Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Harmincegyedik rész
- gban: Mentsünk meg egy 1151-es alaplapot - update lent!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Xiaomi Mi Band 2: A karkötő visszatér
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- V.Milán: Lányok 2026-ban...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
100300 - 100201
102296 - 102001 102000 - 101901 101900 - 101801 101800 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 99901 99900 - 99801 99800 - 99701 99700 - 99601 99600 - 99501 99500 - 99401 99400 - 99301 99300 - 99201 99200 - 99101 99100 - 99001 99000 - 98901 98900 - 98801 98800 - 98701 98700 - 98601 98600 - 98501 98500 - 98401 98400 - 98301 98300 - 98201 98200 - 98101 98100 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
Használható autó? Mi egy autó alapfeladata? Az utast és csomagjait A-ból B-be közúton bármikor eljuttatni. Ezt miért ne tudhatná egy Lada?
Persze a következő rész, ha ne adj Isten, baj történik... Egy baleset esetén milyen állapotban szállsz ki egy Ladából? Meg egy Volvóból, meg egy Micrából? Hát az attól függ. Egy Volvóban is meg lehet halni, például ha frontálisan telibe kap egy 40 tonnás szerelvény. És akkor a motorosok?Olyan ez, mint a mobiltelefon. Lehessen vele telefonálni, kész. Van, akinek nincs igénye a telefonon bankolni, tömegközlekedési bérletet mutogatni, social médiázni, az autója kabinfűtését indítani... Attól, hogy mások igényeit nem elégíti ki, még nem lesz rossz telefon.
attilav2: amit pedzegetek, a biztonság. 1,5 éve ültem át az 1999-es B5 Passat kombiból egy 2017-es Kia Ceed kombiba, mindkettő manuális váltós dízel. Visszasírom a Passat helykínálatát, kényelmét, anyagminőségét, de a harmadannyi idős Kia passzív biztonsági berendezései azért nyomnak a latba. Más, jobb gyűrődési zónák, jobb törésteszt, több légzsák, stb. Etekintetben attól félek, egy legfrissebb Lada sem veszi fel a versenyt a legolcsóbb kategóriatárs nyugati, vagy épp keleti autókkal. De olyan ez, mint a motoron: ha csak a saját életedért felelsz...
-
martonx
veterán
De azért a kései kockaladák 1.7i motorblokkja szerintem nem lehet annyira rossz, nekem legalábbis ebből a videóból nem az jön le hogy nagyon gyenge motor lenne.
Tehát a kereklámpásba ennek a blokknak a beépítése szerintem egy reális opció lehetne a lada rajongók számára(még akkor is ha ukrajnáig kell menni a donorért), szemben azzal amit a lada rajongók többsége ma csinál, hogy megtartják az eredeti 1200/1500 karburátoros blokkot, amely valóban gyenge, és bizonyos szituációkban nem lehet vele felvenni a mai forgalom ritmusát.Szerintem vágj bele! Valószínűleg használható autó sosem lesz belőle, de ez egy nagy kaland. Egymást győzködni, önigazolást várni meg nincs értelme. Itt többen is elmondták, hogy értelmetlen, amit szeretnél, csakhogy a hobbiknak nem kell értelem.
-
attilav2
őstag
Azt hiszem erre mondják azt (és ezért nem leszek népszerű) hogy érzelmekkel nem lehet vitatkozni (hiába próbálnak a többiek meggyőzni róla, hogy ma már számításba sem jöhet egy ilyen autó, én az utakra sem engedném ki amúgy). Úgy látom eldöntötted, hogy neked kell egy ilyen kocka lada. Akkor meg kell venni és kész.
De azért a kései kockaladák 1.7i motorblokkja szerintem nem lehet annyira rossz, nekem legalábbis ebből a videóból nem az jön le hogy nagyon gyenge motor lenne.
Tehát a kereklámpásba ennek a blokknak a beépítése szerintem egy reális opció lehetne a lada rajongók számára(még akkor is ha ukrajnáig kell menni a donorért), szemben azzal amit a lada rajongók többsége ma csinál, hogy megtartják az eredeti 1200/1500 karburátoros blokkot, amely valóban gyenge, és bizonyos szituációkban nem lehet vele felvenni a mai forgalom ritmusát. -
ShadowX
őstag
Az ezen a videón látható 1.7-es injektoros kockalada akkor szerintetek a mai autópályás forgalommal nem venné fel a verenyt ?
Úgy tudom az injektoros kockaladák orosz és ukrán (bel) piacra készültek, és nem volt jellemző hogy magyarországra akárcsak magánimport révén, nagyon nagy mennyiség jutott volna belőlük, akár simán használatra, akár a motorjuk és váltójuk kereklámpás kasztniba történő átépítésére(donorkénti használat). Miért ragaszkodnak magyarországon ennyire a karburátoros ladákhoz a lada fanok ? Hiszen ukrajnából elvileg /a háború előtt/ könnyen be lehetett volna importálni injektoros kockát, mind donorként mind sima használatra. De még most sem érinti a háború ukrajna területének elég nagy részét, vízum most sem kell oda, így elvben lehetne ott keresgélni jó állapotú injektoros kockát, akár donornak(motorcseréhez) karburátorosról injektorosra. A forgalomba helyezés lenne nehéz vagy csaknem lehetetlen magyarországon ? Németországban pl ezt az injektoros 1.7-es kockalada motorral felturbózott kereklámpást mégis engedték forgalomba helyezni.Azt hiszem erre mondják azt (és ezért nem leszek népszerű) hogy érzelmekkel nem lehet vitatkozni (hiába próbálnak a többiek meggyőzni róla, hogy ma már számításba sem jöhet egy ilyen autó, én az utakra sem engedném ki amúgy). Úgy látom eldöntötted, hogy neked kell egy ilyen kocka lada. Akkor meg kell venni és kész.
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Szegeden ki az aki sebességváltó felújításban utazik? A Kovács autó bosch szervizben is vmi szőregi (azt hiszem) embert mondtak, hogy hozzá hordják, de nevét persze titokban tartják
Köszi
-
tisn
veterán
És hová fogsz ülni? A hátsó sorba? Vagy esetleg középmotoros lesz, mint anno a Clio V6?

aham
-
pulutodurumo
őstag
-
tisn
veterán
szerintem poenkodik

a yarisba egy 4400cm3 600 loerős bmw motort akarok bekendácsolni én is az m5ből
-
attilav2
őstag
De a Honda motorja az ETZ-ben teljesen típusidegen, nagy módosításokat igényelne az ETZ-n a beépítése, míg az injektoros kockalada motorja és 5 sebességes váltója a kasztni kis módosításával átépíthető a kereklámpásba
A két felhozott átalakítás nem egy kategória. -
veze
őstag
Nem venné fel, mert szerencsére nem nagyon versenyez senki autópályán. Arra a versenypálya való. 130-al meg akármi is tud utazni, és bármelyik akármi messze felette áll műszaki színvonalban egy ladának.
Ha el akarsz menni németországba, hogy ott versenyezz az autópályán, akkor óvatosan sorolj át a belső sávba, mert van ott pár sokkal gyorsabb autó, mint egy lada...Ha egy drága hobbit akarsz, arra jó (de arra jó a vasútmodellezés vagy a régiség restaurálás is).
Tehát ha időtöltésnek akarsz egy ilyennel foglalkozni, arra kiváló, ha autózni akarsz, akkor bármi más jobb.
arra gondoltam hogy veszek egy 250-es ETZ-t és abba átépítem a sornégyes Hondámnak a blokkját. Biztos hogy így birná a pályán a tempót az eMZé is ) micsoda királyság lenne
-
pilóta
nagyúr
Az ezen a videón látható 1.7-es injektoros kockalada akkor szerintetek a mai autópályás forgalommal nem venné fel a verenyt ?
