- PSti: Volt már problémád az új típusú VGA csatlakozással?
- bitpork: Balcsis tali 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Egy akkus fűnyírók összehasonlítása: OBI (LUX) - ALDI (Ferrex) - LIDL (Parkside)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Pajac: Vízibicikli
-
98700 - 98601
102466 - 102001 102000 - 100001 100000 - 99901 99900 - 99801 99800 - 99701 99700 - 99601 99600 - 99501 99500 - 99401 99400 - 99301 99300 - 99201 99200 - 99101 99100 - 99001 99000 - 98901 98900 - 98801 98800 - 98701 98700 - 98601 98600 - 98501 98500 - 98401 98400 - 98301 98300 - 98201 98200 - 98101 98100 - 98001 98000 - 97901 97900 - 97801 97800 - 97701 97700 - 97601 97600 - 97501 97500 - 97401 97400 - 97301 97300 - 97201 97200 - 97101 97100 - 97001 97000 - 96901 96900 - 96801 96800 - 96701 96700 - 96601 96600 - 96501 96500 - 96401 96400 - 96301 96300 - 96201 96200 - 96101 96100 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
nem lehetetlen, bár az elmúlt 20 évnyi összes UX designert csapkodnám egy darabig szeneslapáttal, amiért ilyen faszul rajzolták meg ezeket az oldalakat, de a lényeg amúgy:
https://egyeniszamla.onyf.hu/
itt bal felül: Kivonat megtekintése
egy login után már látod is -
fradi81
veterán
Ha van ügyfélkapud akkor azzal tudod használni az egészségablak appot. Abban meg lehet nézni minden egészségügyi eseményt, eredményeket, felírt gyógyszereket, hogy fizetve van-e a tb-d stb. Adóbevallás, 1% cuccai is ott vannak.
-
totya694
őstag
TB egyenlegemet akartam megnézni lehetetlen (mert töltsek le Jawat meg ÁNYK-ot letöltöm és semmi).Miért kell egy nyomtatvány kitöltő ősprogramot letölteni egy adatbázis megnézéséhez?
-
johnny82
őstag
-
totya694
őstag
-
pilóta
nagyúr
-
totya694
őstag
Kinek mi a véleménye az ügyfélkapuról?
Nem rég cseréltettem a személyim és ha már új van akkor gondoltam regisztrálok ez tegnap megtörtént..... -
macilaci78
nagyúr
-
tlac
nagyúr
Bankkártya... Bár nekem az első 2-3 évben nem sikerült sehogy sem fizetnem az appban.
igen, azzal lehet jó lett volna
de minimalizálni akarom, hogy hol legyen elmentve (telefonon meg nem szeretném bepötyögni) -
macilaci78
nagyúr
-
4ron
senior tag
Régi garázsok (5db) bontására tudna valaki ajánlani megbízható embert, céget Szegeden?
A garázs szerkezete fém csövekből van, a tető régi hullámpala, a garázsajtó pedig fém/fa.
Lebontani le tudjuk, ha kell, de elszállíttatni már kevésbé, így olyan ember lenne jó, aki vállalja az egészet egyben.Már van egy árajánlat, de jó lenne mást is megkérdezni, mert ezt a közös képviselő intézte és nem volt arról szó, hogy számlaképes lenne a tag, hanem csak maszekban intézné, így viszont kicsit sokallom a végösszeget.
Találtam végül egy céget, ALE ÉPÜLETBONTÓ KFT.
100 ezer magyar pénzért elbontották, szépen kipucolták a területet és elvitték a palát, illetve a fém csöveket is.
A másik cég 400 ezres ajánlatot adott, amit a többi tulaj simán el is fogadott volna, de jöttem én
Nagyon szép munkát végeztek, korrektek voltak. A vasat gondolom leadják, a palából meg 85%-a egész darab volt, így gondolom azt eladják okosban.
