- bitpork: Balcsis tali 2026
- PSti: Volt már problémád az új típusú VGA csatlakozással?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Egy akkus fűnyírók összehasonlítása: OBI (LUX) - ALDI (Ferrex) - LIDL (Parkside)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Pajac: Vízibicikli
-
99900 - 99801
102466 - 102001 102000 - 101901 101900 - 101801 101800 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 99901 99900 - 99801 99800 - 99701 99700 - 99601 99600 - 99501 99500 - 99401 99400 - 99301 99300 - 99201 99200 - 99101 99100 - 99001 99000 - 98901 98900 - 98801 98800 - 98701 98700 - 98601 98600 - 98501 98500 - 98401 98400 - 98301 98300 - 98201 98200 - 98101 98100 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stylewars_kp
őstag
-
fecus
őstag
Előbb itt megkérdezem. Telekomos Internethez (Sagemcom F@st 3686AC) ac-s USB WiFi dongle-t keresek.
Hátha valakinek van eladó, felesleges cucca. Még jobb lenne, ha már volt használva és jól működött Telekommal!
Esetleg konkrét, kipróbált típust tudtok ajánlani? -
totya694
őstag
-
ShadowX
őstag
-
martonx
veterán
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok topik lakok!
Eloszor is Boldog Uj Evet mindenkinek elore!
Segitsetek mar legyszives be egy "kicsit" iden is, persze csak ha idotok es kedvetek ugy tartja!
Bekescsabai topikban az eves "hagyomany", hogy Szilveszter ejszakara probaljuk osszehozni a kovetkezo kerek szamot a hozzaszolasok szamaban.
Most az #50000+ lehetne meg a Ti segitsegetekkel, viszont most is nagyon messze vagyunk tobb mint 2400 uj hozzaszolasra lesz szukseg, ezert is jottem most ket nappal hamarabb mint "szoktam".
Barmit irhattok a bekescsabai topikba, mindegy mi az, csak szaporodjon a hozzaszolas.

Persze ha lehet probaljuk megadni a nyugalmat a moderatoroknak is, szoval a "csunya" kepekkel ovatosan, ha kerhetem

Koszonom ujra azoknak akik tavaly is segitettek, es nagy koszonet azoknak akik iden jonnek segiteni.

Es elnezest mindenkitol akit ezzel a hozzaszolassal iden (is) zavartam!

UI: kerdesetekre a valasz, nem, nincs ertelme, eddig sem volt, de jo moka szokott lenni es lehetoleg iden is az lesz.

-
Devid_81
félisten
Sziasztok topik lakok!
Eloszor is Boldog Uj Evet mindenkinek elore!
Segitsetek mar legyszives be egy "kicsit" iden is, persze csak ha idotok es kedvetek ugy tartja!
Bekescsabai topikban az eves "hagyomany", hogy Szilveszter ejszakara probaljuk osszehozni a kovetkezo kerek szamot a hozzaszolasok szamaban.
Most az #50000+ lehetne meg a Ti segitsegetekkel, viszont most is nagyon messze vagyunk tobb mint 2400 uj hozzaszolasra lesz szukseg, ezert is jottem most ket nappal hamarabb mint "szoktam".
Barmit irhattok a bekescsabai topikba, mindegy mi az, csak szaporodjon a hozzaszolas.

Persze ha lehet probaljuk megadni a nyugalmat a moderatoroknak is, szoval a "csunya" kepekkel ovatosan, ha kerhetem

Koszonom ujra azoknak akik tavaly is segitettek, es nagy koszonet azoknak akik iden jonnek segiteni.

Es elnezest mindenkitol akit ezzel a hozzaszolassal iden (is) zavartam!

UI: kerdesetekre a valasz, nem, nincs ertelme, eddig sem volt, de jo moka szokott lenni es lehetoleg iden is az lesz.

-
adrian14
tag
-
macilaci78
nagyúr
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok! Bármiféle tipp, hogy 12 éves gyerkőccel hova lehet menni szilveszterkor, hogy ne otthon üljön az ember
-
johnny82
őstag
-
adrian14
tag
-
Doggy dog
senior tag
Sziasztok!
Először is Boldog Karácsonyt, kellemes Ünnepeket mindenkinek, BUÉK.
Éjszakai fürdőzésre melyik a jobb?
Aquapolis vagy Anna?
Melyik jobb hangulatú,nem zsúfolt,tiszta, több medence? -
Ted_Beneky
senior tag
Boldog Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!
-
johnny82
őstag
-
martonx
veterán
-
SirRasor
addikt
Kellemes karácsonyi ünnepeket és Boldog Új Évet minden fórumlakónak
-
mAtech
aktív tag
Ilyen színes, vicces kinézetű kontaktlencsét bármelyik optikában lehet rendelni? Van tapasztalata valakinek?
-
martonx
veterán
Jó utat, jó szórakozást!
Azért a hóhelyzetet figyeljétek,ahogy olvasom elég kemény a helyzet!Köszi! Majd elmesélem milyen volt.
-
vizslakutya
senior tag
-
attilav2
őstag
-
Jimmy8
senior tag
Sziasztok! Szegeden melyik autókozmetikát tudnátok ajánlani (tapasztalat alapján)? Van egy világos belterű Megane, melyben a kárpitokat szeretném tisztíttatni (ajtó, ülés, könyöklő).
-
martonx
veterán
Sorry. Csak nem értem miért sznob h én télen mondjuk Ausztriába, Szlovákiába vagy más helyre mennék mint a lentiek.
Mondjuk ezekbe a most általad említett országokba se nyáron, se télen nem akarok menni
De mindegy, én elengedem a témát.
Semmi gond, túltárgyaltuk.
-
martonx
veterán
"2 éve Albániában ütött be a felismerés nyáron a 48 fokos rekkenő hőségben, amikor a légkondis szobából a tengerre sincs kedved levánszorogni, hogy ott szarrá égesd magad a napon, esténként pedig a környező bozóttüzek hangulatos pirosra festették az ég alját, hogy nyáron fizessek rengeteg felárat azért, hogy megdögöljek a hőségtől?
Én azóta elkezdtem szembe úszni az árral, és nagyon nem bántam meg. Északra megyek nyáron, sokkal olcsóbb, és sokkal élhetőbb (idén nyáron pl. Zakopane és Krakkó volt terítéken, mások ide télen szoktak síelni menni
)"A lengyel balti tengert ajánlja pár cikk mint a horvát adria(és a földközi tenger) alternatíváját. Akkora már a felmelegedés hogy a balti tenger is elviselhető hőmérsékletű nyáron, és az időjárás nem olyan dög meleg mint a déli tengereken. Egy balti tengeri nyaralást feltétlen próbáljatok ki.
Jövő nyárra az a terv. Ha ugyan a tengerben nem is fogunk lubickolni, de nem is 48 fokban fogjuk szarrá égetni magunkat.
-
attilav2
őstag
2 éve Albániában ütött be a felismerés nyáron a 48 fokos rekkenő hőségben, amikor a légkondis szobából a tengerre sincs kedved levánszorogni, hogy ott szarrá égesd magad a napon, esténként pedig a környező bozóttüzek hangulatos pirosra festették az ég alját, hogy nyáron fizessek rengeteg felárat azért, hogy megdögöljek a hőségtől? Télen a hidegért fizetés elkerülése régóta logikus, de mostanra ugyanez van nyáron csak ellenkező előjellel.
Én azóta elkezdtem szembe úszni az árral, és nagyon nem bántam meg. Északra megyek nyáron, sokkal olcsóbb, és sokkal élhetőbb (idén nyáron pl. Zakopane és Krakkó volt terítéken, mások ide télen szoktak síelni menni
). Télen pedig szigorúan délre megyek. Tavasszal és ősszel pedig befigyelhet a kettő között bármi, mondjuk Horvátország, Ciprus stb. Ciprus októberben olyannyira király volt, hogy akár minden évben vissza tudnék oda menni. Ellenben amikor hallom ismerősöktől, hogy augusztusban Cipruson volt, és milyen jó volt, mindig csak joviálisan mosolygok, hogy biztos jó volt 54 fokban szarrá égetni magad rohadt sok pénzért, miközben októberben 30-35 fok van ott, 24-25 fokos a tenger, és feleannyiba kerül a szállás, ja és nincs tömegnyomor.
Jövő tavasszal pedig Ausztriába megyünk, mihelyst elült a síszezon
"2 éve Albániában ütött be a felismerés nyáron a 48 fokos rekkenő hőségben, amikor a légkondis szobából a tengerre sincs kedved levánszorogni, hogy ott szarrá égesd magad a napon, esténként pedig a környező bozóttüzek hangulatos pirosra festették az ég alját, hogy nyáron fizessek rengeteg felárat azért, hogy megdögöljek a hőségtől?
)"A lengyel balti tengert ajánlja pár cikk mint a horvát adria(és a földközi tenger) alternatíváját. Akkora már a felmelegedés hogy a balti tenger is elviselhető hőmérsékletű nyáron, és az időjárás nem olyan dög meleg mint a déli tengereken. Egy balti tengeri nyaralást feltétlen próbáljatok ki.
-
fecus
őstag
Ilyenkor én törölni szoktam az összes csatornát és újrakeresem a teljes frekvenciatartományban. Akkor nem marad ki semmi.
Ez lesz mert nem találom a megadott adatokkal sem.
Mindenkinek kösz. -
garga pista
addikt
Digis vagyok. Eltűnt a Szeged TV meg az Egyetem TV. Tudom, hogy kavarják a csatornákat, de nem találom ezeket. Megnéztem a Digi csatornakiosztását. Látom, hogy helyi továbbított adóként benne vannak a listában, de a csatornalistában nem találom, hogy hol vannak?
Szóval a kérdés, nektek megvannak valahol? Keressem tovább? Panasonic Plazma TV. Nem mai darab.Szia, 410 MHz-en vannak (QAM 256, Symbol rate: 6900)
-
quailstorm
félisten
Digis vagyok. Eltűnt a Szeged TV meg az Egyetem TV. Tudom, hogy kavarják a csatornákat, de nem találom ezeket. Megnéztem a Digi csatornakiosztását. Látom, hogy helyi továbbított adóként benne vannak a listában, de a csatornalistában nem találom, hogy hol vannak?
Szóval a kérdés, nektek megvannak valahol? Keressem tovább? Panasonic Plazma TV. Nem mai darab.Ilyenkor én törölni szoktam az összes csatornát és újrakeresem a teljes frekvenciatartományban. Akkor nem marad ki semmi.
-
veze
őstag
Szóval a kérdés, nektek megvannak valahol? Keressem tovább? Panasonic Plazma TV. Nem mai darab.nekem megvan, de ugy rémlik az uj kiosztás után elvándorolt ilyen 2xx számu csatornahelyre
-
fecus
őstag
Szóval a kérdés, nektek megvannak valahol? Keressem tovább? Panasonic Plazma TV. Nem mai darab. -
tlac
nagyúr
külföldre ne, de vannak magyarok is, nézz szét hardveraprón
korrózió nekem fura egy kártyán, nem égés az?
-
garga pista
addikt
Sorry. Csak nem értem miért sznob h én télen mondjuk Ausztriába, Szlovákiába vagy más helyre mennék mint a lentiek.
Mondjuk ezekbe a most általad említett országokba se nyáron, se télen nem akarok menni
De mindegy, én elengedem a témát.
-
martonx
veterán
Na látod, nézőpont kérdése. Pl.: " Télen pedig szigorúan délre megyek", nekem eszem ágában sincs meleg helyre menni télen, viszont ellenben ezt akár lehet sznobériának nevezni. De mindenki arra megy nyaralni/telelni, pihenni emerre akar. Én kimondottan örülök a hidegnek, télen legyen hideg
. Jó is h nem vagyunk egyformák, mert akkor mindig egy helyen lenne tömeg, ahova mindenki menne.Síelés meg nem csak a hüttézésből áll, persze van aki ott tölti a fél napot. Voltam Franciaországban síelni, tipikus főszezonban egy hetet, akkora hely és pályák vannak, hogy max reggel kellett sorba állni max 10-15 percet a felvonónál, egész nap nem. Hüttébe meg délben mentünk be enni
Életem egyik legjobb síelése volt a Francia, én ide tervezek visszamenni. Igen, nem olcsó dolog a síelés és nem kommersz dolgok közé tartozik, de ha vki 1 évben pár napra elmegy csúszni, nem érzem sznobságnak sem. Évi többször menni tengerre inkább érzem annak... Nincs bajom egyik oldallal sem, csak azért erősen kettős érzésem van h míg a síelést sznobnak tartod, addig a többi nem az 
Nyáron kb. semerre nem akarok utazni, max országon belül. Melóhelyen se rossz, mert január-februárban kb. akkor veszek ki szabit amikor akarok, más nem akar menni.
És megint sikerült félre érteni. Ugyanis a délre alatt nem a trópusokat értem, hanem csak tőlünk délebbre, mint pl. idén Szarajevó, vagy 2 éve Zlatibor (kellemes 15 fok volt nap közben két ünnep között). Tervezem Albánia, Görögország, Törökország meglátogatását is szigorúan télen.
-
martonx
veterán
-
attilav2
őstag
Az a baj, hogy alföldi gyerekként a síelést soha nem sikerült megszeretnem. Szegedről nézve ez egy sznob bohúckodás (elutazni valahova messzire, hogy ott tömegeljen az ember aranyáron a hidegben). De ezzel nem akarok megbántani senkit, aki imád télen egy valag pénzt kidobni hülyeségekre
Ha Ausztriában / Szlovákiában élnék, valószínűleg alap lenne a sielés.
Jahorina-ba is tervezünk elnézni, de pusztán csak azért, hogy lássunk végre havat. Mivel tőlünk jóval délebbre van, ezért manapság már ott is inkább csak mutatóban van hó, tudtommal síelésre nem annyira alkalmas már az a környék.Legolcsóbb, akár napi, jegyet megveszitek, és a kabinos / székes felvonókkal fel tudtok menni léc nélkül is, sétálni a hegyekbe, a kilátás elég jó a csúcsokról.
-
FoxiestFox
félisten
Szerintem mi valójában tökre ugyanarról beszélünk, csak én valamivel sarkosabban fogalmazom meg azt, hogy az emberek túlnyomó többsége hm. fura

