Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34801) Drizzt válasza Parci (#34800) üzenetére


Drizzt
nagyúr

A hivatalos becsléseik szerint elég régóta 90%+ a lakosságban a kimutatható antitesttel rendelkezők aránya. Erre alapozva is mondták, hogy delta ellen nyájimmunitás szerintük nem érhető el. Szerintem gyakori újraoltással igen. De úgyis lesz rá összehasonlítási alapunk. UK és Izrael a két véglet ilyen szempontból jelenleg. Bár persze így sem lehet tökéletes összevetés, mert Izraelben egyéb intézkedések is vannak(maszk, létszámkorlát), nem csak az oltásismétlés a különbség.

I am having fun staying poor.

(#34802) Hieronymus válasza Drizzt (#34801) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

A gyakori oltás csak megemeli az immunreakció hatékonyságát. Ami nyilván nem rossz, de nem feltétlenül szükséges. Egy optimális genetikai háttérrel rendelkező ember amúgy immunis a fertőzésre, egy fiatal egészséges ember, minimális tünetekkel esik át a fertőzésen.
Valljuk be a gyerekek oltása sem a gyerekek védelme miatt történik elsősorban. Az immunrendszerük topon van, mert folyamatosan találkoznak új vírusokkal. Azért akarjuk, hogy az iskolák ne legyenek vírustenyésztő központok.
Olyan vírusok esetében, amik gyorsan mutálódnak nem alakulhat ki tartós védelem.
Vajon életedben eddig mennyi influenza vírussal találkoztál? Évente 1-2 mutáció járja körbe a világot, még sincs nyájimmunitás. Ha lenne, el sem juthatna hozzánk az influenza, mert a megvédene minket a nyáj immunitás.
A fekete himlő esetében, a védőoltás olyan karantént vont a vírus köré, hogy nullá esett a R értéke. Eltűnt, kiveszett. Ezt tekintheted nyájimmunitásnak. De ehhez is nagyon magas százalékban kellett oltani az embereket a veszélyeztetett területeken. KB 100% mértékben. De ez is csak azért volt lehetséges, mert tartós védettséget biztosított az oltóanyag.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#34803) Drizzt válasza Hieronymus (#34802) üzenetére


Drizzt
nagyúr

"Egy optimális genetikai háttérrel rendelkező ember amúgy immunis a fertőzésre, egy fiatal egészséges ember, minimális tünetekkel esik át a fertőzésen."
Ezt elmondhattad volna a fiatal egészséges embereknek is, akik belehaltak. Nyilván lehet, hogy nekik nem volt optimális a genetikai hátterük, de az a helyzet, hogy előre senkiről nem tudjuk ezt megmondani jelenleg.
"Vajon életedben eddig mennyi influenza vírussal találkoztál?"
Fogalmam nincs, de influenza megbetegedésem (igazoltan) sosem volt, a vírus különféle változataival szinte biztosan találkoztam. Egyébként én mindig bajban vagyok az influenza értékelésével, mert az emberek 90+%-a bármi baja van télen, azt mondja, hogy influenzás. Közben meg olyan embert, akinek konkrét diagnózisa lenne róla, nem sokat láttam. A köznyelvben én azt tapasztalom, hogy az influenza és a nátha gyakorlatilag szinonimaként él, míg valójában tök más dolgokról van szó.
"Évente 1-2 mutáció járja körbe a világot, még sincs nyájimmunitás. Ha lenne, el sem juthatna hozzánk az influenza, mert a megvédene minket a nyáj immunitás."
Ami ellen ugyanúgy sokkal jobban állnánk, ha magasabb és gyakoribb lenne az oltás, mint az megszokott. Másrészt az influenza mutációs potenciálja sokkal nagyobb jelen ismeretek szerint a mostani problémákat okozó koronavírusoknál.

I am having fun staying poor.

(#34804) t72killer válasza Drizzt (#34801) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"The percentage of adults" írja. Tehát a gyerekek* nyaralni mentek...

(*0-120éves teljes lakosság %-ába van bújtatva a szám, ki kell hámozni ha valakit a konkrét érték érdekel. Lényeg az, hogy jelenleg is vannak brit gyerekek súlyos coviddal kórházban)

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34805) Cs1csó válasza Hieronymus (#34802) üzenetére


Cs1csó
félisten

Egy optimális genetikai háttérrel rendelkező ember


Pont ez a gond, ezt szajkózzuk, ezért ajánlott az oltás, mert NEM lehet tudni, hogy kire, hogy fog hatni, csak százalékos értékben statisztikai arányokat tudunk.
Pl. exhasból: ha idős, krónikus beteg, stb. akkor mondjuk 50% vagy több, hogy meghal.
Ha egészséges, fiatal, stb. akkor 3%
De végül bárki túlélheti és bárki belehalhat.

(#34806) radi8tor válasza Vesa (#34549) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Plz az ilyen moderáció-bírálatok előtt nézzél körül. Az a topik nincs moderátori figyelem alatt, ha meg olyat látsz, akkor jelentsd és intézkedni fogunk. Az ilyen "elfogult", "részrehajló", stb megjegyzésektől égnek áll a hajam. Ez ugyanannyira a panaszkodó fél felelőssége is, de valamiért mifelénk (ungheria) ez a menő hogy nem tesznek érte csak kampányolnak ellene.
Csodálom, hogy Parci nem folytja el ezeket csírájában, amikor újra és újra felhozza valaki - persze jelentve nincsen semmilyen hsz a másik topikból, "várjátok a csodát" nem tudom honnan és mi alapján.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#34807) Parci válasza radi8tor (#34806) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

egyáltalán nem nézem a másik topikot, így nem akarok igazságot tenni biankóra. az elfogult moderációt már meg sem látom sajnos, évek alatt szelektív lett a látásom :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34808) radi8tor válasza Cs1csó (#34805) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

És van olyan akire az oltás se hat. :D [link]

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#34809) lacafaca válasza Parci (#34807) üzenetére


lacafaca
őstag

khm :DDD

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#34810) Cs1csó válasza radi8tor (#34808) üzenetére


Cs1csó
félisten

Pontosan. Mindenre - is - van példa.

A jelenleg létező legjobb döntés: beadatni 2db Pfizer-t, aztán imádkozni. :DDD

(#34811) Hieronymus válasza Drizzt (#34803) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"Ezt elmondhattad volna a fiatal egészséges embereknek is, akik belehaltak. "

Azért nem mindegy az arány.
Egy iskolás gyerek esélye a a halállal járó fertőzésre nagyon alacsony, ám lehetséges.
A hatvanon túli emberek esetében a halállal járó fertőzés sokkal - sokkal magasabb arányú. Nyilván ezért voltak első körösek az oltásban. A nagyon fiatalok immunizálása továbbra is a víruskeltetőgép funkcióját szünteti meg az iskoláknak.
Nem látom mi a probléma ezzel?

"Ami ellen ugyanúgy sokkal jobban állnánk, ha magasabb és gyakoribb lenne az oltás, mint az megszokott."
Nem! Sajnos nem. Az influenza vírusok az ember okozza, de csak közvetett módon. A vírus mutálódását a fajok közötti ugrás erősíti. A (távol) keleti országokban egy légtérben tartják a sertéseket és szárnyasokat. Ezzel mutációs fejlődőbázist tartanak fent. Az új, emberre veszélyes mutációk onnan indulnak el. Ha hetente oltatnád magad, nem hozna többlet védelmet. Mindig olyan mutációval találkozol, ami ellen már nem segítenek az addig megszerzett védelmek. Az idősek immunreakciója lassul, ezért veszélyes számukra.

"Másrészt az influenza mutációs potenciálja sokkal nagyobb jelen ismeretek szerint a mostani problémákat okozó koronavírusoknál."

Valahol olvastam. Általában több év szükséges egy törzs visszatéréséhez. De a törzsekből már sok van. Ehhez képest a covid sem gyorsabb vagy lassabb a mutációban. Nem kellett még új oltóanyagot piacra dobni.

