nagyjából átfutva ezek szerint nulla.
Ez is genetikai érzékenységtől függ.
Van aki belehalhat 1 tablettába (vérképzőszervi alapon), anyám 88 éves, évtizedek óta szedi (kissé függő lett pszichés alapon), átlagban elosztva napi 1-2 biztosan az utóbbi 10 évben. Laborjai normálisak. Én el is cserélném az enyémet vele...

[ Szerkesztve ]

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#35830) mpo


mpo
veterán

Újra van influenzatérkép.
[link]

Ha érted, akkor már elavult.

(#35831) BlackV válasza koncsik (#35829) üzenetére


BlackV
senior tag

Na de tudományos kolléga kéremszépen. 4000 résztvevő? Ennél Kékesék csoportjában is többen vannak és azzal is elégedetlenek vagyunk, hogy milyen kevés.
Egy ilyen ritka kimenetelű eseménynél 4000 fő egyszerűen érdektelen.
23 millió fős, 6 év (!!) követéses vizsgálatok vannak. ..melynek során azt találták, hogy 1 000 000/1 halál agranulocytosistól. Ez tényleg nem sok. De mégegyszer. Ár-érték arány. Mire szedjük. Fejfájásra, hőemelkedésre, másnaposságra.
Nem kovidra.

[ Szerkesztve ]

(#35832) t72killer válasza BlackV (#35831) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

+1, ha minden 4000 covid oltottból lenne egyetlen halott, akkor az antivaxxerek már aláaknázták volna Bp hídjait :DDD.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35833) koncsik válasza BlackV (#35831) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Professzor úr kérem én készültem, de rossz könyvből :DDD :DDD :DDD
Törörjük az első mondatot, a többit fenntartom és persze maximálisan egyetértek.

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#35834) viharhozo válasza Vesa (#35822) üzenetére


viharhozo
addikt

Kutyát nem érdekli, szedik tonnaszámra az emberek.

Nekem a Cataflam melle mindig irt az orvos gyomorvedot, es el is mondta, h szedni kell.

BlackV, #35831: egy ilyen vizsgalat mit mer? Hogy hasonlitjak ossze a kulonbozo szedesi gyakorisagot? Ha en beveszek havi 1 Algopyrint, akkor milyen idotavon 1:1000000-hoz az eselye, h ebbe belehalok?

[ Szerkesztve ]

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#35835) syberia


syberia
veterán

coronavirus-damage-blood-brain-barrier-cells-cognitive-long-covid

A Nature Neuroscience című folyóiratban megjelent új kutatás az első, amely bemutatja, hogy a SARS-CoV-2 vírus hogyan képes közvetlenül károsítani egyes agysejteket. Egy nemzetközi kutatócsoport megállapította, hogy a vér-agy gátat alkotó vaszkuláris sejteket a vírus elpusztíthatja, és ez vezethet a COVID-19 esetében gyakran előforduló rövid és hosszú távú neurológiai tünetekhez.

Szív- és érrendszer és idegrendszer támogatás egyben? Feketekömény. :)

(#112872) t72killer: az alap covid tünet, az íz és szaglásvesztés több elmélet szerint is amiatt van, mert a vírus idegsejteket vág tönkre - meglehetősen közel az agyhoz

A timokinon blokkolja a covid tüskefehérje kapcsolódását az ACE2 receptorhoz, és teljesen mindegy hogy milyen variáns támad, nem játszik a rezisztencia.

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#35836) BlackV válasza viharhozo (#35834) üzenetére


BlackV
senior tag

Ez a 23M fő/6 év = 1 000 000/1 halál, átlagos metamizole használat során, (tehát résztvevők is akkor vették be amikor szükség volt rá), egy éves időtávon hozta ki az 1M/1-et. De egy másik, hasonló nagyszabású vizsgálat már csak 1M/0.2 fő halált hozott ki a metamizole-t nem használó populációhoz képest. Tehát nem egyértelmű, ezért írtam, hogy a mai napig nem tudjuk. Azt hiszem a legutóbb csak annyi volt ráírva hogy: 15 000/1 esetben halált okozhat. Tehát nem feltétlenül okoz, csak okozhat. Ez nyilván túlzás a 15k/1 halál de inkább ezt írták rá, úgysem olvassa el senki, a felelősség kérdése meg így tuti okés részükről. Hagyjuk már az algopirint, valamit még Killernek akartam írni délután scov mutáció kapcsán, de már nem tudom mit.

