Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#118701) donmackó válasza Essejó (#118693) üzenetére


donmackó
őstag

Na igen. De erről még mindig nem a szolgáltató tehet. Nálunk tavaly előtt, amikor átadták az optikát még csak 1Gbit/s-ra engedtek kötni. Majd tavaly valamikor felhívtak hogy elérhető a 2 Gbit/s is, és válthatok (nem sokkal drágábban kaptam volna). Egyből csattogtam is fel a telekom honlapra és elkeztem böngészni a 2gigás csomag adatait (amikor megtaláltam a feltételeket, egyből rájöttem hogy nekem nem éri meg, mert ahhoz már jelentősebb fejlesztés kell az itthoni hálón).

Release the cable hounds!

(#118702) Essejó válasza mrzed (#118686) üzenetére


Essejó
veterán

Meg úgy őszintén, torrent huszárok eddig is voltak, de ez a sebesség beesés nevű dolog azóta jött elő, mióta 1000 számra vannak otthon a dolgozók HomeOffice-ben, és tolják munkaidőben a 30 fős videókonferenciákat, és le le szakadoznak, mert a torrentezők elviszik a sávszélt. Nyomatják hozzá a VPN-t a céges szerver eléréséhez, és lassú meg szakadozik. Megjegyzem a tömeges HO előtt nem voltak beesések a sebességben munkaidőben. Talán nem lakossági csomagot kéne a munkára használni!

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#118703) r3dsnake


r3dsnake
nagyúr

Ez az új nagyszerű TVGO másnál is használhatatlan? Kb 2 percenként megáll teljesen, és csak az oldal újratöltése segít.

(#118704) patrikcoc válasza r3dsnake (#118703) üzenetére


patrikcoc
aktív tag

Kapcsold ki az Adblockot, nekem ez segített.

(#118705) Essejó válasza donmackó (#118701) üzenetére


Essejó
veterán

Na ja, egy 5 portos QNAP 2,5Gigás Switch majd 48K HUF

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#118706) Stanley-B. válasza Livius (#118683) üzenetére


Stanley-B.
őstag

fennáll egy olyan probléma is itt még, hogy ha fizetnél is érte, mindenféle f*szkodás megy és így nem lehet, úgy nem lehet.
Én pl. akartam kötni 3db üzleti előfizetést egy helyre (igaz nem telekom), 3 szál külön optikán. Ha már fizetek 3-ért akkor úgy is akarom kapni mint 3 előfizető. Nem bérelt vonal 25x annyiért, hanem sima üzleti előfizetés. Nem voltak hajlandóak megcsinálni így egyelőre de még nem adom fel.
Az hogy hajlandó lennél fizetni vmiért, hogy nyugodtan nyomathasd ami a csövön kifér nem feltétlenül jelenti azt, hogy meg is oldható.

[ Szerkesztve ]

(#118707) Livius válasza mrzed (#118686) üzenetére


Livius
őstag

Az egy dolog hogy ott nagyobb az átlag jövedelem, de akkor vedd azt is számításba, hogy a +20k/hó Ft-os Gigabites netből tudják azt a nagyobb átlag jövedelmet kitermelni, azoknak az ottani mérnököknek és technikusoknak akik szaktudása és hozzáállása a munkához és az egészhez minimum kétszer nagyobb mint itt ebben az országban, ahol könyvelőből meg pékből átképzett szerelők mennek ki bekötni az ONT-ket az új ügyfélhez. Ebből a magas díjakból van miből költeni a munkabérekre, és van miből költeni a hálózatra is, hogy megvalósuljon a maximum 32-es osztás egy GPON-on, vagy épp rendben legyen és patika állapotú legyen az ED 3.0 vagy már 3.1-es koax hálózat és így nem csak 20 Mb/s a max feltöltés nekik már, hanem 60-80 Mb/s koaxon.

Az itthoni fejlesztések pedig tényleg nem igen abból a pénzből mennek amit itt sokan fizetnek 4-5k Ft-ot az 1/1 Gb/s-ért, hanem az ingyen EU-s pénzekből. És hát ami ingyen van azt ész nélkül is szokás itthon csinálni, semmi fenntarthatósági előre gondolkodással meg hozzáértéssel.