-
tlac
nagyúr
Máv app, bankkártyával összefésülve, gyakori vonalak kedvencek közt, kedvemények, kötelező személyes adatok elmentve a profilban. Kb 2 villamosmegálló alatt megvan.
stopperos: le lehet menteni a böngészőben vett jegyet is pdf-ben.
néha szoktam használni, utóbbi fél évben már kétszer is úgy jártam, hogy nem tudtam vele fizetni a simple-ön keresztül
-
macilaci78
nagyúr
Máv app, bankkártyával összefésülve, gyakori vonalak kedvencek közt, kedvemények, kötelező személyes adatok elmentve a profilban. Kb 2 villamosmegálló alatt megvan.
stopperos: le lehet menteni a böngészőben vett jegyet is pdf-ben.
-
sss
őstag
Ha a weboldalon veszed meg a jegyet, akkor sem kell kinyomtatni. A QR kódot elküldi e-mailben (is), azt be lehet mutatni telefonról.
-
lorcsi
veterán
Mi ez az app ?
appstore-ban rakerestem elvirara, valami mavot adott ki… remelem nincs mas
latok meg egy tonna menetrend appot isLeszedtem ezt a mav-volan appot
Kicsit bekavar nekem, h mas jarmuveket is ki lehet valasztani a vonaton kivul
igy elsore nem valami egyszeru app
hogy lehet ezt a kedvezmenyt igenybe venni ?
lenry:
ezt szeretnem en is
-
Lenry
félisten
-
stopperos
senior tag
Én heti rendszerességgel vonatozom, amit sss kolléga javasol, az a jó. Tedd fel hozzá a mobil alkalmazást, és akkor nem kell nyomtatni. Helyben lesz a jegy.
Ha szeged-budapest és 24 órával előre tudod, hogy melyik vonattal mész, akkor az IC-re van kedvezmény (Okosjegy). -
sss
őstag
-
Stylewars_kp
őstag
Gyerekkoromban a földiepret hívták epernek, rám maradt. Az újdonság erejével hatott rám, hogy az eper amúgy fán terem.
Szegről-végről a faiparban dolgozom, annyit megtanultam, hogy amíg nincs latin nevén nevezve valami, addig az csak fa, vagy rózsafa, vagy tölgy, vagy fenyő... Annyi alfaja van egyes fajoknak annyira eltérő fizikai jellemzőkkel, hogy pontosítás nélkül kár beszélni sokukról. Ugyanígy lehet a szamóva, eper vonalon is.
Arról, hogy ki mit hogyan hív mindig ez jut eszembe:
…maga azt mondja, hogy dzsemet visz, a szállítólevélen jam van írva, de a teherautó meg tele van lekvárral…
-
lorcsi
veterán
Aki gyakran vonatozik, hogy szokott gyorsan konnyen vonatjegyet venni ?
nem szivesen mennek el a jegyvasarlas miatt kulon a palyaudvarra
-
garga pista
addikt
Persze, van ilyen. De almának nem hívja senki az piszkét. Vagy egrest?
Nekem ebben a szamóca - eper dologban csak az fura, hogy az eper egy létező, teljesen másik dolog.Szerintem jó szó az eper, csak van földieper meg faeper is
Legalábbis felénk így szokás megkülönböztetni, ha ki akarjuk emelni a különbséget. -
pulutodurumo
őstag
Miért hívják a piszkét mindenféle más néven is?
De am én sokáig nem is hallottam a szamóca kifejezést rá.Persze, van ilyen. De almának nem hívja senki az piszkét. Vagy egrest?
Nekem ebben a szamóca - eper dologban csak az fura, hogy az eper egy létező, teljesen másik dolog. -
totya694
őstag
Szerintem a piszke büszke erre.
Akkor nem egres?
-
macilaci78
nagyúr
De am én sokáig nem is hallottam a szamóca kifejezést rá.Szerintem a piszke büszke erre.
-
pilóta
nagyúr
Erről jut eszembe, miért hívja mindenki epernek a szamócát? Hiszen az eper egy létező gyümölcs, az eperfa (selyemhernyó) termése.
Sőt, van olyan is, hogy földieper (azt hívják epernek a köznyelvben).
A szamóca vadon terem, apró liláspiros és nagyon finom. Abból nemesítették a földiepret, amit a változatosság kevéért szamócának is hívnak
-
garga pista
addikt
Erről jut eszembe, miért hívja mindenki epernek a szamócát? Hiszen az eper egy létező gyümölcs, az eperfa (selyemhernyó) termése.
