Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35051) Cs1csó válasza qnadam (#35050) üzenetére


Cs1csó
félisten

:K
Pontosan, kötelezővé én sem tenném az oltást.

(#35052) t72killer válasza Cs1csó (#35051) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Én szimplán a kifejezetten veszélyeztetettek körében (60 felett, illetve bizonyos betegségekben szenvedők), akiknél 5% feletti a covid mortalitása, azoknak tenném kötelezővé. Főleg, hogy aki idén 5%-os kategóriában van eü állapota miatt, az jövőre már lehet 10%-osba lép át. A fiatal halálozás továbbra is ritka, inkább anekdotikus - bár azért kíváncsi lennék egy részletes romániai koreloszlásra.

Nem nézek magyar TV-t (itt nincs nekünk), ha a magyar kormányzat csinálhatna egy kis propagandát a román oltásellenességre és annak következményére kihegyezve - most erre kiválóan érett a helyzet.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35053) Ringman válasza t72killer (#35052) üzenetére


Ringman
nagyúr

nem hinném. aki eddig nem oltatta be magát, az pont emiatt változtatna a döntésén?

(#35054) Cs1csó válasza t72killer (#35052) üzenetére


Cs1csó
félisten

JÓ lenne, de a társadalmunk nem alkalmas erre, tele lenne a jutub meg a híradó utcán vonszolt emberekkel akik visítanának mert oltani viszik őket. Nem járható út.
Esetleg egy csavar, mint pl. az olyan országokban ahol kötelező a választáson, szavazáson részt venni ugye erre ténylegesen nem kényszerítenek ott sem, DE ha nem mész el szavazni, választani akkor adóként behajtható bírságot szabnak ki rád.
Itt is mondhatnák, hogy aki nem oltatja be magát és rizikócsoportban van - tehát előbb vagy utóbb bekerül az ellátórendszerbe - az bizony "büntipénzt" fizet mondjuk 100 ezer forintot azért mert nem oltatja be magát, és ha van jövedelme akkor annak terhére szépen le is vonják, ha pedig nincs akkor lehet van vagyona és annak terhére ha pedig semmi sincs akkor megy közmunkára ha pedig nem tud mert egészségi állapot a miatt stb. akkor arra is ki lehet találni valami kedves dolgot.

(#35055) Mr K válasza #86564352 (#35049) üzenetére


Mr K
senior tag

Pedig sok(k)szor elmagyarázták: Magyarország a heterológ oltássorban hisz. Emiatt:
1. Alapvetően nem kaphatsz olyan típusú 3. oltást, mint az előző kettő (pl. pfizerre modernát, mert mindkettő mRNS.)
2. Kivéve, ha a más típusú oltások ellenjavalltak, ekkor viszont csak ugyanolyan oltást kaphatsz, mint az első. (Tehát először Pfizert kaptál, és egészségügyi okokból nem kaphatsz elöltet vagy vektorost, akkor csak Pfizert kaphatsz, mert azt kaptál korábban.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#35056) #86564352 válasza Parci (#35048) üzenetére


#86564352
törölt tag

Hát legalább nem 5G chip hívők és hogy a vakcina rontaná a midichlorian szintjüket. :D

Próbálom a saját logikájukat nézni, amikor az az érvük nem tudni az oltás hosszú távú hatását, akkor a covid hatásaitól nem tartanak? Nem kötik be magukat, mert csúnya zúzódást okozhat a biztonsági öv? Nem fújják be magukat kullancsriasztóval, mert vegyszer van benne? Nekem durván túlsúlyos, napi doboz cigis, energiaitalos ismerős aggódott a Pfizer szívizom gyulladás hírekről. Mosolyogtam neki, hirtelen milyen egészségtudatos lett...

Izraelt szoktam felhozni példának, az a nép történelmileg egy-két dolgot tud a túlélésről, tavasszal ők voltak az oltáskirályok nem féltek a szuritól. Most már Ny-Európában is több ország 80-90% átoltottság, nem féltek a szuritól. Texas, Florida stb. most szomszéd Románia látszik kórházba kerülők döntő többsége oltatlan. Lehet válogatni oltások közül. Eléggé benne vagyunk már az évben, születtek oltott nőktől kisbabák minden rendben továbbra is, oltott férfiaktól még nem születtek kisbabák, ez is rendben. Mit lehet akkor még mondani?

