Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#76028) macilaci78 válasza Polemius (#76025) üzenetére


macilaci78
nagyúr

3,5-4 k€-t kap tanulmányi szerződéssel + évi 2 konferencia összesen 3-4 héttel + a szabadságok és van egy hobbija sziklamászás képében.
A szükségletei kielégítése mellett félretenni is tud.

A kajára nem mondanám, hogy olcsóbb. Egy étterem például duplája, vagy több. Persze egy Spar, Lidl szintű üzlet kb azonos nettó áron van, az áfa meg csak 19%.
Ott más a lakáskultúra, a lakók sokkal kisebb hányada lakik saját tulajdonú ingatlanban. Mi magyarok ilyen szempontból sokkal röghöz kötöttebbek vagyunk. Anyám rokkantnyugdíjas, apám gépészmérnök. Nemrég volt pár hónap munkanélküliség, nagy nehezen sikerült a másik TSZ-ben elhelyezkednie, mert az elődje hülyeséget csinált. Meg sem fordult a fejében, hogy akár csak Szegeden nézzen állás után, nem hogy Kecskemét környékén, vagy a Dunántúlon. Mert ott a nagy ház, amit 35 éve két kezével épített fel, stb-stb... Én ettől gyakorlatiasabb vagyok: a szemétdombon nem élek meg, akkor megyek. A házad eladom, a földet kiadom bérbe, a gépeket eladom/költöztetem.

csoszogi: nem azt írtam, hogy ösztöndíjas, hanem hogy phd-t csinál. Szerződése van, a munkáját fizetik meg, és nem lehetőséget adnak mellette a tanulmányaira, hanem a szerződés része, hogy el kell végeznie őket. Most komolyan csak kis hazánkban divat, hogy még a pénzt érő végzettségek megszerzéséhez is csak éhbér jár?
Egy volt osztálytársnőm Finnországban dolgozik programtervezőként, és automatizálási rendszerekből phd-zik levelezőn az ELTE-n, mellette most lett valakinek a témavezetője a témában. A közalkalmazott pasijával 60k€ értékben nézegetnek házat, a lány keres többet, a pasi bérének üvegplafonja van.

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.