Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25951) 206 cc


206 cc
senior tag

Sziasztok!
Olvasgatom itt ezt a kábelezésről szóló részt.Családi házban lakom...a telefon póznáról jön be a kábel a ház sarkánál levő dobozba onnan pedig egy másfajta talán 2 eres kábel egy fali aljzathoz. Ezt kb 15 éve kötötték be esetleg érdemes lenne újítani cserélni,ezt be kell jelenteni hibára vagy mi módon?A ház sarkon levő bekötéstől a fali aljzatig menő kábelt én is cserélhetem?..milyet kellene feltenni innen pedig megy a szűrőbe onnan a ZTE kütyübe.Onnan van a voip telefon, adsl+ van csak felénk...
A szűrő nálam kiiktatható?...a fali aljzat sem tesz jót gondolom a házfali dobozból mehetne a kábel egyenet a ZTE-be?

206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....

(#25952) dchard válasza Hammy (#25943) üzenetére


dchard
veterán

A távolságot tekintve elfogadható. Ennél viszont a 20megás csomag sem lesz gyorsabb.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#25953) dchard válasza 206 cc (#25951) üzenetére


dchard
veterán

A kábel cseréje minimum UTP-re ajánlott, felesleges kötéseket toldásokat megszüntetni, ha VOIP van akkor szűrő NEM kell, kiiktatható. Ezen kívül 10 hozzászólásonként leírom mit hogyan tessék visszaolvasni.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#25954) dchard válasza wmati (#25949) üzenetére


dchard
veterán

Egyszerűen abban a bonding group-ban 4/1 van most, ennyi. Ha korábban megvoltak a többi csatornák akkor valamit reszelhettek, de azt nehéz lenne elhinni, hogy kikaptak 4 csatorát ott ahol már kiépítették. Lehet berendezés hiba és amíg megoldják így van szolgáltatás.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#25955) poli27 válasza Allien (#25950) üzenetére


poli27
veterán

Jogos a pont,ebben erősítelek :)

(#25956) Allien válasza dchard (#25953) üzenetére


Allien
veterán

Lehet, írnod kellene egy első hozzászólást, képekkel illusztrálva. Ezt a modik berakhatják első HSZ-nek, és akkor lehet elégséges 50 hozzászólásonként felhívni az első HSZ-re a figyelmet. :K :R

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#25957) dchard válasza Allien (#25950) üzenetére


dchard
veterán

Hosszasan ecsetelhetném, hogy mi erről a véleményem, a rövid sommázatom ez: nemakarásnak nyögés a vége, és ez az ügyfél és a szolgáltatói oldalra is igaz.

Szerintem egy érnégyesben nem lehet két ADSL-t kötni, te inkább egy pászmára gondolsz amiben van több DSL előfizetés.

Egyébként erre is van megoldás: a neve Vectoring. Ezzel a technikával akár az összes érpáron lehet DSL előfizetés egy törzskábelben, faszán fog működni az összes interferi nélkül.

A Telekom vastagon kapni fogja az ívet milliónyi elfőizetőtől akit nem érdekel majd, hogy milyen messze van meg mi a kifogás, meg mennyire nincs ideje a szerelőnek, meg hogyan néz ki az alépítmény. Oldják meg a 15éve beszedett előfizetői díjból. AMikor az Ebay-en 1200 dollárért komplett VDSL2 képes 96 portos DSLAM-et lehet kapni aminek az egy portra vetített költsége 12,5 dollár, akkor nehéz elhinni a mindenféle kifogásokat. Már rég minden nagyelosztót VDSL2-képes miniDSLAM-re kellett volna cserélni. Még ha hozzáveszem a ház, redundáns táp és akkupakk meg a telepítés költségét akkor is kijön a 10.000 dodoó alatt csak abban eleve nem 96 port lesz hanem 3-szor annyi, továbbra is nevetséges egy portra vetített költséggel.