Akit nem lehet meggyőzni semmivel, az mindig talál valamit miért nem. Persze jó kérdés, hogy valaki honnan tájékozódik, másoktól milyen megerősítést kap és honnan. Széles a skála "egészséges" laikus szkepticizmus amire lehet érveket, adatokat írni és belátja az illető mégis jó az oltás vagy full antivaxx facebook buborék bólogatás önigazolás, másnak elég az is ha szuri nélkül nincs utazás, unokázás, meló, koncert és akkor csak beadatja. Ezért tényleg sok múlik a járványkezelés kommunikáción, mivel kötelező oltást itt nem akarnak.

(#35057) qnadam válasza #86564352 (#35056) üzenetére


qnadam
veterán

a saját logikájuk szerint az oltás egy hirtelen, tesztelés nélkül összepancsolt izé, a covid viszont csak egy gyenge influenza, amit ő is meg a szomszéd józsi is kihordott lábon gond nélkül, tehát nem veszélyes.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#35058) Parci válasza Parci (#35048) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

na, közben egy lényegi infó jött: korábban már volt covidos, enyhe tünetekkel, ellenanyaga is volt, ezért sem igazán foglalkozott az oltással, elbagatellizálta a kérdést. és most a delta így odaverte (két hete láz, nincs szaglás stb.)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35059) Ringman válasza qnadam (#35057) üzenetére


Ringman
nagyúr

nagyon veszélyes, eddig valami 6,7 milliárd (!) dózist adtak be a különböző oltóanyagokból, de ki tudja mi lesz ebből!

(#35060) MuMa012 válasza Mr K (#35055) üzenetére


MuMa012
tag

A 4 fős családunkból 3-an kaptunk Pfizert és egyikünk kínait. A kínait kapó Pfizert kapott 3.-nak, és 2 Pfizerrel oltottat is Pfizerrel oltottak 3.-jára. Én még kivárok az őszi szünet utánig. Gyakorlatilag automatikusan Pfizert adtak, választási opció nélkül. (De nem is akartunk volna mást)

(#35061) Ringman válasza Parci (#35058) üzenetére


Ringman
nagyúr

nem jellemző, de nem is annyira ritka eset

(#35062) qnadam válasza Ringman (#35059) üzenetére


qnadam
veterán

EZ VESZÉLYES!

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#35063) Ezekiell válasza Parci (#35058) üzenetére


Ezekiell
veterán

így végképp ne legyen bűntudata asszonypajtásnak

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#35064) #86564352 válasza Mr K (#35055) üzenetére


#86564352
törölt tag

USA-ban is alapvetően úgy lesz a booster, aki Pfizeres az Pfizert kap harmadiknak is. Aki Modernás az Modernát. Viszont van mRNA koktél tanulmány:

egy korábbi Moderna oltássor után mind a Pfizer, mind a Moderna jól szerepelt
egy korábbi Pfizer oltássor után a Moderna volt a legjobb választás, de a Pfizer is segített

(igaz csak preprint tanulmány)

Az immunhiányos embereknek írja a CDC az egyforma a javasolt, de adható két alap Modernára 1 Pfizer booster vagy két alap Pfizerre 1 Moderna booster, ha nincs raktáron azonos vagy elveszett a kártya, beteg nem tudja:

COVID-19 Vaccines for Moderately to Severely Immunocompromised People | CDC
For people who received either Pfizer-BioNTech or Moderna’s COVID-19 vaccine series, a third dose of the same mRNA vaccine should be used. A person should not receive more than three mRNA vaccine doses. If the mRNA vaccine product given for the first two doses is not available or is unknown, either mRNA COVID-19 vaccine product may be administered.

