Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#66001) lezso6 válasza Bad Pritt (#66000) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Igen, ez simán benne van szerintem is.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#66002) fogkefe21


fogkefe21
kezdő

Nekem a kritikákkal ellentétben a Rings of Power sorozat eléggé tetszik. De talán azért, mert eleve megfog az egész Gyűrűk Ura sztori. Szerintem ez az első évad csak megalapozta a történetet, a folytatás innentől kezdve izgalmasabb lesz. Ez ilyen megismerkedtünk a helyszínekkel, karakterekkel, elindította a másodkort című évad volt. Belátom elég sokszor tényleg vontatott is unalmas, de az első 3 rész, amikor még ámultam, hogy ez Lotr újra, illetve a 6. rész azért kárpótol. Főleg a 6. rész. Utolsó részben valószínűleg kiderül, hogy Halbrand-e Sauron, illetve kiderül Meteor Man célja is, meg jó sok kérdésre választ kapunk még, Isildurral mi lett, meg Adar akkor mit lép innentől kezdve, ha Sauron felfedi magát.

Ami viszont nem tetszik és nem tudom megszokni:
Nincs tömeg. Egyedül Numenorban és a törpöknél éreztem, hogy akkor itt most tényleg itt élnek. A tündék városát meg sem mutatták, pár tünde volt csak a szírten, meg egy utca ahol a halottakról van szobor... Ennyii, de talán ez jobban ki lesz majd fejtve, ami a nagyobb baj, hogy Mordor születése egy vicc volt. Délvidék 2-3 faluból és 100 emberből állt? Pár tünde vigyázott az egészre? Az orkok sincsenek túl sokan, kb ők sem lehetnek 300-nál többen, főleg, hogy a maradék 30 ember kiállt ellenük csatázni.
Hol a tömeg? Hol a sokaság? Nem tudom elhinni, hogy itt tényleg egy világ sorsáról döntöttek amikor kb láttam 20 hobbitot, 4 mágust, 15 tündét, 300 orkot, meg 100 vidékit. Leszámítva Numenort és a törpöket... A filmekben hatalmas seregek voltak, rengeteg várossal rengeteg király. Hatalmas csaták, millió orkkal. Ott egy egész világ sorsa volt a tét. Itt kb max 1000 karaktert mutattak. Engem ez zavar egyedül, olyan kicsi nekem a sztori, olyan kevés karakter van benne, kicsik a csaták és kicsi a tét.

Látványra amúgy nagyon szép, de szerintem jót fog tenni neki, hogy mennek a stúdióba és számítógépeznek egyet, mert eddig szép szép de a filmektől elmarad azért.

[ Szerkesztve ]

(#66003) lezso6 válasza fogkefe21 (#66002) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Számomra nagyon furcsa, hogy ez a sorozat tetszik bárkinek. Úgy érzem, hogy akinek ezt tetszik az azért szereti, mert egyszerűen nincs más, rajongóként már mindent látott és olvasott, ez a legújabb, ezt kell szeretni, mert ezt kaptuk, nincs más. Lehet egyébként a sorozat sztorija működne nagy vonalakban, mert azért jó megismerni a történetet, még akkor is, ha más, mint a könyv. Hisz ott vannak a filmek: a Gyűrűk Ura trilógia is sok mindent változtat a történetvezetésben, de mégis nagyon jól működik, mert a sorozattal ellentétben jó a rendezés, a vágás, a fényképezés, a színészi játék, a zene, a szövegkönyv, stb.

Nekem egyre gyanúsabb, hogy a sorozat költségvetése kamu, valójában csak pénzmosásra használják. Legalábbis nehezen tudom elhinni, hogy ennyire bénák. :(

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#66004) Mr K válasza Ellia (#65986) üzenetére


Mr K
senior tag

És akkor most jött el az a szürreális helyzet, hogy vitatkozni próbálok valakivel, aki látta a sorozatot, miközben én meg nem láttam. De ha már a sorozatok tele vannak ilyen sületlenségekkel, akkor miért ne utánozhatná ezt a valóság? :D

Szóval az első epizódból elvileg az derült ki, hogy a hulkká válás valójában egy teljesen hétköznapi történés, ami egy normális ember életében nem okoz nagyobb törést, mint az első üveg sör elfogyasztása. Az emberiség egyszerűen peches volt, hogy az első hulk pont egy olyan emberből lett, aki nem csak alapvetően problémás (= férfi), hanem idegbeteg(?) is, düh kezelési problémákkal, és akinek csak ötvenéves korára sikerült úgy ahogyan felnőni, bár pont az első epizód mutatja, hogy még így is infantilis maradt. (Ami jogi részről felveti (ha már az ügyvédeknél tartunk), hogy miért is nem áll bíróság előtt egy teljes város szétveréséért, ha az átlagembert már egy kocsma szétveréséért felelősségre vonják...)

Nem mellesleg kaptunk egy triviális módszert további hulk-ok gyártására, nem tudom, hogy a sorozat foglalkozik-e ezzel a szállal, és ha nem, akkor miért nem...

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#66005) gbors válasza Bad Pritt (#65997) üzenetére


gbors
nagyúr

Gracias, betárazva :R

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#66006) Tasunkó válasza Bad Pritt (#65992) üzenetére


Tasunkó
senior tag

Mert bölcs. Galadriel bölcs azért tud egyszer ilyen, máskor olyan lenni. Inkonzisztens igen eléggé találó kifejezés, felületesen van megírva, illetve a többi is, viszont a vívódást ha nem jól ábrázolják szóval abból nagy adag unalom is lehet, nem akarják húzni az időt, nyilvánvaló volt hogy Aragornból úgyis Aragorn lesz, minek terheljék a nézőt, azzal hogy kovács lesz belőle, bár ha jól csinálják tartogathatott volna meglepetéseket, annyira azért nem bíztam bennük, hogy ne legyek hálás amikor 10 másodperc alatt elintézték.
Szívesebben láttam volna egy olyan sztorit ahol az egyik szál előbbre tart mint a másik, valami metroidvania stílusban ahol, csak onnatól lesz izgalmas egy szereplő hogy a másik már kinyitott egy kaput, és az adott szereplő szálát vívódásait akkor már érdekesebb lesz figyelni akár még ha időben le is van maradva, illetve meglephettek volna sztorivezetés-ötletekkel, ez hogy piramisszerűen építik egyszerre a karaktereket magával hozza azt hogy mindenkit az első részekben csak építgetnek és az unalmas, gyakran ezért csapták össze ilyen hirtelen döntésekbe, illetve Galadrielnek az összes szereplőhöz kell alkalmazkodni, ettől is olyan amilyen, meg ugye a rengeteg szuperképessége ami van...A karakterek bemutatkozását összecsapták, talán később rakodik rájuk valami jellemféleség amit be lehet azonosítani(Nekem anno a Trónok harca is csupa klisével indult, ha a gyereket a második részben ki nem lökik az ablakon nem tudom néztem volna-e).
Voltaképpen amiért mindannyian útnak indultak, annak az indítékait legjobb elfelejteni, remélem amikor úton lesznek már összeszedettebben lekommunikálják.

Kérek egy számot a jútútú

(#66007) blg válasza gbors (#65996) üzenetére


blg
senior tag

Tehran

(#66008) WayneGace válasza Bad Pritt (#65992) üzenetére


WayneGace
őstag

Hogy Galadriel gyülőli az orkokat, a bosszú és harag érzése olyan erős benne, hogy egyetlen egyet sem hagyna életben, de nem megy bele fölöslegesen 1.5 vs sokba, az miért ellentmondás?

[ Szerkesztve ]

BestSecret invitációt privátban adok.

(#66009) madgie válasza gbors (#65996) üzenetére


madgie
titán

Black Bird

(#66010) Bad Pritt válasza WayneGace (#66008) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Az ellentmondás, hogy Galadriel gyülőli az orkokat, a bosszú és harag érzése olyan erős benne, hogy egyetlen egyet sem hagyna életben, majd másnap Theo elmondja, hogy ugyanígy érez irántuk és őt meg kb. lehülyézi. Szóval vagy történt abban a pár órában valami, amiről nem tudunk, de ami miatt az ezeréves gyűlölet hirtelen alábbhagyott benne, vagy egy hipokrita szar, vagy egyszerűen rosszul van megírva a karakter.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#66011) WayneGace válasza Bad Pritt (#66010) üzenetére


WayneGace
őstag

Szerintem elég jó be van mutatva a belső vívódása. Tudja, hogy a gyülölet nem jó, felemészti őt is. De nem tud szabadulni tőle. Ahogy mondja is a kölyöknek. Ha felveszí ezt a terhet nem biztos, hogy le tudja majd tenni. Ez számomra nem ellentmondás. Ez inkább mélyíti a karaktert. Az sem lenne jó, ha totál egysíkú lenne és ugyanazt hajtaná, bármi is történjen. Ráadásul ő feláldozhat akár még ezer évet a céljai elérésére és még akkor is marad ideje másra, Theonak ez nem adatott meg.

[ Szerkesztve ]

BestSecret invitációt privátban adok.

(#66012) Bad Pritt válasza WayneGace (#66011) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Épp csak ez úgy néz ki a sorozatban, hogy hordaszám irtja az orkokat, majd rávesz mindenki mást is, hogy hordaszám irtsák az orkokat, majd a gonosz vezérnek kijelenti, hogy továbbra is hordaszám irtani fogja az orkokat, majd másnap a semmiből azt mondja az orkok miatt hajléktalan, anyátlan, lelkifurdalás által gyötört gyereknek, hogy áh, ne gyűlöld őket annyira, nem éri meg. Lenne helye mindkettőnek, csak nem így egymás hegyén-hátán. Vannak elejtett félmondatai, amik alapján érezni, hogy próbálkoztak az írók a belső konfliktus ábrázolásával, de azért a 7 rész alapján inkább egy obszesszív, vérszomjas pszichopata képe alakult ki az emberek fejében, aki mindent és mindenkit felhasznál maga körül, hogy elérje a célját, aki nagyon messze van egy Boromir mélységű őrlődéstől.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#66013) Mik76 válasza gbors (#65996) üzenetére


Mik76
senior tag

Thd Morning Show, meg en pl az 1883-at is ott lattam, bar nem ok gyartjak.

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#66014) Zizmand válasza gbors (#65996) üzenetére


Zizmand
aktív tag

WeCrashed, The Afterparty

(#66015) negyven2


negyven2
veterán

The Peripheral - Season 1 Official Trailer

Október 21 | Prime Video

"Fact. Bears eat beets. Bears. Beets. Battlestar Galactica."

(#66016) Bad Pritt


Bad Pritt
nagyúr

New Report Claims Prime Video Abandoned A Conan The Barbarian TV Series Because Of “Toxic Masculinity”

Lett helyette Wheel of Time...

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#66017) Ellia válasza Mr K (#66004) üzenetére


Ellia
addikt

Magam részéről biztos nem vitázom :) Viszont szerintem az egész MCU egy nagy mese... Ebbe sok minden belefér, mint a Star Warsba is. Meg a franc tudja mibe még.

(#66018) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Clarkson's Farm

Csatlakoznék az előttem szólókhoz. Nagyon kellemes, rendkívül szórakoztató, minőségi műsor. Imádtuk nézni. Jól szórakoztunk és közben - mi tagadás - tanultunk is belőle.

Nagyon tudnék örülni sokkal több ilyen műsornak.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#66019) Phoen|x válasza Bad Pritt (#66016) üzenetére


Phoen|x
őstag

Toxic Masculinity... na bmeg. :DDD

Go Gunners!