A Bárka is tökéletes példája az értelmetlen pénzszórásnak, miközben máshol kevesebből, nyugodtabb légkörben, ugyanolyan jól tudod magad érezni. De mondhatnánk a fine dining éttermeket is, ahova eleve tilos éhesen menni, hogy aztán szarokat kóstoltassanak veled, és a végén éhségedben elmenj a legközelebbi mekibe. Valahogy így érzek a sieléssel, búvárkodással kapcsolatban is. Semmi bajom nincs azzal, hogy az ember megnézi a hegyeket / tengert (én is ezt teszem, évente akár többször is).
A sielés viszont már egy túltolt úrimuri (kivéve, ha északon a hegyek között élsz). Ugyanez pepitában a búvárkodás (kivéve, ha tengerparton élsz). Amikor valaki görcsösen minden évben elrohan síelni / tengerpartra a legnagyobb hidegben / melegben, hogy a legdrágábban kivehesse a szállást és a legnagyobb tömegben lehessen ott, és ezért egész évben tárolja a sí / búvár felszerelést, plusz mindezt arra az évi egy alkalomra magával hurcolja a fél világon keresztül (vagy akkor bérli, mindegy), és még mindenféle oktatást, felvonót, sípályát miegymást fizessen járulékosan, háááát....
Miközben egy hüttében tök jól el lehet lenni az év bármely szakában sielés nélkül is, ahogy a tengerben se csak július augusztusban lehet fürdeni.Szerintem akkor tekinthető ez sznobériának, hogyha egyfajta társadalmi igazodási kényszer szülte.
Pl ha valaki körül mindenki eljár síelni télen és random trópusi tengerpartra nyáron (vagy fordítva, tudom is én), és ehhez szeretne igazodni.Valaki viszont csak simán nagyon szeret síelni, vagy szeret megfőni 50 fokban pálmafák alatt (én pl utóbbit nem tudom megérteni, én 25 fok fölött már olvadok), és épp meg is teheti, hát szerintem megteheti anélkül is, hogy kiérdemelné a sznob jelzőt.
Ha nem házat újítanék épp fel, én is télire kibérelnék a családdal egy bungalót valami téli tájon, és meg is fogom tenni, amint befejeződik a pénznyelő-projekt.
Na nem síelni mert az nem nagyon érdekel, csak hogy a tél egy részében legalább téli tájon lehessünk (a feleségemnek is hiányzik a hó, és a gyereknek is nagyon tetszett az a kb 3 db hóesés amit 3 év alatt meg tudott figyelni.
). -
garga pista
addikt
2 éve Albániában ütött be a felismerés nyáron a 48 fokos rekkenő hőségben, amikor a légkondis szobából a tengerre sincs kedved levánszorogni, hogy ott szarrá égesd magad a napon, esténként pedig a környező bozóttüzek hangulatos pirosra festették az ég alját, hogy nyáron fizessek rengeteg felárat azért, hogy megdögöljek a hőségtől? Télen a hidegért fizetés elkerülése régóta logikus, de mostanra ugyanez van nyáron csak ellenkező előjellel.
). Télen pedig szigorúan délre megyek. Tavasszal és ősszel pedig befigyelhet a kettő között bármi, mondjuk Horvátország, Ciprus stb. Ciprus októberben olyannyira király volt, hogy akár minden évben vissza tudnék oda menni. Ellenben amikor hallom ismerősöktől, hogy augusztusban Cipruson volt, és milyen jó volt, mindig csak joviálisan mosolygok, hogy biztos jó volt 54 fokban szarrá égetni magad rohadt sok pénzért, miközben októberben 30-35 fok van ott, 24-25 fokos a tenger, és feleannyiba kerül a szállás, ja és nincs tömegnyomor.
Na látod, nézőpont kérdése. Pl.: " Télen pedig szigorúan délre megyek", nekem eszem ágában sincs meleg helyre menni télen, viszont ellenben ezt akár lehet sznobériának nevezni. De mindenki arra megy nyaralni/telelni, pihenni emerre akar. Én kimondottan örülök a hidegnek, télen legyen hideg
. Jó is h nem vagyunk egyformák, mert akkor mindig egy helyen lenne tömeg, ahova mindenki menne.Síelés meg nem csak a hüttézésből áll, persze van aki ott tölti a fél napot. Voltam Franciaországban síelni, tipikus főszezonban egy hetet, akkora hely és pályák vannak, hogy max reggel kellett sorba állni max 10-15 percet a felvonónál, egész nap nem. Hüttébe meg délben mentünk be enni
Életem egyik legjobb síelése volt a Francia, én ide tervezek visszamenni. Igen, nem olcsó dolog a síelés és nem kommersz dolgok közé tartozik, de ha vki 1 évben pár napra elmegy csúszni, nem érzem sznobságnak sem. Évi többször menni tengerre inkább érzem annak... Nincs bajom egyik oldallal sem, csak azért erősen kettős érzésem van h míg a síelést sznobnak tartod, addig a többi nem az 
Nyáron kb. semerre nem akarok utazni, max országon belül. Melóhelyen se rossz, mert január-februárban kb. akkor veszek ki szabit amikor akarok, más nem akar menni.
-
martonx
veterán
+1. Utazzak azért h még fagyoskodjak is? Nein.
-
PREM1Z
tag
Igen epp onnan tanulgatom, nem er annyit a kartya hogy kulfoldre kuldjem hozzajuk javitasra. Ezert kerdeztem hatha van szegedi tag aki foglalkozik ezekkel elvinni hozza

