Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35301) t72killer válasza #20749568 (#35300) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:)) :DDD :DD

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35302) tisn válasza t72killer (#35297) üzenetére


tisn
addikt

pár hét alatt az oltóanyag (BÁRMELYIK) minden nyoma kipucolódik a szervezetedből. Ha azalatt nem nyírt ki, akkor garantáltan nem fog 10év múlva bekopogni, hogy node én voltam az mRNS, meghekkeltem a genetikai kódod és most lepottyan a kislábujjad.

az elmeletet en is tudom. azt is, hogy van egy evnyi tapasztalatunk. aztan ha gyerekeknel 5 ev mulva immumproblemak, vagy 3. ful jon elo, akkor mar nem tul jo ha azt mondja katus, hogy uppsz, erre nem gondoltam :)

de vedd ugy, hogy ez a nunukem.

(#35303) this is life válasza tisn (#35296) üzenetére


this is life
Ármester

Ezen elv mentén gondolkodva a gyerekbénulás , diftéria tetanusz,tbc , kanyaró ..stb oltás is még klinikai fázis körül tartana , mert valamikor az is új volt , adassa be a fene(illeszd be az adott korba) , hisz nincs elég tapasztalat , és még ma is lasszóval kellene az embereket összefogdosni hozzá.

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#35304) tisn válasza this is life (#35303) üzenetére


tisn
addikt

csak hat itt volt mas megoldas, klasszik elolt virusos vakcina, adenos cucc is, amik mar megbizhatoak, teszteltek, mRNS-t nyugodtan lehetett volna tesztelgetni 10-20 evig par tizezer onkent jelentkezon.

(#35305) t72killer válasza tisn (#35302) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

egyébként csaxólok, a vadonban elég izgalmas vírusok vannak. Az, hogy "elölöd őket" még egyáltalán nem garancia arra, hogy nem viszel be valami olyan rondaságot a szervezetbe, amit nem kéne. Attól, hogy megfőzöd a gyilkos galócát, még nem lesz ehető... A nakrolepsziát okozó Pandemrix egy mezei elölt-kórokozós vakcina.

#35304: 10-20év és az önként jelentkezők: kb innen indult élesben a dolog: "The first human clinical trials using an mRNA vaccine against an infectious agent (rabies) began in 2013.[37][38] Over the next few years, clinical trials of mRNA vaccines for a number of other viruses were started. mRNA vaccines for human use have been studied for infectious agents such as, influenza, Zika virus, cytomegalovirus, and Chikungunya virus" [link]

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35306) viharhozo válasza Reggie0 (#35292) üzenetére


viharhozo
addikt

Mert barmilyen problema adodna, az sokszorosara felnagyitva jelenne meg a mediaban. Es nyilvan adodna problema, mert ez egy ilyen sport.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#35307) tisn válasza t72killer (#35305) üzenetére


tisn
addikt

bocs, elozo hszbol kimaradt, hogy felnottekkel nagyon mi tortenik, az nem igazan erdekel, szoval nekik nyugodtan boktem volna mRNS-t. magamnak is siman beadattam volna, ha arra hivnak be. (booster is valszeg moderna lesz, esetleg sino, holnaptol regisztralhatok, lejar az AZ 4 honap)

de gyerekeknek semmikepp sem, az tul nagy kockazat hosszu tavon szerintem. oda csak klasszikot toltam volna.

(#35308) daneel_hu válasza tisn (#35304) üzenetére


daneel_hu
addikt

"csak hat itt volt mas megoldas, klasszik elolt virusos vakcina, adenos cucc is, amik mar megbizhatoak, teszteltek..."

VEKTORVAKCINA is III. generációs vakcina ugyanúgy mint az mRNS. :)
Azzal se sokkal több a tapasztalat élesben, talán a covid19 vakcinák előtt Ebolára csináltak ilyet. (de erre nem mernék megesküdni)

A vektoros cucc ráadásul pontosan ugyanolyan elven működik mint az mRNS, csak a hordozó más. (szaporodni képtelen vírus)

(#35309) tisn válasza daneel_hu (#35308) üzenetére


tisn
addikt

tudom. ebolaval futott mar elesben.

(#35310) t72killer válasza tisn (#35307) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A gyerekeknél ezért is igencsak szigorú a tesztelés, az FDA is duplázta a kért tesztalanyok számát (már régesrég beadták az első adagokat).

