Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34251) Ringman válasza Wu2 (#34250) üzenetére


Ringman
nagyúr

bár tudom hogy csak trollkodás a hsz, de az anyatejjel együtt antitesteket is kap az újszülött. [link]

(#34253) #86564352 válasza Parci (#34247) üzenetére


#86564352
törölt tag

Bergamo + ott van valós szerepe a védettségi igazolványnak. Nem akarsz oltást? Igazold voltál beteg vagy 48 órás teszt. Tüntetők majd megunják.

(#34254) koncsik válasza Parci (#34241) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

A hazai iver "arc" FB profilképén szerepel, hogy C19 vaccinated, utolsó post-ja: "ELI SCHWARTZ PROFESSZOR NAGY OLTÁSPÁRTI, a HARMADIKAT is javasolja. (Agyalok is rajta).És halkan aszongya az IVER joú!"

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#34255) Parci válasza koncsik (#34254) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

de én syberiát kérdeztem

(az a helyzet, hogy azzal végképp nem kínzom magam, hogy ilyen arcok fáccse profiljait nézegessem, syberia viszont itt van, ha tetszik, ha nem :DDD)

számomra egyébként az értelmezhetetlenség határát súrolja, ha valakinek egészségügyileg aggályos egy oltás, viszont simán propagál egy gyógyszert.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34256) koncsik válasza Parci (#34255) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

bocsi a belevau-ért :R
A hazai iverpápával nem tudok mit tenni, több, mint 30 éve ismerem... :B

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#34257) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Poszt-Covid-szindrómás kisbaba életéért küzdenek Izraelben - avagy miért is kellett VOLNA totál kiirtani ezt a vírust akkor, amikor még lehetett, és miért van szükségünk a mostaniaknál sokkal hatékonyabb, a terjedést is megfogó vakcinákra.

Az "elkapja-terjeszti-denemmegykórházba az oltott" szint nem elég, így kizárólag azok védettek, akiknek éppen up-to-date maxolt immunrendszerük van, de még a saját macskájukat is megfertőzhetik.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34259) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

kedves oltásellenesek! itt nincs tér számotokra.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34260) Mr K válasza syberia (#34224) üzenetére


Mr K
senior tag

"A BBC felfedte, hogy a Covidra szánt gyógyszer 26 nagyobb vizsgálatának több mint egyharmada súlyos hibákat vagy potenciális csalásra utaló jeleket tartalmaz.
Tehát 17-18 study rendben lenne? Mégiscsak rendes gyerek ezek."

A cikk nem állította, hogy rendben lennének, csak azt, hogy azok viszont nem igazolják az ivermectin hatásosságát. Így áll a szöveg az eredetiben:
"The BBC can reveal that more than a third of 26 major trials of the drug for use on Covid have serious errors or signs of potential fraud. None of the rest show convincing evidence of ivermectin's effectiveness."

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#34262) BlackV válasza syberia (#34180) üzenetére


BlackV
senior tag

Ez egy érdekes fejlemény, (bár ez sem teljesen lektorált a Nature szerint, beleolvastam a tanulmányba 1-2 dolog nem is tiszta..)

A COVID-19 túlélőinél a szervezet immunválaszának fontos összetevői, az úgynevezett memória B-sejtek tovább fejlődnek és erősödnek legalább néhány hónapig, és olyan rendkívül erős antitesteket termelnek, amelyek képesek semlegesíteni a vírus új változatait - derült ki egy új tanulmányból. Ehhez képest a vakcinával kiváltott memória-B-sejtek kevésbé erősek, csak néhány hétig fejlődnek, és soha nem "tanulnak meg" védelmet nyújtani a változatok ellen - számoltak be a kutatók a Nature folyóiratban csütörtökön megjelent tanulmányukban.

A másodlagos immunválasz erősebb a fertőzés után, mint a vakcinázás után

Pontosabban, mint mRNS vakcinázás után, hisz ezeket vizsgálták.
Kérdés pl. teljes antigénszerkezetet tartalmazó vakcináknál van-e ilyen B-sejt érés, mint természetes fertőzés esetén. Szerintem lehetséges.

Amit tudunk:

- A B-sejtek fejlődése a csíraközpontban a follikuláris dendritikus sejtek (továbbiakban FDC) segítségével történik a nyiroktüszőkben. (Nem összetévesztendő a dendritikus sejtekkel.) [link]

- Más dendritikus sejtekkel és makrofágokkal ellentétben az FDC-k alig képesek felfogni a nem opszonizált antigéneket. [link]

- Teljes kórokozót magában foglaló antigének szélesebb spektrumú (opszonizáló) anitestek létrejöttét eredményezik. /általános szakirodalom/

- A nagyobb tömegú antigének immunogenitása magasabb, mint az alacsonyabb tömegű, rövidebb fehérje-struktúrával rednelkezők. /általános szakirodalom/

...an efficient vaccine should maximize the deposition of ICs on FDCs. Azaz egy hatékony oltóanyagnak maximalizálnia kell az immunkomplexek képződését, hogy az FDC-k könnyen elfoghassák az antigént. link

Egyébként viszonylag keveset tud a tudomány az FDC-k működéséről, jelenleg is sokat kutatott téma.

Összefoglalva: elképzelhetőnek tartom, hogy a csak tüskefehérjét tartalmazó antigénprezentációnak egyszerűen kevés a tömege, és az immunogenitása nem elég széles spektrumú ahhoz, hogy az FDC-k csapdába tudják ejteni az antigént, ami a B-sejt fejlesztéshez szükséges.

DC

FDC

[ Szerkesztve ]

(#34263) t72killer válasza BlackV (#34261) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"csak néhány hétig fejlődnek"
- 3hetes rohamoltás helyett normális, 3-4hónapos oltásköz?

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34264) BlackV válasza t72killer (#34263) üzenetére


BlackV
senior tag

Tökmindegy az oltásköz a nature új tanulmánya szerint mrns esetében ha beleolvasol, nem fejlődnek az antitestek 5 hónap után sem. (De lennének kérdéseim a mintavételezésekkel kapcsolatban amiről kevés infot találtam.)

[ Szerkesztve ]

(#34265) t72killer válasza BlackV (#34264) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Gyors átnézés után ebben nem látok olyat, hogy mértek volna a standard 3hetes helyett 8, 12, 20+hetes oltáskötű embereket. Teljesen más történet, ha később, már lecsökkent antitestszint mellett érkezik a booster, esélyesen a sejtes védelem számára is.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34266) BlackV válasza t72killer (#34265) üzenetére


BlackV
senior tag

ebben nem látok olyat, hogy mértek volna a standard 3hetes helyett 8, 12, 20+hetes oltáskötű embereket.

De ez tökmindegy. 2. oltás után volt 5 hónapja a vakcinázottaknak az ismételt (harmadik) expozíció előtt. És azt találták, hogy harmadjára is ugyanolyan antitestek lettek, mint azelőtt. Legalábbis én így értelmeztem. Ha rosszul akkor bocsánat.

(#34267) syberia válasza BlackV (#34262) üzenetére


syberia
veterán

Pontosabban, mint mRNS vakcinázás után, hisz ezeket vizsgálták.
Kérdés pl. teljes antigénszerkezetet tartalmazó vakcináknál van-e ilyen B-sejt érés, mint természetes fertőzés esetén. Szerintem lehetséges.

A kérdés nagyon jó, jelen tudásom nem terjed ki a teljes antigénnel történt mesterséges immunizálás követő B-sejt érés erősségére, variáns-specifikus hatékonyságukra.

Összefoglalva: elképzelhetőnek tartom, hogy a csak tüskefehérjét tartalmazó antigénprezentációnak egyszerűen kevés a tömege, és az immunogenitása nem elég széles spektrumú ahhoz, hogy az FDC-k csapdába tudják ejteni az antigént, ami a B-sejt fejlesztéshez szükséges.