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

(#118708) viktorhu válasza enginev3.0 (#118682) üzenetére


viktorhu
veterán

Három lehetőség van:

- mindenkivel megfizettetik az extrém használók költségét. Lényegében ezt javasoltad: ne kelljen kifizetned a 0/24 torrent infrastruktúra igényét, hanem fizessék ki a szomszédok helyetted, elosztva 64 felhasználóra.
- mindenkinek direkt bérelt vonalat vigyenek, mindenki fizesse meg az árát, és mindenki tolhatja a torrentet akkor is, ha a nagy többségnek ez szükségtelen
-fizesse az az extrém használatot, akinek arra szüksége vahy igénye van - ez volna szerintem a legkorrektebb megoldás.

(#118709) viktorhu válasza sziszi-fuszi (#118696) üzenetére


viktorhu
veterán

Szerintem a tied nem extrém terhelés. A home office speciális használat, nyilván átlag feletti, de mégis magánjellegű. Az optikai hálózatok jól vizsgáztak ilyen szempontból a karantén idején is, amikor mindenki egyszerre videokonferencázott otthonról. Pár perc alatt gondolom lent van a pár giga. Itt már nehéz a határt meghúzni, nem mindegy, hogy 200 giga archívumot szed le valaki naponta, vagy 2 gigányi változást. Ilyet sokan tudattalanul is megtesznek, amikor a munkahelyi felhős tárhelyet a gépükre szinkronizálják (ilyen szempontból a Microsoft megoldása jó nagyon).

(#118710) enginev3.0 válasza viktorhu (#118708) üzenetére


enginev3.0
félisten

Már bocs, de ha én egy szolgáltató vagyok, és eladom a termékemet 0 korlátozással, mert az annyira jó hogy elméletben -sem- elbír mindent, és én határozom meg az árát is, a felhasználók pedig használják azt amiért fizetnek, akkor ne a felhasználó érezze már szarul magát, ha az én rendszerem mégsem olyan korlátlan

Mintha a vonaton az utasnak kéne rosszul éreznie magát, mert nincs elég ülőhely

[ Szerkesztve ]

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#118711) sziszi-fuszi válasza viktorhu (#118709) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Abszolút nem az. tíz-egynéhány giga naponta. Csak Livius azt nem értette meg, hogy a nagy sávszélnek nem az az értelme, hogy fullon, 7/24-ben kipörgesse az ember, hanem az, hogy amikor le kell szedni valamit, akkor nagyon nem mindegy, hogy 3 perc alatt van lent, vagy 2 nap alatt. Nem mindegy, hogy 5 perc egy komplett winfos telepítő vagy ADSL esetén jó néhány óra. Ee ugyanez igaz az otthoni felhasználók által legtöbbet használt játékok esetén is. Főleg az onlány játékoknál, vagy mondjuk a microfos legújabb repülős szimulátoránál is. Ennyi a lényege a nagy sávszél lehetőségének.

Mi alá kell írás?

(#118712) Apa+Fia válasza patrikcoc (#118704) üzenetére


Apa+Fia
aktív tag

Megerősítem, így működik! ;)

Apa csak 1 van!

(#118713) vadasz70


vadasz70
aktív tag

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy ha 2 éves hűséget írtam alá abból 1 év eltelt, akkor mennyit kell vissza fizetnem ha felmondom a szerződést. Vezetékes tv internet és telefon egybe.

(#118714) totron válasza Apa+Fia (#118712) üzenetére


totron
addikt

Felmerül a kérdés, hogy milyen adatforgalom történik a háttérben, ha egy inaktív adblockon áll a használhatóság.

(#118715) mirci18


mirci18
addikt

Sziasztok

Érdeklődnék a Telekom Tvgo-val kapcsolatban.
Jelenleg ott tartok hogy regisztráltam a megújult felületre.
Azt halottam hogy hiába vagyok Magenta 1-es és ezzel díjmentesen eddig a tv go használója ezentúl fizetni kell érte.
Az ingyenes csomag csak kb 5-6 csatornát fog tartalmazni.
Ti erről mit tudtok?

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#118716) DJ. Ru$y válasza mirci18 (#118715) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Felmész az új TVGO oldalára, és legörgetsz alulra a GYIK-ra, ott van minden kérdésedre a válasz.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#118717) viktorhu válasza enginev3.0 (#118710) üzenetére


viktorhu
veterán

A vonatos hasonlat inkább úgy szólna, hogy azt várnád a vonaton, hogy minden ülőhely a tied legyen a kocsiban, és inkább legyen annyi kocsi, hogy mindenkinek jusson egy saját.

