- bitpork: Balcsis tali 2026
- PSti: Volt már problémád az új típusú VGA csatlakozással?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Egy akkus fűnyírók összehasonlítása: OBI (LUX) - ALDI (Ferrex) - LIDL (Parkside)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Pajac: Vízibicikli
-
99800 - 99701
102466 - 102001 102000 - 101901 101900 - 101801 101800 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 99901 99900 - 99801 99800 - 99701 99700 - 99601 99600 - 99501 99500 - 99401 99400 - 99301 99300 - 99201 99200 - 99101 99100 - 99001 99000 - 98901 98900 - 98801 98800 - 98701 98700 - 98601 98600 - 98501 98500 - 98401 98400 - 98301 98300 - 98201 98200 - 98101 98100 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
-
GrotESC
aktív tag
-
attilav2
őstag
Hihetetlen szemét és cinikus húzás volt ez a nagybátyámtól,
...
Na ez a teljes újravezetékelés kiverte nálam a biztosítékot teljesen. Remegek az idegtől.igy vegigolvasva a threadet tenyleg van gond fejben bro, ez az utolso hsz egyertelmuen bizonyitotta.
szerintem nagyon rafuggtel erre a fovezetekcserere, kicsit lazulj, tulporogtel, es a vegen meg csinalsz valami faszsagot.
ha a lakas meg edesanyade, akkor meg tenyleg kulonosebb kozod nincs hozza, hogy mit mikor ujit fel, az o dolga.
Bocs mindenkitől, elvetettem a sulykot, túlreagáltam a dolgokat.
Kaptam ígéretet hogy januárban felmérik, és ki lesz cserélve a fővezeték. -
tisn
veterán
Egyelőre elengedem. Az háborított fel hogy két szinttel alattunk a nagybátyám átvezetékeltette a nagyszüleim volt lakását. ugyanolyan lakás mint a mienk(meghaltak nemrég mindketten). Hihetetlen szemét és cinikus húzás volt ez a nagybátyámtól, pedig tudja milyen állapotban van nálunk a fővezeték. A nagyszüleimnél teljesen jó állapotban volt a hálózat, beleértve a fővezetéket is, de közel 1 millióért cseréltette(ebből maga a fővezetekécsere 110.000 ez elég baráti). Na ez a teljes újravezetékelés kiverte nálam a biztosítékot teljesen. Remegek az idegtől. Beszéltem a mamámék lakásában dolgozó kivitelezőkkel, ők cserélnék nálunk is szívesen a fővezetéket akár már januárban, de ehhez félek kéne egy médiaszereplés és utána egy hatósági presszió(kikötik az áramot ha nem engedi a fővezetékcserét) hogy anyám megengedje a cserét, úgyhogy ebből egyelőre nem lesz semmi
Hihetetlen szemét és cinikus húzás volt ez a nagybátyámtól,
...
Na ez a teljes újravezetékelés kiverte nálam a biztosítékot teljesen. Remegek az idegtől.igy vegigolvasva a threadet tenyleg van gond fejben bro, ez az utolso hsz egyertelmuen bizonyitotta.
szerintem nagyon rafuggtel erre a fovezetekcserere, kicsit lazulj, tulporogtel, es a vegen meg csinalsz valami faszsagot.
ha a lakas meg edesanyade, akkor meg tenyleg kulonosebb kozod nincs hozza, hogy mit mikor ujit fel, az o dolga.
-
SirRasor
addikt
Egyelőre elengedem. Az háborított fel hogy két szinttel alattunk a nagybátyám átvezetékeltette a nagyszüleim volt lakását. ugyanolyan lakás mint a mienk(meghaltak nemrég mindketten). Hihetetlen szemét és cinikus húzás volt ez a nagybátyámtól, pedig tudja milyen állapotban van nálunk a fővezeték. A nagyszüleimnél teljesen jó állapotban volt a hálózat, beleértve a fővezetéket is, de közel 1 millióért cseréltette(ebből maga a fővezetekécsere 110.000 ez elég baráti). Na ez a teljes újravezetékelés kiverte nálam a biztosítékot teljesen. Remegek az idegtől. Beszéltem a mamámék lakásában dolgozó kivitelezőkkel, ők cserélnék nálunk is szívesen a fővezetéket akár már januárban, de ehhez félek kéne egy médiaszereplés és utána egy hatósági presszió(kikötik az áramot ha nem engedi a fővezetékcserét) hogy anyám megengedje a cserét, úgyhogy ebből egyelőre nem lesz semmi
Bocs, hogy beleszólok a szappanoperába, de
"Hihetetlen szemét és cinikus húzás volt ez a nagybátyámtól" - miért? Mert nem akart fölösleges balhét édesanyáddal? Szerintem kb. minden jóérzésű ember ezt tette volna
-
attilav2
őstag
Szerintem engedd el. Hogy miért is. Szüleim háza 1970-es évek elején épült sorház több hasonló is van a környéken kb 50-60, ha jól rémlik egy vagy két kismegszakító van a villanyóra után (földszint, emelet, bojler talán), plusz hozzá egy-egy olvadóbiztosíték. És erre van minden rákötve a házban (vagyis a bemenő fővezeték ugye), bent nincsenek kismegszakítók se olvadóbiztosítékok semmi kapcsolótábla fi relé stb... Hogy ott hogy van megoldva nem tudom...Ha bármit mókoltunk, a kinti villanyóra szekrényben volt a kismegszakító lekapcsolva és akkor nem volt áram a ház adott részén.
Lakótelepi lakásunk: van kint ugye a villanyóra alatta a kismegszakító és jön be a delej a lakásba. Ott nem volt semmi kismegszakító már, csak egy sor vékony porcelán olvadóbiztosíték, alig lehetett kapni már akkor is, azt cserélgettem ha kellett. Porszívó+mikró, vagy vízmelegítő nem tudott egyszerre menni, lecsapta. Ez lett felújítva, szétszedve több kapcsolóra, kábelre stb... plusz a fi relé. De hogy mennyi lakásban lehet még ilyen a helyzet szerintem rohadt sokban.Ja és felújításkor azt mondta a szaki, hogy a lámpák régi alu vezetékeit a falban nem cseréli ki mert kisfogyasztó és felesleges.
Másrészt szerintem nagyon sok lakásban a te megoldásod fut, lehet volt idő, mikor ez a rákötöm a fővezetékre elfogadott volt, biztos nem egyedi.
Tűzveszélyes: anyósoméknál(belváros polgári öreg lakás) valami új nagyfogyasztó, nem egy lámpa!! lett beüzemelve, a rendszer egyből jelezte: odamenő vezetékek elkezdtek füstölni, nyilván egyből kikapcsolták, újravezetékezés. Vagyis ha gondod lett volna, akkor már jelzett volna a rendszer.
Bocs a hosszú posztért, de ez jutott eszembe.Egyelőre elengedem. Az háborított fel hogy két szinttel alattunk a nagybátyám átvezetékeltette a nagyszüleim volt lakását. ugyanolyan lakás mint a mienk(meghaltak nemrég mindketten). Hihetetlen szemét és cinikus húzás volt ez a nagybátyámtól, pedig tudja milyen állapotban van nálunk a fővezeték. A nagyszüleimnél teljesen jó állapotban volt a hálózat, beleértve a fővezetéket is, de közel 1 millióért cseréltette(ebből maga a fővezetekécsere 110.000 ez elég baráti). Na ez a teljes újravezetékelés kiverte nálam a biztosítékot teljesen. Remegek az idegtől. Beszéltem a mamámék lakásában dolgozó kivitelezőkkel, ők cserélnék nálunk is szívesen a fővezetéket akár már januárban, de ehhez félek kéne egy médiaszereplés és utána egy hatósági presszió(kikötik az áramot ha nem engedi a fővezetékcserét) hogy anyám megengedje a cserét, úgyhogy ebből egyelőre nem lesz semmi
-
csoszogi
tag
Köszönöm a felajánlást a fővezetékcsere árának fedezésére. De sajnos nem tudok élni vele, mert amennyiben stikában -mikor anyám nincs itthon, ha itthon van egyszerűen nem engedné- kicseréltetném a fővezetéket és ezt hazaérve észreveszi(észre fogja mert megsérül a festés), akkor azon nyomban megindíttatja a gondokság alá helyezési eljárást ellenem és mivel nincs önálló egzisztenciám a magyar bíróságok hozzáállását ismerve gondokság alá helyznének simán. Ez ellen a sajtónyilvánosság jelentene valamelyest védelmet, de idáig már nem biztos hogy el akarok menni. Ha nagyon rossznak(veszélyesnek) ítélem a helyzetet egyszerűen kiköttetem az áramot, mást nem tudok tenni
Szerintem engedd el. Hogy miért is. Szüleim háza 1970-es évek elején épült sorház több hasonló is van a környéken kb 50-60, ha jól rémlik egy vagy két kismegszakító van a villanyóra után (földszint, emelet, bojler talán), plusz hozzá egy-egy olvadóbiztosíték. És erre van minden rákötve a házban (vagyis a bemenő fővezeték ugye), bent nincsenek kismegszakítók se olvadóbiztosítékok semmi kapcsolótábla fi relé stb... Hogy ott hogy van megoldva nem tudom...Ha bármit mókoltunk, a kinti villanyóra szekrényben volt a kismegszakító lekapcsolva és akkor nem volt áram a ház adott részén.
