Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34651) #86564352 válasza Ringman (#34649) üzenetére


#86564352
törölt tag

A lényeg Mo-on semmikor nem volt olyan, hogy 8-9 hét időközzel adták volna a Pfizert. (egyedi esetekben talán, az se lényeg most a témában) Inkább örülés június végére kész a fully vaccinated státusz és lehet utazni nyaralni.

(#34652) t72killer válasza #86564352 (#34651) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Fogja az ember a kis józan eszét és nem a sürgőssőrgős időpontra megy el. Senki se kényszerített senkit oltakozásra, ennyi.

Igen valóban, jobb lett volna erről valami kommunikáció. Az első covid-oltás specifikus mérések Májusban állapították meg, hogy a bicikli jobban megy felfújt kerékkel.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34653) syberia válasza Soulfly842 (#34594) üzenetére


syberia
veterán

Akkor elmarad a Békemenet? :))

https://howbad.info/

(#34654) t72killer válasza syberia (#34653) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:DDD :C

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34655) BlackV válasza t72killer (#34652) üzenetére


BlackV
senior tag

Oltásköz persze csak közben alig vagy védett. Ott a harmadik azt mindenki úgy tolja ahogy akarja.
A britek is csak azért használták eltolva mert nem volt elég oltóanyag. A gyártó meg a haját tépte.

[ Szerkesztve ]

(#34656) Mr K válasza t72killer (#34650) üzenetére


Mr K
senior tag

Hivatalosan nem (az orvos nyilván azt írja a papírra, ami elő van írva). Egyénileg megtehetted, hogy lemondtad, és később mentél. (Csak az macera, és kevesen érzik magukban az önbizalmat, hogy felülbíráljanak egy orvost. :) Plusz tavasszal éppen dühöngött az alfa, és akkor éppen az volt a mondás, hogy két oltás kell az érdemi védelemhez. Plusz a gyártók sem támogatták az eltérést a vizsgált oltás köztől (nyilván).)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#34657) #86564352 válasza t72killer (#34652) üzenetére


#86564352
törölt tag

Teljesen életszerűtlen amit írsz. Májusban amikor milliónyi ember kerül sorra első Pfizerre, amikor volt egy oltási protokoll gyártói ajánlással, akkor még sehol nem volt hosszabb időköz mRNA study ami alapján most utólag magyarázol (vektoros AZ vagy más régebbi fajta nem számít), ha lett volna se használták volna (lásd AZ vérrög reagálás, ugyanúgy tolták nyugati leállásokhoz képest, ahogy az engedély nélküli keleti se volt probléma) mivel májusi szállítmányokkal már annyi volt logikusabb is minél előbb többen legyen kétszer oltottak, és milliónyi ember nem fog leállni okoskodni az orvossal, hogy biztos jó a dózisok közti időköz, hanem szépen ment a másodikért a kapott időpontban. Valamint inkább örült hamarabb kész mint AZ-vel, és utazhat ellentétben keletivel. (2. dózis + 2 hét szabályt se feledjük)

Ne legyen ez olyan mániád, ahogy amikor hónapokig nem kértél oltást, mert fejedbe vetted hátha jön idén a 2.0 vakcina. Az se volt logikus.

Mielőtt elterjed ez a baromság, hogy "hiba" volt nem hosszabb időközzel adni. A keletiek behozásával + utólag és félidőben (április?) ismert oltási hajlandóságot, az is kijelenthető nálunk utólag is hülyeség lett volna a brit módszer követni, hogy Pfizerből is csak egy dózis több embernek, mert ugyanúgy lett volna több millió oltatlan, hiszen 5,5-nél állt meg a tempó, cserébe az oltást kérők is csak feles védelem, közben vakcina a raktárban. Hülyeség lett volna. Most ősszel, kötelező oltás hiányában ugyanúgy van Pfizer a raktáron és lehet menni boosterért. (én átesettként, fiatalként nem sietek még érte, talán januárban megnézem mit írnak)

[ Szerkesztve ]

(#34658) t72killer válasza BlackV (#34655) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Tavasszal, amikor ez kb mindenkinek aktuális volt, még sehol se volt delta, a kórházba kerülés ellen pedig 1 adag is 90% felett védett. Az meg nem is mondom, hogy a legnagyobb tömeg május-júniuban vette fel a 2.dózist (május1: 20% duplán oltott, június 30: 51% duplán oltott), amikor a fertőzésszám már hetek óta esett, azaz esély is kevés volt elkapni és ugye a fentebbi cikk is nyilvánosságra került.