Azt nem tudom, hogy a fentebb említett veszettség, stb kísérleteknél alkalmaztak-e gyerekeketis a tesztek során.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35311) Parci válasza tisn (#35309) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hány emberen is? :U

érzelmileg értem az aggályaid, de így milliárd nagyságrendjében beadott, és tényleg nagyítóval figyelt mrns szuri mellett annyi adatunk van már, ami semmi másról, de tényleg

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35312) this is life válasza tisn (#35304) üzenetére


this is life
Ármester

Az mrns se a semmiből pottyant le , hanem egymásra épülő kutatások, tesztelések eredménye , mint ahogy az elölt , vector alapú is . Az előző hozzászólásomban arra akartam rávilágítani , hogy amikor azokat kifejlesztették se volt más a helyzet mint most. "Ismeretlen" oltással , kezeléssel próbálkoztak a gyógyfüvek, köpölyözés , pióca helyett .
Most annyiban más a helyzet , hogy az információ , ismeretanyag na és persze a konteó és kétségeket ébresztő gondolatok is hamarabb rendelkezésre állnak .
Az orvoslás , gyógyítás bizalmi alapokra épülne , amit egy két valós vagy vélt rossz hír hamar romokba tud dönteni , lásd a magyar vagy épp a romániai átoltottság és annak következményei . Egyik vakcina mellett sem protestálok , mindenki azt adassa be ami szerinte a legjobb vagy annak tűnik.

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#35313) daneel_hu válasza this is life (#35312) üzenetére


daneel_hu
addikt

A semminél biztosan jobb bármelyik.

(#35314) Parci válasza daneel_hu (#35313) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

végtelenszer...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35315) tisn válasza Parci (#35311) üzenetére


tisn
addikt

a problema mindig a hosszu tav es alapvetoen a gyerekeknek beadas. mert az 5-20 ev mulva fog kiderulni.

(#35316) t72killer válasza Parci (#35311) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Gyerekekre tényleg nincs túl sok adat. Pl a tiniknél ez a szívizom-sztori, ami azért 10millióból meg tud ölni egyet-kettőt létező dolog, de ezt egy 10ezres mintán nem deríthették volna ki, mert 10ezer alanyból egyszerűen nem lesz ennyire problémás egyén. Nyilván az Astra tesztelése is jól ment a protokoll szerint, de a gyakorlatban millió feletti létszámnál már futottak problémás esetekbe és le is reagálták.

#35315: pár forgatókönyv:
- A hagyományos mód: elölt vírus, azaz megpróbáljuk úgy főzni a galócát, hogy ne legyen mérgező. Ez is teljesen esete válogatja, millió dolog van egy virionban, plusz még ott az adjuváns - bár utóbbit már igen sok emberen tesztelték.

- Találkozás az élő kórokozóval: na ebben aztán tényleg minden van, ráadásul némelyik viccesen elbújik hogy aztán öregkorodra övsömör képében visszatérjen

- modern vektorok, mrns: itt tisztább a kép, mi kerül az ember szervezetébe, max rövidebb idősor áll rendelkezésre, mi történik. Egy tuti, nem fog "elbújni" és fertőzni, mint pl egy himlővírus vagy egy borelliosa baci.

Hosszútávú hatásokat nézve két irányból jöhet probléma:

1. a beadott/szerzett cucc teljes egészében, vagy egyes komponensei elbújnak a szervezetben majd évekel később visszatérnek (ld fentebb említett lyme/borellliosis)

2. az oltást követő pár héten valamit tönkrevágnak, amit nem vesz észre a tesztet végző stáb, és ez csak évek múltán okoz problémát. Jellemző rémhír volt pl a meddőség. Persze, 100%-osan akkor lehet ezeket kizárni, ha mindent 30évig tesztelsz és csak akkor dobod piacra, amikor már csak a történelemkönyvek írnak a covidról. Viszont vannak elég jó módszerek az ellenőrzésre, értelemszerűen a tesztalanyoknál rendszeres komplett vérkép, legapróbb panaszokra figyelnek-kivizsgálják, stb. Állatkísérlet szintjén is sokmindent figyelnek, és ott bizony a párnapos kisegér, 1-2hetes kisnyúl is kap szurit, és később figyelik, hogy utána full teljesértékűen, egészséges utódokat létrehozva, rendben éli-e le az életét.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35317) Parci válasza t72killer (#35316) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ezek valid aggályok, de valószínűleg még a gyerekeknél is az jön majd ki, hogy nagyobb kockázat a covidnak oltatlanul nekifutni, mint az oltásé. illetve remélem, hogy a szívizomgyula téma kezelve lett az mrns-ek részéről (az adagolás beállításával például). az astra aránya a legrosszabb, hivatalosan 1:70000-hez, kismintás tapasztalat alapján ennél is rosszabb, meg hát a saját stábunkban van egy srác, aki majdnem belehalt :(, viszont még itt is megáll, hogy a covid nagyságrendekkel rosszabb.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35318) t72killer válasza Parci (#35317) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez egészen biztosan így van. A covid hosszútávú hatásai gyerekeknél a kétszámjegyű %-kategóriát karcolásszák.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35319) tisn válasza Parci (#35317) üzenetére


tisn
addikt

valojaban 14-18 kozotti fiugyerekekre a covid es a pfizer okozta szivizomgyulladas osszemerheto veszelyessegu.

[ Szerkesztve ]

(#35320) tisn válasza t72killer (#35318) üzenetére


tisn
addikt

kerdes hogy ebbol mennyi a psziches hatas es mennyi a valodi fizikai problema.

(#35321) Parci válasza t72killer (#35318) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ha valakinél van 3 gyerek, az már 50%, hogy valamelyikük kikapja :(
(persze nem, mert gondolom genetikafüggő, ergo jellemzően vagy többen vagy egyikük sem)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35322) Parci válasza tisn (#35319) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ebben nem vagyok biztos, de tuti, hogy az arányok ott rosszabbak a vakcinára, viszont a covid továbbra sem csak egy szervet (a szívet) támadja

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35323) tisn válasza Parci (#35321) üzenetére


tisn
addikt

van tobb 3 gyerekes, tunetesen atesett ismeros gyerek az ismerettsegi korben, senkinek semmi baja (jellemzoen mind sportolnak, gyorsan kiderulne.)

bar nyilvan egy kutatashoz ez kicsi minta es nem reprezentativ :)

(#35324) Parci válasza tisn (#35320) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

érfalakat barmol szét... qrva sok longos felnőtt van... szóval nem hiszem, hogy az ebadta gyerekek csak szimulálnak :U (és pofánverném a dokit, ha ezzel akarna lerázni)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35325) fatal` válasza tisn (#35323) üzenetére


fatal`
titán

Csak éppen nem a deltán estek át.

(#35326) tisn válasza fatal` (#35325) üzenetére


tisn
addikt

gyerekekre nem veszelyesebb a delta, te nem olvasod az ide berakott studykat?

(#35327) Parci válasza tisn (#35326) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

elvileg tényleg nem, bár ennek picit ellentmond szerintem (sima paraszti logika alapján), hogy sokkal nagyobb arányban tünetesek. csak jelez valamit az a tünet.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35328) tisn válasza Parci (#35324) üzenetére


tisn
addikt

en meg jobb szeretnem ha uh/mri/ct-vel + szakorvosokkal megerositett diagnozisok lennenek, nem pedig ilyen, hogy gyengenek erzi magat. (ami persze lehet valid is termeszetesen, de lehet psziches is) (mint ismerosi korben a srac is, aki gyengenek erezte magat ott az ekg, majd a szivuh igazolta is a problemat, de o 3 honap alatt tokeletesen rendbe jott, azota is focizik, az csak short covid vo't)

(#35329) Parci válasza tisn (#35328) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szerintem egy 8+ éves gyerek tökre el tudja már dönteni, hogy úgy érzi-e magát, mint szokta vagy sem. viszont igen, bármennyire is ijesztő a 15+ hét utáni long, meg kell nézni másfél év után is, mert a gyerekek szervezete a bajt is jobban regenerálja. és egyébként egy tüdőgyula is simán 3-6 hónap egy gyereknél

ettől függetlenül egy szétbarmolt hajszálérhálózat gyerekben sem oké, szóval én várom a vakcinát...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35330) t72killer válasza tisn (#35323) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Egyrészt kérdés melyik variáns, úgy tűnik a delta rosszabb az elődöknél (felnőttekre is egyébként, csak ott a sok oltott miatt nem lehet jó statisztikát csinálni ), másik, hogy jeleznek-e pl egyszerű fáradékonyságot, ami sokkal mélyebb problémákra utalhat.

A pszichológiát sem feltétlen zavarnám el szimulálás címkével, utána kell nézni, hogy a kis agyacskából, amiből jön, mi maradt covid után.