Korrozio van egy chipen ami a dp port agon van, az tud gondot okozni az egesz kartya mukodeseben? -
Stylewars_kp
őstag
Az a baj, hogy alföldi gyerekként a síelést soha nem sikerült megszeretnem. Szegedről nézve ez egy sznob bohúckodás (elutazni valahova messzire, hogy ott tömegeljen az ember aranyáron a hidegben). De ezzel nem akarok megbántani senkit, aki imád télen egy valag pénzt kidobni hülyeségekre
Jahorina-ba is tervezünk elnézni, de pusztán csak azért, hogy lássunk végre havat. Mivel tőlünk jóval délebbre van, ezért manapság már ott is inkább csak mutatóban van hó, tudtommal síelésre nem annyira alkalmas már az a környék.+1. Utazzak azért h még fagyoskodjak is? Nein.
-
martonx
veterán
Nem látok különbséget közted, illetve azok között, akik sportolni mennek külföldre és kipróbálnak valami olyat, amit eredeti lakóhelyükön nem tudnak
mégsem gondolom, hogy sznob lennél. Szerintem ez teljesen szubjektív. Ha Szeged és sznobizmus, akkor nekem a Bárka jut eszembe. Imádok kocsmázni, szeretem a jó helyeket, de taszít a Bárka.
Szerintem mi valójában tökre ugyanarról beszélünk, csak én valamivel sarkosabban fogalmazom meg azt, hogy az emberek túlnyomó többsége hm. fura