Dchard

[ Szerkesztve ]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#25958) Allien válasza dchard (#25957) üzenetére


Allien
veterán

Ok, mondom, NEM vagy tisztában a VALÓS helyzettel! Tudod, ha az ügyfél NEM akar vezetékezést, már ANNYI! Akkor azt KELLENE mondania a szerelőnek, hogy ebben az esetben NEM helyezzük üzembe. Ez szinte elképzelhetetlen a mai gazdasági helyzetben (és régebben is). Természetesen, azért meg kell próbálni az ügyfelet felvilágosítani, de ez is rengeteg IDŐ. Annyi buktatója van, hogy fogalmad sincsen, megsúgom (tudod, az elv, és a valóság totál más). :B
Egy érnégyesbe nem lehet két DLS??? Ok, OLD meg! :K Erre sincsen esélyed, megsúgom, és ezt írtam. Gondold át. Ehhez minimum 2x annyi kábel kapacitás kellene, azaz egy ügyfélhez egy érnégyes KELLENE, hogy menjen (azaz mondjuk kizárólag csak a páratlan számú kábel érre lehetne kötni). De inkább két érnégyes, nehogy KÉT internetet rendeljen. Erre is van példa, csak mondom.
Ergo, számolgathatsz eszközöket, meg mittoménmit, csak egyfelől ROSSZUL számolsz, másfelől akkor sincsen esélyed a VALÓSÁGHOZ akár megközelítőleg bármit is kitalálni.
Jókat irkálsz, jó tanácsokat osztogatsz, :R de a globális helyzetet NEM tudod, és nem látod át (sajnos, vagy talán szerencsére). :B :R

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#25959) dchard válasza Allien (#25958) üzenetére


dchard
veterán

Pontosan tisztában vagyok a globális helyzettel hidd el, csak én nem fogadom el meg törődöm bele. Ha nem így lenne szerinted miért írtam saját szoftver BCM DSL modemekhez? Gondolhatod: egyszerűbb lett volna mindenkinek azt mondani, hogy "hát messze vagy, meg ennyit bír" meg a többi süket szöveg ami az esetek 95%-ában ráadásul nem is igaz.

Az pedig TÉNY, hogy a szerelők 95%-a NEM rendelkezik azzal a tudással, ami egy DSL-es probléma szakszerű kivizsgálásához kell. Pont. Elemi vonaldiagnosztikai adatokat nem tudnak értelmezni, vagy nem ismerik az ok/okozati összefüggést aközött amit látnak és ami ezt okozza stb. Egy vonaldiagot elkészíteni 5 perc és akkor már elemeztem is. Ugyanezt még esetleg megteszi a lépcsőház aljában esetleg még a nagyelosztóban és ez már untig elég mindenre. És ezután tudja azt mondani az ügyfélnek, hogy át kell kábelezni, különben ilyen marad, kell vagy nem kell. Az ügyfelek többsége egyébként konstruktív ha más miatt akkor azért mert meg akarja oldani a problémát. Eleve hogy van az, hogy még mindig nem használnak rendes sodrott érpárat a kábelezéshez? Sorolhatnám.

Ezzel együtt nem godnolom, hogy ez a szerelők hibája lenne egyedül, inkább a Telekomé aki képzetlen pékeket meg ácsokat alkalmaz ilyen munkakörben, mellőzi a szamai képzést a megfelelő felműszerezést azért hogy a béreket és a költségeket a béka segge alatt tartsa. Az infrastruktúra állapota megint csak elsősorban a Telekom felelőssége: 20-30 éves pászmás szerkezetű kábeleken ennél többet nem nagyon lehet kihozni, csak miniDSLAM kihelyezéssel és a trözskábelek kihagyásával.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#25960) djculture válasza dchard (#25959) üzenetére


djculture
félisten

Ez csak rosszabb lesz jön a közműadó. Akár lehet olyan vezeték hálózat amit olcsóbb lesz megszüntetni és az előfizetőknek pát inteni. Mert gondolom az ilyen gyér előfizetői számú helyen nem tudják duplára emelni az előfizetői díjat csak úgy.