Úgy tudom az injektoros kockaladák orosz és ukrán (bel) piacra készültek, és nem volt jellemző hogy magyarországra akárcsak magánimport révén, nagyon nagy mennyiség jutott volna belőlük, akár simán használatra, akár a motorjuk és váltójuk kereklámpás kasztniba történő átépítésére(donorkénti használat). Miért ragaszkodnak magyarországon ennyire a karburátoros ladákhoz a lada fanok ? Hiszen ukrajnából elvileg /a háború előtt/ könnyen be lehetett volna importálni injektoros kockát, mind donorként mind sima használatra. De még most sem érinti a háború ukrajna területének elég nagy részét, vízum most sem kell oda, így elvben lehetne ott keresgélni jó állapotú injektoros kockát, akár donornak(motorcseréhez) karburátorosról injektorosra. A forgalomba helyezés lenne nehéz vagy csaknem lehetetlen magyarországon ? Németországban pl ezt az injektoros 1.7-es kockalada motorral felturbózott kereklámpást mégis engedték forgalomba helyezni.Nem venné fel, mert szerencsére nem nagyon versenyez senki autópályán. Arra a versenypálya való. 130-al meg akármi is tud utazni, és bármelyik akármi messze felette áll műszaki színvonalban egy ladának.
Ha el akarsz menni németországba, hogy ott versenyezz az autópályán, akkor óvatosan sorolj át a belső sávba, mert van ott pár sokkal gyorsabb autó, mint egy lada...Ha egy drága hobbit akarsz, arra jó (de arra jó a vasútmodellezés vagy a régiség restaurálás is).
Tehát ha időtöltésnek akarsz egy ilyennel foglalkozni, arra kiváló, ha autózni akarsz, akkor bármi más jobb.
-
attilav2
őstag
Úgy tudom az injektoros kockaladák orosz és ukrán (bel) piacra készültek, és nem volt jellemző hogy magyarországra akárcsak magánimport révén, nagyon nagy mennyiség jutott volna belőlük, akár simán használatra, akár a motorjuk és váltójuk kereklámpás kasztniba történő átépítésére(donorkénti használat). Miért ragaszkodnak magyarországon ennyire a karburátoros ladákhoz a lada fanok ? Hiszen ukrajnából elvileg /a háború előtt/ könnyen be lehetett volna importálni injektoros kockát, mind donorként mind sima használatra. De még most sem érinti a háború ukrajna területének elég nagy részét, vízum most sem kell oda, így elvben lehetne ott keresgélni jó állapotú injektoros kockát, akár donornak(motorcseréhez) karburátorosról injektorosra. A forgalomba helyezés lenne nehéz vagy csaknem lehetetlen magyarországon ? Németországban pl ezt az injektoros 1.7-es kockalada motorral felturbózott kereklámpást mégis engedték forgalomba helyezni. -
tisn
veterán
-
totya694
őstag
-
martonx
veterán
Igazából a gyerekkori emlékek miatt lehet ez hogy jónak tartom a ladát, sokat utaztam körlámpás ezerkettesben, aminek nagyon tetszik a beltere, egyedi a hangulata, semmi máshoz nem hasonló, na jó az eredeti Fiat 124-hez, de az nagyon ritka, még olaszországban is állítólag nagyon kevés van belőle. A 90-es években sokat utaztam kocka 1300/1500-al(nem emlékszem melyik volt), ami 5 sebességes volt, és nekem nagyon dinamikus autónak tűnt.
Nektek nincs ilyen nosztalgiátok ?Ismered a viccet: Gyerekkoromban mindig arról ábrándoztam, hogy legyen egy kettes Golfom és 100 ezres fizetésem. Mára mindez meglett...
-
macilaci78
nagyúr
Igazából a gyerekkori emlékek miatt lehet ez hogy jónak tartom a ladát, sokat utaztam körlámpás ezerkettesben, aminek nagyon tetszik a beltere, egyedi a hangulata, semmi máshoz nem hasonló, na jó az eredeti Fiat 124-hez, de az nagyon ritka, még olaszországban is állítólag nagyon kevés van belőle. A 90-es években sokat utaztam kocka 1300/1500-al(nem emlékszem melyik volt), ami 5 sebességes volt, és nekem nagyon dinamikus autónak tűnt.
Nektek nincs ilyen nosztalgiátok ?Lada Samara...
-
Stylewars_kp
őstag
Volt régen kereklámpás ezerkettesem, akkor szerettem. Aztán mikor lett helyette komolyabb, modernebb autó, mar magam sem értettem, mit tudtam a Ladán szeretni. Most egy 8gen Civic van, bovdenes váltóval, egy Lada váltó a közelébe se jön ennek váltási érzetben, pontosságban, bovden ide vagy oda, minden másról nem is beszélve.
Nem mellékesen annyira megdrágultak a jó állapotú ladák/polskik/fiatok, hogy abból a pénzből egy sokkal értelmesebb hot hatch vásárolható.
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Hidrofób anyagot használ valaki a szélvédőjére? Ha igen milyet és hol veszi/rendeli? -
Horel77
tag
Nektek nincs ilyen nosztalgiátok ?Volt régen kereklámpás ezerkettesem, akkor szerettem. Aztán mikor lett helyette komolyabb, modernebb autó, mar magam sem értettem, mit tudtam a Ladán szeretni. Most egy 8gen Civic van, bovdenes váltóval, egy Lada váltó a közelébe se jön ennek váltási érzetben, pontosságban, bovden ide vagy oda, minden másról nem is beszélve.
-
pilóta
nagyúr
Nektek nincs ilyen nosztalgiátok ?Dinamikus? Egy lovaskocsi után esetleg. Gyakorlatilag bármilyen (akár korabeli) nyugati tucatautó porrá alázza dinamikában.
Vezettem én Trabantot, Wartburgot, Skodát, Ladát eleget, mind egy vödör csavar igazából, csak az évek megszépítik.
Mint a nyugdíjas, aki a Kádár rendszert sírja visza, mert milyen jó volt akkor. De arra már nem emlékszik, hogy napi 16 órában szidta a rendszert (joggal), amíg abban élt... -
tisn
veterán
Nektek nincs ilyen nosztalgiátok ?sokat utaztam körlámpás ezerkettesben
en is
meg jobb autokban is. -
attilav2
őstag
Most te tényleg egy állítólag jó váltó miatt vennél egy minden más tekintetben szar autót? Vegyél egy bontott váltót, rakd a fotel mellé, és kész. Ha meg autó kell, akkor vegyél azt, ne Ladát.
Mindenki leírta már, hogy egy kupac fos. Ha hobbinak kell szerelemből, akkor viszont hajrá.Igazából a gyerekkori emlékek miatt lehet ez hogy jónak tartom a ladát, sokat utaztam körlámpás ezerkettesben, aminek nagyon tetszik a beltere, egyedi a hangulata, semmi máshoz nem hasonló, na jó az eredeti Fiat 124-hez, de az nagyon ritka, még olaszországban is állítólag nagyon kevés van belőle. A 90-es években sokat utaztam kocka 1300/1500-al(nem emlékszem melyik volt), ami 5 sebességes volt, és nekem nagyon dinamikus autónak tűnt.
Nektek nincs ilyen nosztalgiátok ? -
pulutodurumo
őstag
Jó, de a DSG/Duplakuplungos és egyéb automata váltós autók más árkategória, meg a karbantartása is zsebbenyúlós lehet.