Nem értek hozzá, csak érdekel elméletben a hungarikum oltási tervben két Janssen, vagy 3 AZ, 3 Szputnyik lehet. Miközben úgy tudtam az a messenger előnye adható többször igazi joker, míg adenonál már felismeri és elutasíthatja a szervezet. Szóval ha Pfizer és Moderna mindkettő mRNA azért nem adható hiába antitest szint ütős lenne, akkor adenosra adenos miért, mikor talán nem is működik?
Na csak elgondolkodtam, nekem jó lesz a harmadik Pfizer is, nem muszáj a több kakaós Moderna, szóval nem probléma nálunk nincs mRNA koktél.

(#35065) Mr K válasza MuMa012 (#35060) üzenetére


Mr K
senior tag

Viszont egyik kombináció sem sértette a hivatalos protokollt. (Pfizerre nem tilos Pfizert adni, ha az orvos úgy ítéli meg. Ha Modernát adott volna, akkor az nyílt normaszegés lett volna. Ha (majdnem) mindenre Pfizert ad, az lehet, hogy nem felel meg a protokoll szellemének, de sokkal nehezebb kezdeni vele valamit, ha valaki éppen kötözködni próbálna.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#35066) tisn válasza #86564352 (#35056) üzenetére


tisn
addikt

aki fel az mRNS-tol az kerhet adenosat vagy elolt virusosat.

(#35067) tisn válasza Ringman (#35059) üzenetére


tisn
addikt

uristen, 6MRD mRNS zombit kell majd fejbevagnom, ha atalakulnak :D

(#35068) Ringman válasza #86564352 (#35064) üzenetére


Ringman
nagyúr

F.D.A. to Allow ‘Mix and Match’ Approach for Covid Booster Shots

The agency may act this week, when it is expected to authorize booster shots for recipients of the Moderna and Johnson & Johnson vaccines.

(#35069) kolopele válasza tisn (#35067) üzenetére


kolopele
nagyúr

Bizony. Csak velem ne találkozz, már érzem az átalakulás folyamatait :D

(#35070) #86564352 válasza Ringman (#35068) üzenetére


#86564352
törölt tag

Itt olvastam másik kicsi mintáról:

For the mix-and-match study, the researchers studied 458 people who were originally immunized with Pfizer-BioNTech, Moderna or Johnson&Johnson-Janssen vaccines and then randomly assigned to get a booster dose of one of the three, about four to six months later.

Összefoglalva ha preprint study szerint két pfizerre moderna booster a legjobb, egy másik study is nézte a random mixet, ha a CDC immunhiányosoknak se tiltja a Pfizer-Moderna koktélt, akkor talán nagy baj nem lehet. De mindegy, elfogadom nálunk egyformán három Pfizert kapok.

#35066 tisn
Most nem arról van szó.

(#35071) t72killer válasza Ringman (#35068) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez a jövőre nézve igazán jó filozófia, amikor a különböző gyártók különböző variánskoktélokat árulnak majd. Azokat egyértelmű, hogy mixelni lesz érdemes. Persze most is van haszna, de ez egyelőre csak számbeli, nem annyira minőségi.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35072) tboj


tboj
tag

Van itt valaki, aki elsőként sinopharmot kapott és nem volt semmilyen oltási reakciója egyik adagnál sem, majd boosterként pfizert kért? Ha igen, annál volt bármilyen oltási reakció? Csak azért kérdezem, hogy ilyen helyzetben kb. mire számíthatok majd, kell-e szabadságot kivenni miatta. :D

Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...

(#35073) Cs1csó válasza tboj (#35072) üzenetére


Cs1csó
félisten

"talán" a Pfizer a legjobb, de az, hogy neked lesz e valami intenzívebb reakciód az oltásra az egyénfüggő.
Nekem - betegségen estem át és utána toltam két Pfizer-t - az első Pfizer után kb. semmi sem volt ha a karomat ott megnyomtam ahol a szúrást kaptam érzékeny volt de kb. ennyi.
A második után - délután kaptam - nem volt aznap még semmi majd másnap délelőtt olyan egész testemre kiterjedő izomláz szerűségem volt mint ha előző nap valami fárasztó dolgot csináltam volna igaz ez egy kánikulai nap volt tehát az is betett gondolom.
Aztán ez kora délutánra elmúlt.
Másoktól is inkább ezt hallottam, hogy a második váltott ki inkább erősebb reakciót.

