Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34501) qnadam


qnadam
veterán

sziasztok,

kitaláltam, hogy veszek egy kupac antigén tesztet óccsón, de melyiket? de közben el is bizonytalanodtam, hogy alkalmasak-e ezek a lelkem megnyugtatására mondjuk egy gyengébb immunrendszerűvel találkozás előtt, vagy tényleg csak arra jók, hogy pozitív jelzés esetén megspóroljak vele egy pcr-t?

és booster: van bennem 2 pfizer (az elsőt április végén kaptam a nagy sorbanállós őrületben), aktuális már egy booster, vagy még odébb van? vagy nincs is általános megfejtése ennek, és csináljak egy antitest tesztet? esetleg az elnyúló hatás érdekében halogassam minél jobban?

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#34502) Z.É.T. válasza syberia (#34500) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Szerintem értsd jól, JELENLEG.

(#34503) Reggie0


Reggie0
félisten

PCR-nel orr-garat mintavetel az ugye nem az orrba 10-15 centire bedugos modszer, csak ~5cm max?

[ Szerkesztve ]

(#34504) t72killer válasza Mr K (#34498) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A britek érzékenyebb rétegei nagyon magas, több helyen 95% feletti arányban felvették az oltást. Igen kis részükre jellemző a dogmatikus antivaxxerkedés, egy skót ismerősömet is a magyar mindentjobbantudó neje beszélt le az oltásfelvételről :(((.

Mindazonáltal itt oltás=AZ, kevés Pfizerrel fűszerezve, javarészt májusi második dózissal, boostert kvázi nem ismerik. Így azért kerülnek kórházba rendesen, még ha nem is annyian, mint a korábbi hullámok alatt.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34505) Reggie0 válasza kw3v865 (#34493) üzenetére


Reggie0
félisten

Es garantalni is tudod, hogy egyik naprol a masikra nem lesz elajandekozva/eladva?

Ami most jott augusztus-szeptemberben, az marciusra le fog jarni. Es meg van ennel regebbi is.

[ Szerkesztve ]

(#34506) t72killer válasza Reggie0 (#34505) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ha bő 3M ember nem hajlandó felvenni ezeket, akkor annyit érnek nekünk, mint egy kulacsnyi fiziológiás sóoldat. A 3.dózisokra és a gyerekeknek kell félretenni, a többi mehet ajándékba, vagy ha hat, akkor macskafélék oltására...

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34507) Reggie0 válasza t72killer (#34506) üzenetére


Reggie0
félisten

Hat nem teljesen, most is jo valamire. Agyonmutalodni pedig nagy valoszinuseggel nem az itthoni 3M miatt fog.

(#34508) syberia


syberia
veterán

Tajvanon a COVID-19 oltás okozta halálozás meghaladja a COVID-19 okozta halálozást. Tajvanon a COVID-19 elleni védőoltás halálozási száma először haladta meg a COVID-19 okozta halálozást.

(Observer Network News) 7-ével a tajvani oltás utáni halálesetek száma elérte a 852-t, míg a COVID-19 diagnózist követő halálesetek száma 844 volt. Az oltás utáni halálesetek száma először haladta meg a megerősített halálesetek számát.

A tajvani egészségügyi minisztérium által kiadott "A COVID-19 oltást követő nemkívánatos eseményekről szóló közlemény" szerint Tajvan idén március 22-én kezdte meg az oltást. Ettől a naptól október 6-ig a tajvani oltást követő halálesetek száma elérte a 849-et.

Közülük az AZ vakcinával történő oltást követő halálesetek száma volt a legnagyobb, elérte a 643-at; a Moderna vakcinával történő oltást követő halálesetek száma 183 volt, a tajvani saját gyártású "Medigen" vakcinával történő oltást követő halálesetek száma pedig 22 volt.

A járvány kitörése óta, 6-án a megerősített COVID-19 okozta halálesetek száma Tajvanon 844 volt. Ez az első alkalom, hogy az oltást követő halálesetek száma meghaladta a megerősített halálesetek számát.

