Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#80301) simonjoe válasza DJ. Ru$y (#80298) üzenetére


simonjoe
senior tag

..parancsolj! :)
https://1drv.ms/i/s!Ahl28y4Hr_7phKxuC7MG-IqMpE-HIw

Joe

(#80302) DJ. Ru$y válasza simonjoe (#80301) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Van még tartalék a vonalban, szóval elvileg nem kell eszközcsere és mivel most is VDSL2-n vagy, így csak át kellett volna váltani a csomagot, és HGW újraindítás után mennie kellene az új csomagnak. Próbáld meg, de csak egyszer (!) nehogy SNR lockot kapj, amúgy 72 óra a csomagváltás maximális időtartama.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#80303) Scrym válasza Intruder2k5 (#80300) üzenetére


Scrym
tag

Ááá így már értem...!!!
És ezt máshol is eszközölni tudom, mert pont szívok egy kamerás megfigyeléssel Telenor adatmegosztóval (apn: online), ami szintén NAT-ol, és ha oda is beteszek a router mögé egy openwrt-t DDNS-el akkor ott is tudok publikus címet szerezni?!

(#80304) simonjoe válasza DJ. Ru$y (#80302) üzenetére


simonjoe
senior tag

akkor már elbaxtam, :W , mert vagy háromszor indítottam ma újra. :((

Joe

(#80305) C0d3r válasza simonjoe (#80304) üzenetére


C0d3r
addikt

Amíg megvan a 20 Mbit és a DSL info oldalon is annyit látsz, addig nincs SNR lock-od.

(#80306) BrownB


BrownB
tag

Nem találtam meg a Telekom honlapján, hogy a vezetékes telefon szolgáltatásnál, az alábbi opcióknak mi a funkciója?

- Kapcsoltszám kijelzés tiltása
- Hívott szám utolsó három számjegyének kitakarása

Valamint, a Anonim hívás elutasítás funkció hogy működik a gyakorlatban? Ha rejtett számról hívnak, akkor bemond valamit a hívó félnek vagy foglalt jelzést ad?

[ Szerkesztve ]

(#80307) btz válasza simonjoe (#80304) üzenetére


btz
addikt

Nem biztos :D De kapsz egy reszinkront mikor átváltják. Nekem egyszer telefon beszélgetés közben váltották át, így mivel voip-s vonalam, megszakadt az ügyintézővel is a kapcsolat.

ⓑⓣⓩ

(#80308) #65388800


#65388800
törölt tag

Üdv!

Ilyenkor mit kell csinálni?

Rendelési üzenet
Csak előfizetéses vagy előfizetésessel össszeregisztrált Dominós felhasználó vásárolhat pontért, ezért nem engedélyezett a cikk kosárba tétele

(#80309) Chereiose


Chereiose
addikt

Kedves üzletkötő hiába küldte az alap telefonos új csomagot előszerződésben, véglegesnek pofátlanul berakta a hoppá plusz csomagot (netmánia 1000 és szuper hd tv csomag mellé), most mehet a harc, hogy kivegyék az aktív szerződésből, mert telefonunk sincs, de a semmire kéne 3 ezret havonta fizetni...Viszont ha így marad, akkor fogok venni egy otthoni telefont. Kérdésem, hogy annyi az egész, hogy a telefon kábellel csatlakoztatom a routerhez és lesz is egyből vonal, nincs más dolgom? Honnan tudom, hogy mi a saját itthoni telefonszámom? Illetve szerintetek ez módosítható még alap telefonra a szerződésben? Ma panaszt tettünk, azt mondták, hogy 30 napon belül küldenek értesítőt, mire jutottak.

(#80310) DJ. Ru$y válasza Chereiose (#80309) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Simán rádugod, de nem a routerre, hanem az ONT-ra, a Phone portra, és lesz vonalad. Az ONT-ban elvileg látni kellene a hozzárendelt telefonszámot, valamint a számlán biztos szerepelnie kell a csomagnál a telefonszám.