[ Szerkesztve ]

(#25961) wagi válasza SlayR (#25940) üzenetére


wagi
senior tag

http://192.168.1.254/

3play/3play

[ Szerkesztve ]

(#25962) pakriksz válasza djculture (#25960) üzenetére


pakriksz
őstag

Ha pedig jön az az eus korlátozás, hogy nem lehet multiknak pénzt kitalicskázni, hanem ott kell leadózni ahol szerezték a pénzt, kíváncsi vagyok mit fog mondani a t miért csökkent költséget. (mert akkor ugye meg fog jelenni az eddig kitalicskázott bevétel, és szép profit lesz a papíron, nem tudnak veszteséget mutogatni).

Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"

(#25963) bopeti98 válasza bopeti98 (#25944) üzenetére


bopeti98
őstag

Csak be kellet jelentenem hibára mert reggel megint -40-es dBmV fogadott. Aztán küldték az SMS-est hogy a hiba az ő rendszerükbe van, elkezdték a helyreállítást. Remélem hogy most már jó lesz.

(#25964) Spirit


Spirit
őstag

Na sikerült a 80/40-ről csomagot váltanom 120/50-re optikán. Inkább nem írnám le a hercehurcát, mert még a szerelőnek is kétszer kellett kijönnie... Ami bosszant viszont, hogy szerintem 120/40 lett beállítva, mert konstans 122/41-et mérek...Eddig meg jött a 82/47. Mind1, ezért ugatni már nem nagyon lehetne és nem akarom, hogy belenyúljanak, mivel eleve alig sikerült átrakni 120-ra. Persze, tudom, hogy így is nagyon jó, meg jó árban is van, de nem igaz, hogy 7 telefon, 2x-i kiszállás alatt tudtak összehozni egy emelést...félig.

(#25965) SUPREME7


SUPREME7
őstag

Sziasztok, valaki leírná, hogy kb t-home-nál hogy megy a szolgáltatás lemondás? Felhívom őket, vagy besétálok egy T-pontba, de vigyem magammal a szerződést, modemet, setupboxot? Hisztizni fognak, hogy nincs meg a cuccok doboza? Ilyesmik érdekelnének.

(#25966) joecontra válasza deminos (#25932) üzenetére


joecontra
addikt

:C

Üdv,
J

(#25967) bopeti98 válasza bopeti98 (#25963) üzenetére


bopeti98
őstag

Na, visszajött a net:
Szétrepeszti a kábeleket olyan gyors :U

(#25968) 206 cc


206 cc
senior tag

Sziasztok!
Tudom már biztosan ki volt tárgyalva de nem találom. Kábelezésről lenne szó...vettem 5m utp cat5 kábelt és be is húztam ...de mivel kissé bizonytalan vagyok nem kötöttem még át semmit. Amiről szó lenne a külső fali aljzat és a lakásba bemenő kábelt cserélném....ahogy nézem idáig egy két eres elégé megkeményedett szürkés kábel van ide bekötve egy fehér és egy piros színű vezeték fut benne....ezt kb 10 éve kötötte be a szerelő....erre van bent feltéve egy aljzat amihez csatlakozik a szűrő illetve azon keresztül a ZTE router-modem...
Tegnap már segített dchard,hogy a szűrőt kihagyhatom így gondolom amit most behúztam utp kábel arra ha ráteszek egy rj45 dugót mehet be a ZTE-be? ...az utp kábelben 4pár ér fut...na most ezt hogyan kössem be??
Tehát egyik végen egy rj 45 dugó másikon a kinti fali csatlakozóba milyen színt kössek be?
Remélem érhető a kérdésem?
Köszönet előre is! :R :R

206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....

(#25969) wmati válasza 206 cc (#25968) üzenetére


wmati
addikt

Szerintem a ZTE be rj11 csatit kell dugnod :F

(#25970) 206 cc válasza wmati (#25969) üzenetére


206 cc
senior tag

Jaaa..ja teljesen igazad van....most nézem én is...akkor ez megoldódott...
..elég vékonyka az utp kábelben levő 1 pár csavart ér...ez így megfelelő vagy van valami trükk hogy duplán kell használni???

[ Szerkesztve ]

206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....

(#25971) wmati válasza 206 cc (#25970) üzenetére


wmati
addikt

Dublán tuti nem lehet használni, nem tudom hogy kéne használni vagy raknék egy kötő dobozt utp kábel arra rá egy rj11 csatlakozós doboz vagy nem tudom utp kábelre rakni rj11 csatit és 8 ból 4 kábelt használok fel csak tippelek

[ Szerkesztve ]

(#25972) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

Épp néztem, hogy EPC3925-höz megérkezett hozzám a 2012 októberi szoftver.

Ehhez kapcsolódó kérdés.. Választható lett a tűzfal beállítása, van low-medium-high lehetőség. Mi változik ennek állításakor, tudja valaki?

Rájöttem, ha elállítom low-ról, akkor hiába van forward, nem megy ki semmi. Csak amit a HGW engedélyez.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#25973) villamos válasza 206 cc (#25968) üzenetére


villamos
őstag

Egyszerű. Most van a fali kötődoboz, és a belső helyiség között egy új kábel. A cat5 -ben 4 un. érpár található, ezek össze vannak sodorva, van egy színes, és vele összesodorva egy színes-fehér. Ezek közül megfogod amelyik szimpatikus, mondjuk a narancsot, illetve vele együtt a narancs-fehéret, és bekötöd a kötődobozba. Ebben a dobozban feltehetőleg egy elég vastag érpár található, jó félcentis átmérőjű fekete vezetékek, legalábbis ha telefonpóznára megy ki. Ezek csavar alá vannak kötve. Csak annyi a dolgod, hogy a jelenleg ezeken kívül meglévő piros, és fehér eret kicseréled az általad választott narancs, ill. narancs-fehér erekre.
Bent szükséged van egy un. rj11 -es aljzatra. Ebben 4 vezetéket találsz, egy pirosat, egy zöldet, egy sárgát, és egy feketét. Neked a piros, és a zöld kell, ezekre kell kötni ugyancsak a narancs, illetve a narancs-fehér vezetéket.

Szerintem meg lehet növelni a keresztmetszetet, ha pl. a narancs, és a kék ereket összefogod, és vele együtt a párjukat is. Tehát lesz egy narancs-kék, illetve narancsfehér-kékfehér. De nem tartom szükségesnek.

[ Szerkesztve ]

Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!

(#25974) 206 cc válasza villamos (#25973) üzenetére


206 cc
senior tag

Igen pont így van ahogy írod....akkor elég egy párt kiválasztanom és átkötnöm ahogy említed....már elég sötét van kint de holnap akkor átkötöm.Az 5 méterből nem kell csak kb.2.8m az olvasottak alapján vágjam le a felesleget ugye?!..és ide tegyem fel a jelenlegi aljzatot....ahogy írjátok minél kevesebb kábel legyen a modemig minél kevesebb kötéssel...ezért gondolkoztam hogy felszerkesztenék egy rj11 dugót az utp kábelre.

206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....

(#25975) wmati válasza 206 cc (#25974) üzenetére


wmati
addikt

Igen a fölösleget vágd le egy határozott mozdulattal

(#25976) villamos válasza 206 cc (#25974) üzenetére


villamos
őstag

Ha az utp kábel merev-eres, akkor semmiképpen sem szabad rá dugót tenni. De ha puha (sodrott -viszont akkor az patch kábel) én akkor sem ajánlom.
Ok. hogy nem vagyunk távközlési szakemberek, de gányolni ettől függetlenül nem kell.

[ Szerkesztve ]

Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!

(#25977) #78121280 válasza hackeeeee (#25972) üzenetére


#78121280
törölt tag

Nálam még a régi. :D

Current Software Revision: epc3925-E15-12-v302r125554-120725c
Firmware Name: epc3925-E15-12-v302r125554-120725c.bin
Firmware Build Time: Aug 3 08:54:24 2012

Jah ha Low-ról elállítom lehal minden. :DDD

(#25978) hackeeeee válasza #78121280 (#25977) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Jah mert, csak az engedélyezett portok mehetnek ki, azon kívül semmi.

Véleményem szubjektív...

(#25979) sarkan


sarkan
aktív tag

Sziasztok!