Arra gondoltam hogy a régi ladák(a hátsókerekesek) egyedülállóak a világon abból a szempontból hogy a váltójuk közvetlen kapcsolású, nincs se váltóbovden se váltórudazat a váltókar és a váltóház között. Ez közvetlenebb és gyorsabb váltást eredményez valamint szerintem ez a megoldás megbízhatóbb mint az elterjedt bovdenes és rudazatos kézi váltók. Ha pedig egy gyárilag injektoros hátsókerekes (kocka)lada modellről van szó akkor a rendszeres karburátor utánállítás elfelejthető, valamint a benzinpumba is elektromos hajtású ebben az esetben, ellentétben a hagyományos karburátoros ladákkal ahol azért a benzinpumával is sok gond akadhatott. Tehát a fék és kormányszervó hiányának kivételével, meg azt leszámítva hogy a kasztni nem ergonomikus, meg a motor nem feltétlenül felel meg a jelenlegi eu-s emissziós normáknak, a klasszikus hátsókerekes lada injektoros verziója szerintem akár napi használatú autónak akár ma is megfelelő lehet, sőt szerintem sokkal egyszerűbb, megbízhatóbb konstrukció mint a mai és kicsit régebbi nyugati autók. Jó, hát a kockalada forma nem az eszétikum csúcsa, de akinek van rá pénze és megteheti az az injektoros lada motort a váltóval együtt kereklámpás kasztniba átépíttetheti, ami esztétikailag már vállalhatóbb. A kérdésem az hogy használnátok e injektoros hátsókerekes ladát ha forgalomba helyezhető lenne magyarországon(úgy tudom hogy nem lehet, többek közt az eu-s emissziós normák miatt, de ebben nem vagyok biztos), és be lehetne hozni oroszországból(úgy tudom a szankciók miatt ezt sem lehet, vagy nagyon nehéz), esetleg ukrajnából lehetne szerezni injektoros kockát, bár a háború az elérhető jó vagy használható felújítási alap példányok mennyiségét gondolom eléggé érinthette negatív irányban.Most te tényleg egy állítólag jó váltó miatt vennél egy minden más tekintetben szar autót? Vegyél egy bontott váltót, rakd a fotel mellé, és kész. Ha meg autó kell, akkor vegyél azt, ne Ladát.
Mindenki leírta már, hogy egy kupac fos. Ha hobbinak kell szerelemből, akkor viszont hajrá. -
tisn
veterán
Jó, de a DSG/Duplakuplungos és egyéb automata váltós autók más árkategória, meg a karbantartása is zsebbenyúlós lehet.
Arra gondoltam hogy a régi ladák(a hátsókerekesek) egyedülállóak a világon abból a szempontból hogy a váltójuk közvetlen kapcsolású, nincs se váltóbovden se váltórudazat a váltókar és a váltóház között. Ez közvetlenebb és gyorsabb váltást eredményez valamint szerintem ez a megoldás megbízhatóbb mint az elterjedt bovdenes és rudazatos kézi váltók. Ha pedig egy gyárilag injektoros hátsókerekes (kocka)lada modellről van szó akkor a rendszeres karburátor utánállítás elfelejthető, valamint a benzinpumba is elektromos hajtású ebben az esetben, ellentétben a hagyományos karburátoros ladákkal ahol azért a benzinpumával is sok gond akadhatott. Tehát a fék és kormányszervó hiányának kivételével, meg azt leszámítva hogy a kasztni nem ergonomikus, meg a motor nem feltétlenül felel meg a jelenlegi eu-s emissziós normáknak, a klasszikus hátsókerekes lada injektoros verziója szerintem akár napi használatú autónak akár ma is megfelelő lehet, sőt szerintem sokkal egyszerűbb, megbízhatóbb konstrukció mint a mai és kicsit régebbi nyugati autók. Jó, hát a kockalada forma nem az eszétikum csúcsa, de akinek van rá pénze és megteheti az az injektoros lada motort a váltóval együtt kereklámpás kasztniba átépíttetheti, ami esztétikailag már vállalhatóbb. A kérdésem az hogy használnátok e injektoros hátsókerekes ladát ha forgalomba helyezhető lenne magyarországon(úgy tudom hogy nem lehet, többek közt az eu-s emissziós normák miatt, de ebben nem vagyok biztos), és be lehetne hozni oroszországból(úgy tudom a szankciók miatt ezt sem lehet, vagy nagyon nehéz), esetleg ukrajnából lehetne szerezni injektoros kockát, bár a háború az elérhető jó vagy használható felújítási alap példányok mennyiségét gondolom eléggé érinthette negatív irányban.yaris v1-em van, gyors es preciz a valto es a 3hengeres 1000cm3-es motor rendkivul dinamikusan mozgatja az autot

100x jobb mint egy lada

-
pilóta
nagyúr
Arra gondoltam hogy a régi ladák(a hátsókerekesek) egyedülállóak a világon abból a szempontból hogy a váltójuk közvetlen kapcsolású, nincs se váltóbovden se váltórudazat a váltókar és a váltóház között. Ez közvetlenebb és gyorsabb váltást eredményez valamint szerintem ez a megoldás megbízhatóbb mint az elterjedt bovdenes és rudazatos kézi váltók. Ha pedig egy gyárilag injektoros hátsókerekes (kocka)lada modellről van szó akkor a rendszeres karburátor utánállítás elfelejthető, valamint a benzinpumba is elektromos hajtású ebben az esetben, ellentétben a hagyományos karburátoros ladákkal ahol azért a benzinpumával is sok gond akadhatott. Tehát a fék és kormányszervó hiányának kivételével, meg azt leszámítva hogy a kasztni nem ergonomikus, meg a motor nem feltétlenül felel meg a jelenlegi eu-s emissziós normáknak, a klasszikus hátsókerekes lada injektoros verziója szerintem akár napi használatú autónak akár ma is megfelelő lehet, sőt szerintem sokkal egyszerűbb, megbízhatóbb konstrukció mint a mai és kicsit régebbi nyugati autók. Jó, hát a kockalada forma nem az eszétikum csúcsa, de akinek van rá pénze és megteheti az az injektoros lada motort a váltóval együtt kereklámpás kasztniba átépíttetheti, ami esztétikailag már vállalhatóbb. A kérdésem az hogy használnátok e injektoros hátsókerekes ladát ha forgalomba helyezhető lenne magyarországon(úgy tudom hogy nem lehet, többek közt az eu-s emissziós normák miatt, de ebben nem vagyok biztos), és be lehetne hozni oroszországból(úgy tudom a szankciók miatt ezt sem lehet, vagy nagyon nehéz), esetleg ukrajnából lehetne szerezni injektoros kockát, bár a háború az elérhető jó vagy használható felújítási alap példányok mennyiségét gondolom eléggé érinthette negatív irányban.Szerintem (pénznyelő) hobbinak nagyszerű, autónak felejtős.