"en meg jobb szeretnem ha uh/mri/ct-vel + szakorvosokkal megerositett diagnozisok lennenek": ebben 198.2%-ban egyetértünk :R. Értelemszerűen nem milliószám, de valószínű ezek a mérések sem fognak elmaradni idővel. Értékelném egyébként, hogy a nemzeth járványtanászként ékeskedő kardiológusa bevetné magát ebbe a témába, lévén a szívhez valóban ért.

#35326: ezt valószínű sokféleképp lehet számolni:
1. fertőzési valószínűséggel ÉS az aktuális járványügyi intézkedésekkel együtt (=hány gyerek kerül abszolút számokban a kórházba): itt a delta mindent visz. De ebben benne van a delta igen magas fertőzőképessége és az is, hogy full üzemben mennek a sulik, az óvatosabb országokban is csak kamu intézkedések vannak.
2. a pozitívra tesztelt gyerekek arányában: itt az alfa és a delta közt nincs túl nagy különbség. Már az alfa is hozta a többszervi gyulladásos eseteket, most sokkal több a fertőzött, értelemszerűen bajból is több van. A vuhani viszont határozottan enyhébb volt, erre voltak studyk amikor az alfa elkezdte ezt a többszervi gyulladásos cirkuszt prezentálni év elején.

Mindenesetre a vuhani óta egészen biztos történt elmozdulás és nem csak a fertőzőképességben.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35331) kolopele válasza Parci (#35329) üzenetére


kolopele
nagyúr

3-6 hónapos tüdőgyulladás az már igen komoly bajt jelenthet, az enyémek a 13 év alatt egyszer voltak azok, antibiotikum mellett 2 hét volt, ha jól emlékszem 4-5 évesek voltak akkor.

[ Szerkesztve ]

(#35332) Z.É.T. válasza tisn (#35328) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Szerencsére a britek engedtek az orvosszakmai és jogi nyomásgyakorlásnak, így már nem fogják tudni "pszichológiai, pszichiátriai szőnyegbe csomagolni" a közegészségügyi drámát.
NICE link

Ahhoz, hogy minimálisan képbe kerülj a betegséggel és megérthesd, miért nem jó helyen kopogtatsz, már adtam linkeket. Persze fújhatod tovább a "síp nélküli trombitát", lelked rajta.

(#35333) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Romániai részletes adatok. 448 amiből 412 oltatlan, plusz koreloszlásra is utalást tesz. A tesztpozitivitásuk lassan tetőzni látszik.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35334) koncsik válasza tisn (#35319) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Erről valamilyen tudományos igényű alátámasztást jó lenne látni :R
(Én is igyekszem keresni az ellenkezőjéről... ;) )

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#35335) Krinyo válasza Parci (#35329) üzenetére


Krinyo
senior tag

Mindenki, aki meg akarja védeni a gyerekét ettől a vacaktól. Szerintem a szívizomgyulladásra megoldás lesz a csökkentett adag, remélhetőleg akkor sem fog problémát okozni, ha egy része a véráramba kerül.

(#35336) tisn válasza Parci (#35329) üzenetére


tisn
addikt

iszonyat eros a hatasa a szuloknek meg ebben a korban, ha anyuka rettegve nezi (vagy itteni apuka :D), hogy a covidon atesett gyereknek milyen hosszu tavu baja lett, akkor lesz hosszu tavu baja. foleg ha elotte a szulok mar ket evig rettegtek a covidtol.

de persze barmi lehet, igazabol jol studyt meg nem olvastam a temaban.

(#35337) tisn válasza Parci (#35329) üzenetére


tisn
addikt

és egyébként egy tüdőgyula is simán 3-6 hónap egy gyereknél

ha tudogyuszi volt a gyereknel, akkor egyertelmuen van fizikai problema, valszeg elete vegeig (mint nekem peldaul, 1 eves koromban voltam korhazban egy honapot, heges a tudom azota is.)

(#35338) Parci válasza kolopele (#35331) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nekem 15 évesen volt, kellett fél év hozzá, hónapokig köhögtem :( (és utána sosem futottam már úgy, mint előtte)

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35339) Parci válasza tisn (#35336) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ez így van, de épp ezért anyuka és apuka, ha nem hülye, nem csinál ilyet

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35340) tisn válasza koncsik (#35334) üzenetére


tisn
addikt

volt, de tuti nem turom elo igy honapokkal kesobb. :)

na megvan, de ugyes vagyok :)