#34656: A gyártók nem tettek kifejezetten javaslatot hosszabb oltásközökre, maradjunk annyiban. Ellenjavallatot sehol sem láttam. A brit és kanadai gyakorlat dolgozott a kezdetektől hosszabb oltásközökkel.

#34657: ott van a tanulmány, amit linkeltem a HSZ-ben, májusi! Pámikoltalkozás volt a tavaszi alfa hullám sokkja után, mint amikor berosált Johnny kipucolja a boltból az összes WC-papírt, mert azt hallotta, hogy a kínaiak nem fognak szállítani és sz.rban marad.

A várakozás tökéletesen logikus volt a részemről, ugyanis hónapok vártak rám, amikor effektíve 3 emberrel érintkeztem, akik közül júli elejétől aug végéig senki sem járt közösségbe. Elkaptam? Nem kaptam el. Jobb oltást szereztem, mint amilyet májusban ajánlottak? Jobbat. Volna itt esélyem boosterre, pláne heterológ boosterre? NEM, IGEN VALÓSZÍNŰ EGY TAVASZI HULLÁMOT IS EZZEL A 2 DÓZISSAL KELL MEGOLDANOM, mivel itt csak az xx és a halál köztieknek adnak boostert.

Kezdetben volt bőven oltásfelvevési hajlandóság, májusban még messze nem az embereken múlt, mennyi oltást adnak be.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34659) UberMutant válasza t72killer (#34658) üzenetére


UberMutant
őstag

"A várakozás tökéletesen logikus volt a részemről"
na ja, de a többség nem ért rá.

a 3. oltást oda tolják , ahova akarják, kár ezen rugóznod.

(#34660) t72killer válasza UberMutant (#34659) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Így van, az hogy én vártam, várHATTAM annak volt köszönhető, hogy kvázi 2hónapig "társadalmon kívül" éltünk, ezért nem is javasoltam senki olyannak az első dózis eltolását, aki buliházán él és tömegnyomorközlekedik.

3.dózis nálunk UK-ben mezei civilnek nem létező fogalom.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34661) Z.É.T. válasza t72killer (#34658) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Nincs kedvem az egészre, de május derekán még 100ezer feletti aktív fertőzöttek, 2000 feletti kórház, 200 feletti lélegeztető, 50 feletti napi elhunyt (addigra 29 ezer összes), 3.6%-os halálozási arány, 1 feletti R0 volt és az oltakozók ~40%-a várta a második oltást, miközben akárhol körülkérdeztél, komoly számban haltak az egyszer oltottak is, még a kormány aktuális táblázata is ezt mutatta.
Aki oltakozni akart, örült, ha jut valami vakcina, amire vágyott, nem a preprint alapján jobbnak tűnő nagyobb oltási köz érdekelte, hanem a minél gyorsabb immunizálás, az 1 oltás meg lőfütty volt már akkor is. (mára a kettő is az sokaknak)

Szóval, más országban, más hullám esetén akár jogos is lehet, nálunk tuti nem az, ha megfeszülsz is bele. :R

(#34662) UberMutant válasza t72killer (#34660) üzenetére


UberMutant
őstag

csak uncsi, hogy ezt nyomod mániákusan. kvázi számonkéred, hogy mások miért oltatták be magukat a gyártó és oltópont által előírt intervallumban.
persze értem én, hogy mindig kell valamin pörögnöd, csak megtehetnéd, hogy nem nyomod meg az elküldés gombot. elsőre is megértettük, hogy most ez a para nálad :D

[ Szerkesztve ]

(#34663) #86564352 válasza t72killer (#34658) üzenetére


#86564352
törölt tag

"ott van a tanulmány, amit linkeltem a HSZ-ben, májusi!"

Amire válaszoltam, hogy tök mindegy mert láttuk a márciusi, áprilisi AZ, Janssen vérrög sztoriból is, hogy Mo-on milyen a reakcióidő és mennyire foglalkoztak azzal több nyugati országban általánosan nem adták X év alatt és másodiknak már mRNA. Nálunk ment tovább a beadásuk, csak azoknak egyedi esetben adtak alapból mást másodiknak, akit az első AZ levert.

"A brit és kanadai gyakorlat dolgozott a kezdetektől hosszabb oltásközökkel."

Mert nem volt nekik elég. Már szinte kezdetektől úgy adták. Logisztikai okból, akkor még sehol nem volt a májusi tanulmányod ami alapján kiderült rendben a dolog hosszabb időközzel is.

"Jobb oltást szereztem, mint amilyet májusban ajánlottak? Jobbat."

Mit kaptál mint jobb? Gondolom UK-ben élőként AZ helyett Pfizer vagy Moderna amit mondasz? Az pedig 1.0 Pfizer vagy 1.0 Moderna, mert nincs más, viszont te azt hangoztattad egész nyáron, hogy inkább várod a 2.0 deltára szabott jobb vakcinákat. Hiába írtuk itt neked egyszerre többen, hogy arra hiába vársz idén. (most is hasonló a helyzet, már többen írjuk nem életszerű és nem logikus a 8-9 hét Pfizer elméleted a magyar helyzetben)

"májusban még messze nem az embereken múlt, mennyi oltást adnak be"

Simán lehetett számolgatni szállítmányok ismeretében: május 1-je 4 millió legalább első dózissal oltott volt, tudni lehetett az ő 2. dózisuk dobja még meg, új játékosok láthatóan nem jelentkeztek, ezért folyamatosan vitték le a korábban május végére tett 6-7 millió célt, hogy akkor 5 milliónál törlik a fő korlátozásokat, aztán július eleji 5,5 milliónál meg is állt a dolog. (lement a hullám, jött a nyár, oltásösztönzés nem volt, sőt kiderült lehet menni horvát tengerpartra szuri nélkül is) Azóta 3,5 hónapja csak csorog 6 millió felé csigatempóban.

[ Szerkesztve ]

(#34664) Mr K válasza t72killer (#34658) üzenetére


Mr K
senior tag

Nekem ilyen cikkek rémlenek, de régen volt...
A Pfizer nem örül, hogy később adják be a vakcinája második adagját

"A változtatás a Pfizer-BioNTech vakcinája esetében vitatottabb, ezért megkérdeztük a Pfizert, mit szólnak a kormány döntéséhez. Válaszukban hangsúlyozták, hogy gyógyszeripari vállalatként erősen szabályozott keretek között mozognak, és az álláspontjuk a harmadik fázisú klinikai vizsgálataikon alapul, amelyet úgy terveztek meg, hogy a két dózis között 21 nap teljen el, ezért erről vannak biztos adataik. A vakcina biztonságosságát és hatásosságát más ütemterv esetén nem értékelték, mert a résztvevők többsége a terv szerinti időablakon belül megkapta a második adagot."

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#34665) Ringman


Ringman
nagyúr

Effect of Delta variant on viral burden and vaccine effectiveness against new SARS-CoV-2 infections in the UK

delta, 18-64 éves korosztályban:
prior inf = korábban átesett a fertőzésen, látszik, hogy ha átestél, akkor az astra is elég jó védelmet ad, ha extrapolálunk, akkor lehet hogy hosszabb távon a covid+pfizernél is jobb.

(#34666) Vesa válasza tisn (#34633) üzenetére


Vesa
veterán

A longról megfeledkezel. Most linkelte nemrég Ringman a study-t arról, hogy igen nagy arányban előfirdul sajnos. Náthától aligha lesznek az embereknek hónapokig tartó, vagy akár maradandó központi idegrendszeri, vagy egyéb szervi károsodásai.

A tudomány a valóság költészete!

(#34667) Z.É.T. válasza Z.É.T. (#31929) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Semmi extra, mini-"esettanulmány"

Mindketten jobban, lábadoznak. (50-es férfi Sinopharm, 6 nap kórház, 45 éves nő, Sputnik, nem kellett kórház)

1 hónappal a gyógyulás után:
- mindketten poszt-covidoznak, a srác közel 20 kilót fogyott, a másodikról nem megy le egyedül, mert nem tud felmenni. A lány így fogalmazott: 40% szag, 60% íz, 30% erőnlét.