A Bárka is tökéletes példája az értelmetlen pénzszórásnak, miközben máshol kevesebből, nyugodtabb légkörben, ugyanolyan jól tudod magad érezni. De mondhatnánk a fine dining éttermeket is, ahova eleve tilos éhesen menni, hogy aztán szarokat kóstoltassanak veled, és a végén éhségedben elmenj a legközelebbi mekibe. Valahogy így érzek a sieléssel, búvárkodással kapcsolatban is. Semmi bajom nincs azzal, hogy az ember megnézi a hegyeket / tengert (én is ezt teszem, évente akár többször is).
A sielés viszont már egy túltolt úrimuri (kivéve, ha északon a hegyek között élsz). Ugyanez pepitában a búvárkodás (kivéve, ha tengerparton élsz). Amikor valaki görcsösen minden évben elrohan síelni / tengerpartra a legnagyobb hidegben / melegben, hogy a legdrágábban kivehesse a szállást és a legnagyobb tömegben lehessen ott, és ezért egész évben tárolja a sí / búvár felszerelést, plusz mindezt arra az évi egy alkalomra magával hurcolja a fél világon keresztül (vagy akkor bérli, mindegy), és még mindenféle oktatást, felvonót, sípályát miegymást fizessen járulékosan, háááát....
Miközben egy hüttében tök jól el lehet lenni az év bármely szakában sielés nélkül is, ahogy a tengerben se csak július augusztusban lehet fürdeni. -
mAtech
aktív tag
-
tlac
nagyúr
Sziasztok!
Erdeklodnek van e itt olyan vallalkozo szellemu emberke, aki egy GPU javitast vallal, akar hobbibol, tanulas szempontjabol, esetleg profibb szinten Szegeden, esetleg kornyekenen. Lenne egy 1650 kartya ami allitolag egyik pillanatrol a masikra nem adott kepet. Korroziora tippelek talan, de enis meg csak tanulom mit hogy kell kimerni, ezert kernem valaki segitseget vagy aki raerne vele foglalkozni es megcsinalna. Koszi elore is a valaszokat!
youtube-on van egy csomó csatorna, ami videokártya javítással foglalkozik, ha megtanulni szeretnéd
de találhatsz szervizt is rá ott is, meg itt hardveraprón isde nem korrózió lesz az szerintem
-
4ron
senior tag
Nem magam miatt
csak puszta logika. Szólj, ha látsz itt hegyeket, meg havat. Pont ugyanolyan sznob erőlködés innen nézve a síelés, mint a mélytengeri búvárkodás. Akik pedig sok pénzt nem kímélve szembe mennek a logikával, azok a szememben sznobok.
Szerintem félre értettél. Nem az utazással van bajom, természetes, hogy jó időnként megnézni más tájakat. Elmenni kicsit a hegyekbe, vagy megnézni a tengert. Ha vissza olvasol pont innen indult a beszélgetés, hogy Jahorinát is meglátogatjuk.Nem látok különbséget közted, illetve azok között, akik sportolni mennek külföldre és kipróbálnak valami olyat, amit eredeti lakóhelyükön nem tudnak
mégsem gondolom, hogy sznob lennél. Szerintem ez teljesen szubjektív. Ha Szeged és sznobizmus, akkor nekem a Bárka jut eszembe. Imádok kocsmázni, szeretem a jó helyeket, de taszít a Bárka.
-
martonx
veterán
Bocs hogy ezt mondom, de elég szűk látókörre vall, ha sznobnak titulálod azt, amit más szeret, csak azért, mert te nem
Ennyi erővel utazni sem kell, mert Szegedről nézve minden érdekesebb úticél messze van és meg tudod nézni Google Streetview-n, műholdképen is.Nem tudok síelni, nem is érdekel, de az elmúlt 2 évben ellátogattunk a Pádis fennsíkra csak azért, hogy havat lássunk és hogy kicsit sétálhassunk a gyönyörű vidéken. Plusz nem mellesleg egy jó program is barátokkal, családdal. Egyébként Jahorina maximálisan alkalmas síelésre, legalábbis az elmúlt években mindig volt olyan periódus, hogy lehetett sportolni (munkatársam oda jár Budapestről).
Nem magam miatt
csak puszta logika. Szólj, ha látsz itt hegyeket, meg havat. Pont ugyanolyan sznob erőlködés innen nézve a síelés, mint a mélytengeri búvárkodás. Akik pedig sok pénzt nem kímélve szembe mennek a logikával, azok a szememben sznobok.
Szerintem félre értettél. Nem az utazással van bajom, természetes, hogy jó időnként megnézni más tájakat. Elmenni kicsit a hegyekbe, vagy megnézni a tengert. Ha vissza olvasol pont innen indult a beszélgetés, hogy Jahorinát is meglátogatjuk. -
martonx
veterán
Nézőpont kérdése
Én meg strandra alig megyek, mert ezekben a nagy melegekben garantált a hering parti a medencéken. (De Lidl-be is egy évben egy kezemen meg tudom számolni hányszor megyek, akármennyire jó, kegyetlen a tömeg nekem ott.) Nem vagyunk egyformák, én szeretem a hideget azért (is) megyek síelni, de igazából minden részét élvezem. Plusz régi haverokkal összejövünk, jó egy hosszú hétvége közös pihenés így haveri körrel.Strandra se nagyon megyek, pont az általad leírtak miatt
Nyáron délre tengerpartra menni pont ugyanolyan szívás, mint télen hegyekbe rohanni síelni. -
4ron
senior tag