Lehet az üzletkötő küldte rá a hoppá pluszt, gondolom az után kapta a jutalékot az alap telefon után meg a nagy semmit.. Szóval valószínűleg alapra fogják módosítani és esetleg kötbért is kapsz, ha kiszámlázzák majd a hoppá pluszt, viszont, ha "láttad" a papírt és hoppá pluszt írtál rajta alá, akkor szívás van. (Elég ha előre aláíratta veled és otthon ő behúzta a hoppát az alap helyett...)

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#80311) Chereiose válasza DJ. Ru$y (#80310) üzenetére


Chereiose
addikt

Tudom elég "noob" kérdés, de melyik az ONT? :B Ugye van a 2 box, egyik a felvevős a másik pedig a sima, valamint ugye a huawei router. Én erre értettem a routert? :U

Tuti az üzletkötő volt, biztos vagyok benne, hogy jutalék miatt rátette a kis genya. Nem írtam alá semmit, papíron nem mutatott semmit, emailben küldte az ajánlatokat, és ott mondtam, hogy HBO Pack nélkül és hoppá plusz nélkül kérem, ki is jött 5600 Ft körül így. Meg is van az email, benne a legutolsó ajánlattal amit küldött, ki is nyomtatjuk, be is mutatjuk nekik ha kell. Itt is mutatom képen [link]

Annyira éreztem amúgy, hogy ez lesz, eleve meg sem kérdezett mit akarunk, becseszte mindenből a legdrágábbat. Most meg miatta szívhatunk ezzel 1 hónapot, ki tudja mit találnak ki, gondolom kevesebb az esély arra, hogy módosítják alapra... :((( Ugyanakkor végre örülök, mert vége a 10 megabites korszaknak, csak akkor lenne teljes az öröm, ha azt kapnám amit valóban kértem.

Minden esetre megvárom mi lesz, aztán utána veszek akkor egy beltéri telefont, ha marad így. Van valamilyen ajánlott típus? :)

[ Szerkesztve ]

(#80312) Chereiose válasza Chereiose (#80311) üzenetére


Chereiose
addikt

Még valami: az ajándék D-link routert mikor óhajtják hozni kb, illetve szólnak legalább mielőtt jön a futár? Gondolom azután is nekem kell majd gürcölni. (amit amúgy a szerelőnek kellett volna hoznia)

[ Szerkesztve ]

(#80313) havri1 válasza Chereiose (#80311) üzenetére


havri1
félisten

Ezek elég durva árak, de sztem szedd ki (modker) a linket a hsz-ből. Ezek egyrészt egyéni ajánlatok, másrészt csomó személyes infó benne van..

[ Szerkesztve ]

havri

(#80314) Chereiose válasza havri1 (#80313) üzenetére


Chereiose
addikt

Már nem tudom, amúgy is csak az értékesítő van benne, legalább kiadom :P Abból meg nem csinálok titkot, hogy mennyibe kerül, mert igazából épp erre irányul a kérdésem.

(#80315) wmati válasza Chereiose (#80312) üzenetére


wmati
addikt

Volt egy váltás December környékén nem a szerelő hanem a Gls hozza. Ha van raktáron a létesítés utáni 7. munka napon kb.

Jutalékokba nem akarok bele menni, nem védem az értékesítőt mert sok gennyláda van köztük. Viszont maga a rendszer amit használ már az megtudja viccelni és be csúszhatnak ilyen hibák. Utána pedig ha ő tegyük fel jól fel adta rendelést, a háttércsoport is tud szépet alkotni. 4x adtam fel optikára rendelést 4x postáztak ki rezes szereld magad hgw-t vagy nem kértem felvételt de be volt kapcsolva az efinél. Szóval vannak érdekes dolgok ebben az egészben, de simán benne van hogy geci az üzletkötőd.

Viszont egy slusz poén te így ezzel fajta üzletkötővel nem köthettél volna szerződést hivatalosan :D Erre még akár lehetne is hivatkozni nem tudom...