Amiért koptatom, a szerintem érdekes rész:
A havercsaj 8 emberrel volt napokig egy légtérben, mielőtt csináltatott PCR tesztet, egy kivétellel mindenki 35-46 év közötti. 3 főnek lett pozitív tesztje, egyikük AZ-s (férj, külön szoba a betegség kezdetétől, 2 nap láz, semmi más), másikuk Modernás, tünetmentes, harmadik oltatlan, ő ~4 hete beteg, de már javulgat.
A többiek (Pfizer és Moderna) nem produkáltak pozitív PCR-t egyszer sem. Mindannyian napi 6-10 órát voltak egy légtérben.
(a 19 éves lányukat kifelejtettem, neki sem volt semmi tünet, sem pozitív teszt, de ő keveset volt otthon)

Számomra a tanulságok:
- ha lebetegedsz oltva, poszt-covid simán játszik (meglátjuk, hogy "long" lesz-e belőle)
- az, hogy elkapod-e valakitől továbbra is random, bár a kis minta alapján nagyobb eséllyel oltatlanul.

Kiegészítő infó: a havercsaj újgazdag egészségbiznisz-hívő, 15 féle cuccot tolt a betegség előtt és alatt is, feketeköménytől Q10-en keresztül gyógyteák és mindenféle okosság.
(a konyhapulton ~1m2-t foglalnak a különböző táplálékkiegészítők és szerintem 1 millió feletti összköltséggel. Úgy tűnik, hogy semmi jelentőségük.)

(#34668) Vesa válasza Cs1csó (#34638) üzenetére


Vesa
veterán

Én aztán nem vagyok antivaxer (3 oltással), de a tervezett magyar sz*rból köszönöm, én sem kérek (már amennyiben Sino licence lesz és olyan szintű engedélyeztetéssel, mint amit tavasszal láttunk az OGYEI-től sinonál, tehát hogy "döbrögi leszól és engedélyt kell adni mert csak")!

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#34669) Ringman válasza Vesa (#34668) üzenetére


Ringman
nagyúr

Szputnyik lesz az, petiminiszter intézkedett ma.

(#34670) Vesa válasza Ringman (#34669) üzenetére


Vesa
veterán

Össze-vissza beszélnek. Várjuk ki a végét.

A tudomány a valóság költészete!

(#34671) scincole


scincole
csendes tag

Sziasztok!
31 éves férfi, április-május dupla Pfizer. Ismerten Covid-fertőzésen nem esett át, de kb másfél hónapja elég ramatyul volt 1-2 hétig, de teszt helyett antibiotikumot kapott a háziorvostól. Mai antitest-vizsgálat eredmény (Semmelweis):

Mennyire magas érték ez? Lehet az említett nyavalya egy Covid ez alapján?

(#34672) t72killer válasza UberMutant (#34662) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

+#34663: mindenki azt csinál, amit akar, pár apróságot nem szabad elfelejteni:

#1 A fertőzöttségi csúcs Március 26.-án volt. Ekkor 50 alattit még nemigen oltottak, pláne nem olyannal, ami 2-3héten belül hatott is. Május elsejére FELEZŐDÖTT az igencsak késő (de megbízható) indikátor napi halálesetek száma

#2 ÁMájus 1.jére NEGYEDELŐDÖTT a pozitív tesztek abszolút száma és negyedelődött, a pozitivitási ráta is, 27ről 9%-ra csökkent.

#3 Ezek már bőven elegendő mértékű változások ahhoz, hogy trendnek hívjuk őket és a következő minimum hetekre további csökkenést prognosztizáljunk.

#4: A legtöbb 50 alatti ember második dózis időpontja a május közepe- június időszakban volt: akkorra már tesztpozitivitás 3% alatt, igencsak pechesnek kellett lenni, hogy valaki beszívja.

#5: ráadásképp azt sem szabad elfelejteni, hogy a tesztpozitivitás is késik a valós fertőzési dátumhoz képest, azaz a valós rizikó egy random májusi napon a csökkenő trend miatt mindíg alacsonyabb volt, mint amennyit a pozitív tesztek vagy épp a pozitivitási ráta sugallt.

#6: a második oltás még mRNS esetén is minimum egy héttel az oltás után kezd hatni, avagy egy még alacsonyabb rizikójú, kb júniusi békeidőre húztatok nehézpáncélt.