A tajvani járványügyi parancsnoki központ által közzétett adatok szerint 7-én 4 új megerősített COVID-19 tüdőgyulladásos eset volt Tajvanon, amelyek mind külföldről érkeztek, és a megerősített esetek között nem volt új haláleset. Az oltást követően azonban 3 új haláleset történt. Az oltás utáni halálesetek száma még mindig meghaladja a diagnózis utáni halálesetek számát.

Október 7-én a Kuomintang "törvényhozója", Ye Yulan egy Facebook-bejegyzésben egyenesen azt állította, hogy az életmentés céljából adott vakcina is majdnem megduplázta a COVID-19 okozta halálesetek számát, ami valóban meglehetősen ironikus és zavarba ejtő.

Megemlítette, hogy a közelmúltban egyes tajvani kórházak arról számoltak be, hogy 25 embert hígítatlan oltóanyag-készletoldattal oltottak be, vagy az oltási dózis nem volt elegendő. 0,5 köbcentimétert kellett volna beadni, de csak 0,1 köbcentimétert adtak be. A netezők megemlítették, hogy az eredeti időpontot, hogy a Nemzeti Tajvani Egyetemi Kórházba kell menni a Moderna második adagjának beadására, megváltoztatták egy "magas színvonalú" vakcinára. Ez a sorozatos oltási problémák egyértelműen érzékelhetők. Az oltási halálesetek száma utolérte a COVID-19-ét. A halálesetek száma nem véletlen, és nem is véletlen.

Azt mondta, hogy sokan önként beoltanák magukat a túlélés érdekében, és az illetékes hivataloknak nem szabadna az életmentő vakcinákat életveszélyes vakcinákká változtatniuk az ellenőrzés hanyagsága miatt. A szigetország politikájának megfelelően beoltott emberek megmagyarázhatatlan áldozatokká váltak a járvány alatt.

https://eastvalleypost.com/taiwan-death-from-covid-19-vaccination-exceeds-death-from-covid-19/

https://howbad.info/

(#34509) qnadam válasza syberia (#34508) üzenetére


qnadam
veterán

nem tudom, mennyire lehet komolyan venni egy olyan "újságot", aminek a fb oldalán 83, instán 18, twitteren 19 követője van, és egy olyan oldalra hivatkozik, aminek meg 77 és 26 (insta nincs). és persze se impresszum, se kontakt, semmi.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#34510) syberia válasza qnadam (#34509) üzenetére


syberia
veterán

A helyi sajtó is erről cikkezett. Miért állítanának valótlanságot?

"Az Egészségügyi és Jóléti Minisztérium legfrissebb, az új korona elleni védőoltásról szóló jelentése szerint október 7 -én az új koronaoltásból származó halálesetek száma elérte a 850 -et, ami hivatalosan meghaladta a járványban elhunytak számát"

Yahoo News Taiwan

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#34511) qnadam válasza syberia (#34510) üzenetére


qnadam
veterán

egy szót se szóltam a helyi sajtóról, csak arról az oldalról, amit linkeltél meg arról, amire az hivatkozik.
mondjuk szerintem már a yahoo cikk címe is elég szenzációhajhász.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#34512) t72killer válasza syberia (#34508) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

No proof any of 685 deaths related to vaccines says CDC (Taiwan-i CDC)

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34513) El Kebir válasza syberia (#34510) üzenetére


El Kebir
őstag

nem gyanús neked, hogy a világban egy a milliónál kisebb az oltás kockázata, ott meg 850 eset volt? (1 milliárdan élnek Tajvanon? :U )

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#34514) kw3v865 válasza t72killer (#34496) üzenetére


kw3v865
senior tag

Szerintem a legjobb megoldás a kölcsönadás lenne a lejárat előtt, hogy mások fel tudják használni. A csehek adtunk így korábban. Azért eladni vagy elajándékozni luxus lenne. A legjobb, ha kapunk később frissebbet, ami tovább eltartható.

