Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz AnonymusX #155600 üzenetére
Én nem kapok sms-t, pedig sosem a kibocsájtás napján fizetem, hanem mikor megjön a nyugdíj.
Azért az is érdekes, hogy erre a Béta szintű szolgáltatásra teljes árat számolnak fel. A nagy víz túlpartján már kiperelték volna alóluk az új székházat isAz emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
válasz csako #155601 üzenetére
Legit Telekomos SMS-ek. Viszont sikerült rájönni: regeltem az otthoni és a mobil számlákat is díjnetre. Az otthonit rendszeresen küldte, be is fizettem, a mobil számlák meg nem jöttek át... úgyhogy tök valid volt a 40 napos hátralék. Köszönöm a díjnetnek is (vagy a T-nél volt valami... mindegy) Mindenesetre ez legalább megoldódott.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
snyper990
őstag
válasz updog #155599 üzenetére
„frissítéskor még több”
A régi box gyorsabban frissült? Telefonodon mennyi idő egy firmware-frissítés?Milyen az internetcsomagod és melyik típusú box van nálad? Nálam 150/50 optika és régebbi, AV csatlakozós SDMC box van. Áram alá helyezéstől 55 másodperc múlva megy az adás, képpel-hanggal, 10 másodperccel később pedig bejön a teljes funkcionalitású EPG. Lehet, hogy nálad nem stimmel valami a rendszerrel, a +1 perc EPG-betöltés alapján.
Lehet, hogy én vagyok régimódi, de nekem 1 perc belefér, hogy megvárjam, amíg egy komplexebb, nagyobb funkcionalitású rendszer feláll. Ha valamit nézni akarok, számolok ezzel és legalább ennyivel hamarabb kapcsolom be a boxot. 1 perc meg tökéletes arra, hogy az ember igyon egy pohár vizet a konyhában#155604 Díjnet-Telekom vonatkozásában lehet valami zavar az erőben. Elég gyorsan visszaigazolták a T-s regisztrációt a Díjnettől, mikor nagymamám előfizetését regisztráltam, viszont nem jelentek meg a számlák a Díjneten, csak a Telekom felületén. T-s Chaten rákérdeztem, hogy mi a helyzet, azt írta az ügyfélszolgálatos, hogy a Díjnetet keressem a hibával. Írtam a Díjnetnek, visszaírtak, hogy a Telekom hibája.👍🏻 Viszont valami történt a háttérben, mert azóta megjelent a Díjneten az új számla, amit természetesen már befizettem a Telekom oldalán, de kapom az értesítőket, hogy le fog járni a fizetési határidő... Szóval ennek még utána kell járnom, hogy ilyenkor mi van
[ Szerkesztve ]
-
yogibear
addikt
válasz snyper990 #155605 üzenetére
Szintén AV-s SDMC 250/70 optika 5655v2 Sagem és standby-ból kb 10 mp max a fullos használhatóság...
Hiba csak az ami eddig is: néha bekapcs után belassul a hang/epg kijezés váltása, ilyenkor kell neki egy restart... de ez sem rendszeres, van hogy hetekig nem jön elő, volt hogy napi kétszer is...
Pont most telefonált egy nő aki rá akart dumálni prepaidről fizetős mobilra, annak is elmondtam ezt is... Domino meg marad pont azért ide hoztam át a számokat, mert csak itt van prepaidre olyan mobilnet, ami nem jár le 30 nap után, hanem csak ha elfogy (Maraton)...„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
prisz
aktív tag
Bp. Zugló, koax 1000/25-ös net. Magától újraindult a sagem, és ez fogadott:
Asszem itt is teszt jelleggel feljebb tolták egy kicsit az up-ot.
-
válasz snyper990 #155605 üzenetére
Nem volt régi box Relatív új T-s vagyok (gigabites optika, SEI800DT box), a digi anno koaxszal ment a tv-be, azonnal volt adás. Anyámék voda-s (egyedi fw) boxa kb 10 mp alatt felbootol 0-ról. Anyósomék szintén Androidos Mi stickje is 10 mp körül van.
De megkeresem az üfsz hogy mit mondanak erre, mert nálam ez abszolút a felhasználói élmény rovására megy (ritkán tv-zünk de akkor nem bánnám ha nem idegesítene a várakozással). 2024-ben ne az legyen már a hozzáállás hogy addig megiszok valamit amíg egy faék egyszerű cucc elindul.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
snyper990
őstag
válasz updog #155609 üzenetére
Igen, leszűrtem abból, amit írtál. Csak számomra furcsa negatívumként felhozni, hogy egy fw frissítés tovább tart egy átlagos bootnál, amikor 1) ez kb. minden számítástechnikai eszközre igaz és 2) igencsak ritkán fordul elő
Vodás boxot nem ismerem. Viszont az ő tévészolgáltatásukról sem csupa pozitív dolgot olvastam. Ráadásul az OTT, annak is vannak azért hátrányai.