#34671: nem látszik a kép, fel tudod közvetlen a ph-ra tölteni, vagy ide

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34673) bigdady válasza scincole (#34671) üzenetére


bigdady
nagyúr

Nincs kép

(#34674) scincole válasza bigdady (#34673) üzenetére


scincole
csendes tag

Uh, bocsi, remélem így jó:

(#34675) Soulfly842


Soulfly842
addikt

png lett volna a kép, azt nem kezeli a fórum-motor.

#34674scincole

Igen, így már jó.

[ Szerkesztve ]

(#34676) Mr K


Mr K
senior tag

Napi irigység:
98 százalékos az átoltottság, mégis úgy hordják a maszkot, mint a kisangyal

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#34677) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Izraelben megint mérföldkő van, 400 alá ment estére a súlyos állapotban levő betegek száma. Harmadik dózis: picit több, mint 3.8M. Hosszú idő óta először zártak olyan napot, hogy nem halt meg senki, tesztpozitivitás pedig 5 napja 2% alatt. Most azt vizionálják, hogy kb. 6 hónapig szinte biztosan nyugi lesz onnantól, hogy elül ez a hullám. Attól hosszabb távon tervezni nem nagyon lehet, de ez nyilván mindenhol máshol is igaz. Az adatközlésen módosítottak picit. Mostantól az oltás szerinti lebontásokat nem 2, vagy 3 dózis szerint adják meg, hanem a szerint, hogy érvényes-e az oltott státusza az embernek(legalább 2 dózist kapott és az utolsót kevesebb, mint fél éve).

I am having fun staying poor.

(#34678) Parci válasza t72killer (#34672) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

paszmek, azért a legtöbben itten közösségben dolgozó, gyerekeket oktatási intézménybe járató, nem szociopata remeték vagyunk. tényleg unalmas ez az ősszel utólagos megfejtése annak, hogy mindenkinek várnia kellett volna a második oltásával. könyörgöm, örültünk, hogy jutott oltás, imádkoztunk, hogy ne közben üssön be ez a szar, és hülyék lettünk volna nem minél hamarabb letudni a teljes immunizálást. én azért is kértem sputnikot, például, mert tudtam, hogy 21 nap alatt túl vagyok a rendes immunizáláson és nem tudják átallokálni a második oltásomat.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34679) t72killer válasza Mr K (#34664) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

NACI rapid response: Extended dose intervals for COVID-19 vaccines to optimize early vaccine rollout and population protection in Canada - National Advisory Committee on Immunization Canada, március 3

Delaying a COVID vaccine’s second dose boosts immune response - Nature, május 13

Public health impact of delaying second dose of BNT162b2 or mRNA-1273 covid-19 vaccine: simulation agent based modeling study - British Medical Journal, május 12

Delayed Second Dose Turns Into a Win for Vaccine-Starved Places - bloomberg, május 20

#34678: értemén, az ELSŐ dózisnak örüljünk, ok. De a gyakorlatban mit ért el pl egy fiatal szülő egy május 20.-i második dózis időponttal? A nyári szünet júni 16.-án kezdődött.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34680) Cs1csó válasza Ringman (#34669) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ez igazi "hazafias" vakcina mert ezzel sok helyre nem utazhatsz be csak úgy.

(#34681) radi8tor válasza t72killer (#34679) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Hogyhogy mit ért? Mentek nyaralni.

⭐ Stella

(#34682) t72killer válasza t72killer (#34679) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Kifutottam a szerkesztésből: #34678-hoz még: júniusban a tesztpozitivitás 1% alá csökkent, azaz könnyebb volt hastífuszt beszerzni a nyári hónapokban mint koronát. Értemén, hogy pszichológiailag lesokkolta a népet a 30-40ezer halott, de pont az ő életük árán lett egy kicsi üresség a járványban, amit akár a vakcinahatékonyság növelésére is ki lehetett volna használni. Így utólag, hogy van bőven booster és lehet válogatni, már mind1. Pontosabban nektek, mert Mo.-on van booster. Annyi csavar jöhet még a sztoriba, hogy a mostani hullám nem rohan novemberben mindenkitkinyírni, hanem csak februárban üt be igazán, amikor meg lehet kellene 4.dózis csak kérdés adnak-e.

