Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34201) Ringman válasza syberia (#34199) üzenetére


Ringman
nagyúr

hátha ebből lesz valami.
az oxford ivermectin trialja elindult már?

(#34202) Sir Pocok válasza Ringman (#34201) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Igen valaki linkelte is pár nappal ezelőtt.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#34203) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Szombati körkép Romániából.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34204) koncsik válasza Ringman (#34201) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

keresés: Principle (A frissebb találatok :K )

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#34205) lacafaca válasza Parci (#34192) üzenetére


lacafaca
őstag

téged pedig szeretettel látunk
tudtam én te kis sunyi :DDD

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#34206) Ringman válasza koncsik (#34204) üzenetére


Ringman
nagyúr

köszi.

(#34207) Parci válasza lacafaca (#34205) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ez csak ilyen költői többes volt, amióta leléptem, sosem néztem vissza (illetve egyszer vmi linken át bepattogtam, de gyorsan ki is menekültem). rá sem érnék mostanában azon idegelni magam :DDD

meg hát még ahhoz sem kell átnézni, hogy téged "lássalak", hiszen itt vagy :DDD
ketchupot tegyél félre nekünk! :DDD

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34208) lacafaca válasza Parci (#34207) üzenetére


lacafaca
őstag

jójójójóokéoké :D

olyan lett az idei, hogy ijjjj ;]

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#34209) #86564352 válasza t72killer (#34203) üzenetére


#86564352
törölt tag

Durva :(

"Fontos adat, hogy a 282 halottból 272 nem volt beoltva. Egyetlen oltott személyről lehet tudni, akinek nem volt más betegsége, mégis belehalt a koronavírus-fertőzésbe."

[ Szerkesztve ]

(#34210) Parci válasza #86564352 (#34209) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

2x%-os átoltottság mellett azért ez nem ugyanazt jelenti, mintha itthon néznénk

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34211) #86564352 válasza Parci (#34210) üzenetére


#86564352
törölt tag

Nem is említettem itthont, de akkor már reméljük a több millió átesett Béla becslés stimmel + a jobb oltottság fog számítani azért. Mégis durva most ilyeneket olvasni a szomszédból. Bár én a laboratóriumunkhoz lakom közel, nem a románokhoz. Azért kíváncsi leszek a következő hetekben az ilyen hírek vajon megdobják az oltási hajlandóságot náluk? (+ bolgárok)

(#34212) Vesa válasza Parci (#34153) üzenetére


Vesa
veterán

Ezzel nincs is gondom, csak felpörögtem azon, hogy majd törlik aki nem magyarul linkel. Azt durván igazságtalannak és inkorrektnek érezném, hogy miért, azt kibontottam a TG topikban.

A tudomány a valóság költészete!

(#34213) koncsik válasza szmörlock007 (#33680) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Elárulta a Svéd Akadémia, miért nem Karikó Katalin kapta a Nobel-díjat

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#34214) Vesa válasza koncsik (#34213) üzenetére


Vesa
veterán

Egyébként nem annyira meglepő ez szerintem. Nem szoktak ilyen hamar díjat adni, mármint ahhoz képest, hogy kiderül valamiről a korszakalkotó jellege. Meg fogja kapni, ebben biztos vaygok. 3-5 éven belül.

A tudomány a valóság költészete!

(#34215) Mr K


Mr K
senior tag

Could the global Covid death toll be millions higher than thought?
benne egy link (preprint-re):
The World Mortality Dataset: Tracking excess mortality across countries during the COVID-19 pandemic

(A cikk fő állítása, hogy egyes kutatók szerint a pandémia hivatalos áldozatainak száma (4,8 millió) jelentősen alábecsült, és a valós szám valahol 10 és 19 millió között lehet. Ezt alapvetően a többlet halálozások vizsgálatára alapozzák, amely módszernek persze számos buktatója van. Először is az adatokhoz nem könnyű hozzájutni: általában jelentős késéssel teszik közzé, ha egyáltalán (sok kormánynak állhat érdekében az adatok eltitkolása). Másik probléma, hogy a covid miatti halálozási számokat nehéz leválasztani az egyéb tényezőktől amik maguk is összefüggésben lehetnek a járvánnyal (pl. az egészségügyi rendszerek leterheltsége miatt egyéb halálozás, vagy pl. az influenza járványok elmaradása), emiatt van hogy néhány ország esetében a többlet halálozásból becsült adatok alacsonyabbak, mint a hivatalos számok (ilyenek pl. a jól védekező országok, pl. Ausztrália). Ugyanakkor a kutatók különféle egyéb megfontolásokból (pl. a különböző adatsorok időbeli összevetéséből) úgy gondolják, hogy a többlethalálozás globálisan jó közelítése a valós mortalitásnak.

Az elkészült jelentést a második link mutatja. Magyarországnál 23 ezres becsült értéket látok, ami 0,8-as faktort jelent (azaz a becsült érték kisebb, mint a hivatalos). A globális átlag 1,4.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#34216) t72killer válasza Mr K (#34215) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Indiában egészen biztos, hogy óriási deficit van a regisztrált és a valós halálesetek között az erősen foghíjas közigazgatásnak köszönhetően. D-Amerika se feltétlen van 100%-ban lekönyvelve. A 10M feletti szám viszont egyelőre magas sztem.
Az kizárt, hogy a magyar érték alacsonyabb legyen a hivatalosnál: a védekezés egy sor egyéb halálokot csökkentett, pl az évi 2-5ezer embert elvivő influenza totál padlón volt és még így is megvan a 30e+ többlethalálozás.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34217) syberia


syberia
veterán

COVID-19 esetek, kórházi kezelések csökkenése az USA déli részén, emelkedés az északi államokban

A COVID-19 mérőszámok a déli államokban, például Floridában, az elmúlt hetekben meredeken zuhantak, miközben számos északi államban, köztük az erősen oltott államokban emelkedtek.

Mississippiben például a megerősített COVID-19-es esetek száma az augusztus 19-i 5 018-as csúcsról mintegy 95 százalékkal, október 7-re mindössze 268-ra esett vissza. A COVID-19 vírussal összefüggő kórházi kezelések az államban, amely az egyik legsúlyosabban érintett állam az augusztus 19-i 1667-ről csütörtökre 403-ra csökkentek.

Hasonló csökkenést regisztráltak Alabamában, Arkansasban, Georgiában, Floridában és Texasban.

Ugyanakkor számos északi államban, köztük New Englandben is nőttek az esetszámok.

Vermontban például a július 5-i egy esetről október 1-jére 286-ra, a júniusi nyolc kórházi esetről szeptemberben 160-ra emelkedett, bár a mérőszámok az utóbbi napokban csökkentek.

Észak-Dakotában a július 5-i 143 aktív esetről október 7-re 4485-re ugrott, míg a kórházi kezelések 9-ről 184-re emelkedtek.

A szakértők nem biztosak abban, hogy mi áll a minta hátterében. Az elképzelések között szerepel a páratartalom és a hőmérséklet különbsége, ami miatt több ember tölthet hosszabb időt zárt térben. A vírus sokkal könnyebben terjed a zsúfolt beltéri helyiségekben.

Egy másik kulcsfontosságú tényező, sok szakértő szerint, a lakosság vírus elleni védelme. A védelem származhat védőoltásból vagy korábbi fertőzésből, más néven természetes immunitásból. Mindkettő jól véd a súlyos betegség ellen, de a fertőzés elleni védelem a beoltottak körében csökken, a Pfizer oltása esetén öt hónap után a felére esett vissza egy nemrégiben készült tanulmány szerint.

Az esetek számának csökkenése "valószínűleg a Delta-változat terjedésének csökkenésének tulajdonítható, ami annak a kombinációnak köszönhető, hogy a lakosság egyre nagyobb része van beoltva, és a lakosság egyre nagyobb része szerzett ideiglenes védettséget, mivel megfertőződött és átvészelte a COVID-19-et" - mondta Danyelle McNeill, az arkansasi egészségügyi minisztérium nyilvános tájékoztatási tisztviselője a The Epoch Timesnak küldött e-mailben.

Egyesek azt hitték, hogy a védettséggel rendelkezők növekvő száma megakadályozza majd az újabb hullámokat, vagyis a COVID-19-es megbetegedések, kórházi kezelések és halálesetek számának hirtelen növekedését, de ez tévesnek bizonyult. Több államban is a korábbi csúcsokhoz hasonló, vagy azoknál is magasabb számokat tapasztaltak.

"Azt hittük, hogy túl vagyunk az erdőn" - mondta Dr. Michael Saag, a Birminghami Alabama Egyetem Fertőző Betegségek Osztályának orvosprofesszora a The Epoch Timesnak. "Június végén úgy tűnt, hogy minden megnyugszik. Aztán jött a július 4-i hétvége, és ez egybeesett a Delta igazi robbanásával, és egész júliusban, de különösen augusztusban elszabadult a pokol"."

A járványt "szinte lehetetlen megjósolni" - mondta Saag. "Hatalmas alázatot éreztem ezzel a járvánnyal kapcsolatban, mivel nem tudtam előre megjósolni, hogy mire számíthatok" - tette hozzá.

"Nem mondanék igazat, ha azt mondanám, hogy tudom" - mondta Dr. Scott Harris, Alabama állami egészségügyi tisztviselője a pénteki heti tájékoztatója során, amikor arról kérdezték, miért csökkentek ilyen gyorsan az esetek az államban.

A szövetségi egészségügyi tisztviselők és a modellezők következetesen tévedtek az előrejelzésekkel, beleértve azokat a modelleket, amelyek messze túlbecsülték, hogy hány embernek lesz szüksége kórházi ellátásra tavaly.

Az egyik probléma a kórházi kezelések számolásából adódik, jegyezte meg Atlas. A COVID-19 kórházi felvételek körülbelül fele "teljesen más okból" kerülhetett be, mondták a kutatók a múlt hónapban. Ez nagy probléma a gyermekek kórházi kezeléseinek számolásakor. A gyermekek közül sokan respiratórikus szinciciális vírusban (RSV) szenvednek, amely veszélyesebb a kisgyermekekre, mint a COVID-19.

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#34218) t72killer válasza syberia (#34217) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem annyira bonyolult, pl magasabb átoltottság mellett (északi államok) később indul be és laposabb lesz a görbe. Magyarországon se a két szép szemünkért van kevesebb covid halott, mint Romániában.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34219) bopejape válasza BlackV (#33991) üzenetére


bopejape
csendes tag

Megjött a T-sejtes teszt eredménye is. Negatív. :(
2 Szputnyik után, így 5 hónappal a második oltás után többet vártam. Ráadásul az NTU érték arra utal el is kaptam valamikor (tünetmentesen átvészeltem a dolgot).
Kérdés persze mennyit érnek ezek a tesztek, de most erősen gondolkodom 3. oltásként egy Pfizeren.

[ Szerkesztve ]

(#34220) t72killer válasza bopejape (#34219) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Igen, erre nem árt egy booster.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34221) t72killer válasza #86564352 (#34209) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

És még a 10 oltottból is lehet olyan aki csak papíron az:
"Mosdókagylós trükkel „olthattak” egy kórházban Temesváron"
"Egy egész focicsapatot ellátott hamis oltásigazolással egy doktornő"

Illetve kishazánkban :Y.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34222) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

7-11éves gyerekek Moderna oltásra adott reakcióit vizsgálták

Ami feltűnt, teljes, 100μg-os adagot adtak nekik :Y. A statisztikát szvsz túltolták a cikkben, a lényeg, h az ex-fertőzöttnél lényegesen erősebb védelmet sikerült kialakítani.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34223) BlackV válasza bopejape (#34219) üzenetére


BlackV
senior tag

Ez nem jelent semmit. Sokféle B/T-sejt van, ezek nagyon változó helyeken és időben fordulnak elő. Ez a teszt csak a vénás vérplazmát tesztelte, mindössze 3 fajlagosságra, 5 hónap után.
Az Avidin szép üzletet épített a Sino ügy mentén, egy országos figyelem erejével a T-sejtes vizsgálatukra.

[ Szerkesztve ]

(#34224) syberia válasza koncsik (#34018) üzenetére


syberia
veterán

Dr. John Campbell mai tényellenőrző elemzése.. erősen kritikus hangot üt meg a BBC újságcikkben közölt "leleplező információkkal" kapcsolatban.

A nature cikknek-amire annyira hivatkozik a BBC- a vezető szerzője.. várjál...egy diák! :Y :N

Egyesek meglepőnek találhatják, de a szakmai hitelességét mégsem teheti kockára egy kutató sem, annyit nem ér egy lejárató cikk! ;]

A BBC felfedte, hogy a Covidra szánt gyógyszer 26 nagyobb vizsgálatának több mint egyharmada súlyos hibákat vagy potenciális csalásra utaló jeleket tartalmaz.
Tehát 17-18 study rendben lenne? Mégiscsak rendes gyerek ezek.

Apró szépséghiba, hogy egy tanulmány sem szerepel a nature cikkben. :U Na de nézzük tovább..

A független tudósokból álló csoport gyakorlatilag minden, az ivermektinnel és a Coviddal kapcsolatos randomizált, kontrollált vizsgálatot megvizsgált.

Közösségi média csoport: [link] 🤣🤣🤣

Nézzük a BBC cikk referenciáit:

A nature cikkben hivatkozott tanulmányt hetekkel korábban visszavonták. :C

Ez a cikk egy fantazmagória.

(#34200): Sajnos nem nyert, ez a próbálkozás is a szemétdombon kötött ki. A Rolling Stone magazinos beégés nem volt elég kínos? :(

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#34225) koncsik válasza syberia (#34224) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

:Y ez nagyon durva (game on)
(külön köszönet az ezt igénylők nevében a klassz fordításokért, riszpekt)

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#34226) syberia válasza koncsik (#34225) üzenetére


syberia
veterán

:D :R :R

https://howbad.info/

(#34227) Csókolom válasza syberia (#34226) üzenetére


Csókolom
tag

ugy ertette, hogy megint nem sikerült leforditani -de haladsz elöre, mert mostmar angol nyelvü szövegek helyett angol nyelvü youtube-filmecskeket linkelgetsz bele a topikba :U -de legalabb röviden es magyar nyelven :R cimkezed öket, riszpekt!

[ Szerkesztve ]

(#34228) bigdady válasza bopejape (#34219) üzenetére


bigdady
nagyúr

Igg pozitív átesettség pozitív de T sejtes negatív. Az hogy?

(#34229) Csatravi


Csatravi
senior tag

Hiába veszik fel egyre többen a harmadik oltást, ez nem elég a nyájimmunitáshoz
Az adatok is elég rejtélyesek. De hát ez Magyarországon már teljesen "normális".

(#34230) t72killer válasza Csatravi (#34229) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Attól, hogy egy (70% alatti) szűk kör betol egy fél vödör vakcinát, még nem lesz nyájimmunitás, max ők lesznek jól bevédve.

Egyelőre ki kell várni, hogy az antivaxxer réteg elfogyjon.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34231) koncsik válasza Csókolom (#34227) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Nem is tudtam, hogy így értettem, de kösziiii :U

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#34232) bigdady


bigdady
nagyúr

Whitelabnál érdemes ellenanyag szintet vizsgálni? Melyiket? 15 ezres sejtes? Az megmondja antitest szintet is meg átestem-normál módon? :R

(#34233) koncsik válasza bigdady (#34232) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

MI azt csináltattuk :K

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#34234) Parci válasza koncsik (#34225) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

igazából mi a durva? gondoltad, hogy az lesz a reakció, hogy "na jó, tényleg baromságnak tűnik az ivermectin, elengedtük"?

teljesen fölösleges szerintem mostanra már az elméleti karate a témában, amikor majd túl leszünk több ezer fős kontrollált vizsgálaton, mindezt nyugati standardok mellett, és az jön ki, hogy ez a szer egyértelműen hatékony és nagyobb a haszna, mint a kockázata, akkor majd lehet feliratni. eleve nagyobb volt a tétje a csodavárásnak, amikor még nem volt oltás.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34235) #86564352 válasza Csatravi (#34229) üzenetére