Jahorina-ba is tervezünk elnézni, de pusztán csak azért, hogy lássunk végre havat. Mivel tőlünk jóval délebbre van, ezért manapság már ott is inkább csak mutatóban van hó, tudtommal síelésre nem annyira alkalmas már az a környék.Bocs hogy ezt mondom, de elég szűk látókörre vall, ha sznobnak titulálod azt, amit más szeret, csak azért, mert te nem
Ennyi erővel utazni sem kell, mert Szegedről nézve minden érdekesebb úticél messze van és meg tudod nézni Google Streetview-n, műholdképen is.Nem tudok síelni, nem is érdekel, de az elmúlt 2 évben ellátogattunk a Pádis fennsíkra csak azért, hogy havat lássunk és hogy kicsit sétálhassunk a gyönyörű vidéken. Plusz nem mellesleg egy jó program is barátokkal, családdal. Egyébként Jahorina maximálisan alkalmas síelésre, legalábbis az elmúlt években mindig volt olyan periódus, hogy lehetett sportolni (munkatársam oda jár Budapestről).
-
garga pista
addikt
Jahorina-ba is tervezünk elnézni, de pusztán csak azért, hogy lássunk végre havat. Mivel tőlünk jóval délebbre van, ezért manapság már ott is inkább csak mutatóban van hó, tudtommal síelésre nem annyira alkalmas már az a környék.Nézőpont kérdése
Én meg strandra alig megyek, mert ezekben a nagy melegekben garantált a hering parti a medencéken. (De Lidl-be is egy évben egy kezemen meg tudom számolni hányszor megyek, akármennyire jó, kegyetlen a tömeg nekem ott.) Nem vagyunk egyformák, én szeretem a hideget azért (is) megyek síelni, de igazából minden részét élvezem. Plusz régi haverokkal összejövünk, jó egy hosszú hétvége közös pihenés így haveri körrel. -
vizslakutya
senior tag
Jahorina-ba is tervezünk elnézni, de pusztán csak azért, hogy lássunk végre havat. Mivel tőlünk jóval délebbre van, ezért manapság már ott is inkább csak mutatóban van hó, tudtommal síelésre nem annyira alkalmas már az a környék.Jahorina település 1300 méteren van,a síterep 1900 ról indul.
Jelenleg kb 30 centi a hó, holnaptól folyamatos havazást jósolnak. -
martonx
veterán
Jahorina-ba is tervezünk elnézni, de pusztán csak azért, hogy lássunk végre havat. Mivel tőlünk jóval délebbre van, ezért manapság már ott is inkább csak mutatóban van hó, tudtommal síelésre nem annyira alkalmas már az a környék. -
PREM1Z
tag
Sziasztok!
Erdeklodnek van e itt olyan vallalkozo szellemu emberke, aki egy GPU javitast vallal, akar hobbibol, tanulas szempontjabol, esetleg profibb szinten Szegeden, esetleg kornyekenen. Lenne egy 1650 kartya ami allitolag egyik pillanatrol a masikra nem adott kepet. Korroziora tippelek talan, de enis meg csak tanulom mit hogy kell kimerni, ezert kernem valaki segitseget vagy aki raerne vele foglalkozni es megcsinalna. Koszi elore is a valaszokat!
-
garga pista
addikt
Sziasztok!
Ha már síelés a téma, van aki szokott menni Szegedről a Mátraszentistvánra v Eplénybe? -
martonx
veterán
Mostar az minimum 1 napos program, egyrészt a távolság, másrészt a látnivalók miatt. Onnan pedig már nincs messze Medjugorje,ha nem aktív vallásos az ember a látnivalók miatt akkor is megéri. Onnan meg már nincs messze a Kravica vízesés, lassan már 2 napos lesz a program.
Szarajevóban lesz 4 éjszaka a szállásunk, onnan fogunk erre-arra szétnézni. Valami vízesés már tervben van, valami vár is. Testvérem a nagy program szervező.
-
vizslakutya
senior tag
Mostar az minimum 1 napos program, egyrészt a távolság, másrészt a látnivalók miatt. Onnan pedig már nincs messze Medjugorje,ha nem aktív vallásos az ember a látnivalók miatt akkor is megéri. Onnan meg már nincs messze a Kravica vízesés, lassan már 2 napos lesz a program.
-
ShadowX
őstag
-
mAtech
aktív tag
Üdv!
A MediaMarkt-nak működik még az a lehetősége, hogy elektronikai hulladékot leadja az akinek van?
Bakay-n lehet alul bemenni úgy emlékszem.
-
martonx
veterán
5 éve voltunk Szarajevóban, nem volt semmi feltűnő se pozitív, se negatív irányban. Igaz csak egy délután volt és nem is mentünk rá az életszínvonal vizsgálatára
De ha már ott vagytok és van rá lehetőségetek, Mostárba mindenképp menjetek el és este. Csodát fogtok látni! Nagyon hangulatos kivilágítva.Köszi! Mostart egyébként is terveztük megnézni!
-
Ted_Beneky
senior tag
5 éve voltunk Szarajevóban, nem volt semmi feltűnő se pozitív, se negatív irányban. Igaz csak egy délután volt és nem is mentünk rá az életszínvonal vizsgálatára
De ha már ott vagytok és van rá lehetőségetek, Mostárba mindenképp menjetek el és este. Csodát fogtok látni! Nagyon hangulatos kivilágítva. -
vizslakutya
senior tag
Jól érted, elkészült a Magyar -Szerb határátkelőhely. Azt nem törlik el januárban. A román oldal az csak éppen ott van, hivatalosan nem működő,évente pár napra kinyitották . Most miként lesz majd megoldva,az a jövő zenéje.
-
martonx
veterán
Jól értem, hogy idén december 3-ra készült el az új magyar határátkelő, miközben január 1-el eltörlik a határt?