(#34515) kw3v865 válasza syberia (#34510) üzenetére


kw3v865
senior tag

Ezeket a kínai szövegeket szerintem mellőzzük itt. Semmi értelme beszúrni ilyen képeket, nem bizonyít semmit, szerintem te se érted mi van odaírva :DDD .

(#34516) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Ivermectin: a lóféreghajtóból lett csodaszer, ami sehogy sem akar beválni a koronavírus ellen

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#34517) bigdady válasza Reggie0 (#34503) üzenetére


bigdady
nagyúr

Amit én vettem Boson az 2.5cm orr

[ Szerkesztve ]

(#34518) Parci válasza El Kebir (#34513) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem gyanús neki, folyamatosan egy párhuzamos valóságból linkeli a "tudományos" tényeket. ez a tajvani izé valami egészen abszurd. kedves syberia, nem kell ám tajvani ilyen-olyan híroldalakig elmenned oltás témában, tudok egy országot, ahol mindenféle oltással oltottak és van csomó adat: magyarország. :(((

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34519) Parci válasza syberia (#34510) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

na, miért? amiért indiában minden tartomány megmenekült a koronavírustól, ahol van ivermectin. annyira érdekes, hogy a tudományosság iránti igényed ilyenkor sehol sincs, amikor a prekoncepcióddal egyező valamiről olvasol. de mondom, azok után, hogy minderről a komplett nyugati világból van részletes statisztika, még elvi értelme sincs annak, amit bizonyítani próbálsz.

kivéve persze, ha szerinted a komplett nyugati világ dokumentáltsága nem fedi a valóságot, mert... mittomén, big pharma. akkor viszont topikot tévesztettél.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34520) Asbee válasza Parci (#34519) üzenetére


Asbee
veterán

Ezeket zsigerből törölni kéne innen, mivel még egy érdemi vitát sem lehet róla folytatni. Bedob egy ostobaságat, és amikor kellenének a tények, kis tudomány, bizonyítás stb, ami nem a neten eldugott valami, esetleg twitter, akkor megy a hallgatás ezerrel. Majd 2 nap múlva ugyanez…..

(#34521) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Új fertőzöttek száma: 814 (a keddi adatokhoz képest )
Új halálos áldozatok száma: 10 (az előző napi adatokhoz képest -7)
Kórházi ellátást igénylők száma: 737 (az előző napi adatokhoz képest +7)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 116 (az előző napi adatokhoz képest +6)
Új mintavételek száma: 14 075 (az előző napi adatokhoz képest +5973)
Az első dózissal oltottak száma: 5 913 862 (az előző napi adatokhoz képest +2125)
Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 685 596 (az előző napi adatokhoz képest +3200)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 928 ezer (az előző napi adatokhoz képest +17000) – közölte az adatokat a koronavírusról tájékoztató honlap.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#34522) Parci válasza Asbee (#34520) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

így van, megállás nélkül hit-n-run módon "fórumozik". törölni fogom picit később, most még itt hagyom, hogy lássa ő is, mások is, hogy még véletlenül se üljünk fel a "parci minden neki nem tetszőt moderál, ez az ő játszótere" vonatra.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34523) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

A szomszédban eközben oltottak tízezrei fulladnak bele a grafénoxidba 442/397-es arányokkal dolgozik a vírus, ma rekordot sikerült összetalicskáznia. És ez mimt tudjuk még durvább is lehet, lévén nem minden oltási papírral rendelkező van igazából beoltva.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34524) Parci válasza t72killer (#34523) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

fú, elég rossz a helyzet. lesznek még itt mindenféle variánsok, pár évig még elfocizunk ezzel a szarral...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34525) Jablocskov válasza syberia (#34508) üzenetére