#86564352
törölt tag

Hülye vagyok a cikkhez, mert nem értem ezt a szöveget:

Béla: várhatóan kevésbé lesz terhelő a 4. hullám
szintén Béla: minden oltatlan el fogja kapni

Számomra ez ellentmondás, hogy van legalább fél millió 60 év feletti oltatlan, akik el is kapják szerinte és mégse terhelik a kórházat szerinte. Ennyire bízik az előző variánsok okozta "nyájimmunitás" védelemben? És hogy az oltatlan csak oltottal beszélget? (kisebb adagot kap el, ha kap)

(#34236) bopejape válasza bigdady (#34228) üzenetére


bopejape
csendes tag

Hát ez az. Én sem értem ezt a dolgot. Félek ezek a tesztek is csak arra jók, hogy a tesztelő cégek jól járjanak anyagilag, de valójában senki sem tudja, hogy a valódi védettséget hogyan lehetne korrekten letesztelni. Na, mindegy. Én már elengedtem ezt a dolgot :), már kicsit bánom, hogy megcsináltattam ezt a tesztet.

(#34237) koncsik válasza Parci (#34234) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Monty Python óta gondolhattam volna, hogy csak viccel a BBC :B

[ Szerkesztve ]

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#34238) Ringman válasza #86564352 (#34235) üzenetére


Ringman
nagyúr

engedd el bélát.

(#34239) t72killer válasza Parci (#34234) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A legnagyobb bajom az ivermectinnel, hogy az antivaxxerek - és szinte csak kizárólag azok! - viszik.
Pl a feketehimlőt modern eü környezetben tippelném, hogy lehetne már gyógyítani - de milyen esélyekkel? De nem jobb az, ha van egy alap védettség, ami esélyt sem ad a fertőzés kialakulására? Pl ha 1hónapos Grönlandi nyaralásra elfelejtettem csodatablettát vinni, akkor se feltétlen akarnék Kölcsey nyomaiba lépni...

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34240) Ringman válasza t72killer (#34239) üzenetére


Ringman
nagyúr

ez 1:1-ben dezinformációs kampány hatása.

lásd még: [link]

(#34241) Parci válasza t72killer (#34239) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

syberia vajon beoltatta magát? ;]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34242) Csatravi válasza #86564352 (#34235) üzenetére


Csatravi
senior tag

A nemzet Bélájával nem kell foglalkozni. Teljesen hiteltelen, hozzá nem értő ember. Ő csak az EÜ miniszteri székéért küzd.

(#34243) #86564352 válasza Csatravi (#34242) üzenetére


#86564352
törölt tag

Nehéz úgy, ha az utcára nem tudsz kilépni úgy, hogy... kár nincs utcára NERblocker adblocker szemüveg.

[ Szerkesztve ]

(#34244) viharhozo válasza #86564352 (#34235) üzenetére


viharhozo
addikt

Nem mondta, h mennyi ido alatt fogja minden oltatlan elkapni.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#34246) #86564352


#86564352
törölt tag

Olaszországnak az EB után újabb győzelem, a 12 év feletti lakosság 80%-a már beoltva. Nincs leállás a célokban, ha 12 év alatti gyerekeket nem oltják, akkor azt a 80%-ot kell még feljebb tornázni, vagy 5-12 éves gyerekek oltásával a teljes lakosság 80% a cél.
Italy hits target of fully vaccinating 80% of people over-12s | Reuters

(#34247) Parci válasza #86564352 (#34246) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

gondolom bergamo után nem szeretnének mégegyszer ugyanabba a szarba lépni. öröm látni, hogy van, ahol még maradt némi ész.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34248) syberia válasza Parci (#34241) üzenetére


syberia
veterán

[link] :P

(#34239): Aki bizalmatlan a covid vakcinákkal kapcsolatban, az szerinted en bloc vakcinatagadó? Ez az "antivaxxer" stigma definiálásra szorulna... :U
Amúgy az oltás és az ivermektin nem zárja ki egymást.

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#34249) Parci válasza syberia (#34248) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát, ha ez nem csak vicc, hanem komoly is, akkor.............. :Y

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.