#34681: Bár a tavalyi még vakcina előtti időszakban, de mi is mentünk - egyébként ha már annyira oltás és 2021 nyaralás, a gyerekekre nem kellett volna anno gondolni 1picit, főleg úgy, hogy tele van a net gyerek-covid sztorikkal?:

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34683) #86564352 válasza t72killer (#34672) üzenetére


#86564352
törölt tag

Olyan mintha azt magyaráznád több millió ember hülye, mert a protokoll szerint áll a zebránál piros lámpánál, pedig átmehetne akkor is amikor éppen nem jön autó.

Volt egy oltási rend, gyártói ajánlás. Pont.

Júniusban nem a vírustól féltem, szóval hiába mondod az alacsony tesztpozitivitást, hanem akkor már az számított lehessen EUtazni. Ahhoz mindkét dózis kell. Ne csak nyaralókra gondolj, rokon lány akkor ment ki pénzt keresni kinti egyetemkezdésre.

Amíg te remete voltál egész nyáron és akár bekaphattad volna a vírust pucéran, nem reálisan várva az idei 2.0 vakcinára, addig nekem július elejére megvolt a 2. dózistól számított 2 hét is és tervezhettem az EUtazást és felszabadultan találkoztam akárkivel. Az általad feleslegesnek mondott nehézpáncéllal.

Átesett + 2 Pfizer most ősszel sem aggódom, illetve Mo-on már van booster lehetőség is. Külföldön 2. dózis utáni 6 hónapról írnak az én korosztályomnak, vagy hogy egyáltalán kell-e, ezért januárban fogom megnézni mi a pálya. Saját zsebre méricskélni akkor sem fogok, csak a statisztikákat és híreket figyelem. Ha azt írják két pfizeres 30-as ember novemberben elkapott deltával tünetmentes vagy enyhe otthon pihenős, akkor hova rettegjek? A szüleimet inkább küldeném boosterre most novemberben, biztos ami biztos alapon.
Behozták a keleti vakcinákat, azon változtatni nem lehetett. Azzal mire mentünk volna, ha az idős Pfizeresek csak féladaggal tavaszoznak? Az volt jó öregnél minél előbb fully vaccinated, aztán májusban a szállítmányok és oltási hajlandóság ismeretében a fiatalnak már az, hogy minél előbb tudjon utazni.

Szerintem tök jó, hogy utólag kiderült tanulmányból, hogy mRNA vakcinánál is jó a nagyobb időköz, mert akkor amelyik ország akkor logisztikai okból erre kényszerült, nem lett gond eltérni a gyártótól.
Szerintem az is tök jó, hogy utólag kiderült tanulmányból AZ+Pfizer mix is nagyon jó védelem.

Viszont ezeken túl utólag többet belelátni, annak semmi értelme még mit látsz bele időutazva hogy mit kellett volna máshogy.

Teljesen kicsavart logikád van az szemszögemből, nagyon nem értem ezért nem tudok mást mondani: ejtsük a témát. :)

(#34684) t72killer válasza #86564352 (#34683) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A gyártó hibázott, hogy a javaslatot nem a védettség maximumára tette. Az EU-tazási részleteket nem tudom, hozzánk Augusztus 2.-ától jöhettek csak karantén nélkül az oltottak.

Ejtettem - ha másnak nincs kérdése/mondandója :R.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34685) Vesa válasza t72killer (#34684) üzenetére


Vesa
veterán

Miért hibázott volna? Megint elköveted azt a hibát, hogy utólag ítélsz meg hónapokkal korábbi döntéseket. Mai adatok alapján nem lehet kritizálni egy korábbi döntést, csak azok alapján, melyek már akkor is rendelkezésre álltak.

A tudomány a valóság költészete!

(#34686) t72killer válasza Vesa (#34685) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Akkor rágjuk még egy kicsit a csontot: a klinikai vizsgálatokból minimum egy adagolási intervallumnak ki kellett derülnie a gyártó számára, amikor a 2.dózis hozza az elvárt szintű védelmet. Azt meg kb most írom le negyedjére amit a kanadaiak és britek is leírtak még tavasszal, hogy populáció szinten előrébb vagyunk ha 0.9x2M=1.8M embert óvunk meg a kórháztól, mintha 0.95x1M=950ezret - még ha az az 1.8M kap is enyhe tüneteket.