Ha autózni akarsz, akkor ezernyi ennél jobb választás van. Jellemzően a váltórudazat és/vagy bovden nem napi probléma egyiknél sem, nem ez fog először tönkre menni egy autón... -
attilav2
őstag
Arra gondoltam hogy a régi ladák(a hátsókerekesek) egyedülállóak a világon abból a szempontból hogy a váltójuk közvetlen kapcsolású, nincs se váltóbovden se váltórudazat a váltókar és a váltóház között. Ez közvetlenebb és gyorsabb váltást eredményez valamint szerintem ez a megoldás megbízhatóbb mint az elterjedt bovdenes és rudazatos kézi váltók. Ha pedig egy gyárilag injektoros hátsókerekes (kocka)lada modellről van szó akkor a rendszeres karburátor utánállítás elfelejthető, valamint a benzinpumba is elektromos hajtású ebben az esetben, ellentétben a hagyományos karburátoros ladákkal ahol azért a benzinpumával is sok gond akadhatott. Tehát a fék és kormányszervó hiányának kivételével, meg azt leszámítva hogy a kasztni nem ergonomikus, meg a motor nem feltétlenül felel meg a jelenlegi eu-s emissziós normáknak, a klasszikus hátsókerekes lada injektoros verziója szerintem akár napi használatú autónak akár ma is megfelelő lehet, sőt szerintem sokkal egyszerűbb, megbízhatóbb konstrukció mint a mai és kicsit régebbi nyugati autók. Jó, hát a kockalada forma nem az eszétikum csúcsa, de akinek van rá pénze és megteheti az az injektoros lada motort a váltóval együtt kereklámpás kasztniba átépíttetheti, ami esztétikailag már vállalhatóbb. A kérdésem az hogy használnátok e injektoros hátsókerekes ladát ha forgalomba helyezhető lenne magyarországon(úgy tudom hogy nem lehet, többek közt az eu-s emissziós normák miatt, de ebben nem vagyok biztos), és be lehetne hozni oroszországból(úgy tudom a szankciók miatt ezt sem lehet, vagy nagyon nehéz), esetleg ukrajnából lehetne szerezni injektoros kockát, bár a háború az elérhető jó vagy használható felújítási alap példányok mennyiségét gondolom eléggé érinthette negatív irányban. -
SirRasor
addikt
Igen, gagyibyte kerülendő.
Ja bocs, elnéztem a fenti 5600 vs 5700 XT-t.
Ez a következő:
Powercolor Red Devil RX5700XT 8Gb
Az más kérdés, hogy ha kevés az 5600 XT, akkor igazából az 5700 XT is harmatgyenge: már 6700 XT alá nem nagyon szabad adni, igaz az már nem 75-80k-ért megy, hanem 95-től indul. Válság van
-
ritkaság
aktív tag
AMD vonalon: Sapphire, PowerColor és MSI.
Ezen belül is a top (mert mindegyik gyártónak van olcsóbb, közepes és prémium kialakítása):
Sapphire: Nitro+ (Pure se rossz)
PowerColor Red Devil. A Hellhound olcsóbb, de az is elég jó szokott lenni; kb mint fenti Pure.Azaz:
PowerColor Red Devil RX 5600 XT OC 6GB GDDR6 14Gbps RGB LED HDR 192 Bit Garis 5600XT Videokártya
vagy
3 db SAPPHIRE NITRO+ RADEON RX 5700XT 8GB DDR6 - de ez kissé szenes!Én a garis Red Devilt venném a fentiekből.
-
ritkaság
aktív tag
Ezen belül is a top (mert mindegyik gyártónak van olcsóbb, közepes és prémium kialakítása):
PowerColor Red Devil. A Hellhound olcsóbb, de az is elég jó szokott lenni; kb mint fenti Pure.Azaz:
PowerColor Red Devil RX 5600 XT OC 6GB GDDR6 14Gbps RGB LED HDR 192 Bit Garis 5600XT Videokártya
vagy
3 db SAPPHIRE NITRO+ RADEON RX 5700XT 8GB DDR6 - de ez kissé szenes!Én a garis Red Devilt venném a fentiekből.
Kösz!
Az 5600 xt-t kevésnek találom az 5700 xt-hez képest. -
garga pista
őstag
SZTE Füvészkert weblapját feltörték?
Egy orosz karórawebshopra irányít át a link a google-ből is... -
SirRasor
addikt
vagy
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne. RX 5700 XT-t veszek. Melyik a top 3 márka?
Előre is kösz a segítséget!
-
4ron
senior tag
Szerintetek egy injektoros kockalada, ha oroszországból be lehetne hozni és forgalomba helyezni, akkor a mai autókkal felvenné a versenyt ? Talán még jobb is lenne azoknál ? Ugye a klasszikus hátsókerekes ladáknál közvetlen kapcsolású a váltó, tehát elviekben kicsi az esélye hogy a váltókarnak holtjátéka legyen, mindig gyors és közvetlen a váltás. Ezzel szemben a többi autótípus, beleértve a mai autókat is, mind rudazatos vagy bovdenes váltóval rendelkezik, amelynél felléphet a váltókar holtjátéka ha a bovden megnyúlik vagy a rudazat göbmcsuklói elkopnak, megnehezítve ezzel a váltást, de ha jól is működnek akkor sem olyan közvetlen a váltás mint egy klasszikus ladánál.
Érdemes megfigyelni a linkelt videóban hogy a váltás mennyire gyors.
A kései klasszikus ladák injektoros motorjai kis faragással kereklámpás kasztniba is átépíthetők, modern retro autót lehet így létrehozni. Itt van erre egy példa. Bár itt kissé elszaladt a ló szerintem, ami az optikai tuningot illeti, én meghagytam volna az eredeti 1200/1300 kereklámpás kinézetet.Egy DSG szerintem bármikor kenterbe ver bármilyen manuális váltót gyorsaságban. De a kérdést én sem értem, miben lenne jobb?
Mert számomra semmiben, én nem vonzódom a Ladákhoz
-
-Tsaba-
tag
Szerintetek egy injektoros kockalada, ha oroszországból be lehetne hozni és forgalomba helyezni, akkor a mai autókkal felvenné a versenyt ? Talán még jobb is lenne azoknál ? Ugye a klasszikus hátsókerekes ladáknál közvetlen kapcsolású a váltó, tehát elviekben kicsi az esélye hogy a váltókarnak holtjátéka legyen, mindig gyors és közvetlen a váltás. Ezzel szemben a többi autótípus, beleértve a mai autókat is, mind rudazatos vagy bovdenes váltóval rendelkezik, amelynél felléphet a váltókar holtjátéka ha a bovden megnyúlik vagy a rudazat göbmcsuklói elkopnak, megnehezítve ezzel a váltást, de ha jól is működnek akkor sem olyan közvetlen a váltás mint egy klasszikus ladánál.
A kései klasszikus ladák injektoros motorjai kis faragással kereklámpás kasztniba is átépíthetők, modern retro autót lehet így létrehozni. Itt van erre egy példa. Bár itt kissé elszaladt a ló szerintem, ami az optikai tuningot illeti, én meghagytam volna az eredeti 1200/1300 kereklámpás kinézetet.Szerintem se tudná semmilyen szempontból felvenni a versenyt egyik mai, de még hasonló korabeli akkori autóval sem nagyon. Max tényleg csak a retro miatt, és az értékeli akinek volt ilyen, vagy ült ilyenbe és vonzódik hozzá.
-
pilóta
nagyúr
A kései klasszikus ladák injektoros motorjai kis faragással kereklámpás kasztniba is átépíthetők, modern retro autót lehet így létrehozni. Itt van erre egy példa. Bár itt kissé elszaladt a ló szerintem, ami az optikai tuningot illeti, én meghagytam volna az eredeti 1200/1300 kereklámpás kinézetet.Mármint milyen szempontból venné fel a versenyt? Retro érzésben? Maximum.
Kényelemben, tartósságban, biztonságban, sebességben, fogyasztásban, fékútban, meg úgy általában, amit egy autóban keres egy átlagautós biztosan nem.
Ha gyors kézi váltást akarsz, akkor szekvenciális váltó kell, nem véletlen használják a rallyban... -
attilav2
őstag
A kései klasszikus ladák injektoros motorjai kis faragással kereklámpás kasztniba is átépíthetők, modern retro autót lehet így létrehozni. Itt van erre egy példa. Bár itt kissé elszaladt a ló szerintem, ami az optikai tuningot illeti, én meghagytam volna az eredeti 1200/1300 kereklámpás kinézetet. -
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Ha valaki menne vasárnap Budapestre esetleg Gödöllőre, akkor szívesen elviszem. Reggel 5-kor indulnánk. Csak 1 személyt, elől az autóban + normál csomag. Az alany 2020-as Dacia Sandero Stepway. Autópálya, de nem rohanok 130-cal! Viszont Gödöllő a végcél! M5-M0-M3(1) könnyen megközelíthető helyén tudnám kitenni. Valamint délután vagy kora este jövök is vissza! Ugyan azokkal a feltételekkel. PM keress, ha érdekel.
-
tucsok.
senior tag
-
macilaci78
nagyúr
Az is egy jó buli

Én is úgy emlékszem. Négyen emelték a teraszról, egyedül húztam be az erkélyajtón keresztül.
-
quailstorm
félisten
Mi földszintes ház lévén van amit az ablakon adtunk be, persze panelben ez kevésbé opció

Emeleten van, úgyhogy ez sajnos nem opció.
-
Ted_Beneky
senior tag
Havernál az erkélyen ment be a háromajtós szekrény, mert a lépcsőfordulóban nem fért el.
Az is egy jó buli

-
macilaci78
nagyúr
Mi földszintes ház lévén van amit az ablakon adtunk be, persze panelben ez kevésbé opció

Havernál az erkélyen ment be a háromajtós szekrény, mert a lépcsőfordulóban nem fért el.
-
Ted_Beneky
senior tag
Remélem nem rugdostok meg érte, de betenném a kanapém hirdetését ide a fotók miatt.
Kell-e valakinek? Nem ingyenre tettem fel a jófogásra hogy ne vonzzak be nem kívánatos embereket, de ha valakinek kell és elviszi, akár még a szétszedésben is segít, akkor viheti ingyen is. Nem hámlik, nincs rossz állapotban, viszont sajnálom kidobni és sürgős nagyon hogy eltűnjön mert aljzatbetont kéne önteni.Dög nehéz és alig fog kiférni az ajtón, de ha behozták, akkor ki is fog menni valahogy.

-
quailstorm
félisten
Remélem nem rugdostok meg érte, de betenném a kanapém hirdetését ide a fotók miatt.
Kell-e valakinek? Nem ingyenre tettem fel a jófogásra hogy ne vonzzak be nem kívánatos embereket, de ha valakinek kell és elviszi, akár még a szétszedésben is segít, akkor viheti ingyen is. Nem hámlik, nincs rossz állapotban, viszont sajnálom kidobni és sürgős nagyon hogy eltűnjön mert aljzatbetont kéne önteni.Dög nehéz és alig fog kiférni az ajtón, de ha behozták, akkor ki is fog menni valahogy.
-
ShadowX
őstag
-
ShadowX
őstag
-
ritkaság
aktív tag
Na sikerült megtalálni a megoldást.
-
ritkaság
aktív tag
Van miki. Máshogy oldottam meg. Már tudok diktálni és írja is szépen. Viszont nem tudok különböző karaktereket írni és főleg nem tudok sort váltani.
-
proper
őstag
Nálam ott van és működik is
aktív mikrofon van a gépen?
rengeteg YouTube videó is van róla fenn illetve Google kereső rengeteg találatot ad
amúgy sok tanulni való nincs szerintem vele, bekapcsolod, beszélsz ő pedig leírja
beviteli mód mint a billctrl+shift+s nálam ezzel is működik
-
ritkaság
aktív tag
Ha már létezik akkor használjuk az AI-t emberek
3 sec volt kb
Ha olyan programot keresel, amely diktálás alapján szöveget ír, akkor a következő lehetőségeket érdemes megfontolnod:
1. **Google Docs Voice Typing**:
- Ingyenes és könnyen használható.
- Csak be kell lépned Google Docs-ba, kiválasztod az "Eszközök" menüben a "Hanggal írás" opciót, és elkezdhetsz beszélni.
- Több nyelvet is támogat, beleértve a magyar nyelvet is.
2. **Microsoft Word – Beszéd szöveggé**:
- A Microsoft 365 előfizetés részeként elérhető.
- A "Diktálás" funkció a "Kezelés" menüben található.
- Támogatja a magyar nyelvet is.
3. **Apple Dictation**:
- Ha Mac vagy iPhone eszközt használsz, az Apple beépített diktáló funkciója jól működik.
- A billentyűzeten lévő mikrofon ikonra kattintva aktiválható.
4. **Dragon NaturallySpeaking**:
- Professzionális szintű diktáló szoftver.
- Nagy pontossággal dolgozik, de fizetős.
5. **Windows Beépített Diktáló Eszköz**:
- A Windows 10 és 11 rendszerekben a `Win + H` billentyűkombinációval aktiválható.
- Ingyenes és egyszerűen használható.
6. **SpeechTexter**:
- Ingyenes online diktáló eszköz.
- Több nyelvet támogat, beleértve a magyar nyelvet is.
- Webes felületén keresztül használható.
Ha magyar nyelvű diktálásra van szükséged, mindenképpen ellenőrizd, hogy a választott program támogatja-e a magyar nyelvet. A Google Docs és a Dragon NaturallySpeaking jól működik magyarul is. 😊Nincs ilyen lehetőség!
Na ezért szeretnék olyannal beszélni aki használja.
-
ritkaság
aktív tag
3 sec volt kb
Ha olyan programot keresel, amely diktálás alapján szöveget ír, akkor a következő lehetőségeket érdemes megfontolnod:
- Csak be kell lépned Google Docs-ba, kiválasztod az "Eszközök" menüben a "Hanggal írás" opciót, és elkezdhetsz beszélni.
3. **Apple Dictation**:
- Ha Mac vagy iPhone eszközt használsz, az Apple beépített diktáló funkciója jól működik.
- A Windows 10 és 11 rendszerekben a `Win + H` billentyűkombinációval aktiválható.
6. **SpeechTexter**:
Ha magyar nyelvű diktálásra van szükséged, mindenképpen ellenőrizd, hogy a választott program támogatja-e a magyar nyelvet. A Google Docs és a Dragon NaturallySpeaking jól működik magyarul is. 😊Köszi a választ. Ezeket a progikat én is felfedeztem, de szerettem volna olyannal beszélni aki használja is valamelyiket.Van egy-két tippje a progival kapcsolatban. Tudod tippek és trükkök!
-
proper
őstag
3 sec volt kb
3. **Apple Dictation**:
6. **SpeechTexter**:
Ha magyar nyelvű diktálásra van szükséged, mindenképpen ellenőrizd, hogy a választott program támogatja-e a magyar nyelvet. A Google Docs és a Dragon NaturallySpeaking jól működik magyarul is. 😊 -
ritkaság
aktív tag
Szia!
Bocs, de nem diktafon, diktálás. Le kellene írja amit diktál. Nem tudom, hogy melyik jó, ezért keresek olyan valakit aki már csinált ilyet, van tapasztalata. Én 61 éves vagyok, fater 81. Ő szeretné megírni a memoárját, de gépelni már nem tud. Én sem vagyok egy pc mágus.
-
mAtech
aktív tag
-
macilaci78
nagyúr
Hát, akkor iOS emulátor adja magát.