(#80313) havri1 Szakavatott szem meg tudja mondani hogy kb hol lakik az előfizető :D

[ Szerkesztve ]

(#80316) havri1 válasza Chereiose (#80314) üzenetére


havri1
félisten

Ha nem volt telefonos (rögzített) beszélgetés, és nincs aláírva általad semmi, igazából szvsz sima ügy. Ha alá is van írva, 14 napon belül úgy tudom el lehet állni a szolgáltatástól kötbérmentesen.

havri

(#80317) Chereiose válasza wmati (#80315) üzenetére


Chereiose
addikt

Abba már nem mennék bele, hogy köthettem volna íg, mert csoda, hogy végre eljutott hozzám is az ezres net :D Igaz még a hoppá plusszal is olcsóbb mint eddig (mert eddig net volt telekom, tv az digi), ha még használnám a telefont akkor talán OK lenne, de így meg készülékem sincs hozzá :)

Amúgy amit adnak D-link router azt hogyan kell csatlakoztatnom, csak rádugom a huaweire? (és beállítom aztán)

havri1: Az úgy akkor remélem sikerül, komoly lenne ~6K-ért ez a csomag. Ráadásul a TV után most 3 hónapig nem is számláznak elvileg, csak ami eddig is volt (net, "telefon")

[ Szerkesztve ]

(#80318) DJ. Ru$y válasza Chereiose (#80311) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

A Huawei nem egy szimpla "router", hanem egy ONT (optical network terminal). Amint ethernet csatlakozó van legalább 4 db mindenki routernek degradálja, de az nem egy router. :)

Azon van egy Phone vagy Telephony feliratú aljzat abba kellene dugni a telefont.

A D-Linket pedig kötheted AP módba, vagy az ONT-ban kitörlöd a PPPoE felhasználót és beírod a PPPoE jelszóval együtt a D-Linkbe így a D-Link kapja majd a publikus IP-t.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#80319) tlac válasza #41133696 (#80165) üzenetére


tlac
nagyúr

Ahonnan vásároltad, de a csere utalvány nem tartalmaz erre vonatkozó információt?

nem tartalmaz (csak most jutottak el hozzám a papírok)
valamelyik nap majd bemegyek a T-hez

(#80320) havri1 válasza Chereiose (#80317) üzenetére


havri1
félisten

Még 8-ért se rossz :)

[ Szerkesztve ]

havri

(#80321) Chereiose válasza havri1 (#80320) üzenetére


Chereiose
addikt

Így több valamiért mint 8, inkább ~10 ezer. [link]

Ha lemenne a csoda telefon róla, máris szemretűnőbb lenne :) Bár nem nagyon értem ezt megint csak, a linkelt előszerződésben olcsóbb árak vannak, mint ami végül a szerződésbe került..

DJ. Ru$y: Köszi, ha megérkezik rendben magától (amiben kételkedem, úgyis nekem kell majd telefonálgatni) akkor megcsinálom így :)

[ Szerkesztve ]

(#80322) Sharkweb válasza wmati (#80315) üzenetére


Sharkweb
aktív tag

Nem küldik automatice úgy kell érte harcolni. (D-Link router)

[ Szerkesztve ]

(#80323) havri1 válasza Chereiose (#80321) üzenetére


havri1
félisten

Ezek nem jó árak, nem jól mutatja weben.
1000-es pl ez a spec 1-es, Neked még annál is jobb árad volt az előző szerződésben, vagy benéztem valamit?
1412 tudja megomdani, de ha csak a hoppá+ van pluszban, annak az ára nyomja meg.

[ Szerkesztve ]

havri

(#80324) Chereiose válasza havri1 (#80323) üzenetére


Chereiose
addikt

Most már holnap telefonálok, mert ahogy írtam lejjebb is, előszerződésben nem ezek az árak vannak, honlapon minden drágábban látszik.... :(((

(#80325) wmati válasza Chereiose (#80324) üzenetére


wmati
addikt

Hoppá pluszod szerintem piaci árazásos :O

(#80322) Sharkweb Király jó tudni, akkor küzdeni érte hogy a Gls meghozza.