De nem kell senkinek rosszul éreznie magát, mindig lesznek, akik visszaélnek egy helyzettel. Akkor ahol átalánydíjas a víz, ott mindenki folyassa reggeltől estig, mert nehogy már ne ha már kifizette? Vagy csak te folyathasd, és a többiek fizessék, mert annyit azért nem akarsz fizetni, hogy mindenki korlátlanul folyathassa? Nyilván a jó megoldás az lenne ott is, hogy mérjék mindenkinek a vízfogyasztást. Lehet, hogy itt is azt kellene, csak akkor a normális felhasználók járnak rosszul pár ember önzősége miatt.

(#118718) enginev3.0 válasza viktorhu (#118717) üzenetére


enginev3.0
félisten

Mi az onzoseg? Az hogy használom azt amiért fizetek? Hol volt az nekem leírva hogy naponta csak 2 órát használhatom ki a teljes sávszélességet amit a szolgáltató papírra írt? Ki ne találjuk már hogy én vagyok a hibás

Vagy inkább az a trogerseg hogy a szolgáltató eladja 60 embernek az 1/1gbitet miközben tudja hogy jobb esetben maximum 2 ember tudna ezt egyszerre kihasználni

[ Szerkesztve ]

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#118719) blackmajesty válasza vadasz70 (#118713) üzenetére


blackmajesty
aktív tag

Annyit, amennyi kedvezményt kaptál a 2 év hűségért cserébe.

(#118720) poli27 válasza taki01 (#118445) üzenetére


poli27
veterán

Azért küldenek újat mert a HD csatonák vannak elsődlegesen az új tévécsatonáknál, és ahhoz kell a Docsis 3.1....

(#118721) viktorhu válasza enginev3.0 (#118718) üzenetére


viktorhu
veterán

Nem tudnák / akarnák az emberek a havi 60 ezer forintot kifizetni internetre. Egyszerűbb, ha közösen használunk egy infrastruktúrát, és akkor mindenkinek jut gigabit, amikor kell. Ilyenek Ilyenek az osztott erőforrások.

Nyilván kisebb presztízsveszteség egy-két potyautast a többiekkel megfinanszíroztatni a szolgáltatónak, mint korlátozásokat bevezetni, de ha sok lesz a lassulás miatti panasz, előbb - utóbb kénytelenek lesznek nem a garantáltra hivatkozni örökké.

Mindenesetre én maradnék az osztott erőforrásnál, nem szeretnék kisebb osztást vagy saját gpont fizetni pár ember játéka miatt - tökéletesen elég így is normális felhasználásra.

(#118722) proradeon válasza viktorhu (#118721) üzenetére


proradeon
őstag

"de ha sok lesz a lassulás miatti panasz"

Ez azért annyira nem jellemző. Főleg nem a Telekom optikai hálózatán. Az esetek nagy részében ki szokott derülni, hogy a hiba nem a hálózatban van, hanem a felhasználó eszközeiben.
Akinél pedig valóban hálózatlassulások vannak, az nézze meg a szerződést, amit aláírt. Kicsit szebben van megfogalmazva, de lényegében azt tartalmazza, hogy akár 1000 mbps sebességű, 300 mbps-os internetkapcsolat. ;]

A korábbi hozzászólásokra reagálva pedig: szerintem a torrent lassú hanyatlásban van. Nem hinném, hogy azon kellene aggódni, hogy a jövőben a torrent miatt egyre több hálózat túlterhelődés lesz.

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#118723) mrzed válasza viktorhu (#118721) üzenetére