Apám 58-60 évesen ült gép elé. TeamViewer-en keresztül írtunk CD-t, nyomtattunk, szkenneltünk. Telefonon mondtam neki, hogy tegye be a lemezt, fordítva tette be, még a tálcát is én nyitottam ki neki Nero-val, hogy ne kelljen keresni az előlapon...
És minden igyekezetem ellenére itt tartunk. Remélem, a te késed élesebb...
-
ritkaság
aktív tag
Milyen platformon? Főnököm évek óta csak diktálja az sms-eket, emaileket az iPhone-nak.
Bocs, azt nem írtam PC. Win10/11.
-
macilaci78
nagyúr
Milyen platformon? Főnököm évek óta csak diktálja az sms-eket, emaileket az iPhone-nak.
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Van-e közöttünk olyan aki, vagy akinek valakije, használ diktáló programot. Meg kellene tanulnom a kezelését, hogy egy 80 éves embernek megtanítsam. Tud valaki segíteni?

-
martonx
veterán
A hiba leírásod alapján jó eséllyel hibás. Szerintem vegyél egyet használtan.
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék kölcsön kérni valakitől egy I3-9100f Procihoz való alaplapot. 1151-es foglalattal.
Ki kellene deríteni, hogy hibás-e az alaplapom. Úgy hogy 1-2 hétre kellene.
Hátha van valakinek elfekvőben.
-
tisn
veterán
Alapvetően nekem nem lenne ellenemre a német módi. Sógoromék Bécsben laknak, barátnővel összeköltöztek a srác albijában. A lány Linz-ben kapott munkát, a vonaton töltött időt is elszámolják home office-nak. Így elköltöztek a vasútállomástól 1 saroknyira.
Mikor Szegeden laktam, 14 helyen éltem összesen. A lokáció fontos szempont volt: vagy a munkahelyhez legyen nagyon közel, vagy egy preferált bolthoz. A munkábajárás heti 5 nap, a bolt heti 3-4 (friss pékáru, zöldség, gyümölcs), ami rendszeres időtöltés és nem élvezet.
Németországban ezt tartományok közt művelik: komplett családok költöznek akár ezer km-t is munkahelyváltáskor.Szerencsém volt, vagy ismerős, barát volt a tulaj, vagy csak egyszerűen nem járt a nyakunkra. Ha volt valami költség, simán meg tudtuk beszélni. Volt, ahol a 34 éves Lehel hűtőt cseréltük a bérlő költségén újra (hasonló méretben). A villanyszámlán kb 1-1,5 év alatt hozta be az árát. Beköltözéskor mosógépet vettünk a kaució értékében, amit kiköltözéskor kp-ban kaptunk vissza.
De az első albi tényleg gyász volt, mondjuk, Anyám választotta. 1,5 szobás panel, tulaj lakott a nagyszobában, sötétben felkapcsolva a fürdőben a villanyt a csempén a minta szétszaladt... Egyik este főzött egy kis csülköt, közben leült TV-t nézni. Bealudt, én már arra ébredtem, hogy irdatlan büdös füst terjeng a lakásban, a csülökről a víz elforrt, a hús szénfeketére égett a lágasban.
tisn: ha nincs gyereked, akkor a nyugdíjadat sem teremeli meg. Persze előre tudsz gondoskodni a saját vagyonodról. De mi lesz a maradékkal, ha nincs örökösöd? Vagy mi van, ha előbb éled fel, és tervekkel ellentétben tovább élsz?
A gondoskodást el is engedem, nagyon vegyes tapasztalatokat lehet látni, hallani.tisn: ha nincs gyereked, akkor a nyugdíjadat sem teremeli meg. Persze előre tudsz gondoskodni a saját vagyonodról. De mi lesz a maradékkal, ha nincs örökösöd? Vagy mi van, ha előbb éled fel, és tervekkel ellentétben tovább élsz?
akkor mar kapsz allami nyugdijat, illetve hat a toket nem biztos, hogy fel kellene elni. es rahagyod egy fociklubra vagy kutyamenhelyre.
A gondoskodást el is engedem, nagyon vegyes tapasztalatokat lehet látni, hallani.
ha penzed van, gondoskodas is lesz, a gyerekeket ilyen szempontbol meg hagyjuk.
(de en nem is varnam el, basszus,pelenkaztam mondjuk masfel evig a kolkokt
, o meg pelenkazzon engem 15 evig cserebe?!)mindegy, ket gyerekem van, ezt mar elbasztam. epp ket jogsiszerzest fizetek epp, meg egy sitabort

(ez also hangon 1-2 evi megelhetes nekem nyuggerkent.)
-
macilaci78
nagyúr
Alapvetően nekem nem lenne ellenemre a német módi. Sógoromék Bécsben laknak, barátnővel összeköltöztek a srác albijában. A lány Linz-ben kapott munkát, a vonaton töltött időt is elszámolják home office-nak. Így elköltöztek a vasútállomástól 1 saroknyira.
Mikor Szegeden laktam, 14 helyen éltem összesen. A lokáció fontos szempont volt: vagy a munkahelyhez legyen nagyon közel, vagy egy preferált bolthoz. A munkábajárás heti 5 nap, a bolt heti 3-4 (friss pékáru, zöldség, gyümölcs), ami rendszeres időtöltés és nem élvezet.
Németországban ezt tartományok közt művelik: komplett családok költöznek akár ezer km-t is munkahelyváltáskor.Szerencsém volt, vagy ismerős, barát volt a tulaj, vagy csak egyszerűen nem járt a nyakunkra. Ha volt valami költség, simán meg tudtuk beszélni. Volt, ahol a 34 éves Lehel hűtőt cseréltük a bérlő költségén újra (hasonló méretben). A villanyszámlán kb 1-1,5 év alatt hozta be az árát. Beköltözéskor mosógépet vettünk a kaució értékében, amit kiköltözéskor kp-ban kaptunk vissza.
De az első albi tényleg gyász volt, mondjuk, Anyám választotta. 1,5 szobás panel, tulaj lakott a nagyszobában, sötétben felkapcsolva a fürdőben a villanyt a csempén a minta szétszaladt... Egyik este főzött egy kis csülköt, közben leült TV-t nézni. Bealudt, én már arra ébredtem, hogy irdatlan büdös füst terjeng a lakásban, a csülökről a víz elforrt, a hús szénfeketére égett a lágasban.
tisn: ha nincs gyereked, akkor a nyugdíjadat sem teremeli meg. Persze előre tudsz gondoskodni a saját vagyonodról. De mi lesz a maradékkal, ha nincs örökösöd? Vagy mi van, ha előbb éled fel, és tervekkel ellentétben tovább élsz?
A gondoskodást el is engedem, nagyon vegyes tapasztalatokat lehet látni, hallani. -
martonx
veterán
Testvéreméknél 1 gyerek van nálunk 4.
Testvérem mindig mondja, hogy mi milyen jól élünk, mert mennyivel több a fizetésem, mint neki, ami önmagában igaz is, csak éppen semmit nem jelent.
Én mindig mondom neki, hogy az egy főre jutó bevétel számít, miszerint ők jóval több pénzből gazdálkodhatnak fejenként.
Mióta van gyerekük megértette, hogy miről beszélek, és hová tud eltűnni havonta másfélszer annyi pénz, mint náluk. -
mAtech
aktív tag
-
tisn
veterán
a matek soha nem jon ki.
akinek van esze, es bekes, nyugodt, relative gazdag oregkort akar, az 0 gyereket vallal
pl. mar nyugdijas lennek, max par albit/egyeb befektetest igazgatnek, ha nem koltom el minden fillerem a kolkokre (meg az asszonyra)
-
martonx
veterán
3 gyereket és 30 év adósrabszolgaságot, és máris tiéd a 2+1-es panel lakás. Kb. mire nyugdíjas leszel már a tied is lesz a lakás.