Ha normál munkarendben dolgozol ilyenkor érdemes pl. péntek délutánra kérni az oltási időpontot és akkor van egy egész hétvégéd.

[ Szerkesztve ]

(#35074) Mr K


Mr K
senior tag

Without Covid-19 jab, ‘reinfection may occur every 16 months’
(Oltás nélkül az újrafertőződés 16 havonta előfordulhat)

Miközben Angliában emelkedik a fertőzöttek száma, egyre többen kapják el másodszor, vagy akár harmadszor is a betegséget.

Egy éve még úgy gondoltuk, hogy az újrafertőződés viszonylag ritka lesz. Azóta tudjuk, hogy a természetes immunitás idővel halványul. Egy dán tanulmány szerint 65 éves kor alatt a 80%-os a védelem legalább 6 hónapig, de felette már csak 47%-os.

A Delta variáns tovább nehezíti a helyzetet. Vannak egészségügyi dolgozók, akik akár korábbi fertőzés és dupla vakcinálás után is tünetesen fertőződnek meg.

Briteknél 14 hónap alatt 20 ezres mintán 296 újrafertőződést találtak átlag 203 napos időközzel. Oklahomában szeptemberben 1152 újrafertőződést jelentettek 100 ezer korábbi fertőzöttre nézve (összesen 5229-et), ami 350%-os emelkedés májushoz képest.

A The Lancet Microbe-ban megjelent tanulmány szerint az átlagos személy valamikor egy három hónaptól öt évig terjedő időszak alatt újra fog fertőződni, átlagban 16 hónaponként.

[A tanulmány szerint ez gyakoribb újrafertőződést jelent mint a többi koronavírusnál megfigyelt - az átlaghoz képes több mint kétszerest.]

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#35075) t72killer válasza Mr K (#35074) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"Briteknél 14 hónap alatt 20 ezres mintán 296 újrafertőződést találtak"

Ez 20ezernyi sima populáció, vagy 20ezer fertőzött, akik közt van 296 újrás?

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35076) Mr K válasza t72killer (#35075) üzenetére


Mr K
senior tag

Kb. 20 ezer korábbi fertőzött (pontosabban olyanok, akik meghatározott idővel korábban már produkáltak pozitív mintát.) Alighanem azok, akiket a rendszeres heti ONS felmérésen pozitívnak találtak, de ennyire nem mentem utána.

[ Szerkesztve ]

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#35077) Mr K


Mr K
senior tag

Offshoot of Covid Delta variant on the rise in England

Az AY.4.2 variáns már majdnem 10%-át adja a szekvenált mintáknak.

Két megkérdezett kutató szerint 10-15%-kal lehet fertőzőbb a Deltánál. Két mutációja van a tüske fehérjén, amik befolyásolhatják az antitestek kötődését, de a hatás nem jelentős. A többi (nem tüske fehérjét érintő) mutációt még vizsgálni kell.

Mindenesetre a brit fertőzésszám mostani felfutását még biztos, hogy nem ez a mutáció okozza.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#35078) t72killer válasza Mr K (#35076) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:R

#35077: ez a korábban is emlegetett AY.4 plusz S:Y145H. Szerencsére az RBD-n nincs új mutáció, az előnye "csak" a jobb terjedési képességeknek köszönhető valószínűleg, nem a nagyobb vakcinarezisztenciának.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35079) Mr K válasza #86564352 (#35064) üzenetére


Mr K
senior tag

"Miközben úgy tudtam az a messenger előnye adható többször igazi joker, adenonál már felismeri és elutasíthatja a szervezet"

Ez egy elvi megfontolás a vektor vakcinák kapcsán, de gyakorlati tapasztalatok szerint a hatás nem jelentős, főleg ha nagy az oltásköz. (Talán nem az "elutasíthatja", hanem inkább "semlegesítheti" lehetne a jó szó rá.)

"Szóval ha Pfizer és Moderna mindkettő mRNA azért nem adható hiába antitest szint ütős lenne, akkor adenosra adenos miért, mikor talán nem is működik?"