(#34805) Cs1csó:

Nem vagyok oltás ellenes. Már február második felében meg volt a második Pfizer oltásom. Sőt az influenza elleni oltáson is túl lettem ezen a héten. De nem rohanok a harmadik oltásért. Majd februárban, ha szükséges lesz még.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#34812) Cs1csó válasza Hieronymus (#34811) üzenetére


Cs1csó
félisten

Erre nem is utaltam, mármint hogy te oltásellenes lennél, csak reflektáltam arra, hogy továbbra is magas a faktora a véletlennek.

(#34813) t72killer válasza Hieronymus (#34811) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mennyi életévet veszít egy komolyabb longba belekavarodó iskolás és mennyit egy covidba belealó 95éves?

A járvány második évében járunk, de még mindíg sok a kérdőjel és továbbra is politikai okokkal motivált/inkompetenciát leplezni próbáló szőnyeg alá söprést látni mindenfelé.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34814) Ringman válasza t72killer (#34813) üzenetére


Ringman
nagyúr

(#34815) Mr K válasza Hieronymus (#34802) üzenetére


Mr K
senior tag

1. Nem hiszem, hogy létezik optimális immunrendszer. Lehet, hogy valamely betegségre optimális, másokra meg pocsék. A kapacitása elve korlátos, a bioszférában fellelhető potenciális fenyegetésekhez képest meg pláne. És az optimum nem is feltétlen érhető el. (A specifikus immunválasz hatékonyabb, de rosszabbul teljesít a variánsok tekintetében.)

2. Ha elérhető is lenne, nem lehetne örökölni, mert ivaros szaporodásnál rekombinálódik. Nincs két ember, akinek egyforma lenne az immunrendszere (hacsak az ikreké nem). Az "evolúció" persze nyesegeti a selejtesebbeket.

3. Az emberi szervezet regenerálódó képessége korlátos. Már a természetes elhasználódással sem képes maradéktalanul megbirkózni (v.ö. öregedés). Ezért a legenyhébb fertőzés is okoz károkat a szervezetben: ha mást nem, idő előtt elpusztít egy csomó sejtet, ezzel előbbre hozva az öregedést. A "meggyógyult" nem azt jelenti, hogy nyoma sem maradt.

4. A betegség által okozott károk néha látványosak, néha nem. A túlélt himlő pl. "ragyákat" hagy hátra. De, ha nem is látjuk, azért azok ott lehetnek. (Esetleg érdemes lehet áttanulmányozni egy régészeti antropológiáról szóló könyvet, hogy hányféle betegség ismerhető fel utólag a csontvázon okozott elváltozások alapján.)

5. A gyermekek immunrendszerét azért nem értékelném túl. A "történelmi" idők magas gyermek halandóságát nagyrészt azok a betegségek okozták, amikkel éppen nem birkózott meg. És vannak betegségek, amik kimondottan a gyermekekre veszélyesebbek (RSV?).

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#34816) Vesa válasza Hieronymus (#34811) üzenetére


Vesa
veterán

"Az idősek immunreakciója lassul, ezért veszélyes számukra."

Ez sem ilyen egyszerű, mert nem minden kórokozónál látjuk azt a mintát, amit a Sars-Cov-2-nél. Számos olyan is van, ami inkább a fiatalokat viszi, vagy főleg rájuk veszélyes.
Már írtam azt is, hogy 2020-ban nagy számban haltak az EÜ dolgozók, csak Olaszországban többszázan vesztették életüket. Pedig az ő immunrendszerüknél kevés "edzettebb" van, hiszen naponta dolgoznak olyan környezetben, ahol a különféle kórokozóknak való kitettségük nagy. A jelek szerint önmagában ez nem sokat ért. Még mindig az a valószínűbb, hogy valamilyen bonyolultabb, genetikai oka van annak, hogy egyénenként hogyan fu le egy fertőzés, de erről jelenleg alig, vagy sokkal inkább semmit nem tudunk.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#34817) lafaty80 válasza radi8tor (#34806) üzenetére


lafaty80
őstag

persze jelentve nincsen semmilyen hsz a másik topikból

Persze ez sem igaz így ebben formában...