De am én sokáig nem is hallottam a szamóca kifejezést rá. -
macilaci78
nagyúr
Gyerekkoromban a földiepret hívták epernek, rám maradt. Az újdonság erejével hatott rám, hogy az eper amúgy fán terem.
Szegről-végről a faiparban dolgozom, annyit megtanultam, hogy amíg nincs latin nevén nevezve valami, addig az csak fa, vagy rózsafa, vagy tölgy, vagy fenyő... Annyi alfaja van egyes fajoknak annyira eltérő fizikai jellemzőkkel, hogy pontosítás nélkül kár beszélni sokukról. Ugyanígy lehet a szamóva, eper vonalon is.
-
pulutodurumo
őstag
Lehet, valami vegyiüzemben történt baleset. Feleségem vegyészmérnök, mesélte, hogy anno szakmai gyakorlaton az ipartelep szomszédos üzemének udvarán egy tartálykocsinyi eperaroma ömlött ki, hetekig eperillatban úszott a környék, meg is utálta.
-
macilaci78
nagyúr
Makkosházi Lidlinél 3 napja a délről fújó szél egy hányingert keltő édeskés szagot hoz. Mi a nyavaja lehet ez? Más is érzi?
Lassan 6 éve lakunk itt és eddig még nem volt ilyen szag errefelé. Eddig csak a cigifüst jött be, északról meg a trágyaszag, de ez így már kezd sok lenni...vizslakutya nem konzisztens az ügyfélportál. Máshonnan indítva már látszik az ügy
Lehet, valami vegyiüzemben történt baleset. Feleségem vegyészmérnök, mesélte, hogy anno szakmai gyakorlaton az ipartelep szomszédos üzemének udvarán egy tartálykocsinyi eperaroma ömlött ki, hetekig eperillatban úszott a környék, meg is utálta.
-
tisn
veterán
Pontosan nem tudom merre van az a dél, de ha elmész a Vértó melletti úton (ahol a troli végállomása van) a Decathlon felé, átmész a vasúti átjárón, akkor ott is lehet ilyesmi kénhidrogénes/émelyítő stb...szagot érezni. Tőled nincs is messze, se légvonalban se gyalog. Egy kis séta és saját orral szagolhatod.
És hogy ez mi:
[link]
Mert ugye rájuk nem vonatkozik a termál víz kezelés szabálya. De már megszokhattuk...ez termalszag, ez jo

-
csoszogi
tag
Makkosházi Lidlinél 3 napja a délről fújó szél egy hányingert keltő édeskés szagot hoz. Mi a nyavaja lehet ez? Más is érzi?
Lassan 6 éve lakunk itt és eddig még nem volt ilyen szag errefelé. Eddig csak a cigifüst jött be, északról meg a trágyaszag, de ez így már kezd sok lenni...vizslakutya nem konzisztens az ügyfélportál. Máshonnan indítva már látszik az ügy
Pontosan nem tudom merre van az a dél, de ha elmész a Vértó melletti úton (ahol a troli végállomása van) a Decathlon felé, átmész a vasúti átjárón, akkor ott is lehet ilyesmi kénhidrogénes/émelyítő stb...szagot érezni. Tőled nincs is messze, se légvonalban se gyalog. Egy kis séta és saját orral szagolhatod.
És hogy ez mi:
[link]
Mert ugye rájuk nem vonatkozik a termál víz kezelés szabálya. De már megszokhattuk... -
tisn
veterán
dogszag mint a vasarhelyi feherjefeldolgozonal?
-
SirRasor
addikt
-
ritkaság
aktív tag
Köszönöm mindenkinek az ajánlásokat!
-
martonx
veterán
-
vizslakutya
senior tag
Azért nem látod,mert csak személyesen lehet intézni,fotó + ujjlenyomat vétel miatt. Max időt tudsz foglalni,de én csütörtökön a Novában csak odamentem ls félóra alatt megvolt.
-
pendre54
addikt
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Ismer valaki egy jó gyógytornászt? -
nap
addikt
Én bementem a pártházba, a portán mondtam a hölgynek, hogy mit szeretnék, adta a sorszámot, tíz perc múlva az ügyintézőnél ültem. (Mondjuk máskor meg vártam egy órát, mert más típusú ügyeket intéztek annál az ablaknál.)
Ja igen, szerintem képen a harmadik lehet, de ... -
SirRasor
addikt
Alulról a harmadikat. Beleesett a Tiszába.

Amúgy a megoldás az, hogy nem azon a felületen kell kiválasztani. Már nem tudom hol, de eljutottam egy időpontfoglalásos portálra és ott már ki lehetett választani a megfelelő ügymenetet.
Agyrém. -
lorcsi
veterán
-
Lenry
félisten
Aloha
Tudtok egy jó fényszóró polírozós embert / céget ajánlani?
-
Ted_Beneky
senior tag
Alulról a harmadikat. Beleesett a Tiszába.

-
totya694
őstag
Két hete cseréltettem a jogsimat mert lejárt.Lejárt jogsival és az orvosi igazolással felmentem Üllésre mert nekem az a legközelebbi kormányablak.Sorszám húzás hamar sorba is kerültem.A régi jogsim leadtam vissza is vonták a rendszerbe is de amikor az újat akarták megcsinálni lefagyott az országos rendszer.Azt mondták lehet 5-10perc de lehet 1-2 óra is menjek el sétálni.Mondom lehet várok kicsit és haza ugrok (5km) rám szólt a hölgy ne hogy vezessek autót mert most jelen pillanatba nincs jogsim
Eltelt 50 perc majd hívtak telefonon,hogy mehetek mert észhez tért a rendszer és ki tudják állítani az ideiglenes jogsit. -
SirRasor
addikt
Magyarország.hu - nem csalódtam.
Melyik ügymenetet válasszam, ha lejáró személyt szeretnék cserélni és nincs ilyen menüpont?
Idióták 
azbest pont láttuk az ablakból: parádés volt
Lehet rosszul rémlik, de mintha szóba került volna az EU-n belüli tűzijáték betiltás. Épp ideje lenne. -
pilóta
nagyúr
-
tlac
nagyúr
-
fradi81
veterán
-
-Tsaba-
tag
-
pilóta
nagyúr
USB C to A átalakítót hol kapok Szegeden ma?
Mediamarktban nincs... -
vizslakutya
senior tag
-
Ted_Beneky
senior tag
-
pilóta
nagyúr
Ezt én is néztem, hogy olyan este fél nyolc tájban még javában világos volt, erre tűzijátékoznak
Jóvanna! Amikor megrendelték, akkor ilyenkor még sötét volt
-
Ted_Beneky
senior tag
-
macilaci78
nagyúr
-
Polemius
senior tag
Én itt vettem vagy 15 éve, persze akkor még Antares volt.
Egy mindenhol állítható profi irodai forgószéket vettem, ami kb 2 hónap alatt összetört alattam, a lábcsillag. Gariban cserélték megerősített lábcsillagra.
Illetve egy Jysk-ös műbőr magas háttmlás szék feje tört el, cserélték azt is gázrugóval együtt.A gázrugó alja, teteje általában csak bele van préselve a fogadó gyűrűbe. Kúpos mindkét vége, szóval elég csak kiütni onnan.
Köszi!
(mindenkinek aki válaszolt)Ez az Antares nem a volt ruhagyár területén volt régen?
-
martonx
veterán
-
csoszogi
tag
-
macilaci78
nagyúr
Én itt vettem vagy 15 éve, persze akkor még Antares volt.
Egy mindenhol állítható profi irodai forgószéket vettem, ami kb 2 hónap alatt összetört alattam, a lábcsillag. Gariban cserélték megerősített lábcsillagra.
Illetve egy Jysk-ös műbőr magas háttmlás szék feje tört el, cserélték azt is gázrugóval együtt.A gázrugó alja, teteje általában csak bele van préselve a fogadó gyűrűbe. Kúpos mindkét vége, szóval elég csak kiütni onnan.
-
Polemius
senior tag
Szegeden lehet valahol forgószékhez gázrugót venni (nagyobb teherbírásút), vagy van cég, amelyik szék javítással foglalkozik?
-
takitibi
tag
Szomszéd országban?
-
azbest
félisten
tüzijáték nappal?
-
Doggy dog
senior tag
A maps-en kell saját térképet létrehozni és abban felvenni a címeket. Ha a térkép és a telefonszámok ugyanabban az accountban vannak elmentve, akkor elég beírni a személyneveket a kereséehez.
Köszönöm, megnézem!
-
macilaci78
nagyúr
Hmmm
Bevallom őszintén nem kerestem így rá,mondjuk nem gondoltam,hogy lenne ilyen app, sehol sem futottam még ilyenbe bele..
Köszönöm, és fentebb is mindenkinek!
.... Logisztikai cégeknek gondoltam, hogy van ilyen...
Még egy :
Telefonban el vannak mentve az egyes számokhoz a címek,amire kattintva dobja maps-et.
Namost,lehet olyat ,hogy ezt a sok beírt címet kidobja maps-en egy térképre?A maps-en kell saját térképet létrehozni és abban felvenni a címeket. Ha a térkép és a telefonszámok ugyanabban az accountban vannak elmentve, akkor elég beírni a személyneveket a kereséehez.
-
Doggy dog
senior tag
Hmmm
Bevallom őszintén nem kerestem így rá,mondjuk nem gondoltam,hogy lenne ilyen app, sehol sem futottam még ilyenbe bele..
Köszönöm, és fentebb is mindenkinek!
.... Logisztikai cégeknek gondoltam, hogy van ilyen...
Még egy :
Telefonban el vannak mentve az egyes számokhoz a címek,amire kattintva dobja maps-et.
Namost,lehet olyat ,hogy ezt a sok beírt címet kidobja maps-en egy térképre? -
csoszogi
tag
-
pulutodurumo
őstag
Logisztikai cégek használnak ilyet, bármennyi címet, bármennyi autóra kiszámol. Nem hinném hogy van belőle ingyenes verzió. Egyébként nagyon jó cuccok, gyagyára lehet paraméterezni őket.
-
totya694
őstag
Valamit biztos találunk.
-
takitibi
tag
Sziasztok!
A 2 gigás mellé a laptopba vennék még egyet (akármilyet, előrelépés).
Olvasatom szerint: Type: PC2-6400S | DDR2 SDRAM
Ha valakinek porosodik polcon, jelezze lécci! Köszi!
Várom privátban az ajánlatokat! Üdv, T
-
Stylewars_kp
őstag
Google maps automatikusan sorba rakja? Van ilyen ficsőr benne? Én eddig azt tapasztaltam, hogy a címek sorrendjét manuálisan állítom.
15 címet tud kezelni és motoros berkekben arra panaszkodnak, hogy ha megérkeztél egy címre, azt nem pipálja ki automatikusan, hanem továbbhaladva ugyanoda akar visszanavigálni. A kipipálás sem olyan egyszerű, elkutyulja, vagy elveszti a listát és lehet újrakezdeni.Doggy dog: motoros topikba kérdezz be, esetleg futárokat kérdezz meg. Ha futárra nincs külön topik, GLS futár van pár az autós topikban.
Akkor nincs tippem.
-
garga pista
addikt
Esetleg az iGO lehet h tudja, de az fizetős Andoridra. Sok GPS eszközön ez fut gyárilag, anno SD kártyán meg lehetett venni.
-
macilaci78
nagyúr
Motoros, autós topik, azonnali navigációs kérdések órája.
Motoros topikban biztosan van rá megoldás, ha nem is 25 címre, de lehet, csak dedikált eszközként, nem telefonos app. -
Doggy dog
senior tag
Köszönöm nektek!
Mapsben kézzel kell huzogatni és biztosan nem kezeli azt a mennyiséget címben,ami kell... Sajnos.
Vaze töredéke köztes címet tud csak... Pedig jobban szeretem
Konkrét topikot tudsz linkelni? -
macilaci78
nagyúr
Google maps. Viszont azt hiszem 10 cím benne a max. Wazzeba nem tudom.
Google maps automatikusan sorba rakja? Van ilyen ficsőr benne? Én eddig azt tapasztaltam, hogy a címek sorrendjét manuálisan állítom.
15 címet tud kezelni és motoros berkekben arra panaszkodnak, hogy ha megérkeztél egy címre, azt nem pipálja ki automatikusan, hanem továbbhaladva ugyanoda akar visszanavigálni. A kipipálás sem olyan egyszerű, elkutyulja, vagy elveszti a listát és lehet újrakezdeni.Doggy dog: motoros topikba kérdezz be, esetleg futárokat kérdezz meg. Ha futárra nincs külön topik, GLS futár van pár az autós topikban.
-
Stylewars_kp
őstag
Google maps. Viszont azt hiszem 10 cím benne a max. Wazzeba nem tudom.
-
Doggy dog
senior tag
Sziasztok!
Tudtok olyan útvonaltervezőt,amiben megadsz pesten pl 25 címet, és úgymond sorba rakja, hogy melyik cím után melyik a legközelebbi? Hogy a lehető legrövidebb, leggyorsabb úton juss el egymás után a címekre? -
martonx
veterán
-
macilaci78
nagyúr
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Ismer valaki egy normális asztalost?
-
ShadowX
őstag
-
fradi81
veterán
Ha már szagos a hűtő, akkor egy teljes körű takarítás jobban hangzik szerintem...mi is szoktuk sima mosogatószerrel, utána lehet peroxidos vízzel lemosni, de csak kesztyűben. Az nem szaglik, mint a hypo, de fertőtlenít.
Ha nagyon aggódsz a sterilitás miatt, szóba jöhet egy germicid/UV-C lámpa ahogy pulutodurumo ajánlotta. Nekem az ózontól megfájdult nagyon a fejem...Ja nem szagos, meg időnként kikapcsoljuk akkor kap takarítást, csak állítólag tovább bírják a dolgok, később lesz penész ilyesmi.
-
csoszogi
tag
Ha már szagos a hűtő, akkor egy teljes körű takarítás jobban hangzik szerintem...mi is szoktuk sima mosogatószerrel, utána lehet peroxidos vízzel lemosni, de csak kesztyűben. Az nem szaglik, mint a hypo, de fertőtlenít.
Ha nagyon aggódsz a sterilitás miatt, szóba jöhet egy germicid/UV-C lámpa ahogy pulutodurumo ajánlotta. Nekem az ózontól megfájdult nagyon a fejem... -
pulutodurumo
őstag
-
fradi81
veterán
Kínai ózonos hűtő szagtalanító fertőtlenítő mennyire valós cucc?
-
azbest
félisten
Régen is mérgező volt az azbeszt csak nem foglalkoztak vele úgy vélem azt gondolhatták,hogy ha össze van préselve és ragasztva akkor az már "bajt nem csinál" csak az idő bebizonyította,hogy a pala lemezek,hullámpalák igen is bomlanak és az azbeszt újra elszabadul.Az Unió szerint a vályog is veszélyes hulladék pedig az kimondottan természetes anyag mivel az egy egyedi összetételű agyag fajta és szalmát szoktak még beledolgozni a fizikai stabilitás érdekében de van,hogy csak hidraulikus préssel formába préselik,szárítják és kész is a tégla.Anno mi is csináltunk majd 10.000 téglát elég kemény meló.
-
SirRasor
addikt
Ha a szemrevételezés járható út, akkor fénykép vajon elég? Persze a bontás előtti állapotban is.
Ha egyértelműen kivehető a fényképből, akkor igen.
Azbesztmentes palák: Általában sima felületűek és egyenletes színűek. Gyakran felirattal jelölik rajtuk, hogy azbesztmentesek (pl. "NT", "nem azbesztes"). Lehetnek színesek is.
Azbeszttartalmú palák: Szálkásak vagy hullámosak lehetnek. Szürke, barna vagy zöld színűek lehetnek. Lehetnek rajtuk azbesztre utaló jelölések (pl. "AC", "azbesztes").
-
totya694
őstag
Az Európai Unió szerint ha a vályogtéglák olyan anyagokat tartalmaznak, mint az azbeszt, nehézfémek (pl. ólom, higany, kadmium), arzén, vagy egyéb mérgező vegyi anyagok, akkor veszélyes hulladéknak minősülnek. Ha a téglák kizárólag természetes anyagokból (agyag, homok, szalma) készülnek, és nem tartalmaznak szennyeződéseket, akkor nem minősülnek veszélyes hulladéknak.
tlac +1
Azbesztmentes hullámpalák jellemzően szálcementből készülnek, ami portlandcement, szintetikus és cellulóz szálak keveréke. Ezek a palák tartósak, könnyűek, és tűzálló tulajdonságokkal is rendelkeznek.
A portlandcement gyártása során mészkövet és agyagtartalmú ásványokat égetnek kemencében klinker nevű alapanyaggá. Ezt azután finomra őrlik, és némi gipszet adnak hozzá, hogy a késztermék megfelelően kössön.Földhivatal felé bizonyítani kell, hogy azbesztmentes a hullámpala és probléma megoldva. Be is lehet vizsgáltatni (amúgy szemrevételezéssel is el lehet dönteni).
Rosszul fogalmaztam akkor nem veszélyes hulladék hanem "nem kívánatos" hulladék mert a beton,tégla törmelék közé nem rakhatod mert azokat ledarálják és építkezési alapokhoz fel tudják használni de a vályog sokat ront az őrlemény minőségén,stabilitásán.
-
macilaci78
nagyúr
Az Európai Unió szerint ha a vályogtéglák olyan anyagokat tartalmaznak, mint az azbeszt, nehézfémek (pl. ólom, higany, kadmium), arzén, vagy egyéb mérgező vegyi anyagok, akkor veszélyes hulladéknak minősülnek. Ha a téglák kizárólag természetes anyagokból (agyag, homok, szalma) készülnek, és nem tartalmaznak szennyeződéseket, akkor nem minősülnek veszélyes hulladéknak.
tlac +1
Azbesztmentes hullámpalák jellemzően szálcementből készülnek, ami portlandcement, szintetikus és cellulóz szálak keveréke. Ezek a palák tartósak, könnyűek, és tűzálló tulajdonságokkal is rendelkeznek.
A portlandcement gyártása során mészkövet és agyagtartalmú ásványokat égetnek kemencében klinker nevű alapanyaggá. Ezt azután finomra őrlik, és némi gipszet adnak hozzá, hogy a késztermék megfelelően kössön.Földhivatal felé bizonyítani kell, hogy azbesztmentes a hullámpala és probléma megoldva. Be is lehet vizsgáltatni (amúgy szemrevételezéssel is el lehet dönteni).
Ha a szemrevételezés járható út, akkor fénykép vajon elég? Persze a bontás előtti állapotban is.
-
SirRasor
addikt
Régen is mérgező volt az azbeszt csak nem foglalkoztak vele úgy vélem azt gondolhatták,hogy ha össze van préselve és ragasztva akkor az már "bajt nem csinál" csak az idő bebizonyította,hogy a pala lemezek,hullámpalák igen is bomlanak és az azbeszt újra elszabadul.Az Unió szerint a vályog is veszélyes hulladék pedig az kimondottan természetes anyag mivel az egy egyedi összetételű agyag fajta és szalmát szoktak még beledolgozni a fizikai stabilitás érdekében de van,hogy csak hidraulikus préssel formába préselik,szárítják és kész is a tégla.Anno mi is csináltunk majd 10.000 téglát elég kemény meló.
tlac +1
-
totya694
őstag
Tudtommal a hullámpala mostanában veszélyes hulladéknak számít, maszkban bontandó és nem lehet leadni akárhová, erre figyelj.
-
FoxiestFox
félisten
Régi garázsok (5db) bontására tudna valaki ajánlani megbízható embert, céget Szegeden?
A garázs szerkezete fém csövekből van, a tető régi hullámpala, a garázsajtó pedig fém/fa.
Lebontani le tudjuk, ha kell, de elszállíttatni már kevésbé, így olyan ember lenne jó, aki vállalja az egészet egyben.Már van egy árajánlat, de jó lenne mást is megkérdezni, mert ezt a közös képviselő intézte és nem volt arról szó, hogy számlaképes lenne a tag, hanem csak maszekban intézné, így viszont kicsit sokallom a végösszeget.
Tudtommal a hullámpala mostanában veszélyes hulladéknak számít, maszkban bontandó és nem lehet leadni akárhová, erre figyelj.
