Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24901) gyuromoj


gyuromoj
veterán

lash | Flash of Two Worlds Trailer | The CW (E02)

The Flash | Best of Both Worlds Trailer | The CW (Season)

[ Szerkesztve ]

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#24902) ubyegon2 válasza Vladi (#24877) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Gallipoli ausztrál sorozatot nézi, nézte valaki?

Nem, de fogja! Most ugrott be, hogy egy félretett vinyómon ott kell lennie. :) thnx
felirathiány miatt, gyanítom

[ Szerkesztve ]

(#24903) tomiii. válasza harylmu (#24899) üzenetére


tomiii.
aktív tag

Én általában csak olvasgatni járok, de én is nézem a The last manontearth-öt, nekünk itt a koliban tetszett a második rész nagyon. :D Bálnás rész... :C

[ Szerkesztve ]

(#24904) Nordic


Nordic
Közösségépítő

Fear The Walking Dead befejezve. Na ilyen se volt még, hogy az első 3 tetszetős rész után a többi átmenjen majdnem dögunalomba. Komolyan a 4. résztől(amikor a katonák megjelentek) nekem nem gyengén esett a színvonal. A vége se volt drámai sikerült egy olyan szereplőt kiírni, aki cseppet sem érdekelt, mert sokat nem tett hozzá a sztorihoz. Azt meg már végképp nem értettem, hogy minek kellett távcső a hajóhoz. Mert amikor a távcsőben mutatták, azt hittem valami kurva messze van, a záró képsorokban meg ott libeg majdnem a tengerparti homokban, éppen csak nem lehet ráköpni az erkélyről a kormánykerékre :W , és még cliffhanger-nek is harmatgyenge volt, már ha volt olyan egyáltalán. Ezek tekintetében már annyira nem várós a 2. évad, eléggé elbaltázták a 4-5-6. részt. Ami számomra kicsit megmentette, az a néger faszi, meg Alicia(de csak mert nagyon bejövős :DDD)

[ Szerkesztve ]

(#24905) gboszi


gboszi
senior tag

Hát kövezzetek meg, de szerintem az idei BigBang semmivel sem rosszabb, mint az eddigiek...
Viszont a Blacklist-et én is kaszáltam 2. évad közepént mert baromira nem szólt már semmiről...:(

"If you're good at something, never do it for free!"

(#24906) dokee78 válasza gboszi (#24905) üzenetére


dokee78
félisten

Pedig jó a Blacklist!

(#24907) abridabri válasza gboszi (#24905) üzenetére


abridabri
veterán

"Hát kövezzetek meg, de szerintem az idei BigBang semmivel sem rosszabb, mint az eddigiek..."
Hat nem tudom, nalam mar Baratok Kozt szinvonalon tart a sorozat, az elso par evad kockapoenjai sehol sincsenek, mar csak 1 szappanopera ,neha ritkan 1-1 poen , de ennyi.
Szoval reszemrol repult 1 virtualis kavics az iranyodba ;]

[ Szerkesztve ]

(#24908) gboszi válasza abridabri (#24907) üzenetére


gboszi
senior tag

Hehe, nekem pont az tetszik hogy fejlődik a sorozat. Mikor már uncsi lett volna behoztak a csajokat. Raj beszel. Sheldon baratnő. Szerintem.

"If you're good at something, never do it for free!"

(#24909) bok92 válasza gboszi (#24905) üzenetére


bok92
addikt

Nehezen tud már rosszabb lenni... :DDD az első részt láttam, de szerintem itt be is fejeztem. Nagy valószínűséggel a modern family is ilyen sorsa jut. Kár az időt ilyenekre pocsékolni.

(#24910) Yayoh válasza Nordic (#24904) üzenetére


Yayoh
aktív tag

Szerintem meg egy gyenge kezdés után lett "jó" az 5-6. rész.A hajós rész tényleg vicc volt, de azon is jót mosolyogtam hogy az első 5 részben jó ha 5 zombit láttunk összesen, majd itt a végén meg megjelent 300-400 a semmiből. Sajnos bénák a karakterek, nálam is a néger meg a kiscsaj menti meg a sorozatot, meg talán a drogos Nick.

(#24911) tepenzed válasza Yayoh (#24910) üzenetére


tepenzed
őstag

a stadionból szabadultak ki

Nordic: én is szúrnám :U

[ Szerkesztve ]

(#24912) Secunda


Secunda
csendes tag

Warehouse 13 finálé / 5. évad

Láttam, hogy itt is voltak / vannak, akik kedvelik ezt a sorozatot, tegnap én is befejeztem, némi szünet után újranézve az egészet. Nekem nagyon tetszik, kár, hogy nem készült belőle több rész, de legalább egy szép, illő lezárást kapott. Valamennyi évada bejött, a minősége nagyon jó volt végig. Ami a véget illeti, az utolsó évadnál kicsit furcsának éreztem a kapkodást és az erős desztillálást / gyorsított történetmenetet, pedig erre felkészültnek kellett lenniük, hiszen utólag rendelték be az évadot úgy, hogy lezárják, utolsó lesz. .. így nem értem, miért kapkodtak, volt 6 rész (inkább 5 + 1). Valda abszolúte nem hiányzott, inkább erre a Paracelsusos fickóra kellett volna erősebben koncentrálni, és végighúzni az évadon. Őt viszont pont hamar elintézték, pedig jobban jártak volna vele, mint Valdával. Nem volt rossz a feloldás, csak hamari, mindenesetre szvsz a negyedik évad cliffhangere a legerősebb az egész sorozatban. A Claudia és testvére történetet úgy tűnik, mindenképpen bele akarták még tenni, amit megértek, jó dupla részt kaptak. A telenovellás rész az utolsó klasszikus, átívelés nélküli sima raktáras ereklye-vadászat, szuper volt.
Az utolsó résznél a sorozat vége okán kb. az ötödik perc után sejteni lehet, hogy visszaemlékezős rész lesz, ami jó, hiszen időt ad a végére. Engem kicsit bosszantott, hogy úgy tűnik, mintha marhaságokra pazarolnák az időt, ahelyett, hogy zárnának. De volt értelme, jól sikerült emlékek voltak, illettek oda, ahová kellett, és az üzenetet is átadták (pedig rühellem az ilyen visszaemlékezős részeket, de ez jó volt). Pete itt erőn felül teljesített, nagyon szép volt az egész. A raktár költözésének ijesztgetése jó ürügy volt erre a részre, de én nagyon és őszintén örültem, hogy az alkotók meghagyták a nézőknek a 13-as raktárat úgy, ahogy az évadokon keresztül láthatták, és nem erőltették bele a céltalan költözést a sorozat vége okán. A költözéshez társuló hanyatló nyugat jellegű szál szerencsére a háttérben maradt, szvsz egyáltalán nem kívánkozott ide, a rész eleje után annyi is volt. A raktár majd megy, ha akar, és eljön az ideje, de abba holmi sorozat-cancel nem fog beleszólni :) Talán csak egy másik ürügy volt, hogy még egyszer utoljára lássuk H.G.-t.) A pinget kapó, a következő munkába belendülő csapat lezárta (a nézőknek) az ő korszakukat. A szép átmenet a jövőbe (az eltűnő karakterekkel) nagyon jó megoldás volt, ugyanakkor előremutató is, hiszen a jövőbe is betekintést enged, ahol a 13-as raktár még mindig 13-as, de minden változik, a raktár is, semmi sem örök. És Claudia végül csak caretaker lett, hát igen, ez teljesen várható volt. Az utolsó részes meghasonlása érzésem szerint inkább az érzelmeknek / emlékeknek szólt, semmint magától a pozíciótól történő viszolygásnak.

Zseniális egyensúlyozás volt ez a vég. Szuper sorozat. Endless wonder.