Ha úgy igazán alaposan megfigyeled az általad linkelt táblázatot, akkor láthatod, Szputnyikra nem adható Janssen, és Janssen-re nem adható Szputnyik. (Viszont ha pl. egy korábban Janssen-t kapó páciens (pl. az akut betegségeik miatt) nem kaphat sem kínait, sem mRNS-t, akkor jobb híján beadhatják neki a Janssent-t boosterként is. A második szabály szerint. Ugyanez érvényes a Szputnyikra is. Pont úgy, mint a Moderna-Pfizer páros esetén.)

A heterológ (különböző típusú oltásokból álló) oltássorral más betegségekre adott oltások esetén voltak kedvező tapasztalatok - ez a hivatalos indoklás a magyar ajánlás mögött. (Ezt ugyan jelenleg is folyó vizsgálatok a Covid-19 esetén nem látszanak igazolni, de a kérdés még nem lezárt.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#35080) Vesa válasza Parci (#35048) üzenetére


Vesa
veterán

"de, ha közeli az ismerős, akkor azért tuti fel fogod tenni magadnak a kérdést, hogy vajon tényleg mindent megtettél-e, akkor is, ha az ő hülyesége."

Nem szabad így hozzáállni! Felnőtt emberek vagyunk, mindenkinek magának kell dönteni ebben a kérdésben! Tanácsot, információt lehet és kell is adni, de ennyi! Nyugtasd meg azzal, hogy ha rábeszélte volna és csak az Ő ráhatására oltat, majd az oltástól valami baja lett volna, akkor meg az lenne a baj és azért furdalná a lelkiismeret! Nem lehet mások helyett dönteni és a felelősséget sem lehet átvállalni! Amíg az oltás nem kötelező, addig csak annyit tehetünk, hogy ellátjuk infókkal a szeretteinket, hogy megkönnyítsük a választást. De a végső döntés, és annak felelőssége is az övék lesz.

A tudomány a valóság költészete!

(#35081) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Vakcinakörkép - a variánsokra nem tér ki, hogy ebből melyik alapul csak a vuhani törzsön, melyik lépett tovább. Érdekesség: 2 jelölt "live attenuated virus"

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35082) mozso válasza Mr K (#35077) üzenetére


mozso
senior tag

Remek, megint készült akkor egy új upgrade? Szinte óramű pontosan jön 3-4 havonta az új áldas.

(#35083) Ringman


Ringman
nagyúr

15-20 százalékkal kevesebb daganatos beteget diagnosztizáltak a járvány ideje alatt
Ez azt jelenti, hogy jelenleg mintegy 5000 fel nem ismert beteg nem kap kezelést. A lap szerint ez 1300 tüdőrák, 2300 vastag- és végbélrák és 1400 emlőrák esetet jelent.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#35084) Parci válasza Vesa (#35080) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

de ő is erre gondol: hogy nem látta el elég infóval, miközben (utólag) láthatóan pató pál módjára nem vette elég komolyan. nyilván nem mondhatná, hogy az asszony hibája, de ha egy közeli ismerősödről van szó, akkor nem is az a kérdés, hogy ki a hibás, hanem, hogy úgy érzed, hogy picit jobban is foglalkozhattál volna vele/helyette. na mindegy, reméljük meggyógyulnak jól.

és tanulság is van, egyelemű mintából: szépen rá köll oltani a természetes immunitásra is.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35085) Parci válasza mozso (#35082) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

"minden a forgatókönyv szerint halad" ;]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35086) mozso


mozso
senior tag

Megvan az első ismerős aki 3 oltás (2 AZ + Pfizer) után kórházba került. 40 alatti olyan erős csípőtájéki derült égből villámcsapásként érkező erős fájdalmakkal, hogy mozgásképtelen. Nem találtak eddig semmi okot a panaszaira, jobb híján letesztelték. Pozitív. Semmi más tünete nincs eddig. Fura.

(#35087) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Közben megérkeztünk újra a napi 30 halott felé, madjenm 2000-hez közelítő esetszámmal. És megint dupla új eset van ez egy héttel ezelőttihez képest. Ha ilyen ügyes Darwin díjason nyomjuk tovább, akkor egy pici román helyzetet hamarosan összehozhatunk. Újra. :(

I am having fun staying poor.