Jablocskov
tag

Ez egy rendkívül manipulatív összehasonlítás. Tegyük fel, hogy valóban a vakcina mellékhatásaként halt meg a 852 ember (ez egyáltalán nem biztos). 18 millió dózis vakcinát adtak be eddig Tajvanon. A vakcináknak tulajdonított 852 haláleset ennek a 0,0047 %-a. Tajvan lakossága 23 millió. Évente kb. 2000 halálos autóbaleset történik az országban. Százalékosan kifejezve 0,0087 %. Vagyis egy tajvani polgárnak kb. kétszer akkora esélye van arra, hogy autóbalesetben hal meg, mint a vakcina mellékhatás következményeként.
Egyébként a 844 covid haláleset rendkívül kis szám, összevetve más országok adataival (pl. Mo :U ). Valami egészen kivételes járványkezelésre utal. Ezért is van lehetőség az ilyen manipulatív összehasonlításokra. Ha több tízezres covid halálozási adathoz kellene hasonlítani, akkor mindjárt másképp nézne ki a dolog.

(#34526) Parci válasza Jablocskov (#34525) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

emberek meghalnak folyamatosan, ha 18 millió oltást beadtak, akkor aki éppen meghal, jó eséllyel oltott lesz. tehát a 852 csak egy szám, meg kellene nézni, hogy hogyan és miben haltak meg. de eleve szükségtelen nekünk megpróbálni innen tajvani helyzetet megfejteni (bár tajvan jól dokumentált és valószínűleg meg lehet), amikor itt van egész európa, több százmillió oltott userrel...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34527) Jablocskov válasza Parci (#34526) üzenetére


Jablocskov
tag

Csak arra akartam rámutatni, hogy még ha igaz is az oltás mellékhatásainak tulajdonított halálozási szám (kétlem hogy így lenne), akkor is félrevezető és hatásvadász az összehasonlítás.

[ Szerkesztve ]

(#34528) t72killer válasza Parci (#34524) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A mutáció hálistennek tényleg úgy néz ki, hogy nem nagyon gyors. Az oltásokat viszont máris utána kellene, kellett VOLNA igazítani, főleg ha a BlackV kolléga által linkelt imprint-gyanús nature cikk megállja a helyét.

#34529: igen, ez a magas szám egyértelműen az oltás után bármiféle ok miatt elhalálozottak száma. Ez értelemszerűen magas, lévén jellemzően a 80 és a halál közti populációval szokták kezdeni az oltóprogramokat. Itt is akad blama, pl Svájcból rémlik egy sztori ahol a nagyeszű ápolószemélyzet egy mindenféle gyógyszerallergiás bácsinak adta be, de javarészt természetes/egyéb okokból történő eltávozásról van szó.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34529) mpo válasza Jablocskov (#34527) üzenetére


mpo
veterán

t72killer #34512-ben adott linkjéből

Wu Yi-ting, a KMT törvényhozója azonban tegnap, augusztus 31-én rámutatott arra, hogy a CECC által idézett boncolási jelentések csak törvényszéki boncolások, és a halál okának felsorolása során nem vizsgálta, hogy a halál oka „oltás okozta-e”.
Wu elmondta, hogy az Igazságügyi Minisztériumtól kapott dokumentum szerint „bizonyos teszteket nem végeztek el”. Az igazságügyi vizsgálatok csak a halál okát tudták meghatározni, de a vakcinával való kapcsolat nem tartozik az igazságügyi szakértő hatáskörébe. Azt, hogy a halál oka összefüggésben volt -e a vakcinával, csak az Egészségügyi és Jóléti Minisztérium szakértői csoportja tudja megállapítani.

Ha érted, akkor már elavult.

(#34530) mozso


mozso
senior tag

Németek:

Tünetmentes covidosok aránya csökken a deltával + gyerekek aránya

Összehasonlítás 2020. februártól a korcsoportokra itt: [link]

(#34531) Parci válasza Jablocskov (#34527) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

naná, hogy az. 2021. végefelé, millárdos nagyságrendben beadott vakcinák után (!) nekiállni arról linkolni, hogy az oltás nem biztonságos, teljes tudománytagadás. be van bizonyítva, hogy mennyire biztonságos, ilyen nagyságú statisztika nem sok oltásról/gyógyszerről áll rendelkezésre, ennyi idő után meg kb. semmiről.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34532) Mr K válasza Sir Pocok (#34521) üzenetére


Mr K
senior tag

Trendek:
Új fertőzöttek száma: 814, változás (7 nap): +29.4% (elmúlt 7 napban összesen: 4926, átlag: 703.7, változás: +32.2%)
Új halálos áldozatok száma: 10, változás (7 nap): +42.9% (elmúlt 7 napban összesen: 77, átlag: 11.0, változás: +13.2%)
Új mintavételek száma: 14075, változás (7 nap): +16.3% (elmúlt 7 napban összesen: 93462, átlag: 13351.7, változás: +8.7%)
---
Kórházban: 737, változás (7 nap): +28.4% (elmúlt 7 nap átlaga: 692.4, változás: +24.0%)
Lélegeztetőgépen: 116, változás (7 nap): +46.8% (elmúlt 7 nap átlaga: 105.4, változás: +24.6%)
Tesztpozitivitás: 5.78%, változás (7 nap): +11.3% (elmúlt 7 nap átlaga: 5.34%, változás: +24.8%)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#34533) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Keveredik egy pici józan ész a masszív konteóval[link]:

"Szerinte hiába engedi meg a szabályzat, hogy az oltott játékosok tesztelés nélkül is futballozhassanak, attól még elkaphatják a vírust – ezért a klub azt javasolta a szövetségnek, hogy továbbra is minden résztvevő számára legyen kötelező a tesztelés a mérkőzések előtt." - ez teljesen így van, és bizony az oltottak körében is széleskörűen kéne tesztelni

"„A FCSB nem oltat! Tőlünk csak ketten vették fel az oltást. nem tiltom meg nekik, de tudják tőlem, hogy nem jó, és szeretik a tulajdonost és hallgatnak rá. A családomból sem köteleztem senkit, hogy ne oltasson. De megmondtam nekik, hogy engem golyóval a fejemben sem oltanak be” – jelentette ki Becali."

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34534) Coyot válasza Asbee (#34520) üzenetére


Coyot
őstag

Egyetértek.

Má' nem

(#34535) BlackV


BlackV
senior tag

Sinopharm vs Pfizer - összehasonlító tanulmány.

Comparison of antibody and T cell responses elicited by BBIBP-CorV (Sinopharm) and BNT162b2 (Pfizer-BioNTech) vaccines against SARS-CoV-2 in healthy adult humans

A délpesti kórház végezte, ami hát hogyismondjam kicsit khm. Enyhén ner közeli.
A vizsgálat létszáma is nagyon alacsony, 57 fő és idősek sem szerepeltek benne.

Eredmények:

- A pfizer jelentősen magasabb IgG-t és IgA-t indukált, mint a sino és mint az átesettek, de a sino magasabbat produkált, mint az átesettek. (Ez utóbbit nehezen tudom elhinni, nem tudom milyen árja szkíta sinosokat válogattak be.)

- T-sejt válaszban a pfizer előnye már "csak" 2x akkora volt, mint az átesettek és a sinoval oltottak esetében. Azonban a sinonál mértek ki membrán fehérjét (M), valamint (N) fehérjét is célzó T-sejt válaszokat, ellentétben a pfizerrel nyilván.

- Tüskefehérje elleni IgA-ra minden pfizeres pozitív lett, a sinos csoportból csak 14-en a 32-ből.

- Érdekesség, hogy nem találtak szignifikáns összefüggést a SARS-CoV-2-specifikus T-sejt és az IgG-válaszok nagysága között átesettek esetében. Előfordult, hogy teljesen negatív átesetteknél erős T-sejtes aktivitást mértek, nekik enyhe vagy tünetmentes fertőzésük volt.

A tanulmány konklúziója nyilván az, hogy a mutációkra a sino szélesebb spektruma miatt érdemes lehet pfizer és sino heterológ oltássort alkalmazni. A tanulmány azzal érvel, hogy a T-sejtes válaszok sokkal mutációállóbbak, mint a humorális válaszok. Itt erre hivatkozik: SARS-CoV-2 variants of concern partially escape humoral but not T cell responses in COVID-19 convalescent donors and vaccine recipients

Eddig az összefoglalás és innentől saját véleményem:
A konklúzió lehet akár igaz is, de az biztos, hogy nem ez az izzadságszagú study fogja megadni a választ.

[ Szerkesztve ]

(#34536) t72killer válasza mozso (#34530) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Honnan tudjuk a valós tünetmentes arányt :F? Az oltottak egyre kevésbbé tesztelnek világszerte és logikusnak hangzik, hogy oltva esélyesebb, h feltűnő tünet nélkül menjen át az emberen a cucc. Oltásfüggetlen reprezentatív tesztek ismételgetésével lehetne ilyen statisztikát vezetni, kb

#34535: kérdés vajon, hogy mRNS után érdemes lehet-e elölt kórokozós vakcinát felvenni? Korábban írtad a B-sejtek fejlődéséről szóló cikket, simán el tudom képzelni, hogy ezeket bármilyen konfigurációban érdemes keverni. Sino helyett jó lenne már valami fejlettebb elölt vakcinás cucc, pl az indiai covaxin, de mintha lenne ilyen irányba Európai tapogatózás is.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34537) catroot válasza t72killer (#34523) üzenetére


catroot
veterán

Ennek ellenére sokan úgy vannak vele, hogy Romániában nincs semmi ilyesmi, hiszen "ismerősöm ismerősétől hallottam...".

"I live in the weak and the wounded, Doc."

(#34538) Mr K válasza Parci (#34526) üzenetére


Mr K
senior tag

Valójában a szám nagyságrendileg lehet valós, tekintve, hogy briteknél 42 millió oltottból 1332 a potenciális halálesetek száma. (Azaz sem a brit, sem a tajvani esetben nem vizsgálták tételesen, hogy tényleg az oltás okozta-e, hanem ezek azok az esetek, ahol nincs kizárva, hogy az oltás is okozhatta.)

Ami az összehasonlítás másik elemét illeti, az tényleg elég durva: Tajvanon eddig összesen volt kb. 16 ezer(!) igazolt fertőzés, ha ebből lett 844 haláleset, az kb. 5%-os halálozási rátát jelent. (Taiwan: pandemic profile)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#34539) mozso válasza t72killer (#34536) üzenetére


mozso
senior tag

Az adatokat az RKI elemzi (Robert Koch Institut), itt van minden elég jól dokumentálva: [link]

(#34540) Z.É.T. válasza Jablocskov (#34525) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Vagy kerekítgessünk...

~17000 hivatalos fertőzött - elég jó kontaktkutatás mellett - de legyen ~háromszor ennyi a tényleges.
Az ~50 000 fertőzött és legyen az, hogy az elhunytaknak csak a fele halt meg tényleg a covid miatt, kínáljunk alá a hírnek, legyen 400 covid halott.
400/50000

Vigyük tovább, hiába sejtjük, hogy az oltás után elhunytak többsége nem az oltásTÓL halálozott el, ezt is engedjük el.
Kerekítsük lefelé az oltott emberek számát. Legyen 10 millió. ~900 fő meg elhunyt a 10 000 000-ból oltás után.

Kaptunk két erősen oltásellenesen elfogult arányt, de legyünk nagyvonalúak.
400/50 000 és 900/10 000 000.

Tehát a covid és az oltás kockázata elég hasonló, rendkívül nehéz dönteni, hogy mi is legyen.

( :W )

(#34541) Parci válasza Z.É.T. (#34540) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

potom 2 nagyságrend, what's the difference? :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34542) bigdady válasza Mr K (#34532) üzenetére


bigdady
nagyúr

Egyelőre sima lineáris régóta semmi exponenciális

[ Szerkesztve ]

(#34543) viharhozo válasza Asbee (#34520) üzenetére


viharhozo
addikt

Az a problema, h ha igaz is a ket szam, akkor sincs semmi, mert ez ket olyan adat, aminek az osszehasonlitasabol semmilyen kovetkeztetest nem lehet levonni.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#34544) Drótszamár válasza t72killer (#34523) üzenetére


Drótszamár
őstag

Kémiából nem vagyok túl penge, de a grafént ha elégeted, akkor nem sima co2 lesz a végeredmény? Mi a tököm az a grafénoxid? :F

( 2b || !2b ) az itt a kérdés...

(#34545) t72killer válasza mozso (#34539) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

hu, sajna nincs időm végigbogarászni. A lényeg egy ilyen heterogén tömegen mérésnél, hogy a különböző kategóriákat normalizálni/a kategóriákra eső tesztek számával súlyozni kell. Vagy egyszerűen külön statot vezetni az oltottaknak és az oltatlanoknak.

Nem ismerem már a német helyzetet, nem tudom pl mikor szüntették meg az oltottak tesztelését (egyáltalán volt-e olyan időszak, amikor az oltottaknak is kellett teszt/van-e olyan munkahely, ahol oltási státusz nélkül még mindíg mindenkinek rendszeresen tesztelni kell?). Ha ebben az időpontban nagyobb elmozdulásokat látunk (esetleg a nyilakkal jelzett huplik?) akkor gubanc van.

Ideális lenne erre a UK beutazók 2.napi tesztjeinek adatbázisa: ezt okt 4.-ig pont ugyanolyan feltételekkel kellett végeznie minden egyes beutazónak oltottsági státusz nélkül. Okt4.-től az oltottaknak nem kell beutazás előtti gyorsteszt viszont, ez megbolygatná a +2.napi tesztek eredményét is (több lesz az oltott pozitív, lehet az arányok is elmozdulnak).

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34546) Jablocskov válasza Z.É.T. (#34540) üzenetére


Jablocskov
tag

Nem nagyon akarom már tovább vinni ezt a szálat, de azért azt még megjegyezném, hogy emögött a "hasonló" kockázat mögött a világ második legjobb egészségügyi rendszere és valószínűleg egy kiváló járványkezelés áll. Ezek nélkül egészen más lenne a helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#34547) t72killer válasza Drótszamár (#34544) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Részleges oxidáció, grafitból kiindulva.

Hogy miért lett belőle antivaxi mumus, annak még nem néztem utána :B

#34546: Taiwan 23milliós lakosságából összesen 846an haltak meg Covidban, miközben Mo kevesebb mint feleennyiből vesztett bő 30ezret. Ugyanazon WHO protokoll szerint számoltak.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34548) Vesa válasza Asbee (#34520) üzenetére


Vesa
veterán

Ezzel full egyet kell értenem most!

A tudomány a valóság költészete!

(#34549) Vesa válasza Parci (#34522) üzenetére


Vesa
veterán

Nálad korrektebb módon nem sokan moderálnak, nem hinném, hogy bármi alapja lenne bárkinek azt feltételezni, hogy "személyes nem tetszés" alapján törölgetnél. Ellentétben pl. a laza topikkal.

A tudomány a valóság költészete!

(#34550) Parci válasza t72killer (#34547) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a halálozás kb. 1% (vagy fél %, vagy 2%, mindegy, azonos nagyságrend), tehát tudható, hogy maximum hány fertőzött lehetett tajvanon, kb. 100 ezer. ezzel szemben van 23 millió beadott oltás. erre írtam, hogy az potom két nagyságrend, ha százszor annyi oltás utáni halál lett volna, akkor lehetne legalább valamiféle valóságalappal sugallni, amit az eredeti bejegyzés sugallt.

ugorjunk. :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.