-
csoszogi
tag
Stylewars_kp: nem volt rajta térképen. Utólag épített disznóól volt, annó egy nagy telekből városrendezés miatt lett három telek. Egyikbe "jutott" pár disznóól, meg egy szalmatároló, hullámpalával.
tlac: pontosan nem emlékszem a részletekre, a lényeg kiszúrták a műholdképen, hogy hullámpala és lehet ki is jöttek ellenőrizni. A lényeg tudták, hogy azbesztes, ezért kellett a spéci szállítás.
-
tlac
nagyúr
2016-2017-ban másik városban mikor tereprendezés volt a szüleim telkén, jelezték nekünk a földhivatalnál, hogy mivel látják a műholdképen, hogy hullámpala van, ezért azt, veszélyes hulladékként kell kezelni, és csak egy-két fuvarozó jöhetett szóba, aki el tudta vinni. Ha enélkül csinálod, jönni fog a bünti. 2023-hullámpala, 2024-nincs hullámpala, hoppá...
Nem tudom mi a pontos ügymenet, de érdemes utánajárni.hullámpala lehet azbesztmentes is, az meg nem látszik műholdról, hogy mi van benne
-
Stylewars_kp
őstag
2016-2017-ban másik városban mikor tereprendezés volt a szüleim telkén, jelezték nekünk a földhivatalnál, hogy mivel látják a műholdképen, hogy hullámpala van, ezért azt, veszélyes hulladékként kell kezelni, és csak egy-két fuvarozó jöhetett szóba, aki el tudta vinni. Ha enélkül csinálod, jönni fog a bünti. 2023-hullámpala, 2024-nincs hullámpala, hoppá...
Nem tudom mi a pontos ügymenet, de érdemes utánajárni.De gondolom ez csak akkor érvényes, ha olyan épületről van szó ami rajta van a térképen. Nem?
-
csoszogi
tag
Nem tudom mi a pontos ügymenet, de érdemes utánajárni. -
Valkűr
addikt
Én a Lidl-ben vettem egy Parskide-ot, nekem bejött. Ad-hoc fúrok vele arra teljesen jó.
De a felújítás során a villanyszerelőnek is volt egy Parkside fúrója, azt mondta jól bírja nagyon, azért is mertem megvenni. Most a pontos típust nem tudom, de ha érdekel megnézem ha otthon leszek.Teljesen jók, az én villanyszerelőm is azt használta! Ár érték arányban rendben vannak. De jók az Obi Zöld luxos termékei is. Két év cseregarancia van rájuk, és mindig van külön akku és töltő is ezekhez a gépekhez!
-
macilaci78
nagyúr
Ha a bontás megoldható, akkor alternatíva lehet a valamekkora méretű konténer vegyes építési törmelékhez. Esetleg ha a MoHu már talpra állt, akkor a vasat külön is le lehet adni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
98700 - 98601
102466 - 102001 102000 - 100001 100000 - 99901 99900 - 99801 99800 - 99701 99700 - 99601 99600 - 99501 99500 - 99401 99400 - 99301 99300 - 99201 99200 - 99101 99100 - 99001 99000 - 98901 98900 - 98801 98800 - 98701 98700 - 98601 98600 - 98501 98500 - 98401 98400 - 98301 98300 - 98201 98200 - 98101 98100 - 98001 98000 - 97901 97900 - 97801 97800 - 97701 97700 - 97601 97600 - 97501 97500 - 97401 97400 - 97301 97300 - 97201 97200 - 97101 97100 - 97001 97000 - 96901 96900 - 96801 96800 - 96701 96700 - 96601 96600 - 96501 96500 - 96401 96400 - 96301 96300 - 96201 96200 - 96101 96100 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Másfél billió dollárra perli a Facebookot Amerika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Formula-1
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- BONTATLAN Zacskós ThinkCentre M70s SFF Business Időtálló Asztali gép -50% i5-14500 16/512 770 Magyar
- Dell Precision 7760 Tervező Vágó Laptop -70% 17,3" i7-11850H 32/512GB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Új Asus ROG 16 WQXGA MiniLED 240Hz G-Sync Ultra9 275HX 32GB 2TB Nvidia RTX 5090 24GB 175W Garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel

Idióták