(#35837) Kékes525 válasza kw3v865 (#35785) üzenetére


Kékes525
félisten

[💉 3. oltások és pandémia | Facebook]

Csak adatok vannak, tanulmány nincs.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#35839) Z.É.T. válasza syberia (#35835) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Nincs véletlenül mentve olyan nagyobb mintás tanulmányod NSativáról (vagy az alkotóeleméről, a timokinonról) covid kapcsán, amiben találunk arról adatot, milyen arányban javította a long-covid kialakulásának lehetőségét és/vagy súlyosságát? :R

(mint írtam többször is, több tucat ismerősöm szedte/szedi és a lefolyás súlyosságának teljes skáláját lefedték, de természetesen nem tudható, hogy mennyivel lett volna rosszabb, ha nem szedik)

Én is elkezdem újra hamarosan.

(#35840) Z.É.T. válasza Kékes525 (#35837) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Csak nálam nem hoz be semmit, vagy hibás link, esetleg zárt csoport?

(#35841) venember83 válasza Z.É.T. (#35840) üzenetére


venember83
nagyúr

Ez a tartalom jelenleg nem érhető el.
Ez általában olyankor fordul elő, amikor a tulajdonosa csak kisebb csoportnyi emberrel osztotta meg, megváltoztatta a láthatóságát, vagy törölték.

(#35842) Z.É.T. válasza venember83 (#35841) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Köszi, androidos fb csak erőlködött, de nem írt semmit

(#35843) snowman


snowman
tag

Néhány adattal én is hozzájárulnék a topikhoz antitest-ügyben. HQLab mérés (ABBOTT SARS-CoV-2 IgG II Quant):
47 éves férfi, 04 27. 2. szputyin (3 hét oltásköz), ~4600 AU/ml
50 éves nő, 05.30. 2. astra (12 hét oltásköz), ~6400 AU/ml
Ez az első mérésünk, és elméletileg egyikünk sem volt még covidos.
Egyelőre várunk a harmadikkal.

(#35844) Fire/SOUL/CD


Fire/SOUL/CD
félisten

Ha valaki elkapta ezt a "XART" (delta-t), akkor mit tehet?...
KURVA gyorsan kellene válasz, mert a leányzó alig kap levegőt..
12 perc (jogsi nélkül) itt vagyun kb. 10 percre,Kapostól de nem lélegzik bazzmeg... :W :W :W :W :W :W :W :W :W :W :W :W :W
Bocs...
Mondjatok valamit EZ NEM VICC...!!!!!!!!!!

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#35845) Z.É.T. válasza Fire/SOUL/CD (#35844) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Mentő azonnal!

Jobbulást, kitartást! :F

[ Szerkesztve ]

(#35846) Vesa válasza BlackV (#35831) üzenetére


Vesa
veterán

Itt többet írnak, mint 1/1M.
NSAID halálozási adatok, közel 8 millió alany esetének feldolgozását követően.

"The incidence of hospital admission due to major GI events of the entire (upper and lower) gastrointestinal tract was 121.9 events/100,000 persons/year, but those related to the upper GI tract were six times more frequent. Mortality rate was 5.57% (95% CI = 4.9-6.7), and 5.62% (95% CI = 4.8-6.8) in study 1 and study 2, respectively. Death rate attributed to NSAID/aspirin use was between 21.0 and 24.8 cases/million people, respectively, or 15.3 deaths/100,000 NSAID/aspirin users. Up to one-third of all NSAID/aspirin deaths can be attributed to low-dose aspirin use."

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#35847) Sir Pocok válasza Fire/SOUL/CD (#35844) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Mentő!!!

Ez a már a gyulladásos szakasz. :(

Kitartás egy kalappal!

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#35848) Vesa válasza Fire/SOUL/CD (#35844) üzenetére


Vesa
veterán

MENTŐ!!! Vagy SBO de azonnal!

A tudomány a valóság költészete!

(#35849) fatal` válasza Fire/SOUL/CD (#35844) üzenetére


fatal`
titán

Mentő, azonnal.

(#35850) syberia válasza Fire/SOUL/CD (#35844) üzenetére


syberia
veterán

(#35845): +1 mentő gyorsan, ilyenkor szteroid életmentő lehet

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.