Azért nem annyira faék egyszerű ez a cucc. Egy Mi stick, na az inkább.
Ne áramtalanítsd a boxot. Akkor ennek is pár másodperc kell csak.
Vagy ne is kapcsold ki egyáltalán, akkor egyből van adás a tévé bekapcsolásakor, ha inkább fizeted a feleslegesen elfogyasztott áramot, csak ne kelljen várni.
De ha ennyire nem jön be a szolgáltatás, bonts szerződést és válassz másik szolgáltatót. Ennyivel a szerződéskötés után még a kötbér sem vészes. Lehet jobban megérné neked, mint felhúzni magad 1-1 perc várakozáson. (Bár lehet, hogy jobb állapotban lenne az idegrendszered is, ha több vizet innál )
Az EPG-s dolognak tényleg érdemes lehet utánajárni, az a plusz 1 perc biztos, hogy nem normális. Esetleg megpróbálhatsz DNS-kiszolgálót váltani, hátha az segít (közel sem biztos, de az EPG tartalmának a címfeloldásain lehet, hogy gyorsít. Már ha nem hardcoded DNS-kiszolgálót használ az appon keresztül, nem tudom. Mindenesetre nálam kb. kezdetektől Google DNS van beállítva, és nincsenek ilyen jellegű problémáim.)[ Szerkesztve ]
-
patrikcoc
aktív tag
-
snyper990
őstag
[ Szerkesztve ]
-
Zsiráfapu
csendes tag
válasz Túzok22 #155598 üzenetére
Ennyi szolgáltatáskiesés mellett valami nagyobb eszközt cserélhetnek - egy nagyobb routert szétkapni nem 1-2 perc. A leállási időablakot általában hosszabbra hirdetik meg, mint amennyi ideig a munka a legjobb esetben tart, hogy probléma esetén vissza tudjanak állni az előző állapotra.
Nappali karbantartás pedig jellemzően olyan esetben szükséges, amikor életvédelmi okok indokolják. Pl.: magasban történő munka (víztorony, stb...) vagy nagyfeszültségű helyeket (400kV távvezeték) érintő munkák.
Not trying, is lost by default.
-
Voice24
őstag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy az újabb fajta androidos tévébox tud kiadni magából 4K-t és Atmos hangzást? Mert érik a visszaváltásom Vodáról T-re, és érdekelne a dolog. A tévém nem tud Atmost, viszont amit most vennék soundbart, az igen, és ha a tévébox is tudja ezt, akkor nem a tévébe, hanem közvetlenül a soundbarba csatlakoztatnám.
Ezek a stream appok jól futnak ezen a boxon? -
snyper990
őstag
válasz Voice24 #155617 üzenetére
Szia!
4K-t tud, viszont Atmoshoz tudtommal HDMI ARC csatlakozó kell. Az nincs a boxon (de javítson ki valaki, ha tévednék).
Netflix kivételével úgy tudom, hogy rendesen futnak rajta a streaming appok. De lehet, hogy jobban jársz, ha olyan tévét veszel, amin van (e)ARC HDMI-kimenet, és inkább azon használod a streaming appokat. A box nem túl acélos. -
Kicsirics77
veterán
Sziasztok, ha az otthoni ont eszközön kikapcsolom a dhcp szolgáltatás, mivel saját router tárcsáz be, a fix 192.168.1.1 címeg ugyanúgy elérhető az eszköz, vagy csak abban az esetben érhető el,ha közvetlen kapcsolódok az ont ether portjára és a halókártyának be van állítva egy fix ip meg egy subnet?
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
AnonymusX
senior tag
válasz Kicsirics77 #155619 üzenetére
Szia!
Utóbbi. A saját routered számára ilyenkor az ONT olyan, mintha ott sem lenne.
