Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zst
tag
válasz snyper990 #155498 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Nincs saját router még beépítve a rendszerbe, csak a 2235 mögé 2 AP. Egy a földszintre, 1 házon kívül a telekre. Az a bajom ezzel a próbálkozással, hogy oké, neki tudnék fogni, ha azt látnám hogy csak mondjuk wifin van probléma, de kábelen minden működik. Vagy fordítva. De itt kommunikációs csatornától függetlenül van problémám. Tehát nehezen érem el mondjuk a qbittorent webes felületét böngészőből IP alapon és telefonon az androidos klienssel. És nem hiszem, hogy mondjuk a szerverem ami kábelen csatlakozik, el tudná rontani a wifi csatlakozásokat. De lehet én értelmezem rosszul a dolgot és megtörténhet ez.
De teszek egy próbát (ahogy írtad) hogy mondjuk csak az én gépem legyen rajta kábelen a switchen és semmi ne legyen más, se wifin. Talán még ki is kapcsolom a wifit.
-
Kbali
nagyúr
válasz golfvariant #155496 üzenetére
Ez közvetlenül az ONT-ra dugva is így működik, amíg az első csatorna tartalmát be nem tölti. Ezt próbáld ki: kivárod, amíg megjön a kép és utána váltogass.
-
zst
tag
Lehet kicsit zavarosan írtam le a problémát.
Tehát egyszer van a hálózaton belüli probléma, meg van az internet elérési probléma. És ez vezetéken és WIFI-n is jelentkezik mindkét esetben.
Tehát az nem tiszta nekem, hogyha a vezetékes hálózatomban valahol egy router haldoklik, akkor az haza tudja e vágni a net elérést wifin, mobilon ami meg közvetlen a 2235-re van bejelentkezve.Sőt néha az androidos tv box is kiírja hogy "nincs lan kábel csatlakozva". Ami ugye közvetlen a 2235-be van dugva (3 tv). De ettől függetlenül meg sem röccen a tv adás.
-
snyper990
őstag
Ugyanabban a tartományban oszt IP-ket az ONT, mint az előző szolgáltatói eszköz osztott? A megfelelő porttovábbítási szabályokat létrehoztad az ONT-n? Valamelyik kliensnek állítottál statikus IP-t magán a kliensen?
Az, hogy „kommunikációs csatornától függetlenül” fennáll a probléma, nekem azt sugallja, hogy valamilyen konfigurációs gubanc lehet.
Az a baj, hogy elég komplex a hálózatod a tippelgetéshez meg vaktában lövöldözéshez. Gyorsabb és biztosabb az ügy felgöngyölítése és az esetleges hibaforrás megtalálása, ha úgy kezdesz neki, ahogy leírtam. Akkor kiderül, hogy valamelyik eszközöd okozza-e, ami kihat az egész helyi hálózatra. Addig szerintem nem lehet kizárni ezt a lehetőséget sem.
Csak ezzel is ott tartunk, hogy innentől inkább illene az otthoni hálózatos topikba, ahol több, a témában jártasabb felhasználó is el tudná mondani a véleményét/ötleteit -
legenda
válasz polonic #155492 üzenetére
Nálam úgy 3 hete frissült, én is csak az admin felületen vettem észre, hogy a Reboot Cause után nem a szokásos Power szerepelt.
Nem kürtölik sajnos világgá a módosításokat...
Mondjuk amíg hibátlanul teszi a dolgát, addig nem feltétlenül érdekel.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Markizmark
addikt
Sziasztok !
Fel lehet telepíteni a Telekom TV GO-t pl egy Xiaomi TV Box-ra?Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
burkus1993
csendes tag
Sziasztok. Az a helyzet hogy adott egy lakas ahol van mar bekotve egy otthoni elofizetes(telefon/tv/net) ami a hamarosan ex felesegem nevem fut jelen pillanatban. Meg aprilisig huseg koti. Nem akarok vacakolni az at iratassal lemondassal(azt majd intezze o mielott el koltozik a hazbol) stb mert en kisebb es olcsobb csomagot szeretnek majd. Az lenne a kerdesen hogy kulon masodik bekotest tudnak csinalni? Vagy mivel egy kabel erkezik be a lakasba igy csak egy szolgaltatas mukodik? Koszi
"Ami nem öl meg az erősít!"
-
lali303
tag
válasz Markizmark #155507 üzenetére
Nem.Semilyen boxra.
-
snyper990
őstag
válasz Markizmark #155507 üzenetére
Szia!