[ Szerkesztve ]

Viribus Unitis -- Bernie says: "$$$$$ $$$$$$ $$$ $$$$$."

(#24913) rétisün válasza Secunda (#24912) üzenetére


rétisün
veterán

szépen összefoglaltad :C

én is néztem annak idején, nem lett a kedvenc sorozatom (ha van olyanom egyáltalán) meg elég sorozat-ínséges idők kellenének, hogy nekiálljak még egyszer, de összességében mégis úgy emlékszem rá, mint egy egész jó sorozatra, ami kellemes kikapcsolódást nyújtott.

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#24914) bAtt001


bAtt001
addikt

izombie s2 premier, igen igen jó lesz ez megint, a heti eset kicsit ratyi de a főszál szépen alakul, felvette a vonalat amit leraktak az előző évad végén

(#24915) #54715584


#54715584
törölt tag

AHS: Hotel

Érdekes kezdés volt. A hotel baromira jól néz ki, de nem nappali fényben. Az elején az operatőri megoldások engem egyenesen zavartak, a nyitány alatti fények is. Lehet, hogy különleges megoldás volt, de szerintem nem kellett volna.
A zenei szerkesztőnek kéne egy nagy tockos, nagyon rossz zenéket válogatott össze - kivétel az utolsó szám -, így viszont az egyik legjobb jelenetet rontották el számomra.
A színészekre nincs panaszom, de félek, hogy csak a látvány viszi el a hátán egyelőre ezt az évadot. Nem tudom nézős lesz-e, ha nézem is, azért, mert ilyet még nem láttam, de ezt nem jó értelemben kell venni.
Remélem az első rész hibáit nem ismétlik meg újra.

(#24916) #54715584


#54715584
törölt tag

Flash s02e01

Csalódást keltő volt a kezdés, vártam a nagy történést, aztán semmi. Nem kapkodták el. Iris továbbra is idegesítő. És továbbra is leül a sorozat az üres lelkizős részeknél. Lassan azért lesz ez a sorozat scifi, mert irreális emberi kapcsolatok vannak benne.
Marad nézős, de lehet a nem lényegi részeknél majd virágot locsolok vagy megpakolom a mosogatógépet.

(#24917) Andris837


Andris837
senior tag

Arrow S04E01

Komoly évad lesz, úgy érzem.
A végén az utolsó jelenet az WTF?! :Y Szerintetek kinek a sírjánál áll Oliver?

iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN

(#24918) jonnyjoker01


jonnyjoker01
veterán

Originals s03 elindult :Y (@monstre :D)

Ja meg kijött a how to get away with murder s2e3 - nézzétek meg :D

Üdv. Johnny

(#24919) #54715584 válasza jonnyjoker01 (#24918) üzenetére


#54715584
törölt tag

Igen, igen, vártam nagyon. :K
Holnap nézem, ma szekrény szerelés van. :)

(#24920) #51177472


#51177472
törölt tag

AHS Hotel:

jó lesz, csak ne járjunk úgy mint a cirkusznál.

(#24921) k-adi válasza #54715584 (#24915) üzenetére


k-adi
nagyúr

A hotel tényleg szép, de eddig elég homályos a történet nekem :D GaGa is elég érdekes :U Eddigis kicsit elvont volt a sorozat, ez az évad se fog kilógni

(#24922) Secunda válasza rétisün (#24913) üzenetére


Secunda
csendes tag

Nekem nagy kedvenc. Időnként egy pár részre, kikapcsolódásra tökéletes sorozat.

Más:

Megnéztem a Shield ügynökei új évadának első részét.