They estimated that the rate of cardiac myocarditis after the second dose of the vaccine was 162.2 cases per million in healthy boys aged 12-15 years and 94.0 per million in those aged 16-17. For girls the rate was 13 per million in 12-15 year olds and 13.4 per million in 16-17 year olds. Nearly all (86%) of the boys affected needed some form of hospital care, the authors said. By comparison, at current infection rates the risk of a healthy adolescent being admitted to hospital within 120 days of infection in the US is estimated to be 44 per million.

https://www.bmj.com/content/374/bmj.n2251

(#35341) tisn válasza Parci (#35339) üzenetére


tisn
addikt

nem akarok itt ujjal mutogatni, de vannak itt paran akik minel gyorsabban boknek a 14 ev alatti gyerekuket. ;]

(#35342) Parci válasza tisn (#35341) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

tehát aki beoltatná magát és/vagy másokat, az félelmet plántál a gyerekeibe? formális logikából ötöst már nem kaphatsz.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35343) tisn válasza Parci (#35342) üzenetére


tisn
addikt

tulaggodjatok a gyerekekre kb. flu veszelyessegu virust. ez latszik itt is, es ugy sejtem otthon sem viselkedtek maskent.

lehet, most mar nem kaphatok 5-ost, de anno azt kaptam :) (oregebb vagyok es butabb, lassabb.)

(#35344) kolopele válasza tisn (#35341) üzenetére


kolopele
nagyúr

Nyugodtan írd csak le, hogy én vagyok például az az egyik apuka, aki beoltatta a 13 éves gyerekeit már, ne fogd vissza magad. Lassan a másik topik lesz a neked való. Egy másik fórumon is van egy ember, aki a flu szintjét emlegeti folyton a covid esetében. Elég nagy tévedés. Rövidesen fent lesz egy újabb tanulmány a neten sógornőm részéről, linkelem ahogy kész, tudod többek között ezzel is foglalkozik a tüdőrákkutatás és az immunológia mellett. Sajnos a gyerekekre is egyre veszélyesebb kezd lenni ez a kórság.

[ Szerkesztve ]

(#35345) Parci válasza tisn (#35343) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a gyerekek korlátozás nélkül járnak isioviba, úszni, különórára, mehetnek játszani, bármilyen programra. szóval... fail. az oltás sem téma nekik, megmondtam, hogy ha lesz, majd kapnak, de egyébként ez alapvetően egy felnőtt betegség.

ennek nem mond ellent, hogy még nyugodtabb leszek, magamban, ha be lesznek oltva.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35346) tisn válasza kolopele (#35344) üzenetére


tisn
addikt

fogalmam se volt rola :) nekem a 14, 16 eves van oltva.
valoszinuleg, ha rajtam mulik is be lennenek oltva, bar a vuhanin addigra mar atestek.

gyerekeknel flu szintu, ezen kar vitatkozni, nem kulonosebben veszelyes, 100000:40 a hosp eselye.

(#35347) tisn válasza Parci (#35345) üzenetére


tisn
addikt

ennek nem mond ellent, hogy még nyugodtabb leszek, magamban, ha be lesznek oltva.

ha eltelt a 4 het a szivizomgyulladas nelkul a 2. oltas utan :)
en csak akkor nyugodtam meg...

(#35348) kolopele válasza tisn (#35346) üzenetére


kolopele
nagyúr

Az enyémeknél már több mint 1,5 hónap is eltelt a 2. óta, és még itt vannak minden gond nélkül. Most egy hete a HPV és a Hepatitis B elleni oltásokat kapták meg, egyiknek ma kicsit megduzzadt a helye és megfájdult (csak nem tudom melyik oltástól, mert az oltási könyvük a tanárnál maradt), ez amolyan késői oltási reakció, pont mint a Moderna kar, ami nekem két héttel az 1. után jelentkezett, és tartott vagy egy hétig, egy szép nagy rózsaszín folt az oltás helyén :) A 2. után lettem egy napig lázas, rázott a hideg, ott is a karfájdalom tartott a legtovább. Nem akarok vitatkozni hogy gyerekeknél flu szint vagy sem, majd felteszem a linket amint megjelenik, de nem ugyanaz. Nem jelent olyan nagy veszélyt mint a felnőttekre ez tény, de nem flu.

[ Szerkesztve ]

(#35349) bigdady válasza kolopele (#35348) üzenetére


bigdady
nagyúr

Itt ez a dupla oltás maradt el pont covid miatt fél osztaly karantenban (oltottak nem)

[ Szerkesztve ]

(#35350) kolopele válasza bigdady (#35349) üzenetére


kolopele
nagyúr

Igen, ahol karantén van ott ezek most elmaradtak, majd pótolják.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.