(#80326) Sharkweb válasza wmati (#80325) üzenetére


Sharkweb
aktív tag

3 hetet vártam. Nem küldték, sajnos úgy kelett b.... a telekomot, le akartak rázni azzal, hogy a Huawei tudja amit kell. (Műszakis "szakértő" kolléga)

[ Szerkesztve ]

(#80327) Chereiose válasza wmati (#80325) üzenetére


Chereiose
addikt

Az a baj ezzel, hogy gyakorlatilag tök mind1 az előszerződésem, úgyis bent van a rendszerben már amit linkeltem, max panasszal fordulhatok hozzájuk amit ma meg is tettem személyesen, de egy telefont megér még holnap.

Sharkweb: És aztán kivitték neked?

[ Szerkesztve ]

(#80328) Sharkweb válasza Chereiose (#80327) üzenetére


Sharkweb
aktív tag

Igen. Mondtam, hogy nekem AC-s wifi kell, sok az eszköz. Meg mondtam, hogy a honlapon ott van ajándék router 1-ft-ért.

[ Szerkesztve ]

(#80329) Intruder2k5 válasza Chereiose (#80327) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Én sosem szerződtem még üzletkötővel, de ilyen esetben nincs 14 napos elállási jogod?

(#80330) Chereiose válasza Intruder2k5 (#80329) üzenetére


Chereiose
addikt

Nem tudom, hogy van-e, viszont elállni nem akarok, mert akkor meg lehet lekapcsolják az új netet vagy ilyesmi, én meg örülök, hogy végre be lett kötve az optika. Elég rejtély ez így, mert 3 ajánlatot küldött, na most ez HBO pakk nélkül is drágább, mint amiket küldözgetett...

[ Szerkesztve ]

(#80331) lakospeti


lakospeti
csendes tag

Sziasztok!

UPC ADSL-ről (Dabas, 29-es körzet fekete lyuk) most szeretnék váltani Telekom szolgáltatásra. Telefon, TV, net.
Kérdésem az, hogy az optika behúzásánál mennyire "verik szét" a házat? Mivel nem rég volt festve, nem szeretném, hogy szép kis fehér kábelcsatornák fussanak végig a házon. (3 db TV-hez kellene húzni) Megoldható szerintetek, hogy a régi koax kábel helyére behúzzák az optikát a padláson keresztül a szobákba és így csatlakozna a TV-hez?

Köszönöm!

(#80332) Andor22 válasza lakospeti (#80331) üzenetére


Andor22
aktív tag

meg ,pénteken kötötték nekem
úgy csinálják ahogy mondod

(#80333) Flowtation


Flowtation
őstag

Jó reggelt!
Biztos sokszor volt már, nekem mégse ugrik be: A lenti képen mint jelent az utolsó két sor? Jelent-e problémát?

Előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#80334) wmati válasza Chereiose (#80330) üzenetére


wmati
addikt

Végső esetben módosítasz kisebb telefon csomagra, kötbér megfizetése mellet.

(#80335) DJ. Ru$y válasza Intruder2k5 (#80329) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Előszerződés állítólag valami nagyon hülye feltételekkel van megírva és le van benne védve rendesen a Telekom.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#80336) DJ. Ru$y válasza Flowtation (#80333) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Ne foglalkozz vele, főleg, akkor, ha ez sok idő alatt jött össze. Ha fél nap működés után lenne ilyen, az már gáz lenne, de gondolom elég hosszú ideje nem lett újraindítva a HGW.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#80337) Intruder2k5 válasza DJ. Ru$y (#80335) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

OK, csak azért kérdeztem - gondoltam erre -, mert ugye távollévők közt kötött szerződések esetén a törvény erejénél fogva jár ez a védelem, és szerintem az üzletkötő nem köt valós szerződést, az csak később jön létre, postai úton megküldött papírokkal, vagyis távollévő felek közt.

De ha a fórumtárs nem akar élni az elállási jogával, akkor teljesen mindegy is.

(#80338) Flowtation válasza DJ. Ru$y (#80336) üzenetére


Flowtation
őstag

Kb max egy hete, akkor kaptam meg, mikor írtam Neked, hogy futár hozta a cuccot. [link]

[ Szerkesztve ]

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#80339) lócitrom válasza Flowtation (#80338) üzenetére


lócitrom
őstag

DSL területen mitől függ, hogy kapok-e IPv6 címet?