Azt most hagyjuk, hogy a 70-80-as években épült panelházak mennyire lesznek jó állapotban 2055-ben. -
ShadowX
őstag
Egy kiégett villanykörtén nem akadtam fenn. Jeleztem a tulajnak, vettem egyet, a blokk alapján pedig elszámoltunk a bérleti díj fizetésekor.
Kapitalizmus van. Ha nem megfelelő nekem a lakás, nem veszem ki.
Igen, ennek Csudapesten nagyobb a lehetősége, de itt a tanyán még vadkelet van. Tényleg horror sztorikat hallok vissza és tapasztalok személyesen is. Komolyan már az a kategória, amire azt mondod ez tuti kamu, aztán történik veled is egy hasonló és már nem lepődsz meg semmin...
Barátnővel kerestünk egy nagyobb helyet, hát amit levágott a tulaj az durva volt. Pedig ez az 500+ rezsi kategória volt. A hirdetés a valóság közelében sem volt sajnos még ennyi pénzért sem. Gondolom mondanom sem kell, hogy a "hátrányok" egy az egyben ki voltak hagyva.
-
SirRasor
addikt
-
mAtech
aktív tag
A másik irányból 200k havi bérleti díjból egészen élhető pecót lehet bérelni, ami kerekítve is 20 év alatt hozza vissza a lakás árát.
Innen nézve bérlőként szorgalmaznám a közjegyzői bérleti szerződést, ingóságaimra a biztosítást és nincs több költségem. Festés, vagy egy kiégett izzó? A tulajdonos költsége.Mintha ilyesmi lenne a németeknél. Most az oda vezető kulturális hátteret hagyjuk. Lásd kolléga által leirt agyzsibbadásokat.
-
macilaci78
nagyúr
Nagyon kevés a normális tulajdonos/bérbeadó. A legtöbben ugye a saját tulajdonukat adnák bérbe, ami kb. az egész családi vagyon (esetenként több generációnyi vagyon). Erős érzelmi kötelék van tehát a tulajdonos és a tulajdona között, azaz képtelenek üzleti tranzakcióként tekinteni a bérbeadásra. Ergó te csak ne furkáld össze az ő falát (bumm, a tv már nem is mehet a falra, vagy egy kép akár), mindent viselj el úgy, ahogy ő kitalálta (szobaszín, függönyök, berendezési tárgyak, stb.) és ha lehet akkor ne is hívd olyanokkal, hogy kiégett az izzó és kellene másik, mert őt csak az érdekli, hogy a vaskos bérleti díjat fizesd meg és húzd meg magad, mert hát ő bérbe adott neked. Legtöbbjük bérleti szerződésről és utalásos fizetésről hallani sem akar, mert akkor adózni kellene és ők is elszámoltathatóak lennének. Arról ne is beszéljünk, hogy előzetes egyeztetés nélkül felbukkannak, hiába kéred, hogy ne tegye, hiszen felnőtt ember vagy...
Hallottam én már olyanról, hogy a tulaj időnként megjelent, hogy hozott a bérlő hűtőjébe ezt-azt, mert az övéké már megtelt és a mamától kapott pucolt csirkét el kéne rakni valahová, aztán majd időnként elvinne egyet, amikor épp szüksége van rá.
Vagy eleve bérbeadásra/befektetésnek vették a lakást, de úgy lett berendezve, ahogy a tulaj a saját (már meglévő) lakását akarta berendezni, csak hát az asszony nem engedte.
A legalja az volt mikor az egyik ismerősnél megjelent a tulaj a szennyesével!!! mert nem jött még meg neki a megrendelt mosógép a tönkrement helyett.
Nincs a bérbeadásnak megfelelő kultúrája itthon, kevesen tudják tényleg üzletként kezelni, hogy a tulaj bérbead dokumentált feltételek mellett, a bérlő pedig bérel szintén feltételekkel, és ezek tiszteletben is vannak tartva mindkét oldalon.
Egy kiégett villanykörtén nem akadtam fenn. Jeleztem a tulajnak, vettem egyet, a blokk alapján pedig elszámoltunk a bérleti díj fizetésekor.
Kapitalizmus van. Ha nem megfelelő nekem a lakás, nem veszem ki.
-
ShadowX
őstag
A másik irányból 200k havi bérleti díjból egészen élhető pecót lehet bérelni, ami kerekítve is 20 év alatt hozza vissza a lakás árát.
Innen nézve bérlőként szorgalmaznám a közjegyzői bérleti szerződést, ingóságaimra a biztosítást és nincs több költségem. Festés, vagy egy kiégett izzó? A tulajdonos költsége.Nagyon kevés a normális tulajdonos/bérbeadó. A legtöbben ugye a saját tulajdonukat adnák bérbe, ami kb. az egész családi vagyon (esetenként több generációnyi vagyon). Erős érzelmi kötelék van tehát a tulajdonos és a tulajdona között, azaz képtelenek üzleti tranzakcióként tekinteni a bérbeadásra. Ergó te csak ne furkáld össze az ő falát (bumm, a tv már nem is mehet a falra, vagy egy kép akár), mindent viselj el úgy, ahogy ő kitalálta (szobaszín, függönyök, berendezési tárgyak, stb.) és ha lehet akkor ne is hívd olyanokkal, hogy kiégett az izzó és kellene másik, mert őt csak az érdekli, hogy a vaskos bérleti díjat fizesd meg és húzd meg magad, mert hát ő bérbe adott neked. Legtöbbjük bérleti szerződésről és utalásos fizetésről hallani sem akar, mert akkor adózni kellene és ők is elszámoltathatóak lennének. Arról ne is beszéljünk, hogy előzetes egyeztetés nélkül felbukkannak, hiába kéred, hogy ne tegye, hiszen felnőtt ember vagy...
Hallottam én már olyanról, hogy a tulaj időnként megjelent, hogy hozott a bérlő hűtőjébe ezt-azt, mert az övéké már megtelt és a mamától kapott pucolt csirkét el kéne rakni valahová, aztán majd időnként elvinne egyet, amikor épp szüksége van rá.
Vagy eleve bérbeadásra/befektetésnek vették a lakást, de úgy lett berendezve, ahogy a tulaj a saját (már meglévő) lakását akarta berendezni, csak hát az asszony nem engedte.
A legalja az volt mikor az egyik ismerősnél megjelent a tulaj a szennyesével!!! mert nem jött még meg neki a megrendelt mosógép a tönkrement helyett.
Nincs a bérbeadásnak megfelelő kultúrája itthon, kevesen tudják tényleg üzletként kezelni, hogy a tulaj bérbead dokumentált feltételek mellett, a bérlő pedig bérel szintén feltételekkel, és ezek tiszteletben is vannak tartva mindkét oldalon.
-
sss
őstag
És ezek még nem a pösti árak...
Ne is mondd, nekem is épp aktuális a dolog a III. kerületben. Választék alig, de cserébe legalább aranyáron.
-
macilaci78
nagyúr
Innen nézve bérlőként szorgalmaznám a közjegyzői bérleti szerződést, ingóságaimra a biztosítást és nincs több költségem. Festés, vagy egy kiégett izzó? A tulajdonos költsége. -
mAtech
aktív tag
Ja. KSH 3,7-4,6%-ot írt inflációt. Ahan, persze, hihető...