(#66020) lezso6 válasza Bad Pritt (#66016) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Azért ez erősen ironikus, hogy a Conan íróját, Ryan Condal-t kirúgták, mert toxik maszkulinitit produkált, aztán ugyanezt a csávót az HBO felvette a sárkányost megírni, ami meg iszonyatos siker lett. :D

Az Amazonnál akkor mégis csak idióták dolgoznak.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#66021) VágniValó válasza Bad Pritt (#66016) üzenetére


VágniValó
addikt

Összehányom magam...mi lesz itt 2-3 év múlva? Kb 2016 óta a filmekben/sorozatokban történő woke dolgok egyre jobban eldurvulnak és lineáris. Nem tudom, pl 2024-ben mit fogok nézni ha még élek. Ja tudom, régi filmeket/sorozatokat.

"Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

(#66022) RetepNyaraB válasza Bad Pritt (#66016) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Conant mondjuk elég nehéz némi sovén felhangok nélkül elképzelni :U

Cohen a barbár jobb volt ilyen szempontból (is) :D

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#66023) radi8tor válasza lezso6 (#66020) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Iszonyatos siker, khm. :D

Amúgy meg lehet pont a kirúgástól tért észhez. :P

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#66024) Rigormortiis válasza radi8tor (#66023) üzenetére


Rigormortiis
addikt

Amit tudni, hogy a HBO történetének legsikeresebb sorozatpremierje, plusz elég pozitív a kritikai visszhang is.

Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

(#66025) Phoen|x válasza RetepNyaraB (#66022) üzenetére


Phoen|x
őstag

Korunk egy igazi tökös(?) PC Conan-ért kiált! :DDD

Go Gunners!

(#66026) fogkefe21 válasza Bad Pritt (#66012) üzenetére


fogkefe21
kezdő

Rings of Power:
nem pszichopata, csak a bátyja halála miatt gyűlöli Sauront és az orkokat. De abban igazad van, hogy amennyire op simán kinyírhatott volna 8 orkot. Talán azt akarta a sorozat szemléltetni, hogy már teljes Mordort ellepték és hiába kaszabol le 8-at hirtelen a többiek rájuk fognak találni és mondjuk 30-40-t már nem tud lekaszabolni. Ugye hirtelen a semmiből Mordor a legveszélyesebb hely lett. Azelőtt Theo simán 15 ork elől tudott elmenekülni még a faluban. Amúgy jókat írsz tényleg tele van bukfenccel a sorozat. Megnéztem volna ha mondjuk a Netflix vagy az HBO készíti.

[ Szerkesztve ]

(#66027) lezso6 válasza radi8tor (#66023) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Az IMDB-n 8.6-on áll, nem sok ilyen idei sorozat van. :)

Inkább annak kéne észhez térnie aki kirúgta. :D Hisz a Conan helyetti Wheels of Time elég gyengére sikerült, egy sorozatnál a 7.1/10 már nagyon kevésnek számít. Meg ugye ott a gyűrűs, ami meg jelenleg 6.9-en áll, azután hogy töröltek egy csomó értékelést. :DDD

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#66028) lezso6 válasza Phoen|x (#66025) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Amazon, a barbár? :D

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#66029) bobalazs


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Bezzeg a The Dark Crystal: Age of Resistance el el van kaszálva pedig baromi jó és aranyos báb?film.