Lakótelepi lakásunk: van kint ugye a villanyóra alatta a kismegszakító és jön be a delej a lakásba. Ott nem volt semmi kismegszakító már, csak egy sor vékony porcelán olvadóbiztosíték, alig lehetett kapni már akkor is, azt cserélgettem ha kellett. Porszívó+mikró, vagy vízmelegítő nem tudott egyszerre menni, lecsapta. Ez lett felújítva, szétszedve több kapcsolóra, kábelre stb... plusz a fi relé. De hogy mennyi lakásban lehet még ilyen a helyzet szerintem rohadt sokban.Ja és felújításkor azt mondta a szaki, hogy a lámpák régi alu vezetékeit a falban nem cseréli ki mert kisfogyasztó és felesleges.
Másrészt szerintem nagyon sok lakásban a te megoldásod fut, lehet volt idő, mikor ez a rákötöm a fővezetékre elfogadott volt, biztos nem egyedi.
Tűzveszélyes: anyósoméknál(belváros polgári öreg lakás) valami új nagyfogyasztó, nem egy lámpa!! lett beüzemelve, a rendszer egyből jelezte: odamenő vezetékek elkezdtek füstölni, nyilván egyből kikapcsolták, újravezetékezés. Vagyis ha gondod lett volna, akkor már jelzett volna a rendszer.
Bocs a hosszú posztért, de ez jutott eszembe. -
attilav2
őstag
Köszönöm a felajánlást a fővezetékcsere árának fedezésére. De sajnos nem tudok élni vele, mert amennyiben stikában -mikor anyám nincs itthon, ha itthon van egyszerűen nem engedné- kicseréltetném a fővezetéket és ezt hazaérve észreveszi(észre fogja mert megsérül a festés), akkor azon nyomban megindíttatja a gondokság alá helyezési eljárást ellenem és mivel nincs önálló egzisztenciám a magyar bíróságok hozzáállását ismerve gondokság alá helyznének simán. Ez ellen a sajtónyilvánosság jelentene valamelyest védelmet, de idáig már nem biztos hogy el akarok menni. Ha nagyon rossznak(veszélyesnek) ítélem a helyzetet egyszerűen kiköttetem az áramot, mást nem tudok tenni
-
attilav2
őstag
Nagyon gondolkozok rajta -ha meg tudnám oldani a lakhatást máshol- hogy kiköttetem az áramot és jegyzőkönyvet vetetek fel hogy tűzveszélyes a fővezeték. Anyám meg oldja meg ahogy akarja.
Könyörögtem a közös képviselőnek hogy a ház tartalékának terhére cseréltesse a mért fővezetéket, akár úgy hogy rendőrt hív ha anyám nem engedi, jegyzőkönyvet vetet fel hogy tűzveszélyes a régi. Bíróságon simán nyerhető volna abszolút, ha néhány lakó pampogott volna. Hiszen tűzveszélyt hárított el. Többször is könyörögtem neki, de nem segített. Mondtam hogy amennyibe kerül azt részletekben visszafizetem a háznak, akárhogy könyörögtem nem ment bele. -
attilav2
őstag
-
SirRasor
addikt
Az autizmusnak elég sok szintje van. Az egyik szinten pölö Google alkalmazott is lehetsz

Egyébként tényleg vannak olyan emberek, akiknek egyszerűen zseniális elméjük van; olyan dolgokat megoldanak fejben, amikre mondjuk senki más se képes. Közben meg a cipőfűzőjüket se tudják egyedül bekötni... -
martonx
veterán
Viszonylag gyakran látok mvm-es embereket a környékünkön terepjáróval. Már megfordult a fejemben hogy szólok az egyik ilyen brigádnak, hogy ugorjanak fel és nézzék meg ezt a problémát/beszéljenek anyámmal. A helyzet sajnos az hogy mivel autista vagyok anyám nem hallgat rám, pénze az van de nem akar fővezetékcserére költeni, én sem tudnám kicseréltetni hiába lenne pénzem. Anyám ordít és gondnokság alá helyezésemmel/elmegyógy intézetbe záratással fenyegetőzik ha szóbahozom a fővezetékcserét. Van arra lehetőség hogy a katasztrófavédelem/rendőrség segítségét kérjem az ügyben ?
Hm, biztos, hogy autista vagy? Autisták nem szoktak fórumokban tök értelmesen írni. Ezt nem csak anyukád állítja rólad? De semmi közöm hozzá.
-
veze
őstag
bocsi hogy én is hozzá füzök valamit de ...
Anyám ordít és gondnokság alá helyezésemmel/elmegyógy intézetbe záratással fenyegetőzik
ha igy viselkedik talán inkább őt kellene az emlegetett eljárások alá vonni..azért mert autista vagy, nem jogosítja fel hogy így viselkedjen. Feltételezem, minden másban ami nem tetsző neki, ez a rutin eljárása Veled szemben.
Sajnálom és kitartás, tényleg nem lehet így egyszerű az életed.. -
-Tsaba-
tag
Olyan ideiglenes SOS(olcsó gyors) megoldás is eszembe jutott hogy a 3 szabálytalanul közvetlen a fővezetékre kötött előszobai lámpát a plafonon vezetett kábelcsatornával beköttetem a lakáselosztóba, ez egy simovill bskn12, schrack amparo-kkal, 2db amparo-m még van tartalékba, B10 és C10, sok vezeték van az elosztóban(ki van tömve) de talán egy kmsz még bepréselhető. A lámpák régi(közvetlen fővezetékre kötött) vezetékeinek végére csokit rakatok, szigszalaggal és a használaton kívüli régi lámpa vezetékek végei obo dobozokba kerülnének. Nem túl elegáns, de a jelenleginél egy fokkal biztonságosabb megoldás lenne(szerintem).
A 70-es évekbeli házgyári kábelcsatornát nem szívesen bontatnám meg, rendkívül rideg, nehezen szerelhető, lejönne a festés. A leendő új fővezetéket is el lehetne vezetni plafonra szerelt kábelcsatornában.Viszonyt arra vigyázz hogyha te "belekókányolsz" bármit, akkor már te (is) lehetsz a felelős (akár a tűzesetért is). Ha bárkivel bele szereltetsz akkor pedig érdemes számlát is kérni, mert csak úgy lehet bizonyítani hogy nem te voltál (ezért se érdemes vkinek csak úgy szólni az utcán)...
-
ShadowX
őstag
Viszonylag gyakran látok mvm-es embereket a környékünkön terepjáróval. Már megfordult a fejemben hogy szólok az egyik ilyen brigádnak, hogy ugorjanak fel és nézzék meg ezt a problémát/beszéljenek anyámmal. A helyzet sajnos az hogy mivel autista vagyok anyám nem hallgat rám, pénze az van de nem akar fővezetékcserére költeni, én sem tudnám kicseréltetni hiába lenne pénzem. Anyám ordít és gondnokság alá helyezésemmel/elmegyógy intézetbe záratással fenyegetőzik ha szóbahozom a fővezetékcserét. Van arra lehetőség hogy a katasztrófavédelem/rendőrség segítségét kérjem az ügyben ?
Bocsánat előre is a paraszt stílusért, de abból amit írtál azt szűröm le, hogy ha így viselkedik és ilyeneket mond, akkor más miatt kellene a rendőrség segítségét kérni. Tudom, nem az én dolgom, ne üssem bele az orrom, de ez azért kemény anyád részéről...autizmus ide vagy oda.
-
macilaci78
nagyúr
Tényleg nem kötekedésből, de csak akkor egészségtelenek, ha józan ész nem áll rendelkezésre.
1. Ha sok időn keresztül nem szellőzik a föl, az növeli a zsírképződést. Ha egyszerre csak egy fél órát hallgatod, akkor nincs gond.
2. Az emberek nagy része túl hangosan nyomatja a zenét forrástól függetlenül. Ha a mellettem álló embernek a zárt fülhallgatójából úgy jön ki a zene, hogy simán hallom mit hallgat, az brutálisan rombolja a hallást.
Hiába van BT fejhallgatód, a 2. pont arra is érvényes.Szóval összegezve ne zárjuk el túl sokáig a fület és ne hallgassunk túl hangosan zenét és akkor nagyon sokáig élvezhetjük ezt a hobbit.
Sajnos azért itt jön képbe az, hogy sok olcsó fülhallgató/fejhallgató nem szól szépen egy bizonyos hangerő alatt (a miértekre rá lehet keresni itt a vezetékes fülhallgató/fejhallgató topicban), míg a drágábbaknál ez nem gond.Kb 1 óra nekem a munkábajárás egy irányba tömegközlekedéssel, erre BT fülhallgatót használok. Szóval ez túl sok...

Viszont most egy Xiaomi Air Buds 5-re váltottam, bekapcsolva az aktív zajszűrést olyan zen csend van a munkahelyen zenehallgatás nélkül is, hogy nem hittem el! Az utca zaja, bent a fan coil ventilátorok, semmi! Kb 20-30%-kal alacsonyabb hangerőn hallgatom a zenét, mint korábban és akkor sem volt hangos. Amikor letettem magam elé az asztalra a fülest, nem minden zeneszámot ismertem fel egyből...
-
garga pista
addikt
99% nem fogják megnézni, nem megy ilyen egyszerűen.
Viszont ha meg úgy ítélik meg, hogy életveszélyes, akkor le is köthetnek teljesen a hálózatról. Nem lehet egyszerű így élned amiket leírtál.
De a legjobb tényleg egy rendes villanyszerelő lenne, akár aki Démász partner, hogy legalább egy ilyen szerelő vizsgálja át a hálózatot. -
attilav2
őstag
-
SirRasor
addikt
Tényleg nem kötekedésből, de csak akkor egészségtelenek, ha józan ész nem áll rendelkezésre.
1. Ha sok időn keresztül nem szellőzik a föl, az növeli a zsírképződést. Ha egyszerre csak egy fél órát hallgatod, akkor nincs gond.
2. Az emberek nagy része túl hangosan nyomatja a zenét forrástól függetlenül. Ha a mellettem álló embernek a zárt fülhallgatójából úgy jön ki a zene, hogy simán hallom mit hallgat, az brutálisan rombolja a hallást.
Hiába van BT fejhallgatód, a 2. pont arra is érvényes.Szóval összegezve ne zárjuk el túl sokáig a fület és ne hallgassunk túl hangosan zenét és akkor nagyon sokáig élvezhetjük ezt a hobbit.
Sajnos azért itt jön képbe az, hogy sok olcsó fülhallgató/fejhallgató nem szól szépen egy bizonyos hangerő alatt (a miértekre rá lehet keresni itt a vezetékes fülhallgató/fejhallgató topicban), míg a drágábbaknál ez nem gond. -
attilav2
őstag
SoundMagic E10 - 5k (5 éves, újszerű!) - belépő audiofil IEM
EzAudio D4 - amennyit adtok érte? Penetránsan rosszul szól. 1k minimum, mert szép tok van hozzá
Átvehetőek a Makkosházi Lidlinél.A fülhallgatókról teljesen leszoktam, szerintem egészségtelenek (a fülnek), növelik a zsírképződést. Helyettük BT fejhallgatókat használok, olcsó és középkategóriás darabokat. Sony wh-ch510, Platinet Omega Freestyle FH-915(ez jackkel is működik), Hama freedom lit.
-
attilav2
őstag
Olyan ideiglenes SOS(olcsó gyors) megoldás is eszembe jutott hogy a 3 szabálytalanul közvetlen a fővezetékre kötött előszobai lámpát a plafonon vezetett kábelcsatornával beköttetem a lakáselosztóba, ez egy simovill bskn12, schrack amparo-kkal, 2db amparo-m még van tartalékba, B10 és C10, sok vezeték van az elosztóban(ki van tömve) de talán egy kmsz még bepréselhető. A lámpák régi(közvetlen fővezetékre kötött) vezetékeinek végére csokit rakatok, szigszalaggal és a használaton kívüli régi lámpa vezetékek végei obo dobozokba kerülnének. Nem túl elegáns, de a jelenleginél egy fokkal biztonságosabb megoldás lenne(szerintem).
A 70-es évekbeli házgyári kábelcsatornát nem szívesen bontatnám meg, rendkívül rideg, nehezen szerelhető, lejönne a festés. A leendő új fővezetéket is el lehetne vezetni plafonra szerelt kábelcsatornában. -
macilaci78
nagyúr
Mostanra a háztartások nagyobb részében nincs gáz, vagyis a használati melegvíz, fűtés is elektromos. Elterjedtek a klímák, amik nyáron fogyasztanak. A személyi számítógépek is hozzátesznek.
(Nálunk a decemberi áramfogyasztás az átlag havi duplája, megy a sütés, főzés ezerrel.) -
mAtech
aktív tag
Üdv!
Adott egy ledes lámpa.
Először csak villogott felkapcsolás után majd beállt a megfelelő fényre.
Most már jóval gyengébben világít.
Ez azt jelenti hogy a vezérlője adta meg magát?
-
Lehiñito
senior tag
Az eredeti házgyári áramkörök viszonylag elfogadható állapotban vannak. A nagyfogyasztók nagyrészének lett csinálva külön kör(villanytűzhely, a szombámban levő klíma, pc-k). A másik klímának kellene még ami a nappaliban anyám szobájában van, egy külön kör, meg a mért fővezetéket cserélni, ha ezt sikerülne akkor már elégedett lennék. Teljes újravezetékelést nem szeretnék, feleslegesnek tartom.
Én kb 4éve cseréltettem ki a fővezetéket (a villanyóra és a biztosítéktábla között kb. 5méter) panelban, mert igényeltem a 32 ampert. Úgy emlékszem akkor 55ezret fizettem a villanyszerelőnek a kábelcserére, aki démász partner volt. Utána jött a démász embere és kicserélte az óránál a kismegszakítót 32 amperesre.
-
tlac
nagyúr
Az ezeréves Mora villanysütő, ami a hokedlitől is alacsonyabb volt, villanyradiátor, mosógép, centrifuga külön, rezsó, fagyasztóláda, CRT színes TV. Akkoriban ezek nem az energiatakarékosság jegyében készültek.
értem mint mondasz, de mégis az a helyzet, hogy a lakossági fogyasztás megemelkedett
-
attilav2
őstag
Az eredeti házgyári áramkörök viszonylag elfogadható állapotban vannak. A nagyfogyasztók nagyrészének lett csinálva külön kör(villanytűzhely, a szombámban levő klíma, pc-k). A másik klímának kellene még ami a nappaliban anyám szobájában van, egy külön kör, meg a mért fővezetéket cserélni, ha ezt sikerülne akkor már elégedett lennék. Teljes újravezetékelést nem szeretnék, feleslegesnek tartom.
-
-Tsaba-
tag
Nálatok/ismerősötöknél van hasonló szituáció ?
A 90'-es években amikor kihozattuk az előszobát szükségessé vált 3 új lámpa. Az akkori "villanyszerelő" úgy oldotta meg hogy nemes egyszerűséggel megblankolta az előszobában futó mért fővezeték új lámpákhoz legközelebbi szakaszait és körécsavarta az új lámpák rézvezetékeit(az alu fővezetékre!!!), erre gyerekkoromból emlékszem. Majd leszigszalagozta és visszarakta a kábelcsatorna fedelét. A dolog 2013-ban tudatosult igazán mikor egy új áramkör bekötése miatt(PC-nek) villanyszerelőt hívtunk és ő hívta fel a figyelmet rá ha a biztosítéktáblán minden kismegszakító le van kapcsolva az érintett 3 előszobai lámpa égve marad! Ez nyilván szükségessé teszi a mért fővezeték cseréjét. Aggódok mert van 2 klíma 1 mosó 1 mosogató gép 1 villanytűzhely. De nem tudom anyámat sehogyan sem rávenni hogy szükséges a fővezeték cseréje, autista vagyok és nem hisz nekem. Meg a villanyszerelők akik eddig nálunk jártak mind azt mondták hogy jól van ez így ahogy van. Apáméról a nevemre lett íratva tavaly az áram, félek ha kigyullad az én felelősségem lesz. Pénzem nem sok van. Anyámnak van, de egy garast nem akar erre költeni. Van a démásznál valami vészhelyzeti protokoll, hogy pl akár sürgősséggel kicserélik a mért fővezetéket, szabályosan a biztosíték táblába kötik a 3 lámpát, megelőlegezik a munka árát, utána részletekben visszafizetem ? Most télen kisebb a fogyasztás inkább a nyár miatt aggódok hogy lesz valami gond.Félre kell rakni, vagy gyűjteni kell rá, és megcsináltatni egy villanyszerelővel (Jójárt Sándort ev.-t pl ajánlom -> viszonylag olcsón és jól dolgozik), de ha lehet akkor már normálisan az egész lakást. Ha annyira rossz lenne a vezetékek állapota akkor a biztosítékokat is folyton lekapcsolná a klíma, sütő, stb. Attól hogy a te neveden van a számlázás, még nem (csak) te leszel a felelős. Szerintem rengeteg panelban van ilyen helyzet (magánházaknál is sokan kókányolnak, biztos van olyan is ahol azóta nem lett hozzányúlva mióta megépült mégse gyulladt még ki (nyilván nem jó ez így, de ez van).
-
macilaci78
nagyúr
Ha 30 év alatt nem gyulladt ki én nem aggódnám tul ezt. Főképp hogy abban az időben 40-60 ne adj istzen 100 wattos izzot is használtak manapság 5-10-15 wattos led fényforrások vannak.
hát ez így szerintem hülyeség, 30 éve nagyjából az izzók fogyasztottak sokat és azon kívül más sem
most meg inkább fordítva van, ott van neki a villanytűzhely, mosogatógép, stb.plusz az idő elteltével pont a kockázat nő
Az ezeréves Mora villanysütő, ami a hokedlitől is alacsonyabb volt, villanyradiátor, mosógép, centrifuga külön, rezsó, fagyasztóláda, CRT színes TV. Akkoriban ezek nem az energiatakarékosság jegyében készültek.
-
tlac
nagyúr
Ha 30 év alatt nem gyulladt ki én nem aggódnám tul ezt. Főképp hogy abban az időben 40-60 ne adj istzen 100 wattos izzot is használtak manapság 5-10-15 wattos led fényforrások vannak.
Ha a lakás mérőorájának kismegszakítóit lekapcsolják, akkor is működik a kérdéses három fényforrás, akkor az miről kapja a megtáplálást? Ez társasház ?és a lépcsőházi közös villanyt használja akkor? Ezt sem reklámoznám azért nagyon pl a közösképviselőt kihagynam az informácóbol tuti
Szerintem hallgass azokra a villanyszerelőkre akik látták, valószínűleg nem ok nélkül mondták hogy jól van ugy ahogy van
Azt lenne jó azért tisztázni hogy azt a három előszobai foglalatot akkor hol lehet áramtalanitani arra az esetre ha azt mégis javítani kellene, vagy lámpát akarnátok cserélniHa 30 év alatt nem gyulladt ki én nem aggódnám tul ezt. Főképp hogy abban az időben 40-60 ne adj istzen 100 wattos izzot is használtak manapság 5-10-15 wattos led fényforrások vannak.
hát ez így szerintem hülyeség, 30 éve nagyjából az izzók fogyasztottak sokat és azon kívül más sem
most meg inkább fordítva van, ott van neki a villanytűzhely, mosogatógép, stb.plusz az idő elteltével pont a kockázat nő
-
martonx
veterán
Ha az óránál lekapcsolom akkor az inkriminált 3 előszobai lámpa sem ég!
Tehát a mért fővezetékre vannak kötve! Nem áramlopásról, csak szabálytalan(szabványtalan), biztosítatlan kötésekről van szó.
Van más probléma is, ami szintén nagyon aggasztó szerintem. A 90'-es években leszartuk a kötések állapotát és az akkor még házgyári(délépes)olvadóbiztosíték tábla mögött leégett a falból kilógó fővezeték szakasz nagyrésze, így a falból kilógó rész nagyrészét le kellett vágni, csak egy rövid csonk lóg ki de az is meg van barnulva. Szabályosan, hagyományos fővezetéki sorkapoccsal(6-os réz vezeték érvéggel, a csokiban wago pasztával telenyomva az alu fővezetéket fogadó rész(a biztonság kedvéért), meg van toldva, hogy elérjen a fázissínig az első kismegszakítóig. Szóval már önmagában a lerövidült kábelvég miatt cseréltetném a fővezetéket. Ami egyébként 6-os alu, ha sértetlen lenne akkor nem aggódnék, egész nagy terhelést elbír(na).Mondanám, hogy újra kellene vezetékezni az egész lakást, de írtad, hogy pénzed nincs rá, akkor vajon mit lehet tenni?
-
attilav2
őstag
Ha a lakás mérőorájának kismegszakítóit lekapcsolják, akkor is működik a kérdéses három fényforrás, akkor az miről kapja a megtáplálást? Ez társasház ?és a lépcsőházi közös villanyt használja akkor? Ezt sem reklámoznám azért nagyon pl a közösképviselőt kihagynam az informácóbol tuti
Szerintem hallgass azokra a villanyszerelőkre akik látták, valószínűleg nem ok nélkül mondták hogy jól van ugy ahogy van
Azt lenne jó azért tisztázni hogy azt a három előszobai foglalatot akkor hol lehet áramtalanitani arra az esetre ha azt mégis javítani kellene, vagy lámpát akarnátok cserélniHa az óránál lekapcsolom akkor az inkriminált 3 előszobai lámpa sem ég!
Tehát a mért fővezetékre vannak kötve! Nem áramlopásról, csak szabálytalan(szabványtalan), biztosítatlan kötésekről van szó.
Van más probléma is, ami szintén nagyon aggasztó szerintem. A 90'-es években leszartuk a kötések állapotát és az akkor még házgyári(délépes)olvadóbiztosíték tábla mögött leégett a falból kilógó fővezeték szakasz nagyrésze, így a falból kilógó rész nagyrészét le kellett vágni, csak egy rövid csonk lóg ki de az is meg van barnulva. Szabályosan, hagyományos fővezetéki sorkapoccsal(6-os réz vezeték érvéggel, a csokiban wago pasztával telenyomva az alu fővezetéket fogadó rész(a biztonság kedvéért), meg van toldva, hogy elérjen a fázissínig az első kismegszakítóig. Szóval már önmagában a lerövidült kábelvég miatt cseréltetném a fővezetéket. Ami egyébként 6-os alu, ha sértetlen lenne akkor nem aggódnék, egész nagy terhelést elbír(na). -
veze
őstag
A 90'-es években amikor kihozattuk az előszobát szükségessé vált 3 új lámpa. Az akkori "villanyszerelő" úgy oldotta meg hogy nemes egyszerűséggel megblankolta az előszobában futó mért fővezeték új lámpákhoz legközelebbi szakaszait és körécsavarta az új lámpák rézvezetékeit(az alu fővezetékre!!!), erre gyerekkoromból emlékszem. Majd leszigszalagozta és visszarakta a kábelcsatorna fedelét. A dolog 2013-ban tudatosult igazán mikor egy új áramkör bekötése miatt(PC-nek) villanyszerelőt hívtunk és ő hívta fel a figyelmet rá ha a biztosítéktáblán minden kismegszakító le van kapcsolva az érintett 3 előszobai lámpa égve marad! Ez nyilván szükségessé teszi a mért fővezeték cseréjét. Aggódok mert van 2 klíma 1 mosó 1 mosogató gép 1 villanytűzhely. De nem tudom anyámat sehogyan sem rávenni hogy szükséges a fővezeték cseréje, autista vagyok és nem hisz nekem. Meg a villanyszerelők akik eddig nálunk jártak mind azt mondták hogy jól van ez így ahogy van. Apáméról a nevemre lett íratva tavaly az áram, félek ha kigyullad az én felelősségem lesz. Pénzem nem sok van. Anyámnak van, de egy garast nem akar erre költeni. Van a démásznál valami vészhelyzeti protokoll, hogy pl akár sürgősséggel kicserélik a mért fővezetéket, szabályosan a biztosíték táblába kötik a 3 lámpát, megelőlegezik a munka árát, utána részletekben visszafizetem ? Most télen kisebb a fogyasztás inkább a nyár miatt aggódok hogy lesz valami gond.Ha 30 év alatt nem gyulladt ki én nem aggódnám tul ezt. Főképp hogy abban az időben 40-60 ne adj istzen 100 wattos izzot is használtak manapság 5-10-15 wattos led fényforrások vannak.
Azt lenne jó azért tisztázni hogy azt a három előszobai foglalatot akkor hol lehet áramtalanitani arra az esetre ha azt mégis javítani kellene, vagy lámpát akarnátok cserélni -
fecus
őstag
A 90'-es években amikor kihozattuk az előszobát szükségessé vált 3 új lámpa. Az akkori "villanyszerelő" úgy oldotta meg hogy nemes egyszerűséggel megblankolta az előszobában futó mért fővezeték új lámpákhoz legközelebbi szakaszait és körécsavarta az új lámpák rézvezetékeit(az alu fővezetékre!!!), erre gyerekkoromból emlékszem. Majd leszigszalagozta és visszarakta a kábelcsatorna fedelét. A dolog 2013-ban tudatosult igazán mikor egy új áramkör bekötése miatt(PC-nek) villanyszerelőt hívtunk és ő hívta fel a figyelmet rá ha a biztosítéktáblán minden kismegszakító le van kapcsolva az érintett 3 előszobai lámpa égve marad! Ez nyilván szükségessé teszi a mért fővezeték cseréjét. Aggódok mert van 2 klíma 1 mosó 1 mosogató gép 1 villanytűzhely. De nem tudom anyámat sehogyan sem rávenni hogy szükséges a fővezeték cseréje, autista vagyok és nem hisz nekem. Meg a villanyszerelők akik eddig nálunk jártak mind azt mondták hogy jól van ez így ahogy van. Apáméról a nevemre lett íratva tavaly az áram, félek ha kigyullad az én felelősségem lesz. Pénzem nem sok van. Anyámnak van, de egy garast nem akar erre költeni. Van a démásznál valami vészhelyzeti protokoll, hogy pl akár sürgősséggel kicserélik a mért fővezetéket, szabályosan a biztosíték táblába kötik a 3 lámpát, megelőlegezik a munka árát, utána részletekben visszafizetem ? Most télen kisebb a fogyasztás inkább a nyár miatt aggódok hogy lesz valami gond.A DÉMÁSZ-nak nincs köze a mért oldalhoz. Az az ügyfél felelőssége. A villanyszerelő az akivel meg tudsz egyezni minden másról (munka , pénz, kifizetés, stb.).
Biztos nem kell kicserélni a mért bejövőt, csak a 3 lámpát kell leszedni róla és tisztességesen bekötni az elosztóba valamelyik kismegszakító után, hogy védve legyen! Remélni, hogy befér a csatornába. Ha nem vágta el a bejövőt, csak rátekerte, az eredeti vezetéknek soha nem lesz baja, de ezt a szaki majd megítéli. Övé a felelősség ha belenyúl. -
attilav2
őstag
A 90'-es években amikor kihozattuk az előszobát szükségessé vált 3 új lámpa. Az akkori "villanyszerelő" úgy oldotta meg hogy nemes egyszerűséggel megblankolta az előszobában futó mért fővezeték új lámpákhoz legközelebbi szakaszait és körécsavarta az új lámpák rézvezetékeit(az alu fővezetékre!!!), erre gyerekkoromból emlékszem. Majd leszigszalagozta és visszarakta a kábelcsatorna fedelét. A dolog 2013-ban tudatosult igazán mikor egy új áramkör bekötése miatt(PC-nek) villanyszerelőt hívtunk és ő hívta fel a figyelmet rá ha a biztosítéktáblán minden kismegszakító le van kapcsolva az érintett 3 előszobai lámpa égve marad! Ez nyilván szükségessé teszi a mért fővezeték cseréjét. Aggódok mert van 2 klíma 1 mosó 1 mosogató gép 1 villanytűzhely. De nem tudom anyámat sehogyan sem rávenni hogy szükséges a fővezeték cseréje, autista vagyok és nem hisz nekem. Meg a villanyszerelők akik eddig nálunk jártak mind azt mondták hogy jól van ez így ahogy van. Apáméról a nevemre lett íratva tavaly az áram, félek ha kigyullad az én felelősségem lesz. Pénzem nem sok van. Anyámnak van, de egy garast nem akar erre költeni. Van a démásznál valami vészhelyzeti protokoll, hogy pl akár sürgősséggel kicserélik a mért fővezetéket, szabályosan a biztosíték táblába kötik a 3 lámpát, megelőlegezik a munka árát, utána részletekben visszafizetem ? Most télen kisebb a fogyasztás inkább a nyár miatt aggódok hogy lesz valami gond. -
SirRasor
addikt
Fülhallgató van itthon rengeteg, azokból meg is van a kedvenc. Van egy Tempotec Sonata donglim, arról bőven jól szól balanced módban. Nem egetverő a különbség, de azért hallható a többi cuccomhoz képest. De a Hifimanen azt érzem, hogy nem elég neki igazán semmi, ami itthon van. Nem szoktam hangosan hallgatni semmit, de ennél csak akkor jön a bugi, ha kapja a kakaót.
Pü.
-
pulutodurumo
őstag
Leszögezem, hogy mindenem a zene és lehet picit több pénzt költöttem ilyenekre, mint amennyi indokolt
(viszont mindent MSRP alatt vettem vagy használtan, vagy külföldről akciósan)A füleseket FiiO M6-ról hajtom (itt most megálltam FiiO FH7s-nél)
PC-re meg van egy FiiO K7 kötve, de azzal csak az Edition XS-t hajtom. Van egy moddolt HE4xx a fiókban, amit nem tudok értelmes áron eladni
Cserélgetve össze-vissza a fejeseket, füleseket, erősítőket, szerintem egy erősítőcserével sokkal kevesebbet kapsz, mint egy jó fej/fülhallgatóval. Ez pont nem igaz néhány Sennheiser fejhallgatóra, amik nagyon szépen skálázódnak jó erősítővel (pl.: HD600), de a planárokra igaz.
Például ha az FH7s-t bedugom a K7-be, szerintem pontosan ugyanúgy szól, mint az M6-ban.IMHO az Edition XS-re érdemes gyűjteni/használtan vadászni és sokszor akciózzák alin 110k környékén. Nagyságrendekkel többért már csak minimálisan jobbat kapsz bármelyik gyártótól, viszont bármi olcsóbbnál sokkal szebben szól. Utána akár egy telefonba is dughatod, sokkal szebben fog szólni, mint amit várnál egy telefonos hulladék DAC-tól.
Fülhallgató van itthon rengeteg, azokból meg is van a kedvenc. Van egy Tempotec Sonata donglim, arról bőven jól szól balanced módban. Nem egetverő a különbség, de azért hallható a többi cuccomhoz képest. De a Hifimanen azt érzem, hogy nem elég neki igazán semmi, ami itthon van. Nem szoktam hangosan hallgatni semmit, de ennél csak akkor jön a bugi, ha kapja a kakaót.
-
SirRasor
addikt
Te most miről hallgatsz zenét? Vettem egy HE400se-t, és furdalja az oldalam a kíváncsiság, hogy költsek-e még, és ha igen mennyit erősítőre.
Leszögezem, hogy mindenem a zene és lehet picit több pénzt költöttem ilyenekre, mint amennyi indokolt
(viszont mindent MSRP alatt vettem vagy használtan, vagy külföldről akciósan)A füleseket FiiO M6-ról hajtom (itt most megálltam FiiO FH7s-nél)
PC-re meg van egy FiiO K7 kötve, de azzal csak az Edition XS-t hajtom. Van egy moddolt HE4xx a fiókban, amit nem tudok értelmes áron eladni
Cserélgetve össze-vissza a fejeseket, füleseket, erősítőket, szerintem egy erősítőcserével sokkal kevesebbet kapsz, mint egy jó fej/fülhallgatóval. Ez pont nem igaz néhány Sennheiser fejhallgatóra, amik nagyon szépen skálázódnak jó erősítővel (pl.: HD600), de a planárokra igaz.
Például ha az FH7s-t bedugom a K7-be, szerintem pontosan ugyanúgy szól, mint az M6-ban.IMHO az Edition XS-re érdemes gyűjteni/használtan vadászni és sokszor akciózzák alin 110k környékén. Nagyságrendekkel többért már csak minimálisan jobbat kapsz bármelyik gyártótól, viszont bármi olcsóbbnál sokkal szebben szól. Utána akár egy telefonba is dughatod, sokkal szebben fog szólni, mint amit várnál egy telefonos hulladék DAC-tól.
-
pulutodurumo
őstag
EzAudio D4 - amennyit adtok érte? Penetránsan rosszul szól. 1k minimum, mert szép tok van hozzá
Átvehetőek a Makkosházi Lidlinél.Te most miről hallgatsz zenét? Vettem egy HE400se-t, és furdalja az oldalam a kíváncsiság, hogy költsek-e még, és ha igen mennyit erősítőre.
-
SirRasor
addikt
Átvehetőek a Makkosházi Lidlinél. -
mAtech
aktív tag
Nekem a ZorinOS bejött. Régi notin az van. Böngészem rajta csak.
Játszós gépre is azt raktam kíváncsiságból, hogy miként boldogul. Steam van rá felrakva, ahhoz most még jó. Horizon Zero Down csont nélkül fut
-
johnny82
őstag
-
DarkByte
addikt
Köszi, kettő lemezem van, SSD a kijelölt helyen, HDD a cd olvasó helyén. Mint utóbb kiderült ( L) user hiba volt a telepítéskor. Azt adtam meg,hogy a meglévő Windows mellé települjön ,azt meghagyva. A kézi telepítést kellett volna választani és ott kijelölni a helyét. Mindegy visszament a win 10,egyenlőre vége a Linux kalandozásnak , érdekes, ugyanazzal a tudással az pikk-pakk felment! Nem egy felhasználó barát ez a rendszer, legalábbis nem az egyszerű lúzereknek. Arra gondolni sem mertem volna, hogy nincs wifi driver!?,vadászni kell hozzá,alig tudtam megoldani kábelen az internetet. Értem én,hogy szabadságot kap a felhasználó,de ennyire,hogy alapvető dolgok nincsenek benne?
Az Ubuntu az bejött volna, abban meg nem működött az App Store,pedig Ubuntu oldalról töltöttem le,ellenőrzött kiírás volt,egyeztek a számok.
Jó kis kaland volt, köszönöm mindenkinek
, legalább felfrissítettem a wint.
Amíg lehet használni,használom,van még idő, addigra hátha kitalálnak valamit.Az hogy a Win10 alapból ismeri a WiFi rádiód, szimplán szerencsés együtt állas.
A wireless adapter pont egy problémásabb hardver mert sokszor gyártói bináris firmware is tartozik hozzá (nem csak OS oldali driver), amit induláskor be kell töltenie a modulba az OS-nek, hogy egyáltalán az elinduljon és csináljon valamit, nélküle csak egy papírnehezék.Két régebbi Tp-Link n-es USB-s WiFi stick-em is van, amihez alapból nincs driver Windows-ban és kanócos netet kell átmenetileg adnom a rendszernek, hogy lerántsa Windows Update-ből.
-
attilav2
őstag
Köszi, kettő lemezem van, SSD a kijelölt helyen, HDD a cd olvasó helyén. Mint utóbb kiderült ( L) user hiba volt a telepítéskor. Azt adtam meg,hogy a meglévő Windows mellé települjön ,azt meghagyva. A kézi telepítést kellett volna választani és ott kijelölni a helyét. Mindegy visszament a win 10,egyenlőre vége a Linux kalandozásnak , érdekes, ugyanazzal a tudással az pikk-pakk felment! Nem egy felhasználó barát ez a rendszer, legalábbis nem az egyszerű lúzereknek. Arra gondolni sem mertem volna, hogy nincs wifi driver!?,vadászni kell hozzá,alig tudtam megoldani kábelen az internetet. Értem én,hogy szabadságot kap a felhasználó,de ennyire,hogy alapvető dolgok nincsenek benne?
Az Ubuntu az bejött volna, abban meg nem működött az App Store,pedig Ubuntu oldalról töltöttem le,ellenőrzött kiírás volt,egyeztek a számok.
Amíg lehet használni,használom,van még idő, addigra hátha kitalálnak valamit.Akkor a hdd-t kirakod külső usb-s tokba, helyére meg beraksz pl egy ilyen vagy egy ilyen
ssd-t, és mehet fel a linux, a telepítés idejére a fő helyen levő windowsos ssd-t kikapnám a gépből a biztonság kedvéért. Wifi-re meg veszel valami olcsó usb-st amit a linux alapból támogat(előtte körbekérdezel a fórumon melyik az ami 100% működik).
A windows 10-nek azthiszem jövő év vége felé lejár a támogatása, egy támogatott frissített rendszer azért biztonságosabb, főleg ha online bankkártyával vásárolsz. -
vizslakutya
senior tag
Ja hogy laptop, erre általában megoldás az odd/hdd caddy, ekkor a dvd író helyére be lehet rakni még egy hdd/ssd-t. Derítsd ki a laptop típusát. Lehet hogy csak alin / ebayen lesz hozzá odd/hdd caddy.
Most olvasom hogy odd sincs benne, a helye sincs meg ledugózva ? Második lemeznek nincs hely ?Köszi, kettő lemezem van, SSD a kijelölt helyen, HDD a cd olvasó helyén. Mint utóbb kiderült ( L) user hiba volt a telepítéskor. Azt adtam meg,hogy a meglévő Windows mellé települjön ,azt meghagyva. A kézi telepítést kellett volna választani és ott kijelölni a helyét. Mindegy visszament a win 10,egyenlőre vége a Linux kalandozásnak , érdekes, ugyanazzal a tudással az pikk-pakk felment! Nem egy felhasználó barát ez a rendszer, legalábbis nem az egyszerű lúzereknek. Arra gondolni sem mertem volna, hogy nincs wifi driver!?,vadászni kell hozzá,alig tudtam megoldani kábelen az internetet. Értem én,hogy szabadságot kap a felhasználó,de ennyire,hogy alapvető dolgok nincsenek benne?
Amíg lehet használni,használom,van még idő, addigra hátha kitalálnak valamit. -
tisn
veterán
-
attilav2
őstag
Üdv!
Adott egy "öregecske" Lenovo Laptop, amin jelenleg W 10 fut stabilan,gond nélkül.(jogtiszta))
Állandóan jön az üzenet,hogy a gép nem felel meg a Win elvárásainak,ezt már megszoktam,nem érdekel,amíg működik,addig nincs gond. Mostanában már jön a támogatás befejezéséről is az üzenet. Tudom van még idő,de gondoltam,addig felteszek rá Linux programot,ízlelgetni,próbálgatni,mivel lehet,hogy idővel erre kell átállni. Na itt jön a csavar,annyi féle van,hogy besokalltam tőlük. Szerintetek melyik felelne meg nekem leginkább?
Netezés,email,párszor PDF,zenehallgatás amire használva lenne,TV -mozi nincs,játék meg egyáltalán nincs.
Lenovo G 550 Pentium Dual Core,2.30 GHZ,4 GB Memória,HDD+SSD lemez ezen kb 260 GB szabad hely,64 bites rendszer,videókártya INTEL R4,optikai meghajtó nincs! Particionálás C: kb 180 GB szabad terület ezen van a Win 10, E: 30 GB szabad terület , F: Tárhely kb 260 GB szabad területtel.
Köszönöm az ötleteket,tanácsokat.
(az nem játszik,hogy másik gép,erre a kis időre már nem veszek
)Ja hogy laptop, erre általában megoldás az odd/hdd caddy, ekkor a dvd író helyére be lehet rakni még egy hdd/ssd-t. Derítsd ki a laptop típusát. Lehet hogy csak alin / ebayen lesz hozzá odd/hdd caddy.
Most olvasom hogy odd sincs benne, a helye sincs meg ledugózva ? Második lemeznek nincs hely ? -
totya694
őstag
"Én nem preferálom az AI túlzott erőltetését sem."
Totál együtt érzek. Amikor látok egy új terméket, tökmindegy mi az lassan egy golyóstollra is rá van írva h world first AI powered XY, így érzek...
Nem zárkózok el tőle, de mocskosul túl van ez tolva...
Valami amerikai díjátadón mondta egy színész amikor kérdezték az AI-ról,hogy mennyire veszélyezteti a munkájukat.Majd akkor beszéljünk inteligenciáról ha lesznek valós érzelmek is az AI mögött.
-
garga pista
addikt
"Én nem preferálom az AI túlzott erőltetését sem."
Totál együtt érzek. Amikor látok egy új terméket, tökmindegy mi az lassan egy golyóstollra is rá van írva h world first AI powered XY, így érzek...
Nem zárkózok el tőle, de mocskosul túl van ez tolva...
-
totya694
őstag
Még azt is elég nehéz lenne megmondani,hogy mikor érte el a windows a csúcsát ha a felhasználhatóságát nézzük.Szerintem talán a W7 vagy még a W10 de a 11 az már gáz.
Én nem preferálom az AI túlzott erőltetését sem. -
martonx
veterán
Régebben én is majd minden évben neki futottam,hogy majd most rakok fel valami linuxot.
Számtalan verziót próbáltam de igazán soha nem jött be egyik sem igaz nem is adtam nekik pár óránál többet.Nekem pl. a mac os-nél is a régebbi verziók jobban tetszettek.
Véleményem szerint mindegy,hogy melyik OS gyártóról beszélünk az újabb és újabb funkciók,appok,programok inkább már csak útba vannak mint sem segítenek persze van 1-1 kivétel.Abszolút egyetértek! Win-ből lehetne valami core verzió, aztán majd mindenki olyan böngészőt, file kezelőt stb. rak fel magának a store-ból, amilyet akar.
-
totya694
őstag
Régebben én is majd minden évben neki futottam,hogy majd most rakok fel valami linuxot.
Számtalan verziót próbáltam de igazán soha nem jött be egyik sem igaz nem is adtam nekik pár óránál többet.Nekem pl. a mac os-nél is a régebbi verziók jobban tetszettek.
Véleményem szerint mindegy,hogy melyik OS gyártóról beszélünk az újabb és újabb funkciók,appok,programok inkább már csak útba vannak mint sem segítenek persze van 1-1 kivétel. -
SirRasor
addikt
Pénteken amúgy kipróbáltam a Mint-et és egész kellemes. Minden azonnal ment, volt LAN, Bluetooth, Brave egész gyorsan indult stb.
Igazából nem jobb vagy rosszabb, mint bármelyik normálisabb disztró, amit eddig próbáltam.
De a szívem csücske továbbra is a Debian+Gnome...ja várjunk, a Gnome-t elrontották (belépés után 15 másodpercig esz egy mag a procit...és a többi modern felület is), a KDE Plasma még jó XFCE elmegy csak csúnya...
...de ha bármi spec dolog kell, akkor szopás van, úgyhogy Win.
..ja és ha a legenergiahatékonyabb rendszert akarom összerakni, akkor megint csak Win. -
FoxiestFox
félisten
-
martonx
veterán
Köszönöm, rendben van minden,feltelepült a 10. Linux elfelejtve.
Sebaj, majd jövőre hátha eljön a linux éve.
-
attilav2
őstag
Ha továbbra is próbálkozni akarsz linuxxal akkor erősen javaslom a külön lemezre telepítést(ez a legkezdőbarátabb megoldás szerintem) és erre a célra egy olcsó sata ssd beszerzését. A linux telepítés idejére pedig lehúzod a windowsos ssd-t a lapról, így nem piszkálhat bele a linux telepítő. Amíg nem jutsz el arra a szintre hogy a grub-ot rávedd indítsa a windost a másik lemezről addig a windowsos lemez legyen az elsődleges boot eszköz, és a linuxot pedig a bios gyorsindító menűjéből tudod kiválasztani(valamelyik F gomb hozza elő, alaplapod kézikönyvében benne van).
-
vizslakutya
senior tag
Indítsd el a win telepítőt: javítás -> CMD: ott indítsd el a diskpart-ot és nyomj neki egy cleant, majd csinálj új partíciót és kész.
Nem néztem meg a videót, !!20 perces!!, tekergess benne és ott lesz a lényeg.
-
proper
őstag
Véletlen megy valaki ikeába a jövő héten?
szeretnék egy adventi naptárt. -
SirRasor
addikt
Indítsd el a win telepítőt: javítás -> CMD: ott indítsd el a diskpart-ot és nyomj neki egy cleant, majd csinálj új partíciót és kész.
Nem néztem meg a videót, !!20 perces!!, tekergess benne és ott lesz a lényeg.
-
vizslakutya
senior tag
Köszönöm mindenkinek. Feltettem az Ubuntu 24.04 programot,az sem nagyon vált be, nem működik az App Store.
Mindegy, megvan a win 10 telepítő,van kódom is hozzá. Miként tudom teljesen legyalulni a merevlemezt? Gparted fent van,de valamiért nem óhajtja lepucolni. A wint jobb lenne tiszta lemezre tenni.
Köszönöm. -
johnny82
őstag
-
quailstorm
félisten
Nekem jött olyan jó driver update a Microsofttól, hogy aztán nem volt wifim. Ami baj, mert nincs áthúzva a kábel a lakáson.
Én cifrábban jártam nemrég.
Régóta nem használtam a régebbi gépem. Most kellett. Windows 10, elindul, Windows Update, otthagyom.
Jövök vissza, helyreállítási képernyő, túl sok volt a kékhalál.
???
Kiderült, hogy a Windows Update a mai napig azt a hibás nVidia drivert tartalmazza, ami SSE 4.2 nélküli procikon kékhalált okoz.Mivel a Windows okos és erőszakos, ezért egy DDU-s takarítás és reboot után azonnal szorgalmasan el is kezdte telepíteni a hibás drivert megint, úgyhogy ki kellet kapcsolni a driver updatest teljesen.
-
FoxiestFox
félisten
Nekem jött olyan jó driver update a Microsofttól, hogy aztán nem volt wifim. Ami baj, mert nincs áthúzva a kábel a lakáson.
Nem mintha nem két kattintás lenne az előző driver visszaállítása
Amúgy én is jártam így. -
pulutodurumo
őstag
-
Bogyi007
veterán
Lubuntu Linux olyan ősrégi notimon is felismert minden hardverkomponenst amit szinte Kr.E adtak még ki (Compaq nc6120).
És természetesen a Win10 és a Lubuntu egy meghajtón van mind a notin és asztali gépemen és indításkor választhatok hogy melyik Op.rendszer induljon.
-
attilav2
őstag
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
Jó, de windóznál csatlakozol a hálózatra és majd a win megkeresi a neten a wifi drivert.
egyébként ez tényleg működik ha van egy usb-s madzag, meg egy androidos telefon a közelben
de amúgy ez linux-on is
-
macilaci78
nagyúr
Jó, de windóznál csatlakozol a hálózatra és majd a win megkeresi a neten a wifi drivert.
-
martonx
veterán
Kizárólag a wifire értettem a hozzászólásomat, és nem, windows alatt erre közel nulla az esély (és nem kérek irreleváns win XP-s tapasztalatokat).
-
tlac
nagyúr
ezek a dolgok pont előfordulhatnak a win-nél is
semennyire nem érdekli, hogy esetleg van másik oprendszer is a gépen, ami nem tőlük vanwin alatt is be lehet szaladni abba, hogy a frissen megjelent hálózati chip nem fog működni driver telepítés nélkül
-
martonx
veterán
Feltettem a Linux Mint et, bár ne tettem volna.
Windows 10 mellé adtam meg a telepítést,de eltüntette a Linux!
Legalábbis nem adja fel indításkor a választás lehetőséget.
A nagyobb gond az,hogy nem tudok wifit adni a Linux nak?!
Így teljesen használhatatlan,se win se Linux.
Én mondtam, hogy Linux-on a mai napig se mennek pöccre a legalapabb funkciók sem, lásd WiFi

A Linux power usereknek nem szabad bedőlni. -
quailstorm
félisten
Normál esetben a külön partíció sem gond. Laptopban nincs másik SSD, de simán dual bootolom a Windowst a Minttel. Úgyhogy itt valami user error van. Windows mellé telepített Linux-nál a grub mindent megold alapból. Fordított sorrend bajosabb.
WiFi drivert meg keresni kell (vagy USB adaptert venni), addig meg kábel. -
tlac
nagyúr
tedd fel a gparted-et, aztán nézd meg, hogy meg van-e még a win-ed
lehet a wifi-hez is telepíteni kell még valami extra csomagot
keresd meg, hogy milyen chip van benne (pl. konzolból azlspciparancs segíthet) -
attilav2
őstag
Én mindig külön lemezre telepítem a linuxot, sose szoktam az ssd-t kettépartícionálni. Így minden rendszernek külön efi-je lesz nem akadhatnak össze. Érdemes a linuxnak egy olcsó ssd-t beszerezni(Milyen ssd-t topik). Ha külön lemezre rakod akkor ha telepítés után a linux indul, a biosban ki tudod választani hogy a linux vagy a windows induljon. Illetve a későbbiekben ha tartósan fenn hagynád a linuxot akkor a grub-ban be tudod állítani hogy a windowst is indítsa a másik lemezről, így be lehet állítani a linuxos ssd-t elsődleges boot lemeznek.
-
vizslakutya
senior tag
-
SirRasor
addikt
Valakinek 1k-ért egy ilyen?

Azért 1k, mert új elem van benne
-
SirRasor
addikt
Hivatalos oldalról letöltöttem a win11-et és beírtam a kapott kódot. Elfogadta.
Más: az egyik új DDR5 ramom valószínűleg nem jó, nálam legalábbis nem indul el vele a gép. Tudna valaki segíteni, hogy bedobjuk a gépébe egy próbára, hogy ott elindul vele a gépe vagy sem? egy sörrel meghálálnám!
Bocs, csak most olvastam. XMP profilt ugye letiltottad előtte? Ha ASUS lap, akkor ASUS tuningot is érdemes letiltani.
Első bekapcsolásnál tényleg elég sokat elszöszöl, nálam vagy 15 másodpercig gondolkodott, mire elindult.
2 modulból az egyik rendszeresen hibázott memtest alatt, szóval nyilván hibás a modul. Aztán kiderült, hogy mégse, csak az XMP profilt elhangolták és ha kézzel ugyanazokat a beállításokat, de manual módban adtam meg, akkor tökéletesen működött
Ja most olvastam el a végét: akkor tényleg hibás, hát ilyen is van.
-
johnny82
őstag
Visszaküldtem a hibás modult. Letesztelték, szerintük is hibás. Cserélik a kitet gariban.
-
GrotESC
aktív tag
Feltettem virtuális gépre a Win11-et. Nem lehet a tálcát kitenni jobbra. Gáz.
A debloat-ról jutott eszembe: rákerestem és több script van a githubon erre a feladatra, hogy ne kelljen egyenként kinyírogatni őket.
Van bevált, megbízható tippetek, hogy melyiket használjam? Vagy egyenként csináljam ki őket? Ahhoz keresgélnem kell a Neten.Ha Rufusszal írod ki a lemezképet, akkor ott ad egy felugró menüt, ahol ki lehet kapcsolni. Bár ez csak az adatgyűjtést kapcsolja ki, amelyre az elején rákérdez... [link]
-
Stylewars_kp
őstag
Nem kapcsolt be a gép éjszaka. A munkám végeztével start->főkapcsoló->frissítés és leállításra mentem. Viszont a frissítés után vélhetően nem kapcsolt ki. Majd reggel munkakezdéskor egy lemerült gép fogadott. Most pont nem kellett mennem vele sehova, de ha mennem kellett volna vele valamerre, ahol esetleg nincs áramellátás...az szívás.
-
SirRasor
addikt
Ennek a beállításnak mi köze ahhoz, hogy frissítés után kapcsolja ki? Főleg ha arra megyek, hogy frissítés majd leállítás? Fedő lehajtásához nem adtam meg parancsot.
Semmi.
Ennek a beállításnak ahhoz van köze, hogy ne kapcsolja be a gépet frissíteni az éjszaka közepén. -
Stylewars_kp
őstag
Ez nem új dolog, a 10 is rendszeres megcsinálja nekem az asztali gépen.
10 is csinálta. Meg még sok más tökéletlenséget, mint a 11 is.
-
Stylewars_kp
őstag
Pont úgy, ahogy leírtad, igaz tavasszal próbáltam utoljára. Lehet azóta van újabb verzió, amivel működik is? Na ma kipróbálom az egyik teszt-pendriveval.
garga01+Stylewars_kp ha ez zavar, akkor az energiaséma szerkesztésén belül: alvó állapot\felébresztési időzítők engedélyezése - ezt tiltsátok le.
Ennek a beállításnak mi köze ahhoz, hogy frissítés után kapcsolja ki? Főleg ha arra megyek, hogy frissítés majd leállítás? Fedő lehajtásához nem adtam meg parancsot.
-
garga pista
addikt
Pont úgy, ahogy leírtad, igaz tavasszal próbáltam utoljára. Lehet azóta van újabb verzió, amivel működik is? Na ma kipróbálom az egyik teszt-pendriveval.
garga01+Stylewars_kp ha ez zavar, akkor az energiaséma szerkesztésén belül: alvó állapot\felébresztési időzítők engedélyezése - ezt tiltsátok le.
Megvagyok vele, nappaliban van a pc és elég halk is, ezért van h bekapcsolva marad egész éjjel egy ilyen frissítés után
Csak reggel vettem észre, hogy még mindig megy... -
SirRasor
addikt
Pedig pont ezt csináltam pár napja, és működött.