-
Rick4
félisten
Na, egy jó hír, elment végre az áram, ki tudtam próbálni, mi van a nettel. Régen a kábelnetnél áramszünet esetén nem volt net, mert kellett a fesz az erősítőknek is, itt most nem tudom, mennyire ment el az áram, de most telekom optikánál ment minden, nekem a telekomos ont, router, gépek, minden szünetmentes mögött van, és ugyanúgy megvolt a 2Mbit/1Mbit.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-
tuto558
aktív tag
válasz Trailbreaker #155625 üzenetére
Ha Sagem 3896-os HGW-d van, és 2.5 gbps hálókártyád is, próbáld ki a 4es porton mit tud, nekem anno a letöltést is megduplázták próbaként rövid időre, mikor koaxos területen laktam.
T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
-
Voice24
őstag
válasz snyper990 #155618 üzenetére
Köszi!
Közben néztem, a soundbar hdmi outja eArc-os, a hdmi bemenete sima hdmi. Vagyis tényleg az a faramuci helyzet van, hogy hiába tudná a box is és a soundbar is a Dolby Atmost, egy eArc-ot tudó tévé közbeiktatása nélkül nem tudnám ezt élvezni. Márpedig most csak ezért biztosan nem fogok tévét cserélni, megelégszem egyelőre a sima 5.1-gyel. -
Killing
addikt
válasz Trailbreaker #155625 üzenetére
Szegeden a koax 1000/25 kb. nyár óta 1000/40 körül van, nem szóltak róla semmit, karbantartás sem volt tudtommal. Az 1000/200 nem tudom mennyire távoli jövő de jó lenne a koaxot feltornázni upload szempontból ennyire. Optikáról nem álmodok, igaz digi optika van az utcában de a magenta az nagy úr
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
polonic
félisten
Hogy ha 1000-es csomagról lefele váltok 500-asra, akkor cserélik az eddigi hgw-t?
-
-
AnonymusX
senior tag
válasz AnonymusX #155537 üzenetére
A digitális jólét alapcsomag ára nem változott, ÁSZF szerint továbbra is 3990 Ft (alap telefon 250 Mb/s internet), de mivel az e-pack kedvezmény 690 Ft-ról 800 Ft-ra nőtt, így 3300 Ft helyett 3190 Ft-ra csökkent a csomag ára.
A honlapon még a vezetékes jólét csomag árait nem frissítették.
Emlékeztető: bárki számára köthető már ilyen csomag, Magenta kedvezménybe viszont nem vonható be.
[ Szerkesztve ]
-
mukkele
kezdő
Azt olvasom a T honlapján, hogy ha a megújuló internetet lemondom dominó csomagnál, akkor azt nem tudom vissza kapcsolni!többet. Mármint azt a csomagot. Ezt hogy érti? Soha többet, vagy 30 napon belül?
-
snyper990
őstag
válasz mukkele #155635 üzenetére
Ez az otthoni hálózatos topik. A mobilosban lehet, hogy jobban fognak tudni segíteni
-
skroy
senior tag
Flip-ről váltott már valaki T-re? Olcsó a Flip, de már Magentában kevesebbet fizetnék, ha váltanék. Csak a Telekom tv miatt halogatom a váltást. Megtarthatnám vajon a hagyományos iptv-t, ami a Flip-nél van? Ugyanaz a cég, a szerelők is ugyanazok, még az eszközöket sem kellene cserélni szerintem.
-
AnonymusX
senior tag
válasz skroy #155639 üzenetére
A régebbi IPTV megoldást is kérheted, ragaszkodni kell hozzá és megoldják. 1414 vagy személyes ügyfélszolgálat.
Eszközöket szerintem cserélni fognak, már csak azért is, mert a mostani beltériden Flip színek pompáznak. Kétlem, hogy távolról rá tudnák küldeni a magenta színű témát, de ne legyen igazam.
ONT/HGW esetén is elképzelhető a csere. Pl. Huawei ONT-ot egy idő után csak a Fliphez kezdtek adni, amit nem is lehetett a T-s rendszerbe beregisztrálni, hiába használta a T is korábban.
Szóval számíts az eszközcserékre, legfeljebb nem lesz .
[ Szerkesztve ]
-
yogibear
addikt
Kedves Ügyfelünk! Az otthoni TV és internet szolgáltatásod minőségi mutatóiban változást észleltünk. Számodra ez még nem érzékelhető, azonban a későbbiekben akadozáshoz vezethet, ezért megtesszük a szükséges megelőző lépéseket. Szakértőnk időpont egyeztetés miatt keresni fog, amennyiben az otthonodban lévő kábeleket és eszközöket is szükséges ellenőrizni. Kollégánk telefonszáma: 30*******
Üdvözlettel: Telekom
Ez jött ma délelőtt a 30 344 4025-ről...Erős a kamuszag...
„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest