- PSti: Volt már problémád az új típusú VGA csatlakozással?
- bitpork: Balcsis tali 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Egy akkus fűnyírók összehasonlítása: OBI (LUX) - ALDI (Ferrex) - LIDL (Parkside)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Pajac: Vízibicikli
-
98600 - 98501
102466 - 102001 102000 - 100001 100000 - 99901 99900 - 99801 99800 - 99701 99700 - 99601 99600 - 99501 99500 - 99401 99400 - 99301 99300 - 99201 99200 - 99101 99100 - 99001 99000 - 98901 98900 - 98801 98800 - 98701 98700 - 98601 98600 - 98501 98500 - 98401 98400 - 98301 98300 - 98201 98200 - 98101 98100 - 98001 98000 - 97901 97900 - 97801 97800 - 97701 97700 - 97601 97600 - 97501 97500 - 97401 97400 - 97301 97300 - 97201 97200 - 97101 97100 - 97001 97000 - 96901 96900 - 96801 96800 - 96701 96700 - 96601 96600 - 96501 96500 - 96401 96400 - 96301 96300 - 96201 96200 - 96101 96100 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
4ron
senior tag
Régi garázsok (5db) bontására tudna valaki ajánlani megbízható embert, céget Szegeden?
A garázs szerkezete fém csövekből van, a tető régi hullámpala, a garázsajtó pedig fém/fa.
Lebontani le tudjuk, ha kell, de elszállíttatni már kevésbé, így olyan ember lenne jó, aki vállalja az egészet egyben.Már van egy árajánlat, de jó lenne mást is megkérdezni, mert ezt a közös képviselő intézte és nem volt arról szó, hogy számlaképes lenne a tag, hanem csak maszekban intézné, így viszont kicsit sokallom a végösszeget.
-
garga pista
addikt
Én a Lidl-ben vettem egy Parskide-ot, nekem bejött. Ad-hoc fúrok vele arra teljesen jó.
De a felújítás során a villanyszerelőnek is volt egy Parkside fúrója, azt mondta jól bírja nagyon, azért is mertem megvenni. Most a pontos típust nem tudom, de ha érdekel megnézem ha otthon leszek. -
ritkaság
aktív tag
-
lorcsi
veterán
Milyet akarsz? Fix, nyitható, vagy levehető keretes?
Fixet nem szeretem, macerás is belülről felrakni.
A nyitható rolós bevált, a redőnytokba építhető a tuti, ami az ablak és a redőny közt van. Általábann a redőnnyel együtt kell(ett volna) megrendelni.
A levehető keretes is bevált, munkahelyen 6 éve rendeltem. Pár elfordítható klipsz tartja a falcban, amik már rozsdálnak, de amúgy minden rendben. Szerszám nélkül levehető, illetve cserélhető benne a háló maga is. Gredex-nél vettem.Mind a ketto fele
de most elso korben fix kelleneolyan 2m*1meteres
az a bajom, h ennyiert alu keretest akarnak ramvarrni.. az meg q dragautana majd 3 nyithato is
csak az ar es a minoseg legyen rendben -
macilaci78
nagyúr
Milyet akarsz? Fix, nyitható, vagy levehető keretes?
Fixet nem szeretem, macerás is belülről felrakni.
A nyitható rolós bevált, a redőnytokba építhető a tuti, ami az ablak és a redőny közt van. Általábann a redőnnyel együtt kell(ett volna) megrendelni.
A levehető keretes is bevált, munkahelyen 6 éve rendeltem. Pár elfordítható klipsz tartja a falcban, amik már rozsdálnak, de amúgy minden rendben. Szerszám nélkül levehető, illetve cserélhető benne a háló maga is. Gredex-nél vettem. -
macilaci78
nagyúr
-
lorcsi
veterán
Hol érdemes szúnyoghálót venni?
készen jobb vagy darabokból otthon összeszerelve ?
-
veze
őstag
Én egy ilyet vettem ( kinézetre teljesítményre) 2000-ben .. [link] akkor az OBI-ban árultak ilyet
A neve más mint ezen a képen, de már nem tudom megnézni mert rég lekopott róla..
Elképzelhető hogy több tucat néven is futott már ezt a termék azóta, anélkül hogy bármi is változott volna rajta / benne, mert találkoztam velük az évek során. klasszik No Name tipus
Miden része fém , csak a motor szines burkolata/háza műanyag és a fogantyuja.
Én két magánházat épitettem/ ujítottam fel vele, eközben mindenre használtam amire csak lehetett ( fúrás vésés, festék és csemperagasztó keverés stb, de még 200-as ácsszerkezeti csavarok behajtásakor is jól jött, amikor már megakadt más behajtó, mert kifogyott az erőből..
Még mindig jó és működik. egy valamit nem hanyagoltam el a karbantartást, zsírozva lett rendszeresen, a betápkábelt pedig már vagy 2x cseréltem , szénkefét is 1x) -
lorcsi
veterán
Én feladtam, mikor a függönytartót fúrtam volna fel egy normálisabb ütvefúróval. 2 perc alatt kb 2 cm mély furatot tudtam csinálni.
Egy értelmes fúrókalapácsot kaptam kölcsön Apámtól, szinte lerántott a létráról, úgy ment be a fúró a lyukba.
Kb tovább tartott a létrát arrébb vinni, mint a furatot megcsinálni.Az új lakás vasbeton tartószerkezet, közte ytonggal felfalazva, körbe vasbeton gerendákkal. Ide már vettem sajátot, ugyanazt a típust. Az ytongnak bőven elég az akkus fúrócsvarozó is, a fúrókalapácson van hagyományos tokmány a kőzetfúróhoz, a grest meg úgyse ütve kell fúrni. Szóval azütvefúrót is visszaadtam Apámnak.
"Ide már vettem sajátot, ugyanazt a típust."
MI ez a típus ?
-
norbi2010
őstag
Érdemes bemenni egy barkács áruházba és megvenni a legolcsóbb fúrókalapácsot, nem ütvefúrót!!! Ez fontos mert sokan nem tudjak a különbséget! Ha vasbeton akkor gondolom panel, azt meg csak a fúrókalapács viszi! Vagy kérj kölcsön valakitől, nálunk az Obiban lehet kölcsönözni is, 4 órára 2-3 ezer ft-ból meg van. A szaki sokat elfog ezért kérni!
+ macilaci78: köszi szépen mindkettőtöknek.
Panelről van szó igen, tehát akkor fúrókalapács lesz a nyerő, nem is tudtam, hogy Obi-ból lehet bérelni is, sajnos a mellettem lévőből ahogy látom nem, de a másik sincs túl messze.
-
macilaci78
nagyúr
Az biztos, hogy fúrókalapáccsal egyszerűbb az élet. Viszont ha van már egy normálisabb ütvefúró otthon, 6-os lyukból párat lehet csinálni azzal is.
Én feladtam, mikor a függönytartót fúrtam volna fel egy normálisabb ütvefúróval. 2 perc alatt kb 2 cm mély furatot tudtam csinálni.
Egy értelmes fúrókalapácsot kaptam kölcsön Apámtól, szinte lerántott a létráról, úgy ment be a fúró a lyukba.
Kb tovább tartott a létrát arrébb vinni, mint a furatot megcsinálni.Az új lakás vasbeton tartószerkezet, közte ytonggal felfalazva, körbe vasbeton gerendákkal. Ide már vettem sajátot, ugyanazt a típust. Az ytongnak bőven elég az akkus fúrócsvarozó is, a fúrókalapácson van hagyományos tokmány a kőzetfúróhoz, a grest meg úgyse ütve kell fúrni. Szóval azütvefúrót is visszaadtam Apámnak.
-
pulutodurumo
őstag
Érdemes bemenni egy barkács áruházba és megvenni a legolcsóbb fúrókalapácsot, nem ütvefúrót!!! Ez fontos mert sokan nem tudjak a különbséget! Ha vasbeton akkor gondolom panel, azt meg csak a fúrókalapács viszi! Vagy kérj kölcsön valakitől, nálunk az Obiban lehet kölcsönözni is, 4 órára 2-3 ezer ft-ból meg van. A szaki sokat elfog ezért kérni!
Az biztos, hogy fúrókalapáccsal egyszerűbb az élet. Viszont ha van már egy normálisabb ütvefúró otthon, 6-os lyukból párat lehet csinálni azzal is.
-
macilaci78
nagyúr
Vasbeton áthidaló nagyon sok ablak, ajtó fölött van, nem csak panelban lehet vasbetonnal találkozni.
-
Valkűr
addikt
-
macilaci78
nagyúr
Ha társasház, akkor a közös képviselőt kérdezd meg biztosan van rá bevált embere. Ha családi ház, 3 ház távon belül valakibek biztosan lesz fúrókalapácsa, ami ehhez kell.
-
fecus
őstag
A fázissínhez ragaszkodnék, de 16 amperes xbs kismegszakítót nem kaptam, csak 13C-set, az elég a 2.8kW-hoz ? Csak akkor vihető tovább a fázissín ha az összes kismegszakító azonos gyártmány. A szabálytalan előszobai lámpákra azt mondta ez a szerelő hogy a 90'-es években amikor divat volt az előtér kihozatal akkor nem vágták el a betápot hanem megblankolták a szigetelést és a plusz lámpák kábeleit egyszerűen rácsavarták a betápra, majd beszigszalagozták, főleg emiatt addógom, hogy a folyamatos 3000w felmelegíti a betápot és ha ki nem is gyullad de elszenesedik az alu betáp a sérült részeken és elmegy az áram az egész lakásban, és akkor aztán SOS lehet hívni a démász partnert hogy cseréljen betápot. A szerelő szerint a megblankolt betáp és a köré csavart rézkábel nem gond a tűzhely terhelése szempontjából, hát ebben kételkedek. Az óránál bővíteni nem kell, ha jól emlékszem 24 amperes kismegszakító van fenn, ha a klímát nem járatjuk a sütővel együtt akkor papíron el kell bírja. Nincs valami hatósági eljárás aminek keretében SOS cseréltetni tudom a betáp kábelt és majd később részletekben kifizetem ? A katasztrófavédelemnél nem lehet valami eljárást kezdeményezni erre ? A nevemen van a villany, apám nevén volt(de már rég elköltözött), ezért átírattam a sajátomra. Viszont a lakás anyám tulajdona. Valami hatósági eljárással kényszeríthetem hogy eggyezzen bele a mért fővezeték cseréjébe ?
Túlgondoltad. Jó a feljövő kábel és hozzávaló a 2x amperes megszakító. 5400wattot tud ráhagyással. Az két sütőt is elbír egyszerre. Hagyd a bejövőt! Csináltasd meg szakemberrel a külön leágazást+kábelt és süssetek finom sütiket benne!

-
norbi2010
őstag
Sziasztok!
Függönyrúd felfúrásához ismertek Szegeden szakembert, akin a vasbeton sem fog ki?
Köszi!
-
lorcsi
veterán
Üdv!
Szegeden hol tudok venni autórádió bekötéséhez csatlakozót,átalakítót?
Ez van,első kép.
Ez kellene ,második kép.
Köszi.Itt neznem meg:
https://ribizsarautohifi.hu/ -
vizslakutya
senior tag
Üdv!
Szegeden hol tudok venni autórádió bekötéséhez csatlakozót,átalakítót?
Ez van,első kép.
Ez kellene ,második kép.
Köszi. -
totya694
őstag
-
attilav2
őstag
A 2,8kW az 12,2A. Ez azonnal le fogja vágni a 10A-es kismegszakítót, tehát nagyobb kell. Főleg ha bármi más is lesz a körön.
Az alu-réz kötést meg kell csinálni rendesen wago+wagózsír. Időnként ellenőrizni.
A villanyásznak igaza van. Kell egy külön kör, nagyobb kismegszakító, új drót, jó minőségű aljzat vagy fix bekötés.
A Net szerint a 6mm2-es alu 27A-ig jó, de mennyi a főmegszakító értéke? Ha csak 16A akkor a sütő mellett nem szabad mosogatógépet, mosógépet, stb. működtetni. Ha ezek is kellenek egyszerre akkor lehet azt is bővíteni kellene 20 A-esre.
Mindezt egy jó villanyász megcsinálja csak fizetni kell érte. Ha bővítenél, úgyis kell aláírás egy erre megfelelő villanyszerelőtől az MVM-nek.20 amperes XBS-t találtam
Ha a megfelelő vastagságú kábellel van kötve a hozzá tartózó kör akkor elvileg gond nem lehet belőle, azthiszem akkor 3x6mm-es vezetéket kell vinni a tűzhelyhez(de lehet a 4-es is elég talán), ami túlzásnak tűnik, de legalább az összes kismegszakító marad azonos gyártmányú és megmarad a fázissín, amit én stabilabbnak tartok mint a kábellel felfűzött kismegszakítókat. Vagy cserélni az összes kismegszakítót olyan gyártmányra amiből van 16-os, de az egy kisebb vagyon lenne. Nem vagyok annyira eleresztve. -
attilav2
őstag
A 2,8kW az 12,2A. Ez azonnal le fogja vágni a 10A-es kismegszakítót, tehát nagyobb kell. Főleg ha bármi más is lesz a körön.
Az alu-réz kötést meg kell csinálni rendesen wago+wagózsír. Időnként ellenőrizni.
A villanyásznak igaza van. Kell egy külön kör, nagyobb kismegszakító, új drót, jó minőségű aljzat vagy fix bekötés.
A Net szerint a 6mm2-es alu 27A-ig jó, de mennyi a főmegszakító értéke? Ha csak 16A akkor a sütő mellett nem szabad mosogatógépet, mosógépet, stb. működtetni. Ha ezek is kellenek egyszerre akkor lehet azt is bővíteni kellene 20 A-esre.
Mindezt egy jó villanyász megcsinálja csak fizetni kell érte. Ha bővítenél, úgyis kell aláírás egy erre megfelelő villanyszerelőtől az MVM-nek.A fázissínhez ragaszkodnék, de 16 amperes xbs kismegszakítót nem kaptam, csak 13C-set, az elég a 2.8kW-hoz ? Csak akkor vihető tovább a fázissín ha az összes kismegszakító azonos gyártmány. A szabálytalan előszobai lámpákra azt mondta ez a szerelő hogy a 90'-es években amikor divat volt az előtér kihozatal akkor nem vágták el a betápot hanem megblankolták a szigetelést és a plusz lámpák kábeleit egyszerűen rácsavarták a betápra, majd beszigszalagozták, főleg emiatt addógom, hogy a folyamatos 3000w felmelegíti a betápot és ha ki nem is gyullad de elszenesedik az alu betáp a sérült részeken és elmegy az áram az egész lakásban, és akkor aztán SOS lehet hívni a démász partnert hogy cseréljen betápot. A szerelő szerint a megblankolt betáp és a köré csavart rézkábel nem gond a tűzhely terhelése szempontjából, hát ebben kételkedek. Az óránál bővíteni nem kell, ha jól emlékszem 24 amperes kismegszakító van fenn, ha a klímát nem járatjuk a sütővel együtt akkor papíron el kell bírja. Nincs valami hatósági eljárás aminek keretében SOS cseréltetni tudom a betáp kábelt és majd később részletekben kifizetem ? A katasztrófavédelemnél nem lehet valami eljárást kezdeményezni erre ? A nevemen van a villany, apám nevén volt(de már rég elköltözött), ezért átírattam a sajátomra. Viszont a lakás anyám tulajdona. Valami hatósági eljárással kényszeríthetem hogy eggyezzen bele a mért fővezeték cseréjébe ?
-
fecus
őstag
Sérült betáp kábel elbír szerintetek egy villanysütőt ? Utána néztem a kombinált tűzhelyek sütő része 2.8 kwh-t fogyaszt. Az kb 3000watt ugye ? Ez folyamatos 3000w terhelést jelent ? Vagy amikor felfűtött a sütő akkor lejjebb vesz a terhelésből ?
Panellakás, alu 6-os betáp, a biztosítékábla felőli része a kábelnek megrövidült(le kellett vágni mert a 90'-es években szartak a karbantartásra és leégett), szóval csak egy rövid kábelvég lóg ki a tábla alatt a falból, ez egy nagy méretű sorkapoccsal meg van hosszabbítva egy 6-os rézkábellel és megy a legközelebbi kismegszakítóba amik fázissínre vannak felfűzve. XBS kismegszakítók vannak 10 amperesek, van külön kör a PC-nek meg a szobámba levő klímának(ezek full réz új körök), ezen kívül csak a házgyári körök vannak még jelenleg. Az előszobában előtér kihozatal miatt a 90-es években 2 lámpa közvetlenül a mért fővezetékre lett kötve. Szóval nincs meg a betáp integritása. Anyám ragaszkodik a kombinált tűzhelyhez, de én félek tőle hogy baj lesz a betáp rossz állapotba miatt, fővezetéket kellene cseréltetni, de erre nem hajlandó. Egyszerűen nem tudom lebeszélni a kombinált tűzhelyről. Autista vagyok és nem hallgat rám. Egy villanyszerelő vállalta hogy a kombinált tűzhelynek kiépít még egy kört, szerinte ráereszthető erre a betápra. Én nem merném. Mi a véleményetek ?A 2,8kW az 12,2A. Ez azonnal le fogja vágni a 10A-es kismegszakítót, tehát nagyobb kell. Főleg ha bármi más is lesz a körön.
Mindezt egy jó villanyász megcsinálja csak fizetni kell érte. Ha bővítenél, úgyis kell aláírás egy erre megfelelő villanyszerelőtől az MVM-nek. -
attilav2
őstag
Sérült betáp kábel elbír szerintetek egy villanysütőt ? Utána néztem a kombinált tűzhelyek sütő része 2.8 kwh-t fogyaszt. Az kb 3000watt ugye ? Ez folyamatos 3000w terhelést jelent ? Vagy amikor felfűtött a sütő akkor lejjebb vesz a terhelésből ?
Panellakás, alu 6-os betáp, a biztosítékábla felőli része a kábelnek megrövidült(le kellett vágni mert a 90'-es években szartak a karbantartásra és leégett), szóval csak egy rövid kábelvég lóg ki a tábla alatt a falból, ez egy nagy méretű sorkapoccsal meg van hosszabbítva egy 6-os rézkábellel és megy a legközelebbi kismegszakítóba amik fázissínre vannak felfűzve. XBS kismegszakítók vannak 10 amperesek, van külön kör a PC-nek meg a szobámba levő klímának(ezek full réz új körök), ezen kívül csak a házgyári körök vannak még jelenleg. Az előszobában előtér kihozatal miatt a 90-es években 2 lámpa közvetlenül a mért fővezetékre lett kötve. Szóval nincs meg a betáp integritása. Anyám ragaszkodik a kombinált tűzhelyhez, de én félek tőle hogy baj lesz a betáp rossz állapotba miatt, fővezetéket kellene cseréltetni, de erre nem hajlandó. Egyszerűen nem tudom lebeszélni a kombinált tűzhelyről. Autista vagyok és nem hallgat rám. Egy villanyszerelő vállalta hogy a kombinált tűzhelynek kiépít még egy kört, szerinte ráereszthető erre a betápra. Én nem merném. Mi a véleményetek ? -
Jinxb1rd
addikt
Nézz azért utána, mert a hozzászólásod második része nyomokban sem tartalmaz valós információt. Eléggé sok tapasztalat van arról, hogy miért is működik annak ellenére, hogy te baromságnak tartod.
Köszi szépen van bőven energiám, teljesen használható vagyok egész nap (meg még pár millióan, akik a szakaszos böjtöt alkalmazzák, szóval pusztán empirikus alapon megdől az elméleted).
Az emberi test úgy fejlődött ki évmilliók alatt, hogy nem volt ritka az akár napokig tartó éhezés sem, az az egyedi és fura (és nagyon egészségtelen), hogy naponta 5-6 alkalommal eszünk. Ez kb. az utóbbi 50 évben van csak így, hogy jó cukros reggeli (gabonapehely egy kis narancslével vagy tejjel) egy kis tízórai, jó nagy ebéd, majd uzsonna, egy kis délutáni nasi, gazdag vacsora, aztán egy kis csipsz meg sör a TV előtt este.
Ezért aztán az inzulinszint egész nap magasan van, ami totálisan leállítja többek közt a növekedési hormon termelést, meg minden más olyan funkciót, ami az egészséghez alap lenne...Tipikusan úgy hangzik, mint aki csak szeret különcködni és máshogy viselkedni mnidenféle reális ok nélkül. Enni akkor kell, mikor a szervezet jelzi hogy éhes. Persze nyomhatsz be egy doboz zsírt és jól fogsz lakni, de kellenek rostok, vitaminok, fehérje és megfelelő szénhidrát is. A tészta minden, csak nem a legjobb szénhidrát. Ja és zsírt is inkább magvakból kellene összeszedni.
Megnézném, te hogy teljesítesz programozói állásban, ha heti 3x súlyzózol és kétszer meg futsz. Hétvégén meg elmész partizni úgy hogy táncolsz végig.
De örülök a pörköltödnek uborkával.
-
Gergello
addikt
az szerényebb, legtöbb esetben valami hidegétel lesz
ezeknek valamilyen kombinációja: kolbász, sonka, tojás, tepertő, sajt, túró, esetleg füstölt hal
kenyér helyettesítőnek pedig zöldségek, az mindig vanketogén receptekkel, ötletekkel fel lehet dobni amúgy
pl. önmagában a színtiszta darált marhahús golyókká gyúrva, plusz sóval, borsóval megszórva, megsütve és ha ehhez eszünk zöldségkeveréket, az a hamburgerre fog emlékeztetni
vagy túró plusz átsütött tepertő, az a túrós tésztára, stb.ezen kívül van még egy ebéd, ott nincs semmilyen korlát vagy limit, így semmiről nem kell lemondom, a változatosság is megmarad
mindent megeszek, amit megkívánok, rendszerint nagyon teleeszem ilyenkor magamkorábban volt még egy reggeli az előzőekhez is, de azt kidobtam pár éve, mert túl közel volt az ebédhez, így nem igazán éheztem meg időre
lényegében tömbösítve eszek, közöttük viszont csak vizet iszok
eredmény: nagyon vékony vagyok, fogytam az évek alatt 15-20kg-t
többet, mint terveztem, de ilyenkor már nem akarnék visszatérni a régi problémás étrendre
heti 1-2 alkalommal szoktam csalni is, bőven belefér nálam
Én most úgy csinálom, hogy egy szeletre levittem a kenyér mennyiségét.
-
totya694
őstag
Köszi mindenkinek az infót.
-
tlac
nagyúr
az szerényebb, legtöbb esetben valami hidegétel lesz
ezeknek valamilyen kombinációja: kolbász, sonka, tojás, tepertő, sajt, túró, esetleg füstölt hal
kenyér helyettesítőnek pedig zöldségek, az mindig vanketogén receptekkel, ötletekkel fel lehet dobni amúgy
pl. önmagában a színtiszta darált marhahús golyókká gyúrva, plusz sóval, borsóval megszórva, megsütve és ha ehhez eszünk zöldségkeveréket, az a hamburgerre fog emlékeztetni
vagy túró plusz átsütött tepertő, az a túrós tésztára, stb.ezen kívül van még egy ebéd, ott nincs semmilyen korlát vagy limit, így semmiről nem kell lemondom, a változatosság is megmarad
mindent megeszek, amit megkívánok, rendszerint nagyon teleeszem ilyenkor magamkorábban volt még egy reggeli az előzőekhez is, de azt kidobtam pár éve, mert túl közel volt az ebédhez, így nem igazán éheztem meg időre
lényegében tömbösítve eszek, közöttük viszont csak vizet iszok
eredmény: nagyon vékony vagyok, fogytam az évek alatt 15-20kg-t
többet, mint terveztem, de ilyenkor már nem akarnék visszatérni a régi problémás étrendre
heti 1-2 alkalommal szoktam csalni is, bőven belefér nálam -
tisn
veterán
Azt írta, hogy séta, bicikli mehet. Én a biciklit se erőltetném eleinte, hanem a sétát, azért is írtam csak azt.
A mennyiséghez könnyű hozzászokni, de a plusz súly a plusz mennyiség miatt van, tehát muszáj visszavenni a mennyiségen. Nem kiváltani, hanem elhagyni. Nem lesz kellemes, de máshogy nem megy.
Ehhez tényleg nem kell egy 3 órás agymenést végighallgatni. Nem kötelező, nem szükséges. Annak lehet érdekes, akit jobban érdekel a téma, azért is írtam azt, hogy "Akit jobban érdekel a téma"
kerekpar kimelobb mint a seta.
-
Gergello
addikt
sok dologban egyetértek veled, de pár dolgot másképp látok, más a tapasztalatom
pl. fogyni simán lehet sportolás nélkül is, meg szenvedős éhezés nélkül issokan tapasztalták azt, akik átálltak ketogén étrendre, hogy kevésbé éheznek meg
de megoldható extremitások nélkül is azzal, hogy a szénhidrát mennyiségét csökkentjük (low carb diet)ezt önmagában annyival is el lehet érni, hogy vacsoránál elhagyjuk a szénhidrátot (nálam évek óta bevált)
Miket szoktál vacsorázni pl. ?
-
tlac
nagyúr
Aki egészségesen eszik, annak nem kell foglalkoznia az inzulinszinttel.
Autofágia 16 óránál még minimális. Ahhoz legalább 20 óráig nem szabad kajálni, hogy minimális hatása legyen.
De amúgy elég egy pölö Huberman-es videót végignézni erről és képbe kerül az ember.
Viszont amit elfelejtenek sokan: az óraszámokat simán dobhatjuk a kukába, ha belevesszük az edzést is a képletbe. Ha pölö reggel éhgyomorra elmész futni, akkor a glikogén raktárak sokkal hamarabb fognak kiürülni.
Ha 10 óra magasságában ízesítetlen mondhatni natúr kávét magadba döntesz, szintén gyorsítja a folyamatokat (az más kérdés, hogy mennyire egészséges).totya694 olcsó, fogyási módszer: sétálj, amennyit csak tudsz, mellette egyél a napi adagod 2/3-át, vagy hagyd el mondjuk a reggelit.
A kajamegvonástól kutyarosszul fogod érezni magad, de akkor menj el sétálni, mert sokat segít. Illetve ha nagyon éhes vagy, igyál vizet. Az éhség jön és megy: mindig jusson eszedbe, hogy 20 perc után már nem fogod érezni (ghrelin-t termel a szervezeted, ami az éhségérzetet okozza, de hullámokban jelentkezik!)Az évente 1-2-3 nap böjt annyira jó és egészséges, hogy évezredek óta csinálják az emberek és dokumentálva van
mesekönyvekbenvallásos szent iratokban a világ minden táján.Az OMAD meg azért jó, mert az évezredek alatt ahhoz szokott a szervezetünk, hogy 1x egyen nagyon sokat, utána meg akár napokig semmit. Az nem működött, hogy leöltünk egy vadat, majd kaja után 4 órával visszamentünk még csipegetni