A Ventoy által kreált első partíciót ahova az iso-kat rakod, azt nekem se engedi írásra mount-olni a Clonezilla ha Ventoy-ból lett indítva. De az extra 3. partíciót aminek kihagyja a helyet ha kéred install-kor és neked kell megformázni, azt igen.
Egy 256GB-s Transcend USB SSD-vel csináltam.
Azt nem tudom számít-e hogy UEFI vagy Legacy BIOS módban használod a Ventoy-t, én előbbivel használtam az X270-en.Pont úgy, ahogy leírtad, igaz tavasszal próbáltam utoljára. Lehet azóta van újabb verzió, amivel működik is? Na ma kipróbálom az egyik teszt-pendriveval.
-
garga pista
addikt
Tegnap délután kérte a Win11, hogy telepítsem az új frissítéseket. Telepítettem, majd dolgom végeztével leállítás és frissítés opcióra mentem. Reggel kapcsolom be a notit ami meglepetésemre be volt kapcsolva! Villog szerencsétlen, hogy áramot kér, mert mindjárt megfullad. A kis butus win11 csak frissített, de elfelejtette kikapcsolni a gépet.
Ez nem új dolog, a 10 is rendszeres megcsinálja nekem az asztali gépen.
-
DarkByte
addikt
Pedig pont ezt csináltam pár napja, és működött.
A Ventoy által kreált első partíciót ahova az iso-kat rakod, azt nekem se engedi írásra mount-olni a Clonezilla ha Ventoy-ból lett indítva. De az extra 3. partíciót aminek kihagyja a helyet ha kéred install-kor és neked kell megformázni, azt igen.
Egy 256GB-s Transcend USB SSD-vel csináltam.
Azt nem tudom számít-e hogy UEFI vagy Legacy BIOS módban használod a Ventoy-t, én előbbivel használtam az X270-en. -
SirRasor
addikt
Ventoy marha jó cucc. Főleg mióta rájöttem lehet kérni hogy hagyjon ki plusz partíciónak helyet. Így pl. Clonezilla-t beboot-olva a backup-ot is rá tudja írni ugyanarra az USB drive-ra amiről boot-olt; az a plusz partíció írhatóként mount-olható.
(viszont a Clonezilla-t ugyan ne host-olják már Sourceforge-on 2024-ben..)
Hát én baromira nem tudtam rávenni, hiába másik partíció. Azt írja, hogy már használatban van az eszköz és ezért válasszak mást. MÉG AKKOR IS, HA RAMDISK MÓDBAN BOOTOLOK!
Mind1, van egy marék pendrive +256 GB-os USB-s külső SSD, szóval inkább rádugok még1 eszközt, csak azért dühítő. -
DarkByte
addikt
Tegyél a pendrive-ra egy Ventoy-t (beállításokban állítsd be, hogy NTFS-be formázza, ne FAT32-be) és másold simán rá a linuxos ISO-t. 99%, hogy működni fog.
Ventoy marha jó cucc. Főleg mióta rájöttem lehet kérni hogy hagyjon ki plusz partíciónak helyet. Így pl. Clonezilla-t beboot-olva a backup-ot is rá tudja írni ugyanarra az USB drive-ra amiről boot-olt; az a plusz partíció írhatóként mount-olható.
(viszont a Clonezilla-t ugyan ne host-olják már Sourceforge-on 2024-ben..)
-
quailstorm
félisten
Nem tudom beállítani az USB bootolást,hiába teszem át a BIOS ban, nem bootol onnan.
És indulás közben ilyen "popup menüből"? Asszem tán F12-re jött elő korabeli lapokon.
-
vizslakutya
senior tag
Ugyanúgy felmegy rá a legfrissebb Mint, de erre tényleg csak XFCE-t ajánlok.
Csak CD-ről? Biztos? Az a korszak már tudott USB-ről. Ha mást nem, akkor CD-ről bebootolsz egy plop bootot és onnan tovább USB-re.Nem tudom beállítani az USB bootolást,hiába teszem át a BIOS ban, nem bootol onnan.
-
quailstorm
félisten
Közben életet leheltem az asztali masinába,elég gyengécske szegény,de gondoltam ezen gyakorolhatok, telepítést,használatot,stb.
Intel Pentium dual CPU E 220@2.40GHz
Memória RAM 2GB
32 bites operációs rendszer
Erre felmenne még régebbi Linux?
Csak CD ről lehet bootolni.
Tárhely 170 GB szabad.
Köszönöm.Ugyanúgy felmegy rá a legfrissebb Mint, de erre tényleg csak XFCE-t ajánlok.
Csak CD-ről? Biztos? Az a korszak már tudott USB-ről. Ha mást nem, akkor CD-ről bebootolsz egy plop bootot és onnan tovább USB-re. -
vizslakutya
senior tag
Köszönöm mindenkinek!
Nézegettem a videókat,egynél Ubuntu lett dualba felrakva. Nem tűnt bonyolultnak,van egy 30 giga szabad particióm az elég is lenne neki?
A Mint is jónak néz ki,az is hasonló telepítésű mint az Ubuntu?Közben életet leheltem az asztali masinába,elég gyengécske szegény,de gondoltam ezen gyakorolhatok, telepítést,használatot,stb.
Intel Pentium dual CPU E 220@2.40GHz
Memória RAM 2GB
32 bites operációs rendszer
Erre felmenne még régebbi Linux?
Csak CD ről lehet bootolni.
Tárhely 170 GB szabad.
Köszönöm. -
Stylewars_kp
őstag
A debloat-ról jutott eszembe: rákerestem és több script van a githubon erre a feladatra, hogy ne kelljen egyenként kinyírogatni őket.
Van bevált, megbízható tippetek, hogy melyiket használjam? Vagy egyenként csináljam ki őket? Ahhoz keresgélnem kell a Neten.Tegnap délután kérte a Win11, hogy telepítsem az új frissítéseket. Telepítettem, majd dolgom végeztével leállítás és frissítés opcióra mentem. Reggel kapcsolom be a notit ami meglepetésemre be volt kapcsolva! Villog szerencsétlen, hogy áramot kér, mert mindjárt megfullad. A kis butus win11 csak frissített, de elfelejtette kikapcsolni a gépet.
-
macilaci78
nagyúr
Városon belül parkolhatnak (éjszakázhatnak) kamionok? Makkosházi körúton van egy leállósáv a Lidlivel szemben és rendszeresen itt éjszakáznak kamionok - a panelektől 50 méterre
.
Pölö este 11-kor azon kapom magam, hogy már nem alszom és az egész épület berezonál. Kinézek az ablakon: nyilván hideg van és - van, hogy 15 percen keresztül - járatják a motort.
Mintha nem ezért lennének kamionparkolók? Szabályos ez?Hu-Go köteles útszakaszon az útdíjat megfizetve közlekedhet, kresz szerint várakozhat arra alkalmas parkolóban.
Nem kell a szöcskének járatnia a motort, elég, ha a hűtős pót generátora jár nyáron egész éjjel, mikor mindenki nyitott ablaknál alszik.Öcséméknél lakó-pihenő és fizető övezetben emelőhátfalas 7,5 tonnás teherautó parkol rendszeresen. Ott lakik a tulaj, megkérte rá a várakozási hozzájárulást és ennyi.
-
SirRasor
addikt
Városon belül parkolhatnak (éjszakázhatnak) kamionok? Makkosházi körúton van egy leállósáv a Lidlivel szemben és rendszeresen itt éjszakáznak kamionok - a panelektől 50 méterre
.
Pölö este 11-kor azon kapom magam, hogy már nem alszom és az egész épület berezonál. Kinézek az ablakon: nyilván hideg van és - van, hogy 15 percen keresztül - járatják a motort.
Mintha nem ezért lennének kamionparkolók? Szabályos ez? -
Bogyi007
veterán
-
fecus
őstag
Van bevált, megbízható tippetek, hogy melyiket használjam? Vagy egyenként csináljam ki őket? Ahhoz keresgélnem kell a Neten. -
tlac
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
99800 - 99701
102466 - 102001 102000 - 101901 101900 - 101801 101800 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 99901 99900 - 99801 99800 - 99701 99700 - 99601 99600 - 99501 99500 - 99401 99400 - 99301 99300 - 99201 99200 - 99101 99100 - 99001 99000 - 98901 98900 - 98801 98800 - 98701 98700 - 98601 98600 - 98501 98500 - 98401 98400 - 98301 98300 - 98201 98200 - 98101 98100 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen széket vegyek?
- Synology NAS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- bitpork: Balcsis tali 2026
- Poco X8 Pro - majdnem tökéletes
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Jött egy rakéta, mi leszállt közénk
- Másfél billió dollárra perli a Facebookot Amerika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Apple iPhone 16 128GB récezöld
- Asus Zephyrus G16 GAMING Notebook! Ultra 9 185H / RTX 4060 / 32GB 7500MHz / 1TB! BeszámítOK
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia

(viszont mindent MSRP alatt vettem vagy használtan, vagy külföldről akciósan)
)

.