mrzed
senior tag

Úgy mégis, kinek képzeled magad, hogy eldöntsd, ki mikor és hogyan használja megfelelően az internetelérését? Lehet Neked az a fontos, hogy a videókonferenciád zökkenőmentes legyen, stabil legyen a home office-od, viszont engem az hidegen hagy. Lehet nekem az a fontos, hogy a gyerekeim mesét tudjanak nézni valamelyik videómegosztóról. Esetleg Te vered a tam-tam-ot, hogy legyen szabad parkolóhely, én meg tojok rá, szállj fel Te is a buszra. Én autózom, mert kényelmes vagyok, te kerékpározol, akkor most játszuk le, hogy mire fel szennyezem a Te levegődet is? Ha nem tetszik valami, oldd meg, ne másra fröcsköld a nyáladat. Ha nem elég a maradék sávszélesség, lehet keresni új szolgáltatót. Vigasztaljon az a tudat, ha Te jogosnak vélten épp csúcsra járatod a hálózatodat, akkor a torrenthuszárnak is be fog esni a sebessége. Viszont nagyon sokan a tudtukon kívül torrenteznek. Nem ritka az olyan játékkliens, amit elindítva seed-be teszed a játék fájlait. Ráadásul a kliens alapértelmezetten pofátlanul elindul a számítógép bekapcsolásával. A szolgáltatók prioritásban hátrébb sorolják a p2p forgalmat, viszont a probléma ott kezdődik, hogy ma már minden torrent kliens tud titkosított kapcsolatot kezelni, ezt meg nem ismeri fel a szolgáltató hálózata. Egy gpon hálózatnak 2,488 Gbps a letöltési sebessége, ebből a kettő felettit elteszik az iptvnek és a telefonnak. Felfele 1,244 Gbps, a Gigabit feletti rész szintén félre van téve. Ezen osztozik 64, vagy 128 előfizető, a jobbik esetben ez fejenként 31,25(!)Mbit lefele, rosszabbik esetben még ennek is csak a fele. Ha minden előfizető főműsoridőben elindít egy videót, és kicsit böngészik mellé, már hasal is a hálózat. Úgy őszintén, ebben az esetben ki a hibás, a szolgáltató, vagy a felhasználó? Van annak reális alapja, hogy gigabites interneteléréseket értékesítsenek?

[ Szerkesztve ]

(#118724) mirci18 válasza DJ. Ru$y (#118716) üzenetére


mirci18
addikt

Köszönöm a választ.
Természetesen át is olvastam előtte amikor feltettem a kérdést de még most sem világos az hogy Magenta 1-es felhasználóként csak a közszolgálati csomagot kapom vagy továbbra is ingyen mennek ugyanazok a tv műsorok amiket otthon nézek.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#118725) Kaba válasza mirci18 (#118724) üzenetére


Kaba
veterán

Természetesen ingyen nézheted azokat a műsorokat is amit otthon nézel.

[ Szerkesztve ]

(#118726) AnonymusX válasza mirci18 (#118724) üzenetére


AnonymusX
senior tag

Nem számít a magenta 1, a lényeg a TV-s előfizetés. Ha ez megvan, akkor nem kell külön fizetni a Telekom TV Go-ért, ahogy a GYIK írja ennél a kérdésnél:

Meglévő Telekom TV előfizetéssel használhatom ezt a szolgáltatást?

(Magenta 1-ben úgy ingyenes, hogy az adatforgalmazása nem fogyasztja az adatkereted).

[ Szerkesztve ]

(#118727) HTomee válasza proradeon (#118722) üzenetére


HTomee
tag

"Kicsit szebben van megfogalmazva, de lényegében azt tartalmazza, hogy akár 1000 mbps sebességű, 300 mbps-os internetkapcsolat. "

Pont ezért mondom vissza a gigabitet 300-ra. Mivel mostanában 600 van a jobb napokon.
A Pistikék meg örüljenek, hogy mehet a seed 0-24-ben. A Telekom majd biztosan megköszöni nekik, ha sokan leszünk akik lentebb váltanak.

[ Szerkesztve ]

(#118728) DJ. Ru$y válasza mirci18 (#118724) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Milyen díja van a szolgáltatásnak?

....
Ha meglévő TV előfizetés összekapcsolásával regisztrálsz a Telekom TV GO-ra, akkor a tévédíjcsomagodnak megfelelő csomagot díjmentesen élvezheted a Telekom TV GO-n is. IPTV előfizetők esetén ez a Moziklub tartalmakra is vonatkozik.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#118729) mirci18 válasza mirci18 (#118724) üzenetére


mirci18
addikt

(#118725) Kaba

AnonymusX

DJ. Ru$y

Köszönöm a válaszokat akkor megnyugodtam. Sajnos nekem nem volt ennyire egyértelmű.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#118730) proradeon válasza HTomee (#118727) üzenetére


proradeon
őstag

De neked elsősorban letöltési sebesség problémád szokott lenni, nem? Ilyenkor, mikor 600 mbps a letöltési sebességed, a ping hogy alakul? Csak mert ha normális (5-10-15 ms), akkor nem amiatt van letöltési sebesség lassulás, mert a gpon vissziránya teljesen le van terhelve. Ez esetben az is kizárható, hogy seedelő torrentesek okozzák a problémát. Ellenkező esetben viszont elég valószínű, hogy az a probléma forrása.

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#118731) tobias40 válasza HTomee (#118727) üzenetére


tobias40
veterán

Ezzel a kisebb csomagokkal az a baj hogy a garantált sebesség nagyon alacsony,ezért fizettem elő én is a nagyobbakra!
A lefele sebesség általában nekem is elég lenne a 300 is de sokszor a szűk kereszt metszet a felfele sebesség is lehet.És ha reklamálsz nem mindegy hogy 5 vagy 50 mega a garantált sebességed! :U

[ Szerkesztve ]

(#118732) viktorhu válasza mrzed (#118723) üzenetére


viktorhu
veterán

Nem kell nekem eldöntenem, de nyilván lehet nekem is véleményem. Sokféleképpen lehet elosztani egy osztott erőforrást, és nyilván amíg nem okoz problémát, úgyis a mostani modell marad, amiben 64-en összedobják egy embernek az extra felhasználási költségét. Ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy ki mire használja a netet, baj egyedül azzal van, ha valaki lakossági vonalon nagy állandó forgalmú szervert üzemeltet. A Diginél ezt korábban szerződés is tiltotta, a mostani helyzetet nem tudom, de azt igen, hogy nem foglalkoztak vele korábban sem a gyakorlatban, de nyilván nem véletlenül tartották fenn maguknak a lehetőséget, hogy megtegyék..

Én nem is várnám azt, hogy ezt megszüntessék, és hosszabb távon sem számítok korlátozásra, csak arra, hogy csendben hátra sorolják az ilyen típusú felhasználást, főleg pl. koax hálózatokon.

(#118733) Livius válasza proradeon (#118722) üzenetére


Livius
őstag

Nem a garantált minimumra szerződsz, erről volt egy fórumozónak levelezése az NMHH-val. Szóval ha a szolgáltató kínált sebessége 1Gb/s akkor azt tudni is kell a hálózatnak a user végpontján. Egy NMHH eljárás során ezt méréssel jegyzőkönyvezve vizsgálják is elvileg a leírtak szerint egy panasz esetén, és ha nincs meg már jogsértés az egész, hogy értékesített egy 1Gb/s-es csomagot olyan környéken ahol minden nap a nap 24 órájában csak max 500-600 Mb/s érhető el.

Szóval ez a garantált minimum dolog simán megtámadható a felhasználó által, hiába próbálkoznak a szolgáltatók vele. Csak épp a felhasználók nagy része lusta ennek utánajárni és még sokan analfabéták ahhoz is, hogy az ÁSZF és az NMHH jogi nyelvezetét értelmezzék, és realizálják, hogy van lehetőségük panasszal élni a garantált minimumos lepattintó szolgáltatói dumákkal szemben.

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

(#118734) HTomee válasza proradeon (#118730) üzenetére


HTomee
tag

Fénykorában (1 éve kb.) 940/940, 6-os ping. Mostanában 600/800, 15-20 ping.
Néha-néha hajnalban elkapok még 800/850 körüli értékeket és akkor 8-9ms körüli a ping.

(#118735) Kaba válasza HTomee (#118734) üzenetére


Kaba
veterán

Ez nemcsak a torrentezők miatt van.A leterheltséget növeli még az otthoni munkavégzők és az iskolai oktatásban résztvevők egyre növekvő száma,plusz a kapcsolattartás a családokon belül is egyre inkább online irányt vesz a vírushelyzet miatt.

(#118736) HTomee válasza tobias40 (#118731) üzenetére


HTomee
tag

Úgy vagyok a 300-as csomaggal, hogy ott legalább valószínű azt eléri amire fizetek.
Nagyobb rá az esély mint nálam az 1000-nél.
Tudom nem sok az árkülönbség de akkor is. Minek fizessek többet, ha úgysem tudja. :(

[ Szerkesztve ]

(#118737) Kaba válasza HTomee (#118736) üzenetére


Kaba
veterán

A szükségesnél nagyobb csomag talán a speciális területű vagy tarifájú csomagokban érheti meg,mivel így hosszútávon biztosítva van az alacsony ár.Most pár száz forinttal többet fizet a magasabb netért,viszont ha a későbbiekben váltana magasabb csomagra és a speciális kedvezmény időközben megszünne akkor akár több ezer forinttal is drágább lehet az új csomag.

(#118738) maddionmax


maddionmax
aktív tag

Üdv! Megrendeltem az 1000/1000 net 2000/1000 bővítését. Direkt kértem, hogy a meglévő Huawei HG8245H modemet ha tudja kezelni a 2000/1000-et, meg szeretném tartani, mivel elég sok rosszat olvastam itt és más fórumokon a SagemComF@st 5655 modellről.

Van itt olyan, akinek a 2000/1000 a Huaweien működik? Esetleg aki nagyjából össze tudná foglalni, hogy mekkora szívás a SagemComF@st 5655? Elég nagy internet fogyasztók vagyunk és folyamatosan terhelés alatt lesz, ha nem bírja, inkább az egész bővítést leállítom.

Köszönöm előre is a segítségetek!

(#118739) enginev3.0 válasza maddionmax (#118738) üzenetére


enginev3.0
félisten

Köss utána saját routert, jobban jársz , nem megoldható?

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#118740) maddionmax válasza enginev3.0 (#118739) üzenetére


maddionmax
aktív tag

Természetesen minden megoldható, csak ugye ezer eszköz és két szerver is rá van kötve és újra configolni nem szerettem volna. Plusz nagyon stabil a Huawei nálam.

Meg ugye nincs 2gbit csatis routerem, tehát akkor ugrik a 2000/1000.

[ Szerkesztve ]

(#118741) enginev3.0 válasza maddionmax (#118740) üzenetére


enginev3.0
félisten

Nem ugrik, ha csak a Huawei van is ugyan úgy kell megoldanod, azon sincs 2gbites port

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#118742) Kaba válasza maddionmax (#118740) üzenetére


Kaba
veterán

A Huawei műszaki paraméterei szerint 2500/1250 -re képes.SagemComra mindig cserélheted a későbbiekben.Visszafelé már nem,mivel a Huaweit kivezeti a Telekom.

(#118743) maddionmax válasza Kaba (#118742) üzenetére


maddionmax
aktív tag

Köszönöm, akkor ragaszkodni fogok hozzá,hogy megtartsam.

(#118744) maddionmax válasza enginev3.0 (#118741) üzenetére


maddionmax
aktív tag

Igazad van, én gondoltam túl.

(#118745) tobias40 válasza Kaba (#118742) üzenetére


tobias40
veterán

És van is rajta olyan port ahol kitudja adni a 2 gigás sebességet? :U

(#118746) DJ. Ru$y válasza tobias40 (#118745) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Nem az volt a kérdés, hogy port szinten tudja-e... Ugyanolyan eszköz (még régebbi), mint a Sagemcom, hol lenne rajta olyan port? Senki nem is mondta, hogy van.

A kérdés az volt, hogy technikailag tudja-e kezelni a 2 Gb/s-et, és valószínűleg erre jött a válasz, hogy ugyanúgy, mint a Sagemcom. :U

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#118747) Livius válasza maddionmax (#118740) üzenetére


Livius
őstag

"csak ugye ezer eszköz és két szerver is rá van kötve"

Oh de kedves vagy hogy Te is otthoni csomagban ilyen nagy üzleti fogyasztó lettél :C . Nem baj, más meg szívjon nyugodtan a napközben 500-600 Mb/s-vel, mert a lakossági csomagban neked jobban megéri szervert üzemeltetni :D :D 1+1=2Gb/s-vel, úgy hogy az egész GPON-on a 64 osztásra tud max 2.4 Gb/s-et összesen mindenkinek.

Pont jókor jött a hozzászólásod, erről pofázunk már fél napja, és itt a példa, hogy ez hossztávon nem járható út, ha nem lesznek korlátozások egyszer csak.

Amúgy ez a 2 Gb/s valójában 1+1 Gb/s lesz, arról tudsz? Tehát egy LAN porton max 1 Gb/s lesz kihajtható, a másik 1 Gb/s a többin.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

(#118748) DJ. Ru$y válasza Livius (#118747) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Kivéve, ha van egy combos routerje, amivel össze tudja fogni a 2 PPPoE Session miatt már annyira nem is bonyolult kihajtani a 2 Gb/s-et normális eszközökkel.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#118749) HTomee válasza Livius (#118747) üzenetére


HTomee
tag

Nem gond látod. Én meg lemondom az ezrest mert valaki 3 szervert meg 500 szál torrentet futtat. Akkor most jelenleg én(is) fizetem az Ő sávszélüket?! :(( Volt ilyen vonatos érv is...
Csak mert nekem is annyi a havidíj mint aki kimaxolja 0-24 ben. :C És nekem meg nem jut.

(#118750) Livius válasza DJ. Ru$y (#118748) üzenetére


Livius
őstag

Hát igen, egy szervert üzemeltető otthoni családi cégnél azért csak akad egy ilyen +50 ezer Ft-os router meg szakértelem a beállításához. :D

[ Szerkesztve ]

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.