Nagyon összetett az immunrendszer biológiája, hasonló gondolat motoszkált a fejemben amikor az alábbi tanulmányba botlottam:

A védekező immunitás a T-sejtek differenciálódásán és az azt követő vándorláson alapul a célszövetekbe. Hasonlóképpen, az immunhomeosztázis megköveteli a szabályozó T-sejtek (Tregek) lokalizációját azokra a helyekre, ahol az immunitás zajlik. Míg a naiv T-limfociták túlnyomórészt a másodlagos nyirokszövetben keringenek, addig az alapozott T-sejteknek és az aktivált Treg-eknek az antigénben gazdag, nem nyirokszövetekbe kell áramolniuk, hogy effektor-, illetve szabályozó választ adjanak. A nyirokcsomókban történő primerizálást követően a T-sejtek megszerzik a "homing receptorokat", amelyek megkönnyítik a specifikus szövetekhez és szervekhez való hozzáférésüket. A topográfiai specificitás egy további szintjét a T-sejtek receptorainak az endothelium által megjelenített antigén felismerése biztosítja. Továbbá, a társ-stimuláló jelek (mint például a CD28 által indukáltak) nemcsak a T-sejtek aktiválódását és differenciálódását szabályozzák, hanem az ezt követő T-sejtválasz anatómiáját is. A következőkben áttekintjük azokat a molekuláris mechanizmusokat, amelyek támogatják mind az effektor, mind a regulátor T-sejtek specifikus antigénben gazdag szövetekbe való áramlását.
https://link.springer.com/article/10.1007/s00018-016-2211-4

Tehát ha egy vírus megfertőzi a tüdőt, a vírusfehérjéket felismerő T-sejtek arra programozódnak, hogy a tüdőbe költözzenek (homing). Intramuszkuláris vakcina beadásakor a "fertőzés" a deltoid izomban/bőrben történik. Tehát azok a T-sejtek, amelyek felismerik az izom/bőrszövet által termelt tüskefehérjéket, arra vannak programozva, hogy a bőr/izom felé mozogjanak.
Ez az utolsó bekezdés saját értelmezés, hipotézisként kezelendő :DDD

szerk: A dendritikus sejtről készült fénykép zseniális :R

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#34268) lacafaca válasza Parci (#34259) üzenetére


lacafaca
őstag

cenzúrapróba :U

😁😘

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#34269) Ringman válasza t72killer (#34265) üzenetére


Ringman
nagyúr

mert a fejlett országokban már teljesen felesleges ezt vizsgálni (mert aki akart mrns-oltást, az kapott), a fejletlenekben elsősorban úgysem ezzel fognak oltani.

illetve ott van a kérdés hogy a +17 hétben mit csinál a polgár egy sokkal kisebb védelemmel, mintha kapott volna +1 dózist.

(#34270) t72killer válasza BlackV (#34266) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Jogos, OAS/Imprinting jelenséget néznek. Ha van, az baj. nekifutok :R

#34269: én szép nyugisan kivárom a januárt. Nálunk északon már egy ideje lefelé mennek a számok. Ok, én igencsak sokáig húztam, de a tiniket még csak mostanában kezdték oltani, sztem a 20 alattiak nagy többsége még a 2.dózisa előtt van. Mo más tészta, ti most kapjátok telibe a deltát.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34271) Parci válasza Mr K (#34260) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

kabaré. van egy szer, nem erre a célra készült, tudományosan bizonyítatlan, hogy bármit is érne erre, de mivel ráhúzható ez az elfogultságosos-bigpharmás-összeesküvéses maszlag, ezért emberek eszik nagy kanállal és inkább megtalálják a "bizonyítékokat" mindenben is.

ezzel szemben van egy tudományosan bizonyítottan hatékony és biztonságos oltás, amit ráadásul százmilliós-milliárdos nagyságrendben beadtak már.

és van, aki megfordul a lovon.

mindegy, mindenféle emberek élnek a földön, ez van.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34272) attiati


attiati
veterán

most nézem a kelet-közép eu átoltottsági statokat és kilógunk a sorból felfelé az október 7-i állapot alapján
[link]

Ha mást nem, ennyit elértek a döntéshozók a "mész a sor végére" stratégiával.

Portugál és spanyol magas érték is meglepő, szinte már északi mentalitású.

[ Szerkesztve ]

(#34273) Ringman válasza attiati (#34272) üzenetére


Ringman
nagyúr

ez szerintem nem jó adatsor, ezt nézd: [link]
de így is jobb, mint a szomszédos országokban (kivéve ausztria)

(#34274) attiati válasza Ringman (#34273) üzenetére


attiati
veterán

gyanús volt, köszi

(#34275) syberia


syberia
veterán

China Prepares for Possible Large-Scale COVID-19 Outbreak

A kínai rezsim értesítette a helyi hatóságokat, hogy készüljenek fel a COVID-19 nagymértékű kirobbanására - derül ki a kínai Epoch Times által megszerzett, kiszivárgott belső dokumentumokból.

Az egyik dokumentumot "A járványmegelőzés további megerősítéséről szóló közlemény" címmel a kínai rezsim Államtanácsa adta ki, és a Fujian tartományi kormányzat továbbította a helyi hatóságoknak szeptember 30-án.

A másik egy "Nemzeti napi járványmegelőzési közlemény", amelyet az Államtanács adott ki október 1-jén, és amelyet a Fujian tartományi tisztviselők továbbítottak a helyi hatóságoknak.

Mindkét dokumentumot "extra sürgős" jelzéssel látták el.

Mindkét közlemény fokozott előkészületeket kér a járvány kitörésére való sürgősségi reagálásra, a Kínai Kommunista Párt (KKP) legalább két előírást fogalmaz meg a helyi hatóságok számára.

Az egyik a központi izolációs helyek kiépítése, és a helyi hatóságoknak október végéig 10 000 emberenként legalább 20 szobás izolációs központokat és helyiségeket kell létrehozniuk. Az egyes izolációs helyek nagyságrendjének több mint 100 szobának kell lennie.

A nyilvános adatok szerint Fujian tartomány lakossága 2020-ban 41,54 millió fő volt. Szeptember 19-ig a tartomány 296 központi helyszínen 35 691 karanténszobát hozott létre.

A járványmegelőzési közleményben szereplő szabvány alapján Fujian tartománynak október végéig legalább 83 000 karanténszobát kell kialakítania, ami körülbelül 47 000 szobát jelent kevesebb mint egy hónap alatt.

Egy szakértő szerint a COVID-19 karanténhelyszínekre vonatkozó követelmények a világjárvány valós helyzetét mutatják Kínában.

Dr. Sean Lin, az amerikai hadsereg kutatóintézetének korábbi virológiai kutatója a The Epoch Timesnak nyilatkozott: "Ez tükrözi a KKP aggodalmát a járvány terjedése miatt. Bizonyára eltitkolta a valódi járványt a szárazföldi Kínában, különben nem adna ki hirtelen országos értesítést a vészhelyzeti készültségről".

A "Járványmegelőzés további megerősítéséről szóló közlemény" egy ötrétegű ellenőrzési rendszer létrehozását írja elő.

A közlemény kimondja: "A városi és utcai KKP káderek, a közösségi rácsok személyzete, az alulról jövő egészségügyi dolgozók, a rendőrség és az önkéntesek közösen hajtják végre a közösségi járványmegelőzést", például "szigorúan végrehajtják a közösségi megelőzést és ellenőrzést", vagy lezárják a lakóközösségeket.

Lin elmondta, hogy az ellenőrzési rendszer valójában a helyi területek társadalmi irányításának szigorítását szolgálja, és "a KKP célja az ellenőrzés szigorítása".

"Ha nincs nukleinsav-teszt, akkor a KKP összes járványmegelőző intézkedése olyan, mint a politikai kampányok. Például bármikor karantén alá lehet helyezhetnek, és karanténterületre kerülhetsz. A karanténhelyek pedig a politikai üldözés helyszínei is lehetnek" - mondta Lin.

"Nem számít, hogy ki vagy, amíg a KKP azt mondja, hogy pozitív lett a nukleinsav-teszted, addig minden jogodtól megfosztanak. A KKP karanténhelyei valójában a koncentrációs táborok alternatív formája".

https://howbad.info/

(#34276) BlackV válasza syberia (#34267) üzenetére


BlackV
senior tag

Tehát azok a T-sejtek, amelyek felismerik az izom/bőrszövet által termelt tüskefehérjéket, arra vannak programozva, hogy a bőr/izom felé mozogjanak.

Igen, alapvetően számít immunválasz szempontjából a beadás fizikai helye, de ez itt nem így működik. :) Miután a szervezet lebontotta a lipid burkot, a hírvivő RNS a véráramba kerül, aztán sejtszinten történik a tüskefehérje gyártása.

[ Szerkesztve ]

(#34277) Parci válasza syberia (#34275) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

kell ez ide? :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34278) azbest válasza t72killer (#34170) üzenetére


azbest
félisten

A folyamatosan távozó idősek kapcsán... anyámnak most volt éves szakszervezeti nyugdíjas találkozója. 10% veszteség előző évhez képest. És most is többen kórházban vannak. Ő covidot mondott.

(#34279) syberia válasza Parci (#34277) üzenetére


syberia
veterán

Jobban belegondolva...delete vagy go to laza legyen?

Törölhető.

(#34280): átrakom a mérsékelten korlátolt topikba ;]

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#34280) t72killer válasza syberia (#34275) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Meglátjuk, hogy ebből mi valósul meg. Kína hektikus időket él egyrészt a gazdaság érkezett útelágazáshoz az Evergrande-üggyel, másrészt Hong Kong bedarálása után katonailag-politikailag is nagyon kóstolgatják Tajvant. A rendszer pár éve a keményebb diktatúra irányába tolódik.

Ebbe a milliőbe jön a delta, amit igen valószínű a Vuhan-i karanténstratégiával nem fognak tudni kezelni.

Ha valósak az átoltottsági adatik és tényleg 70% felett van a 2x oltottak aránya, akkor talán a totál katasztrófát sikerül elkerülni. Pl a Seychelle-szigetek delta hulláma, ami 60% feletti Sino(?)pharm átoltottság mellett érkezett nem okozott brutál halálozást (sőt...) a sok eset mellett. Szval ha az oltottság stimmel, akkor akár el is engedhetnék brit-módra, a karanténesdi sokkalinkább csak politikai célokat szolgálhat.

#34281: járványpolitika :DDD ;] . Röviden, az biztos, hogy kína következő 10éve politikailag és járványtanilag is egy óriási kérdőjel és a kettő erősen függ egymástól, és nem egyértelműen úgy, hogy a politika diktál a járványnak.

#34279: poltopik jó erre, csak ott már a WC-lefolyóból is belpolitika bugyog fel.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34281) Parci válasza syberia (#34279) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mindegy, itt hagyom most már, de ez tényleg politika már, nem járvány

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34282) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Érdekesség: poliovakcina covid ellen

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34283) Ringman


Ringman
nagyúr

cikk arról, hogy covidon való átesés + kétszeri oltás - usá-ban, szóval mrns-ről beszélnek - után nem biztos szaladni kell a boosterért:

Fully Vaccinated and Had Covid-19? No Rush for a Booster Shot, Experts Say

(#34284) t72killer válasza Ringman (#34283) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Sőt, már a második dózisért se (igaz, ezt a fertőzés után adott oltásokkal mérték):
Fertőzés után esélyes, hogy sokaknak teljesen elég lenne egy évenkénti emlékeztető.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34285) attiati


attiati
veterán

Nettó politika, de ti is kaptatok levelet a királytól? Vagy ez nem a covidos hírlevél?
Trükkös, mert azért szerepel benne egyszer a járvány szó is :D A többi nettó politika. Ja, ez már volt.

(#34286) Ringman válasza t72killer (#34284) üzenetére


Ringman
nagyúr

csak azt kb sehol sem fogadják el teljes értékű védelemnek.

(#34287) t72killer válasza Ringman (#34286) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Kész agyrém egyébként. Az antitestkészlet akár 100x-osa is lehet a plecsnis oltásokénak, az illető ki is méretheti (minimum kíváncsiságból meg is tenném), SARS1-eseket is tologathatna az intenzíven maszk nélkül, de szívjon mindenféle szerencsétlen+költséges teszttel meg karanténnel.

Román körkép - vasárnap kevesebben halnak (211/193), vagy elérték volna a tetejét?

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34288) mpo


mpo
veterán

A Moderna és a Pfizer vakcinákkal oltottaknak a legmagasabb az ellenanyagszintjük, míg a Sinopharmmal oltottaknak a legalacsonyabb – derült ki a Videoton munkavállalói körében végzett vizsgálat eredményéből.

A Janssen oltásán kívül mindegyik vakcina esetében nagyszámú oltottat tudtak vizsgálni, ezt a vakcinát azért nem, mert túl alacsony a minta elemszáma, vagyis náluk túl kevesen kapták ezt az oltást. Az eddigi eredmények alapján a
Modernával oltottaknál kb. 8000 AU/ml,
A Pfizer esetében kb. 5600 AU/ml,
Az AstraZenecánál és a Szputnyiknál kb. 1550 AU/ml,
a Sinopharmnál pedig kb. 600 AU/ml ellenanyagot mértek.
Fontos megjegyezni, hogy a védettséget jelentő minimumszint 50 AU/ml.
[link]

Ha érted, akkor már elavult.

(#34289) BlackV válasza mpo (#34288) üzenetére


BlackV
senior tag

Tök jó. Ugyanaz az eredmény mint Kekeseknel.

A harmadik dózis felvétele után azonban – amely minden esetben Pfizer volt – átlagosan 18000-re emelkedett az antitestszám.

A két Sinopharmra beadott harmadik Pfizer tehát elképesztően hatásos

– fogalmazott.

(#34290) BlackV válasza mpo (#34288) üzenetére


BlackV
senior tag

Még az lenne az érdekes infó a 3 pfizer tudná e az átlag 18000-et ugyanitt

(#34291) Ringman válasza BlackV (#34289) üzenetére


Ringman
nagyúr

jó lenne egy studyt összerakni ebből és azt prezentálni, mikor azt tárgyalják, hogy a 3. eu-s oltást fogadják el ha előtte 2 nem-emea-engedélyezettre oltanak (tudom hogy ez politikai döntés is, de ártani nem ártana)

(#34292) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Új fertőzöttek száma: 2046 (a pénteken közölt adatokhoz képest + 1 272)
Új halálos áldozatok száma: 28 (a pénteken közölt adatokhoz képest + 12)
Kórházi ellátást igénylők száma: 715 (a pénteken közölt adatokhoz képest + 65)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 109 (a pénteken közölt adatokhoz képest + 9)
Új mintavételek száma: (a pénteken közölt adatokhoz képest )
Az első dózissal oltottak száma: 5 909 819 (a pénteken közölt adatokhoz képest )
Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 679 589 (a pénteken közölt adatokhoz képest )
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 898 000 (a pénteken közölt adatokhoz képest )

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#34293) fatal` válasza BlackV (#34289) üzenetére


fatal`
titán

A harmadik dózis felvétele után azonban – amely minden esetben Pfizer volt – átlagosan 18000-re emelkedett az antitestszám.

Akkor a két Sputnikra kapott Pfizer utáni ~8000 nem is túl magas nekem. :DDD

(#34294) mozso


mozso
senior tag

Próbálom finomhangolni a becslésemet az elmúlt hetekben.

A felső táblázat sima növekedést számol a tipikus R érték alapján.

Az alsó táblázat a 2020-as lélegeztetőn lévők számát is összehasonlítja az idei lélegeztetőn lévőkével, illetve az angol tapasztalatokat is belekalkulálja (delta esetén arányaiban többen kerülnek lélegeztetőre). Ezzel a két adattal finomhangolja a becslést és próbál egy realisztikusabb, a 2020-as hazai felderítési metódussal jobban összehasonlítható napi fertőzött számot kalkulálni. Idén ugye még kevesebbet tesztelünk (oltott covidos tünetest általában nem tesztelnek, hanem gyógyuljon otthon), 2020-ban ez nem volt igaz.

A mai napra 1950 esetet jövendőltem, 2046 lett. A szerintem realisztikusabb pedig 2370-et mond (ha úgy viselkedne a felderítési rendszerünk, mint 2020-ban).

Ezek és az iskolánk korábbi 3 covid fertőzés hulláma alapján kb november 1-8 között várható a sulinkban egy komolyabb fertőzés, amikor már nem igazán kellene bejárnunk minden nap.

[ Szerkesztve ]

(#34295) Drizzt válasza mpo (#34288) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Maximalis tisztelet a Videotonnak ezert!
Nagyon kiraly lenne, ha meg olyanokra is lenne eredmeny, hogy a tobbi oltoanyag kombo utan mi tortenik, de nem vagyok telhetetlen(, azt majd merem magamnak. De rohadtul ki leszek bukva, ha gagyi ertekem lesz 3 oltas utan is. :D )
Ugyanakkor meg az allam tudomanyos eletenek iranyitoi remelem legalabb ilyenkor ossze-vissza szegyellik magukat, megint mas vegzi el helyettuk a dolgukat.

I am having fun staying poor.

(#34296) Parci válasza BlackV (#34289) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

akkor így utólag jöhet nekem a dupla sino + mrns.... :DDD :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34297) Mr K válasza Sir Pocok (#34292) üzenetére


Mr K
senior tag

Trendek:
Új fertőzöttek száma: 2046, változás (7 nap): +37.1% (elmúlt 7 napban összesen: 4580, átlag: 654.3, változás: +26.7%)
Új halálos áldozatok száma: 28, változás (7 nap): -9.7% (elmúlt 7 napban összesen: 73, átlag: 10.4, változás: +23.7%)
Új mintavételek száma: 39373, változás (7 nap): +22.1% (elmúlt 7 napban összesen: 91514, átlag: 13073.4, változás: +6.1%)
---
Kórházban: 715, változás (7 nap): +27.7% (elmúlt 7 nap átlaga: 630.2, változás: +17.8%)
Lélegeztetőgépen: 109, változás (7 nap): +25.3% (elmúlt 7 nap átlaga: 93.2, változás: +12.8%)
Tesztpozitivitás: 5.20%, változás (7 nap): +12.3% (elmúlt 7 nap átlaga: 4.82%, változás: +18.9%)

Megjegyzés: Hétvégén, ugye, nincs adatszolgáltatás. Ez a napi növekményeknél nem zavarja az átlagszámítást, mert hétfői számban benne vannak a hétvégiek is. Viszont a "hányan vannak" típusú számoknál az átlagot befolyásolja, hogy mihez kezdünk az adathiánnyal: ha azt mondjuk, hogy hétvégén annyi marad mint pénteken, akkor a pénteki számot súlyozzuk felül. Ha viszont a hétvégét kihagyjuk a számításból, akkor meg ahhoz képest torzul az átlag (feltételezhetően), hogy a hétvége hova esik az adatsorban. Hát, mindegy, ilyen a magyar adatszolgáltatás. (Fenti számokban kihagytam.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#34298) Sir Pocok válasza Mr K (#34297) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Köszi!

Ahogy nézem a 25 % százalékos átlagos növekedés teljesen állandósult az elmúlt időszakban.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#34299) Ringman válasza mozso (#34294) üzenetére


Ringman
nagyúr

Ezek és az iskolánk korábbi 3 covid fertőzés hulláma alapján kb november 1-8 között várható a sulinkban egy komolyabb fertőzés, amikor már nem igazán kellene bejárnunk minden nap.

amíg tart a potencianövelő kiállítás, addig tutira nem lesz változás a protokollban.

(#34300) BlackV válasza fatal` (#34293) üzenetére


BlackV
senior tag

Középerős szint jó az. És ment az még feljebb mert 2hetre merted. :K

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.