(#35088) Sir Pocok válasza Drizzt (#35087) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Új fertőzöttek száma: 1668 (az előző napi adatokhoz képest +809)
Új halálos áldozatok száma: 30 (az előző napi adatokhoz képest +14)
Kórházi ellátást igénylők száma: 1058 (az előző napi adatokhoz képest +59)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 145 (az előző napi adatokhoz képest +1)
Új mintavételek száma: 15 524 (az előző napi adatokhoz képest +5792)
Az első dózissal oltottak száma: 5 929 164 (az előző napi adatokhoz képest +2718)
Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 706 773 (az előző napi adatokhoz képest +3685)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 1 033 000 (az előző napi adatokhoz képest +21 000)

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#35089) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Jó lenne tudni, hogy az új fertőzöttek milyen arányban immunizáltak és hogy mivel.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#35090) BlackV válasza mozso (#35086) üzenetére


BlackV
senior tag

Lehetséges hogy a kettő tök külön dolog, csak véletlen egybeesés. Mármint a pozitivitas kovidra, es a csípőpanaszok

(#35091) Sir Pocok válasza BlackV (#35090) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Szerintem is. Az ízületi gyulladások, övsömör azért előfordul az oltások után.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#35092) t72killer válasza Sir Pocok (#35088) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Pozitivitás
Tegnapi : 8.8%, mai: 10.7%.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35093) Mr K válasza Sir Pocok (#35088) üzenetére


Mr K
senior tag

Trendek:
Új fertőzöttek száma: 1668, változás (7 nap): +104.9% (elmúlt 7 napban összesen: 8191, átlag: 1170.1, változás: +66.3%)
Új halálos áldozatok száma: 30, változás (7 nap): +200.0% (elmúlt 7 napban összesen: 118, átlag: 16.9, változás: +53.2%)
Új mintavételek száma: 15524, változás (7 nap): +10.3% (elmúlt 7 napban összesen: 103730, átlag: 14818.6, változás: +11.0%)
---
Kórházban: 1058, változás (7 nap): +43.6% (elmúlt 7 nap átlaga: 901.4, változás: +30.2%)
Lélegeztetőgépen: 145, változás (7 nap): +25.0% (elmúlt 7 nap átlaga: 130.4, változás: +23.7%)
Tesztpozitivitás: 10.74%, változás (7 nap): +85.8% (elmúlt 7 nap átlaga: 8.21%, változás: +53.7%)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#35094) mozso válasza t72killer (#35092) üzenetére


mozso
senior tag

Minden előzetes növekedési becslésemet meghaladjuk a konzervatívot és riogatósabbat is. Még két nap a suliból, remélem nem kapunk ajándékot.

(#35095) bulikavagyok válasza Sir Pocok (#35089) üzenetére


bulikavagyok
nagyúr

Kórházban dolgozó (orvos) ismerősöm szerint hozzájuk kb 90%-ban oltatlanok kerülnek be. A legtöbben Sinosok. A fertőzöttekről sajnos nincs infóm.

(#35096) Sir Pocok válasza mozso (#35094) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Majd újraszámolnád? Nagyon kíváncsi lennék a frissített jóslatodra. :R

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#35097) catroot válasza t72killer (#35092) üzenetére


catroot
veterán

Az szép.

Közben ma tudtam meg, hogy anyám unokatestvére Szegeden van lélegeztetőn, ráadásul csak egy tüdeje van. :(

"I live in the weak and the wounded, Doc."

(#35098) Jablocskov válasza Drizzt (#35087) üzenetére


Jablocskov
tag

Azt hiszem ehhez nem kell kommentár:

koronavirus.gov.hu/hirek

(#35099) mozso válasza Sir Pocok (#35096) üzenetére


mozso
senior tag

Ez volt a mai becslés, fenti a konzervatív, az alsó pedig korrigál az alfa vs delta verziók esetén eltérő lélegeztetett aránnyal (10-10.5% vs 13-13.5%)

Egy hete pedig ez volt a becslésem R=1.26-1.33-al számolva


Tuti jóval magasabban vagyunk, mint a hivatalosan tegnap-tegnapelőtt bemondott R=1.1-1.2

(#35100) t72killer válasza catroot (#35097) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:( , jobbulást kívánok

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.