-
mAtech
aktív tag
Én a fiatalokat sajnálom.
Ha most kezdeném már nem vennék ingatlant. Elérhetetlen sokaknak. -
macilaci78
nagyúr
Nem tudom mikor lesz az amire azt mondjâk az emberek, hogy csakazértse...embertelen, hogy egy vacak telekért is elkérnek 20-40 milliót...és akkor még egy kapavágást nem csinált az ember. A panelokért is eszetlen ami árat elkérnek. Nem tudom józan ésszel megindokolni, hogy lehet ennyi pénzt kiadni egy panellakásért, vagy egy "újépítésű" tégláért a 70-90 misit.

Erős a gyanúm, hogy ezekben az árakban benne van a tulajdonos érzelmi kötődésének az ára is, meg a vágyai.
És ezek még nem a pösti árak...
-
ShadowX
őstag
Nem tudom mikor lesz az amire azt mondjâk az emberek, hogy csakazértse...embertelen, hogy egy vacak telekért is elkérnek 20-40 milliót...és akkor még egy kapavágást nem csinált az ember. A panelokért is eszetlen ami árat elkérnek. Nem tudom józan ésszel megindokolni, hogy lehet ennyi pénzt kiadni egy panellakásért, vagy egy "újépítésű" tégláért a 70-90 misit.

Erős a gyanúm, hogy ezekben az árakban benne van a tulajdonos érzelmi kötődésének az ára is, meg a vágyai.
-
pulutodurumo
őstag
-
SirRasor
addikt
+1
Annyi kiegészítés, hogy 2 hónapja a 3 szobás panelek 37-40 milláért mentek (ingatlan.com).
Most néztem: 45-50 milla
-
pilóta
nagyúr
Mert ennyi a valós infláció. Nem a KSH manipulált számait kell nézni (annyiban igazuk van, hogy a gőzmozdony alkatrészek ára nagyot zuhant, így kijön a matek, de azért na...), hanem pl. az ingatlanok, az élelmiszer stb...
-
mAtech
aktív tag
-
GrotESC
aktív tag
Sziasztok!
Egyik csapás a másik után!!! Valaki ért ehhez a k...tt messengerhez. Ez a végpontok közötti titkosítás kikészít. Eltűnnek az üzeneteim, amiket én írok az is és amit nekem írnak az is. El sem tudom őket olvasni. Valaki távoli asztali segítséggel vagy chromos asztali megosztással megcsinálná nekem?
Másik gondom: audio device 10-es hibakód. Driver újra telepítve, hangfal 3,5 jackkes kíhuzva- bedugva, kikapcsolva-bekapcsolva, csak éppen földhöz nem vágva.
A telefonodon kell beállítani a leírás szerint, utánna jó lesz. A PC-n a messengerben ad segítséget.
Ha nagyon nem megy, írj rám. -
tisn
veterán
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Egyik csapás a másik után!!! Valaki ért ehhez a k...tt messengerhez. Ez a végpontok közötti titkosítás kikészít. Eltűnnek az üzeneteim, amiket én írok az is és amit nekem írnak az is. El sem tudom őket olvasni. Valaki távoli asztali segítséggel vagy chromos asztali megosztással megcsinálná nekem?
Másik gondom: audio device 10-es hibakód. Driver újra telepítve, hangfal 3,5 jackkes kíhuzva- bedugva, kikapcsolva-bekapcsolva, csak éppen földhöz nem vágva.
-
SirRasor
addikt
-
Gergello
addikt
Olyan régi a kártya, hogy bármikor tönkremehet, ezért biztosan nem vennék ilyen időset.
Amúgy Cyberpunk 2077 medium-high-on FHD-ben olyan 45-50 FPS-re képes tesztvideó alapján.
Starfield FSR3-al megvan a 60+ FPS.
MSI-k egyébként jók; 1060-am volt több is tőlük.Ahogy nézem 55k-tól vannak hwaprón. Nehogy ilyet vegyél ennyiért!
65k-ért van már RX 6600 XT, ami egy sokkal jobb és újabb kártya, ráadásul kevésbé időzített bomba.
GTX 1080 vs RX 6600 XT (8GB) | 10 Games Tested In Mid 2023 | 2K - 1440pEgyébként ha megkérdezed a milyen GPU-t vegyek topicban, 99% ugyanezt fogják ajánlani - nem véletlen.
85k környékén a 6700 XT ajánlott, utána 130k-ig 6800, 140k környékén 6800 XT, 200k alatt meg 7800 XT. 200k alatt Nvidia rettentő rossz ár/értéket képvisel még használtan is
Nagyon jó kártya az 1080 én azt venném csak nem 70.000-ért kell megvenni.
-
mimi82
aktív tag
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Nincs véletlen valakinek elfekvőben egy bluetooth adaptere?
Természetesen a mikis fülesem is most ment tönkre, de nincs kedvem másikat venni.
Így arra gondoltam a telefon mikrofonos füllhallgatóját használnám. -
mAtech
aktív tag
Olyan régi a kártya, hogy bármikor tönkremehet, ezért biztosan nem vennék ilyen időset.
Amúgy Cyberpunk 2077 medium-high-on FHD-ben olyan 45-50 FPS-re képes tesztvideó alapján.
MSI-k egyébként jók; 1060-am volt több is tőlük.Ahogy nézem 55k-tól vannak hwaprón. Nehogy ilyet vegyél ennyiért!
65k-ért van már RX 6600 XT, ami egy sokkal jobb és újabb kártya, ráadásul kevésbé időzített bomba.
GTX 1080 vs RX 6600 XT (8GB) | 10 Games Tested In Mid 2023 | 2K - 1440pEgyébként ha megkérdezed a milyen GPU-t vegyek topicban, 99% ugyanezt fogják ajánlani - nem véletlen.
85k környékén a 6700 XT ajánlott, utána 130k-ig 6800, 140k környékén 6800 XT, 200k alatt meg 7800 XT. 200k alatt Nvidia rettentő rossz ár/értéket képvisel még használtan is
Akkor én kamikaze üzemmódba voltam, mert ilyen kártyát vettem tavaly októberben. Igaz az EVGA volt.
Ha nem is napi szinten de van használva. Eddig még jó.
48K volt. -
castiels
addikt
-
tisn
veterán
-
martonx
veterán
-
mimi82
aktív tag
Szia!
Újan vetted,vagy használtan?
Mikori? -
tisn
veterán
-
mimi82
aktív tag
-
SirRasor
addikt
-
ritkaság
aktív tag
-
Vicoo
senior tag
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Xbox szervízeléshez érte valaki?
Van egy Xbox One S-em de nem kapcsol be.
Új hozzászólás Aktív témák
-
100300 - 100201
102296 - 102001 102000 - 101901 101900 - 101801 101800 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 99901 99900 - 99801 99800 - 99701 99700 - 99601 99600 - 99501 99500 - 99401 99400 - 99301 99300 - 99201 99200 - 99101 99100 - 99001 99000 - 98901 98900 - 98801 98800 - 98701 98700 - 98601 98600 - 98501 98500 - 98401 98400 - 98301 98300 - 98201 98200 - 98101 98100 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- OLED monitor topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bittorrent topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Béta iOS-t használók topikja
- Projektor topic
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- iPhone 13 512GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Dell Latitude 3380 - Core i3 6006U, 4-8GB DDR4 RAM, gyári töltő, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÚJ iPhone 17 256 GB Sage - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - ÁFÁ-s + 3 ÉV GARANCIA
- Apple iPhone 14 Pro 128 GB 100% akku Deep Purple 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

de igazából még annyiért is drága...