Gergello ne nyomd full kreténben. Mi a baj a szalonnával? Első lépés: cukrot hagyd el. Ha az első lépés nem megy, addig ne lépj tovább. Ha a cukros szemetet már elhagytad, akkor jöhetnek a FELDOLGOZOTT ÉTELEK. Egyél kevesebbet abból, amit nem lehet a természetben megtalálni. Itt az emberek 99.999%-a elakad, úgyhogy fölösleges tovább taglalni.
A másik az, hogy ehetsz a világ legjobb módján, ha nem mozogsz mellé.
Hiába mozogsz bármennyit, ha a kaját nem rakod rendbe.
Ezt a kettőt egyszerre kell, együtt, máshogy nem lesz normális eredmény. Úgyhogy a mozgás az nem egy "következő" lépés, hanem azt párhuzamosan és folyamatosan tolni kell. Ki-ki a maga módján, de mozgás nélkül nincs egészség.sok dologban egyetértek veled, de pár dolgot másképp látok, más a tapasztalatom
pl. fogyni simán lehet sportolás nélkül is, meg szenvedős éhezés nélkül issokan tapasztalták azt, akik átálltak ketogén étrendre, hogy kevésbé éheznek meg
de megoldható extremitások nélkül is azzal, hogy a szénhidrát mennyiségét csökkentjük (low carb diet)ezt önmagában annyival is el lehet érni, hogy vacsoránál elhagyjuk a szénhidrátot (nálam évek óta bevált)
-
macilaci78
nagyúr
Egyél bármit, csak ne nyeld le...
Teljes kiőrlésű cuccok: pékáru, köretek. Lassan felszívódó szénhidrát: édesburgonya sima krumpli helyett, zabpehely, stb. Később éhezel meg.
-
SirRasor
addikt
Most írta, hogy sport kizárva. Mit mozogjon ? Gombfoci ?
Bevitelt kell csökkenteni /azokat is el kell hagyni, amiket te írtál /, ha a felhasználást növelni nem tudja /jelentős mértékben/.
Mennyiséghez hozzá van szokva a szervezet, akkor a rossz kaják helyet vigyen be egészségesebbet kezdetnek.Ehhez nem kell 3 órás agymenést végighallgatni.
Azt írta, hogy séta, bicikli mehet. Én a biciklit se erőltetném eleinte, hanem a sétát, azért is írtam csak azt.
A mennyiséghez könnyű hozzászokni, de a plusz súly a plusz mennyiség miatt van, tehát muszáj visszavenni a mennyiségen. Nem kiváltani, hanem elhagyni. Nem lesz kellemes, de máshogy nem megy.
Ehhez tényleg nem kell egy 3 órás agymenést végighallgatni. Nem kötelező, nem szükséges. Annak lehet érdekes, akit jobban érdekel a téma, azért is írtam azt, hogy "Akit jobban érdekel a téma"
-
Gergello
addikt
-
tisn
veterán
Most írta, hogy sport kizárva. Mit mozogjon ? Gombfoci ?
Bevitelt kell csökkenteni /azokat is el kell hagyni, amiket te írtál /, ha a felhasználást növelni nem tudja /jelentős mértékben/.
Mennyiséghez hozzá van szokva a szervezet, akkor a rossz kaják helyet vigyen be egészségesebbet kezdetnek.Ehhez nem kell 3 órás agymenést végighallgatni.
azt irta seta kerekpar mehet. en meg az uszast is idevennem.
egy napi 500kcal-os deficittel mar el lehet indulni, es az annyira nem megerolteto. nemi mozgas + nemi bevitel csokkentes. -
Gergello
addikt
Aki egészségesen eszik, annak nem kell foglalkoznia az inzulinszinttel.
Autofágia 16 óránál még minimális. Ahhoz legalább 20 óráig nem szabad kajálni, hogy minimális hatása legyen.
De amúgy elég egy pölö Huberman-es videót végignézni erről és képbe kerül az ember.
Viszont amit elfelejtenek sokan: az óraszámokat simán dobhatjuk a kukába, ha belevesszük az edzést is a képletbe. Ha pölö reggel éhgyomorra elmész futni, akkor a glikogén raktárak sokkal hamarabb fognak kiürülni.
Ha 10 óra magasságában ízesítetlen mondhatni natúr kávét magadba döntesz, szintén gyorsítja a folyamatokat (az más kérdés, hogy mennyire egészséges).totya694 olcsó, fogyási módszer: sétálj, amennyit csak tudsz, mellette egyél a napi adagod 2/3-át, vagy hagyd el mondjuk a reggelit.
A kajamegvonástól kutyarosszul fogod érezni magad, de akkor menj el sétálni, mert sokat segít. Illetve ha nagyon éhes vagy, igyál vizet. Az éhség jön és megy: mindig jusson eszedbe, hogy 20 perc után már nem fogod érezni (ghrelin-t termel a szervezeted, ami az éhségérzetet okozza, de hullámokban jelentkezik!)Az évente 1-2-3 nap böjt annyira jó és egészséges, hogy évezredek óta csinálják az emberek és dokumentálva van
mesekönyvekbenvallásos szent iratokban a világ minden táján.Az OMAD meg azért jó, mert az évezredek alatt ahhoz szokott a szervezetünk, hogy 1x egyen nagyon sokat, utána meg akár napokig semmit. Az nem működött, hogy leöltünk egy vadat, majd kaja után 4 órával visszamentünk még csipegetni