Tudja valaki a Super Tv2 helyét a digitális kábelen?

Nincs kedvem teljes hangolást csinálni aztán meg pakolgatni a csatornákat.
köszi

(#25980) zotya987


zotya987
csendes tag

Hello!

Ez ilyenkor úgy van, hogy ha van új FirmWare akkor letölti elvileg automatikusan a szerverről?

Üdv!

(#25981) hackeeeee válasza zotya987 (#25980) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Nemteljesen. Úgymond "ráküldik a HGW-re".

Véleményem szubjektív...

(#25982) zotya987 válasza hackeeeee (#25972) üzenetére


zotya987
csendes tag

Hello!

Elvileg ez úgy van, hogy ha van új FirmWare akkor letölti automatikusan a szerverről?

Üdv!

(#25983) zotya987 válasza hackeeeee (#25981) üzenetére


zotya987
csendes tag

Aha. Akkor elvileg nekem is frissülnie kell majd remélem. Még a 2011. október 20-i FirmWare van nekem.

Üdv!

(#25984) #78121280 válasza zotya987 (#25983) üzenetére


#78121280
törölt tag

Elvileg, fokozatosan megy ki területenként, 2-3 hét alatt lefrissülnek.

hackeeeee lehagyta az adatokat :)

Current Software Revision: epc3925-E15-12-v302r125554-121019c-MYR
Firmware Name: epc3925-E15-12-v302r125554-121019c-MYR.bin
Firmware Build Time: Oct 19 13:56:32 2012

(#25985) zotya987 válasza #78121280 (#25984) üzenetére


zotya987
csendes tag

Hát remélem így lesz. Még a 2011.október 20-i van nekem.

Üdv!

(#25986) Allien válasza dchard (#25959) üzenetére


Allien
veterán

Az az érzésem, hogy inkább hanyagoljuk a témát. Szorítkozz szigorúan a SZAKMAI részhez, mert amit írsz, totál hülyeség, sorry. Egyfelől, Te változtatni NEM tudsz rajta, még talán-talán ha elnök vezír lennél, de valszeg sose leszel az (ott legalábbis). Másfelől az elvi lehetséges megoldást leírtam (csak páratlan érpárra szabadna kötni mindent), illetve annyi, hogy teljesen új, üvegszálas hálózat kell, de ez se teljesen megoldás MINDENRE (legalábbis jelenleg, kártya leolvasók, riasztók, speciális eszközök, back up vonal stb).
Ami pedig a szerelőket illeti, amit írsz, szintén lazán cáfolható, és arra utal, hogy szintén nincsen egy deka rálátásod (ráadásul valszeg sértve érzed magadat valami miatt). Pont. Pont Te nem látod, csak HISZED. :K Ami a DSL vizsgálatra írtál, ok, igen, MAJDNEM be lehet határolni, merre van a bibi. Csakhogy, nem veszel figyelembe dolgokat. Akár azt se, hogy nap közbe lehet tesztelni, de sok modem be sincsen kapcsolva. Ergo a mérés pontatlan. Ki lehet szűrni sok mindent persze. De, hogyan javítod meg? Ja, ahhoz mondjuk át kell kötni másik érpárra, ami szintén lutri, hogy milyen annak a paraméterei, és a szomszédjaik csak sima tel vonalak, vagy az is tele van DSL-el. Főleg, hogy mint írtam, lehet be sincsen kapcsolva a másik modem. Vagy, akár az is lehet, hogy egy hét múlva kötnek arra is. Az lehetne a megoldás amit írtam, de ez megoldhatatlan. Sodrott érpárat használnak kábelezéshez, ezt is rosszul tudod. De vannak KÉSZ helyzetek, lásd akár lakótelepek.
Láttál már "ügyfelet"? ;] Koránt sem annyira "konstruktívak", mint írod. Már legalábbis azon esetekben, ahol probléma van. Ugyan, hogy képzeled, hogy egy Ügyfél szemébe lehessen mondani, hogy elbakkta, és rossz vezetéket húzatott be, mert spórolni akart. Me ugye, "Ő" jobban tudja, meg mondta az ismerőse, aki látott már karón traktort, hogy jó a sima készülék zsinór is, nála is az van, és nincs is gondja. ja, nála mobil net van, azt nem teszi hozzá. :P
Ja, és pékeket, ácsokat NEM alkalmaznak. Max külsős cégek. Ergo, innentől kezdve hanyagold ezen témát, ha kérhetlek. :R
Én mondjuk szívesen olvasom, "hallgatom" amiket írogatsz, meg tiszteletben tartom, hogy írtál szoftvert is, de a többiben szerencsére közelítőleg sincsen rálátásod. :K :N