(#66030) Bad Pritt válasza fogkefe21 (#66026) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Nem pszichopata Galadriel. :D Vagy ott a tempest in me monológja, vagy Adar kihallgatása, vagy mikor Halbrandot állandóan bekussoltatta Númenorban, vagy ahogy Mirielt megkerülve beszökött az öreg királyhoz, majd ahogy Mirielt és Halbrandot manipulálta, hogy segítsék, vagy rögtön a sorozat legeleje, mikor mindenre fittyet hányva űzte a gonoszt a semmi közepén. Na most ezek mellett vannak elejtett félmondatai arról, hogy neki milyen szar, miket látott, kioktatja Theót a bosszúvágy hiábavalóságáról, mikor az egyetlen karakterjegy, ami hozzá kapcsolódik ebben a sorozatban, az a bosszúszomj. Semmit nem tudunk meg róla, csak azt, hogy bosszút akar állni, a legeslegelső jelenete az volt, ahogy bosszúból összeverte a hajóját tönkretevő srácot és azóta is ugyanilyen, csak nem tündéket, hanem orkokat üldöz. Egyszerűen nincs benne semmi, amit kedvelni lehetne, mert bármikor bármiről kezdenek el vele társalogni a vége úgyis az, hogy ő bosszút akar állni. Úgy rá van fixálódva, mint a sztereotipikus vietnámi veterán nagybácsi az amerikai filmekben, aki mindig ugyanazt a sztorit meséli a háborúról. :D

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#66031) Ragnar_


Ragnar_
addikt

Rings of Power Ep7 Isildur se lehet halott, hiszen ugye a későbbi események szereplője, ha ez az Isildur az az Isildur.

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#66032) gbors


gbors
nagyúr

@All, köszi az almás tippeket, ment mind az up nextbe. Asszem 3 hónapra elég is lesz :D

#66022 RetepNyaraB : Cohenből lehetne remek filmet csinálni, különösen az Interesting Times-os kalandból :K Bár lehet, hogy Kínában betiltanák :D

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#66033) Komplikato válasza gbors (#66032) üzenetére


Komplikato
veterán

Volt Cohenes film, igaz hobbi projektből, ami a Troll a híd alatt sztorit dolgozta fel. Fent van ingyen a YouTube-on. Meg ugye a jobb sorsra érdemes Mágia színe BBC minisorozatban is volt a karakter.
De igen, valaki adhatna sok lóvér színvonalas Pratchett feldolgozásokra.

[ Szerkesztve ]

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#66034) RetepNyaraB válasza Komplikato (#66033) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Ójessz. Megvan a trollos :)
Mennyi remek kis sztori van a világon még, relatíve ismeretlenül...

Ugyanennek van egy Gaiman-féle csodálatosan szomorkás verziója abból az időből, mikor még fiatal volt és szeretett meglepő irányba csavarni ismert történeteken, majd azokat remekbe szabottan meg is írni. Ez még sokkal azelőtt volt, hogy elkezdett Dagobertként ülni az aranyakon és dedikálásra járogatni, meg vörös szőnyegeken pózolni drága ruhákban. a
Még offabb téma - és sajnálatom ezért, de ha már belelendültem - az egyik kedvenc novellám tőle, a megtekert sztorik témakörében. Inkább nem lövök le semmit, mert érdekesebb, mikor az ember maga jön rá. Érdemes rászánni azt a 10 percet :K

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#66035) gbors válasza Komplikato (#66033) üzenetére


gbors
nagyúr

Hát ja, jópofa a Troll Bridge, de annál nem több, a Colour of Magic-et meg jobb elfelejteni - kevés olyan filmet láttam, amiben annyi mindent sikerült egyszerre elrontani. És hát azt elsősorban nem a pénz hiánya okozta (tkp elég jól is nézett ki), hanem főleg a tehetségé és a józan ítélőképességé. Esetleg a Good Omens gárdájának érdemes lenne egy könyvet adni, amit relatíve egyszerűbb filmre adaptálni, mondjuk a Witches Abroadot, aztán kiderülne. De Pratchett legtöbb könyve nehezen fordul le filmre, több okból is. A másik két BBCs film nem volt borzasztó, de a világ egyikben sem elevenedett meg. Igazából a legjobban még a Soul Music rajzfilmes feldolgozása sikerült, pedig ott aztán nem dúskáltak a pénzben...