Az inhuman szál tovább folytatódik, jól indul az évad. De Bobby és Hunter ereszdelahajamat kapcsolatával megint felbosszantottak, és ez a megoldás nem is az első, a korábbi évadban Fitz és Simmonsnál hajszálpontosan ugyanezt játszották el: amikor két, egymásba szerelmes karakter eljut a katarzisig, pillanatok alatt szétverik őket, majd akár egy komplett évad kell, hogy valahogy helyreálljanak. Ezt nagyon utálom, vagy csináljanak együtt valamit, vagy külön, vagy legyen ilyen sorozatokra jellemző "plátói", de ez a kombináció nagyon rossz. Anno Fitz is szerelmet vallott Simmonsnak, aztán a következő évadban ment a teljesen gyerekes durci. Hogy az utolsó részben úgy folytassák, mintha mi sem történt volna . . .rofl. Bobby az előző évadban mondjuk szerelmet épp nem vallott (férj - feleség voltak amúgy is), de elég alaposan egymásra borultak Hunterrel (amikor azt majdnem megölte a már rég ki kellett volna nyírni fickó). Most pont ugyanez a gyerekes viselkedés, bármi értelem nélkül. És ez a kettő menne spinoffba . . . Mondjuk ezek mind csak kis mellékszálak, de olyan gázak, hogy ezeket használják emocionális második szálnak, hogy áááá . . .

[ Szerkesztve ]

Viribus Unitis -- Bernie says: "$$$$$ $$$$$$ $$$ $$$$$."

(#24923) Pitterix


Pitterix
őstag

Arrow 401: majdnem sok romantikázás, kevés akció, meglepően gyengusz cgi, de ezek ellenére elviselhető bevezető.

Heroes Reborn 104: ez még mindig leköt, tetszenek a régi utalások, az új hősök is talán alakulgatnak. Várom a folytatást.

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#24924) Pitterix


Pitterix
őstag

AHS 501: Na ez bevezetőnek nem volt rossz. A zenék nekem bejöttek, a hotel szép, Gagus pedig még mindig nem szép nő. :N

[ Szerkesztve ]

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#24925) CJ3


CJ3
senior tag

Sajnos a Ray Donovan-nek is vége :O Lesz következő évad?

Milyen sorozatot ajánlanátok most akár régebbi is jöhet.

Mindenevő vagyok. pl ezeket néztem eddig:

Dexter, Californication, Weed's, Game of Thrones, Spartacus, Magic City, Hannibal, Boardwalk Empire,

A zombis, vámpíros számomra irreális fajta filmeket nem szeretem:) olyat ne. :R

[ Szerkesztve ]

Crypto

(#24926) mayday00


mayday00
őstag

A CBS elkaszálta az Extantet, nem lesz 3. évad.

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#24927) abridabri válasza CJ3 (#24925) üzenetére


abridabri
veterán

(#24928) gerii válasza mayday00 (#24926) üzenetére


gerii
addikt

Most olvastam én is, a második évad pedig fényévekkel jobb volt mint az első.

(#24929) FoxiestFox válasza mayday00 (#24926) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Na, még egy félbemaradt scifi. :DDD
Tényleg sokkal jobb volt a második évad.

(#24930) xenom0rph válasza CJ3 (#24925) üzenetére


xenom0rph
őstag

Narcos

halahala

(#24931) harylmu válasza xenom0rph (#24930) üzenetére


harylmu
őstag

Óriási plusz. Nálam eddig év sorozata.

(#24932) bAtt001 válasza CJ3 (#24925) üzenetére


bAtt001
addikt

Newsroom

(#24933) petata


petata
őstag

Pár nap, és elindul a Fargo 2. évada. Nagyon várós. :))

I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.