#34683: sokmillió hülye ember meg van, neaggódj :Y

Más: az Olaszországban élő románok (kb 1millió ember!) 80%-a be van oltva az otthoni 30%-kal ellentétben.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34687) bigdady válasza scincole (#34674) üzenetére


bigdady
nagyúr

Nagyon jó adat. Simán lehet az volt mert sokszor lemegy 6 hónap alatt a pfizer szint. De ha 8000 volt előtte akkor meg simán lehet hogy nem az volt. Így nem tudni. Lényeg erős nagyon most is

[ Szerkesztve ]

(#34688) #86564352 válasza t72killer (#34686) üzenetére


#86564352
törölt tag

Ha ennyire kötöd az ebet a karóhoz :U akkor negyedjére mi is leírjuk, hogy Kanadának és a briteknek NEM VOLT elég Pfizer, mert Kanada USA-ból nem tudott mivel március végéig élt még trampesz exporttilalma, a britek pedig elsősorban az oxfordi társfejlesztés AstraZenecára építettek. Mo-nak volt Pfizer az EU beszerzésből, ezért használták is.

Van így is elég antivaxxer összeesküvés elmélet, biztos nagyon hasznos lenne időgépbe ülni és mondogatni januári, februári, márciusi, áprilisi oltakozóknak, hogy a gyártótól és USA-tól eltérve ráér még a második dózis, addig dekkold ki fél páncéllal a járványt, baromi logikus. Sőt, akkor már dobjuk be az időgépbe azt is, működik a Sino + 1 Pfizer kombó is, azzal kell oltani a népet, biztos népszerű lett volna éljen a vasfüggöny. :U

Plusz amit március 3-i linkedben megírt Kanada, az biztosan még a wuhani & kenti cuccra vonatkozhatott, nem a deltára! :U És ugyanezen a linken szerepel az is, hogy nem alapvetően orvostudományi megfejtésben volt se Boris, se Kanada, hanem logisztikai kényszer szülte a nagyobb dózisok közti intervallumot:
Due to limited vaccine supply and logistical challenges, jurisdictions need to implement COVID-19 mRNA vaccine intervals beyond six weeks.

[ Szerkesztve ]

(#34689) Parci válasza #86564352 (#34688) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát igen, mai hír például, hogy janssenre moderna szolid 76x-ozó antitestzúzda, szóval akkor azt kellett volna. hogy holnap mit kellett volna, azt majd csak múlt hónapban fogjuk megtudni majd.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34690) t72killer válasza #86564352 (#34688) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Delta nem volt Mo.-on, sőt csak egy-egy darab volt a szárazföldön április-májusban. Szóval nyugodtan lehetett a kentivel számolni még nyár elgelején. Júliusban meg ugye adtad volna nekik a második dózist ami pont jó lett volna egy esetlegesen érkező deltára.

A logikai kényszer szülte az immunológia tankönyvekben VAN RÁ PRECEDENS és MÁR MÁJUSBAN TUDTUK hogy ténylegesen nyerő kombó.

#34692: igen, az alfától rettegtünk, de azért tavasz végére kiderült, hogy az oltottak (1x oltottak is) számára nem olyan nagy mumus. Apropó 1x oltottak: a generált antitest+sejtes védelem minősége életkorfüggő, fiatalokban jobb. És mi most az 50 alatti korosztályról beszélünk, az idősebbek bőven korábban kaptak oltásokat, az ő időzítésüket átállítani tényleg időgép kéne.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34691) Vesa válasza Parci (#34689) üzenetére


Vesa
veterán

"hogy holnap mit kellett volna, azt majd csak múlt hónapban fogjuk megtudni majd."

:D

A tudomány a valóság költészete!

(#34692) Parci válasza t72killer (#34690) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

figyelj, tavasszal nem a deltától kellett rettegni, hanem a brittől. értem, hogy utólag egy szegény vuhanitól már a rettegők sem rettegnek, de elég rettenes volt a maga idejében az is.

másrészt, ezt a játékot nem antitestversenyre jáccák, hanem sima túlélésire. utólag sem gondolom azt, hogy jó lett volna fél sputnikkal bohóckodni tavasszal, simán bekaphattuk volna a legyet bármikor.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34693) Vesa válasza Parci (#34692) üzenetére


Vesa
veterán

Főleg, amikor jöttek a képek és adatok az olaszoktól. :(

A tudomány a valóság költészete!