Ismét sikerült hasznosan elkölteni a pénzünket. -
tisn
veterán
Egyben van a két határ,Óbéba felé meg elméletileg januártól nem kell. Azt a kis földút szakaszt gondolom tavasszal rendbehozzák a Románok.
tudom, harmashatar, mint irtam jartam ott

-
vizslakutya
senior tag
Egyben van a két határ,Óbéba felé meg elméletileg januártól nem kell. Azt a kis földút szakaszt gondolom tavasszal rendbehozzák a Románok.
-
tisn
veterán
na akkor mar a magyar is szebb lett, amikor en voltam a nyaron akkor meg az is csak egy atlagos atkelohely volt. es ha jol ertem bekoltoztek a szerbek is, mar nem kell kontener + sator

-
vizslakutya
senior tag
-
tisn
veterán
nezz ra mapsen
lepukkant
a roman hatarallomas egy lerobbant ford tranzit volt
magyar oldalon rendes kiepitett cucc
szerb oldalon is volt ket kontener megy egy sator
mo uj felujitott ut
szerbia bitumen, de jo ocska
romania foldut -
pepe091
MODERÁTOR
Van egy Amazonról pluszban vásárolt Sandisk Extreme Pro 256 GB-os microSD kártyám, ha érdekel valakit, 14k, bontatlan.
Ingyen vihető egy ilyen kupon, ha valaki esetleg vásárolna az OBI-ban januárban:
-
martonx
veterán
Mármint pozitív vagy negatív értelemben? Mi 3 éve voltunk Romániában, akkor rácsodálkoztunk, hogy mennyire jó útjaik vannak. Mindenhol bevásárló központok voltak, és minden ugyanannyiba került, vagy kicsit olcsóbb volt, mint itthon. Miközben a román átlagbérek lehagytak minket.
-
martonx
veterán
Átlagbér vásárlóerő értékben. De mondom még nem jártam, csak hamarosan járni fogok, és kíváncsian várom. Szóval a bosnyákokra kíváncsi leszek.
-
tisn
veterán
Multkor obebaban voltunk. Ez ugye a roman Kübekháza... Kulturalis sokk volt.
(Mar a hatar is, nemcsak a falu) -
4ron
senior tag
Milyen értelemben élnek jobban? Mert az átlagbér terén biztosan nem, jóval a magyar életszínvonal alatt élnek. Viszont a város nagyon izgalmas, nekünk nagyon tetszett és nehéz ott unatkozni.
-
martonx
veterán
Idén két ünnep között meg Szarajevóba megyünk szétnézni. Majd elmesélem arra milyen nyomort találtunk. Borítékolom, már ott is rá fogunk csodálkozni, hogy jobban élnek, mint mi.
-
macilaci78
nagyúr
A román(minket ez érint közelebbről) bolgár schengeni csatlakozáshoz mit szóltok ?
Január 1-én ha minden igaz már nem kell megállni a román határon. Ki az aki már januárban élni akar a lehetőséggel ? Aradi Temesvári városnézés/bevásárlás ?
Indulás előtt meg kell venni a román útdíj "matricát", szerencsére online is lehet.Battonyai vagyok, Aradra jártam tankolni és gyrosozni.
-
martonx
veterán
A román(minket ez érint közelebbről) bolgár schengeni csatlakozáshoz mit szóltok ?
Január 1-én ha minden igaz már nem kell megállni a román határon. Ki az aki már januárban élni akar a lehetőséggel ? Aradi Temesvári városnézés/bevásárlás ?
Indulás előtt meg kell venni a román útdíj "matricát", szerencsére online is lehet.Nagyon helyes! Jövőre tervezünk Romániába menni. Arad nem nagy szám, de azért egy hétvégét megér. Temesvár már jóval látványosabb. Székelyföld varázslatos.
Ja, és MINDEN olcsóbb (mellékesen 20%-kal magasabbak a béreik, mint nálunk). Ők így nyomorognak.
-
attilav2
őstag
Indulás előtt meg kell venni a román útdíj "matricát", szerencsére online is lehet. -
macilaci78
nagyúr
Ahogy én csinálom: van egy mesterjelszó (kis betű, nagy betű, szám, speciális karakter) és mögéírom, hogy hova (pl ph, facse, email, stb). Így azért megjegyezni sem nehéz és mégsem ugyanazt használom mindenhol.
-
tisn
veterán
-
martonx
veterán
-
totya694
őstag
Kicsit kell csak várni, és újra nagy előny lesz az orosztudás.
Én már elfejtettem
Amikor még tanulnom kellett sem akartam belőle doktorit írni így az éppen 2-es osztályzattal is beértem
-
pulutodurumo
őstag
-
ShadowX
őstag
Abszolút megértem, a 2FA egy merénylet.
Sajnos egyre több platformon muszáj, mert sok a retardált akit egyszerű kiforgatni a fiókjaiból, ezzel lehet mérsékelni a veszteségeket, de minden alkalommal legszívesebben felpofoznám aki kitalálta, mikor be akarok lépni egy random fiókba a laptopomon amin az elmúlt x évben is beléptem, az OS-en amin az elmúlt x évben is beléptem, a földrajzi lokációról ahonnan az elmúlt x évben is beléptem, de azért rám bassza a 2FA-t hogy írjad be köcsög a kódot amit a telódra küldtünk, na én nem az a fajta vagyok aki mindig a zsebében tartja azt a köpedelmes tepsit amit manapság telfonnak csúfolunk, hanem lehet hogy a fürdőben hagytam, vagy az asztalomnál van miközben én a kanapén, esetleg lent maradt a kocsiban, 2FA rohadj meg.
Még akkor is bosszantó ha e-mail 2FA van mert az e-mail fiókomba se vagyok mindig belépve, na akkor oda is belépni...user/pass és kész, efelett minden csak kényelmetlenség, és az internet valaha kényelmes volt.
Főleg, hogy a jelszónak is olyan bonyolultnak kell lennie manapság, hogy jelszókezelő nélkül (amihez meg biometrikus azonosítás szükséges) esélytelen a kezelésük és használatuk.