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#34818) Asbee


Asbee
veterán

Anti-SARS-CoV-2 S IgG / Elecsys maxos érték felett, az milyennek számíthat? 0,79 U/mL az alsó határ és 250 U/mL a max amíg mérnek.
Ismerősöm, aki tavaly szeptemberben kemény tünetekkel covidos volt, majd elsők között mint eü dolgozó megkapta a 2 pfizert, most >250.0 U/ml lett. Ami viszont érdekes a 17 éves fia, aki nincsen oltva, márciusban volt tünetmentes covidos, hogy azóta elkapta-e ki tudja, de neki is >250.0 U/ml lett. Van ezekre valami váltószám, hogy pl Abott 50-40000 AU/mL-nél ez kb mennyi lehet? Vagy nem lehet így váltogatni, össze hasonlítani?

[ Szerkesztve ]

(#34819) bigdady válasza Asbee (#34818) üzenetére


bigdady
nagyúr

Szerintem a lényeges hogy hanyszorsa az elvártnak és elég combos több mint 250szeres

[ Szerkesztve ]

(#34820) headhunter válasza t72killer (#34792) üzenetére


headhunter
addikt

Moderna 100 mikrogramm mennyisége mellett is előfordulhat, hogy aki Modernát kapott, de a szervezete nem jól reagál rá, kevesebb antiteste lesz 3 hónap után, mint annak aki Pfizert kapott 30 mikrogramm hatóanyaggal?

(#34821) t72killer válasza headhunter (#34820) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Bármi előfordulhat, súlyosan immunhiányos embernél akár 0 is lehet, bármennyit is tolsz bele.

Immunszupresszánsokon élő szervátültetett embereknél pl nem tudom mi a helyzet...

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34822) Reggie0


Reggie0
félisten

Na, ma megjartam az esztergomi korhazat, ami melle az idopontfoglalasnal csak PFizer volt irva. Megerositem, tenyleg csak Pfizerrel oltanak, mas nincs is naluk teriteken. (Sot egyesek csak pfizer poloban vannak.)

(#34823) PuMbA válasza t72killer (#34821) üzenetére


PuMbA
titán

Last Week Tonightban volt, hogy a Dupont miatt (teflon bevonat feltalaloi) már szinte minden ember vereben van PFOA / PFAS kemikália. Akik gyár mellett éltek, még jobban ki voltak téve ennek, erősen ezzel szennyezett vizet ittak és annyi a vérükben a PFAS szint, hogy semelyik vakcina nem hatásos náluk...

Szóval köszönjük meg az immunrendszer rombolást egy-két cégek is :(

[ Szerkesztve ]

(#34824) fatal` válasza Reggie0 (#34822) üzenetére


fatal`
titán

Ezért mondjuk kár volt odáig menned szerintem, Pfizert bárhol adnak most.

(#34825) t72killer válasza PuMbA (#34823) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez érdekes, van róla valami érdemi forrás/tanulmány:F? Ha olyan gyatrán működnek a vakcinák, akkor miért is mérik itt egymás után a topiktársak a többezres értékeket :F?

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34826) Vesa válasza PuMbA (#34823) üzenetére


Vesa
veterán

+ mikroműanyagok, + azbeszt, + Titán-dioxid, stb. stb.
Valójában ezek nem feltétlen szándékos dolgok, sok esetben egyszerűen csak még nem megismert, nem azonosított problémák, mellékhatások.

A tudomány a valóság költészete!

(#34827) koncsik válasza PuMbA (#34823) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Ez nem egy komédia sorozat? Idén kapott 2 Emmy-t azt hiszem...

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#34828) fatal` válasza koncsik (#34827) üzenetére


fatal`
titán

Valamivel kevered, ez egy talk show.

(#34829) BlackV válasza Asbee (#34818) üzenetére


BlackV
senior tag

Össze lehet hasonlítgatni de csak nagyjából. Az átváltogatás kb csak "kilóra" hozza össze a teszteket. A korlát, hogy a különböző tesztek, az antigén különböző epitópjaira készült ellenanyagokra sepcifikusak. Tehát 1 kiló alma és 1 kiló málna, így kell kb elképzelni.