„the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu

(#80340) Flowtation válasza lócitrom (#80339) üzenetére


Flowtation
őstag

Sajnos én nem tudok neked erre válaszolni. :B

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#80341) DJ. Ru$y válasza lócitrom (#80339) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Nem kapsz elvileg, mivel koaxon volt/van teszt üzem és DSL-en még publikus tesztüzem sincs én úgy tudom.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#80342) gg72


gg72
veterán

Sziasztok! Ma reggel hívtak a T-től, hogy lejárt a hűségidőnk és rábeszéltek erre a "gyorsító" opcióra, aminek most kezdek utánaolvasgatni és nem minden világos... 20 megás ADSL netünk van, de a vonal csak 13 megát bír el, a következő a hálózati felállás itthon: ADSL modem + Asus wifi router + switch. A hálózaton van ugye egy PC, egy Synology NAS, valamint mobil eszközök wifin. A NAS-nak fix ip cím van kiosztva és a Synology saját DDNS szolgáltatásával tudok kapcsolódni hozzá kívülről, bárhonnan, ahol van net. Most viszont azt olvasom, hogy ezzel a gyorsító opcióval elvész ez a DDNS hozzáférés. Igaz ez? Mert ha igen, akkor most még van időm lemondani a dolgot.

(#80343) csibabu


csibabu
tag

Üdv! Hétvégén kötötték be a netet + iptvt és akkor jó volt, aznap, azóta meg lassú. 20mbts net lenne elvileg. Újraindítom a modemet akkor jó egy kis ideig( talán egy óra) aztán megint kezd be lassulni. Ez miért lehet? Ha jól tudom DSL net van

iPhone 14 Pro

(#80344) lócitrom válasza DJ. Ru$y (#80341) üzenetére


lócitrom
őstag

hm, de nem úgy volt, hogy előző év végére meglesz a dual stack? úgy emlékszem be lett harangozva. honnét fogok rájönni, ha már valóban adott lesz? router végzi a belépést, ettől függetlenül lesz IPv6 cím a HGW-ben?

(#80340) Flowtation
valóban. véletlenül a válasz gombra kattintottam :(((

„the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu

(#80345) wmati válasza lócitrom (#80344) üzenetére


wmati
addikt

(#80346) mindfields00


mindfields00
csendes tag

Üdv!
Telekonál létezik már ci+ kártyamodul és kártya ha nem szeretnék set top boxot?

(#80347) DJ. Ru$y válasza mindfields00 (#80346) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

DKTV-hez létezik/létezett, de már nem köthető új szerződés DKTV-re, IPTV-hez pedig még jó darabig biztosan nem lesz CI+ modul, mivel a TV-k nincsenek erre felkészítve, nincs rá egységes szabvány.

Egyszóval: nincs.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#80348) Bozek válasza mindfields00 (#80346) üzenetére


Bozek
nagyúr

Nem, mivel teljesen más technológia az IPTV.

(#80349) DJ. Ru$y


DJ. Ru$y
félisten

Saját nyűgöm:

Elkezdett szarakodni az öregecske Speedport W724V, szombaton dolgoztam itthon gépről neten keresztül és néha elszállt a net, minden eszköz elérhető volt, de mégsem volt net, aztán 5-6s és visszajött.

Ma viszont 11 óra körül sikerült úgy elszállnia a Speedportnak, hogy se újraindulni semmit nem tudott. Telefon volt, internet nem és se pingre nem válaszolt se pedig a felület nem volt elérhető. Újraindítás után kb. 5 perc volt mire volt szinkron... 2 év ezeknek az eszközöknek a halálpontja úgy látom. Megpróbálok egy cserét kérni Entry 2i-re modemnek az is megteszi.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#80350) #22718208


#22718208
törölt tag

W724 V HGW -n mi történt a port átirányítással ?
(Firmware version 09021602.00.653)

Semmit nem tudok "kintről" elérni. Olyan mint ha nem is működne ez a funkció...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.