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#66036) negyven2


negyven2
veterán

Star Trek: Picard - Final Season Teaser Trailer

Február 16 | Paramount+

"Fact. Bears eat beets. Bears. Beets. Battlestar Galactica."

(#66037) negyven2


negyven2
veterán

Star Trek: Discovery - Season 5 First Look

2023 | Paramount+

"Fact. Bears eat beets. Bears. Beets. Battlestar Galactica."

(#66038) grizlisandor


grizlisandor
addikt

Andor EP5
Nagyon építik ezt az akciót, remélem nem fogunk benne csalódni.
Csak én érzem úgy, hogy a sorozat csak nyokban tartalmaz Star Warst? Lecserélnénk az űrhajókat autókra, lehetne egy snassz kémsorozat... :U

The Peripheral:
Jó ötleteket összelopkodni nem bűn, kivéve, ha rosszul sül el.

Star Trek: Picard - Final Season
Emlékszik valaki ki az nő, akivel a trailerben űrcsatáznak?
Biztos valami régi ellenfelét rekativálták megint. :D

Star Trek: Discovery - Season 5
Olyan semmilyen nekem Discovery, de sci-fi felhozatal gyér, így bele kell nézni.

(#66039) KISDUCK válasza lezso6 (#65995) üzenetére


KISDUCK
addikt

Egész jampi nóták, nincs hozzá véletlenül egy galaxisra való feldobó leejtő sikító nevettetőd? :DDD

(#66040) Mik76 válasza lezso6 (#66020) üzenetére


Mik76
senior tag

Azert ez egy nagyon kiforditott summazasa a dolgoknak. A sarkanyos nem miatta lett nagy siker, plane ahogy olvasom a nem feltetlenul elragadtatott kritikakat. Az elozmeny sorozat utan mar egy rakat sarkany sz*r is egy rakas rajongot a mennybe vitt volna.
:K
Masreszrol a Conan pont egy olyan sztori amit nagyon konnyu lehet olyan iranyba vinni ami mar valoban sok lehet. Ne feledjuk mar a Conan masodik filmjeben is volt fekete noi harcos, szoval itt egyaltalan nem lenne ordogtol valo, vagy stilus idegen eros noi es fekete szereploket behozni. De ugy tunik nagyon mas iranyba probalta terelni a sztorit.

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#66041) negyven2


negyven2
veterán

Wednesday - Official Trailer

November 23 | Netflix

[ Szerkesztve ]

"Fact. Bears eat beets. Bears. Beets. Battlestar Galactica."

(#66042) Valty


Valty
aktív tag

Rings of Power S1EP07 - nem tudom miről akart ez a rész szólni, de nem jött át, nagyrészt időhúzás volt, tele mindenféle logikai bakival, de ezekhez már hozzászoktam. Annyi talán pozitívum, hogy Galadriel mintha már kevésbé lenne pszichopata :D

Amúgy Nielsen szerint az első két hétben egész szép számokat termelt, tehát csak nézték az emberek. Mondjuk a cím megtévesztő, mert Nielsenék csak a streaminget mérik:
Nielsen Streaming Top 10: ‘Cobra Kai’ Debuts at No. 1, ‘Rings of Power’ Still Edges out ‘House of the Dragon

Más:
The Rings of Power’ Showrunners Break Silence on Backlash, Sauron and Season 2

"Netflix pitched doing several shows, such as a Gandalf series and an Aragorn drama. “They took the Marvel approach,” said one insider to the talks, “and that completely freaked out the estate.”