(#24934) CJ3 válasza xenom0rph (#24930) üzenetére


CJ3
senior tag

Úúúh ez alap most indul ha jól tudom ;]

Crypto

(#24935) CJ3 válasza xenom0rph (#24930) üzenetére


CJ3
senior tag

Hol voltam eddig :/ kint az első évad már szedem is :C :R

Crypto

(#24936) xenom0rph válasza CJ3 (#24935) üzenetére


xenom0rph
őstag

A nézett sorozataid között nem látom a Breaking Badet, orvosoljuk már.. ;] :DDD

halahala

(#24937) bobalazs válasza mayday00 (#24926) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

fasza :/

(#24938) dokee78


dokee78
félisten

(#24939) CJ3 válasza xenom0rph (#24936) üzenetére


CJ3
senior tag

Tetszett a trailer ;] Köszi :R

A Narcos meg már lent, de el kell napolnom sajnos ;] ;] ;]

[ Szerkesztve ]

Crypto

(#24940) |AP| válasza CJ3 (#24939) üzenetére


|AP|
veterán

ha esetleg te is azt gondolnád pár rész után (számomra teljesen érthetetlen módon), mint pár ismerősöm, hogy unalmas és lassú, és ezért feladnád, akkor életed egyik legnagyobb sorozatélményétől fosztod meg magad...

...csak szólok :K

(#24941) Vladi


Vladi
nagyúr

zí nésönéknél teljesen elmentek otthonról. Komolyan? Zombi Jézus? :U

:DDD

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#24942) gerii válasza Vladi (#24941) üzenetére


gerii
addikt

A zombi három királyok + a teve qrva nagy volt :C

(#24943) #54715584 válasza jonnyjoker01 (#24918) üzenetére


#54715584
törölt tag

The Originals most nem volt eredeti. Valami hiányzott belőle.

(#24944) jonnyjoker01


jonnyjoker01
veterán

Z Nation 2. évada eddig 8.3-as ratinggel büszkélkedhet :Y

@monstre: dettó. Szerintem nem történt úgy igazán semmi, üres volt.

[ Szerkesztve ]

Üdv. Johnny

(#24945) gyuromoj


gyuromoj
veterán

Supernatural S11E01

Érdekesnek ígérkezik a sztori. Remélem nem fullad unalomba hamar és végig fent tudja tartani majd az érdeklődést.

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#24946) oriic válasza gyuromoj (#24945) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Hja tegnap megnéztem én is. A vége érdekes volt, a kislányra egyelőre nincs tippem ki lehet, de gondolom a sötétség megtestesülése talán?

Live-Die-Respawn

(#24947) gyuromoj


gyuromoj
veterán

Sleepy Hollow S03E01

Ha ráállnak újra a Monster of the Week témára akkor nézős lesz. Bedobtak egy új főszálat, ami akár még érdekesebb is lehet mint az eddigiek.

(#24946) orichalcos
Én is erre tippelnék, mivel a Sötétség azt mondta Dean-nek, hogy mindig segíteni fog neki, attól függetlenül hogy hol van és ki lesz.

[ Szerkesztve ]

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#24948) gyuromoj válasza oriic (#24946) üzenetére


gyuromoj
veterán

Ami még tetszett, hogy a Pokolban fogva tartott Lucifer és Mihály is be vannak sz*rva ettől a Sötétségtől. Crowley pedig nagyon biztosra veszi hogy majd összeállnak ketten, de nagy pofára esés lesz itt szerintem. Meg az is jó volt, hogy a Sötétség nem is ismerte a Halált illetve fordítva.

[ Szerkesztve ]

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#24949) oriic válasza gyuromoj (#24948) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Persze hogy nem ismerte a Halált, hiszen Isten elvileg a sötétség bebörtönzése után teremtette meg magát a halált. Legalábbis ezt tippelem.

Megnéztem The Flash nyitót, jó volt ez, kíváncsi vagyok hogy magyarázzák meg Firestormot.

Más:

Ezt néz majd valaki? :DDD

SuperMansion Official Trailer
Stop-motion animációs sorozat. :DDD

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#24950) #54715584 válasza oriic (#24946) üzenetére


#54715584
törölt tag

Rajta volt a pecsét, szóval sztem elég egyértelműen ő lesz majd a sötétség. Kérdés milyen gyorsan nő fel.
Azért voltak jó beszólások: A sötétség egy nő? Meg kiborult a fél pokol? :DDD

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.