-
totya694
őstag
Apám címével.vam regisztrálva.
2db angol nyelvű szoftvert ajánlanak(ez ismét nagy segítség az oroszt tanult időseknek)
-
macilaci78
nagyúr
Ha nincs mailcíme, akkor üf kapuja sincs valszeg...
Apám címével.vam regisztrálva.
-
garga pista
addikt
Édesanyám miatt kérdezem. Még emailcíme sincs...
Ha nincs mailcíme, akkor üf kapuja sincs valszeg...
-
macilaci78
nagyúr
Van pc-re is 2fa program, az ügyfélkapu oldalán van is rá javaslat.
Édesanyám miatt kérdezem. Még emailcíme sincs...
-
garga pista
addikt
Buta telefonnal hogy működik?
Van pc-re is 2fa program, az ügyfélkapu oldalán van is rá javaslat.
-
macilaci78
nagyúr
-
tisn
veterán
nem mondod hogy ennyire hulye vagyok, megyek befele a boronddel (mindenki rohog, hogy ez hulye
), ajtobol latom, hogy mminit szetverve, na mondom ez is mexunt, visszabattyogok a parkoloba 
-
tisn
veterán
Árkádban még megvan sztem a mister minit.
Illetve a Rókusi krt 66-os ház aljában (autóval a Szatymazi u.nál kell lekanyarodni) van egy cipő javító, engem hátizsák cipzár javítással ide küldtek, egy kérdést sztem megér.thx

-
martonx
veterán
Sajnos egyre több platformon muszáj, mert sok a retardált akit egyszerű kiforgatni a fiókjaiból, ezzel lehet mérsékelni a veszteségeket, de minden alkalommal legszívesebben felpofoznám aki kitalálta, mikor be akarok lépni egy random fiókba a laptopomon amin az elmúlt x évben is beléptem, az OS-en amin az elmúlt x évben is beléptem, a földrajzi lokációról ahonnan az elmúlt x évben is beléptem, de azért rám bassza a 2FA-t hogy írjad be köcsög a kódot amit a telódra küldtünk, na én nem az a fajta vagyok aki mindig a zsebében tartja azt a köpedelmes tepsit amit manapság telfonnak csúfolunk, hanem lehet hogy a fürdőben hagytam, vagy az asztalomnál van miközben én a kanapén, esetleg lent maradt a kocsiban, 2FA rohadj meg.
Még akkor is bosszantó ha e-mail 2FA van mert az e-mail fiókomba se vagyok mindig belépve, na akkor oda is belépni...user/pass és kész, efelett minden csak kényelmetlenség, és az internet valaha kényelmes volt.
Ebben egyébként maximálisan egyetértek. Sajnos egyre több a kretén, és ezt mindenki megszívja, nem csak a kretének, akik fel sem fogják, hogy miattuk szív mindenki.
Olyan ez, mint a sebességkorlátozás, meg amikor valaki 60-nal megy az országúton 90 helyett, aztán nem érti, hogy valaki miért vállal be mögötte életveszélyes előzést, és hümmög, hogy lám milyen veszélyes rohanni.
Vagy a fordítottja, amikor meg 50 helyett 130-al versenyeznek, amire az a válasz, hogy akkor legyen 40-es sebességkorlátozás, hagy szívjon mindenki, pár díszfasz miatt, akik ugyanúgy továbbra is leszarják a szabályokat.
Ilyen világot élünk. -
totya694
őstag
"user/pass és kész, efelett minden csak kényelmetlenség, és az internet valaha kényelmes volt."
Ezzel 100%-ban egyetértek.
-
martonx
veterán
-
FoxiestFox
félisten
-
csoszogi
tag
Én, hogy öregszem, egyre több egészségügyi problémám van. Oké nem vészes de van, meg a munkahely miatt is kell rendszeres vérvétel. Az adó is egyszerűen intézhető, igaz én sima beosztott vagyok. Az EESZT-ben elérhető mikor mit csináltak velem, elhagyott régebbi, vagy új leletek letölthetők, még a maszek dokis eredmények is, jó pár évre visszamenőleg. Nekem ez nagy kényelem. Vagy a dokumentumok lejártáról is küld emlékeztetőt, nem nézegetem naponta meddig érvényes. Másra nem használom. Vannak a számítógépemen is programok, amiket nagy ritkán használok, de akkor jó hogy van, nem törlöm. Autóról is kapunk értesítéseket, de azt a feleségem intézi. Majd én is a kétfaktorost számítógépen állítom be, telefon telefonálásra használom. A NAV meg megtalál szerintem, ahogy a viccben is írják
-
totya694
őstag
-
garga pista
addikt
Árkádban még megvan sztem a mister minit.
Illetve a Rókusi krt 66-os ház aljában (autóval a Szatymazi u.nál kell lekanyarodni) van egy cipő javító, engem hátizsák cipzár javítással ide küldtek, egy kérdést sztem megér. -
tisn
veterán
hi. borondon elromlott a cipzar, tescos mister minit mexunt, hova erdemes vinni? thx
-
martonx
veterán
-
totya694
őstag
"Esetleg" tudja-e valaki ha megszűnik az ügyfélkapum akkor küldi-e a NAV a súlyadót vagy le kell velük boxolni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
99900 - 99801
102466 - 102001 102000 - 101901 101900 - 101801 101800 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 99901 99900 - 99801 99800 - 99701 99700 - 99601 99600 - 99501 99500 - 99401 99400 - 99301 99300 - 99201 99200 - 99101 99100 - 99001 99000 - 98901 98900 - 98801 98800 - 98701 98700 - 98601 98600 - 98501 98500 - 98401 98400 - 98301 98300 - 98201 98200 - 98101 98100 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- iPhone SE 2020 128GB Black -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4893, 96% AKKSI
- BONTATLAN DOBOZOS ThinkCentre M70s SFF Időtálló Asztali gép -50% i5-14400 16/512 730 Magyar CD/DVD
- iPhone 17 Pro Max 256GB - Új Aktiválatlan
- Asus Vivobook Go E1504GA - 15.6"FHD - Pentium N200 - 8GB - 128GB - Win11 - MAGYAR - Garancia
- S22 ultra bontás 3db Olvass!!!!
(csak vicc volt)

Na nem síelni mert az nem nagyon érdekel, csak hogy a tél egy részében legalább téli tájon lehessünk (a feleségemnek is hiányzik a hó, és a gyereknek is nagyon tetszett az a kb 3 db hóesés amit 3 év alatt meg tudott figyelni.
).