Gergello ne nyomd full kreténben. Mi a baj a szalonnával? Első lépés: cukrot hagyd el. Ha az első lépés nem megy, addig ne lépj tovább. Ha a cukros szemetet már elhagytad, akkor jöhetnek a FELDOLGOZOTT ÉTELEK. Egyél kevesebbet abból, amit nem lehet a természetben megtalálni. Itt az emberek 99.999%-a elakad, úgyhogy fölösleges tovább taglalni.
Ezt a kettőt egyszerre kell, együtt, máshogy nem lesz normális eredmény. Úgyhogy a mozgás az nem egy "következő" lépés, hanem azt párhuzamosan és folyamatosan tolni kell. Ki-ki a maga módján, de mozgás nélkül nincs egészség.Most írta, hogy sport kizárva. Mit mozogjon ? Gombfoci ?
-
SirRasor
addikt
Annyiban igazad van, hogy az egészséges táplálkozás önmagában előny.
Viszont az IF-nek egyik óriási előnye, hogy van ideje a vércukorszintnek (és így az inzulinszintnek is) stabilizálódnia, és akkor tud a szervezet regenerálódni (autofágia pl.), mert amíg magas a vércukor és az inzulin szint, addig ezzel nem foglalkozik.Aki egészségesen eszik, annak nem kell foglalkoznia az inzulinszinttel.

Ezt a kettőt egyszerre kell, együtt, máshogy nem lesz normális eredmény. Úgyhogy a mozgás az nem egy "következő" lépés, hanem azt párhuzamosan és folyamatosan tolni kell. Ki-ki a maga módján, de mozgás nélkül nincs egészség. -
fradi81
veterán
Fehér kenyér jó, ha kovásszal készült, a teljes kiőrlésű károsabb.
-
Gergello
addikt
Kaját kell rendbe rakni elsőnek.
Legdurvább kajákat hagyd el azonnal, én is azt próbálom most.
Szalonna, töpörtő, disznósajt, fehérkenyér OFF
Barna kenyér minimális, amikor eszed a szendvicset vagy valami, akkor rengeteg zöldség mellé, hogy telítsen. -
r0by
addikt
A második résszel teljesen egyetértek: fogmosás után fogselyemvillázom mindig és kb. azóta nincsenek lyukas fogaim.
A genetika tényleg másodlagos, ahogy FoxiestFox is írta. Jelenlegi okos tudósok úgy vélik, hogy kb 20%-ot jelent a genetika, a többi mind életmód.
Jinxb1rd gyúrás az teljesen más tészta, de hosszú távon nem is tartható. Gondolom nem fogsz 20 éven keresztül folyamatosan gyúrni. Vagy mondjuk 70 évesen.
pilóta OMAD tapasztalatokat írhatnál. Fogyás vele a cél, vagy általános karbantartás?
EDIT: ja most látom, olvasok visszafelé...Vagy mondjuk 70 évesen.
csak szeretni kell a vasat.. -
fradi81
veterán
Édesíteni most ezt használom [xilit plus]
Jó ár/teljesítmény arány, kávét teát kihajtja
-
pilóta
nagyúr
-
pilóta
nagyúr
Épp most tárgyaljuk

-
tlac
nagyúr
Viszont az IF-nek egyik óriási előnye, hogy van ideje a vércukorszintnek (és így az inzulinszintnek is) stabilizálódnia, és akkor tud a szervezet regenerálódni (autofágia pl.), mert amíg magas a vércukor és az inzulin szint, addig ezzel nem foglalkozik.autofágiához tudtommal jó pár napnyi koplalás kellene
-
totya694
őstag
Olcsó fogyási módszert ki tud ajánlani?Persze olyanra gondolok ami nem "nyír ki".
-Az édesítőszerek ízétől a rosszul lét kerülget
-Üres gyomorral nem tudok elaludni(nem kell,hogy tele legyen de ha korog képtelen vagyok elaludni
-A sport más betegség miatt kizárva(max. séta,bicajozás) -
pilóta
nagyúr
Azért egészségesebbek az időszakos böjtölők, mert jobban odafigyelnek a minőségi kajálásra. Szerintem az önmagában többet ér, mint az, hogy 1-2 vagy 3 részletben tolják be a kaját, csak a végeredményt összemossák.
De a végeredmény szempontjából nem mindegy?
Asszem Huberman beszélt egyszer egy tanulmányról, ahol a 2 vs 3 kajálásnál azt hozták ki, hogy tényleg nincs előnye egyiknek a másikkal szemben, ha tényleg ugyanazt eszik. Attól még időbeosztás, fogak stb. szempontjából jobb lehet a 2 kajálás, de erről meg nincs tanulmány.
Ilyenkor marad az, hogy mindenki kipróbálja magának és eldönti. Amúgy se hiszünk senkinek, nem?
Viszont az IF-nek egyik óriási előnye, hogy van ideje a vércukorszintnek (és így az inzulinszintnek is) stabilizálódnia, és akkor tud a szervezet regenerálódni (autofágia pl.), mert amíg magas a vércukor és az inzulin szint, addig ezzel nem foglalkozik. -
tisn
veterán
Azért egészségesebbek az időszakos böjtölők, mert jobban odafigyelnek a minőségi kajálásra. Szerintem az önmagában többet ér, mint az, hogy 1-2 vagy 3 részletben tolják be a kaját, csak a végeredményt összemossák.
Asszem Huberman beszélt egyszer egy tanulmányról, ahol a 2 vs 3 kajálásnál azt hozták ki, hogy tényleg nincs előnye egyiknek a másikkal szemben, ha tényleg ugyanazt eszik. Attól még időbeosztás, fogak stb. szempontjából jobb lehet a 2 kajálás, de erről meg nincs tanulmány.
Ilyenkor marad az, hogy mindenki kipróbálja magának és eldönti. Amúgy se hiszünk senkinek, nem?
szerintem en maradok az 5-nel. kb. mindegy mar

-
SirRasor
addikt
ami totálisan leállítja többek közt a növekedési hormon termelést
ezert van az, hogy a mai gyerekek alacsonyabbak, mint a szulienk haborus korosztalya vagy pedig mi, a cuclizmusban felnovok. ja nem...
ne beszeljunk mar baromsagot.
alapvetoen egy kiegyensulyozott etrend jol mukodik hablaty nelkul is.
szerk: orommel veszem, ha hozol tanulmanyt pl. a nature-bol, hogy hasonlo etrendu, de nem idoszakos bojtot folytato (tehat ugyanazt azt a kajat eszik 5 etkezesre, mint te egyre) kontrollcsoporttal csinaltak e hosszutavu mereseket a temaban.a tippem hogy nem, es nem lenne szignifikans kulonbseg.
-
tisn
veterán
A második résszel teljesen egyetértek: fogmosás után fogselyemvillázom mindig és kb. azóta nincsenek lyukas fogaim.
A genetika tényleg másodlagos, ahogy FoxiestFox is írta. Jelenlegi okos tudósok úgy vélik, hogy kb 20%-ot jelent a genetika, a többi mind életmód.
Jinxb1rd gyúrás az teljesen más tészta, de hosszú távon nem is tartható. Gondolom nem fogsz 20 éven keresztül folyamatosan gyúrni. Vagy mondjuk 70 évesen.
pilóta OMAD tapasztalatokat írhatnál. Fogyás vele a cél, vagy általános karbantartás?
EDIT: ja most látom, olvasok visszafelé...nekem azota kb. rendben vannak, miota vellanyos fogkefem van. sajnos mar 20 evesen rengeteg tomott volt, kellett par korona is
(15 evesen mentem eloszor fogat tometni)gyerekeimnek jo, szoval etkezes/fogmosasi tekknyika is szamit, nem igazan a genetika.
-
SirRasor
addikt
EDIT: ja most látom, olvasok visszafelé... -
pilóta
nagyúr
Nokedli nem volt, de jó sok zsír igen. Az adja az energiát igazából...
-
tisn
veterán
Annyit nekem is. Annyit eszek, amennyi jól esik. Igazából fogalmam sincs, hogy hány kalória, nem számolom. A mai menü csirkepörkölt volt uborkasalátával, meg egy pohár zöldturmix. Megettem két alsó meg egy felső combot, egy farhátat meg egy májat. Nem volt nagy csirke, szóval egy sima mélytányérba bőven belefért minden.
ha nem dietaznek, akkor kb. 3500-4000kcal lenne a kaloriaigenyem. ha ledobom a meg szukseges 10kg-ot, akkor ez lesz 3000-3600kb. ez nem nagyon fer be egy etkezesbe. eszemben sincs ilyen 800kcal koruli etrendet vinni, mint te
(ha volt benne fel kila nokedli, akkor sincs 1500 sem) -
pilóta
nagyúr
Annyit nekem is. Annyit eszek, amennyi jól esik. Igazából fogalmam sincs, hogy hány kalória, nem számolom. A mai menü csirkepörkölt volt uborkasalátával, meg egy pohár zöldturmix. Megettem két alsó meg egy felső combot, egy farhátat meg egy májat. Nem volt nagy csirke, szóval egy sima mélytányérba bőven belefért minden.
-
tisn
veterán
de te nem azt irtad, hogy mast IS csinal

nekem amugy kulonosebb gondom nincs az etkezeseddel, mindenki egyen ugy ahogy jolesik.
nekem durva lenne egy napi etkezesre betolni 2500-4000kcalt

-
pilóta
nagyúr
Igen, a valamiből fordított wikipédia oldal csak ennyit ír, de azért elég sok mindent csinál még

-
tisn
veterán
A növekedési hormon a növekedést, fejlődést segítő hatású hormon. A csontvégek porcos részeire hat. Önálló hatású hormon, más endokrin szerv működését nem irányítja. Túlműködése gyermekkorban óriásnövést (gigantizmus) okoz. Jellemző a 190-260 cm-es testmagasság.
-
pilóta
nagyúr
ami totálisan leállítja többek közt a növekedési hormon termelést
ezert van az, hogy a mai gyerekek alacsonyabbak, mint a szulienk haborus korosztalya vagy pedig mi, a cuclizmusban felnovok. ja nem...
szerk: orommel veszem, ha hozol tanulmanyt pl. a nature-bol, hogy hasonlo etrendu, de nem idoszakos bojtot folytato (tehat ugyanazt azt a kajat eszik 5 etkezesre, mint te egyre) kontrollcsoporttal csinaltak e hosszutavu mereseket a temaban.a tippem hogy nem, es nem lenne szignifikans kulonbseg.
Amúgy a növekedési hormon nem a magasságért felel...

-
tisn
veterán
Nézz azért utána, mert a hozzászólásod második része nyomokban sem tartalmaz valós információt. Eléggé sok tapasztalat van arról, hogy miért is működik annak ellenére, hogy te baromságnak tartod.
Köszi szépen van bőven energiám, teljesen használható vagyok egész nap (meg még pár millióan, akik a szakaszos böjtöt alkalmazzák, szóval pusztán empirikus alapon megdől az elméleted).
Az emberi test úgy fejlődött ki évmilliók alatt, hogy nem volt ritka az akár napokig tartó éhezés sem, az az egyedi és fura (és nagyon egészségtelen), hogy naponta 5-6 alkalommal eszünk. Ez kb. az utóbbi 50 évben van csak így, hogy jó cukros reggeli (gabonapehely egy kis narancslével vagy tejjel) egy kis tízórai, jó nagy ebéd, majd uzsonna, egy kis délutáni nasi, gazdag vacsora, aztán egy kis csipsz meg sör a TV előtt este.
Ezért aztán az inzulinszint egész nap magasan van, ami totálisan leállítja többek közt a növekedési hormon termelést, meg minden más olyan funkciót, ami az egészséghez alap lenne...ami totálisan leállítja többek közt a növekedési hormon termelést
-
pilóta
nagyúr
néha, amikor elengedem a dolgot és főleg sok tejet iszom, néha megcukrozom, na az aztán betesz az ínyemnek meg a fogaimnak is. Aztán amikor átváltok egészségesbe, pár náp után már érzem, hogy szabályosan hálálkodik a szám.
Nem az evési gyakoriság a probléma, hanem hogy az ember cukrot eszik, ami bontja a fogakat, meg egy csomó olyan dolgokat, ami szaporítja a nem túl jó baktériumokat.Ez a napi egy evést egy nagy baromságnak tartom, mehet a banán meg popcorn diéta mellé meg esetleg kitérhetünk rá, hogy a föld lapos-e... A nap nagy részében használhatatlan leszel. Energiára van szükséged a mozgáshoz és a gondolkozáshoz is, azzal nem jársz jól, ha 18-19 óráig egy agyilag és testileg is halott vagy. És nem, nem tudsz olyat enni, hogy addig eltartson energiával.
Ezért aztán az inzulinszint egész nap magasan van, ami totálisan leállítja többek közt a növekedési hormon termelést, meg minden más olyan funkciót, ami az egészséghez alap lenne... -
Jinxb1rd
addikt
Berakom a számba a kaját, megrágom és lenyelem

Ha normális kaját eszel, és nem kenyérrel meg tésztával meg cukros szutykokkal tömöd magad, akkor bőven elég, amit így megeszel. De nem kell ezt örökké csinálni, ha elégedett vagy a súlyoddal, akkor simán jó a 16:8 is, lényeg, hogy elég ideje legyen az inzulinszintnek alacsonyan stabilizálódni.néha, amikor elengedem a dolgot és főleg sok tejet iszom, néha megcukrozom, na az aztán betesz az ínyemnek meg a fogaimnak is. Aztán amikor átváltok egészségesbe, pár náp után már érzem, hogy szabályosan hálálkodik a szám.
Nem az evési gyakoriság a probléma, hanem hogy az ember cukrot eszik, ami bontja a fogakat, meg egy csomó olyan dolgokat, ami szaporítja a nem túl jó baktériumokat.Ez a napi egy evést egy nagy baromságnak tartom, mehet a banán meg popcorn diéta mellé meg esetleg kitérhetünk rá, hogy a föld lapos-e... A nap nagy részében használhatatlan leszel. Energiára van szükséged a mozgáshoz és a gondolkozáshoz is, azzal nem jársz jól, ha 18-19 óráig egy agyilag és testileg is halott vagy. És nem, nem tudsz olyat enni, hogy addig eltartson energiával.
-
fradi81
veterán
Böjt téma, simán meg lehet szokni. Heti 2 nap a leghatékonyabb.
-
pilóta
nagyúr
-
tlac
nagyúr

Ha normális kaját eszel, és nem kenyérrel meg tésztával meg cukros szutykokkal tömöd magad, akkor bőven elég, amit így megeszel. De nem kell ezt örökké csinálni, ha elégedett vagy a súlyoddal, akkor simán jó a 16:8 is, lényeg, hogy elég ideje legyen az inzulinszintnek alacsonyan stabilizálódni.fogyás céllal csinálod?
-
pilóta
nagyúr

Ha normális kaját eszel, és nem kenyérrel meg tésztával meg cukros szutykokkal tömöd magad, akkor bőven elég, amit így megeszel. De nem kell ezt örökké csinálni, ha elégedett vagy a súlyoddal, akkor simán jó a 16:8 is, lényeg, hogy elég ideje legyen az inzulinszintnek alacsonyan stabilizálódni. -
FoxiestFox
félisten
Egy barátom évekig evett napi egyszer, rendszerint kora délután. Gyomorfekély és cukorbetegség lett belőle.
99% hogy nem ebből lett.
-
macilaci78
nagyúr
Egy barátom évekig evett napi egyszer, rendszerint kora délután. Gyomorfekély és cukorbetegség lett belőle.
-
tlac
nagyúr
-
pilóta
nagyúr
-
Gergello
addikt
Nekem volt olyan munkatársam, aki szintén napi egyszer evett. A menü így indult: 1 kg kenyér, stb.
-
proper
őstag
-
fradi81
veterán
Nem ismertem ezt de beállítottam, nem jelent meg semmi új, a topikjából úgy vettem ki hogy az már nem él/nem fut újabb verzión, vagy más van helyette. De ott biztos meg tudják mondani.
-
pilóta
nagyúr
Millio video van róla, egyszerűbb átnézned, mert itt napokig irkálhatjuk!
https://m.youtube.com/watch?v=IlmX9VZcPRcMegtörtént, nem vált be.
Nem azt akarom, hogy ide irkáljon bárki, mert az nem működik.
Olyat keresek, aki megcsinálja. Természetesen nem ingyen kérem, megbeszéljük, hogy mit kér érte.... -
Valkűr
addikt
Gyakorlatilag semmi.
Korábban fennvolt az exoshark, megtaláltam mindent, de most akár milyen addont rakok fel, nem talál meg semmit. Valami biztos el lett állítva, de nem tudom, hogy mi és hol. Ezért kellene valaki, aki ért hozzá, és megtalálja mi a gond. Újratelepítés sem oldotta meg...Millio video van róla, egyszerűbb átnézned, mert itt napokig irkálhatjuk!
https://m.youtube.com/watch?v=IlmX9VZcPRc -
pilóta
nagyúr
Gyakorlatilag semmi.
Korábban fennvolt az exoshark, megtaláltam mindent, de most akár milyen addont rakok fel, nem talál meg semmit. Valami biztos el lett állítva, de nem tudom, hogy mi és hol. Ezért kellene valaki, aki ért hozzá, és megtalálja mi a gond. Újratelepítés sem oldotta meg... -
fradi81
veterán
-
pilóta
nagyúr
-
Valkűr
addikt
-
pilóta
nagyúr
KODI-hoz ért-e itt valaki? Ha van a "felhasználóbarát" kifejezésnek ellenpárja, azt KODI-nak hívják

-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tervezi, hogy mostanság rendel az Ali-ról? -
tlac
nagyúr
a napi egyet lehet egyszerűbb kivitelezni, mert jól bekajálsz egyszer és kész
viszont az felmerül bennem, hogy tudsz-e eleget enni ilyenkor és az tényleg megfelelő lesz-e? -
FoxiestFox
félisten
A tudományos konszenzus pedig azt mondja, hogy ez kb tizedében függ a genetikától, a többi életmód.
Nem véletlen tartja magát a genetika-dolog, úgy egyszerűbb a polgárnak azt gondolnia, hogy oh, hát semmit sem tehettem volna, ilyen a genetikám. Ez egy egyszerű kiút a felelősség alól. -
pilóta
nagyúr
Nagyon könnyű tartani. Én most OMAD-ot csinálok (One Meal A Day), kb. az első hét volt nehezebb, de az se vészes. Az a lényeg, hogy ne egyél gyorsan felszívódó szénhidrátot (cukor, liszt stb.), sok zöldség és minőségi húsok.
-
Jinxb1rd
addikt
FOGÁSZAT
Zárójelben megjegyzem, hogy az időszakos kajálás során elég sok olyan kommentbe szaladtam bele, hogy amióta nem esznek non-stop, sokkal jobbak a fogaik.
Tehát pölö az alap 8-16-ozásnál, ahol 16 órán keresztül nem zabálunk, nem csak a beleink köszönik meg, hanem a fogaink is.Amúgy mi a gond az sztkval? Amióta ott is milliós fizetést kapnak az orvosok, nincs panasz az ellátásra.
A végén kiderül, hogy ha megfizetik az embert, akkor még szívesen is dolgozik
az a baj, hogy ha az ember gyúrni akar, akkor ott a folyamatos kajálás az szükségszerű. De szerintem nem éri meg a gyúrás, sok évig csináltam, de rengeteg idő pénz energia és fogak.
-
tlac
nagyúr
én meg azt gondolom, hogy ha mindenki egészségesen étkezne, "egészséges" környezetben élne, akkor a genetika jelentősége eltörpülne
nem jelentkeznének a genetikai rendellenességek vagy sokkal tágabb határokon is még működne
-
tlac
nagyúr
FOGÁSZAT
Zárójelben megjegyzem, hogy az időszakos kajálás során elég sok olyan kommentbe szaladtam bele, hogy amióta nem esznek non-stop, sokkal jobbak a fogaik.
Tehát pölö az alap 8-16-ozásnál, ahol 16 órán keresztül nem zabálunk, nem csak a beleink köszönik meg, hanem a fogaink is.Amúgy mi a gond az sztkval? Amióta ott is milliós fizetést kapnak az orvosok, nincs panasz az ellátásra.
a 8 órás időablakot amúgy elég nehéz tartani, abba csak két egymáshoz közeli evés fér bele
vagy egy reggelit vagy egy vacsorát fogsz kihagyni és még így is könnyen lesz abból 10 óra -
ShadowX
őstag
FOGÁSZAT
Én továbbra is amondó vagyok, hogy a jó fogaknak két alapfeltétele van. Az egyik a jó genetika, a másik pedig az alapos fogköztisztítás. Az elsőért nem sokat tehet az ember, a másodikért pedig sokkal többet, mint sokan jelenleg tesznek.
-
4ron
senior tag
FOGÁSZAT
Rossz minőségű anyagokkal dolgoznak, illetve sokszor nem megfelelő minőségben végzik el.
Elmentem fogkő leszedésre a körzetihez, majd 2 hét múlva a Smile Dentben kérdezték, hogy mikor voltam utoljára fogkövet leszedni. Páromnak hasonló tapasztalata volt. Ha csak egy mód van rá, mi már nem megyünk államiba, mert a rosszul elvégzett munka miatt pár év múlva nem szívesen mennék vissza ugyanazt a fogat javítani. -
SirRasor
addikt
FOGÁSZAT
-
fradi81
veterán
Én a PrimaDenta Fogászat-hoz jártam, rengeteg lyukas foggal, illetve egy bölcsességfogat ki is húztak. Nem igazán tudok rosszat mondani róluk, mindig valaki más csinálta, a felszerelésük modern.
Viszont van egy másik bölcsességfogam, teljesen elfeküdve, arra azt mondták, hogy nagyon ki kellene húzni, aztán a következő találkozásnál meg mintha semmi gond nem lenne vele. Ezt 2x is eljátszották.
Remélem utóbbi, mert egy idegcsatorna fut mellette, inkább nem húzatnám ki...
Mindenesetre én tudom őket ajánlani, bár nem vagyok képbe, hogy most éppen drágák-e vagy sem, ano pár éve ők tűntek elfogadhatónak.
- - - -
Nem ide tartozik, de amitől egyedül ki vagyok akadva egy fogászaton, az a fuldoklás. Nem félek, nem parázok, de ez rohadt kellemetlen állandóan, lehet én vagyok béna. Hogy ezt ezeréve nem tudják megoldani, értem hogy kell víz hozzá, de állandóan nyelési ingerem van, miközben csinálnák a dolgaimat.

Két alsó ilyen bölcsességfogam ami lent volt mélyen az íny alatt a dentaline szájsebésze műtötte ki, az egyiknél ciszta is volt alatta az lassabban gyógyult, közel volt az ideg így egy darabig elment az érzékelés. Asszem 50000 volt és érti a dolgát. 1-2 hét volt a gyógyulás. Szerintem érdemes túlesni rajta rosszabb ha öregkorban kezd el fájdogálni.
-
totya694
őstag
Én a PrimaDenta Fogászat-hoz jártam, rengeteg lyukas foggal, illetve egy bölcsességfogat ki is húztak. Nem igazán tudok rosszat mondani róluk, mindig valaki más csinálta, a felszerelésük modern.
Viszont van egy másik bölcsességfogam, teljesen elfeküdve, arra azt mondták, hogy nagyon ki kellene húzni, aztán a következő találkozásnál meg mintha semmi gond nem lenne vele. Ezt 2x is eljátszották.
Mindenesetre én tudom őket ajánlani, bár nem vagyok képbe, hogy most éppen drágák-e vagy sem, ano pár éve ők tűntek elfogadhatónak.
- - - -
Nem ide tartozik, de amitől egyedül ki vagyok akadva egy fogászaton, az a fuldoklás. Nem félek, nem parázok, de ez rohadt kellemetlen állandóan, lehet én vagyok béna. Hogy ezt ezeréve nem tudják megoldani, értem hogy kell víz hozzá, de állandóan nyelési ingerem van, miközben csinálnák a dolgaimat.

Nem rég olvastam egy szegedi fogászati intézetről ahol lehet kérni leszedált kezelést vagy altatást is.Ezek költségét nem tudom pedig nekem is ebbe kell majd gondolkodnom.
-
Jinxb1rd
addikt
- - - -

-
martonx
veterán
Én a Dentaline-nál kezdtem a Vadaspark üzletházba, majd onnan kivált a dokinő és utána az Újhíd Dental-ba jártam hozzá. Készített kezelési tervet (2022-2023), egy gyökér kezelés volt 38e +3e a miniröntgen, és elég volt egy "Overlay" betét (a tömés és a korona "között" van méretben) az 42e volt. Kb minden hónapban csináltattam vmit, így szépen el lehetett osztani költségben. Nyilván nem olcsó, de már jó ideje bírja, sajnos a körzetiről elég rosszakat hallok (egy ismerősömnél nagyon elhúzta, meg talán vmit el is cserszett és el kellet menni a szájsebészetre emiatt), plusz ott is fizetni kell a jobb anyagokért, ill jártam olyan helyen ahol nem csinálták meg anno normálisan és még egyszer vissza kellett menni újratömetni 1 év után...
Az Újhíd Dental-ba is járunk, oda meg fogszabályozásra. Igaziból a Smile Dent és az Újhíd Dental egy cég, ugyanaz a tulaj. Legalábbis az asszony azt mondja.
-
lorcsi
veterán
Én a Dentaline-nál kezdtem a Vadaspark üzletházba, majd onnan kivált a dokinő és utána az Újhíd Dental-ba jártam hozzá. Készített kezelési tervet (2022-2023), egy gyökér kezelés volt 38e +3e a miniröntgen, és elég volt egy "Overlay" betét (a tömés és a korona "között" van méretben) az 42e volt. Kb minden hónapban csináltattam vmit, így szépen el lehetett osztani költségben. Nyilván nem olcsó, de már jó ideje bírja, sajnos a körzetiről elég rosszakat hallok (egy ismerősömnél nagyon elhúzta, meg talán vmit el is cserszett és el kellet menni a szájsebészetre emiatt), plusz ott is fizetni kell a jobb anyagokért, ill jártam olyan helyen ahol nem csinálták meg anno normálisan és még egyszer vissza kellett menni újratömetni 1 év után...
ez tök normális ár
-
-Tsaba-
tag
-
r0by
addikt
Én a Tisza Dent-nél voltam párszor Vécsei Bélánál. Kollégám ajánlotta és nagyon elégedett voltam vele. Igaz nem gyökérkezelésen, de például egy bölcsességfog húzáson fél perc alatt átestem Nála.
-
lorcsi
veterán
passz, most csak fogszabalyzasra jarunk, a listan 15k van, 16k-t szoktam fizetni.
volt egy inlayes fogtomesem 1-2 eve, az 120k korul volt. az nem volt annyira kellemes egy csaj csinalta es fajt ( a ferfidokim akihez regebben jartam, az ugyesebb volt. neki talan algyon van most maganrendelese, rajta elgondolkotam, hogy kimegyek oda.)
gyokertomes: rtg biztos hogy kell meg hozza.
Erre gondoltam
h a kitett arak csak tajekoztato jelleguek
ja meg h melyik az ugyesebb a sok ott megfordulo doki kozul
-
tisn
veterán
ha valósak ezek az árak, akkor azért annyira nem
a smile-val hasonlítva kb felecsak azt nem lehet tudni, h ha azt írja gyökér kezelés akkor van e még valami pluszban..ami nélkül nincs teljes kezelés
passz, most csak fogszabalyzasra jarunk, a listan 15k van, 16k-t szoktam fizetni.
volt egy inlayes fogtomesem 1-2 eve, az 120k korul volt. az nem volt annyira kellemes egy csaj csinalta es fajt ( a ferfidokim akihez regebben jartam, az ugyesebb volt. neki talan algyon van most maganrendelese, rajta elgondolkotam, hogy kimegyek oda.)
gyokertomes: rtg biztos hogy kell meg hozza.
-
lorcsi
veterán
-
tisn
veterán
szerintem fogászatbál az is szempont lehet, mennyire felszerelt. Ahova én járok (Dentaline), ott panoráma röntgen, kézi röntgen minden van, ha véletlenül kellene, és volt, hogy kellett is pont gyökérkezelésnél, mert furcsa lefutású volt az egyik gyökércsatornám, vagy mikor fájt a fogam, a doki nem látott semmit, de a szomszéd szobában lévő röntgen igen, mindezt öt perc alatt.
en tisza parti fogcentrumba jarok, az is draga

Új hozzászólás Aktív témák
-
98600 - 98501
102466 - 102001 102000 - 100001 100000 - 99901 99900 - 99801 99800 - 99701 99700 - 99601 99600 - 99501 99500 - 99401 99400 - 99301 99300 - 99201 99200 - 99101 99100 - 99001 99000 - 98901 98900 - 98801 98800 - 98701 98700 - 98601 98600 - 98501 98500 - 98401 98400 - 98301 98300 - 98201 98200 - 98101 98100 - 98001 98000 - 97901 97900 - 97801 97800 - 97701 97700 - 97601 97600 - 97501 97500 - 97401 97400 - 97301 97300 - 97201 97200 - 97101 97100 - 97001 97000 - 96901 96900 - 96801 96800 - 96701 96700 - 96601 96600 - 96501 96500 - 96401 96400 - 96301 96300 - 96201 96200 - 96101 96100 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Bedöntheti a processzorpiacot az ügynökalapú AI
- PlayStation 5
- Másfél billió dollárra perli a Facebookot Amerika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Bittorrent topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Memóriaszegény 2027-re figyelmeztet az SK Hynix
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 15 ANV15 FHD Gamer notebook - i5 13420H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GB W11
- Gyári DELL, HP, LENOVO,Asus,Fujitsu laptop töltők, 27% ÁFA
- Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 16GB / 500GB SSD / 16 magos GPU Karcmentes állapot, 90%-os ak
- Asus Zenbook 14" Oled UM3402Y / 16/512GB / 12Hó garancia / AMD R5-5625U, sérülés mentes !!!!!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Kb tovább tartott a létrát arrébb vinni, mint a furatot megcsinálni.
Üdv!

(15 evesen mentem eloszor fogat tometni)