Azért a Netflix se bánt volna szebben Középföldével, ha hozzá kerülnek a jogok. Nézhettünk volna Aragorn- meg Gandalf-showt :D

(#66043) lezso6 válasza Mik76 (#66040) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Nyilván nem 100%-ban miatta lett siker, de ugye ő adaptálta. A sikeresség ugye a nézők átlagos értékelésétől függ (lásd IMDB), nem a kritikusokétól. Meg ugye ha egy film / sorozat sikeres, attól még nem biztos, hogy jó is. :D

A fenti cikk alapján nem a Conan adaptációja, hanem úgy általánosságban maga a Conan volt toxik maszkuliniti az Amazon Studios CEO-nője szerint, pontosan ezért nem átírták, hanem kukázták és egy teljesen másik sorozat jött a helyére.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#66044) Valty válasza Bad Pritt (#66016) üzenetére


Valty
aktív tag

Amikor egy cikk úgy kezdődik, hogy "Reports claim..." az már rég rossz :D Persze ettől még lehet igaz, de a cikkíró már az első bekezdésben egy teljesen már forrásra hivatkozik, tehát túl sok infója nincs. Clickbait rlz

#6604 lezso6: a fenti cikk nagyrészt egy clickbait, amit a cikkíró agy youtuber állítása szerint rakott össze, én nem venném túl komolyan :D

[ Szerkesztve ]

(#66045) Ijk válasza Valty (#66042) üzenetére


Ijk
nagyúr

Miért pszichopata? Mert kiírtaná az orkokat?
Ebben a világban Szauron, orkok az abszolút gonosz. Remélem nem is lesz ilyen píszí maszatolás hogy ők érző lények. Sajnos ez nincs kizárva az eddigiek alapján.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#66046) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Újráznom kell előző évadot, mert kb semmire nem emlékszem. :D

The Dragon Prince | Season 4 Official Trailer
- November 3.

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#66047) Ellia válasza oriic (#66046) üzenetére


Ellia
addikt

Nekem kicsit soft rebootnak tűnik, remélem egyben lehet darálni :)

(#66048) CptAdamica válasza Bad Pritt (#66012) üzenetére


CptAdamica
veterán

Gyűrűk Ura: Ugye az egész évad Galadriel gyűlöletéről szólt és amíg odaértek Délföldére, addig ezerrel pörgött benne a gyűlölet még akkor is, amikor Adarral beszélt, akkor is feldúlt volt és motivált. Aztán ahogy kitört a vulkán és elurakodott a sötétség, utána már elkezdett vívódni, meg gondolom láttam a sötétséget/pusztítást és elkezdte átértékelni a dolgokat. Gondolom ezért is mondta a srácnak, hogy ami benne van gyűlölet az nem biztos, hogy célra vezető, mert ide vezet. Vagyis nekem így jött le, bár tény, hogy nem ő a legérdekesebb karakter. Elrond és Durin kémiája sokkal jobban működik, kíváncsi vagyok hogyan fogják lezárni és hogyan fogunk ráfordulni a 2. évadra. Balrog jól nézett ki a végén.

[ Szerkesztve ]

Megyen!

(#66049) Tasunkó


Tasunkó
senior tag

A Powotr-ban lehetne ilyen feladvány, amit postán beküldenének, hogy pl. az aktuális 7. részben ki találja meg az újraeljátszott Lotr jeleneteket. Nevezetesen Frodóék farönk alatt elbújása a nazgúl elől, Gandal és Frodó beszélgetése a trollos barlangban, az elhatározás megszületése hogy Frodo indul útnak völgyzugolyból.

Kérek egy számot a jútútú

(#66050) WayneGace válasza Tasunkó (#66049) üzenetére


WayneGace
őstag

Ne toljátok már túl!
Már nagyon ilyen "haters gonna hate" érzésem van itt többeknél.
Ha tetszik a sorozat, akkor a készítők tisztelettel utalnak a trilógiára, ha nem, akkor meg olcsó utánzás.
Amikor Tarantino gyakorlatolag jelentről jelentere vesz át dolgokat más művekből és ollózza össze a filmjeit, akkor zseni. Ha valahol van utalás korábbi műre, akkor micsoda easter egg, de itt meg minden pocsék és nulla hozzártés van? Azért na...

[ Szerkesztve ]

BestSecret invitációt privátban adok.

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.