A Roche Elecsys váltószáma BAU/ml-re 1.0. Tehát ~250+ BAU/ml, vagy ~1760+ au/ml.
A Roche egy nagyon érzékeny teszt és emiatt hamar is telitődik a teteje. Ilyenkor általában a labor hígítási eljárással fejezi ki az értéket. Itt ez nem történt meg.

(#34830) BlackV válasza PuMbA (#34823) üzenetére


BlackV
senior tag

Ne is mondd asszony pont pár napja nézette meg velem a Sötét vizeken c filmet.
Ma halat sütöttünk. Látta, hogy acél serpenyőben nyomom. Kérdezte: na mi van nem találtad meg a tefalt? Haha naon vicces..
:U

(#34831) Cs1csó válasza BlackV (#34830) üzenetére


Cs1csó
félisten

Penge film, de azt sem kell "túltolni"
1. iszonyat dózisban kapták ott a politetrafluoretilént
2. sűrűbben kell cserélni a teflonos serpenyőt, még azelőtt, hogy látható sérülések lesznek a felületén, így ez az anyag kioldódik belőle.

Amúgy igen, meg lehet lenni teflon nélkül is. Nekem a pc egerem talpai azok ha jól tudom, jobban csúszik és tartós persze nem szoktam nyalogatni. :DDD

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Amúgy piszok jó film, durva a jelenet a "megkergült" marhával, vagy a bicikliző "rossz fogú" gyerekek vigyora, vagy a benzinkutas jelenet amikor egy ténylegesen a PTFE hatásától még magzati korban sérült felnőtt embert láttunk.

[ Szerkesztve ]

(#34832) Reggie0 válasza fatal` (#34824) üzenetére


Reggie0
félisten

Jobb biztosra menni, annyira nincs tavol, hogy ne erje meg nekem.

#34831 Cs1csó:
Nem a PTFE-vel volt a baj, hanem a PFOA-val es egyeb alapanyagokkal, amibol aztan eloallitottak a PTFE-t vagy mellektermekkent keletkeztek. Ugy altalaban a PTFE-t nyugodtan meg is lehetne enni, foleg, ha PFOA-mentes.
Egyszerubb olyan teflonos serpenyot venni, ami mas koztitermekekbol keszul, nem PFOA-bol.

Amugy a 3M is kb. ilyen ceg. Nem tudom, hogy ti mennyire ismeritek ezeknek a fazisvaltasos huteshez hasznalt, vagy mas perfluorart nagymolekulas termekeiket, de azokra is rairjak, hogy mennyire biztonsagos, meg 200000ppm LEL, teljesen inert stb., de azert kell hozza a kesztyu, meg a legzesvedelem... Meg arra sem ternek ki, hogy ha 95-99% tisztasagu a termekuk, akkor mi a maradek.

[ Szerkesztve ]

(#34833) Cs1csó válasza Reggie0 (#34832) üzenetére


Cs1csó
félisten

:R

Tényleg, mint ha rémlene nem PFOA az amit a filmben is említenek, és igen melléktermékként volt vele gond.

[ Szerkesztve ]

(#34834) Nowhereman válasza t72killer (#34825) üzenetére


Nowhereman
őstag

Talán mert a vakcinálás után is bekaphatják a páciensek a vírust, ami aztán megdobja az értéket. Különben pedig a többezres érték sem ment meg a fertőződéstől, tehát a vakcina hatékonyságát sokkal inkább az mutatná, hogy egy szimulált fertőzés (mint ami egy ráoltás is lenne) után mondjuk 24 órával mennyivel komolyabb az immunreakció a szűz állapothoz képest...

Utánam a kondenzcsik!

(#34835) PuMbA válasza t72killer (#34825) üzenetére


PuMbA
titán

Mint írtam, csak azoknál nem működik / kevésbé működik a vakcina, akik vérében nagyon sok ilyen kemikália került, mert pl. ilyen gyár mellett laktak és ezzel szennyezett vizet ittak :) Gugli keresésbe írd be a "dupont per" vagy "dupont pfas" szavakat és olvashatod a cikkeket. Amerikában 80 ezer emberes tömeges per volt a DuPont ellen.