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#25987) hackeeeee válasza zotya987 (#25985) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Eddig Nekem is ez volt, ma néztem rá, ma már a friss fogadott.

Véleményem szubjektív...

(#25988) zotya987 válasza hackeeeee (#25987) üzenetére


zotya987
csendes tag

Akkor még nem vagyok elkésve. Köszi az infót!

Üdv!

(#25989) [Laca] válasza sarkan (#25979) üzenetére


[Laca]
csendes tag

(#25990) sarkan válasza [Laca] (#25989) üzenetére


sarkan
aktív tag

Köszönöm!

(#25991) kabelmania27 válasza bopeti98 (#25967) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Milyen most a jelszinted?

(#25992) Azharel


Azharel
aktív tag

Hello!

A net rendesen megy, kivéve h a bix.hu-t nem lehet lepingelni, a játékok sem írják mekkora a pingem. adsl restart megoldja a problémát, ez mitől lehet ? Előfordulhat hogy túl sokat pingeltem bix-re ás letiltottak vagy mi mert nem tudom elképzelni. Bix weboldala meg bejön ilyenkor.

(#25993) #78121280


#78121280
törölt tag

Ha minden igaz ezek a változások várhatóak IPTV-n Januárban.

IPTV alap, családi, extrába bekerül(t) Super TV2
Áthelyezésre kerül Családiból Alap csomagba a SportKlub
IPTV családi és extra csomagba bekerül a DoQ és a Filmbox
Családiból Speak minicsomagba átkerül a Sat1
Speak-ből Családiba ZDF (Már átkerült)
Kikerülő csatornák: Travel, Hálózat TV, Filmbox Plus
Movie minicsomagba bekerül az MGM és a Sundance és kikerül a Viasat Explorer, Viasat History.

HD csomagba bekerül az AXN HD

Movie mix Kikerül: Filmbox Plus, Új csatorna: Filmbox
World mix Új csatorna: DoQ
News mix Kikerül: Hálózat TV
HD-ből Filmbox-ba: Filmbox HD no ezt nem értem :DD
Lifestyle mix: új csatorna: Super TV2 (bekerült), kikerül: Travel

Forrás

[ Szerkesztve ]

(#25994) Gedeon31 válasza #78121280 (#25993) üzenetére


Gedeon31
addikt

Sajnálom a CNN nem kerül vissza egyik csomagban sem. :(

(#25995) blg válasza #78121280 (#25993) üzenetére


blg
senior tag

a sima Filmbox az, amelyik még mindig 4:3-ban ad?

(#25996) #78121280 válasza blg (#25995) üzenetére


#78121280
törölt tag

A sima Filmbox nem szerepel a T-Home kinálatában szóval passzolom a képarányt.

(#25997) dchard válasza Allien (#25986) üzenetére


dchard
veterán

"Egyfelől, Te változtatni NEM tudsz rajta"

Nem is az én dolgom. Változtasson a cég vezetése akit ezért fizetnek. Kicsit túl sok ingyen munkám van már ebben, ha mindenki tenné a dolgát akinek fizetnek is ezért előrébb lenne a cég.

"illetve annyi, hogy teljesen új, üvegszálas hálózat kell"

Nem kell. Leírtam hogy miért. Persze jó lenne, de nem kell.

"Ami pedig a szerelőket illeti, amit írsz, szintén lazán cáfolható"

Évtizedes saját tapasztalatom semmi más. Az a pár régi motoros akit nem sikerült elüldözniük, az is inkább a régebbi technikában penge, az "úajbb" eresztés meg lófaszjóskák gyülekezetet. A legutóbbi matávos fasz (nem két éve van a cégnél, és nem külsős) egy kurva UTP kábelt nem bírt felkrimpelni, inkább mondtam neki, hogy hagyjon itt 3 dugót és menjen, Fellélegzett. Mostmár több mint 8 éve van a II. kerületben, remélem magára ismer...

"ráadásul valszeg sértve érzed magadat"

Év poénja. Ezen jót röhögtem. Csak szánalmat érzek, szégyenkeznie meg nekik, vagy inkább a cégnek kell aki kiküldi őket. Egyébként hol érdekel, hogy alvállalkozó vagy sem? Én is az voltam máshol sokáig, de soha nem volt ez kifogás arra, hogy nem értek valamihez, főleg ha ahoz nem értek, amiért fizettek.

"De vannak KÉSZ helyzetek, lásd akár lakótelepek."

Lakótelepen élek. Tudod mit csináltam a régi kábellel? Kihúztam a pincéig saját magam ahol a telekomos kötődoboz van. Ugyanezt a szerelő is megtehette volna, neki kényelmesebb volt azt szajkózni, hogy "messze vagyok". Én meg megoldottam magamnak. Egyébként ez is jellemző: az ügyfél vagy ért hozzá, megoldja magának, utánaolvas, vagy eleve jön a lerázó duma reflexből, ÜFSz vagy szerelő lényegtelen.

"Ja, és pékeket, ácsokat NEM alkalmaznak. Max külsős cégek."

Hát de. legutóbbi két fütykös konkrétan megmondta, hogy ők pék meg ács voltak előző munkahelyükön. Csodálkoztak, hogy miért nem regel a kábelmodem, én mutattam meg nekik, hogy hát bizony a CM MAC cím nincs regisztrálva a CMTS-ben. Meg voltak esküdve hogy a jelszint, a jelszint, igaz megnézni azt sem tudták... MAtávos kitűzőjük volt, a többi nem érdekel, a Telekomot reprezentálják, ha alvállalkozó, ha nem.

Egyébként leírtam, mostmár többször is, hogy a kép ennél árnyaltabb. Van ahol tényleg valóban nem lehet mit tenni, bármennyire is professzionális és konstruktív a szerelő meg az ügyfél is. A probléma az, hogy az esetek többségében nem erről van szó, hanem arról, hogy egyszerűbb hazudni az ügyfélnek, ahogy ez itt már millió esetben beigazolódott. Megszámolni nem tudom, hogy hány ügyfeleteknek segítettem ingyen és oldottam meg a problémáját akik el lettek hajtva a szokásos bullshit szövegekkel. Szóval nekem nem kell bemutatnod az iparágat, lehet régebb óta dolgozom benne mint Te...

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#25998) p87


p87
senior tag

Üdv!
Kb. egy hete én is megrendeltem neten a Netmánia M-es csomagot Családi DSL helyére, nemrég kaptam SMS-t, hogy aktiválták.
Azt kell mondjam egész jó, eredmény:

A családi csomaggal 15,6Mb/s le és 0,91Mb/s feltöltés volt a maximum 19ms ping-el.

Hozzáértőket kérdezném, ha felraknám dchard fórumtárs firmware-jét a DSL-360R T1-es modememre és finomhangolnám elérhetnék-e még nagyobb letöltési és feltöltési sebességet?
Vonal:

[ Szerkesztve ]

(#25999) Kommy


Kommy
veterán

Sziasztok:

Nézegettem a modemem logját amikor megszakad a kapcsolatom ezek vannak benne. [link]

Ezután a kapcsoalt vonali adatai:

Az emúlt napokban figyelgettem a vonali paramétereket és a download-nál szokott a noise margin 6 és 13 között mozogni, az attenuation pedig 34-35 szokott lenni
uploadnál pedig noise margin 0-19 és attenuation 18-19

[ Szerkesztve ]

(#26000) dchard válasza p87 (#25998) üzenetére


dchard
veterán

Igen, az SNR margin 70%-osra csökkentésével.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.