(#34694) t72killer válasza Parci (#34692) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem hiszem, hogy egy dózisnyi 3-4hetes szputyinon kifogott volna az alfa. Nálunk a delta is telibekapott egy csomó 1dózisos embert (a 8-12hetes oltásköz miatt sokan vannak) még se lett belőle vérengzés.
Minálunk is van már bőven mindenféle oltóanyag, járványunk is van rendesen, mégis maradtak a 8-12hetes mRNS adagolásnál (még nem is látom a második időpontom a rendszerben). Ugyanaz a vuhani oltóanyag, ebben a hónapban már ugyebár a tinik vannak soron itt is.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34695) Vesa válasza t72killer (#34694) üzenetére


Vesa
veterán

"Nálunk a delta is telibekapott egy csomó 1dózisos embert (a 8-12hetes oltásköz miatt sokan vannak) még se lett belőle vérengzés."

Utólagos adat...

A tudomány a valóság költészete!

(#34696) t72killer válasza Vesa (#34695) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

#34690 első két sora. Az nem utólagos.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34697) bigdady válasza Parci (#34689) üzenetére


bigdady
nagyúr

A túl sok antitest nem gond?

(#34698) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

A világtrend úgy tűnik újra minimumot keres fertőzésben és haláleseteket nézve. Ha folytatja ezt a kb 4hónapos ciklikusságot, akkor karácsony környékén lesz újra cirkusz. Viszont a világ különböző régiói egyre inkább diverzifikálódnak. A brexittel pl UK totál levált az európai járványciklusról, USA-ban is nagyon eltérő tud lenni egy-egy állam profilja.

#34697: pármilliós érték felett már gondolom eltömnék az ereket és extra túrót és húsadagot kéne enni a felépítésükhöz :DD.

#34699: Ha te még áprilisban vetted fel a második adagot, akkor sorry, neked úgy valóban utólagos infó egy májusi cikk. Én az első dózisos behívómat május 28-ra kaptam.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34699) #86564352 válasza t72killer (#34690) üzenetére


#86564352
törölt tag

Amit kiabálsz UTÓLAG májusban nyerő kombóról és tavasz VÉGÉRE mi derült ki az lényegtelen, mert akkor már lement a görbe, amiben bíztak 2020-hoz hasonlóan jó idő és idén már oltások is. Az volt a lényeg ami februárban, márciusban, áprilisban AKKOR helyzet volt és AKKOR rendelkezésre állt információ. Az pedig az volt, hogy itt a kenti variáns, (hogy már februárban találtak Indián kívül deltát Európában is, ami szekvenálás kérdése is gondolom pl. dánoknál pontosabb kép volt mint nálunk) zajlott a magyar harmadik hullám éppen: tehát minél előbb minél több öreg és beteg legyen teljesen beoltva.

(május közepén kaptam első Pfizert, június 20-án a másodikat, semmin nem változtat mert volt egy protokoll és gyártó ajánlás, az alapján történt a dolog, nem amit Kanada és UK döntően logisztikai kényszerből meglépett előre)

Parci, Vesa: Teljesen a falnak beszélünk. :D Most ez lett a mániája, ahogy hónapokig a 2.0 szupervakcina volt.

[ Szerkesztve ]

(#34700) #86564352 válasza Vesa (#34695) üzenetére


#86564352
törölt tag

Egyébként is hiába mondja nekem valaki májusban, hogy ne kérjem még a 2. Pfizert június közepén, mert van friss májusi tanulmány ha még plusz egy hónap a 2. dózis (+2 hét a teljes hatásért) várakozás akkor kicsit jobb lesz az 5G vétel és egyébként sincs már járvány, éljen a nyár. Hát igen éljen a nyár, örültem letudtam minél előbb és mehetek dolgomra, nemhogy még külön maceráljam le oltóponton, hogy az oltási rendtől eltérően később kérem és csak augusztusban leszek kész.

A taktika része volt az is, hogy akkor tudni lehetett második félévben a nyugati világ fürödni fog Pfizerben, hiszen gyártás felpörög, oltási hajlandóság csökken lásd USA és nálunk is már májusban. Tehát ha kell majd booster télre akkor lesz harmadik, nem kell ezért későbbre időzíteni a másodikat, inkább ide a vállba hogy legyen covid passport nyárra. Májusban volt az is, hogy AZ esetében engedték a 2. dózist 4 hétre aki kéri, mert úgy előbb mehet a dolgára 12 hét helyett.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.