[ Szerkesztve ]

(#34836) koncsik válasza fatal` (#34828) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Last week tonight with John Oliver-re gondoltam (HBO)
Breaking news, on a weekly basis. Comedian John Oliver satirically covers the week in news, politics and current events in this Emmy-winning variety series.
Gondolom erről a video-ról van szó, komoly téma viccesen.

[ Szerkesztve ]

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#34837) Drótszamár válasza Drótszamár (#33651) üzenetére


Drótszamár
őstag

Na sikerült hétvégi időpontot foglalni. Reggelre mentem, behúztam 2 sinóra egy modernát. :)
Megvan az akku a csip mellé. ;]

( 2b || !2b ) az itt a kérdés...

(#34838) PuMbA válasza koncsik (#34836) üzenetére


PuMbA
titán

Igen, erről.

[ Szerkesztve ]

(#34839) Parci válasza bigdady (#34819) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem, nem értelmezhető így

amúgy azért 250 U/ml, mert odáig lineárisan mért, annál nagyobb értékeket úgy kapnának, hogy higítják a mintát és újramérik -- itt ezexerint ezt már nem csinálják meg, de nincs is nagy jelentősége akkor, a >250 "erős védettség"

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34840) Parci válasza PuMbA (#34835) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ezek abszolút valós problémák, de figyelni kell azért itt is, mert szépen ráül az egészséges életes, alusipkás társaság és lobogtatja, mint a véres kardot. szóval egy ilyen talk show problémafelvetésnek érdekes, de ne állj meg ott, hogy elolvasol két cikket és szörnyülködsz, hogy teflon=halál, a valódi megfejtés sokkal több energia befektetését igényli

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34841) PuMbA válasza Parci (#34840) üzenetére


PuMbA
titán

:K Ma már egyébként ezt az anyagot kihagyva gyártják a teflont, szóval a problémát megoldották.

Mellékjegyzet: én pajzsmirigy alulműködéses vagyok egyébként.

[ Szerkesztve ]

(#34842) Parci válasza PuMbA (#34841) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

igen, külön ráírják, hogy pfoa-mentes. ettől még azért sejthetően egy súlyosan karcinogén anyag, de az élet... harc! lehet választani, hogy 85 éven át vakargatod a ráégett szajrét a serpenyőről, vagy szívás nélkül csak 77 évet élsz. :DDD ráadásul, ha rágyúrsz a 85 évre és vakargatsz, aztán jön egy covid és meghósz 47 évesen, fölöslegesen szivattad magad :DDD

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34843) Andika20


Andika20
csendes tag

3. oltás (Pfizer Sputnikra) után hány héttel érdemes ellenanyag szintet méretni, ha kíváncsi vagyok? Ugyanúgy 4 hét, vagy inkább korábban?

(#34844) Parci válasza Andika20 (#34843) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

lehet picit hamarabb is, mert gyorsabban felfut, de a 4 hét is jó

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34845) Sir Pocok válasza Andika20 (#34843) üzenetére


Sir Pocok
őstag

3-4 hét.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#34846) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

"Az AstraZeneca-vakcina kifejlesztője, Sarah Gilbert szerint az agypusztító Nipah-vírus lehet a következő olyan kórokozó, amely világjárványt okozhat."

nem kéne... :(((

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34847) t72killer válasza PuMbA (#34835) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:R, átugrottam a "nagyon sok" részt. Igen, a vegyipar és egyéb ipari tevékenységek még mindíg képesek meredek dolgokat kiereszteni magából, ami néha látványos (Kolontár...) néha nem.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34848) t72killer válasza Parci (#34846) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nettó "klikkvadászat" a részéről... Nyilatkozott ő már mindenféle furát, pl hogy nem kell booster és inkább jótékonykodjuk el az extra dózisokat., Meg hogy tuti nem lesz súlyosabb variáns.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34849) radi8tor válasza lafaty80 (#34817) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Tisztelet a kivételnek. Az a mondat rád akkor nem igaz (nem is neked írtam).

⭐ Stella

(#34850) radi8tor válasza Parci (#34846) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Annak nem Internet a kódneve? :D

⭐ Stella

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.