Hivatalosan nem.
Sideloadolni biztos lehet, kérdés, hogy működik-e. Ha tippelnem kéne, szerintem nem (még egy sima webböngészőből sem megy Linux alatt), de ki kell próbálni, és kiderül -
Sz_Imre
senior tag
Nálunk volt egyszer még elején, hogy a bekötés után kb fél évre elkezdett szakadozni a net, de ez ilyen random módon, be lett jelentve a hiba és utána kijött a szerelő, aki méréseket hajtott végre. Végül kiderült, hogy tesómnak a switch (TL-SG1008D) okozta ezt a problémát. Mi akkor nem gondoltuk volna, hogy az eszköz vissza is tudd így hatni. (mindig tanul az ember valamit) Szóval lehetséges, hogy át kéne ellenőrizni az eszközöket, mert elég egy apró hibája legyen, de az más eszközre is kitud hatni sajnos. (tudom, ez idő és türelem játék lesz)
-
tuto558
aktív tag
Sziasztok,
Változhatott mostanában valami az új android box-ok beüzemelésénél? +1 boxot rendelnék, de csak a telekom szerelős megoldást dobaj fel a rendszer, futárral való szállításra és saját beüzemelésre nincs lehetőség. Pedig 2 hónapja mikor a 2. boxot rendeltem, ilyen még nem volt, egyszerűen jött futárral.
T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
-
nyikszi
őstag
Sziasztok! Sagemcom F@st 3896 router van, amin ki lehetne kapcsolni a ledeket. De bridge módba tetettem és most nem igazán érem el a routert, hogy kikapcsoljam. Ötlet a szigszalagon túl?
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
dragon1993
őstag
Ti szoktátok jelenteni a katasztófiális Cloudflare kapcsolatot a telekom felé hibára?
43ms-es betöltési időkből csinál 11.42 sec-et, hogy megjáratják Washington felé a csomagokat. -
-
legenda
válasz dragon1993 #155519 üzenetére
Néhányan, de nem elegen...
Meg ez DT, nem csak MT, ezért nem egyszerű.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
őstag
válasz dragon1993 #155519 üzenetére
Én többször is jelentettem. Végül tavaly nyáron azt válaszolták, hogy a hiba nem a Telekom hálózatán van ( ), de megteszik a szükséges lépéseket.
Mivel a probléma továbbra is fennáll, ezért a véleményem az, hogy vagy nem tettek lépéseket, vagy rossz irányba tették azt.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
-
Termi92
tag
Sziasztok! Pár hete kötötték be hozzám is a 2000megás optikai netet. Kaptam egy Technicolor FGA2235 modemet (egyáltalán miféle márka ez?). Vettem a PC-be egy Axagon 2.5 gigabites kártyát ( https://axagon.eu/en/produkty/pcee-g25 ) , meg 10méter cat6A UTP kábelt (amit cat7-nek árultak de mindegy is... https://kazycomputers.hu/LogiLink-10m-Cat7-S-FTP-halozati-kabel-Szurke-S-FT ) . Felraktam legutolsó drivert hálókártyához, össze dugtam mindent, mégis a hálozati beállításoknál csak 1000mb-nek írja a kapcsolatot. Ötlet, hogy mit kéne még átállítanom? Már kétszer újraindítottam gépet meg modemet is.
[ Szerkesztve ]
-
Termi92
tag
Oké ez most ciki lesz (de mentségemre szóljon, a manual sem említi, hogy lenne külön portja), de takarásban voltak a port nevek. Köszi srácok, meg se fordult a fejembe, hogy nem az 1-es port a "leggyorsabb".
-
simpley
őstag
Üdv!
tudja valaki, ha úgy ügyfélként nézem az otthoni csomagokat miért hozza sokkal olcsóbban (spec. kedvezménnyel), mint meglévő ügyfélként? Spec kedvezményt jelenleg is használunk, ezért sem értem...signed by simpley.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Asus router esetén ez így rendben?
Köszönettel
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz enginev3.0 #155532 üzenetére
Csak lejárt a szerk, szóval a Google DNS még mindig sokkal jobb? IPV4-en is? akkor kicserélem a routerben, a modemben hagyom a telekomost, ott elfér.
Véleményem szubjektív...
-
csubuka
addikt
válasz AnonymusX #155289 üzenetére
Oké, lejárt a türelmi idő a #telekom és a #digitális jólét alapcsomag kapcsán.
A telekom ha az ember pesszimista volna akkor mondhatni szándékosan akadályozza - az optikai hálózaton legalábbis nálunk - a "Digitális Jólét Alapcsomag - Hang Alap + Net 250/70" csomagra átkötést.
-Február eleji beszélgetéskor pár napon belüli átállítás
-Rá egy hétre amikor még mindig semmi, jött a rátelefonálás. Válasz: "türelmet kérünk, admin nehézségek"
-Mostanra kiderült, hogy csendben törölték az eredeti megrendelést. Innen már csak 1 hónapos átfutással tudják vállalni az atkötést.Tréfásak.
Ment a panaszlevél az infókkal a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség-nek ami ezért a programért felelős, a válaszukkal meg majd a telekomnak is megy a szép üzenet.
Eddig pedig a vodával volt csak ilyen negatív tapasztalat a családban ügyintézés részről, de úgy tűnik nagyon nem akarják ezt a jólét csomagot
-
AnonymusX
senior tag
válasz csubuka #155536 üzenetére
Jó nagy kamut produkálnak. Telefonbeszélgetéseket is kérd ki, illetve én egy újabb ügyfélszolgálati hívással próbára tenném őket: felhívnám őket, hogy nagyobb internetcsomagra váltanék, mennyi idő lenne az aktiválása? Miután az ügyintéző elmondta a határidőket, akkor mondanám és ha a digitális jólét alapcsomagot választom? És ezt a hívást is kikérném.
Én tegnap írtam nekik levelet a digitális jólét csomag kapcsán, ugyanis sokkal jobban jönnék ki azzal, mint jelenlegivel. Jelenleg 300 Mb/s internet + telefon van az az egyik címemen, de 50 Mb/s veszteség letöltésben nekem belefér úgy, hogy március 1-től havi 1600 Ft-tal olcsóbb lenne és még lehet több is, ha az eddigiekből kiindulva az epack kedvezmény növelése miatt tovább csökkenne a digitális jólét csomag ára.
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Havernál bekötötték a Telekom net+tv-t. Akarja bővíteni a hálózatot, Xiaomi AX3000 kettes mesh a kiszemelt. Van bármi kompatibilitási probléma vele, ami miatt mást kellene nézni? Amit tudok, hogy pl 4 tv készülék van, de ezek elvileg mind kábelről mennek, nem zavarna be a Xiaomi, illetve a kapu vezetékkel van rákötve a netre, elvileg ezt is csak rá kell majd dugni valamelyik AX3000-re.
Jól gondolom, hogy nyugodtan vegye meg, vagy van valami ismert buktató? Esetleg jobb alternatíva?
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Az alábbi ügyben érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata, hogy mennyi idő alatt zajlik le?
" Kedves Ügyfelünk! Köszönjük, hogy éltél a lehetőséggel, hogy az otthoni internet szolgáltatásodhoz használt modemedet (HomeBox) egy korszerűbb, még modernebb Wi-Fi 6 képes eszközre cseréljük le."
Ez Február 12-n történt, azt mondták a telefonba, hogy egy héten belül meglesz, de még azóta sem történt semmi.....
-
-
Puro
aktív tag
válasz enginev3.0 #155532 üzenetére
Egyébként miért esik választás custom dnsre a telekomé helyett? DNS bench szerint messze a legjobb a 84.2.44.1 84.2.46.1. az összes többi publikust elveri feloldási időben, ettől már csak a helyi feloldó gyorsabb.
-
enginev3.0
félisten
-
Stylerr
addikt
Sziasztok!
Egy adott háztartásban megoldható, hogy 2 teljesen külön otthoni internet legyen behúzva? Tehát pl egy szolgáltatás/router lenne a családé, egy külön szolgáltatás/router meg lenne kizárólag az enyém? -
rizso
addikt
válasz tudi13 #155540 üzenetére
Köszi, nem volt AX3000, várni nem akart rá, így vett Deco M4-et. Mondjuk neki elég is, wr841-et váltott
Essejó: nem tudom milyen előfizetése van, elvileg valami céges móka, 4 tv van a csomagjában. De ez igazából mindegy is most.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok!
Vannak ezek az új androidos boxok a tv-hez. Másnál is érezhető, hogy van egy pici csúszás a kép és a hang között? Legfeltűnőbb amikor snooker közvetítést nézek, és nem akkor van a koccanó hang amikor találkozik a két golyó. Lehet ezzel kezdeni valamit? Érdemes bejelenteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest